(12) 

Erkeklere giyim sorusu

but that was just a dream #1485992 
Beyaz ya da açık renk gömlek altına ne giyiyorsunuz? Hiçbir şey giymeyince meme uçları görünüyor. Beyaz atlet çirkin dururken siyah atlet (bence) çok itici oluyor. Siz ne tercih ediyorsunuz?
(1) 

bu hukuksuzluk karşısında ne yapılır?

but that was just a dream #1484614 
merhaba,

bir üni hastanesinde sağlık çalışanıyım. Eylül ayında yl için yurtdışına gideceğim ancak kurum "pandemi" sebebiyle istifaları kabul etmiyor. sağlık çalışanlarına getirilmiş olan (hukuksuz) bir istifa yasağı var ancak bu genelge sağlık bakanlığının taşra teşkilatını ilgilendiriyor. sevgili rektörümüz de kendisine buradan pay çıkarmış istifaları durdurmuş. şimdi personel işleriyle konuştuk diyorlar ki noterden ihtarname de çekseniz rektör kabul etmiyor. Dava açmaya vs uğraşacak ne takatim ne zamanım var. 10 gün işe gelmeyince müstafi oluyormuşuz ama bunun da hiçbir surette tekrar kamu personeli olamamaya kadar varan yaptırımları var. Sayın hukukçular ya da hukuka ilgi duyanlar ne önerirsiniz, ne yapılır bu durumda?

teşekkürler.
(3) 

İstifamın kabul edilmemesi

but that was just a dream #1484120 
Merhaba,

Bir üniversite hastanesinde çalışıyorum. Sağlık bakanlığına bağlı olmadığımız için sağlık çalışanlarına getirilen istifa yasağı bizi kapsamıyor. Kaldı ki kanunun verdiği temel bir hak genelgeyle alınamayacağı için o da hukuksuz bir şey. Benim durumumda da rektör kimsenin istifasını kabul etmiyor. 4/b'liyim, araştırmalarıma göre zorla çalıştıramayacağına göre iki alternatifim var

-10 gün işe gelmeyerek müstafi sayılmak (yaptırımı: 1 yıl kamu personeli olamıyorsun)

-noterden ihtar çekmek (bu kesin çözüm gibi görünüyor)

Sorum şu ki noterden ihtar çekersem iş kesin olarak bitiyor mu? Ya da başka bir alternatifim var mı?

Teşekkürler!
(1) 

Pozitif Teknoloji

but that was just a dream #1480215 
Merhaba

Buradan eğitim indirimiyle macbook almayı düşünüyoruz ancak Türkiye’de bir kurumda öğrenci değiliz. Sitede Tr’de bir kurumda öğrenci olmak gerektiği yazmış. Daha önce apple’ın sitesinden de eğitim indiriminden faydalanmıştık ama herhangi bir belge talep edilmemişti. Pt talep ediyor mu belge vs?

Teşekkürler
(3) 

Macbook Air vs Pro

but that was just a dream #1479510 
M1 işlemci sonrası çok bir fark görünmüyor yanlış mı anlıyorum? Hemen her şey aynı gibi ancak 3000 lira civarı bir fark var. En önemli fark air touch bar’a sahip değil. Hangisini alırdınız?

Ek soru: 2020 late i5 işlemcili pro ile yeni macbook air’ı değişir miydiniz?
(7) 

Sırt çantası seçimi (thule vs north face)

but that was just a dream #1478672 
F/p açısından hangi çantayı tercih ederdiniz?

www.teknosa.com

www.thenorthface.com.tr

Teşekkürler

Not: fiyatlar sahiden uçmuş bu arada. 2020 Haziran’da 400 tl’ye aldığımız north face jester şu an 799 tl, gerçekten inanılmaz.
(3) 

Mirasın tek kişiye devri

but that was just a dream #1477906 
Mümkün mü acaba?

2 yetişkin evlat ve anne varis olarak görünüyor tüm miras anneye devredilecek. Çocuk mirasçılar hiç almadan malın tamamını anneye devredebilirler mi?
(3) 

Kabalcı yayınları

but that was just a dream #1470985 
Bu yayınevi neden battı ya? O kadar saçma sapan kitaplar basan, onlarca yayınevi batmaz da ayakta kalırken, böylesine ciddi işler yapan, hem baskı hem içerik anlamda bu kaliteye ulaşan bir yayınevi niye batar?
(4) 

MacBook safari mikrofon sorunu

but that was just a dream #1466099 
Merhaba,

macbook (2020) safari'de google translate'de sesli çeviri yapmak istediğimde site mikrofonu görmüyor. Şöyle bir uyarı var: bu tarayıcıda ses girişi desteklenmiyor. Safari tercihlere girdiğimde bu sitenin mikrofon kullanım izni olduğunu görüyorum. Aynı şekşlde başka sitelerde de no microphone detected uyarısı alarak mikrofonu kullanmıyorum. Ancak Youtube'da sesli arama yapmak içi mikrofonu kullanabiliyorum.

Ne yapmalıyım?

Teşekkürler
(5) 

AB Çin aşısını kabul eder mi?

but that was just a dream #1462649 
Merhaba,

Sağlık çalışanı olduğum için aşı yaptırabilme önceliği verildi. Ben Eylül itibariyle Hollanda'ya taşınmayı planlıyorun. Muhtemelen vize için aşı şart olacak. Kovid geçirmeme rağmen aşı olmayı düşünüyorum ancak merakım şu ki AB ülkeleri Çin aşısını kabul eder mi? Eğer etmezlerse ve ben aşı vurulursam önümüzdeki aylarda diğer aşılardan vurulma şansım olur mu?

Teşekkürler
(11) 

Macbook gerçekten pratik mi?

but that was just a dream #1460312 
Merhaba,

1 ay kadar önce macbook pro satın aldım. Aradığım bir şeyi bulmakta, geçişlerde, bir sayfayı kapatmada ve özellikle makale okurken zorlanıyorum. Bir cümlenin altını çizmek için yukarıya gitmek zorunda kalmak can sıkıcı oluyor. Alışamadım sanırım. Alışırsam daha pratik olduğunu anlayacak mıyım? Bir de bugün iphone kulaklığını dahi takamadığımı farkettim. Usb'yi biliyordum da bunu beklemiyordum. Dönüştürücü mü almak lazım?

Teşekkürler
(3) 

Bağlama öğrenmek

but that was just a dream #1459768 
Merhaba,

Bağlama öğrenmek istiyorum. Şu anda yardım alabileceğim kimse yok malum şartlar gereği. İnternette detaylı videolar var bunlar üzerinden 0’dan öğrenmek mümkün mü?
Eğer mümkünse başlangıç için nasıl bir bağlama almak gerekir?

Teşekkürler
(4) 

Şu ayakkabı nasıl?

but that was just a dream #1457922 
www.vans.com.tr

Eşime hediye olarak sipariş verdim aslında, ama sonradan acaba güzel değil mi diye düşündüm. 36 numarası nasıl durur acaba?

Diğer 2 alternatif şunlardı:

www.vans.com.tr

www.newbalance.com.tr
(3) 

Macbook pro 13” kılıf, usb, mouse, klavye örtüsü, çanta önerileri??

but that was just a dream #1457851 
Merhaba,

13” pro için İngilizce klavye örtüsü, mouse, kılıf ve çanta önerilerine ihtiyacım var. Ek olarak normal usbleri kullanabilmem için bir aparat almak istiyorum. Kullanıp memnun kaldığınız önerlerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim
(1) 

Kyk borç yapılandırma

but that was just a dream #1455297 
Merhaba,

16 bin lira civarında olan borcumu yapılandırmak için sisteme girdiğimde borç yapılandırma sayfasında 3300 olarak görünüyor. Bu miktar vadesi geçmiş olan borcuma yakın bir tutar. Benzer bir durum yaşayan var mı? Yoksa sistemde mi bir yanlışlık var?

Teşekkürler
(4) 

Yeni macbook'lardaki m1 çipi?

but that was just a dream #1452726 
Hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Eskisine göre inanılmaz fark eder mi?
(2) 

İstanbul'da TOEFL için hangi test merkezi?

but that was just a dream #1450421 
Merhaba,

Toefl sınav merkezlei için seçeneklerim şunlar:

1. Esenyurt Üniversitesi
2. (Kadıköy) İstanbul Lisan Merkezi
3. Sabahattin Zaim Üniversitesi
4. İstanbul Üni Dil Merkezi (Beyoğlu)
5. Marmara Üni

Herhangi biri hakkında deneyimi olanlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Teşekkürler.
(5) 

En iyi araç kiralama şirketi?

but that was just a dream #1447711 
Arkadaşlar merhaba,

Bir anadolu şehrinde yaşıyorum. Daha önce çok defa araç kiraladım, fakat burada hangi firmaya gitsem sorun yaşıyorum. Genel kurumsallık anlamında nereyi önerirsiniz? Seçeneklerim:

Enterprise: daha önce buradan Ankara’da araç kiralamış ve memnun kalmıştım. Fakat buradaki enterprise esasen sude oto kiralama imiş. Sanırım franchise çalışıyorlar o şekilde enterpise olmuş. Personel çok kaba ve araçlar hasarlı/eski.

