(4) 

Burada amaç ne? (Slovenya vatandaşlık satışı)

Unde bach canim #1561090 
Youtubeda bir reklam gördüm. From 25k euro yazıp slovenya vatandaşlığı yazmışlar. i.hizliresim.com

Site de şu: www.migrationcentr.com

Açıkçası dolandırıcılık gibi geldi ama… 25k euro bir ab ülke vatandaşlığı için çok yetersiz
(6) 

Kredi çekip vazgeçmek

Unde bach canim #1561008 
2 hafta için bir miktar para göstermem lazım. Bunun için kredi çeksem faiz ödemeden belirli bir cayma süresi var mı?

Edit: ek soru: bankada 1 milyonumuz var diyelim. Bunu teminat göstererek 500 bin tl kredi çekmemiz mümkün mü? Normalde pek kredi vermiyorlar ya. Bu krediyi kendi parama ek olarak gösterip cayma hakkı süresi içinde kullanıp kendi paramdan ödeyeceğim.
(8) 

Google maps için şu gelişim gerekli değil mi? Ya da var mı?

Unde bach canim #1560531 
Örneğin 80 km bir yol gösteriyor, yolun bazı kısımları trafik yüzünden koyu kırmızı bazı yerleri yeşil. Ve yolun her bir metresini o anki şartlar altında hesaplayarak süreye endeksliyor. Halbuki rutin olarak saat 6da trafiğin olduğu kısım 7 de yeşile dönecek. Özetle ilerideki davranışları da yolun kalan kısmına güncelleme olarak atmak yerine belki yolu kmlere bölerek her bir kmyi ulaşıldığı zamanın şartlarına göre hesaplaması için bir geliştirme yapılıyor mudur? Tabi burada yapay sinir ağları-büyük veri ikilisi kullanılması kaçınılmaz.
(1) 

Döviz kuru neden dalgalanıyor?

Unde bach canim #1560347 
Çok büyük bir dalgalanma olmasa da 30-40 kuruş bir iniş çıkış var. Sebebi nedir? Hatta faiz kararı öncesi euro yeni rekora koşup 27 tl bandına yakındı. Sebep nedir?
(7) 

Faiz kararına kadar döviz alma

Unde bach canim #1560255 
Elimde türk parası var, kkmden yeni çıktı. Faiz kararının olacağı saatten önce döviz almak mantıklı mı sizce? Yoksa şu an mı alayım, hafif düşüş devam eder mi yoksa zarar mı ederim? Sebep şu; benim bi döviz bürosu var ve vergisiz bankalardan uyguna alabiliyorum ama ancak en erken faiz kararından birkaç saat önce alabiliyorum.
Para yüksek meblağlı ve amacım kur farkından kazanmak değil, kur farkı artışından zarar etmemek. Diğer yerlere göre 5-6k tl karda olacağım döviz bürosu sayesinde.

Soru yatırım tercihiyle alakalı değil de zamanlama sorusu sadece. Siz olsanız bu şartlar altında, en erken ne zaman olursa döviz almayı mı yoksa “kur farkı o kadar artmaz” deyip 22 haziranda faiz kararından önce mi alırdınız?

Edit: faiz kararından sonra kurların artacağını düşündüğüm için faiz karatından önce döviz almam gerektiği kanaatindeyim.
(5) 

Parayı dövize mi çevireyim, tl de mi tutayım?

Unde bach canim #1559889 
21 haziranda elime yüklü miktar türk lirası para geçecek. 22 haziranda faiz kararı açıklanacak.
Parayı alır almaz dövize mi çevireyim yoksa tlde tutup faiz kararını mı bekleyeyim biraz düşer diye?
(12) 

Kaç tane ingilizce kelime biliyorsunuz?

Unde bach canim #1559264 
Sb.
(1) 

İngiltere vs irlanda (yazılım yüksek lisans)

Unde bach canim #1558458 
Sonrasında orada çalışacak biri için;
İrlanda birçok amerikalı firmanın yazılım ofislerine sahip ama konaklama be okul bilinirlikleri düşük.
İngilterenin heryeri olmasa bile merkezde iş olanakları az değil fakat yaşam daha pahalı. Ayrıca vatandaşlığı daha avantajlı.
(2) 

İngilizcede emir cümlesi

Unde bach canim #1558457 
Karşındaki kişiye ortamda olmayan biri için emir verdiğimiz cümleyi nasıl kurarız?

