(1) 

Geforce now kullanımı

Unde bach canim #1471759 
Şimdi mail geldi. Basic sürümünü aldım, kullanmaya başlayabilirsin dedi. Yok mu bunun bir kullanma klavuzu
(4) 

Sporcu lisansı

Unde bach canim #1471617 
Bireysel herhangi bir dalda sporcu isansı için herhangi bir başarı veya niteliğe ihtiyaç var mı?
Belirli evrak ve kurallarla herkes sahip olabiliyor değil mi?
(3) 

Rusça kurs (dvd üzerinden)

Unde bach canim #1471615 
Şöyle bir set buldum. Kaliteli görünüyor, verilen link ile bilgisayara indirme seçeneği de mevcut. Sizce 300 küsür liraya değer mi? İçinde youtube tanıtım videoları mevcut.

www.seslial.com
(3) 

Hastane, gss borcu

Unde bach canim #1471227 
Spor hekiminden sağlık raporu almam gerekiyor ama gss borcum var 500 lirayı aşan. Şu an için ödemem mümkün değil. Muayene ücretini ödeyecek dahi olsam gss borcumdan dolayı muayene etmezler mi? Parasıyla değil mi artık?
(2) 

Youtube neden bu videoya telif atmıyor?

Unde bach canim #1470709 
Normalde belirli bir sürenin üzerinde telif hakkı olan başka bir müzik, videoyu izinsiz yayınlamak videonun kaldırılmasına neden oluyordu. Tek neden birinin şikayet etmemiş olması mı?

youtu.be
(5) 

Caterpillar marka bot

Unde bach canim #1470553 
Bu markanın bir botunu alacaktım ama ekşisözlükte harley davidsonla aynı yerde yeşil kundura üretiyor yazılmış ve harley davidson kadar rahatsız ve topuğu parçaladığı yazıyor. Harley davidsonda bir süre yürüdükten sonra topukta deri parçalanması ve parmaklarda su toplaması yaptığı için giyesim gelmiyor. Bu yüzden cat alıp bunları atacaktım. Gel gör ki aynı üretici olduğu için aynı problemler yazılmış.

Cat kullananlar, gerçekten böyle mi? Ben de isterim lowa, north face amma para yok işte.
(4) 

Ekşisözlükte silinen başlık

Unde bach canim #1470236 
2 gün önce ekşisözlükte ülkücülerle ilgili hakaret içerikli bir başlık ve altında linç entryleri vardı. Başlık uçunca entrylerde uçmuş haliyle. Önceden böyle olunca girilen entry bir gerekçe ile “entryniz silindi” gibi bir durum oluyordu ya da tarihçede gözüküyordu.

Artık kalktı mı o mevzu? İnsanların ilgisi yeniden toplanmasın diye mi güncellendi bu sistem? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?
(10) 

Trendyoldan satış yapmak(şirket kurmadan)

Unde bach canim #1470217 
Şirket kurmadan trendyoldan ayda 10-12 ürün satmak mümkün mü?
(7) 

Çakma kot mu satıyor bu site?

Unde bach canim #1470188 
(5) 

Gümrükteki ürünler gelmiyor

Unde bach canim #1469947 
Aliexpressten kendi adıma 2 farklı sipariş ve abim için 1 paket sipariş verdim. Gümrüğe takılmadan gelecek pahası 50 tl civarında farklı ürünler;
1) farklı türde ve 1er adet
2) sorun teşkil etmeyecek olan
3) aylık limiti aşmadan
Yani özetle benden kaynaklanan bir problem olmadan istanbul gümrüğünde 6 gündür işlemsiz bekliyor. Eskiden (2-3 ay önce) 3 farklı ürünüm gümrükte hiç böyle bekletilmedi.

Gümrükte bir problem mi var şu 1 haftadır?
(4) 

Bu ürün sipariş edilir mi?

Unde bach canim #1469510 
Bu ürünü almak istiyorum. Açıkçası firma güvenilir ve çin firması yani ürün çinden gelecek, vergi için de 10-20 dolar beyan ettiririm fakat aliexpress dışında çinden ürün getirtmek riskli olur mu? Ürünün fiyatı az değil, gümrükte problem olur mu?

www.dragonhawktattoosupply.com
(3) 

İnternet hattı kesiliyor.

