(9) 

1 yıllık vize ne demek?

but that was just a dream #1580864 
Arkadaşlar selam,

Annem için schengen vizesine başvurmuştuk, 1 yıllık vermişler ama gün sayısı 90.

Bu 1 yıl içerisinde 90 gün schengen’de kalabilir demek, değil mi?

Eğer öyleyse atıyorum 5 yıllık vizesi olan insanların vizelerinde 360 falan mı yazıyor? Saçma geldi bana zira schengen max 90 günlük olabiliyor, daha fazla kalacaksan oturuma başvurmalısın ya da farklı vize türünde başvurmalısın diye biliyorum. Yanılıyor muyum? Nasıl oluyor çok yıllık vizeler?

Şimdiden teşekkürler.
(12) 

Hangi ev?

but that was just a dream #1574409 
Merhaba arkadaşlar,

Bebek bekleyen bir çift olarak Hollanda’da yaşıyoruz. 2 yıldır aynı evdeyiz. 400bin nüfuslu büyük bir şehirde yaşıyoruz.
Evimiz 2+1, 74m2, büyükçe bir salon iki küçük oda, ayrı mutfak, 2 balkonlu 65 yıllık eski bir ev. 1340 euro kira ödüyoruz. Evin oturma odasındaki balkonun kapısında kırık var, taşınırken de böyleydi. Yazın yapılacak dediler ama 2 yıldır yaptırmıyor ev sahibi. Kışları evi ısıtmak çok zor oluyor bu yüzden. Buna ek olarak çok nem oluyor evde. Her kış küf kokusu, simsiyah duvarlar, her kış boya badana ile uğraşıyoruz. Bir de wc banyosu pek rahat değil evin. Wc’de el yıkama yeri yok, banyo mutfaktan giriliyor. Bir takım saçma işler ve işte eski ev sorunları oluyor. Ev eşyalı bu arada ve misafir ağırlamak vs rahat oluyor. Çok iyi bir lokasyonu var, her yere yakın, market, park, tren istasyonu, şehir merkezi vs. Ancak işte bu küf ve balkon kapısı meselesi yüzünden bir süredir ev bakıyorum. Ev krizi ciddi boyutlarda olduğu için ev bulmak aşırı zor ancak şansımız yaver gitti bebeğin de bereketiyle diyelim bir ev bulduk.

Yeni ev 3-4 yıllık, eşyasız (beyaz eşya var), 2+1, amerikan mutfak, 64 m2, 1 balkonlu modern bir ev. Kirası da her şey dahil 1050 euro. Ancak lokasyonu biraz şehrin dışında daha küçük bir semtte. En yakın market 1 km., tren istasyonu otobüsle 20 dk olan 60bin nüfuslu ufak bir yer. Arabamız var bu arada. Evin lokasyon hariç her şeyi baya güzel. Kirası da gayet iyi.

Ancak gel gelelim ki, biz taşınmak için ev sahibine bildirimde bulununca, kendisi dedi ki ben sizden çok memnunum. Gitmez kalırsanız kirada 150 euro euro indirim yaparım balkonu da hemen yaptırıyorum. Şimdi böyle diyince bir kararsızlık oluştu ben de dışardan gözlere bir sormak istedim. Hangi seçenek daha mantıklı?

Eski ev: eskilikten kaynaklı nem-küf gibi sorunlar, daha geniş, süper lokasyon, 1190 euro kira
Yeni ev: yeni, modern, biraz daha küçük, kötü lokasyon, 1050 euro

Euro 2024 Türkiye maçı için biletler

but that was just a dream #1572253 
Nasıl ve nereden alınabilir?
(2) 

ninja airfryer nasıl bilirsiniz?

but that was just a dream #1571499 
Tefal ve philips ile karşılaştırılınca daha mı iyidir?
(1) 

Delonghi magnifica s vs. Delonghi magnifica s smart

but that was just a dream #1568758 
Merhaba,

Bu makinalardan kullanan, bilgi sahibi olan varsa hangisini tavsiye edersiniz? Sitelerde karşılaştırdım bir fark yok gibi. Ya da muadil başka marka tavsiyeniz olur muydu? Delonghi’den şaşmamak lazım diye düşünsem de alternatifler varsa duymak isterim.

Şimdiden teşekkür!
(13) 

Arabayı üstüne almayan amca sorunu

but that was just a dream #1568220 
Herkese merhaba,

2 yıl kadar önce baba vefat edince amcam babadan kalan arabayı satın almak istedi biz de sattık. Arabayı aldı, parayı verdi ancak arabayı üstüne almadı. Çok defa söylememize rağmen bir şekilde savsaklıyor ve devir işlemini yapmıyor. Bu arada yediği cezaları vs ödemediği için eve icra tebligatı yazıları vs gelmeye başladı. Üstelik Allah korusun bir ölümlü kaza olsa araba annemin üstüne olduğu için onun da çok başı ağrır. Bu durumda biz ne yapabiliriz, bu arabayı nasıl üstüne aldırtabiliriz?
(1) 

Golf Defect brake servo sorunu

but that was just a dream #1561077 
Golf 6, 2011 model dsg, 1.4 tsi araç. Bir bip sesiyle birlikte bu uyarıyı veriyor. Frenlerde sıkıntı yok. Ne yapmalı?
(2) 

Vize için otel rezervasyonu vs. davetiye

but that was just a dream #1560913 
Merhabalar,

30 yaşında, erkek, bekar, pasaportunu 1 ay önce almış olan bir arkadaşım Hollanda’da beni ziyarete gelmek için 1 haftalık vize başvurusu yapacak. Malum vize retleri ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Şansımızı arttırmak adına otel rezervasyonu yapmak mı mantıklı olur, yoksa buradan davetiye göndermek mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(5) 

Yurtdışı çok ucuz nike ürünleri nasıl paraya çevirilir?

but that was just a dream #1559727 
Merhabalar,

Bu tarz işlere çok yatkın bir mizacım yok ama çevremde bazı arkadaşlar var mesela abd’den beraber dönerken 3-4 ps5, pahalı kulaklıklar vs alıp hepsini üzerine ciddi kar koyarak TR’de sattılar. Neyse uzatmadan yaşadığım şehirde (Hollanda’da) bir nike mağazası var “clearance store” olarak geçiyor. Her şey inanılmaz ucuz. Bugün bir şort aldım oradan, tam kasada ödeme yaparken yanımdaki kasadaki adama bir baktım aynı üründen 10-15 adet alıyor. Herhalde satmak için alıyor diye düşündüm. Sonra eve gelince aldığım şortun TR fiyatına baktım 950 lira, ben ne kadara almışım 9 euro! Yani olağanüstü bir fark söz konusu. Mağazada her türlü nike ürünü var ve fiyatlar buradaki diğer mağazaların da epey altında.

Bu durumu paraya çevirmenin nasıl bir yolu olabilir acaba?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Merak ederseniz bugün 9 euro ödediğim ürün: www.nike.com
(3) 

Phillips airfryer essential (L)

but that was just a dream #1559691 
Merhaba,
Markette indirime girmiş, hızlıca pratik bir şeyler yapabiliriz zaman zaman diye bakmadan araştırmadan 4.1 litre Philips essential airfryer aldık. Ama haznesi biraz küçük geldi gözümüze. 2 kişiyiz sizce gerçekten küçük mü? İade edelim mi?

Teşekkürler
(3) 

Zürih vs Utrecht

but that was just a dream #1558981 
Herkese merhaba,

Utrecht’te yaşayan bir çift olarak bu iki şehir arasında karar vermek istiyoruz. Toplam gelirimiz Zürih’te 7000 chf, Utrecht’te ise 5600 euro.
İki şehirde de aynı işleri yapacağımızı düşünürsek sosyal ve ekonomik açıdan hangi şehri seçmek daha mantıklı olur?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Sizce anneme vize çıkar mı?

but that was just a dream #1546822 
Ben çıkacağını düşünüyordum ama çok fazla olumsuz deneyim okuduğum için artık çıkmazmış gibi geliyor. Annem 54 yaşında, Ankara’da yalnız yaşıyor. Emekli maaşı var 8.5k civarıydı geçen yıl. Ev, kardeşim ben ve annemin üzerine. Bir de üzerine araba var. Hollanda’ya beni ziyarete gelecek 3 aylık Perşembe başvuruyor. Uçak bileti vs alındı. Ben buradan davetiye gönderdim benimle kalacağını belirten. Sponsorluk için de gönderdim ama sponsorluk için şartları karşılamıyorum, yine de ilgili belgeleri ekledim dosyaya. Günlük 55 euro olunca sponsora ihtiyaç olmadığı yazıyor resmi sitede zaten. Annemin daha fazla parası var hesabında. Ama malum ret oranları epey yükseldi. Bunu yaşamadan bilemeyeceğiz biliyorum ama tahminlerinizi merak ediyorum, sizce vize çıkar mı anneme? Şimdiden teşekkürler.
(6) 

DSG vitesli araçların turbo ömrünü arttırmak için tavsiyeler

but that was just a dream #1542130 
Merhaba,

3-4 ay önce DSG bir VW Golf aldım. Çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntı, problem yaşamadık ancak malum bu şanzımanda sorun yaşayan çok insan var. Kullanım ömrünü arttırmak için neler yapılabilir? Ben çok anlamıyorum ama mesela aracı çalıştırmadan ve stop etmeden 1 dakika beklemeyi öneriyorlar. Bu tarz başka ne önerileriniz olur?
(3) 

150 baz puan faiz indirimine rağmen döviz neden yükselmiyor?

but that was just a dream #1539034 
Sb
(2) 

İspanya - Endülüs gezisi

but that was just a dream #1537737 
Merhaba,
Ocak ayı için Malaga'ya bilet almış bulunmaktayım. Endülüs'e 3 ya da 4 gün ayırıp Barcelona'ya geçmek niyetindeyiz. Gezmek istediğimiz şehirler: Granada, Cordoba ve Sevilla ancak Malaga'ya da 1 gün ayırsak mı hiç görmeden mi gitsek bilemiyorum. Bu şehirler hakkında genel tavsiyelerinize açığım.

uçak sabah 10'da inecek plan:

1. gün havalimanından direkt Granada
2. gün Cordoba
3. gün Sevilla
4. gün Barcelona'ya geçiş.

1 gün fazla ayırıp Malaga'yı da gezelim mi?

Ek olarak her türlü tavsiyeleriniz çok makbule geçer.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Better call saul sorusu -spoiler içerir-

but that was just a dream #1535357 
6. Sezondayım fakat şunu anlamadım. Jimmy neden Howard’la uğraşıyor? Şu ana kadar Howard Hamlinin Jimmy’e bariz bir kötülüğü olmadı ama Jimmy sürekli onunla uğraşıyor, bunun sebebini ben mi kaçırdım?
(6) 

Turbonun değişmiş olması ne kadar ciddi bir problem

but that was just a dream #1532757 
Merhabalar,

Bir araba bakıyoruz, ilk arabamız olacak. Bmw 1.16i, 2012 model, kazasız 122binde bir araç. 6 ay da garantisi var aracın. Bugün kullandım araç oldukça diri ve gerçekten beğendim. Yalnız satıcı dedi ki turbosu değişmiş daha önceden sebebini de bilmiyorum. Sizce bu araç alınır mı?

Şimdiden teşekkürler.

link.marktplaats.nl
(4) 

Araç cahiline tavsiye: şu araç alınır mı?

but that was just a dream #1532582 
Peugeot 2008 VTi Allure
2014 model
116.000 km
Otomatik
Şehir içi 8,8l/100km, şehir dışı 5,2l/100km yakıt tüketimi
Kaza, boya, değişen yok

Test sürüşü yaptık, konforlu bir araca benziyor.
Yorumlar için şimdiden teşekkürler.


link.marktplaats.nl
(3) 

Bmw 1.16 vs Audi A3 vs Mercedes A180

but that was just a dream #1531295 
Merhaba,

İlk aracım olarak yukarıdakilerin 2012-13-14 benzinli, otomatik modellerine bakıyorum. Kullanan, bilgi sahibi olanların görüşlerini merak ediyorum.
Konum: Hollanda

Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

2013 BMW 1.16 benzinli otomatik aracı nasıl bilirsiniz?

but that was just a dream #1531206 
Merhaba,

İlk aracım olacak. Türkiye’de yaşamıyorum. En temel beklentim arıza sıkıntı çıkarmaması, sanayiye çok götürmemesi. Araç 6 ay garantili.
Alternatif olarak 2013 benzin otomatik mercedes a serisi ve audi a3 de bakıyorum.

Bilgisi tecrübesi olanların görüşleri çok makbule geçer.

Şimdiden teşekkür ederim.

Yakın zamanda Avusturya vizesine başvuran var mı?

but that was just a dream #1528938 
Vizeniz kaç günde çıktı?
(1) 

Birleşik krallık vize bekleme süresi

but that was just a dream #1526932 
Yakın zamanda başvuran oldu mu? Ne kadar sürede aldınız vizeyi? Vize türü ile belirtirseniz memnun olurum.

Teşekkürler.
(7) 

Implant vs ağrıyan kendi dişim

but that was just a dream #1523704 
Merhaba,

1-2 gündür çok şiddetli bir diş ağrım var. Yurtdışındayım. Dün acile gittim, daha önce kanal tedavisi yapılan bir dişimde çürük varmış, kanal iyi yapılmamış. Diyorlar ki biz bu kanalı sökeriz enfeksiyonu temilzler yerine yenisini yaparız. Zor bir işlem ama mümkün. Bunun için 800-1000 euro arası bir tutar istiyorlar. Bunu kabul edersem bu parayı ben ödemeyeceğim ancak 2 yıl için diş sağlığı masraflarım için ayrılmış olan 2300 eurodan düşecek bu tutar.
Diğer seçenek ise dişi şimdi çektirip 1.5 ay sonra TR’ye gelince implant yaptırmak. Diş sağ altta azı dişim. Çekilirse biraz çirkin görünebilir ama süre çok uzun değil. İmplant fiyatları da internetten gördüğüm kadarıyla düzgün bir yerde yaptırırsan 10k lirayı buluyor. Bunu kendim ödeyeceğim.

Şu anda şiddetli ağrı yaşadığım için ve kanal değişim için randevu tarihi yarın verileceği (yarın da olabilir 1 hafta sonra da) için ve çok yoğun bir dönemde tamamlamam gereken bir sürü iş olduğu için çektirmek daha kolay görünüyor ancak mantıklı bir karar vermek istiyorum.

Görüşlerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

iPad 10.2 kılıf önerisi

but that was just a dream #1508976 
Kullanıp memnun kaldığınız kılıf önerilerinizi merak ediyorum. Stand olarak durabilmesi önemli benim için.

Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Etik ikilem

but that was just a dream #1507704 
Bir Avrupa ülkesinde yaşıyoruz. Eşimle birlikte bu akşam başka bir Avrupa ülkesine uçağımız var.. Burada aşılı değilsen restoran, kafe, disko, tiyatro vb. yerlere girmek için ücretsiz hızlı test verebiliyorsun. Ancak seyahat ediyorsan test veremiyorsun.

Hükümetin sitesinde şöyle yazıyor:

From 1 October 2021 you can no longer get tested for free under the testing for travel scheme.:
Pre-admission testing (Testen voor Toegang) is intended primarily for gaining access to food and drink venues, events and other activities in the Netherlands. If you decide to book an antigen test via Testen voor Toegang to use to travel abroad, there is no guarantee that you will receive the test result in time to travel.

Test ücreti 40 euro. Biz ikimiz de burslu öğrenciyiz. Test ücretini ödeyebilecek gelirimiz var. Ama 40 euro da az değil bizim için.
Bir de dün test verdik negatif olduğumuz kesin (bu belgelenemiyor)

Sizce doğru olan nedir? Para vermek mi? yoksa ücretsiz test olmak etik olarak kabul edilebilir bir eylem midir bu durumda?
(2) 

Hollanda’da en iyi baklava

but that was just a dream #1507411 
Hollanda’nın herhangi bir şehrinde olabilir bir yere hesiye olarak alacağım. Geçenlerde Leiden’da bir yerden aldım elim boş gitmeyim diye misafirliğe giderken ikram ettiler kendim yiyemedim. Gerçekten iyi götürülebilecek baklava yapan bir yer var mı?

Teşekkürler
(4) 

Tablet önerisi

but that was just a dream #1506083 
Esasen ipad almak gibi bir niyetim var. Iphone ve mac kullanıcısıyım. Tablet ile yapacağım tek iş makale okumak ve üzerinde not alıp vurgular yapabilmek. Arada bir zoom toplantıları ve derslere de katılabilirim. Ipad fiyatları da yüksek olunca acaba diğer markalara mı yönelsem diye düşündüm. Şu aşağıdakiler güzel görünüyor. Önerisi olan var mıdır acaba?

www.mediamarkt.com.tr

www.mediamarkt.com.tr

www.mediamarkt.com.tr
(6) 

Pegasus süper eko paket

but that was just a dream #1505919 
Merhaba arkadaşlar,

Bu paketle bir bilet aldım çok ucuz olduğu için Rotterdam İstanbul. 1 adet kabin bagajı hakkınız var diyor. Sorum şu
1. Kabin bagajı 8 kg.yi geçerse ne olur?
2. Kabin bagajı + bilgisayarımın pasaportumun vs olduğu kişisel sırt çantası mümkün mü?

Belki yakın zamanda deneyimlemiş birisi vardır.
Teşekkürler şimdiden
(7) 

Apple pencil alınır mı?

but that was just a dream #1505455 
Merhaba,

Ipad siparişi vermek üzereyim. Tek amacım makale okuyup, altını çizmek ve not almak. Apple pencil almaya değer mi?

Teşekkürler
(1) 

MacBook Pro için en pratik pdf okuyucu?

but that was just a dream #1504976 
pdf okuycudan 2 beklentim var

1. metin okurken Touch Bar kullanarak altını çizme ve vurgulama yapabileyim.
2. Tam ekran yaptığımda makale dışında çerçeve vs görünmesin.

Teşekkürler
(4) 

Türk kahvesi makinesi önerisi

but that was just a dream #1504192 
Merhaba,

Kullanıp memnun kaldığınız bir ürün var mıdır acaba?

www.hepsiburada.com

Bunu almayı düşünüyorum ama belki başka bir öneri vardır.

Teşekkürler
(1) 

Tanju Özcan popülizmi

but that was just a dream #1503896 
www.trthaber.com

Şu haberde deniyor ki bu düzenlemeler geçici korumalıları kapsamayacak. Suriyeliler geçici koruma altındalar. Biraz önce bir haberde de kendisinden dinledim diyor ki bu geçici koruma altındakileri kapsamayacak sadece oturumu olan yabancılar etkilenecek. Eee bu ne demek yani. Okumaya gelmiş Kosovalı ya da herhangi bir sebeple Bolu'da yaşayan Alman vatandaşı bu suya dolardan para ödeyecek. Bu adam keriz silkeliyor sanırım. Bunlara tav olan kitle ne tuhaf. Ben mi bir şeyi kaçırıyorum?

Şurada da diyor ki Şam'a gitsinler memnun değillerse.
www.karar.com
(4) 

Ryanair

but that was just a dream #1503089 
Merhaba,

İlk defa ryanairle uçacağız nasipse. Bu low-cost firmaların prosedürleri farklı olabiliyor. Mesela easyjet ile uçtuğumuzda biletlerin çıktısını almıştık havalimanında qr code okutmuştuk. Ryanair uçuşu için dikkat etmek gereken bir şey var mı diye merak ediyorum.

Teşekkürler
(5) 

Viyana'da 1 gün

but that was just a dream #1501675 
Merhaba,

Viyana'da 1 gün geçirecek (hatta yarım gün 13'ten 23'e kadar) evli bir çift için nerleri görmelerini tavsiye edersiniz?
Not: araç var.

Teşekkürler
(41) 

Türk olmaktan gurur duyuyor musunuz?

but that was just a dream #1500702 
Evet/hayır
Neden?
Yaşınız?
(1) 

Bu klibi buldurun

but that was just a dream #1500523 
Bir klip vardı. Şarkı sanırım bir pop/rock şarkısıydı. Klibin başında birisi başroldeki adamımızın hayatını kurtarıyordu ve o andan itibaren o adam herkesin kafasının üstünde bir geriye doğru sayan süre görmeye başlıyordu. Bu süre o kişinin kalan hayat süresiydi ve hatta yaşlı bir kadın ölüyordu klipte ve süre 0’a düşüyordu. Klibin sonunda kahramanımız da başka birinin hayatını kurtarıyordu. Böyle kafasına yüksek bir yerden bir şey düşecekken onu son anda çekiyordu. Ve klip bitiyordu.

Popüler bir şeydi aslında. Bir bilen çıkarsa çok makbule geçer.
(6) 

Budapeşte ve Bratislava'da konaklama tavsiyesi

but that was just a dream #1500305 
Kasım sonunda eşimle birlikte 2 gün Budapeşte 1 gün Bratislava'da olacağız nasipse.
Otel önerilerine ihtiyacımız var.

Şimdiden teşekkürler.
(8) 

Türkiye’deki büyük şehirlerin hepsi bir sebeple yok olsa

but that was just a dream #1499725 
Hadi diyelim sular altında kalsa, sel bassa, kuraklık götürse vs
Yeni başkent hangi şehir olmalı, neden?
(1) 

İndüksiyonlu ocakta bakır cezve kullanılır mı?

but that was just a dream #1494714 
Sb
(6) 

Yeni buzdolabında buzlanma

but that was just a dream #1493416 
Merhaba,

Beko marka no frost olmayan bir buzdolabı satın aldık. Geldikten sonra 1 gün geçti ve fişe taktık. 12 saat sonra içi boşken iç arka taraflarında küçük buzlanma oluştuğunu gördük. Bu normal mi? Yoksa hemen iade mi edelim?

Teşekkürler
(7) 

Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği arasındaki fark nedir?

but that was just a dream #1492328 
Tercih yapıyoruz da. Bu bölümleri yazdık. Aradaki fark nedir acaba. Hem ders içerikleri hem iş piyasası açısından?
(2) 

Son 1 ay içinde Türkiye’den Hollanda’y giden var mı?

but that was just a dream #1492123 
Türkiye’de uçağa binerken ya da Hollanda’ya girişte hayat eve sığar uygulamasından alınmış aşı sertifikası, health declaration ve vaccine declaration dışında bir belge talep ediliyor mu?

Uçuşum gece 4’te sorun yaşamaktan çekiniyorum.

Teşekkürler
(2) 

Merkez bankası bugün faiz indirir mi? İndirmezse dolar ne olur?

but that was just a dream #1491965 
Sb

Teşekkürler
(1) 

Yks ek tercih

but that was just a dream #1491914 
Merhaba,

Bir tanıdık için tercih yapacağız da puanı da 177 yani bu baraj düşme olayı sayesinde tercih yapbilecek. Anladığım kadarıyla şimdi herkes normal tercih yapacak sonra ek tercihler yapılacak bunun ardından da boş kalanlar için biz tercih yapabileceğiz. Doğru mu anlamışım? Bir de bu 3. Tur tercihini yapabilmek için ilk 2 turda tercih yapmış olmak gibi bir şart yok değil mi?

Teşekkürler şimdiden
(1) 

Türkiye’den Hollanda’ya para transferi

but that was just a dream #1491800 
Merhaba,

Hollanda’da bir kurum hesabına 11k euro civarı bir para ödenecek. 2 alternatif yoldan hangisi daha az masraflı olur?

1. Direkt swift ile (halkbank’tan deutche bank’a)
2. Hollanda’da kurumda halkbank debit kart ile

Teşekkürler
(3) 

Biyomedikal mühendisliği iş piyasası?

but that was just a dream #1490998 
Merhaba,

Bu alandan mezun olanların iş bulma durumları nasıldır acaba? Bölüm içeriğini biliyorum yalnız Türkiye şartlarında iş bulunabiliyor mu bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Sayısalda 119binde olan bir öğrenci buraya gitmeli mi?

Bir de ek olarak Biyomühendislik hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur.

Teşekkürler/
(4) 

Lgs (8. Sınıf öğrencisi için sınava hazırlık) kaynak önerisi

but that was just a dream #1490077 
Merhaba,

Hangi yayın iyidir arkadaşlar? Var mı bilgisi olan?

Teşekkürler
(6) 

Sorduğum soruya Türk ve yabancılardan çok farklı cevaplar almam

but that was just a dream #1486998 
Merhaba,

Hollanda’ya taşınıyoruz ve Utrecht’in Kanaleneiland semtinde bir ev bulduk. Bu semt şehir merkezine 2 km mesafede Türk ve Faslıların çok yoğun yaşadığı, bakanlık tarafından 10 yıl kadar önce problematik olarak ilan edilmiş bir semt. Hollanda’da ev bulmak zor. Evin hem kirası hem lokasyonu çok iyi ama bir taraftan bu olumsuz imaj nedeniyle çekiniyoruz. Tabii bilmediğimiz için eksisözlük’te ve reddit’te utrecht başlıklarında güvenli midir diye sordum. Reddit’te cevapların neredeyse tamamı semt hakkında olumlu şeyler söylerken ekşisözlük’ten gelen mesajlar burasının asla yaşanmayacak bir yer olduğu yönünde. Bu farklılık nedendir sizce?

Reddit’ten yazanların bazıları halihazırda orada yaşayan yabancılar. Ekşi’den yazanlar ise Hollanda’da yaşayan Türkler çoğu oraya hiç gitmemiş, bazıları gidip görmüş kendini hiç güvende hissetmemiş.

Niye böyle bir farklılık oluşuyor yorumlarda sizce?
(4) 

İstiklal caddesi’nden İzmit’e en hızlı nasıl gidilir?

but that was just a dream #1486231 
Merhaba,

Bir konsolosluk işi için İstanbul’a geldim. İşim biter bitmez Kocaeli’ye geçmek istiyorum. İstiklal caddesinden en hızlı nasıl giderim?

Teşekkürler
(12) 

Erkeklere giyim sorusu

but that was just a dream #1485992 
Beyaz ya da açık renk gömlek altına ne giyiyorsunuz? Hiçbir şey giymeyince meme uçları görünüyor. Beyaz atlet çirkin dururken siyah atlet (bence) çok itici oluyor. Siz ne tercih ediyorsunuz?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık