(3) 

Schengen icin ucak rezervasyonu

funl #1582285 
Pegasusta flex tek yon 600-700 tl cikiyor. Gidise de donuse de flex ekleyip bilet alsam sadece ucak rezervasyonu icin 1300 tl cope gidecek.

Daha ne zaman gidip donecegimi belirlemedigim icin rezervasyon yapmam sart.

Bu yuzden bunu daha ekonomik nasil halledebilirim ?
(6) 

Varoluş üzerine kitap onerisi

funl #1582173 
Aradigim kitap psikolojik ya da felsefik acidan sorgulamasindan ziyade, genel hatlariyla bu kavram üzerine kurulmuş olmasını istiyorum.

Ornegin Albert Camus'nun Yabancı eseri gibi.
(2) 

Tekirdağ günübirlik seyahat planı

funl #1581759 
Kac saat genel hatlariyla gezmek yeter ?

Tekirdağ koftesini nerede yemeliyiz ?

Nereleri gorelim, rota cizebilir misiniz ?
(8) 

Yuksek miktarda doviz bozdururken kur farkı

funl #1581379 
Bankadaki oran ile doviz burolari arasindaki kur farki, bozduracagim tutar icin 12000 tl fark ediyor. Benim icin hic az bir para degil bu. Ama bi taraftan bankadan al cek, doviz burosuna gotur tekrar bankaya tl yatir cok cetrefilli geliyor. Bu durumlarda napiyorsunuz ?
(7) 

Is mulakatlarinda "onceki isinizden neden ayrildiniz ?" sorusuna cevap

funl #1581280 
Ben 8 aydir aktif is ariyorum ve hala bulamadim. Bu soruya "sektorun stabil olmamasi ve sık menajer degisikligine bagli planlarin tekrar duzenlenmesi" hakkinda konusuyorum. Ama bu cevap karsi tarafi tatmin ediyor gibi gozukse de artik verdigim cevaplari degistirme karari aldim. Internette arastirdim ama hala icime sinen bi cevap bulamadim. Siz nasil cevap veriyorsunuz ?

Sektor: Yazılım
(5) 

Kredi cekmeden ev alirken nelere dikkat etmek gerekiyor ?

funl #1581058 
Bas agrimamasi ve dolandirilmamak icin bu surecte nelere dikkat etmem gerekiyor ?

Ozellikle tapu alınırken para mı once veriliyor yoksa karşı taraf tapuyu mu veriyor ?

Bir bankaya gidip "ben kredi cekmiycem ama ekspertize ihtiyacim var." dersem yardimci oluyorlar mi ? Ya da bana degerleme yapacak profesyonel bir firma onerir misiniz ? Ne kadar ucret odemem gerekecek bu hizmet icin ?
(3) 

Tek kisi kredi cekerek ortak tapu duzenlenebiliyor mu ?

funl #1580960 
Kısaca şöyle ifade edeyim.


Kardeşimle 4 milyon tl'lik ev almak istiyoruz. 2 milyon tl nakit ben vericem. O da 1 milyon nakit verip, 1 milyon da kredi cekecek. Evin tapusunu ortak gostererek yuzde 50 yuzde 50 olacak sekilde duzenletmek istiyoruz. Bankadan kredi cekilecegi icin bu tapu islerinde banka "hayır, benden kredi cekilecegi icim kim kredi cekiyorsa ev onundur." seklinde bir geri donus oluyor mu ? Yoksa istedigimiz sekilde yapabilir miyiz ?
(3) 

Çorlu-Edirne-Tekirdag-Kırklareli'de nereler gezilir, neler yenir

funl #1580300 
Selamlar, ilerleyen zamanda silivri'de yaklasik 1 ay kalmam gerekecek. Hazir oradayken sıkılmamak da icin haftada 1, gunubirlik baslikta belirttigim sehirlere gitmeyi planliyorum. Oralara daha once hic gitmedim. Gunubirlik edirne'de mesela nereden gezmeye basliyayim, ciğer tava icin hangi lokantaya gideyim ? Atiyorum Kirklareli'ne hic gitme ama su ilceye zaman ayir gibi onerilere de ihtiyacim var. Trakyalilari duyuruma bekliyorum ^^
(6) 