Unde bach canim #1468597 
Daha önce zyxel’in şu modelini kullandım: www.epey.com
Turknet kullanıcısı biri olarak arada internet ışığı yeşil yanarken ve kırmızıya dönmediği halde internet sebepsiz yere kesiliyordu. İnternet sorunu taratınca “ip eşleştirilemiyor” tarzında bir hata veriyor, bir süre sonra kendi kendine düzeliyordu. Modem sıfır gibi bir şeydi. Modem sorunlu herhalde deyip uygun fiyatlı başka bir zyxel modem aldım ama iss adı üstünde yazmıyor ama içinde firmware olup olmadığını bilmiyorum. Bunda da aynı kesilme hali var fakat “windows proxy ayarlarını tanımlayamadı” diyor. Yine modem bağlı ama internet yok durumu.

Bu durum zyxelden mi kaynaklanıyor? Firma kötü ürün mü üretiyor yoksa türknetten mi kaynaklanıyor? Türknet modemi suçluyor, modem markası iss’yi.

Edit: modemi resetleyince problem düzelmiyor. Bir süresi var o dolunca otomatik geri geliyor.
(7) 

Şöyle bir yasa çıkarılsa

Unde bach canim #1468512 
Anayasa ya da her ne kanunla ilintiliyse isorun teşkil eder mi?

“ 2021 yılı sonrası bir üniversiteden mezun olan memur öğretmen taban maaşı 9000 tldir.”

Maksat ülkenin en prestijli mesleği yapıp zeki insanları yeni kuşağın iyi eğitimine kanalize etmek.
(7) 

İşbank geri dönüş yapmıyor

Unde bach canim #1468275 
Aidat için kesilen paraya itirazda bulunan mail ve şikayet formu gönderdim ama ses seda yok. Bireysel müşteri hakem heyeti için olumsuz yanıtı kullanacağım (müşteri hizmetleri daha önce sözlü olarak iadeyi reddetmişti). Fakat 2 gündür cevap yok, mail atmıyorlar. Bu durum çıktığından beri cevap vermeyerek çakallık mı yapmaya çalışıyorlar? Nasıl bir yol izlemeli?
(9) 

Çizimde umut vadediyor muyum?

Unde bach canim #1468250 
Karikatürstlik yapmak istiyorum ama şu çizimlerimi geliştirsem umut vadeder miyim? Yoksa akıl sağlığım için uzak mı durayım? Atış serbest:)
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

Not: arka plandaki iikv’ye takılmayın:) alakam yok.
(8) 

Bot güzel mi?

Unde bach canim #1468147 
www.hepsiburada.com

Önceki botlarım hep harley davidson idi. Sizce model iyi mi? Spor tarza sahip 27 yaşında erkeğim.

Not: model dr martens’in aynısı
(5) 

Gitarda Bare basarken el ağrısı

Unde bach canim #1468048 
Tüm parça akorlarının bareli olduğu durumda 1 dakikadan sonra elime ağrı giriyor ve çalmayı bırakmak zorunda kalıyorum. Özellikle ilk perdede sesin düzgün çıkması için bayağı sert bi basım yapıyorum. Zamanla elim bu ağrıya alıcak mı? Yoksa tekniğimde mi bir hata var? Ses düzgün çıkıyor o konuda bir sıkıntı yok ama el pozisyonum kramp girmesi için müsait
(4) 

Bu nasıl mümkün oluyor?(internet hızı)

Unde bach canim #1467998 
Aynı bilgisayar, vpn ya da dns kullanmıyorum, internete kablo ile bağlıyım ve turknet kullanıyorum. Taahhüt edilen değerler d: 75 mbit, u: 8 mbit,

Bu bilgiler ışığında test sonucu 74.5/75.0......7.4/8.0 ve ping: 8 ms geldiği halde sayfa normalden farklı olarak sayfayı geç açıyor, 5-6mbit gibi davranıyor. Sayfalar dediğim de turknetin sitesi, youtube, genellikle türk siteler. Anlık dalgalanma desem testte wifi olmadığı için sınır değerden ayrılmıyor. Ping desen ortalama 8 ama test esnasında o da ortalamaya yakın seyrediyor. Genellikle geceleri böyle oluyor.

Soru: şartlar 75 mbit ve ping 8 (gündüzleri 7.4 ortalama) iken ve dalgalanma gözükmüyorken internet nasıl böyle sorunlu olabiliyor? (Testi türknetin kendi sitesi ve speedtestte yaptım, değerler aynı çıktı)
(2) 

200 lira bandında tam kablosuz kulaklık önerisi

Unde bach canim #1467744 
200 lira bandına yakın tws türü kulaklık olarak alabileceğim en iyi kulaklık nedir?

Beklentilerim;
- telefonla konuşurken karşıdaki kişi beni duymakta zorlanmasın.
- müzik dinlerken ses seviyesi düşük olmasın
- bas ağırlıklı olsun.

Daha önceden xiaomi earbuds basic s kullandım. Müzik deneyimi tatmin edici fakat telefonla konuşurken berbat ötesiydi. Mikrofonu ile ses kaydı yapıp deneyeyim dedim bir de; 5 liralık kulaklık seviyesindeydi. Yani bu kulaklığın mikrofonu düzgün olan versiyonu benim aradığım kulaklık, çok beklentim yok bu fiyatlara.
(5) 

İphone 6s güncelleme ve batarya

Unde bach canim #1467573 
1- telefonu ilk değişimden aldığımdam beri ios12 yi güncellemedim. Pil sağlığı %78 oldu. Güncellesem daha beter hale mi döner telefon? Açıkçası eski model olduğu için eksikliğini hissedeceğim bir güncellemede olmadı. İhtiyaç var mı?

2- batarya bayağı kötü seviyede şu an. Bunun yerine batarya parasına 20.000 mAh powerbank mi alsam? Uzun vadede daha mantıklı sanki.
(11) 

Bir malı fahiş fiyata satar mıydınız?

Unde bach canim #1467516 
Acil ve ihtiyaç ürünü değil ama piyasada bulunmayan bir ürünü talep varken ederinin ve size maliyetinin çok üstüne satar mıydınız? Bunu serbest piyasa mı yoksa dolandırıcılık olarak mı değerlendirirdiniz.

Örneğin 100 liraya aldınız, 400-500 lira gibi bir fiyata satıyorsunuz. Ederi 200 lira ama bulunmayan bir mal.
(7) 

Yazılım dili nasıl çalışılır?

Unde bach canim #1467420 
Efektif çalışma yöntemi nedir? Örneğin şu an 150 saatlik bir kurs izliyorum. Yazılım dili değil ama css üzerine. Kursu yapan kişinin videoları, özellikle detaylı e-ticaret sitesi yapımı güzel fakat bir zaman sonra sürekli aynı şeyleri yazması “izlesem yeter, arkasından yazmaya gerek yok” hissi uyandırıyor. Öte yandan w3school sitesinden de çalıştım fakat bu tip öğrenimlerde en efektif yöntem bu tip örnekleri yapanın arkasından tekrar etmek mi, internette beğendiğimiz websitelerde kullanılan syntaxlara bakmak mı, yoksa github örnekleri alıp incelemek mi?
Tabi sorduğum şey genel bir soru; html, css yani önyüz için değil de yazılım dilleri için geçerli.
(4) 

Zara fişsiz iade

Unde bach canim #1467000 
Ürün hediye, 5 gün önce taksimdeki mağazadan alındı, bu yüzden fişe sahip değilim. Değişim kartı da yok. Mümkün mü?

E-fatura sistemine geçildiyse gerek yoktur diye düşündüm ama en son 2 sene önce bir mağazadan kıyafet aldım
(6) 

Boşta kalmamak için sevgili olmak

Unde bach canim #1466411 
Yalnız olduğunuzu hissettiğiniz, şehvet arzunuz veya farklı bir zaafınız yüzünden içinize sinmeyen biriyle sevgili oldunuz mu?
Ama bu başta sevmedim sonra sevmeye başladım değil de, “baştan beri pek ilgi duymadığım halde xxx sebeple sevgili oldum hatta evlendim” dediğiniz biri oldu mu? Olduysa sebebi neydi?
(2) 

İstanbulda lüks giyim outleti satan bir mağaza vardı

Unde bach canim #1466366 
Pek bilinmeyen bir isimde (aliba diye aklında kalmış ama değil) bir mağaza zinciri vardı. Bir şubesi üsküdar altunizadedeydi. Neydi bu yerin adı?

Bir çok markanın outletiydi. Helly hansen sweatshirtler, türk markaları, guess çantalar.
(6) 

Dövme makinesi fiyatı nasıl bu kadar yüksek olabilir?

Unde bach canim #1465350 
İçinde motor ve kasasıyla diğerlerinin yapamayıp da bunun yaptığı ne olabilir de buna 5000 tl isteniyor? Piyasada en bilinen marka olabilir fakat maliyeti bu kadar düşük olan bir malı nasıl bu fiyata satabiliyorlar? Hatta profesyonel dövmeciler 2000 liralık ava ve raven makineleri bu cihazdan daha çok beğenirken?

www.dovmemalzemesi.com
(4) 

Aynı üründen 2 adet için gümrük vergisi

Unde bach canim #1465229 
Diyelimki iki tip gönderimiz var;

1. Değeri 2 dolar olan ufak bir ürün

2. Toplam değeri 2 dolar (her bir 1 dolar) olan iki adet farklı boyutlarda ürünler (aynı paket içinde)

Birinci pakete 20 tl vergi geliyorsa, ikinci paketin vergisi beyan edilen ürünler 2 adet olduğu için farklı hesaplama mı yapılıyor? Toplam bedel eşit olsa da adet arttığı için farklı muamele mi yapılıyor?
(5) 

Iphonedan uygulamayı tamamen kaldırma

Unde bach canim #1464481 
Hani bu bilgisayarda kayıt defterinden silip geçmişini de temizler gibi, uygulama sanki ilk defa yüklenecekmiş gibi, hard format misali bir hale getirmenin yolu var mı?

Telefona format atmadan tabii, tek bir uygulama için.
(2) 

Aspirin’e özendirmek

Unde bach canim #1464413 
Soru 1: Uzun zamandan beri görmesem de eskiden aspirini çok överdi tv kanalları. Bir şifalı, her derde deva yiyecek, faydalı bir suplement gibi lanse edilirdi. Hastalar için olsa dahi sağlıklı ve ihtiyaç duymayan kişilere de “siz de kullanın, rutininiz olsun” mesajı vermek, ne olursa olsun kimyasal yöntemlerle elde edilmiş bir ürün ve “ilaç” kategorisindeki bir madde için yanlış bir tutum değil mi? Bilinçaltımda oluşan aspirinden zarar gelmez fikrine dayanarak suçlama yaptım.

Eskiden söylenen 1 bardak şarap ya da margarin muhabbeti gibi yanlış yönlendirme mi?

Soru 2: Aspirinin ağrı kesici olarak pek tercih edilmemesi, zayıf etkisinden mi?
(3) 

Aliexpress ile başkasına ürün göndermek

Unde bach canim #1463949 
Diyelim ki buradan bir ürün satın alıp arkadaşıma ürün yollayacağım. siparişi ve ödemeyi ben yapıyorum fakat başkasına gitsin istiyorum . Gümrük bilgilerine kendi isim ve tc nomu yazsam, iletişime gitmesini istediğim kişinin isim telefonunu yazsam gümrükte iki isim arasında uyuşmazlık var diye sorun çıkar mı? Nasıl yapacağım?
(1) 

Ürün başı gümrük vergisi mi kesiliyor?

Unde bach canim #1463883 
1- diyelim 2-3 parça birbiriyle bağlantısız yurtdışından ürün aldım fakat aynı kolide geldi. Her bir ürün için toplam meblağları düşük olsa dahi. Parça başı 15 tl+15 tl mi kesiyorlar minimum?

2- yılda 5 gönderi mi alabiliyoruz maksimum?
(2) 

Bu hukuki terim nedir?

Unde bach canim #1463804 
“Aidatlar ...zaman aşımı süresi 5 yıldır” hükmünü havidir.

Cümlesindeki hükmünü havidir neyi ifade ediyor?
Bu hükmü kapsar manası, “bu hüküm hala geçerlidir” manasına mı geliyor?
Sorma sebebim zaman aşımıyla borçtan kurtulmak...
(1) 

Trendyol kargo parası keser mi?

Unde bach canim #1463659 
Diyelim ki iki ürün aldım ve kargo bedava oldu. Bir ürünü iade ettiğimde kargo bedava olması için gereken harcamayı yapmadığım için iade edeceği tutardan kargo ücreti kesiyor mu? Sadece bilenler cevap verirse sevinirim. Tahminler yanlış çıkıyor çünkü.

Bu iki link arasındaki fark nedir?

Unde bach canim #1463382 
www.instagram.com
www.instagram.com

Kafayı yiyeceğim biri açılıyor diğeri açılmıyor telefonda. Açılmayanı kendim yazdım diğeri copy paste. 10 kere kontrol ettim, gözlerim mi kör oldu nedir?
(6) 

İngilizce basit dilbilgisi

Unde bach canim #1463069 
Görselde iki cümle yapısı aynı olduğu halde cümleleri bağlamak için neden birinde “that” kullanılıyor da diğerinde yok. Şu cümlelerin iki farklı özne için bağlanması kalıbının mantığı nedir?
(3) 

Aşının etkinliği nasıl ölçülüyor?

Unde bach canim #1462381 
Mesela %50, %80 verileri bulunurken bunun insanın bağışıklık sisteminin etkinliği mi yoksa aşı sayesinde mi olduğuna nasıl karar veriliyor? Sonuçta iki türlü de vücutta virüs izine rastlanıyorsa bunun ayrımı nasıl yapılıyor? Bağışıklık sistemi çok güçlü birinin vücudunda semptom gözükmeden hastalık bitebiliyor. Bu aşının etkisiyle nasıl ayrıştırılıyor?
(2) 

Ukulele

Unde bach canim #1462379 
Uygun fiyatlı ama dandik olmayan (2-3 sene götürsün ve çirkin bir sesi olmasın) giriş seviyesi bir ukulele önerir misiniz? Bütçe belirsiz ama minimum fiyata alınabilecek, elde kalmayacak yani işe yarayacak bir şey arıyorum.

Mesela mahalo kahiko diye bir ürün var 200 tl bandında...
(3) 

İstanbul yeni havalimanı otobüslere uzak mı?

Unde bach canim #1462219 
Havalimanına bırakan otobüslerden, gelen yokcu çıkışına olan mesafe ne kadar? Uzun sürer mi yürümesi?
(3) 

Mahkemeye sunulan bir yolcu bileti

Unde bach canim #1461781 
Diyelim ki birisi sizi mahkemeye verdi ve savını kanıtlamak için mahkemeye bir yolcu bileti sunuldu. Maksat o saatte başka yerde değil de, otobüste olduğunu kanıtlamak. Ya da pnr kodu bulunan bir uçak bileti sundu.

Geçmiş tarihli bu biletin sahte olup olmadığı sorgulanıyor mu? Yoksa ilgili firmaya şu otobüsün kamera kayıtlarını versin diye yazı mı yolluyor? İiler nasıl yürüyor? Ya adam sahte bilet sunarsa mahkemeye?
(4) 

Hangi gözlük daha güzel?

Unde bach canim #1461610 
(6) 

Gidiş dönüş uçak bileti mantığı

Unde bach canim #1461596 
Gidiş dönüş uçak bileti alındığında tek bir pnr kod üzerinden işlem yapıldığı için, gidiş biletini yakarsak dönüş bileti de iptal oluyor mu? Eğer böyle ise kampanya olmadığı sürece imsanların gidiş dönüş bileti alma motivasyonu nedir?
(3) 

Yazılım için calculus’un önemi

Unde bach canim #1461379 
Genel anlamda ve spesifik olarak calculus 1-2 bilmenin önemi nedir?
(3) 

Kıbrısta ömür boyu yaşayabiliyor muyuz?

Unde bach canim #1461317 
Vize ve hiçbir sınır olmadan vatandaş olmasak dahi sadece pasaportla ömür boyu kalabilir miyiz? Serbest dolaşım hakkı bu mu demek?
(5) 

Uçak bagajında ps5 getirmek sıkıntılı mı?

Unde bach canim #1460695 
Kırabilirler mi? Hasar alırsa sigortasından ücreti alır mıyız? Malum, bavullar üst üste

Not: kutusu açılmadan gelecek. 2 tane olacağı için el bagajına uymuyor.
(6) 

Bu mümkün mü?

Unde bach canim #1460393 
Fake mi? Mümkün mü?
(2) 

Future past tense

Unde bach canim #1460371 
Would be
Were/was going to kalıpları future’da olduğu gibi tahmini/plansız ve kanıtlı/planlı şeklinde mi ayrılıyor?
(4) 

Whatsappta youtube ön izleme neden yok?

Unde bach canim #1460233 
Whatsappta youtube linki gönderirken ön izleme ve o sayfada oynatma özelliği vardı şimdi ise yok. Youtube telif hakkı muhabbeti yüzünden mi? Whatsapp üzerinden oynatılamasın diye mi?
Yoksa sorun benim telefonda mı?
(6) 

Market sütüyle yoğurt neden sulanıyor?

Unde bach canim #1459780 
Sokaktan çiğ süt alınca taş gibi yoğurt olurken bu market sütleriyle yapınca çokça su ayrışıyor. Suyunu alınca bir problem yok ama yarısı gitmiş oluyor. Firmalar bu hazır sütlere su mu katıyor?
(1) 

Restaurantlar artık açık mı?

Unde bach canim #1459777 
Müşterilerin oturması, orada yemek yemesini kastediyorum. İç mekanda
(5) 

Sizce böyle bir seyahat mantıklı mı?(22.000 km)

Unde bach canim #1458938 
Bütün yolları trenle, her ülkede birkaç günlük geziyle...
youtu.be

Not: korona durumunun olmadığı varsayımıyla.

mobil görünümden çık