Herkese merhaba,

2 yıl kadar önce baba vefat edince amcam babadan kalan arabayı satın almak istedi biz de sattık. Arabayı aldı, parayı verdi ancak arabayı üstüne almadı. Çok defa söylememize rağmen bir şekilde savsaklıyor ve devir işlemini yapmıyor. Bu arada yediği cezaları vs ödemediği için eve icra tebligatı yazıları vs gelmeye başladı. Üstelik Allah korusun bir ölümlü kaza olsa araba annemin üstüne olduğu için onun da çok başı ağrır. Bu durumda biz ne yapabiliriz, bu arabayı nasıl üstüne aldırtabiliriz?


 

Arabayı galeriye satarım diyin o koştursun.

kimlanbu

Üstünden ne kadar vakit geçti bilmiyorum ama arabayı geri almayı denediniz mi? Zorla satamayacağınıza göre parasını iade edip arabayı alabilirsiniz belki.

orient blue

Cezalar zamanla katlanabilir.
Aracı çalındı diyerek trafikten düşürseniz sonra da kendisi noter vs. uğraşsa tatlı tatlı yanınıza gelse olmaz mı?

Bu arada vefat demişken ailede dededen kalan ve diğer akrabalarla çözümlenmesi gereken miras konusu varsa onu daha önce halledin.

Sanırım ailedeki yaşı en küçük amca bu olmalı :)

diyecevaplandı

Çalındı demek olmaz, yalan beyandan başınız ağrır.

Annenize bir konudan dolayı icra geleceğini söyleyin, "arabayla çevirmeye filan girme amca, bağlarlarsa geri almamız çok zor" diyin.

Gerisini o düşünsün, ama yalan söylediğinizi belli etmeyin. Üstüne al filan da demeyin, yoksa kıllanır.

Baktınız hakikaten hala iplemiyor, o zaman güvenilir birine yalandan bir senet verin, o da güvenilir bir avukat ile icra işlemi başlatıp arabaya yakalatma kararı çıkarsın.

John Bloor

@diyecevaplandı evet ailedeki en küçük amca :/

but that was just a dream

Öğrenciyseniz burs alacağım aile üzerinde araba gözüküyor alamıyorum. Ya bursum kadar bana para ödeyin ya da devir işlemini yapalım burs alamıyorum deyin para vermemek için 2 güne halledersiniz.

Parası, borcu hadi neyse önemli değil de kaza maza olur başınız çok ağrır.

koskoca kirpi

arabanın fotolarını çekin, sarı siteye koyun, ilan nosunu gönderin, satıyoruz arabayı para lazım diyin.

selam

Sadece vergileri ve muayene gecikse (bir kaç yıl mesela), inanılmaz faiz alır devletimiz. Cezalara şaşırmayın, ama mutlaka takip edin. eDevletten bakabilirsiniz. Trafik cezası, MTV, muayene, hepsini ayrı ayrı bakmanız lazım.

Geçmişte 5 yıl aynı durumda bir yakınım yüzünden, araba değerinin yarısı kadar ceza ödemiştim. Hiç hafife almayın. Cezaları ödemezseniz de, bu sefer vergi borcunuz ve (sanırım) 5 yılı geçince yurtdışı seyahat yasaklısı olursunuz, arabayı satamazsınız, devredemezsiniz, vs vs.

Amcanızla açık açık ve samimi bir şekilde konuşun derim.

alfired

kimlanbu +1

arabanin borclari faizleri birikti ya önce borclari ödeyip üstüne al yada arabayi satip icinden borclarin parasini alip kalanini sana veririm diyin.

bak bakalim yarin nasil noterde kosuyorsunuz :)

c1b2k3

Lafı dinlenecek bir aile büyüğünüz varsa onu araya sokun ve fakat işin ciddiyetini ve telaşınızı belirtin ki, mesela, bir haftada çözsün.
Bu olmazsa, 1 (bir) defa bilgi verip dediğinizi yapın. Diyeceğiniz ve yapacağınız şey de agresif bir şey olsun. Trafikten çektirin mesela. Polise 'amcam aracı vermiyor' derseniz hem yalan olmaz hem de sonuca ulaşırsınız.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

Amcanizla iliskinizi de dusunerek en saglam ve iliskinizi az bozacak yontem su olacaktir:

Eger ustune almazsa 2 sene once verdigi parayi geri vereceginizi satisin iptal olacagini soyleyin.

turkuaz

Öyle bir hatayı vaktiyle ben de yaptım, nasıl yaptıysam hala inanamıyorum.

Elden para alıp birine aracı verdim, bazı bakımların yapılması gerekiyordu. Tahmin edeceğin üzere yaptırmadı ve aracı da üzerine almadı.

Çaresiz en son verdiği parayı iade edip aracı trafikten çektirdim. Muayenesi geçtiğinden satış yapılamıyordu. Trafikten çektirmeye gittiğimde tesadüfen tanıştığım birisi almak istedi, cüzi bir miktara ona sattım.

Diyeceğim o ki açık açık ve sert konuş. Sana 1 hafta süre veriyorum notere gidelim satışı yapalım de. Baktın olmuyor, parasını iade et aracı geri al ilana koy sat.

Resmi prosedürden taviz vermemek, insanların sözüne güvenmemek lazım. Olası senaryoları herkes belirtmiş, yarın başın derde girer.

Lethe

ne oldu bu is ya merak da ettim acikcasi? nasil ilerledin yazar bey?

c1b2k3
1

mobil görünümden çık