Şarkı sözlerine özen ve önem sadece Türklerde mi var

funl #1580157 
Yabancı şarkı sözlerine bakıyorum, adam normal sıradan bir gününü anlatıyor, armoni desen tartışılır. Ama yerli şarkılarda şarkı sözleri daha "anlamlı" geliyor. Ben mi yabancı şarkılarda geçen "derin" duyguları anlayamadığım için bana öyle geliyor ?

Ayrıca dinleyicilerin şarkı sözlerinden alıntılamalar yapması, bi de üstüne hikayesi şöyleymiş filan diye daha da derinleştirmesi sadece bizde mi ?
(5) 

Yurtdışındaki banka hesabımdan türkiye'deki bankama para transferi hakkında

funl #1580071 
Merhabalar, şu an bulunduğum ülkedeki bankayı aradım ve avrupa dışı transferlerde minimum 25 euro, 25k üzeri için %0.01 kesinti olduğunu söyledi. Ben bu transferi gerçekleştirirsem türkiye tarafı ekstra kesinti yapıyor mu ? Ayrıca türkiye tarafı bana gelip hadi bize de vergisini öde diyor mu ?

Kısaca bu transferde total bana ne kadar masraf cıkacak ?
(4) 

Koşmak mı tempolu yürüyüş mü yağ yakımında etkili

funl #1579735 
Yıllar yıllar önce angelus burada yazarken, tempolu yürüyüşün yağ yakımında daha etkili olduğunu söylerdi. Şu an yıl 2024 oldu, güncel veri ve makalelere göre 1- 1.5 saat nasıl bir egzersiz tercih etmeliyim ?
(2) 

Zeynep bastik'in son sarkisi 'lan' hangi sarkiya benziyor ?

funl #1579534 
Tam dilimin ucuna gelecek gibi oluyor bulamiyorum.
(2) 

BAE, Katar, Bahreyn ülkelerinde yazılım sektöründe iş bulabilmek için

funl #1579454 
Önerebileceğiniz hangi siteler var ?
(1) 

Lazer epilasyon merkezi onerisi

funl #1576493 
Merhaba, yapilan islemden memnun kaldiginiz, bakirkoy civari nereyi onerirsiniz ?
(2) 

Trendyolda bana ulasmayan urunun iade sureci

funl #1576117 
Saticisi trendyol olmayan bir urun almistim ve evde olmadigim icin saticiya geri iade gitti. Musteri hizmetlerini arayip durumu bildirdim ancak kimlikle teslim alindigi icin talebim reddedilmis, iade icin tekrar talep olusturdum.

Yani olayi ozetleyecek olursam, ben x sehrinde yasiyorum ürünü teslim alamadığım için y sehrindeki saticiya urun geri gidiyor ve satıcı teslim aldığı icin beni buga soktular.

Boyle 3 gunde 1 musteri hizmetlerini aramaktan soğudum. Sorunumu daha kolay cozebilecegim bir mail adresi vs var mi trendyolun ? Nasil bir yol izlemeliyim ?
(4) 

Kitaplarımı nasıl sanala taşıyabilirim?

funl #1574899 
Çok küçük bir evde yaşıyorum. Bu yüzden artık eşyalarımı azaltmam gerekiyor. Bu yüzden kitaplarımı tarayıp sanalda saklamak istiyorum.

1) En hızlı bunu nasıl başarabilirim?