Mesela; tuvalet temizliğini erdal yapsın. Direkt olarak let+somebody+V1 şeklinde mi kuruyoruz? Doğru kullanım mı ve alternatifi var mı? Yalnız cümle yapısını bozmadan, emir cümlesi kalıbını bozmadan…
(2) 

İngilizcede uydurma kurallar

Unde bach canim #1558275 
Bana gelecek zaman tensei ile (going to) go fiili kullanılmaz gibi bir şey öğretildiğini hatırlıyorum. Eğer go kullanacaksan will tensei kullan denmişti. Geçenlerde shameless izlerken aklıma geldi. Var mı bi mantığı yoksa tamamen uydurma mı?
(2) 

Kanal tedavisi yapılmış dişin tekrar çürümesi

Unde bach canim #1557748 
Diş ipi kullanma alışkanlığım olmaması nedeniyle aynı şekilde aynı dişi bu sefer diğer taraftan çürüttüm. Bunun için sadece dolgu mu yapılıyor yoksa tekrar kanal+dolgu mu yapılacak(röntgende diş çürüğü köke inmemiş olsa bile)? Diş ağırıyor da
(1) 

Yurtdışı okul kabulü için aktif çalışıyor gözükmek

Unde bach canim #1557747 
Şu an açıköğretim okuyorum ve freelance çalışıyorum. Yurtdışı kabulü için okul yetiyor ama sadece dil okulu için kabulde açıköğretimi bağlayıcı olarak görmüyorlarmış. Freelance çalışma işinde sigorta olayı olmadığı için(benim yok yani) bunu ispatlamam olayı çözer mi? Örneğin işin içeriği hakkında sözleşme gibi.
(4) 

Euro üzerindeki ufak yırtık problem olur mu

Unde bach canim #1557734 
Döviz bürosundan biraz euro aldım. İçindeki 100 euroda 2-3 milimetreye yakın yırtık varmış eve gelince farkettim (katlanma yerinden). Parça kaybı falan yok. Sorun olur mu bankada vs.

Edit: yırtık boyutunu düzelttim
(5) 

Siparişi bekleyeyim mi?

Unde bach canim #1557561 
Bilindik bir kıyafet markasının kendi sitesinden alışveriş yaptım. 10-11 mayısta verdiğim sipariş 12 mayısta kargoya verildi diye mesaj geldi marka üzerinden. Ama getirecek olan aras kargo daha mesaj atmadı, gönderdiklerini takip no geçersiz diyor. Linke tıklayınca bilgileriniz alınmıştır diyor. Bayağı uyguna da aldığım için iptal edesim gelmiyor. Bekleyeyim mi?

Ayak pudrası ile normal pudranın farkı var mı?

Unde bach canim #1557542 
Antiperspirant diyor ama?
(2) 

Bu hangi böcek?

Unde bach canim #1557478 
(1) 

Chpnin ya da başka bir oluşumun oy sonuçlarını gösteren

Unde bach canim #1557398 
Bir sitesi var mı? Hani ekrem imamoğlunun çıkıp çıkıp “yanlış veri paylaşıyorsınuz” dediği gibi listelerden alınan
(1) 

Esenyurttaki yapılaşma Toronto’dan mı alınmış?

Unde bach canim #1557256 
Toronto sokaklarına bakınca esenyurt yapılaşmasını ve kulelerin çok benzediğini fark ettim. Esenyurt küçük bir toronto diyebilir miyiz?
(1) 

Twitterda takipçi sayısının çokluğu şikayeti engelliyor mu?

Unde bach canim #1556928 
Mesela twitterda bir kural var; canavarlaştırma. Ben söylediğimde hesabım kilitlenirken kilitleten kişi aynı suçu işlediğinde ihlal etmemiştir diyor. Takipçi sayısı 20-30 bin birisi olunca twitter “yok yav bu insan seviliyor öyle hemen küstürmeyelim” mi diyor?

