(13) 

işyeri sağlık raporu istekleri?

mehmed resad #1530316 
selamlar. normal bir beyaz yakalı pozisyonuna gireceğim ama benden işitme testi, akciğer muayenesi, solunum fonksiyon testi, hemogram testi, göz testi vs. gibi bir dünya tuhaf şey istemişler. bunları ciddi ciddi istiyorlar mı yahu? ben çalışıyorum, bunları ne ara halledeceğim? arayıp söylesem mi, prosedür nasıldır bilen var mı?
(4) 

anlaşmalı işten ayrılma?

mehmed resad #1529844 
her iki taraf da ayrılma olayına okay. ihbar süresi dahilinde anlaşmalı bir şekilde çıkabilir mi personel? yani işveren tamam gidebilirsin bekleme diyebilir mi işçiyi kovmuş gibi olmadan?
(3) 

ankara'yı avcunun içi gibi bilenler?

mehmed resad #1498939 
kız arkadaşım oyak göksupark'ta. ben odtü'deyim. arabamız yok. ortada bir yerlerde nerelerde buluşabiliriz aşırı yol yapmadan?
(6) 

uçağa sıvı alma limiti var mı? (yurtdışına çıkarken)

mehmed resad #1477977 
sürekli kullanmak zorunda olduğum bir saç serumum var (ilaç değil). gittiğim yerde epey pahalı bir ürün ama türkiye'de oldukça uygun fiyata geliyor oraya kıyasla. o nedenle 6 tane almak istiyorum giderken (toplamda 540ml yapıyor). bu bir sorun yaratır mı? sıvı olması dışında ilaç vs zannedip sorun çıkarırlar mı? teşekkürler.

(kabin bagajına değil)

ek soru: bunun yanında yine sıvı olan bir ilaç almam gerekecek 10 tane civarı. bunun için aile hekiminden rapor vs almalı mıyım? burada sorun çıkmasa bile gittiğim ülkede (almanya ve polonya) bir şey diyebilirler mi rapora rağmen? sonra ilaç kaçakçısı durumuna düşmek istemiyorum oralarda :d
(5) 

yurtiçi kargo "teslim edilemedi"

mehmed resad #1452824 
dağıtıma çıkmıştı şimdi böyle diyor. hiçbir şey de yazmamışlar, eve geldik bulamadık yalanı söyleseler yine gidip alacağım şubeden.. yine dağıtıma çıkarırlar mı gidip alayım mı, bilen var mı?
(3) 

it doesn't count if you are planning your defeat

mehmed resad #1451406 
tam olarak ne diye çevirsek daha güzel olur bunu
(1) 

silikonlu olmayan kulak içi kulaklık tavsiyesi?

mehmed resad #1450683 
ses kalitesi iyi olanından var mıdır?
(7) 

üniversiteye polis görmesi mevzusu?

mehmed resad #1450369 
bildiğim kadarıyla rektör onayı hariç uni ye polis giremiyor. fakat diyelim ki valilik bir genelge ile o ildeki tüm eylemleri yasakladı ancak universite içinde bir eylem yapılıyor. Bu durumda polis rektöre danışmadan müdahale edebilir mi? (öyle bir durum varsa ve kaynak gösterirseniz coook sevinirim, kaynağa ihtiyacım olacak)
(2) 

touchpad'i grafik tablet gibi kullanmak..

mehmed resad #1448191 
bir grafik tabletim yok, bunu touchpad ile gidermeye çalışıyorum.

touchpad ile (kalem kullanarak) yazarken de her seferinde çift tıklamam gerekiyor ki bu yazma işini acayip zorlaştırıyor. bunu daha kolaylaştıracak bir windows app var mı?
(5) 

nadirkitap güvenilir mi?

mehmed resad #1448109 
satıcıların kitabı göndermeme, paranın çekilmesi öyle kalması gibi durumlar oluyor mu?
(3) 

beyaz yüksek tabanlı, siyah sneaker [erkek] bilen var mı?

