Bas agrimamasi ve dolandirilmamak icin bu surecte nelere dikkat etmem gerekiyor ?

Ozellikle tapu alınırken para mı once veriliyor yoksa karşı taraf tapuyu mu veriyor ?

Bir bankaya gidip "ben kredi cekmiycem ama ekspertize ihtiyacim var." dersem yardimci oluyorlar mi ? Ya da bana degerleme yapacak profesyonel bir firma onerir misiniz ? Ne kadar ucret odemem gerekecek bu hizmet icin ?

 

tapuya gerçek satış bedelini yazdıracaksanız tapu takas sistemine bakabilirsiniz. güvenli olur.

elorelia

Bloke çek.

prole

dolandırılmak çok kolay değil, ama başınız ağrır. vergi yükünü göze alarak, gerçek satış bedelini yazın satışa. paranın hepsini bankadan gönderin. bankadan derken, net bir şekilde tapuda yazan alıcıdan, tapuda yazan satıcıya gitsin. paranın bu satış için olduğu rakamıyla açıklamasıyla falan belli olsun. daha da iyisi tapu takas sistemine göz atın.

co2s2

Hocam ev 2 milyon diyelim.
Tapuda 500bin olarak görünecek. Randevuyu alırken soruyorlar zaten bunu. Ona göre tapu parası çıkıyor, onun ödenmesi lazım.
Birlikte tapuya gidip orada 500bini, kendi adınızdan alıcının adına transfer edeceksiniz. Bunu mobilden şak şak yapacaksınız başka yolu yok.

Kalanı da ya birlikte bankaya gidip çekeceksiniz ya da yine transfer yapacaksınız. Ama bu işlem tapudan sonra olur. Tam olarak sonra değil aslında da imzalar atıldıktan sonra bekleme süresinde genelde gönderiliyor.

Şüpheniz varsa kalan para için tapuyu almayı beklersiniz. Adam yok olmaz diyorsa senet yapmasını önerin. 1 buçuk milyonluk senet imzalarsınız. Tapuyu alınca onu verirsiniz, bankada parayı verince yırtar atarsınız.

Zaten emlakçı, müteahhit gibi bir meslekteyse 2. para transferini kendi adına almaz. Ya nakit ister ya da siz adamın eşine falan gönderirsiniz. O da tapudan sonra olur. Siz havale/eft limitinizi önceden ayarlayın, nakit işini de adamla konuşup bankadan para ayırtın. En güzeli bu.

Net olun yeter. Tapuda gösterilen değeri bankadan gönderirim, kalanı da birlikte bankaya gider çekeriz deyin. Kabul edecektir.

nickini vermek istemeyen uye

ben satıcı olsam kalanı sonra gider çekeriz diyen birine güvenemezdim. Ya baştan tam değeri gösterip ona göre eft ile hallederdik, veya benim gördüğüm az gösterenler de direkt tapuya çanta dolusu parayla gelip (veya önce emlakçıda makineyle sayıp vs.) orada parayı verip tapuyu alıp hallediyorlar.

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık