(1) 

türkiye'ye girişte sağlık formu

dali dili havali korna #1519683 
pegasus'ta check-in yaparken böyle bir uyarı çıkmıştı, türkiye'ye seyahatten önceki 72 saat içerisinde formu doldurun diye. şu an formu bulamıyorum, ayrıca covid tedbirleri hakkındaki linkte de formla ilgili bir bilgi yer almıyor. yakın zamanda türkiye'ye giriş yapan biri varsa şu andaki uygulama hakkında bilgi verebilir mi?

www.flypgs.com
(1) 

pegasus bol puan

dali dili havali korna #1519246 
5000 küsür puan birikmiş, bi işe yarayacaksa yanmadan bilet alayım sene içinde dedim, kaç tl'ye tekabül ediyor bunun bilgisini aradım taradım bulamadım pegasus'un sitesinde. bilginiz var mı?
(11) 

limiti tutturmak için yapılacak harcama?

dali dili havali korna #1518829 
kredi kartımın bir özelliğinden faydalanmam için bir iki gün içinde en az 1200 tl'lik bir harcama yapmam gerekiyor. şu an tr'de değilim o yüzden kalkıp yağdır tuvalet kağıdıdır gibi şeylere yüklenme şansım yok. altın almak aklıma geldi ama onda da sanırım komisyonlar vs oluyor tam bilmiyorum. ne önerirsiniz beni zarara sokmayacak türden?
(3) 

Iphone'a dosya aktarımı

dali dili havali korna #1518109 
Geçenlerde sözlükte bir entry vardı androidlerde telefonu bilgisayara bağlamadan bilgisayardan veri aktarımıyla ilgili. Bu şekilde kablosuz aktarım iphoneda da oluyor mu?
(6) 

İspanya'da atm'den komisyonsuz döviz çekme

dali dili havali korna #1518061 
ziraat ya da teb hesabından çekilecek, işlem hangi atm'lerde masrafsız yapılabiliyor?
(3) 

İspanya uçuşları için test gerekiyor mu?

dali dili havali korna #1517914 
3 doz biontech aşım var, geçen ay pozitif çıktım onun belgesi de var elimde. Aşağıdaki adreste PCR testten muaflar arasında görünüyorum yanlış anlamıyorsam. O yüzden test yaptırmayacaktım, ancak az önce haftaya İspanya’ya gidecek olan bir tanıdığım test yaptıracağını söyledi. Ona gerekli olduğu söylenmiş. Bilginiz var mı bu konuda?

www.flypgs.com
(1) 

akaryakıt fiyat değişimlerine nereden takip etmeli?

dali dili havali korna #1517123 
epgis twitter'dan paylaşımları durdurmuş, son iki-üç günde benzinde bir indirim oldu mu olduysa ne kadar oldu net bir haber bulamadım. "benzine bu gece şu kadar indirim" diye haberler çıkmış ama sonra uygulandı mı onlar mesela?

Projektör ile Ekran Yineleme Sorunu

dali dili havali korna #1516281 
Bilgisayarımda “yinele” seçeneğini seçtiğimde zaman görüntü ekrana yansımıyor, sadece monitörümde kalıyor. “Sadece ikinci ekran”ı seçtiğim zaman bu kez sadece projeksiyonda kalıyor. Ekran sürücüsü güncel.

Linkte aynı sorunun çözümlerinden birini gördüm, nvidia ile sorun çözülmüş. nvidia’yı indirecektim ki nvidiaya siber saldırı haberini görüp onu da denemekten vazgeçtim. Ne yapmam gerekir? başka bir sürücüyle hallolur mu ya da atladığım ufak bir şey olabilir mi?

www.technopat.net
(1) 

ziraat bankası kredi kartıyla yurtdışında alışveriş yapan var mı?

dali dili havali korna #1515096 
teb kredi kartımda ekstre için euro-dolar seçenekleri var ancak ziraat kartımda bu yok, sadece "döviz" diye bir opsiyon mevcut.

teb'in sitesinde "orijinal para birimi Euro olan işlemler doğrudan Euro olarak ekstreye yansıtılır" deniyor, bir avrupa ülkesinde yapılan harcamalarda ziraatte de karta yansıma bu şekilde mi oluyor yoksa USD baz alınıp Euro/USD paritesine göre bir dönüşüm mü yapılıyor?
(1) 

e-yds hızlı başvuru tüyoları

dali dili havali korna #1513953 
yarın bu sınav için ilk kez başvuruda bulunacağım, sözlükte yazılanlara baktım odeme.osym.gov.tr adresinden başvuru yapılacağı yazılmış ama ösym'nin sitesini biraz kurcalayınca ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapılacağı görülüyor. yine de emin olmak için bilenlere bir danışayım dedim. saat 14'e doğru ekranımda açık tutmam gereken adres ikincisi, değil mi?

