[]

Ellerim ısınmıyor

Evin içinde eldivenle yazıyorum bunları. Yarım saat radyatörü tutup bekledim bana mısın demedi. Elimi yakmaya kalksam yine ısınmayacak gibi geliyor. Parmaklarım en sonunda işlevlerini kaybedecekler diye korkuyorum.

Hipotiroidi, demir b d vitamini eksikliği, kansızlık vs ne ararsanız var. Bunlar için düzenli ilaç kullanıyorum ama ellerime etkisi olmadı.

Annem kuru üzüm ve pekmezi zorla da olsa yediriyor arada. Bu lanet olası durumu yaşayıp çözüm bulan var mıdır?

 
Geçende bir sözlük yazarı burada benzeri bir demir eksikliği sorusuna cevap vermişti. Demir eksikliği ilaç tedavisi ile geçmeyen insanların ısrarla işe yaramayan ilaçlara devam ettirildiğini söylüyordu ve ilaçlar ile alınan demirin vücut tarafından ne ölçüde kullanılabilir olduğunun incelenmesi gerektiğinden bahsediyordu. Galiba cevabı veren kişi bu demir belasından ve buna bağlı üşüme probleminden, belirli bir süre boyunca her gün hastaneye gidip serum ile demir yiyerek kurtulmuş. Belirli bir süre boyunca her gün damar yolundan serum ile demir vermişler.

Yani konu incelikli tedaviden geçiyor dostum.
  • hiko seijuro  (12.01.15 07:32:15 ~ 08:03:24) 
www.hepsiburada.com

sen sağlığını düzeltmeye çalış ama evden dışarı çıktığında şunuda cebine at.

not:yurtdışından çok daha ucuza temin edebilirsin.
  • paulie walnuts  (12.01.15 07:51:55) 
yeniden bir endokrin uzmanina gorunun ve once tiroid ilacinizin dozunu ayarlatin. o hormon duzelmeden kaniniz normal de olsa usumeye devam edebilirsiniz.

sonra da kan dusukligunuzun nedenini arastirin. midenizde bagirsaklarinizda emilim probleminiz mi var? kadinsaniz ureme organlarinizda mi sorun var? kan kaybi varsa nereden kaynaklaniyor hep bunlara bakilmasi gerek. mesela benim 12cm myomum varmis. o gittiginden beri hizla tepki verdim ilac tedavisine, sekiz ay ugrastigim seyi iki ayda sagladim. mesela eger emilim probleminiz varsa damar ici tedaviler uygulaniyor. direkt demiri kana karistiriyorlar, cok etkili bir tedavi yontemi.

bunun yaninda beslenme cok onemli. pekmezi arada sirada degil her gun bir kasik, icine bir iki damla limon sikarak icin mesela. c vitamini alin bolca, ozellikle demir acisindan yuksek yiyecekler tuketirken: yumurta, kirmizi et, koyu yesil yaprakli sebzeler, mercimek. ama bunlari alirken kafein ve kalsiyumdan uzak tutun. yani atiyorum yemegin yaninda yogurt sut icmeyin, cay kahve ile yemeklerinizin arasinda iki saat sure olsun.

ama dedigim gibi, once o tiroid hormonunuza baktirin, vucudun sicaklik ayari oradan yapliyor cunku. ondan sonra kan degerleriniz icin bi arastirma yaptirin.

gecmis olsun.
  • in pyjamas  (12.01.15 08:30:46 ~ 16:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.