(4) 

buzdolabı markası öneriniz

dali dili havali korna #1427706 
no frost bir buzdolabı bakıyoruz, aslında arçelik'te karar kılmış gibiydik ancak bazı olumsuz yorumlar gördük. miele çok övülmüş ama o da çok pahalı. şöyle de bir durum var, genelde tavsiye edilen siemens-bosch markalar için bile illa olumsuz yorumlar çıkıyor. bu yüzden bir de buradakilerin görüşünü alalım dedik. kullanıp memnun kaldığınız marka/modeller hangileri?
(5) 

beyaz eşya alışverişi

dali dili havali korna #1426762 
bu alışverişi yaparken genelde paketleri mi tercih ediyorsunuz yoksa web sitelerinden ya da mağazalardan ürünlerin her birini ayrı ayrı mı satın alıyorsunuz?
(4) 

netbook'ta sata 3 desteği olup olmadığını öğrenme

dali dili havali korna #1425973 
Asus Eee PC 1000HE marka bir netbookum var, hızlandırmak için ssd almayı düşünüyordum ancak ssd’lerin bilgisayarı hızlandırması için anakartın sata 3’ü destekliyor olması gerekiyormuş. Destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim?
(3) 

50 cc'lik scooter tavsiyesi

dali dili havali korna #1425815 
aslında düz yolda pedal çevirerek kullanmak, şarjını da sırf yokuşlarda devreye sokmak üzere elektrikli bisiklet almayı düşünüyordum ama akü değişimi vb masraflarının çok olduğu yazılmış forumlarda. o yüzden motor ehliyeti gerektirmeyen 50 cc'lik bir scooter alacağım sanırım. zaten bisikletim de var, düz yerlerde yine onu kullanırım diye düşünüyorum. motor için maksimum 5000-6000 tl ayıracağım. konuyla ilgili iki sorum olacak:

1- elektrikli bisikletin uzun vadede scooterlardan daha masraflı olduğu doğru mu?

2- 50 cc'lik scooter tavsiyeleriniz hangileri olur?
(2) 

siperlik kullanıyor musunuz?

dali dili havali korna #1425812 
sürekli maske satın almaktansa birkaç tane siperlik alayım birkaç ay işimi görsün diyorum. aslında uzun vadede daha ekonomik olduğu halde etrafta pek kullanan görmüyorum. siperlik kullanmak daha mantıklı ve aynı zamanda daha güvenli değil mi?
(2) 

elektrikli bisiklet modeli

dali dili havali korna #1425732 
pedal çevirerek kullanma opsiyonu da olan, dik yokuşları iyi çıkabilen bir model vardı neydi o? hatta sanırım motorsiklet ehliyeti de gerektirmiyordu.
(2) 

wordpress sitesindeki reklamlar

dali dili havali korna #1425548 
birkaç aydır kullandığım, com uzantılı ücretsiz bir wordpress sayfam var. sayfada ara ara reklam çıkıyor, çoğu zaman wordpress'e ait reklamlar. bunları engellemenin bir yolu var mı?
(3) 

seyahat izni belgesi

dali dili havali korna #1423027 
Önümüzdeki günlerde dedemin denizlide ameliyat olma ihtimali var. Annem-babam istanbul’da yaşıyor, ben çanakkale’deyim. annemler yarın kaymakamlıkla izin için görüşecekler ama alamama ihtimalleri yüksek. öyle bir durumda denizli’ye ben gitmeyi düşünüyorum. Sanırım benim izin belgesi almam gerekmiyor, çanakkale yasak kapsamında olmadığından. Ancak şöyle bir durum da var: denizli'ye giderken hem balıkesir’den hem de manisa’dan geçmem gerekecek ve bu iki il de yasak kapsamında. Bu durumda benim de valilikten seyahat izin belgesi almam mı gerekiyor?
(5) 

bcc'li e-mailler

dali dili havali korna #1421126 
bcc'li e-posta gönderdiğinde maili alan kişi e-postanın kendisinin göremediği başka kişilere de yollanmış olduğunu anlayabiliyor mu?
(2) 

ekran çözünürlüğü

dali dili havali korna #1420390 
ekran çözünürlüğü kendi kendine değişti ve ayarlardan yeniden düzeltemiyorum. büyük bir sorun yaratmıyor ama film izlerken görüntü baya bir kötü oluyor. webde birkaç öneriye baktım işe yaramadı, ne yapmam gerek?
(2) 

korona cezaları

dali dili havali korna #1420202 
bu cezalar tam olarak hangi mevzuata göre kesiliyor? bir habere bakıyorum, sahilde yürüyüş yapan kişiye 3000 küsür lira kesilmiş, sonra bir arkadaşımdan duyuyorum benzer bir sebepten 380 lira ceza yemiş. il hıfzıssıhha kurulu kararlarına bakıyorum, onlar da bu uygulama farklılıklarını tam olarak açıklamıyor. hem yasakların hem de cezaların kapsamınını/içeriğini tam olarak görebileceğimiz bir düzenleme var mı?
(2) 

tamamlayıcı sağlık sigortası

dali dili havali korna #1419222 
bununla ilgili birbirinden çok farklı yorumlar var. bazıları çok övüyor bazıları da para tuzağı diyor. sizin yorumunuz nedir?
(1) 

Covid-19 Tanı Kodu Sistemi Meselesi

dali dili havali korna #1419177 
Dün Birgün’de çıkan röportajında Prof. Dr. Özlem Kurt Azap “DSÖ’ne bildirilen ve DSÖ tarafından açıklanan sayıların hepsi gerek olgu gerek ölüm sayısı olsun PCR testinin pozitif olması sonucu elde edilen verilerdir. Türkiye’nin bu anlamda paylaştığı sayılarda sorun yok” diyordu. Yani anladığım kadarıyla şunu demek istiyor, sadece bizde değil tüm dünyada vaka sayıları PCR testlerine göre ilan ediliyor. Ama bugün Raşit Tükel, testleri negatif olsa da klinik bulguları vs. Covid-19’u gösteriyorsa pek çok ülkenin bu kişileri vaka olarak bildirdiğini söyledi.

Şu anda dünya genelindeki uygulama hangisi, Tükel’in söylediği mi yoksa Azap’ınki mi?
(1) 

wordpress sayfasından reklamı kaldırma

dali dili havali korna #1418413 
ücretsiz olarak kullanmakta olduğum .com uzantılı wordpress sayfasında ara ara reklam çıkıyor. bunun önüne geçmek için ücretliye mi geçmek gerek yoksa başka bir yolu var mı?
(3) 

ses/görüntü kayıtlarının web'den paylaşımı

dali dili havali korna #1417711 
Bir araştırma projesi kapsamında kişilerden kendi onayları ile alınan ses ya da görüntü kayıtlarının isim-soy isim bilgileri ile birlikte projeye ait web sayfasında paylaşılması, kişisel bilgilerin gizliliği ya da başka bakımlardan anayasaya veya genel olarak hukuki mevzuata aykırılık teşkil eder mi?
(1) 

tuccarbey'den sitesinden alışveriş yaptınız mı hiç?

dali dili havali korna #1417506 
bugün ilk kez gördüm, aradığım bir ürünün fiyatı n11 ve gittigidiyordakilere göre baya ucuz, güvenilir bir site midir?
(3) 

otomatik altyazı indiren programlar

dali dili havali korna #1417483 
bsplayer'dan başka hangisi yapıyor bu işi?
(1) 

bsplayer indirirken çıkan uyarı

dali dili havali korna #1417482 
bazı gerekli multimedya codeclerinin bilgisayarda bulunmadığı ve bunların indirilip yükleneceği uyarısı çıkıyor, güvenip yükleyeyim mi?
(1) 

web tasarımı firması

dali dili havali korna #1416391 
daha önce beraber çalıştığınız ve memnun kaldığınız güvenilir bir firma var mı önerebileceğiniz?
(2) 