bir de, kart bilgileriniz hazır olsun denmiş, onu yapacağım. başka var mı dikkat etmem gereken bir nokta? izmir başvurusu yapacağımdan ve kontenjan az olduğundan her saniye kıymetli:)
(2) 

lycamobile kullananlara bir soru

dali dili havali korna #1513949 
ben bu hattı ara ara yurtdışına çıktıkça kullanmayı düşünüyorum, web sayfalarında yükleme yapıp kullanmasak bile hattın 1 yıla kadar kapanmadığı yazıyor, o yüzden bu özelliği çok büyük bir artı benim için. ama yine de bir teyit edeyim dedim, yani bilginiz var mı, herhangi bir ekstra ücret almadan hattı açık tutabiliyor muyuz uzun süre yükleme yapmasak da?
(1) 

kartla doğalgaz faturası öderken çıkan uyarı

dali dili havali korna #1513943 
faturayı kredi kartıyla öderken aşağıdaki uyarı çıktı, kastedilen günlük 1 tl mi yoksa ekstre tarihine kadar her gün 1 tl mi kesilir?


"Kredi Kartı ile yapacağınız fatura ödemeniz için nakit avans faiz oranı üzerinden (1 TL´yi geçmemek kaydıyla) faiz işletilebilecek ve kredi kartı ekstrenize yansıtılabilecektir."
(1) 

E-yds başvuruları hakkında

dali dili havali korna #1513821 
Mayıs ayındaki İspanyolca e-yds’nin başvuruları Cuma günü başlıyormuş. Ösym'nin sitesinde fazla bilgiye ulaşamadım o yüzden birkaç sorum olacak, ilave tüyolarınız varsa onları da alırım tabii.


1- Başvuru perşembeyi cumaya bağlayan gece açılır mı yoksa Cuma gün içerisinde mi açılır?
2- İngilizce sınavlarına aşırı talep olduğundan başvuramayanlar oluyormuş, ingilizce dışındaki dillerde de bu tip durumlar oluyor mu?
3- Başvuru e-devlet şifresi ile yapılabiliyor mu? Yani hızlı başvurmak önemli diyorlar, o yüzden bir de aday şifresiyle falan vakit kaybetmeyeyim sonra.
(3) 

İspanya'da yaşayanlara bir soru

dali dili havali korna #1513727 
birkaç hafta sonra bir ispanya seyahatim olacak, gittiğimde diğer avrupa ülkelerinde de kullanabileceğim bir prepaid card almayı düşünüyorum. benim için en önemli nokta sık sık yükleme yapmamı gerektirmemesi, mesela şöyle 6 ay yükleme yapmasam da aramaya kapanmaması. var mı bildiğiniz böyle bir operatör?
(6) 

bu içkinin son kullanma tarihi geçmiş mi?

dali dili havali korna #1513512 
bana geçmiş gibi geldi ama yine de bir emin olayım dedim ziyan olmasın diye. yani açıkçası orada yazan 0721 son kullanma tarihi mi emin olamadım, ya da olasım gelmedi (içki bulgar içkisi bu arada)
(1) 

airbnb'de ödemeyi dövizle mi yapmalı?

dali dili havali korna #1513147 
geçenlerde yurtdışında konaklama için airbnb'de bir ödemeyi tl ile yaptım, ekranda karşıma tl tutar çıktı, ancak banka dövize çevirmiş ve o arada kur arttığından birkaç yüz tl'lik bir fark ortaya çıktı.

şimdi yine bir konaklama için rezervasyon yapacağım, şu durumda en mantıklısı kartın ekstresini baştan döviz cinsine mi çevirmek bilemedim, bilenlere bir danışayım dedim.
(5) 

lastik hava basıncı ne kadar olmalı?

dali dili havali korna #1511452 
aracımdaki öneri fotodaki şekilde. ben bugüne kadar tüm lastikleri 32 psi yapıyordum. geçenlerde lastikleri değiştirdim, baktım lastikçi 39 yapmış. sonra işte araçtaki bu uyarıya da bakarak 34 yaptım. ama orada anladığım kadarıyla 40 psi civarının daha tasarruflu olduğu da not edilmiş. var mı benim araç için en ideal psi'nin kaç civarı olacağı konusunda önerisi olan?
(8) 

oto lastikten anlayanlara bir iki soru

dali dili havali korna #1509850 
aşağıdaki dört mevsim lastiklerden birini sipariş edeceğim bugün yarın. falken'de karar kılmış gibiydim ama bu fiyata goodyear görünce onda karar kıldım, bilenlerden bir görüş alayım dedim. bu arada goodyear'ın üretimi 2021, falken'inki 2020, bu da önemli değil mi?