2) Kitapların birleşim yerini maket bıçagı ile kesebilirim. Bu işimi hangi ölçüde kolaylastirabilir ? ( Kitaplarımı ucretsiz verebilecegim birileri yok bulunduğum yerde. Bu yüzden taradıktan sonra geri dönüşüme gidecek. )

3) 200 tane kitap vardır. Tarayıcım yok bu arada :/
(2) 

Bu ara netflix vb platformlarda ne izliyorsunuz ?

funl #1574730 
"Beni kandiramazsin" izledikten sonra Netflix'e goz gezdirmem sonucu izleyecek bir sey bulamadigim icin "you"nun 4. Sezonu bitirdim. (3. Sezondan sonra diger sezonu izlemeyi istemiyordum, simdi de 5. Sezonu izlemem diyorum ahah) Acaba disneyplus ya da amazon videodan mi hesap acsam? Orada boyle intikam, gizem, entrikali begendiginiz dizi ve filmler var mi ?
(2) 

A2 seviye ingilizceyi gelistirmek icin

funl #1574728 
Duolingo disinda hangi uygulamalari onerirsiniz (hem egzersiz hem de kitap okuma icin) ? Gelinmek istenen seviye derdini akıcı bir sekilde anlatıp, karsi tarafi anlayabilmek.
(4) 

Avrupa'da mülk sahibi olma karsiliginda oturum izni

funl #1573716 
Selamlar, bu surec nasil isliyor ? Diyelim ki Yunanistandan 250k euro karsiligi ev satin aldık. Oturum iznine Turkiye'den mi basvuruluyor yoksa Yunanistan'dan mi ? Daha once bu tip bi surecten gecen oldu ku aranizda ? (Baska ulkelerdeki deneyiminizi de anlatabilirsiniz )
(4) 

Esenboğa havalimanından Ankara yht'ye ulaşım

funl #1569135 
Merhaba sevgili Ankaralılar, toplu taşımayla belirttigim guzergahın ulaşımı kolay mı ? Google mapsten bakinca 442 numarali otobus gozukuyor ancak 40 dkda bir. Havaş gibi servis var mı ?

Bu arada tam tersi gardan havalimanına ulaşım icin de sorum gecerli.
(7) 

5 yıl önce alınmis buzdolabının tamir edilmeyip degisime zorlanmasi

funl #1568288 
Arcelik buzdolabi sogutma yapamamasi uzerine teknik ekipler geldi ve tamir edemedi. 18000 tl karsiligi degisim yapabileceklerini sms ile ilettiler.

Benim anlamadigim nokta beyaz esyada en az 10 yıl parca destegi olmasi gerekmiyor mu ? Bu durumda tuketici hakem heyetine basvurulursa sonuc alinilabilir mi ?

18000 i odeyip tekrar 5 sene sonra ayni sorun olup tekrar tekrar bu ucret mi odenecek ?

Bu konuda bir bilgisi olup yardimci olabilirseniz sevinirim.

Kronik arizali buzdolabi icin ne yapmaliyim ?

funl #1568042 
5 sene once annemler Arcelik'in buzdolabini almisti ve iyi sogutmamaya basladi. Gelen usta motor degisirse 5000 tllik masrafi olacagini soylemis. Eger motor degisip sorun cozulmezse arcelik 20.000 tl karsiligi yeni buzdolabi verecekmis (verecegi dolap 40 45k civari).

Bu durumda Arcelik uckagit pesinde degil mi ? Bu sorun bayagi kronikmis. Hem bir teknoloji magazasindaki satis elemani soyledi hem de internette arastirinca cok fazla sikayet cikiyor. Sonucta kronik arizali buzdolabini satip 5 sene de bir bu sekilde para mi alacak ? Tuketici olarak bu konuda haklarimiz neler ? Daha onceden bu durum basina gelmis birileri varsa ve yardimci olursa cok sevinirim.
(5) 

Lezzetli sef ayarinda ozel yemekler yapmak icin kimi takip etmeliyim

funl #1565657 
Instagram'da yerli/yabanci takip ettigim yemek sayfaları artik beni tatmin etmiyor. Reelslere bakiyorum, sürekli aynı sacma sapan, sırf sponsorluk urununu kullanmak icin olusturulmus uyduruk tarifleri goruyorum..

Gercekten lezzetli ve degisik yeni tatlar denemek istiyorum.