film önerisi sitesi

dali dili havali korna #1416389 
siz beğendiğiniz filmi yazdığınızda ona göre öneri çıkaran bir site vardı. bu tarz siteler çok var ama bu siteyi çok övmüşlerdi, sanırım "öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler" başlığındaydı ama bulamadım. hangi siteydi o?
(2) 

trafik sigortası yenileme

dali dili havali korna #1416388 
bu ara trafik sigortası yaptırma/yenileme gibi bir işlem yaptınız mı? süreç önceki gibi mi işliyor yoksa online olarak da halledilebiliyor mu?
(2) 

eczaneden maske almak

dali dili havali korna #1416387 
e-devletten ya da ptt'nin sitesinden bir başvurum olmamıştı. bana da sms gelir mi yoksa öncesinde başvuru yapmak gerekli mi?
(1) 

Web sitesi hazırlama ve yönetme

dali dili havali korna #1416186 
Bir proje kapsamında web sitesi hazırlama ve yönetme konusunda farklı firmalardan teklif alacağım. Bu işlerden gayet bihaberim, o yüzden birkaç sorum olacak:

1- Öncelikle, proje muhtemelen 8-9 aylık olacak. Aylık maliyet ortalama ne kadar oluyor bu işlerde? Totalde tahmini kaça patlar?

2- Tasarımı yapan firma aynı zamanda sitenin yönetimini de üstleniyor değil mi? Zira siteye epeyce bir veri, video vs yükleme olacak ve bu konuyu takip edebilecek personelimiz olsa da proje kapsamında personel bütçeleri desteklenmediğinden mecbur o işi de şirketin yürütmesi gerekecek.

3- Çok merak ettiğim bir kısım, şimdi burada web sitesine konulacak bir form aracılığıyla doğrudan bazı veriler alınacak mesela. Ya da örneğin kişi ismini de bildirerek ses kaydı gönderecek ama isminin gizli kalmasını isteyecek. Ya da öngöremediğim bazı başka durumlar olacak. Ben verileri koruyacakları konusunda firmaya nasıl güveneceğim? Bununla ilgili bir protokol mü imzalamak gerekir?

4- Üçüncü sorudaki tehlikeyi bertaraf etmek için verileri site üzerinden değil de e-posta olarak, ekip olarak alsak, sonradan siteye yükleme yapsak daha mı güvenli olur yoksa salt kendimize ekstra iş çıkardığımızla mı kalırız.

5- Hazır bu kadar soruyu okumuşken bu tip deneyimleri olan arkadaşlar benim şu an için öngöremediğim durumlara dair başka neler önerebilir?:)
(4) 

online erişilebilecek gosterimler, tiyatrolar, konserler?

dali dili havali korna #1415395 
benim bilgim dahilinde olanları paylaşıyorum. siz de yazar mısınız buraya bildiklerinizi?

nilüfer kent tiyatrosu oyunları

van devlet tiyatrosunun "kahvede şenlik var" oyunu

istanbul film festivali 12 filmlik özel seçkisi

haldun taner belgeseli: "ve perde"

"google and the world brain" belgeseli
(3) 

yardım kampanyaları

dali dili havali korna #1413770 
selamlar. şu an ahbap ve ibb dışında bildiğiniz yardım kampanyaları hangileri?
(2) 

dün trt 2deki film

dali dili havali korna #1413325 
dün 22.00'de trt2'de bir film olacaktı, ulusal sesleniş vs derken araya kaynadı, geriye dönük yayın akışı de bulamadım, neydi filmin ismi?
(5) 

ekran görüntüsü almayı sağlayacak eklenti

dali dili havali korna #1412575 
print screen dışında, otomatik tüm siteyi tarayıp ekran görüntüsü kaydeden eklentiler varmış, nedir bunlar? ya da bu işin başka bir yolu?
(1) 

sayfayı tek bir html dosyası olarak indirmek

dali dili havali korna #1412545 
bugün debe'de bununla ilgili bir başlık vardı firefox için, bunun chrome için olanı var mı?
(1) 

üniversitelerdeki not sistemi

dali dili havali korna #1412372 
şu an türkiye'deki üniversitelerde 4'lük sistemin dışında uygulanmakta olan bir sistem var mı?
(7) 

Ceza yemis miyimdir?

dali dili havali korna #1410826 
Radar olan yerden 89-90 gibi bi hizla gectim. 100 metre ileride polis vardi, cezalik bi durum varsa cevirir diye dusundum, cevirmedi ama plakayi not etti sanki. Hiz siniri 80'di, cevirmeden kesmis midir cezayi?
(3) 

fiber bulunan yerde illa vdsl modem mi gerekir?

dali dili havali korna #1410279 
bulunduğum yerde fiber var ama kullanacağım telekom tarifesi zaten 12 mbpslik. dolayısıyla örneğin linkteki adsl model işimi görür diye tahmin ediyorum ama fiber altyapıdan dolayı çalışmama gibi bir ihtimali var mı:

urun.n11.com
(3) 

modem tavsiyesi

dali dili havali korna #1410215 
superonline'dan telekom'a geçiş yapıyorum, superonline modemi geri istedi, bu prosedürden haberim olmadığından telekom ile modemsiz bir paket için anlaşmıştım, o nedenle şimdi bir modem alacağım. 12 mbps'lik bir tarife olacak, memnun kaldığınız ve önereceğiniz marka-model ne olur?
(1) 

eduroam ayarı yaparken çıkan uyarı

dali dili havali korna #1410036 
android'de eduroam ayarı yaparken sertifika kısmına "doğrulama" yazmak gerekiyor ve "Sertifika belirtilmedi. Bağlantiniz gizli olmayacak." şeklinde bir uyarı çıkıyor. burada sakat bir durum var mı yoksa rutin bir şey mi?
(3) 

su altı kamera tavsiyesi

dali dili havali korna #1409637 
go pro'yu çok övüyorlar ama bütçe 1000-1500 tl arası, ne önerirsiniz?
(1) 

xiaomi'de yahoo mail app'den çıkış yapma

dali dili havali korna #1409289 
hesapları yönet kısmında bir çıkış kısmı var, "hesabı kapatın" yazan ama onu yapınca "hesabı kapattığınızda..." diye başlayan bir uyarı çıktığından komple yahoo hesabı mı kapatmış oluyorum diye işkillendim. mailden çıkış yapmak için doğru yer burası mı yoksa benim bulamadığım başka bir yer mi?
(3) 

modem tipi

dali dili havali korna #1409286 
superonline'a abone olurken verdikleri huawei marka bir modem var elimde (Hg658 V2), şimdi telekom'un fiberine geçiyorum, vdsl'ye uygun modem gerekir dediler ama bunun üzerinde öyle bir şey yazmıyor. kablo girişinin olduğu yerde "dsl" yazıyor. nasıl anlaşılır modemin fibere uygunluğu?

turknet'te çalışmadığına dair şöyle bir bilgi de var: www.sikayetvar.com
(8) 

Apartman önüne park etmek yasak mı?

dali dili havali korna #1409274 
Akşamları gittiğimiz bir spor salonu var, salonun da bulunduğu apartmanın duvarına “sadece apartman sakinlerine aittir, dışarıdan birinin park etmesi halinde emniyete bildirilecektir” gibisinden notlar yazmışlar. Geçen gün de bizim silecekleri kaldırmışlar. Benim bildiğim kadarıyla apartman yönetiminin “burası bana ait” demeye hakkı yok, zaten öyle bir durum olsa bile salon müşterisi olduğumuzdan yine park etme hakkımız doğuyor. Ama yine de bir öğrenmek istedim böyle bir düzenleme yapıldı da benim mi haberim yok diye.
(3) 

web sayfası hazırlama

dali dili havali korna #1408523 
bir eğitim etkinliği için basit ve masrafı olmayan bir web sayfası hazırlamam gerekiyor. wordpress'e giriştim (com uzantılı olan), çok zor değil gibi, ama işimi görecek daha kullanışlı ve pratik siteler varsa önerilerinizi alabilirim.
(2) 

türk telekom hoşgeldin indirimi

dali dili havali korna #1407144 
150 tl'lik bir indirim varmış diğer internet sağlayıcılarından geçenlere. bundan sorunsuz bir şekilde faydalanan oldu mu hiç? bayide görüştüğüm adam "aman ondan yaptıracaksınız genel merkez üzerinden yaptırın, bizim yaptıklarımızda iade işlemi hiç olmuyor" vs dedi de...
(2) 

formattan sonra eski windows sürümünü komple silme?

dali dili havali korna #1406830 
notebook'a format attım ancak bilgisayar açılırken diğer windows sürümü ile açma opsiyonu çıkıyor hala. yeni sürüm devrede, ama d diskinde eski dosyalar da görünüyordu, biçimlendirme ile onları sildim, yine de açılışta diğer sürüm de görünüyor. komple silmek için ne yapmak gerek?
(1) 

mp3 dosyasını birkaç parçaya bölme

dali dili havali korna #1405161 
youtube videosunu mp3 dosyasına çevirip sonra da dosyayı üç ayrı parçaya böleceğim. program gerekir mi? en hızlı şekilde nasıl yapabilirim bunu?
(2) 

noel vakti yunan şehirleri nasıl oluyor?

dali dili havali korna #1397851 
hafta sonu çıkıp gitsek müze vs gezebilir miyiz? gece barlar, kulüpler açık mıdır?
(2) 

doktor ünvanını alma süreci konusunda bilginiz var mı?

dali dili havali korna #1395003 
enstitüde mezuniyet işlemlerimiz tamamlanır tamamlanmaz alamıyor muyuz bu ünvanı? şimdi bir iki entry'ye denk geldim, bürokratik işlemlerden dolayı 5-6 ay beklendiğine dair, var mı böyle bir durum?

ilaveten, böyle bir gecikme ortaya çıkarsa, o süre zarfında dr. öğretim üyesi kadrosuna başvurmanın da önü kapanmış olmuyor mu?
(3) 

flash bellekteki virüsü temizleme

dali dili havali korna #1391132 
ara ara sildiğim ancak her seferinde geri gelmeyi başaran virüsü temizleyeceğim etkili bir program vs. var mı bildiğiniz?
(1) 

büyükçekmece'den sabiha gökçen'e ulaşım

dali dili havali korna #1390559 
uçak saat sabah 8'de olduğundan gecenin bir vakti yola çıkmak icap edecek. alternatifler nelerdir o saatler için? bu arada yolculuk cumartesi sabahı, cuma gece otobüsleri de işimizi görebilir mi?
(2) 

değişik dövizleri alabileceğimiz yer

dali dili havali korna #1390089 
çemberlitaş'taki üçel dövizde oluyormuş danimarka kronu, macar forinti falan. bunun dışında bu tip dövizleri alabileceğimiz nereler var?
(2) 

bulgaristan'da kargo firmaları

dali dili havali korna #1388720 
bu konuda bilginiz var mı? yarın plovdiv'den sofya'ya bir kargo yollayacağız, hangi firmalarla yollayabiliriz? ayrıca, kargo işini yarına yetiştirememe ihtimalimiz de var, kargo firmaları cumartesi de çalışıyor mu bulgaristan'da?
(4) 

"muhteva eder" ifadesi doğru mu?

dali dili havali korna #1387578 
ben doğrusu "ihtiva eder" diye biliyorum ama başlıktaki kullanım da çok çıkıyor karşıma. hangisi doğru bunların?
(5) 

yabancı dil öğrenen kişiye nasıl bir hediye alınabilir?

dali dili havali korna #1385899 
dil öğrenen kişinin işine yarayacak türden ne gibi ürünler önerirsiniz? (kelime defteri hariç)
(1) 

lastik koruyucu zırh

dali dili havali korna #1380336 
bisikletin lastiği zırt pırt patlıyor, şu tip ürünleri tavsiye eder misiniz, bunların lastiğe bir zararı oluyor mu?

urun.n11.com

mobil görünümden çık