Bu arada takipçi sayısı az biri olsa hesabının kilitleneceğine eminim. Benzer durumlarda çokça şikayetle kilitlettim ya da tweet sildirttim. Yoksa bu elon denen adamdan sonra mı olay buna döndü?
(2) 

Turkcell ödeme almıyor

Unde bach canim #1555732 
Sistemsel bir hata mı var? Ne paket satın alabiliyorum ne de kontör yükleyebiliyorum.
(4) 

Osmanlıda seyahat hakkı?

Unde bach canim #1555060 
Bir osmanlı vatandaşı istediği gibi osmanlı imparatorluğu bünyesindeki 17.-18. Yüzyılda her parçasına gidebiliyor muydu? Mesela bugünki çankırıda yaşıyorsun ve bugünki cezayir topraklarana gitmek istiyorsun. Herhangi bir vesikaya ihtiyacın var mıydı? Yoksa serbest dolaşım hakkı var mıydı? Yoksa sınır denetleme zaten hak getire deyip dalıyor muydun? Mesela evliya çelebi gibi gezen adam olsaydın.

Şu an amerika, hollanda ve rusya gibi kara bağlantısı olmadığı halde pasaportuna sahip olup gidilen farklı yerler var. (Kaliningrad, hollanda karayipleri vs.)
(7) 

Pasaport harcı geri verilir mi?

Unde bach canim #1554871 
Kk eğer cb olursa ilk 100 gün vaadinde pasaport harcının ücretsiz olması da var.(yaş 25 üstü) geriye dönük; hele rte zamanında alınan pasaport harcını geri ödemezler değil mi?
(5) 

Bir iş girişimi projesi, nasıl ilerlemeli?

Unde bach canim #1554225 
Bursada inegöl ilçesi mobilya üretiminde lider konumda ve kız arkadaşım bir cezayirli avukat. Ben buradayım, kendisi cezayirde. Cezayire mobilyalar genellikle buradan gider ama arap tüccarların gelip buradan mal alıp kar koyup işi bağlamasıyla. Bendeki türkçe, ingilizce ve kız arkadaşımdaki ingilizce arapça ile bir iş bağlama olayına girmek istedim. Burada çevrem var, her türlü uygun mal bağlarım ama kız arkadaşım nasıl orada satış pazarlama olayına girecek bilemiyorum. İşte sormak istediğim tam da bu. Nasıl bu iletişimi kuracak? Bizim bir tüccar gibi malı satın alıp orada dağıtma şansımız yok. İki firmayı anlaştırarak komisyon koyarak ulaştırmayı düşünüyorum. Bir nevi amazon global işi gibi. Kız arkadaşım avukat olduğu için ticaret hukukunu vs biliyor, akrabalarının restaurantında yöneticilik yaptığı için müşteri ilişkileri de iyidir.
Ayrıntılı olarak bir yol planı fikriniz var mıdır? Siz olsanız bu şartlar altında nasıl bir yol izlerdiniz? Mesela başta profesyonel bir site ve mail işe email atmakla başlamak geldi aklıma ama yüzyüze daha mı mantıklı(cezair tarafı için).

Bu arada işin türkiye kısmı için satıcılar araplara çok yüksek fiyat çekiyorlar. Biz bir türk olarak bu fiyatı kendi lehimize çevirebiliriz diye düşünüyorum. Diğer tüccarların aksine daha ucuza verdiğimizde tercih nedeni olurken, aradaki fiyat farkı da bize kalır gibi.
(1) 

Hangi tarak markasını tercih edeyim?

Unde bach canim #1553905 
3 marka var; nascita, vepa ve banat. Fiyatları yakın ve 30 tl civarı tamamen plastik. Fakat nascita daha sert parlak mika plastik iken diğer ikisi daha esnek ve mat plastikten. Hangisini tercih ederdiniz? Not: vepa için soyuluyor falan denmiş. Sert mika kolay kırılır mı bilemedim. Birkaç kez kullanıp bozulmasın istiyorum.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

www.trendyol.com
(5) 

Pasaport almak için iktidarın değişmesini beklemek mantıklı mı?

Unde bach canim #1552884 
Pasaport harcı bu kadar uçtuğu halde kısa vadede zaten ücretin düşmesi mümkün değil di mi?
(4) 

Üniversiteden alınan diploma avrupa birliğinde geçerli mi?

Unde bach canim #1552219 
Müdek kapsamında ve europass sertifikalı bir adet mühendislik diplomam var. Bu diploma ile avrupa birliğinde direkt olarak çalışabiliyor muyuz yoksa bizim yök’ün uyguladığı gibi bir dizi denklik şartları mı çıkıyor?
(2) 

Bu kuryeler ne ayak?(banka kartı ve sözleşme işleri)

Unde bach canim #1551507 
2 banka için (işbank ve ingbank) ayrı ayrı kuryeyle (adı agt kuryeydi galiba) kart vs gönderimi yapan bankadan illallah edip banka şubesine giderek aldım. Evdeyiz o gün, ulaştıramadık diyerek iptal ediyorlar. Arayıp sorma zaten hak getire. Ne ayak bunlar anlamadım. Bankaları mı dolandırıyorlar? Bu arada işbank için 2 defa tekrar gönderim yaptırdığım halde yine bana gelmeden ulaştıramadık dediler. (İlkinde ulaştıramadıklarını 10 günde gelmeyen kart nedeniyle işbank müşt hizmetlerini aramamla öğrendim. Yoksa yine haberim olmazdı). Bende dolandırıcı izlenimi berdi bu durum.
(3) 

Whatsappta engel yiyince fotoğraf gidiyor mu?

Unde bach canim #1551383 
1 gündür tek tik ve foto duruyor. Engel yemiş miyim?
(7) 

Almanyada bazı evlerin ucuz olması

Unde bach canim #1550207 
Bölgeyle alakalı evet ama daha çok aynı bölgede olmasına rağmen eski olmalarıyla mı alakalı? Örneğin bremen de 2+1 daire 45k euro. Yılı yazmıyor ama içi temiz duruyor. Evin yapılış tarihi 1900-1932 çıkar mı bilemem ama büyük ihtimalle böyle olduğu ve özellikle tesisatlarda çok problem çıkaracağı için ve çok masraf açacağı için mi böyle ucuz? Bu tip evlerin kira gelirleri çok mu düşük olur? Faturalar hariç 700 euro kalır gibi. Türkiyede bu fiyata alacağın ev en fazla 8-9k kira bırakır. Arada uçurum yok, uzaktan ilgilenmek de sıkıntı, biliyorum ama çok mu mantıksız?
(3) 

Yabancı youtube kanalı türkçe dublaj

Unde bach canim #1549324 
Mr beast kanalının videoları türkiye için dublajlı yayınlanıyor anladığım kadarıyla. Aynı videoyu farklı izleyiciler için dublajlama olayı nasıl sağlanıyor?

Ve ben bu videoyu orijinal dili olan ingilizce ile izleyemeyecek miyim lokasyon değiştirmeden? (Mobil uygulamadan)
(4) 

Üniversite kaydı silenler öğrenci affı kapsamına alınıyor mu?

Unde bach canim #1549200 
Kaydımı sildirsem (dondurma değil) ilk af yasası gelince kanun kapsamına girer miyim? Kaldığım yerden devam eder miyim?
(16) 

Şu an ev alınır mı? Alınmazsa parayı nasıl saklayayım?

Unde bach canim #1549006 
Elime mülk satışından 1 milyon lira geçti. İyi kötü bir daire almayı planlıyorum(kendim oturmak için. Kredi işine falan bulaşmadan bu meblağa şu an ev almak mantıklı mı?
Sorma sebebim şu; seçim sonrası iktidar değişirse yabancılara konut satışı vs nedenlerle evlerin değeri düşebilir belki dövizde bir miktar düşüşle aynı paraya daha mantıklı ev alınabilir mi düşüncesi.

Eğer şu an ev falan alınmaz diyorsanız seçimde iki ihtimali de(iki ittifakın da kazanma durumu) göz önüne alınırsa parayı seçim durumlarından ve sonrasından korumak için neye yatırmalı?
(10) 

Uçağa kabin bagajını kaçak sokmak(müzik aleti) ve delici eşya

Unde bach canim #1548897 
Soru1) uçağa kabin bagajını, bagajların kontrol edildiği yere vermeden/kontrol ettirmeden sokmuşluğumuz var(birkaç kilo fazla çıkacağı için) fakat hiç müzik aletini sokmaya çalışmadım(boyutu biraz büyük olduğu için kabin bagajı yerine sayılmıyor, alt bagajda da kırılır malum). Bilindiği üzere kabine alınacak müzik aleti için bayağı para alıyorlar, özellikle yurtdışı uçuşları için. Bu gitarı göstermeden uçağa ücretsiz sokamıyor muyuz?

Soru2) bana ait 2 adet saç kesim makası var. Bunları uçak altı bagaja vermek istesek bile havaalanına sokamıyor muyuz? Xr cihazda gördükleri an sokmuyorlar mı? Berber adam takımını yanında götüremeyecek mi yani?
(7) 

Ülkeyi terk etmek

Unde bach canim #1548574 
Böyle sorunca tabii ki havada kalmış bir durum fakat, öz eleştiri yapmak gerekirse her konuda ortalama kalmış biriyim. Elimde mülk satışlarından 2-2.5 milyon tlye yakın para geçecek. 100-120k euro para yapıyor. Tabii ki ahım şahım bir para değil fakat sizce avrupada, amerikada ya da avustralya gibi ülkelerde bir hayat kurulur mu?

Yazılımla ilgili bölüm okuyup bir çok iş başvurusunda bulunmama rağmen hep yedek olarak kaldım. Almadılar özetle ve işsiz kaldım.

Soru şu: mesleğinizle alakalı bir iş yapmadan bu 100k euro elinizde olsa hangi ülkede ne iş yaparak hayat kurardınız? Ya da mesleğiniz orada olmayacaksa gitmeye bile yeltenmez miydiniz?
(5) 

Sgk borç çıkarır mı?

Unde bach canim #1548318 
Bana sgk’dan diş için kanal tedavisi sonrası şöyle bir mesaj geldi:
SN. ***** *****, BU BIR BILGILENDIRME MESAJIDIR. 16.01.2023 TARIHINDE ****** AGIZ VE DiS SAGLIGI HASTANESi ISIMLI SAGLIK KURULUSUNDAN ALMIS OLDUGUNUZ TEDAVI ICIN KURUMUMUZCA 491.47 TL KARSILANMISTIR. YAPILAN ISLEM SIZE AIT DEGIL ISE ALO 170 CAGRI MERKEZIMIZE BILDIRINIZ. SAGLIKLI GUNLER DILERIZ. B001

Normalde farklı bir zamanda dolgu falan da yaptırdım ama böyle bir mesaj gelmemişti. Bu arada çalışmıyorum ve şu an 6.7k gss borcum varken 8.5 tl muayene ücretiyle bu işlemi yaptırdım. Bu tutarı benden çıkartmazlar değil mi?
(9) 

sevgiliye olan ilgiyi kaybetmek

Unde bach canim #1548038 
sevgililerini genellikle internet üzerinden bulan biriyim. ve mutlak surette yoğun bir iletişim kurduğum kişilerle sonunda sevgili oluyorum fakat bu fazla ilgi sonrası bir soğuma hissi geliyor. önceki ilişkilerimde bir erkek olarak fiziksel olarak çok beğenmesem de karakter olarak beğendiğim için sevdim diyebilirim. fakat önünde sonunda ilk ilgimi mutlaka bir derece kaybediyorum. onunla ilgilenme sürem, mesajlarını çok umursama derecem düşüyor. son olarak sevgili olma yolunda ilerlediğim, hem karakter olarak hem de yüz güzelliği olarak 8/10 diyebileceğim bir kız var. henüz buluşmadık ve ilk başlarda, "sonunda her iki yönden bana hitap eden biri" derken yine aynı ilgi kaybı durumuna düşmeye başladım.

öz eleştiri yapmak gerekirse ortalama bir erkeğim ve böyle bir kız benden çok daha iyilerini bulabilecek iken beni seçmesine rağmen kendimi kızın kusurlarını ararken buldum. neyime güveniyorum bilmiyorum ama çok seçici ve güzellik takıntılı biriyim. buna rağmen eğer bu kızı kaybedersem muhtemelen kendime uygun hissettiğim birini bulamayacağım.

ona karşı çok kibarım ve o da öyle, bu arada henüz yeni bir ilişki/flört.
bu durumu nasıl aşarım?
(5) 

Sosyalist görüşteki kişilerin düşüncesi

Unde bach canim #1545459 
Ülkedeki birçok ekonomik soruna ek olarak bizim vergilerimizi kullanarak suriyelilerin sağlık, eğitim ve parasal yardım giderlerini karşılamaları ve suriyeli dükkanlarının genellikle vergi ödemeyen(kaçak) ve denetlenmekten imtina edilmesi, sizce de adalet hükmüne ters değil mi? Sorunun kaynağı belli ama öte yandan bu kartı öne sürmek yanlış bir tavır mı sizce?

Bu bağlamda almanyadaki sistemi sömüren bir yabancı vatandaş da normal mi karşılanmalı? Sonuçta bu kısımda bunun gideri diğer vatandaşların sırtına vurulmuş oluyor. Sonuçta bu giderler özellikle beyaz yakalı kesim üzerinden karşılanıyor, büyük işletmeler ve patronlarına yüklenen bir masraf değil.

Sosyalist görüşteki kişiler bu konu özelinde ne düşünüyor?
(1) 

Gss borcu varken devlet hastanesinde diş bölümü

Unde bach canim #1544753 
Malum gss borcu varken muayeneye bir ücret çıkıyor. Kimi bölümde (fizik tedavi, üroloji, spor hekimliği) 7-8 tl bir ücret alırken hiçtecrübe etmesem de (sanırım göz polikliniğinde böyleymiş) 50 tl gibi ücretler alınıyormuş. Diş bölümünde durum nedir? Dolgu yapılacak bir dişim var, dolgu için de ayrıca ücret alırlar mı?
(4) 

Evi dolar üzerinden kiraya vermek

Unde bach canim #1544745 
Yasal olarak bir manisi var mı? Kadıköy moda, bağdat caddesi, nişantaşı ve istiklal caddesi gibi yerlerde dolarla verildiğine şahit olmuştum ama son düzenlemelerde vs buna mani olacak bir hüküm var mı?
(2) 

Penis üzerinde kahverengi leke(ben gibi)

Unde bach canim #1543878 
Herhangi bir çıkıntısı yok, dümdüz kahverengi bir leke. Acı falan da yok, yaklaşık 3-4 aydır var ama birden aklıma düştü. Hpv olma ihtimali nedir? Doktora gitmeli miyim?

Not: sadece 1 adet ve 2-3 milimetrekare genişliğinde bir şey. Ve görüntüsü ben gibi. Hiperpigmantasyon deniyor galiba.
(18) 

Eski sevgilinin çektiği fotoğrafı flörte atmak

Unde bach canim #1543521 
Sizi çektiği fotoğraf ya da videoyu flörte atmak sizce soğuma nedeni mi? Olay oldu bitti de sizce abartılacak bir şey mi? İçeriğinde sadece sizin olduğunuz bir fotoğrafı sırf eski sevgili çekti diye problem çıkartmak ergence değil mi?
(1) 

Online eczane yasal olarak mümkün değil di mi?

Unde bach canim #1542742 
Sgk ödemeli değil de normal satış yapılarak reçetesiz satılan ilaçlarda getir gibi bir sistem yasal değil di mi?

Besin takviyesi, lens gibi medikal ürünlerden bahsetmiyorum. Direkt olarak ağrı kesici, alerji için ilaçları vs. Sizin için eczaneden alıp getiren bir sistem.
Antibiyotik reçeteli olduğu için onu zaten alamazlar ama reçetesiz satılanlar için.
(6) 

Tekirdağda türkiyedeki en iyi liselerden biri

Unde bach canim #1541949 
Var olabilir mi? Var mı böyle bir lise tekirdağda?

Mevzu şu, üniversiteden bir arkadaşım(2010 seneleri) ismini şu an hatırlamadığım bir devlet lisesine gittiğini, türkiyedeki sayılı liselerden olduğunu, eğitiminin zor, hocalarının bir kısmının galatasaray lisesi gibi yabancı uyruklu olduğunu, üniversiteye 30 bin sıralama ile okulundaki en kötü üniversite bölümüne yerleşenlerden biri olduğunu falan söylerdi. Ve hocaların bu okula öğretmen olarak girmeye çalıştığını söylerdi. Benim baktığım kadarıyla tekirdağda puan bazında ilk 200 e giren bir lisesi dahi yok.

Arkadaş bunu gayet ciddi şekilde anlatıyor ve beni kandırsa eline geçecek bir şeyi yok. O yüzden bir yandan da neden yalan söylesin ki diyesim geliyor. Ama görünen o ki farklı bir durum mu var? Tekirdağda bugda kalmış bir lise mi burası yoksa arkadaş düpedüz yalan mı söylüyor?

Not: lisenin adını söylemişti de unuttum. 2. Dil olarak almanca veriyormuş.
(2) 

Gece metrosu çalışıyor mu (m1 metro)

Unde bach canim #1539943 
www.metro.istanbul

Bunlar çalışıyor mu?
(4) 

Bu fitness hareketinin adı nedir?

Unde bach canim #1539265 
İnstagramda bşr videoda görmüştüm fakat “shoulder” “fly” “cable” gibi konuya ilişkin kelime kombinasyonlarını kullansam da bulamadım bu yüzden de çöp adamla çizip buradan sormak istedim. Görselde omuz hizasından kaldırılmış kollarla baş üstünde cable ile tamamlanan hareketin adı nedir? Nasıl bulurum bunu?
(2) 

Uçlu kalem ucunun tarihi geçer mi?

Unde bach canim #1539253 
Elimde tahminime göre 8 senelik bir uç kutusu var. (0.5 uç)
Kullanayım dedim ama çatır çatır kırılıyor yazarken. Bunlarda da var mı skt gibi bir mantık. Ürün şu:
encrypted-tbn0.gstatic.com
(5) 

İk’nın sorduğu kişisel ve saçma sorular

Unde bach canim #1538986 
Bi kurs vesilesiyle ik görüşme eğitimi aldım ve kurs sonunda birçok yerle görüştüm. Genellikle startup firmaları olmak üzere bir kısım firmanın şu saçma sorularına maruz kaldım. Alan bilişim teknolojisi

-evli değilseniz ufukta evlilik var mı?
-ev sizin mi, kira mı?
-askerliği bedelli mi yoksa kısa dönem mi yaptınız? Askerliğiniz nasıl geçti, bir problem yaşadınız mı?
-nerede doğdunuz/nerelisiniz? Gibi.

Bunlar muhabbet amaçlı değil, önündeki forma cevapları not ediyor. Aslında bildiğim kadarıyla ev kira mı muhabbeti maaş teklifi için, fakat diğerleri ne için soruluyor. Açıkçası nerelisin sorusunda hemşericilik ya da doğuluysa almama, askerlik olayı milliyetçilik gibi saçma şeyler sezdim. Ve aşırı derecede rahatsız edici olmasına rağmen işe ihtiyacım old için cevap verdim hepsine.

İk eğitmeni bize bu tip sorular karşısında “neden sormuştunuz” deyip cevapsız bırakın demişti ama öyle denirse o mülakatı unut gibi olmuyor mu?
Neden soruyorlar bu saçma ve işle ilgisiz diğer soruları? Nasıl davranmalı? Ya da onlar da kişisel alanımızı koruyup koruyamadığımıza falan mı bakıyorlar? Mantık ne?
(3) 

Beylikdüzü tarafında kahvaltı mekanı

Unde bach canim #1537831 
İlk kez buluşacağız. Fazla Pahalı olmayan fakat kız arkadaşa kötü ambiyans yaratmayacak nereyi tavsiye edersiniz? Kendisi yabancı uyruklu.
(3) 

profesyonel crossfit kadın sporcuların belleri niye dümdüz?

Unde bach canim #1536517 
Karın kasları gayet belirgin, yağ oranları düşük, kas yüzünden desen; fitness modeller gayet ince belli. Tesadüf mü?

İnce belli crossfitçiler var ama nadir: www.instagram.com
(1) 

Bu şarkı nedir?

Unde bach canim #1535988 
Shazam var ama telefondan başka şu an cihaz olmadığı için şarkıyı bulamıyorum.
Nedir bu şarkı? youtube.com

mobil görünümden çık