mehmed resad #1447886 
www.bershka.com

şu linkteki gibi bir şey arıyorum.. aradığım şeye çok benziyor ama h&m'den bir kez ağzım yandığı için bershka gibi bir yerdeki ayakkabıya 269 lira veresim yok. sizin bildiğiniz böyle bir ayakkabı varsa link alabilir miyim?
(1) 

ptt kargo cumartesi dağıtıma çıkarır mı?

mehmed resad #1447692 
kargom şu an ilçemdeki şubede. bazı yerler cts günleri de açık demiş ama.. dağıtıma çıkarıyor mu ptt kargo cts günleri bilgisi olan var mı?
(5) 

ankarayı avcunun içi gibi bilenler..

mehmed resad #1447581 
kafama bi şey takıldı.. kızılay'dan belko'ya binip havaalanına gittiğimde yolun neredeyse ortalarında bir yerlerde ışıklı, ortasından nehirimsi bir şey geçen yeşil bir yer görüyorum, epey güzel ve lüks duruyor. neresi orası tahmini olan var mı?
(4) 

elinizde ik'cıların gözünü gönlünü açacak cv şablonları var mı?

mehmed resad #1447125 
sb. hatta ik'cılar, sizde var mı?
(3) 

online sertifikalar bi işe yarıyor mu?

mehmed resad #1446989 
mutlaka herkesin bir fikri vardır ama bu konuda tecrübesi olanlar, ik'cılar vs. ne düşünüyor diye merak ediyorum. toptalent, google digital, coursera vb yerlerden alınıp da cv'ye yazılan sertifikarlın bir kıymeti var mı sahiden işe alınma sürecinde? (staj-giriş seviyesi)
(9) 

üniversitede kendinizi farklı kılmak için neler yaptınız?

mehmed resad #1446872 
marjinalliğinizi sormuyorum..iş hayatında farklı kılmak için neler yaptınız? dil öğrenmek vb. şeyler dışında..
(2) 

Amazon fatura gönderiyor mu kargoyla?

mehmed resad #1446105 
bir arkadaşıma kitap göndereceğim Amazon dan ama içine fatura koymasını istemiyorum. hediye gibi bir seçenek de bulamadım. nasıl oluyor bu işler?

not. satıcı Amazon değil.
(3) 

siyah nokta için çözüm?

mehmed resad #1438447 
hangi ürünleri kullanıyorsunuz? mümkünse gratis ve watsons ta bulabileceğim işe yarar şeyler.
(3) 

Twitter/insta da kaliteli film önerileri yapan sayfalar?

mehmed resad #1437315 
nelerdir onlar
(2) 

kredi kartı ödemelerindeki 'iflas hal.şirket ismi' nedir

mehmed resad #1436999 
iflas hal.xxx yazıyor. şirket iflas mı ediyor, bunu mu anlamak lazım yoksa başka bir manası mı var?
(7) 

duyurunun frankofonları!

mehmed resad #1436733 
arkadaşlar selam, yine ben.

sorum şu ki, l'adulte ve l'anfent gibi iki şeyle karşılaştım. anladığım kadarıyla bu l' olayı sadece ünlüyle başlıyorsa oluyor, süper, güzel. fakat, bunlar direkt cinsiyet belirtmeyen kelimeler. yani bu l' la mı le mi nerden anlamam gerek? okunuşundan çıkaramadım şahsen. l'adulte için ladült diyor mesela. cevaplar için teşekkürler.
(6) 

fransızca bilenler, basit bir telaffuz sorusu: ont

mehmed resad #1436610 
ils ont un journal. cümle bu.

ont sanırım biraz genizden bir ses ile harfi ile on gibi okunuyor. orası tamam.

fakat translate de bu cümleyi okuttuğumda, "ilz ont (yine genizden bir n ile) a juğnel" diyor. ama başka cümlelerde on diye okuyor.

ben mi yanlış anlıyorum acaba? yoksa bir kural mı var?

bonus soru: bir de şu 'un' konusunda. yine değişik bir telaffuzla, a gağson gibi okunuyor. bazılarını benim takip ettiğim app te a gibi opkurken, bazılarını daha e ye yakın bir şekilde okuyor. ağız farklılığı mı yoksa bunun da bir olayı var mı?
(2) 

erkekler! dar kalıp siyah kumaş pantolonu nerden alıyorsunuz?

mehmed resad #1435972 
(tayt gibi olmayan) dar kalıp siyah kumaş pantolon arıyorum (yüksek bel daha harika olurdu!!!) fakat biraz kaliteli, düzgün bir şey olsun istiyorum. alıp memnun kaldığınız yer varsa bu kriterlere uyan paylaşırsaniz sevinirim.
(1) 

Ankara'da nitelikli kurs veren yerler?

mehmed resad #1435398 
iş dünyasına yönelik, pratikte işe yarayabilir anlamda, kurs veren itibarlı kurumlar var mı? bir keresinde ato dış ticaret kursu veriyordu ama bir daha bulamadım, o işi bilen varsa ayrıca çok makbule geçer. selamlar.
(7) 

öneri?

mehmed resad #1433386 
imdb 7 üzeri (komedi değil) neşeli, sonunda 'vay anasını güzel filmdi' dedirten, renkli bir film arıyorum. tüm önerilere açığım.
(3) 

trendyol kaç günde para iadesi yapıyor?

mehmed resad #1432842 
siparişi kargo falan hazırlanmadan iptal ettim. 2-10 gün diyor fakat bazıları da alamadığını söylüyor iadede parasını. tecrübe edenler yaklaşık kaç gün içinde almıştı?
(1) 

trendyol teslim edilmeyen kargoda para iadesi yapıyor mu?

mehmed resad #1432682 
teslim almadigim bir kargo oldu, geri dönecek. Bu durumda para iadesi yapılıyor mu, bir sorun yasatırlar mi?
(6) 

güz dönemi için okul içinden duyum alan oldu mu?

mehmed resad #1432657 
güz döneminin uzaktan olup olmayacağına dair hocalardan duyum alan oldu mu hiç? bizde sanırım birkaç hocanın dediğine göre sadece belli bir grup öğrencinin okula gelmesi tartışılıyormuş (hazırlık ve lisansüstü gibi)
(4) 

kocaeli'de belediye otobüslerine para ile ya da temassız kredi kartıyla

mehmed resad #1430291 
binmek mümkün mü?
(3) 

sivilcenin ten rengi çıkıntı olarak kalması? bunun adı ne?

mehmed resad #1429060 
epey iltihapli bir sivilcem geçmişti, çok ufak bir iz kalmıştı. sonra bu baya ten rengi oldu ve çıkıntı olarak kaldı. ben mi sayılıyor bu? kist mi? adı ne bilen var mı? ve bunu aldırmak / yok etmek için cildiyeye mi plastik cerrahiye mi gitmek lazım?
(3) 

ben aldırma (devlet hastanesi, özel, fiyatlar, iz kalma meselesi)

mehmed resad #1428967 
selamlar.

Çok küçük bir ben var. onu aldırmak istiyorum. bir de bir sivilce sonrasında burnumda kalan bir çıkıntı oldu ten renginde.

bu durumda devlet hastanesine gitsem alırlar mı? herhangi bir ücret ödüyoruz muyuz? ve çok büyük olmadıkları için iz kalma meselesi nasıl olur?

özelde bu işi kaça yapıyorlar?
(1) 

daha önce içerik editörlüğü yapan oldu mu? (ücret)

mehmed resad #1426157 
alanında epey popüler bir sitede içerik editörlüğü için teklif aldım. yazı başına ne kadara tamam olmalıyım?
(2) 

bir entry arıyorum..

mehmed resad #1426032 
abonelik modelli şeyleri eleştiriyordu; netflix vs. hatta kitap için bile abonelik var saçma vs. diyordu. bir tanesi az geliyor ama hepsi birlikte çok pahalı oluyor vs. bilen fav'layan var mı bu entry'i?
(2) 

chp'deki işleri bilen biri var mı?

mehmed resad #1421539 
bir ödev hazırlıyorum ve chp'deki parti içi demokrasiyi ele almam gerekiyor.

myk'nın üyeleri disiplin kuruluna sevk eden organ olması ve myk'nın da genel başkan tarafından seçilmiş olması dışında demokratik olmayan bir şey göremedim, kağıt üzerinde. delege seçimleri, il/ilçe başkanı seçimleri, kongreler vs. gayet adil duruyor.

fakat.. bu gerçekten böyle mi? kılıçdar kendi partisinde küçük bir diktatörcülük oynuyor mu? (neye göre tabi ki, kanıtla konuşmam lazım)

verebileceğiniz her bilgiye açığım. teşekkürler.
(3) 

mhp ve iyip'i yakından tanıyanlar

mehmed resad #1420899 
dostlar.. ikisi bir başlıkta olsun dedim, bir ödev hazırlıyorum. partileri türlerine göre ayırıyorum; toplulukları mı sürüklüyor, herkese yaranmaya mı çalışıyor, insanları mı temsil ediyor yoksa fikirlerini insanlara mi empoze ediyor.. legal işler yapıyor mu anayasaya saygı duyuyor mu vs.

beğendiğiniz bi soruyu bile cevaplasanız bana çok makbule geçer.

* mhp'nin kitlesi neden mhp'yi seçiyor? yani sırf milliyetçilik mi, yoksa başka nedenler de görüyor musunuz?
* ülkü ocakları'nı nereye koymak lazım? militanvari bir oluşum olarak mı alırsınız? ve temel işlevi ne buraların? milliyetçi gençler yetiştirme okulu mu?
* seçmeninin düşüncesini mi yansıtıyor, yoksa kendi düşüncesiyle seçmeni mi etkiliyor?
* mafya babalarıyla ilişkisi ne mhp'nin? mhp'nin anayasaya saygı duyan legal işler peşinde bir parti olduğuna inanıyor musunuz?

iyip'e gelirsek..

* bu adamlar siyasi çizgi olarak nereye koymak lazım? toplumun her kesimini temsil etmeye niyetli bir parti mi, yoksa milliyetçi iplerinden kopamamış ama yine de ılımlı bir parti mi?
* iyip ile ilgili başka ne demek isterseniz.. genel yorumlar.

herkese şimdiden çok teşekkürler. :)
(8) 

2000'lerin başındaki siyaseti takip etmiş olanlar ..

mehmed resad #1420834 
bir ödev hazırlıyorum fakat 2000'lerin başında partilerin izledikleri yolları, kimliklerini hatırlamaya pek yaşım yetmiyor bu yüzden sizden rica edeceğim bildiğiniz ne varsa dökmenizi.. (2002-2013 arası özellikle)

(akp başta liberalimsi takılıyordu vb. gibi, çok genel bilgiler)

akp-chp-mhp-dtp(dtp'nin halefi varsa o da olur)

bunların dışında işçi partisi, büyük birlik, saadet, demokrat parti nin hem günümüzde hem de 2002'den başlayan süreçte nasıl bir yol izlediğini çizgi olarak açıklayan olursa onlara da ayrıca teşekkür ederim.

not: modlar.. 3-4 saatliğine sabitleyebilir misiniz? ödev için harika yardımı olur.
(3) 

analog fotoğrafçılar !!

mehmed resad #1418216 
filmler, onları dijitale aktarmak vs. derken nelere, ne kadar parca harcıyorsunuz?
(1) 

internette daha ucuza sastılan ilaçlar?

mehmed resad #1418099 
sprey tarzı bir ilaç kullanıyorum ama ecz. fiyatı 130 liralara dayanmış durumda. internette 80/85 lira civarına var. herkes de orjinallığını kontrol ettim sorun yok yorumu yapmış ama bu büyük fiyat farkı beni şüphelendiriyor. sprey diye yarısına su katıp yollayabilir de. var mı böyle bir şey deneyimleyen? (ilaç minoxil)
(4) 

tükenmez kalem yedeği bulmaca ...

mehmed resad #1415063 
www.amazon.comü

bu işlere fransızım. şu linkteki şeylerden lazım bana. bunlar genel bir şey midir? öyleyse türkiye'de hangi isimle bulabilirim, hangi sitelerden? bi aydınlatın beni be.
(1) 

iett'de kredi kartı temassız geçiyor mu?

mehmed resad #1410643 
sb
(3) 

yapı kredi hisse alım-satım kullanan var mı?

mehmed resad #1408560 
hisse satışınızı yaptıktan sonra para ana hesabınıza ne zaman geçiyor?
(1) 

tr'de puro?

mehmed resad #1397662 
selam. cafe creme ya da villiger gibi küçük paketlerde -veya teneke pakette- puro arıyorum. bunlar tobacco shop'larda var mıdır avm'lerdeki? ve fiyatler ne civarda?
(5) 

şu gitar alınır mı? (ikinci el)

mehmed resad #1396799 
www.sahibinden.com

sahibine mesaj attım, fotolarda görünen çizikler 1-2mm derinliğinde dedi. bir de askı asma yerinde var dedi çizik -neresi bilmiyorum-

siz de bi fotolara bakıp yorum yapar mısınız? ilk gitarım olacak.

kendi satan varsa da konum ankara, bütçe 400.
(1) 

şu tip erkek klasik ayakkabılar nerede satılıyor?

mehmed resad #1393723 
www.bershka.com

tam takım elbise altı ayakkabısı da değil. bu tip bi şey arıyorum ama bi zara da buldum o da 300 liraydı. başka nerede bulabilirim? (altı beyaz ya da kumaş aramıyorum)
(1) 

şöyle bir app var mı? (android)

mehmed resad #1393308 
bir refresher uygulaması arıyorum ama Web sitesi için değil, bir app için.

kunduz diye bir app var, orda soru çözüyorum ama her zaman soru olmuyor ama sayfamda. soru düştüğünde bana bildirim gönderecek bir refresher uygulaması arıyorum, fakat bu kaç sorunun uygun olduğunu söyleyen sayfa onların Web sitesinde yok.

var mı böyle bi şey??
(3) 

ankara'da el ilanı bastırmalık matbaa?

mehmed resad #1393254 
özel ders ilanı bastıracağım, var mı ucuza matbaa öneriniz? 500 tane olacak. ve bunu yapıştırma işini neyle halledebilirim?
(5) 

8 yaşındaki kıza ne hediye alınır?

mehmed resad #1392249 
klasik kız çocuğu. faydalı, öğretici ama sıkıcı olmayan bi şey olsun istiyorum. bütçe 100 tl.
(2) 

konya yht gar'da uyunur mu?

mehmed resad #1390478 
gece açık mı? görevliler uyumaya izin veriyor mu? içeri sıcak mı? gece çok soğuk oluyor mu? thnx.
(2) 

tek cümle çeviri ricası

mehmed resad #1388058 
'içine bir damla siyah düşmüş beyaz bir su'

teşekkürler
(1) 

telefonum ölmüş diyebilir miyiz?

mehmed resad #1382625 
yere düşürdüm ama sert değildi, en fazla 50cm den falan düşmüştür cami üstüne. önce şarja takınca şarj olmayıp kabloyu çekince kapanmaya başladı bi güç simgesi vardı batarya boşken gelen. şarj girişini sildim geçti ve sürekli reboot olmaya başladı ve hala kabloyu çekince kapanıyor. wipe data reset, cache vs. denedim ama hala reboot ta takılıyor. bataryasi değişeli iki ay oldu.
1234567  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık