(6) 

üniversite tercihlerinden anlayan biri??

mehmed resad #1295751 
varsa eğer hoşgeldi,kendisine bi sorum var.

Boğaziçi uluslararası ticaret bölümü geçtiğimiz yıl hariç üç yıl boyunca 15 binden alırken geçtiğimiz yıl birden 55 bine düşmüş. bunun sebebi ne olabilir??
(7) 

siz olsanız ne yaparsınız?

mehmed resad #1295606 
fikirlere ihtiyacım var.

diyelim bir kralsınız. ama zalim, halkın ağzına sıçan, şerefsiz bi kral. (günümüzdeki örnekleriyle empati kurabilirsiniz xjdj) halk devrim yaptı ve indirildiniz, canınız bağışlandı, sokağa atıldınız. artık eskiden kendi yönettiğiniz ülke ile bas basasiniz ve geri isyan çıkarmayacaksiniz.

ne yapardınız bundan sonra?? mesela koy koy dolaşıp insanlara öğütler veren bir bilge olması gibi kralın ya da kendi zalimliklerinin yaşantıda yüzüne vurması ve bunlardan dersler çıkarması gibi.. söz sizde böyle şeyler.
(6) 

boğaziçi turizm işletme?

mehmed resad #1291561 
selamlar. bu seneki sınav kurbanlarından biri de benim.

alanımda ilgimi çeken bi bölüm yok. ne okusam nötr kalırım yani. puanım da bu civarlarda bogazici turizm - hacettepe iktisat - bahcesehir ekonomi buralara yetiyor gibi duruyor şimdilik. bilgisi olan, tecrübeli suserlerden cevap bekliyorum. thnx.
(6) 

bana bi dizi bulabilir miyiz??

mehmed resad #1289633 
çok çok çok çok saran bi diziye ihtiyacım var... nedir onlar??
(4) 

kitap tavsiyesi?

mehmed resad #1288153 
klasik bir roman arıyorum. akıcı, içinde güzel dersler olan.. kesinlikle okunmalı dediğiniz. tercihen yaşam sevinci veren kitaplar.. teşekkürler :))
(7) 

berbelere nasıl dert anlatıyorsunuz?

mehmed resad #1286911 
ben bunu yapamıyorum ya. vallahi bıktım. anlatıyorum, fotograf gösteriyorum ama bugüne kadar anlayanına denk gelmedim. içlerinde üçe vurmamak için kendini zor tutan bi canavar var gibi hepsinin. hic mi istediğimiz gibi saçımız olmayacak lan bizim?? mahalle arası dandik yerler de değil, anlamıyorum, anlayamıyorum!!

İstanbul Anadolu için anlama becerileri gelismis berber tavsiyelerine açığım.
(2) 

Kar kuresinin içine koymalık sıvı ?

mehmed resad #1285055 
Su koyamıyoruz çünkü zamanla kirleniyo..rengi falan hiç bozulmayacak ama su kadar akışkan ne koyabiliriz?
(3) 

Bu çizim tarzının bi adı var mı?

mehmed resad #1284819 
gölgeleri bu şekilde çizgiyle veren ve sade?
(1) 

bu sabah ismail kucukkaya izlemiş varsa bakabilir mi?

mehmed resad #1284770 
Bi kitap tanıttı yetişemedim, ataturkun madam bilmem kim diye birine yazdığı mektuplardı. savaş benim karakterimi çok sertlesti falan diyip kitap önermesini istiyordu kadından. neydi o kitabın adı?
(2) 

Minik bi phtosohop yardımı :)

mehmed resad #1284599 
şu fotoğrafın arka planını düz siyah yapabilecek yardımsever bi duyurucu varsa çok mes'ud olurum. teşekkürler.
(2) 

parfüm önerisi??

mehmed resad #1282919 
Arkadaşlar kadınlar bilir, hask'in coconut mono oil diye bir serisi var. Ben onların kokusunu çok beğeniyorum. İşte onun gibi kokan (bu seriyi bilmiyorsanız da hindistan cevizi aromalı olan) herhangi bir parfüm var mıdır bildiğiniz sevdiğiniz? Normal parfüm saç için değil.
(5) 

18 yaş için yazın çalışmak?

mehmed resad #1282814 
daha önce de sormuştum bu soruyu, 18im üniversite sınavından sonra çalışmak istiyorum, insanlarla ilişkilerim iyi, konuşmayı yardım etmeyi seviyorum, amatör fotograf çekiyorum, satış temsilcisi olmak istemiyorum, bana bi şeyler katacak bi iş arıyorum. internette kariyernet gibi değil de, daha çok böyle işler bulabileceğim forumlar, siteler VS. varsa bildiğiniz çok iyi olur. konum İstanbul Anadolu.
(5) 

yazın nerelerde çalışabilirim?

mehmed resad #1281511 
gençliğinde bu işlere el atmışlar varsa yol gösterirler diye umuyorum.

18im,üniversite sınavından sonra çalışmak istiyorum. derdim para kazanmak değil, insanlarla konuşmayı, sosyal olmayı seviyorum. kariyernet'e bakıp da satış temsilcisi vs olmayı istemiyorum, daha farklı bir şey arıyorum. amatör fotoğraf çekiyorum, tarihe vs. ilgim var. fotoğrafcılar ya da tur rehberleri gibi mesela, onların yanında yardım etmek için vs çalışabilirim. bu insanların eleman-çırak vs. aradığı bi platform, forum sitesi vs. var mı bildiğiniz?ya da gençken çalışanlar ne yaptı?

Konum İstanbul
(4) 

böceklerin türü ne??

mehmed resad #1278185 
Sarı olan larvasi, diğeri de kendi. Cama yapışıp kanatlı hale gelene kadar öyle duruyorlar, dere kenarına yakın bi ev ve cam açamıyoruz:( bu böceğin türü ve nasıl başa çıkabilecegimiz konusunda aydınlatabilir misiniz?
(1) 

komik videolar?

mehmed resad #1276921 
mesela Erdoğan'ı eleştiren yabancı talk show programları gibi ya da başka şeyler..izlerken hoşunuza giden komik düşündüren videolarınız var mı?
(3) 

Saç kremi tavsiyesi?

mehmed resad #1275331 
Hiç anlamıyorum bu işlerden..ilk defa kullanmaya karar verdim.

Aşırı ince telli, çok yumuşak ve sürekli elektriklenen saçlarım var. Bunun için bi saç kremi önerir misiniz ve nasıl kullanacağım? Duşta mi, duştan sonra mı, kuruttuktan önce mi sonra mı?? Bi de Pantene in argan yağı, e vitamini falan varmış, onlar nasıl?? benim için en önemli şey elektriklenmesini önlemesi.
(1) 

Bu tip saat satan markalar var mi?

mehmed resad #1272609 
m.koton.com

Bu tiplere ne denir bilmiyorum.. Renkli, ciddi erkek saatleri gibi durmayan saatler satan güzel bi marka arıyorum.. Teşekkürler :))
(3) 

Mevsim geçişinde miyiz??

mehmed resad #1272159 
Bu zamanlara öyle deniyor sanki..deli gibi saçlarım dökülüyor herkes mevsim geçişi benim de öyle diyor? Sizde durumlar nasıl?
(7) 

sizce bu ne kadar eder??

mehmed resad #1272051 
Bu şirin şeyin boyanmış olduğunu düşünün..
Keçe yununden ve el yapımı tamamen..
Anahtarlık olarak bu ne kadar eder??
Trol yorumları kendinize saklarsaniz sevinirim ayrıca
Teşekkürler:))
(2) 

Laptopa sıvı dökülmesi 2

mehmed resad #1271772 
Dün de bu soruyla gelmiştim..

Bu vahim olayın üstünden 9 saat geçti, ben laptopu anakartina kadar söktüm. Şu an öyle duruyor, herhangi bir islaklik yok içinde. Ama fişe takınca açılmıyor, ışık da yanmıyor. Bu durumda yapabileceğim bir şey var mı pirince koymaktan başka??
(8) 

Laptopa cay döktüm help:(

mehmed resad #1271610 
Laptopu baya bi salladım, içindeki suları çıkardım iyice. Sallarken bi ses geldi, kapandı açılmadı bi daha. Pilini falan çıkardım, açıkken klavye de calismiyordu zaten. Şu an 1 saat oldu, yan yatırdım sular aksın diye arkasını açtım kapağın arkası nemliydi onları sildim, kapak nemliydi ama ram in üstünde vs hiç islaklik yoktu daha çok cd rom su olmuş ordan su geldi biraz napiyim ben hiç açılmıyor şimdi :((
(2) 

bazen hiçbir şey hissedememek:(

mehmed resad #1271575 
bu aralar başıma sık sık gelen..

sabah 8 gibi uyanıyorum, saat 2'ye kadar hiçbir şey hissedemiyorum. bütün o vakitlerde asık surat dolaşıyorum, kafam açılmamış oluyor, o an dediklerimi akşam olunca onaylamıyorum mesela ama demiş oluyorum bi kere, telefonla konuşurken bile kendim gibi olamıyorum en sevdiğim insanlarla. bundan önceki 5 ay gerçekten çok iyiydi, hislerim, duygularım çok güzeldi hayatımda olan insanlar sayesinde ama bugünlerde..

hiçbir şey değişmedi aslında hayatımda.. saat 2'de eve geliyorum o ölü toprağıyla, sonra 2'den 4.30'a kadar uyuyorum, uyanıyorum gergin, sinirli, alıngan bi halde.. 2-3 saat de öyle açılmıyorum. saat 11-12 gibi olduğunda ancak açılmış oluyorum, e zaten 1-2 gibi de yatıyorum yine, bi anlamı kalmıyor.

mutlu olmayı, sevmeyi, heyecanlanmayı..öyle eskisi gibi hissedemiyorum. ve beni en çok üzen işte dediğim gibi, gün boyu ben gibi davranamamak. konuşmaya bile üşeniyorum, başımda kocaman bi ağrı var gibi. neden sizce? havalar mı? depresyona mı giriyorum? noluyo?
(6) 

oyun istiyorum:(

mehmed resad #1271555 
firewatch, inside gibi oyunları çok seviyorum. bu tip oyun tavsiyeleriniz olur mu?

(life is strange, limbo hariç)
(1) 

saçlarımın neden böyle olması :(

mehmed resad #1271533 
yumuşak, tel-tel, bazı yerleri birbirine girmiş, hiç bütün gibi değil, her bi yerinden ayrı tel çıkmış, çok yumuşak görünüyor..berbat oldu ya saçlarım, neden? kurutmakla mı ilgili? sirke bile denedim ya, o da tel tel yaptı:(( hatta daha çok:( napmam lazım, benzer sorun yaşayan var mı? kısayken böyle değildi, uzayınca oldu ve kısaltmak istemiyorum:(
(2) 

türk komünistleri kimdir?

mehmed resad #1270469 
bazen çarşıda önlerinde halı saha formasının üstüne tkp yazılmış versiyonlarını giyen gençler görüyorum, bildiri falan dağıtıyorlar. bi gün gidip de soramadım yanlarına, o zaman size sorayım.

kimdir bu insanlar?
amaçları nedir?
yarın piyango çıksa yine aynı şeyi yaparlar mı?

thnx.
(9) 

istiklal marşı bestesini nasıl buluyorsunuz?

mehmed resad #1270450 
malum tarafından son günlerde bu da gündeme girmişken merak ettim sizleri.

öncelikle şu: www.youtube.com

benim hayatımda dinlediğim en muhteşem şeylerden biri olabilir. tüylerimi diken diken ediyor, inanılmaz bi havası var bence. korkunç bir hava hatta, hem güven veren hem korkunç bir hava. siz ne diyorsunuz?
(2) 

Twitter'da takip edilecek guzel insanlar, hesaplar?

mehmed resad #1269716 
Saçma sapan olmayan, klasik Twitter fenomeni havalarına girmemiş hesaplar neler var bildiğiniz?
(2) 

netflix'te tavsiye edeceğiniz şeyler?

mehmed resad #1269510 
film, dizi, belgesel? her şey olabilir. hatta özellikle belgesel.
(1) 

vatanım sensin ve mehmet akif'in ajan olması olayı?

mehmed resad #1269313 
artık ajan mı nedir, başka bir şey mi onu boşverelim.

mehmet akif, mustafa kemal'in emriyle izmir'e propaganda yapmak için gönderiliyor gizli bir şekilde. yıl 1921 henüz. böyle bir olayın tarihi gerçekliği var mı?

araştırdım ama bi şey bulamadım. vatanım sensin'de geçiyor olay.
(6) 

jet fadıl denen herifin olayı ne?

mehmed resad #1268271 
adamın 30 senedir ödenmemiş 6 milyon liralık borcu varmış. kaç kere milleti açık açık dolandırmış sonra yıllar içinde bu adam nasıl olmuş da ülkeye girmiş, çıkmış yetmemiş yeni projeler yapmış, şirketler kurmuş da yakalanmamış? kaç bin insan şikayetçi değil mi bu adamdan? onca banka.. ne bu ya?
(2) 

şöyle bi dizi arıyorum?

mehmed resad #1267959 
'the end of the fucking world' gibi iki sevgilinin yan yana olduğunu, birlikte bi şeyler geçirdiği, yaşadığı, sevdiği, aşık olduğu diziler.. bilen?
(3) 

windows 7 aero özelliği?

mehmed resad #1267325 
aero şeyini de doğru mu kullandım bilemedim ama sorun tam olarak şu:

windows 7 ultimate kurdum en baştan. önce ekran çözünürlüğü bozuktu, düzelttim. şimdi de basic temasında kaldı. kişiselleştirden windows 7 falan yapıyorum ama o bildiğimiz aero'ya dönmüyor. bilgisayar>özellikler kısmında da aero'yu etkinleştir diye bir şey varmış ona da baktım fakat bende yoktu.

ne yapmam gerekiyor? teşekkürler
(2) 

Pendik ten bahcesehir üniversitesi ne nasıl gidebilirim?

mehmed resad #1266818 
Metro ile?
(4) 

dizi tavsiyesi?

mehmed resad #1266617 
'the young pope' gibi daha çok bir liderin, kişinin etrafında şekillenen bir senaryoya dayanan dizi arıyorum. tavsiyelerinizi alırım. tşk.
(1) 

format atmak?

mehmed resad #1266047 
ilk defa format atacağım çok heyecanlıyım swh

usb'den atmak istiyorum, bi tane windows 7 indirdim. www.fulltorrentindir.net bu linkten. ben bunu usb ile yükleyebilir miyim bilgisayarıma içindeki iso dosyasını usb'ye aktarıp, yoksa usb için başka mı oluyor?
(3) 

bir öykü için yardım?

mehmed resad #1264206 
düşmüş bir kralı anlatıyor. bi olaylar sonucu kral ülkesinin sokaklarına düşüyor evi barkı yok, işi yok, havalı kıyafetleri ve tacıyla sokaklarda takılıyor.

konu bu.

ben bunu biraz dramatik, pişmanlık ve buruk bir kabullenme içeren bir öykü yapmam gerekiyor. kralın başına neler gelebilir, sokaklarda ne yapabilir, yardımcı olacak var mı?
(2) 

spotify'a bi bakar mısınız?

mehmed resad #1264121 
can gox - drama köprüsü, yalnızım ben, haydar haydar

şunlara bi bakabilir misiniz öylece kayboldu daha sabah vardı bunlar?
(4) 

portre çizerken kalemi nasıl dağıtıyorsunuz?

mehmed resad #1263424 
gölgeleri yani, nasıl dağıtıyorsunuz? kulak çubuğu kullanan gördüm, pamuk denedim pek olmadı.. el hiç olmuyor. siz??
(1) 

ciltli defter yaptırabileceğim bir yer?

mehmed resad #1263105 
selam herkese.

ciltli (sert kapak), kapağı sade, içi kraft kağıttan oluşan bir defter yaptırmak istiyorum. belki bir 10 tane kadar da olabilir. hiçbir yerde bulamadığım için ben de yaptıracak bir yer arayışına girdim. istanbul içinde böyle bir yer bilen var mı? ya da halihazırda böyle bir defter varsa satan? teşekkürler.
(2) 

bugün tv'de ne var?

mehmed resad #1262604 
saçma sapan diziler hariç faideli programlar var mı?
(8) 

tutunamayanlar'ın sırrı ne?

mehmed resad #1262602 
ben anlayamayanlardanım. sıkıcı buldum biraz fakat herkes övüyor övüyor övüyor övüyor. bazıları sırf popüler olduğu için, hatta okumadığı halde övüyor okumuş gibi. göremediğim ne var? seviyor musunuz? erken mi bıraktım acaba?
(1) 

bir ilçe/köy bulmak?

mehmed resad #1261959 
soy bilgilerini görüntülerken 'açık' adında bir yerde doğan insanlar gördüm. ama bulamıyorum böyle bi yer. açık yazınca hep dükkanlar falan çıkıyor salak gibi. nasıl bulabilirim nerede?
(2) 

Bilgisayarın kimyasını bozan virüs?

mehmed resad #1261907 
Selamlar.

Bir virüs tabiri caizse ağzına sicti bilgisayarın.

Windows 7 fakat virus girdiğinden beri Vista ekranıyla açılıyor.. WiFi a bağlanma sorunları var tamamen wifi bozuldu diyebilirim. Programları aradığımda bi yabancı program yok fakat virus hala var ve korkunç yavaşladı bilgisayar. Donanım özellikleri de gayet iyi aslında.

Nasıl neyle temizlemem lazım?? Silemeyecegim dosyalar olduğu için format atmak istemiyorum..
(12) 

pizza hamurunun kabarmaması için ne yapmak lazım?

mehmed resad #1261113 
fırına atınca davul gibi şişiyor ya?! dışarıda hep incecik oluyor. napmak lazım?
(4) 

izmir'de fotoğraf kursu tavsiyesi?

mehmed resad #1261102 
profesyonel bir kurs önerebilir misiniz?
(8) 

makarna sosu tavsiyesi?

mehmed resad #1260873 
ecnebi sitelere de çok baktım ama hangisi güzel karar veremiyorum. e bi de onların peynirleri bilmem neleri benim burada bulamayacağım türden.

her markette bulabileceğim malzemelerle yapabileceğim lezzetli sos önerileri yapabilir misiniz?
(3) 

neşelik filmler?

mehmed resad #1260871 
kapkaranlık bütün günüm ya:( yes man gibi neşeli bi film arıyorum fakat bulamıyorum belki burda bilen vardur
(15) 

gargamel iyi bir çocuk olmadığı halde nasıl şirinleri görebiliyor?

mehmed resad #1260306 
sb.
(2) 

arka sokaklar izleyenler bakabilir mi? - 2

mehmed resad #1259995 
yeniden yardımınıza ihtiyacım var.

bu seferki mafya babamız da sürekli siyah giyinen bi adamdı. bembeyaz düzgün dişleri vardı, 60-65 yaşlarındaydı yine. şivesi vardı yine, doğulu şivesi yani belki bu da pkk'ya çalışanlardan falan olabilir. uzun gür bıyıkları vardı sakalı yoktu. oldukça koyu tenliydi.

teşekkürler:)
(3) 

yunan mitolojisine giriş için hangi kitap?

mehmed resad #1259986 
çok fazla bilgim yok, biraz merak edip araştırdıklarım var sadece.

öyle çok basit bi kitap da istemiyorum ağır da.. güzel, beğendiğiniz detaylı açıklayıcı bi kitap varsa önerilerinizi almak isterim teşekkürler:))

mobil görünümden çık