Garenta: 1 defa kiraladım. İkincide sorun yaşadık rezervasyon yaptığım araç, clio, ellerinde yoktu otomatik clio için de ek ücret istediler ya da symbol teklif ettiler. şikayet ettim vs.

Rentgo: Ankara’da kiralamış ve memnun kalmıştık. Fakat 444lü numarayı aramama rağmen kimseye bağlanamıyorum. Genel yorumlar iyi gibi.

Avis/Budget: yurtdışında kiralamış ve memnun kalmıştım. Türkiye’de nasıldır bilmiyorum.

Central: sanırım senet imzalatıyorlarmış.

Sizin deneyimlerinize göre genel anlamda en güvenilir ve kurumsal firma hangisi?

Teşekkürler
(6) 

Önemli bir karar

but that was just a dream #1447304 
Merhaba,

2017 mezunu bir akademisyen adayıyım. Fakat henüz yüksek lisansa dahi başlayamadım. 2017 yazında Almanya'da staj yapıyor olduğum için yl başvuruları kaçtı. 2018'de Türkiye'de yüksek lisansa başladım. İlk dönem bitti ben yurtdışında yl bursu kazandım bu yüzden Türkiye'deki kaydımı sildirdim. 2019 yılında yurtdışında yl'ye başlamayı beklerken kendisi de bursiyer olan eşimle evlilik sürecine girdiğimiz için ve eşimin 2019 yılında başlaması mümkün olmadığı için o yıl da başlayamadım. Evlendik, 10 gün sonra Abd'ye gittik. Eşim dil kursu alırken ben hem dil kursu aldım hem de staj yaptım. Niyetimiz Eylül ayında Hollanda'da yüksek lisansa birlikte başlamaktı. Korona patlayınca Mayıs ayında Türkiye'ye döndük. Hollanda vizelerimiz almış ev bakmaya başlamışken eğitim online oldu ve biz gidemedik. Burs veren kuruluşumuz online eğitimde yurtdışına çıkışımıza izin vermediği için biz de bursumuzu online eğitimle heba etmemek adına seneye başlama kararı aldık. Okullar da kabullerimizi 1 yıl ertelediler.

Şu an Türkiye'de bir anadolu şehrinde üniversite hastanesinde çalışıyoruz ikimiz de. Her ay bir şehir dışı gezi, tiyatro, yeni iş, yeni ev derken hem maddi hem manevi anlamda güzel bir hayatımız var. Sahiden stressiz ve mutlu olduğumu hissediyorum.

Bugün Almanya'dan istediğim, iyi bir okuldan master için kabul aldığımı söyleyen bir mail geldi ve tüm zihnim karmakarışık oldu, ne yapacağımızı bilemez haldeyim. Program yüzde 70 civarı online fakat yüz yüze dersler de var. Eğer kabul edersem 2-3 hafta içerisinde birkaç ders de kaçırmış olarak Almanya'ya gitmem, ev bulmam ve okula başlamam gerek. Bu durumda eşim ya burada kalacak işe devam edecek ki ayrılmak demek bu ya da Almanya'da boş kalacak. Ama ben 1 fazla yıl daha beklememiş olacağım.
Kalırsak mutlu hayatımıza devam ederiz ama kaybettiğim 3 yılın üstüne 1 yıl daha gider seneye Hollanda'da birlikte başlarız.

Siz olsanız ne yapardınız?

Teşekkürler
(3) 

İyi demlemeyen filtre kahve makinesi

but that was just a dream #1445635 
Merhaba,

Yeni bir filtre kahve makinesi aldık fakat kahvelerin yoğunluğu çok çok az oluyor. Kahve miktarını arttırsak dahi kahve yerine su tadı alıyoruz. Kahvemiz kaliteli ve başka makinelerde denediğimizde gayet lezzetliydi. Fakat bu makineden çıkan kahvelerin hiç tadı ve yoğunluğu yok. Yapılabilecek bir şey var mı?

Teşekkürler
(5) 

Hollandaca nasıl öğrenilir?

but that was just a dream #1445119 
Merhaba,

Ağustos 2021 itibariyle Hollanda’da yaşamaya başlayacağım nasipse. Gidene kadar günde yarım saat çalışarak ufak bir temelim olsun orada geçireceğim süre zarfında da kurs vs desteğiyle bu dili öğreneyim istiyorum.

Yeni bir dil öğrenirken ne yapıyorduk?

Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.
(5) 

Erzurum - Van yolu güvenli midir?

but that was just a dream #1443306 
Merhaba,

Bu istkamet üzerinde haritadan görebildiğim kadarıyla Horasan sonrasında Eleşkirt, Tutak, Patnos ve Erciş’ten geçiyoruz. Yolun güvenliği (terör açısından) hakkında bilgi sahibi olan birileri var mıdır?

Teşekkürler
(5) 

Ylsy hakkında sorularınız

but that was just a dream #1443294 
Var ise hazır başvurular başlamışken bir bursiyer olarak cevaplamak isterim.

Bilmeyenler için not: YLSY 1416 sayılı kanuna dayanarak, her yıl, eğitim sonrası yurda geri dönmek üzere, yurtdışında çeşitli ülkelere öğrenci gönderilen devletin resmi burs programıdır.
(5) 

Abd’deki depozitomu ödemeyen şirket

but that was just a dream #1442745 
Merhaba,

4 ay önce ABD’den dönüş yaptım korona nedeniyle. Sözleşmem Temmuz sonuna kadardı, kaldığım apartmanın sahibi olan şirket yetkililerine kalan 2 ayı içerideki depozitoma sayın desem de kabul etmediler. Sen ödeyeceksin biz sana sözleşme bittikten sonra 30 gün içerisinde ödeyeciğiz dediler. Ben kalan 2 ay daha kiralarımı gününde ödedim. Sorun şu ki sözleşme biteli yaklaşık 40 gün oldu ve bana hala ödeme yapmadılar. İlk başta ödemeyi yaptık birkaç güne gelir dediler, sonra da biz ödedik bankayla konuş dedile, şimdi maillere dahi dönmüyorlar. Bankayla konuşması gereken onlar zannımca zira depozitonun bana ulaşmasından onlar sorumlular. Bu durumda okulumun hukuki danışmanlık ofisine başvurmak dışında ne yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Bu araba alınır mı?

but that was just a dream #1441474 
Babam için nemo/bipper/fiorino bakıyoruz. Yorumlarsanız sevinirim.

www.sahibinden.com
(2) 

70 bin tl’ye kadar araç önerisi

but that was just a dream #1436845 
Merhaba,

70 bin TL’ye kadar ikinci el araç önerilerinizi merak ediyorum. 1 yıl kullanıp satmak niyetindeyim. Bundan ötürü önceliğim kolay satılabilir bir araç olması. Bir de yolda bırakmayan, çok tamir gerektemeyen bir araç istiyorum.

Not: Şu ana kadar en ideal görünen araç Peugeot 301.

Teşekkürler.
(13) 

Adana vs Erzurum

but that was just a dream #1436522 
Merhaba,

1 yıl yaşayacaksınız. Eşinizle birlikte üniversite hastanesinde çalışacaksınız. Nereyi seçerdiniz?

Teşekkürler.
(8) 

Imei kaydı yurtdışı giriş çıkış

but that was just a dream #1434282 
Merhaba,

Korona nedeniyle 1 yıl Türkiye’de yaşamam gerekiyor. Türkiye hattımı taktıktan sonra 4 ay içerisinde hattın kullanılamayacağına dair bir mesaj aldım. 2000 lira civarıymış. Bu parayı ödemek istemiyorum. 3-4 yıl içerisinde nasıl yüzde 1000 zam gelmiş bunu da çok anlayamadım. Giriş çıkış yapsam bu süre sıfırlanır mı?

Teşekkürler
(4) 

western union nereye şikayet edilebilir?

but that was just a dream #1433163 
merhabalar,

ABD'den Türkiye'ye western union ile 1000 dolar göndermek istemiştim. Normalde 0-1 iş gününde ulaşması gereken para hala ulaşmadı. 2 defa ABD'yi ve çok defa TR çağrı merkezini aradım. Her seferinde bir case number verip 24 saat içinde size ulaşacağız diyorlar fakat kimse ulaşmıyor. Param nerede geri gelecek mi bilmiyorum. En son aradığımda çağrı merkezindeki görevli siz de kullanmayın o zaman moduna girince umudumu hepten yitirdim. Live chat üzerinden konuşmayı deniyorum. Cevap vermeden görüşmeyi sonlandırıyorlar.

Ne yapacağım, parayı nasıl geri alacağım, bunları nereye şikayet edeceğim bir fikri olan var mı?
(2) 

Hollanda’da kiralık ev nasıl bulunur?

but that was just a dream #1430193 
Merhaba,

Ağustos ayının ortaları gibi taşınmak üzere ev bakıyoruz. Ev bulmak zaten sıkıntı, bir de uzakta olunca iyice zor oluyor. Sorum şu ki; bazı evler var bize uygun görünen fakat evi görmeden ev tutmamız, depozito ödememiz vs. hem riskli hem de içimize sinmiyor. Diğer taraftan deniliyor ki 1-2 ay önceden ev bakmaya başlanılmazsa ev bulmak neredeyse imkansız. Biz 2-3 hafta kadar erken gideceğiz taşınmak için fakat bu süre ev bulmak için yeterince uzun değil, otelde geçirmek için de kısa değil. Nasıl bir yol izlenebilir bu durumda?

Teşekkürler.
(1) 

Online ödeme başarısız ama para çekilmiş

but that was just a dream #1428975 
Merhaba,

Hollanda’da başlayacağım üniversiteye ödenmesi gereken 730 €’luk bir tutarı ziraat kredi kartımı kullanarak ödedim. Ödeme okulun gönderdiği link üzerinden yapılabiliyordu. Fakat işlem sonunda ödeme başarısız mesajı alsam da baktığımda para karttan çekilmişti. Okulu aradım ancak Pazartesi döneriz dediler. Uygulamada okula para ödediğim görülüyor. Merak ettiğim okul yok sen bu prayı ödememişsin derse ne yapacağım?

Teşekkürler
(2) 

Hollanda içi tren ulaşımı

but that was just a dream #1428236 
Selamlar,

Eylül ayı itibariyle eşim Vrije University’de ben de Radboud University Nijmegen’da yüksek lisansa başlayacağız. Ulaşım masrafları ve süre açısından hangi şehirde yaşamalıyız? Benim görebildiğim kadarıyla Utrecht ve Den Bosch ideal görünüyor. Küçük şehirler de olabilir. Mesela Ede isimli bir şehir var iki şehir için de direkt tren seferi bulunuyor fakat hiç ismini duymamıştım daha önce.

Şimdiden teşekkür
(6) 

Düzenli yapıldığında hayat kalitesini arttıracak aktivite?

but that was just a dream #1428027 
Merhaba,

Belirli aralıklarla (gün, hafta, ay olabilir) yapıldığında hayat kalitesini arttıracak basit bir aktivite arıyorum. Ödev için.

Spor, meditasyon, seyahat, yoga olmayacak.

Teşekkürler
(2) 

standart sapma ve varyans

but that was just a dream #1422719 
Merhaba arkadaşlar,

Bu kavramların araştırmalarda ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyorum fakat internette genel olarak nedir yazdığımda nasıl hesaplanacağı anlatılıyor.
Şunları merak ediyorum:

1. Standart sapma nedir, ne anlama gelir? Varyans nedir, ne anlama gelir? Yani ben bir standart sapma değeri gördüğümde ne anlamalıyım?

2. Bu değerleri neden buluruz? (Azıcık anladıysam bu değerler bütün verilerin aritmetik ortalamasından sapma miktarlarıyla ilişkili) Ortalamadan sapma değerlerinin neden merak ediyoruz?

Teşekkür ederim.
(7) 

MacBook air i7 mi, pro i5 mi? vol-2

but that was just a dream #1420337 
Benzer bir soruyu birkaç saat içerisinde ikinci kez sormaktan ötürü verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dileyerek hangi MacBook'u tercih ederdiniz sorusu sormak istiyorum.

1. MacBook Pro 2020: 16GB Ram, i5 8th generation, 256 GB Ssd, 1.4 Ghz. Fiyat: $1370

2. MacBook Air 2020: 8GB Ram, i7 10th generation, 256 GB Ssd, 1.2 Ghz. Fiyat: $1220

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

MacBook air i7 mi, pro i5 mi?

but that was just a dream #1420304 
ikisi de 8 Gb ram, 256 GB Ssd. ikisi de 2020 yeni modeller.

Edit: pro 2020 çıkmış bugün.
Edit 2: aynı fiyat ranjında air 10th generation i7'ye sahipken pro 8th generation i5'e sahip.
(3) 

MacBook pro mu air mı?

but that was just a dream #1416699 
Merhaba,

Akademik çalışmalar için yoğunlukla MATLAB, R ve MS Office'in kullanılacağını düşünürseniz hangisini önerirsiniz?

1. MacBook Air 2020 - 1149$ - : 1.2 to 3.8 Ghz, 10th generation i7 işlemci, 256 GB SSD

2. MacBook Pro 2019 - 1199$ - : 1.4 to 3.9 Ghz, 8th generation i5 işlemci, 128 GB SSD


Linkler:
www.apple.com

www.apple.com

Şimdiden teşekkürler.
(7) 

Durumun ciddiyetini ne kadar hissediyorsunuz?

but that was just a dream #1414573 
Esas merak ettiğim şey şu ki vaka ve ölümler bir yerde yoğunlaştığı için diğer bölgelerdeki insanlar meseleyi pek anlayamıyorlar mi? Gündemi, Twitter’ı ve dünyada olanları takip edenler daha bilinçli davranıyorlar sanırım kaygılandıkları için. Mesela İtalya’da vakalar Lombardy’de yoğunlaşmış olduğu için Napoli’de yaşayanlar ne kadar hissediyorlar? Ben Missouri’deyim vaka sayısı eyalet genelinde 2500 civarı. ABD 250k vakaya sahip, her gün 1000 kişi ölmeye başladı fakat vakaların yarısı New York’ta. Bu sebeple buradan pek hissedilmiyor olayın vehameti. Evdeyiz, evden çıkmıyoruz fakat çıktığımızda da görüyorum ki insanların da pek umrunda değil. Sokaklar eskisi gibi olmasa da hala canlı. Marketlerde ilk sokağa çıkma kısıtlaması geldiğinde bir panikle her şey tükeniyordu fakat 2 gün önce gittiğimizde her şeyi bulabildik. Biz hariç maske takan da neredeyse kimse yoktu. Türkiye’de de durum kötüleşiyor fakat ailem ve arkadaşlarımla konuştuğumda anlıyorumki meselenin ciddiyetini anlamaktan çok uzaklar. 1 ay sonra biteceğini düşünüyorlar. Sizde, Türkiye’de ve dünyanın diğer yerlerinde durumlar nasıl? Neler hissediyorsunuz?
(1) 

Hollanda Neuroscience master kabulleri

but that was just a dream #1407681 
Merhabalar,

Hollanda üniversitelerinde nörobilim ve nöropsikoloji alanlarında master kabulü almanın burslu bir öğrenci için zorluk derecesini merak ediyorum.

Deneyim sahibi arkadaşlarımız var ise eğer yorumlarını bekliyorum.

Okullar:
Vrije
Radboud
Maastricht
Groningen

Teşekkürler
(5) 

Kredi kartı yurtdışı kullanım

but that was just a dream #1403389 
Gitmeden bankayla konuşup açtırmama (ya da öyle sanmama) ve limiti olmasına rağmen Ziraat bankası kredi kartımı ABD’de kullanamıyorum. Bankayı aramam mümkün değil. Ne yapabilirim?
Teşekkürler
(6) 

İlk ABD uçuşu için önerileriniz?

but that was just a dream #1400875 
Nelerdir?

İlk uzun uçuşumu Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı olarak Denver'a gerçekleştireceğim. Ayrıca ABD'ye de ilk gidişim. Hem uçuş için hem de ABD için tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

ABD içinde hangi okul?

but that was just a dream #1394954 
6 ay dil kursu alacaksınız. Aylık 2000 dolar geliriniz var. Hangi kursu seçerdiniz? Neden?

1. Uni of Delaware
2. Uni of Texas Austin
3. Uni of Arkansas
4. Uni of Indiana
5. Uni of Kentucky
6. Uni of Alabama
7. Uni of Georgia
8. Uni of Missouri-Columbia

Teşekkürler,
(1) 

Hollanda'da master ya da doktora yapan birisi?

but that was just a dream #1388301 
Var ise aramızda rica etsem mesaj atabilir mi?

Ya da mail: ergunomerf@gmail.com
(6) 

Abd vizesi soyadı değişikliği

but that was just a dream #1380021 
Herkese merhaba,

Abd göçmen olmayan vizesine müstakbel eşimle birlikte başvuru yapacağız. Fakat şöyle bir durum var ki evleniyoruz ve başvurumuz 2 gün sonra olacak. Eşimin soyadı değişikliği olmuş olacak. Pasaportu eski. Pasaport ve kimlikte başvuru sırasında aynı soyisim olsa da (ki vizede de aynı soyisim olur bu durumda) daha ssonra önce kimlik sonra pasaporttaki soyadın değişmesi gerekecek. Karmaşık bir durum. Sorum şu:
Ayın 13'ünde evlenip 16'sında vizeye başvurduğumuzda bir sorunla karşılaşır mıyız bu soyadı karmaşasından ötürü?

Şimdiden teşekkürler
(42) 

Suriyelilerle ya da diğer göçmenlerle ilgili sorularınız?

but that was just a dream #1373578 
Varsa eğer cevaplamak isterim.

Ben kimim: Daha önce Göç İdaresinde düzensiz göçmenlerle ve Türk Kızılay'da Suriyelilerle sahada çalışan, akademik olarak da göç ve Türk diasporası çalışan bir psikolog.

Not: cevaplarım yalnızca beni bağlar, hiçbir kurumu temsil mahiyeti yoktur.
(5) 

Trendyol, orijinal midir? -Vestel kulaklık-

but that was just a dream #1365534 
Merhaba,

Vestelin kendi sitesinde 259 TL olan kulaklık (www.vestel.com.tr) trendyolda 82 TL (m.trendyol.com

Bir pislik var mı sizce, yoksa her şey normal mi?

Teşekkürler
(1) 

Akciğer mikrofilmi nedir? Nereden alınır?

but that was just a dream #1354250 
Merhaba,

Yarın akciğer mikrofilmi almam lazım. Nedir bu? Nereden, ne kadar süre içerisinde alabilirim?
Konum: Ankara

Teşekkürler
(1) 

Kayseri'de hangi semtte yaşamalı?

but that was just a dream #1353203 
Merhaba arkadaşlar,

Kayseri'ye taşınıyorum. Yalnız bekar erkek olarak 1+1 ya da 1+0 eşyalı kalacak yer bakıyorum. İş yerim Danişmentgazi mahallesinde, Melikgazi ilçesine bağlı. İnternetten baktığımda aradığım tarz evlerin %90'ını Talas ilçesinde ve buradan iş yerime ulaşım için 2 otobüs kullanmam gerekiyor. Bu kadar uzak olmasını istemiyorum.

Kayseri'yi bilen sevgili arkadaşlar bu şartlarda ne önerirsiniz acaba? Apart, rezidans vs. gibi alternatiflere de açığım.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Sivas'ı bilenler

but that was just a dream #1347500 
Merhaba,

Sivas'a atanan avukat kuzenim için kalacak yer bakıyoruz. Bayan apart, stüdyo daire, misafirhane vb. önerilere açığız. Bunun dışında hangi semtler nezihtir Sivas'ta? Ne önerirsiniz?

Teşekkürler
(5) 

Abd'de İngilizce

but that was just a dream #1347425 
Merhaba,

Hollanda'da İngilizce master yapacağım. Bu yıl başlarsam eğer Mayıs'ta ABD'ye dil kursuna gideceğim, Eylül'de de Hollanda'da okul başlıyor. Toefl skorum 74 ve şartlı kabul durumundan ötürü Eylül'e kadar 90 olması lazım. 3,5 ay yeterli mi sizce? Sadece puan için demiyorum genel anlamda 3,5 ayda İngilizcemin yeteri kadar ilerlememesinden ve eğitim hayatımda zorluklar yaşamaktan çekiniyorum. Diğer ihtimalde ise 4 ay Türkiye'de dil kursuna gidip ardından Abd'de 6 ay kalacağım. Ve okula 2020 Eylül'de başlayacağım. Bu da 1 yıl kayıp demek.

Tavsiyelerinizi rica edeceğim, teşekkürler

mobil görünümden çık