(7) 

Arabanın aküsü bitti sanırım, çalışmıyor.

habarbey #1558509 
Araba yatıyor bir iki aydır, iki hafta önce falan az çalıştırdım akü bitmesin diye. Geçen işim düştü, çalışmadı. Gerçek kötülerdeki kiskislayan gibi sesler çıkardı.

Akşam arkadaşı alandan almam lazım, çalıştırmak mümkün olur mu? Takviye vs.

Kasko falan böyle şeyler sağlıyor mu?

Bir yol gösterirseniz sevinirim.
(4) 

Başlangıç için motosiklet kaskı.

habarbey #1553902 
Selamlar, motosiklet ehliyeti alacağım da kursa başlamadan kask alayım dedim.

Ne tavsiye edersiniz? Tam bir cahilim. 250'lik bir motor almayı planlıyorum şu anda.
(3) 

Bahçe çimi.

habarbey #1553152 
Bahçeyi profesyonel şekilde değil de ekonomik yollu nasıl çimli hale getiririz? Maksimum 40-50m2 lik bir yerden bahsediyorum.
(5) 

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanısı, tedavisi nerde oluyor?

habarbey #1552572 
Soru başlıkta, nereye gideceğiz? Nasıl yapacağız?

Selamın aleyküm ben test olmak istiyorum mu diyoruz?

Bir yol gösterin lütfen. Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Anal fistül ile başım dertte. Damdan düşeni arıyorum.

habarbey #1550801 
Ta geçen sene netice ağrısından doktora gittim kaç kere. Ikisi bakmadı bile, biri baktı apse yapmıştır görmedim dedi antibiyotik verdi, biri apse vardı patlattım dedi. Ya o kadar basit değildir ayılama ağrıyor dedim, beraberinde boşaltım sorunlarım da vardı, kolonoskopi yapıldı, MRI çekildi vs vs. Bir şey yok denildi.

Zaman zaman ağrı ve akıntı devam etti, artık bildiğin iltihap akmaya başladı, sürekli bir ıslaklık, temizlenememe falan gene gittim. Bu sefer fistül var dedi doktor. Acıyan yeri tarif etti, e o zaten o zaman da acıyordu dedim, bu başka dedi. Ne yapacağız dedim, operasyon dedi.

Pazartesi gününe randevulaştık. Ben başladım gugıllamaya, gördüm ki hastalık laaneet bir şey, tam da Volkan Konak deyişiyle. Bir yandan bu doktor bunu görene kadar yıl geçti, kesin ameliyat da başarısız olacak diye tırsar oldum. Diğer yandan bırak böyle gezerim en azından totom çalışıyor diye düşünür.

Yakın bir tanıdık var, oğlu anal operasyondan sonra bildiğin 5 senedir totoyu toplatmaya çalışıyor, dışkı falan tutamaz olmuş. Duydukça, düşündükçe fena oldum, uyku tutmadı.

Lütfen aranızda onlarca fistülü operasyon ile iyileşen ve hiçbir problem yaşamadan hayatına devam eden olsun ve öne çıksın.

Hayata tutunmak istiyorum, fistülzede olmak değil.

Şimdiden teşekkürler, lütfen konuşun.

Thunderbird'de Gmail yavaşlama vakası

habarbey #1550761 
Thunderbird'de 2 gündür mailler geç düşüyor, düşen açılmıyor vs. Thunderbird kotası %80 olmuş, ondan kelli bir durum mu? Bir tavsiye lütfen, şimdiden teşekkürler.
(9) 

Nerelere gidem?

habarbey #1548170 
Arkadaşlar, izne çıktım, çıkacağım belliydi ama ben plan yapmadım, yapamadım. Psikolojik vaziyet elvermedi.

Bugün arabaya atlayıp yola çıkmayı düşünüyorum. Nereye süreyim? Siz nereye surerdiniz? Nur nereye sürer?

Beeeaa. Cevaplar için teşekkürler. 2 saat içinde çıkmam lazım.
(3) 

Psikiyatrist tavsiyesi

habarbey #1547815 
Selamlar, İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz, faydasını gördüğünüz birisi var mıdır?

Hiçbir şey yapamaz oldum, sedefim her yerimi kapladı, başa çıkamıyorum vaziyetle.

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

5 yaş kız çocuğuna doğumgünü hediyesi ne alınır?

habarbey #1547198 
Soru başlıkta.

Çok sevdiğim Zeki bir arkadaş için.
(1) 

Volvo ustası

habarbey #1546434 
İstanbul veya Bursa sınırları içerisinde tavsiye edebileceğiniz 20 yaşındaki Volvo'nun derdinden anlayabilecek usta var mı?
(2) 

Ödenmiş trafik cezasını tekrar ödemek

habarbey #1543107 
Selamlar, ödediğim trafik cezası ödenmemiş görünüyordu ve üzerine faiz işlemiş hatta icralık olma yoluna girmiş. Ben sicile işlemesin diye ödedim tekrardan ancak nasıl geri alacağım ben bu parayı?
(4) 

Dodik düşmüş/çıkmış/çalınmış, kasko karşılar mı?

habarbey #1540107 
Aracın sol ön dodiğinin yerinde yeller esiyor. Bunu kasko karşılar mı? Bulunmuyor da namussuz şey, çıkma parça satan 1500tl dedi, boyası vs var daha. Servis yurtdışından gelecek dedi, baktım retail fiyatı 3500tl civarı bir şey gibi. Yine boyası var. Ayaküstü 5000tl vermek istemiyorum.
(1) 

Çubuklu nasıl bir muhit?

habarbey #1539996 
Çubuklu nasıl bir yer? Yaşanır mı? Mesela Üsküdar'a kaç dakikada gidilir toplu taşıma ile?
(3) 

Haftasonu trekking için hangi tur/organizasyonu tavsiye edersiniz?

habarbey #1538551 
Selamlar, tecrübe yok, heves var, bana bir yol gösterir misiniz?

Sariyer maden' e yürüme mesafesinde lens suyu olup da bir gecelik verecek??

habarbey #1533493 
Olan var mı? Üşeniyorum nobetciye gidip almaya, sabah açtım daha, dün de usenip attım.

Nick Cave bileti aranıyor.

habarbey #1532950 
2 adet
(5) 

Nereden araç kiralıyoruz?

habarbey #1527435 
Selamlar soru başlıkta.

Güncel olan en iyi yöntem nedir? Hangi firmayı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.
(9) 

TV aldım, kırık çıktı, değiştirmiyorlar, iade almıyorlar, ne yapayım?

habarbey #1523491 
N11'den TV aldım, servisi çağırdım, geldiler açtılar. Kırık çıktı. Kolisi bubblewrapped idi zaten göremiyordum koliyi. Adamlar da dedi kolide sıkıntı yok açalım kuralım. Köşesinden bayağı kırılmış TV. Kolinin köşesinde hasar da yoktu ya görsem ne yapacağım. Ertesi gün rapor yolladılar. Ekliyorum onu da. Mağaza değişim yapmıyormuş, iade almıyormuş bu raporla. 15000 lira verdim elimde kırık TV ile kaldım. Ne yapayım?

Verilik Peyk - 2 Bilet - 20 Kasım - The Wall Kadıköy

habarbey #1503548 
Biletleri bedava veriyorum. Ulaşın lütfen.
(3) 

Oksikodon içeren ilaca ulaşım

habarbey #1501076 
ABD uyruklu bir şahıs biten ilacını alma konusunda sıkıntı çekiyor. Bu ilaca ulaşımı için gereken prosedürler yüzünden bugün geldiği Türkiye'den büyük ihtimalle yarın ayrılacak. Kırmızı reçeteli ilaçlara ulaşması bu derece zor mu, bu ilacı reçete edecek bir doktor bulmak için pazartesi mi beklenmek durumunda? Olaya hakim insanlardan yorum bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Meyhane tavsiyesi

habarbey #1500047 
Avrupa yakasında mezeleri lezzetli, salaş, özenti ergen barındırmayan, bildiğin dayıların takıldığı meyhane arıyorum. Şimdiden tavsiye için teşekkürler.
(1) 

Psikiyatr

habarbey #1496006 
İstanbul'da, tercihen Avrupa'da hayatınızı iyiye yönlendiren deneyim yaşadığınız bir doktor var mı? Şimdiden teşekkürler.
(1) 

It uzmanları bir bakabilir mi, cokomelli?

habarbey #1471769 
Şimdi evden çalışmakta olduğumuz bir meşgalemiz var. Call center işinde bir vpn üzerinden şirketin ve bir başka şirketin toollarına bağlanmamız gerekiyor. Bu toollardan bazılarına(diğer şirketin) bağlanırken 'unable to sign in, try different network' hatası veriyor. Bu sorun, şirketin vpn değişikliği sonrasında ortaya çıktı. pc sirkete gitti geldi. Şirket internet sağlayıcınızda sorun var onu gidermeniz gerek dedi, sağlayıcı sorun olmadığını söyledi. Biz gene de interneti değiştirdik taahhüt bozarak falan. Bu dönemde başka bir adreste başka bir bağlantı ile sıkıntısız çalıştı pc. Eve getirttik neyse geri, yeni internette aynı hatayı verdi. Şirket bu sefer yine ya internette ya modemde dedi,bu sefer iki kere modem değiştirdik. Aynı hatayı alıyoruz. Kafayı yiyeceğiz, interneti daha fazla değiştirmek istemiyoruz. Tavsiyeniz var mıdır problemin kaynağına ilişkin?
(4) 

Araç lastik mevzusu, kacirdigim şey nedir?

habarbey #1470692 
Şimdi araç lastiklerinde 3 değişken var. Bir jant boyu, ikincisi yere oturan kesit boyu, üçüncüsü jant ile yere kadarki yanak tabir ettiğimiz bölgenin boyu. Jant boyu ve yanak boyu sabit olarak lastiğin genişliği değişince total çap nasıl değişiyor? Mantık nedir? Üzerime biraz atabilirseniz sevinirim.
(9) 

Arabanın motoru feveran ediyor

habarbey #1466748 
Bi adet 20 yaşında otomatik vites Volvo araç aldım. Bu kısmını sorgulamadan devam ederseniz sevinirim. Öncesinde de 20 yaşında bir subaru kullanıyor idim şerefsiz yağ gibi kalkıyor, yağ gibi de akıyordu. Bildiğin 100e 5 6 saniyede falan ulaşıyordu. Bu araba kağıt üzerinde ondan daha güçlü, aralarında da öyle aman aman bir ağırlık farkı yok. Ama araba;
1- kalkarken avaz avaz bağırıyor. Böyle bagirdiktan sonra yürüyor desem yeridir. Basmazsam ağır ağır bassam gaza bu sefer ıvıl ıvıl kalkıyor.
2- vites geçişlerinde bildiğin kararsız gibi, geçsem mi hadi geceyim modunda. Kiralık Corsa kullanmıştım o da bu şekilde bağırıyor ve sacmaliyordu.
Bu noktada Subaru mu çok iyi, normalde diğer arabalar bu şekilde mi? Kullandığım Corsa da 40000 km'de falandı.
Şanzımanda bı vuruntu var onu gösterecegim zaten de, neden oluyor böyle, çözümü var mıdır sizce bunun?
Benim aklıma gaz pedalının elektronik olması geldi, Subaru basınca gidiyordu. Bu sanki emin misin diye soruyor. Varsa imkanı bunun yazılımla ya da müdahale ile kaldırılması falan mümkün mü acaba?
(5) 

1991 Jeep xj 4.0 alınır mı?

habarbey #1466097 
Daha önce kullanmış olan var mı? Tipi hoşuma gidiyor, içi falan böyle fazlaca vintage. Çok fazla araç kullanmıyorum, yakıtı o yüzden şu anda ikinci planda. Böyle arada dağ bayır falan, bir de senede bir iki uzun yol. Çok mu konforsuz olur? Forester xt'den sonra eşeğe binmiş gibi olur muyum?
(4) 

Üzerine zift/katran bulaşan kedi

habarbey #1462187 
Az önce sokakta deli gibi miyavliyordu sokağın kedilerinden biri. Baktık üzerine zift gibi bir şey bulaşmış. Aldık veterinere götürdük, bu saatte tras imkanı bulamazsınız dedi. Yalamasin en azından kendini diye yakalık taktik. Hayvan bahçede şu anda, ben bunu nasıl temizlerim. Kendimi tinerle temizledim az önce,güzelce tinerle silip şampuanla yikasak üstüne problem olur mu? Bir akıl verin.
(2) 

Nissan terrano'yu nasıl bilirsiniz?

habarbey #1461711 
99 model temiz bir Nissan Terrano alsam beni 10 sene idare eder mi? Öyle alayım satamam diye bakmıyorum, zevk alayım 10 sene sonra çöp olsa da razıyım.

2003 subaru forester'ım vardı, duyuruda üzerine soru sormuştum üzerine, yılbaşı gecesi pert oldu. Tekrar aynısından ya da bu ilandaki aracı almayı düşünüyorum.

www.sahibinden.com

Üzerime fikir atın lütfen.
(4) 

Trafik kazası sonrası polis kazayı yapanı neden aramaz?

habarbey #1461073 
Yeni yılın ilk kazasına karıştık, adamın teki gelip tam 12'de park halindeki aracıma çarpıp kaçtı. Araç yandaki duvardan sekip öndeki araca bindirdi. Plakayı düşürmüş. Bugün kaza raporunu almaya emniyete gittim. Sordum meraktan vatandaşı buldunuz mu, ne yaptınız diye. Yoo biz neden adamı bulalım ki dedi.

Adam sokağa çıkma yasağı olduğunda gelip önce arabaya,sahipli bir köpeğe ve sağa sola aşırı hızla çarpıyor ve kaciyor yüzde 99 alkollü bir halde. Yeri yurdu, adresi belli, polis zahmet edip bir kolacan etmiyor. Dağda fotokapana yakalanan adama ceza yazmışlardı, dedim en azından bir 3000 tokalasaydiniz.

Sabahtan beri uğraşıyorum adamın yüzünden, bir sürü iş güç, büyük ihtimal pert bir araç, yığınla taksi parası, pandemide aracsız kalma, sehirdisina götürülmesi gereken 65+ anneyle başbaşa kaldım. Malum araç fiyatları da belli aynısından almam zor. Bu adam takılıyor öyle. Bana mantıksız geldi.
(5) 

Kasko işlemleri

habarbey #1460876 
Yılbaşında geri sayıp havai fişek atarken bizim duran arabaya geçirmisler, sesten duyamadik. araba sanırım pert oldu, vuran nasıl becerdiyse kaçmış. Kaçarken sağa sola da vurmuş ve hatta plakayı düşürmüş. Polis falan geldi, fotoğraf çekti, pazartesi emniyete gelin dedi ve ayrıldı olay yerinden. Benim şu aşamada yapacaklarım tam olarak nedir ve hangi sırayı izlemeliyim?
(4) 

Anneye doğum günü hediyesi ne alınır?

habarbey #1458031 
Annem 70 yaşına basıyor. Ne alayım? Bir şey bulamıyorum.

Kendisi öğretmen emeklisi ve tek başına yaşıyor.
(15) 

35 yaşımda İstanbul Hukuk'a girdim. Tavsiyeleri alayım.

habarbey #1442241 
Sb. Nasıl yaparım? Gaza geldim bir miktar. Turizmde çalıştım uzun yıllar, gececi falan takılırım bir yerde en kötü. Hali hazırda çalışıyorum zaten. Türkçem iyidir, İngilizce ve Fransızca biliyorum, Almanca ve İspanyolca'da başlangıç düzeyindeyim, bilmiyorum yardımı olur mu? Çalışarak yapmaya çalışacağım, diğer türlü hayatımı idame edemem. Bu arada en son ilkokulda ders çalışmıştım, bilmiyorum ve korkuyorum. Her türlü tavsiyeye açığım.
(5) 

Habertürk ciğer mi yedi?

habarbey #1441214 
Akşamdan beri izliyorum. Fatih Altaylı zaten dimdik konuştu, hala da vukuatla alakalı ikinci programı devam ettiriyorlar. Daha hükümeti yağlayan çıkmadı. Ne oluyoruz, kaçırdığım bir nokta mı var?
(4) 

Cidden her şey normal mi? Yahut Corona bu şekilde mi anlaşılıyor?

habarbey #1441211 
Arkadaşlar bir haftadır ayı gibi hastayım, kız arkadaşım da benden daha hafif olarak geçiriyor. Ofistekiler git bir test yaptır, covid falan olma dediler, bir haftadır gitmiyorum zaten işe. Arada çıkan ateş, iki gün ayağa kalkma, öksürük, klasik gribal semptomlar vs geçiriyorum. Neyse yarın ofisten beklerler yollu en azından temiz olduğumu deklare edecek bir arayış içinde devlet hastanesine gittik. Kan aldılar ve test sonuçları şu şekilde cikti. Corona tehdidi lan testindeki hangi unsurlardan geliyor? Bu sonuçlar normal mi gerçekten? Duyuru doktorları yorum yaparsa sevinirim.
(12) 

Evde akrep var!!

habarbey #1433409 
Sarıyer'de müstakil bir eve taşındık. Ancak akreplerle başımız dertte. Her gün en iki üç tane öldürüyorum maalesef yenileriyle karşılaşıyorum. Her kapıda, pencerede sineklik olmasına rağmen evin icerisinde de görüyorum. Ayrıca evi girmeden önce bayerin ilaciyla ilacladim ancak akrepe etki ediyor mu bilmiyorum. Belli ki etmiyor. Ne yapmalı, ne etmeli? Profesyonel ilaçlama ile çözülür mü? Başınızdan geçtiyse lütfen paylaşın.
(1) 

Oto servis problemim

habarbey #1428302 
Ekim ayında kaza yaptım, arkadan çarptılar. İstanbul'dan Bursa'ya giderken gerçekleşti ve ben İstanbul'da yaşıyorum. Arabayı mecburen Bursa'daki yetkili servise bıraktım ve kasko dahilinde tamir edeceklerdi. Ancaaak, bir ayda arka tamponu tamir edemediler veya degistiremediler, bir ay yattı araba. Bu arada on cama taş gelmişti, madem yatıyor onu da değiştirelim dedik, hasar dosyası açıldı, cami beklemeye başladık.

Bir ay sonrası aracın tampon hasarı tamir edildi ancak cami getiremedik dediler. Tamam dedim cam da gelince takılır, gitti. Bursa'ya, aracı alacagim, baktım tamponu boyamamislar. Mat bir siyah. Araç lazim bana İstanbul'a döneceğim. Dedim cam gelince getirecegim zaten, o zaman boyayın. Tamam dediler.

Sonra her hafta aradım, sordum, covid sezonuna kadar camdan haber gelmedi. Ondan sonra zaten gidemiyorum, kestim aramayı. Ta ki yollar açılana dek. Gittiğimde dediler yetkili yok yarın gel. Ertesi gün gittim, patron yok, biz sizi bilgilendireceğiz. Ertesi gün arayan yok. Açtım telefonu, açan kişi birisine aktardı, aktardığı neydi kardeşim problem deyince bende kayış koptu. Açtım ağzımı yumdum gözümü. Bana yarın ne zaman yapacağınıza dair bilgi vereceksiniz dedim ve kapattım. 4 gün oldu arayan soran yok. Ne yapayım ben?

Kusura bakmayın, dağınık oldu mobilden. Lütfen birisi akıl versin. Kahveden adam alıp basacagim yoksa servisi. Bu arada mevzubahis işletme Bursa Erginakin.
(4) 

Kiralık ev ararken köpeğim var diyor musunuz en başından?

habarbey #1427746 
Emrivaki yapmak ahlaksızlık mı yoksa söylemek elzem değil mi?

Şöyle ki kaç aydır ev arıyoruz ve beğendiğimiz evlerin neredeyse tümünde köpek istemeyen ev sahipleri ile karşılaştık. Zaten kriterlerimiz kısıtlayıcı, bahçeli ev arıyoruz hayvan iki hareket etsin diye, bu gözler müstakil evde köpek beslenmesine müsaade etmeyiz diyen ev sahibi dahi gördü. Bu konuda düşünceleriniz neler? Hiç bahsini açmasak ileride başımız ağrır mı? Köpeğim 5 buçuk yaşında, artık havlaması, tuvaleti, kemirmesi vs gibi dertleri yok. Sorup sual etmeden 3 farklı evde yaşadı, bir problem yaşamadık komşularla bugüne kadar.Ne yapmali, ne etmeli?
1

mobil görünümden çık