[]

bazı dayıların sigara içmeden önce sigarayı ezmesi

ne işe yarıyor? niye yapıyorlar bunu?




 
Daha yoğun ve dengeli tat için tütünü sıkıştırıyorlar. Gevşek oluyor biraz çünkü.


  • orient blue  (30.04.25 13:19:43) 
Eskiden kalma alışkanlıktır muhtemelen. Kendi sigaralarını sardıklarında çok sıkı olursa böyle ezerek biraz yaymaya çalışırsın ki çektiğinde nefes gelsin. aşırı sıkı olunca bir boka benzemez.


  • himmet dayi  (30.04.25 13:21:06) 
Eski tarihlerde Samsun, Maltepe, Bafra, Birinci sigaraları zamanında sigaranın içine tütünün en odun yeri tıka basa tepilmiş olurdu bazen. O ezme, hatta tütünün bir kısmını uçtan çıkarıp koparıp atma eylemi yapılmazsa asıl asıl duman gelmezdi.

O dönemden kalma bir el alışkanlığı.
  • Mirket  (30.04.25 13:23:57) 
Yukardakiler doğru

Yani bazı sigaralar gereğinden fazla sıkı sarılmış oluyor ve hava akımını sağlamak için gevşetmek amacıyla yapabiliyorlar.Tam tersine gevşek olduğu zamanlar da aynı şeyi tütünü sıkıştırmak için yapıyorlar.Bu sıkıntılar genel olarak sarma ya da kaçak üretim sigaralarda var.

Yani kısaca amaç rulodaki tütün dağılımını en uygun hale getirmek. Gevşek sarılmış sigarada kağıt yanar gider ve hiçbir şey anlaşılmaz. Çok sıkı sigarada da verim alamazsınız.
  • akhenaten  (30.04.25 14:27:15 ~ 14:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.