Bunun icin yabancı dil de farketmeksizin bana youtube, instagram, website hatta yemek kitabı onerir misiniz ?
(4) 

imei kayıtsız telefon kapandıktan sonra wifiye bağlı kullanılabiliyor mu ?

funl #1564801 
Merhaba, yurtdısından bir telefon almıstım halen türkiye'de kullanmaktayım. Bugun sms geldi ve 1 ay sonra telefonun kapanacağı yazıyor. Sorum şu ki bu imei telefonun içindeki hattımı cıkartırsam ve sadece wifiye bağlayıp kullanırsam çalışmaya devam eder mi ?
(1) 

Uzun abiye altina ayakkabi onerisi

funl #1558190 
Ne kisa ne uzun boylu birisiyim. 8 cm topuklu ayakkabi almistim bu abiyeyle giymek icin ama uzun bi elbise oldugu icin boyunu da ayakkabiya gore ayarlatacagim icin kararsiz kaldim. Acaba 13 14 cm platform topuklu ayakkabi mi alsam ? Zaten elbise uzun oldugu icin gozukmuycek. Bi taraftan da cok abartili geliyor asiri yuksek topuk. Kafalar karisik :/
(9) 

Türkiye'deki enstrüman fiyatlarının çıldırmış olması

funl #1553977 
Şu an avrupa'da 140 euroya satılan 0 gitar tr'de 5000 küsüre satılıyor. 3 -4 sene önce bir satıcı bana ahsap vergisi vs de artık eklendiğinden bahsetmişti ancak durum gercekten hiç iç açıcı değil. Kur farkı, ekstra vergiler vs derken resmen enstruman almak lükse dönmüş durumda.

Sizce ilerleyen yıllarda bu fark ne olacak ? Arada yurtdışına çıkıyorum. Gidip dönerken gitar getirmek mantıklı mı ?
(4) 

Instagramda takip ettiginiz bilgi icerikli kanallar

funl #1546447 
Instagrama girdigimde en azindan bu tarz gonderiler de gormek istiyorum. Hangi sayfalari onerirsiniz ?
(8) 

Bugünkü siyasi olay

funl #1544286 
Bugün tam olarak ne oldu ozetleyebilecek var mi ?

Mesama nasıl üye olunuyor ?

funl #1543245 
Aramızda üye varsa nasıl üye olunduğunu açıklayabilir mi ?
(4) 

Havanın depresifleştirmesi

funl #1543049 
Kapalı ve gri havaya oldum olası tahammülüm yok. İçimi daraltıyor, enerjimi çekiyor, uykumu getiriyor. Hava durumu verilerine baktım ve neredeyse tüm kış böyle geçecek.Şu anki mutsuzluğumun sebebini sadece bu durum olmasa da bir etken olarak görüyorum. Nasıl geçecek bu havalar ? Bu duygu durumundan nasıl kurtulabilirim ?
(3) 

Kıymayı dondurucuda saklayabilecegim tarifler

funl #1541809 
Merhaba, pratik olmasi acisindan buzlukta kavrulmus kıyma ve kofte bulunduruyorum. Bunun gibi baska ne sekilde kiymayi buzlukta saklayabilirim ?
(1) 

Cezerye'yi internette kimden siparis etmeliyim ?

funl #1535394 
Sb.
(7) 

Istanbul'da saat pili degistirmece

funl #1524676 
Merhaba, uygun ve guvenilir olarak nerede pil degisimi yaptirabilirim ? Elimde 3 4 saat var pili bitmiş. Bir tanesinin ozel olarak bakilmasi da gerekiyor pilden bagimsiz. Onerilerinizi bekliyorum.
(4) 

Netflixi türkiye'de alıp yurdışında kullanabiliyor muyuz ?

funl #1524276 
Daha once sorulmus ancak güncel durumu merak ettim.aSb.
(1) 

Elektrolux süpürge başlığı hareket ettirince oluşan ses

funl #1523937 
Merhaba, görselde göreceğiniz işaretli kısım süpürürken hareket ettirdikçe ıslık sesi çıkartıyor. Zaten sessiz diye bu ürünü seçmiştim inanılmaz sinir bozucu bi hal aldı. Daha önce bu soruna çözüm bulabilen oldu mu ?
(6) 

Savcılık işlemleri nasil oluyor ?

funl #1523579 
Merhaba,

Yaklaşık 2 sene once twitch platformu üzerinden hakarete uğradım. Ağza alinmayacak derecede karsi taraf küfretti. O zamanlar bu kişi yurtdışında yasadigi icin sikayet etmedim. Ancak ogrendim ki turkiyeye geri dönüş yapmis. Simdi savciliga giderek sikayette bulunmak istiyorum. Daha onceden hic savciliga gitmedim. Bu yuzden islemler nasil gerçekleşiyor hicbir fikrim yok.


1. Savciliga gidince suc duyurusunda bulunmak istiyorum diyip islemler direkt basliyor mu ? Daha onceden hazirlamam gereken neler var ?
2. Hakaret ettiginin video kaydı bende mevcut. Boyle durumlarda bu videoyu savcılığa delil olarak nasil sunuyoruz ?
3. Bu olayin üzerinden 2 sene gecmis olmasi sikayet etmeme engel mi ?

Tesekkurler.
(8) 

Elektrik süpürgesi önerisi

funl #1519535 
Merhaba, toza inanılmaz alerjim var. Bu yüzden kaliteli bir süpürge almak istiyorum. Tercihen toz torbalı, güçlü, uzun vadede kullanabileceğim bir ürün arıyorum. Model ya da alırken nelere dikkat edebileceğim hakkında önerileriniz varsa memnun olurum. Bütçede max bir sınır belirlemedim. Önemli olan iyi süpürmesi. Teşekkürler.
(3) 

El terlemesi olanlar çözüm buldunuz mu ?

funl #1516936 
Merhaba,

Kendimi bildim bileli elim terliyor. Durmadan sürekli... Heyecanlanınca vs tabi daha fazla terliyor ama bu durumdan artık gercekten sıkıldım. Elimi sık sık yıkayınca rahatlayabiliyorum ama tabi ki çözümü bu değil.

İnternetten araştırınca ameliyat bile çıkıyor. Eli kullanmakta bu ameliyat ilerleyen zamanda sıkıntı çıkartmaz mı ? Ya da önerebileceğiniz başka çözüm var mı ?
(4) 

Anfi önerisi

funl #1512952 
Merhaba duyurunun sevgili müzisyenleri,

Bass gitara sonunda karar verdim. Şimdi anladığım kadarıyla bass gitar ve akustik anfileri farklı oluyor öyle mi ? Çünkü gittiğim mağazada bile anfilere göre deneme odalarını ayırmışlar vs.

Ama ben istiyordum ki hem akustik gitarla çalabileyim hem de bas gitarla ve de aynı zamanda şarj edilebilir ya da pille kullanıma müsait olsun (sokak müziği yapmayı planlıyorum çünkü)

Bu şartlar altında bana ne önerirsiniz. Bütçe yazmıyorum şu an aradığım özelliklerin hepsini yukarıda belirttim.

Çok teşekkür ederim.
(5) 

Çamaşır makinesi önerisi

funl #1512937 
Merhaba,

En son seneler önce makine almış birisine 10 litre, kullanımı kolay, uzun yıllar yine kullanabileceği, bol su alabilen, çamaşır makinesi arayışındayız. A enerji ve fiyat/performans olması önemli.

Marka ve model önerilerinizi bekliyorum.
(7) 

Bas gitar ve anfi önerisi

funl #1510723 
Merhaba, yeni başlayan ve uzun vadede de aynı gitarı kullanmak isteyen birisi olarak bas gitar arayışındayım.

Anfinin kablosuz kullanma özelliği olursa süper olur.

Bütçe belirlemedim. Fiyat performans olması benim içim önemli teşekkürler.
(3) 

Doviz ekstresi alabilecegim kredi karti

funl #1510696 
Merhaba, su an sadece en para uzerinde kredi kartim var ama hatirladigim kadariyla doviz ekstresi alamiyorum. Bu yuzden aidatsiz yeni bi kredi karti almak istiyorum. Tek amacim doviz harcamalarimi gerceklestirmek. Onerilerinizi bekliyorum.
(4) 

kabin bagajında uzatma fişi

funl #1507679 
Merhaba, geçen hafta sabiha gökçende uçuşum vardı. Kabin bagajımın içinde uzatma prizi vardı ambalajını bile açmamıştım. Güvenlik görevlisi "kalın kablo" diyerek el koydu. Diyorum böyle bi ibare yok, vs. dedikleri tek şey "kalın kablo"... Gerçekte böyle bir yasak var mı ? Eğer yoksa ben bu güvenlik görevlilerini nereye şikayet edebilirim ? Gerçekten gıcık oldum.
(7) 

Bilgisayar kasası taşınırken tum parcalarin sökülmesi mi gerek ?

funl #1505358 
Merhaba, sehirler arasi bilgisayarim taşınacak, kara yolu ile 1000 km arası gidecek. Kasamı nasıl taşımamı onerirsiniz ? Tesekkurler simdiden.

Samsung kamerası iyi, sar degeri dusuk telefon onerisi

funl #1505261 
Merhaba, 4-5k tl civarı hangi modelleri önerirsiniz ? Teşekkürler
(1) 

Samsung telefonda 4g mi 5g mi

funl #1505160 
Merhaba, uzun süreli kullanmak için 5g telefon almali miyim? Bulunduğum konumda internetim cok iyi cekmiyor. 5g nin avantajlari neler ? Tesekkurler.
(5) 

orijinal galxy s7 bataryası nereden bulabilirim ?

funl #1504768 
Merhaba, telefonumun bataryası değiştiği için batarya arayışı içerisindeyim. İnternette sahte ürünler de çok fazla. Yetkili servise gidip ben batarya istiyorum desem verirler mi ? Teşekkürler.
(17) 

Adresinizi nasıl yazıyorsunuz ?

funl #1500888 
Merhaba, geçenlerde kargocu paketimi apartman numarası olarak yazdığım daireye götürüp bırakmış. Alan kişide direkt hiçbir şey yokmuş gibi almış.

Benim adres yazım şeklim : Ekşi apt. No:2 Daire:3 şeklinde

Bu örneğe göre paketi 2 numaraya götürmüş.

Karışıklık olmaması adına bir daha bina numarası kullanmazsam bir sıkıntı olur mu ?
(5) 

telefonun usb girişi nasıl temizlenir ?

funl #1499982 
Merhaba, bu konuda youtube'dan çeşitli videolar izlememe rağmen cevabını bulamadım. Elimde samsung s5 var, şarj ederken birden şarj kablosunu görmemeye basladı. Bu sorunun sebeplerini araştırırken usb girişinin içinde toz vs kaynaklanmasından dolayı olduğunu farkettim. kürdan ucuyla kolonyalamaya filan calısıp, diş fırcası aracıgıyla uclardaki tozu temizlemeye calıstım. işe yarar gibi oluyor ama tekrarlıyor. Ayrıca kapandıktan sonra tekrar açılmaya başladı fjhfdjksf. Daha önce başına bu durum gelmiş birileri varsa, önerilere açığım. Teşekkürler.
(3) 

Hangi bransa gitmeliyim ?

funl #1498870 
Merhaba, son zamanlarda hic yasamadigim sekilde aksam ve sabahlari aç hissediyorum. Evet bu durum size normal gozukebilir ama en kati diyetleri uygularlen bile hic bu kadar aclik hissetmemiştim. Dun yediklerim filan da gatet normal seyler. Bunun dışında uzun zamandır kendimi yorgun hissediyorum. Enerjim yok. Pandeminin etkisiyle hic hareket etmedim. Kondusyonum da dustu ama bu enerjisizlik kılimi dahi kipirdatmak istememek seklinde. Bu sorunlarim icin hangi doktora gitmeliyim, sizin onereceginiz neler var ?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık