(1) 

Harici harddiski laptopa takmak

Unde bach canim #1509390 
Elimde toshiba 2.5” 750 gb pek kullanılmamış bir hdd taşınabilir var, ürün şunun 750gb olan versiyonu (www.letgo.com). Bunu şu (www.hepsiburada.com bilgisayara takmak istiyorum. Laptopun yanında hdd takılması için bağlantı aparatları verilmiş. Bu ikisinin uyumunda problem çıkar mı? Yani taşınabilir haldeki hdd yi boş yere söküp, bilgisayarı da yok yere içini açmış olmak istemiyorum. Nasıl anlaşılabilir bu uyum?
(4) 

One drive çalışma mantığı

Unde bach canim #1509306 
OneDriveın Çalışma mantığını anlamadım. Bilgisayarımla senkron hale getirdim ve bilgisayarımda sildigim zaman yedeklenen OneDrive içinden de siliniyor. Fakat mantıken bilgisayarın içinden sildigim zaman yedeklenen klasörün içinden, yani OneDriveın içinden silinmemesi gerekiyor.

Bir diğer sorum da OneDrive başlattığım zaman kendi belirlediği üç klasörü senkron etmeye başladı fakat benim başka dosyaları da senkron eklenmesine ihtiyacım var. Başka bir klasöre sürükle-bırak yöntemi ile değil de kendi senkron edeceği şekilde nasıl ekleyebiliriz?
(1) 

Ekşisözlük patladı mı?

Unde bach canim #1508240 
Error verdi sonra da açılmadı.
(2) 

Milli piyangoyu elinde kalan şube alamıyor mu?

Unde bach canim #1508140 
Diyelim ki satılmayan ve milyon tl çıkan(eski zamanlar için de genel bir soru olarak düşünün) çeyrek bilet bir bayiide kaldı. Hiç bilet almış biri olmadığım için sistemi bilmiyorum ama bir şekilde satıldığına dair bu bilet sisteme kaydediliyor sanırım(gerçi sokakta satan adam nasıl kaydedecek o zaman). Peki bayiideki adam açıklandıktan sonra çıkan bileti alıp milyoner olamıyor mu? Çekiliş öncesi biletler toplanıyor mu? Ya da o bayiiye çıkan bilet o bayii 1. Derece akrabaları alamaz diye bir kural mı var? Nedir bu uyanıklığa bulunan çözüm?
(2) 

Vücuttaki çorap izinin hastalık belirtisi olması

Unde bach canim #1507780 
Spor salonuna giden bir insan olarak orada bulunan bir arkadaşım, giydiğim uzun çorabın bacağımdaki İzinin Spor salonda kaldığım 1 saat boyunca geçmediğini söyleyerek bana kan değerlerinde bir problem olabileceği nedeniyle doktora gitmemi söyledi. İnternetten biraz baktığımda yüksek tansiyon nedeniyle olabileceği falan yazıyor ama tabii ki internetteki bilgilerle kuyuya inilmeyeceğini farkındayım. Sigortam olmadığı ve fiziksel olarak vücudumda bir sıkıntı hissetmediğim halde sizce bu veriye dayanarak hastaneye gitmek saçma olur mu? Var mı bu bilginin aslı astari?
(2) 

Üsküdar-beşiktaş vapur seferleri

Unde bach canim #1507478 
Sadece dentur mu yapıyor bu seferleri? Ve sefer saatleri 06:30-00:30 diye gösteriyor ama kaç geçelerde kalktığı bilgisini hiçbir yerde bulamadım. Saatleri nedir bilen varsa söyleyebilir mi? Saat 2-4 arası bineceğim.
(11) 

İltica eder miydiniz?

Unde bach canim #1506587 
Nitelikli olarak gitmenin zor olduğu bir ülkeye gitmek isteseydiniz iltica eder miydiniz? Ülkenize bir daha dönemeyebilirsiniz, bir şekilde dönseniz bile vatandaşlığınız elinizden alınabilir ya da iltica için yaptığınız şey yüzünden türk vatandaşlığından çıkarılabilirsiniz.

Bu durumları göze alır mıydınız? Unutmayın, nitelikli iş gücü olarak gideniyorsunuz.
(4) 

Ocak üstü tost makinesi

Unde bach canim #1506510 
Teflon kaplama, granit görünümlü kaplama, greblon tarzı ve sadece grill yazan bir kaç model var. Aslında lava marka döküm olan var ama 250 tl ona verebilecek param yok maalesef. 100 civarı ne alayım? Grill yazanlar var ama onlar da teflon falandır herhalde. Hangi özelliklere dikkat edip alayım? Varsa alıp memnun kaldığınız o da olur.
(2) 

Kargo iptali yapılır mı?

Unde bach canim #1506390 
Mesela bir ürün satıyoruz gittigidiyor gibi bi platformdan. Ürünün kargoya verildi bilgisi platforma girmeden alıcı ürünü geç yolladılar diye iptal etti, biz ise kargoya vermiş bulunduk. Böyle bir durumda gönderilen kargoyu nasıl geri çağırabiliriz? Mesela verilen şubeden bir telefonla iptalini isteyebilir miyiz veya kargo hareket ettikten sonra varacağı şubeden teslim etme diye bir istekte bulunabilir miyiz? Yoksa eft olayı gibi alıcının insafına mı kalır?
(4) 

İstanbulkart kredi kartından yükleme

Unde bach canim #1505524 
Kredi kartla abonman yüklesem illa cihaza okutmak zorundayız değil mi? Yoksa yüklü olduğu gözükmüyordu en son.
(4) 

Ayakkabının beyaz tabanının rengini değiştirme

Unde bach canim #1505368 
Bir ayakkabı aldım, modelini beğendiğim için. Fakat ayakkabı rengi krem iken tabanı ace beyazı gibi bembeyaz. Kontrast gözüme toplama ürün gibi geliyor. Tabanını sarartma veya krem rengine kalıcı olarak getirme yolu arıyorum. Akrilik boya ile boyayınca akar mı bilmiyorum. Ojeyle falan boyanabilir mi bilmiyorum ama zamanla beyaz tabanlar sararır ya. Aynı öyle olsun istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Beyazlığını kırmak istiyorum sadece.
Nasıl yapabilirim?
(3) 

İphone sürekli çıkan uyarı ekranı

Unde bach canim #1503973 
imessage ve facetime ücretlendirilmesiyle ilgili sürekli uyarı ekranı çıkıyor. Artık uyuz olmaya başladım. Nasıl kapatırız bu sistemi? Uygulamadan değil direkt iphonedan geliyor bu uyarı ekranı
(2) 

Telefonda videonun sesi kayıyor

Unde bach canim #1501440 
Açıköğretim (auzef) ders videolarını izlerken ses bi süre sonra ileri gidiyor, senkron bozuluyor. Bilgisayarda ise hiçbir problem yok. Videoyu indirip izlememe rağmen bir değişiklik olmadı.

İphone kullanıyorum. Bu problemi çözebileceğim bir yöntem var mı? Safari ve aöf uygulamasında aynı problem var.
(2) 

Avrupa'da transit geçiş sorunu

Unde bach canim #1500696 
Arkadaşım italyada okuyor ve ulusal öğrenci vizesine sahip (d tipi vize, 90 günden fazla kalacak kişiler için schengen vizesi yerine veriliyor). Bu arkadaş ülkesine dönmek için macaristan üzerinden transit uçuş yapacağı uçak bileti almışken macaristan bunun mümkün olmayacağını söylüyor. Uçuş italya-macaristan-rusya şeklinde ve kendisi Rus vatandaşı ama prosedürün türkiyeden farklı olduğunu sanmıyorum.

Bu nasıl oluyor? D tipi vize için şu söyleniyor:
———-
3. Ulusal vize ne demektir?

“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse, ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir. “Ulusal vize”, geçerli olması koşuluyla, Schengen Antlaşması'na dahil diğer ülkelerde (Schengen alanı) her altı aylık bir dönem için en fazla 90 gün serbest dolaşım olanağı sağlamaktadır.
———-
Bu şartlarda macaristan gibi schengen ülkelerine seyahat edemiyor mu da transit geçişi kabul etmiyorlar?
(2) 

İstanbul metrolarda internetin çalışması

Unde bach canim #1499283 
Bugün itibariyle başlanmış, türk telekomdan mesaj geldi. Bu tüm hatlarda aynı oldu değil mi? Vodafone, turkcell vs.

Ek soru: sadece duraklarda mı çekiyor? İki durak arası tünele girince yine çekmez diye tahmin ediyorum.
(2) 

Amerika monopol ve kartelle mücadele ediyor mu?

Unde bach canim #1498973 
Amerikada bu olgular büyük bir pazar-kitle nedeniyle zor olsa da eski zamanlarda veya günümüzde monopol ve kartelleri önlemek için serbest piyasa ekonomisi dengesini düşünüp “piyasa dengeler” mi diyor yoksa bir müdahalede bulunuyor mu?

Formasyon hakkında bilgisi olan var mı?

Unde bach canim #1498958 
Bazı alanlar için direkt bölüm adı yazarken bazı alanlar için fakülte yazıyor.
Açıköğretim için bakıldığında bölümse zaten aynı adlı formasyon alınabiliyor fakat fakülte adı yazınca bölüm adı fakülte birimindekiyle tutsa da sonuçta açıköğretim fakültesine bağlı. Bu durumda formasyona girmek için fakülte adı olanlara başvuramıyor muyuz? Bu bilgiyi nereden alabiliriz?
(8) 

Sizce de şampanya en güzel içki değil mi?

Unde bach canim #1498727 
Şampanya dışında az da olsa susuzken bira içiliyor da, zevk için içilecek tek içki şampanya değil mi yahu?

3 gündür alt diş etlerim kaşınıyor

Unde bach canim #1498089 
Çok rahatsız edici ve kesintisiz bir kaşıntı bu. Alt orta diş etlerim damağın iç kısmı deli gibi kaşınıyor ve belirli bir saat diliminde olmak üzere 3 gündür böyle. Nedendir bu ve ne yapmak lazım? Diş fırçasıyla fırçalasam da 3-5 saniye sonra tekrar başlıyor

İnternet değerlerim nasıl?(margin değerleri)

Unde bach canim #1497380 
Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 7.5 dB
output power upstream: 7.5 dbm
attenuation downstream: 4.4 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 26.8 dB
output power downstream: 13.9 dbm
attenuation upstream: 0.1 dB
(11) 

Hükümet değiştiğinde istediğiniz ilk yenilik nedir?

Unde bach canim #1497169 
2023 seçimlerinde hükümet değiştiğinde yapmasını isteğiniz veya aciliyet kesbettiğini düşündüğünüz ilk değişiklik/yenilik ne olmalı?

Mesela;
-ötv nin kaldırılması
-parlementer sisteme geri dönülmesi
-khk kararlarının iptali
-bürokratların görevinden alınması vs.
(11) 

Kiracıyı çıkarabiliyoruz değil mi?

Unde bach canim #1496784 
Bir yeni kiracı tuttu evimizi. Biraz problemli bir tip. Kirayı düzenli ödese de tavırlarından rahatsız olduk, kavgacı biri. Bu kişiyle 1 senelik kontratımız var. Bu 1 sene sonunda gerekçe göstermeden çıkartabiliyoruz değil mi? Benim taşınma ihtimalim de oluşabilir.

diğer soru da şu; yasal olarak ne kadar önceden haber vermemiz gerekiyor kiracıya çıkmasından önce?
(2) 

İsmek kursu

Unde bach canim #1496601 
İşe yarar meslek edindirmeye yönelik bir kursu var mı?

Dil kursları haricinde gidilecek, şu kursa gitsen mesleğin olur denebilecek? Cinsiyet erkek.
(1) 

Sabah uyandığımda burnumun kanaması

Unde bach canim #1476112 
İlk defa 18 yaşımda dar ve bunaltıcı bir midibüste kendi kendine kanayan burnum şimdi 13 sene sonra yine kendi kendine kanadı sabah uyandığımda. Geç yattım ve uyku düzensizliğim var. bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Ciddi bir şey midir?
(2) 

Pdf’i sesli okuyacak program/uygulama

Unde bach canim #1476094 
Ücretsiz, benim seçtiğim pdf’i türkçe dilinde seslendirecek telefon ya da bilgisayar için bir uygulama var mı? Ya da iphoneda bunu yapabileceğim kendi uygulaması var sa o da olur. Dersleri podcast haline getirmeye çalışıyorum da sınava çalışmak için.
(2) 

Kripto para satın alımı, soğuk cüzdan

Unde bach canim #1476017 
Kripto para cahiliyim. Açıkçası yatırım yapmayı düşünmediğim için hiç araştırmadım. Bu kripto para alımını sanal POS üzerinden mi yapıyoruz, kredi kartı ya da banka kartıyla? Ve bu soğuk cüzdan dedikleri şeyin mantığı nedir tam olarak? Esasen sormak istediğim bir şey bu soğuk cüzdandaki paranın banka aracılığıyla nasıl fiziki hale getirildiğidir, tabii yurtdışı işlemi için. Bu dolandırıcılığı yapan adam fiziki olmayan bu parayı nasıl fiziki hale çeviriyor, denetime takılmadan.
(3) 

Bir ceset kaybolsa

Unde bach canim #1475938 
Bir kişi diğer bir kişiyi öldürdü diyelim. Bu kişi cesedi yakarak artık dna’dan bile tespit edilemeyecek duruma getirse artıkları da gizli bir yere saklasa fakat bu kişi zaten ilk şüpheli olarak görülse, o kişiyle tartıştığı ve zorla bir arabaya bindirip kaçırdığı(o günden beri makdulden haber alınamıyor) tanıklar veya görüntülerle ispat edilse fakat ölüm anı ve ceset izine rastlanmasa ve sorguda öldürmediğini söyleyip cesedin kalanlarının yerini ömrü boyunca itiraf etmese bu adama bir ceza uygulanabilir mi?

Özetle adamı öldürdüğüne dair çok güçlü kanıtlar var ama öldürülme anını gören duyan yok. Ve ceset kayıp. Bu adama ne hüküm verilir?

İtiraf edene kadar katil, aslında şüpheli mi sayılır?
Yoksa kesin kanıtlar oluştu, itiraf etmese de kanaatle hakim cinayet deyim hüküm verebilir mi?
Diğer bir husus da adamı kayıp diye değerlendirip ortada zaten bir ceset olmadığı için katil mahkemeye çıkmaz bile mi?

Not: dediğim gibi, öldürme anını gören duyan ya da ceset parçası kan falan yok.
(8) 

İngilizcede şu kullanım doğru mu?

Unde bach canim #1475698 
I can don’t use what is tested on them

Burada can’t ile can don’t arasındaki kullanm farkını anlayamadım. Kullanım yanlış mı? Doğruysa can zaten geniş zaman ifadesi değil mi de ayrıca do yardımcı fiili kullanılmış?
(5) 

N95 maske

Unde bach canim #1475615 
Bir sağlık çalışanı tanıdığım aldığı maske eğitimi üzerinden hasta kişilere bu maskelerin verilmediğini, koruyucu olduğunu fakat virüsü barındırıyorsanız 3 katlı maskelere göre virüsü ventilden daha kolay saldığını, dolayısıyla doktor ve hemşirelerinde n95 maskeyi koronalı hastalara müdahale dışında gündelik hayatta kullanmamaları gerektiğini söyledi. Polikliniğe gittiğimde gerçekten de doktorlarda n95 maske yoktu. Ve özellikle n95 maskeleri korona hastalarına vermediklerini söyledi. Bu maske ventillerinin çalışma mantığı tek yönlü gelen havayı filtre etmek mi?

Böyle bir şey var mı gerçekten? N95 Maskeler daha çok koruyor diye halk tarafından bilinçsizce mi kullanılıyor acaba? Esasen n95 kullanıp kendini koruyanlar eğer koronaysa başkalarının daha kolay hasta olmasına mı neden oluyor?

Not: söyleyen kişiye çok güvenemiyorum. Bir iki söylediği şey doktorlarla tam zıttı çünkü.

Edit: ventilli olanlarından bahsediyorum.
(1) 

Banka aidatı iadesi

Unde bach canim #1475533 
Uzun zamandır kullanmadığım işbankası kredi kartımı(aidatsız olanı değil) kredi kartı özelliğini kullanmadan sadece içindeki puanları kullandım ve kart aktif gözüktüğü için yıllık 92 lira ücret kestiler. Ben de şuradaki soruda da belirttiğim üzere başvuru yaptım. www.eksiduyuru.com Bu olaydan birkaç gün sonra işbankasından olumsuz bir yanıt geldi ve pdf yapıp onu da belgelere ekleyip e-devlet üzerinden başvuruda bulundum. Ne şekilde sonuçlandığıyla ilgili bir bilgi yok, sadece aidat iadesi olarak hesabıma 32 lira yatırmışlar. Tekrar itiraz edip “işbankası tamamını yatırmadı” şeklinde yazı yazıp mail gönderdim. (Ek belgeyi e-maille istiyorlar)

Mantığını anlamadım. Bu adamlar niye 32 lira yatırıyor? Lanet olsun uğraşmayayım dememi mi bekliyorlar yoksa türkiye bankalar birliği 32 lira yatıracaksın diye talimat mı veriyor? Üstelik tarafıma hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Kullanmadığım ve birkaç ay önce iptal ettirdiğim kartın ekstresiyle öğrendim o 32 lirayı da.

eksisozluk.com
(9) 

Japon halkı

Unde bach canim #1475434 
Tabii ki tüm japon erkekleri değil ama özellikle yeni neslin büyük bir çoğunluğu asosyal, özgüvensiz, çalışkan ve garip huylara sahip kişiler olarak anlatılır/lanse edilir. Garip kafeleri, erişkin filmlerinde aşırı fantazileri, kısa filmlerinde yanlızlık temaları, intihar ormanı vesaire. Hatta yanlış bilmiyorsam japonya kamera sesinin kapatılamadığı telefonlarla anılıyordu bir ara sapıklık yüzünden.

Ürpertici ve gizli sayko nesil yetiştiriyorlarmış gibi hissettiriyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
(2) 

Sosyalizm ve liberalizm

Unde bach canim #1475205 
Bu iki kavramın iki farklı formda geliştiğini düşünüyorum. Sosyalizm hep bir diktatörlüğe ihtiyaç duyan, katı kurallarla muhafaza edilmek zorunda kalan, liberalizm ise “insanın tabiatında var olan” bir şey de onu korumaya ihtiyaç yokmuş, toplumun her zaman oraya yönelecek bir durumu varmış gibi düşünüyorum. Tabi bu bizim bilinç altımıza işlenmiş bir durum da olabilir bilmiyorum.

Örnek vermek gerekirse; bir insanın hımbıl ve sportif/fit iki halinden fit olanı sosyalizm, hımbıl olanı liberalizm diyelim. vücudu şekle sokmak için, fit olmak için hep bir gayret, disiplin, baskı oluşumuna ihtiyaç varken, bu baskıları saldığımızda sonu hımbıl adama gidiyor, vücut yük olarak gördüğü kaslardan kurtulup hımbıl haline, konforlu alanına dönüyor. Tabi bu hımbıl ifadesi sadece durumu örneklemek için verilmiş bir şey.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sosyalizm ve liberalizmin bu adaptasyon farkı ve uygulama zorluklarının farkı nereden çıkıyor? İnsanın benliğiyle/bireyselciliğiyle özetlemek yeterli mi?
(1) 

Şınav pozisyonundan ayağa kalkıp zıplamak

Unde bach canim #1475185 
İnternette aradım ama adını bir türlü bulamadım. Neydi bu workoutun adı?
Şınav pozisyonundan ayağa kalkıp havaya sıçrayı yine şınav pozisyonuna yatılıyordu. İnternette sıçramalı şınav diye çıkıp deli etti beni.

Edit: adını bilmiyorsanız bile hareket yapılırken bir videosu varsa o da kabulümdür.
(2) 

Gss borcu, muayene ücreti

Unde bach canim #1474880 
Gss borcu olanlar (ödemeyenler) için 2021 yılı sonuna kadar muayene ücreti yine 7-8 lira mı?
2020 de 7 liraydı en son.
(4) 

Gymler kapanıyor, profesyonel sporcular ne yapıyor?

Unde bach canim #1474793 
Kaçak göçek mi çalışıyor bu adamlar? Bir nevi buraları kapatarak mesleğini engellemiyorlar mı/zorlaştırmıyorlar mı?
Sadece body building sporcuları değil, tüm branşlar buralarda çalışıyor. Hepsinin evinde özel ekipman mı var yoksa?
(6) 

Türk dizisini ingilizce altyazıyla izlemek

Unde bach canim #1474703 
Sizce kelime öğrenme, çeviri yapabilme, İngilizce konuşabilme gibi konularda büyük yardımı olur mu?
Hiç böyle tavsiyelere rastlamıyorum, sürekli yabancı dizi türkçe altyazı öneriliyor.
(7) 

Çeşitli kanserlerin nedeni

Unde bach canim #1474500 
En bilineni sigaranın akciğer kanseriyle, radyoaktif şeylerin ve ultraviyolenin cilt kanseriyle, hpvnin rahim ağzı kanseriyle 1. Dereceden ilişkisi dışında direkt ilişkili olan kanser türleri var mı? Mesela tarım ilaçları, sebze ve meyvelerdeki hormonlar, sanayi bölgelerindeki kimyasal gazlar vs.
(2) 

Windows 10 şifresi satmak

Unde bach canim #1474498 
İnternet üzerinden bir şifre aldım ve ben dahil 4 kişi bu şifreyi sorunsuz kullanıyor. Muhtemelen sınırsız ya da 100 den fazla kullanıcıyı destekleyen cinsten. Bunu buradan ya da sahibinden gibi mecralarda satışa çıkarsam yasal olarak bir sıkıntı olur mu?
Not: şifre sınırsız pro versiyonu ve 3 senedir bir sorun çıkmadı ben dahil kullanan kişilerde
(5) 

Küçük çocuğa ingilizce eğitimi

Unde bach canim #1474422 
Anne baba düzgün ingilizce bilmiyor ve yabancı dil bilen bir kişi tutma, özel kurslara gönderme imkanları yoksa sizce nasıl bir eğitim metodu uygulamalı? 4 yaşından itibaren internet üzerinden çocuklara yönelik yabancı dilde oyun videoları izleterek bir kazanım elde edebilir mi bu çocuklar? Siz bu durumda olsanız bu konuda nasıl bir eğitim uygulardınız küçük çocuğunuza?
(3) 

Zayıf insanların kilo alma problemi

Unde bach canim #1473503 
Obezite olmasa dahi fazla kilo söz konusu olunca ortak dert ve sayfalarca diyet programı veya metod varken, diyetisyenler ağırlıkla bu konuya yönelmişken, zayıf insanların (besin yetersizliği de dahil) hatta anoreksiya gibi psikolojik hastalıklar mevzu bahis olmadığında sorunlarının “önemsiz” gibi görülmesi nedendir acaba?

A) şişmanlık kadar hastalığa sebep olmaması
B) zayıf olmanın tıbben ideal veya tercih edilebilir görülmesi
C) toplumda şişmanlık sorununun zayıflık sorununa göre oransal olarak fazlalığı
D) kilo almanın kilo vermeye göre daha zor olduğu kabulü

Bir veya birkaçını seçebilirsiniz.
Not: şu an zayıf değilim, tavsiye amaçlı sormuyorum.
(17) 

İngilizceyi hangi aksanda öğrenmeli

Unde bach canim #1473296 
-amerikan aksanı yeterli
- british aksanı önemli
- her ikisini de öğrenmek gerekli.

Hedef ab üyesi ülkeler.
(1) 

65 yaş üstü sokağa çıkma ve seyahat izni

Unde bach canim #1473202 
İstanbul ve birçok il kırmızı yani çok yüksek riskli oldu. Bu halde 65 yaş üstü kişilerin seyahat kısıtlaması (otobüs bileti var) ve zaman kısıtlaması var mı (10-14.00 arası serbest) demek oluyor bu?

Not: turkiye.gov dan 65+ için seyahat izni (farklı ilde hastaneden randevu alınarak yüklenmiş belgeyle) reddedildi. Seyahat ve randevu cuma günü yani haftaiçi olmasına rağmen.
(4) 

Bu mağazada ürünler orjinal midir?

Unde bach canim #1473073 
Görünüşü ve zeytinburnunda olması güven vermese de orjinal xiaomi ürünleri satması mümkün müdür? Beğendiğim bir kulaklığı uygun bir fiyata satıyorlar.
Mağaza fotoğrafını caps olarak koydum. Konum zeytinburnu
(6) 

Boksör lisansı alınca yumruğun suç aleti sayılması

Unde bach canim #1472618 
Boksör lisansı alanlar üzerine bir mit vardır ya, biriyle kavga edersen yumrukların silah olarak geçer diye. İşte böyle bir durumda her ne kadar “ben bu konuda yetkinim” diyerek o lisansı alıyor olsan da lisans alırken bu işte profesyonel olduğunu gösteren bir belge sunmuyorsun ki? Amatör lisanslı oluyorsun eğer milli bir başarı ya da derecen yoksa.

Sorum şu, eğer bu mit doğruysa saçma değil mi yahu? Ben bu konuda yetkinim demekle yetkin olunmuyor ki. O adam pekala bir şey bilmiyor olabilir bir derecesi yoksa.

Ek soru: profesyonel boksör olunca lisansınız olduğunu bilmedikleri halde bu lisansı haber verecek sorgulayacak bir sistem var mı da herkes artist gibi “kavga ederim diye lisans almıyorum” triplerine giriyor. Ha ceza alırsınız lisansınız yanar ama bu aleyhime kullanılır tribi boş değil mi ya.
(6) 

Sarışınlara civciv, esmerlere kara fatma demek

Unde bach canim #1472613 
İçeride yatan koyu tene karşı yapılan ırkçılığın tezahürü müdür?
(2) 

Twitterdan kimliğe ulaşmak

Unde bach canim #1472462 
Mesela bir kişinin, twitterdaki isim, fotoğraf ve özel bilgileri farklı olduğu durumlarda, siber suçlar tarafından hakaret davası ile tespiti mümkün mü?

Bildiğim kadarıyla profile dm gönderme linkle ip avı yapma yöntemi dışında polisin yapabileceği pek bir şey yok değil mi?
Mesela, twitterda, troll benzeri bir hesaba dava açılsa, (tüm bilgiler sahte zaten) dava edilen kişinin bilgileri polis tarafından tespit edilebilir mi? Bildiğim kadarıyla twitterın terör dışında ip verme durumu olmuyormuş.
(2) 

İnşaat mühendislerine bir soru

Unde bach canim #1472411 
pbs.twimg.com

Bunun nedeni nedir?
(5) 

İngilizce basit bir kural

Unde bach canim #1472252 
İngilizce kursu alıyorum udemy üzerinden. Şu olay aklıma takıldı.
Emir cümlelerinde hitap ettiğimiz kişiye “do it” diyerek söyleyebiliyorken orada olmayan bir şahıs için “o şunu şunu yapsın” gibi emrivaki cümleyi nasıl söylüyoruz?
Let’s him do it deyince öneri, sormak gibi olmuyor mu?

Örnek olarak da şu çevrilebilir. “Annene söyle, benim için yemek yapsın”
(4) 

Pankek- süt yerine su kullansak

Unde bach canim #1471979 
Bugün almaya üşendim. Suyla yapsam tadı berbat mı olur? Evde yoğurt da yok
(5) 

Hukuk mu adalet mi?(hakim olsanız)

Unde bach canim #1471922 
Hukuk ve adalet kavramlarından sadece birini seçerek karar verecek olsanız, sadece hukukun işleyişini mi baz alırsınız yoksa adil olmayı mı?

mobil görünümden çık