www.lastikcim.com.tr

www.lastikcim.com.tr

www.lastikcim.com.tr
(1) 

tish-o benzeri site

dali dili havali korna #1509032 
tişört tasarımı için bu siteyi kullanıyordum ama çok bozmuş diyorlar, var mı bildiğiniz tish-o muadili iyi bir site?
(3) 

word'de belli bir kelimeyi değiştirme

dali dili havali korna #1508995 
diyelim metinde baştan sona "london" yazacağıma "mondon" yazmışım, hepsini bir kerede düzeltmenin bir yolu var mı?
(1) 

lassa 4 mevsim kullanan var mı?

dali dili havali korna #1508960 
michelin fiyatları uçmuş, falken'e niyetliydim stoklar sınırlı, lassa'da karar kıldım gibi. genelde yorumlar olumlu ama sizlere de bir danışayım dedim. ha bir de laufenn diye bir marka gördüm en son, onun hakkında da tecrübeniz ya da görüşünüz varsa alayım.
(3) 

yurtdışında kredi kartıyla alışveriş

dali dili havali korna #1508635 
yurtdışına çıktığınızda ya da yurtdışı menşeli bir siteden alışveriş yaparken tutarı kart ekstrenize döviz olarak yansıtmak daha mı avantajlı oluyor? bu konuda zararı minimize etmek için nasıl bir yol izliyorsunuz?

zoom'da sunum

dali dili havali korna #1507224 
zoom'u indirmeden de kullanabiliyoruz diye biliyorum, peki salt katılımcı olarak değil de sunum yapacağımız bir toplantı için de indirmeden kullanım mümkün mü yoksa indirmek şart mı bu durumda?
(2) 

lastikcim.com

dali dili havali korna #1507021 
bu siteden alışveriş deneyiminiz oldu mu? 159 tl'ye adreste montaj+balans ayarı yapıyorlarmış, lastik fiyatları da uygun gibi geldi bana ama site hakkında kullananlardan da yorum alayım dedim.
(1) 

dört mevsim lastik tavsiyesi

dali dili havali korna #1506981 
michelin kullanıyordum, değişim zamanı yaklaştı, hem michelin çok pahalı olduğundan hem de geçen gün bir lastikçi "michelin çok iyi lastik ama bizim yollar için en uygunu lassa" dediğinden başka markalara bakmaya başladım. önerdiğiniz bir dört mevsim lastik markası var mı?
(4) 

doğalgaz faturasını kartla ödemek

dali dili havali korna #1506362 
doğalgaz faturasını internet şubesinden kredi kartıyla ödemeyi düşünüyordum olmadı, illa hesaptan ödemek gerekiyor. kartla ödeme yapmanın bir yolu var mı? firma aksa bu arada.

el/boyun ısıtıcı tarzı ürünler

dali dili havali korna #1506249 
bu tip ürünlerden kullanıp memnun kalan ve tavsiye eden var mı? ağrı tedavisi için değil de ısınmak için kullanılanlardan.
(2) 

kamu sm e-imza

dali dili havali korna #1505436 
bu nerelerde kullanılıyor? örneğin bu sertifika sayesinde devlet dairesine ya da bankaya vs gitmeden halledebildiğiniz işlemler var mı?
(1) 

devlet hastanesinde covid testi

dali dili havali korna #1505426 
dün gece müthiş bir sırt ağrısıyla uyandım. aslında dün iki saate yakın ukulele çalışmıştım ondandır diye düşünüyorum ama bu aralar kalabalık ortamlara da birkaç kez girdiğimden covid diye de işkilleniyorum. devlet hastanesine gidip çok sırt ağrım olduğunu söylesem test yaparlar mı?

citation converter

dali dili havali korna #1505316 
elimde chicago'dan apa'ya çevrilecek bir dosya var, bir google'a bakayım dedim böyle bir şey var mı diye ama program değil de online converter çıktı sadece. var mı bu konuda bildiğiniz bir program?

Ayrıca word'de bu özelliğin olduğu da söyleniyor, verimli olur mu bu işlemi word'de yapmak?
(1) 

sunucu görünümünü tahtaya yansıtamama sorunu

dali dili havali korna #1503224 
canva'da hazırladığım sunum dosyasını projeksiyonla sunucu görünümünde tahtaya yansıtmak istiyorum ama benim ekranımda görünen neyse izleyicinin gördüğü de o oluyor. yani benim sunucu görünümü için hazırlamış olduğum notlar da slaytlarla beraber açılıyor. neyi atlıyor olabilirim? ekrana yansıtma ile ilgili dört ayrı seçeneğin dördünü de denedim yine de değişen bir şey olmadı.

İngilizce öğretmek için kaynak kitap?

dali dili havali korna #1501432 
bu konuda başlangıç seviyesi için tavsiye edeceğiniz kitaplar hangileri?
(6) 

yeğen için kitap

dali dili havali korna #1501216 
jules verne'den bir kitap almak istiyorum, yeğenim 10 yaşında, hangi kitabını alayım? ayrıca başka hangi kitapları önerirsiniz verne'inkiler dışında?
(4) 

ingilizceye çeviride "ise" sözcüğü

dali dili havali korna #1499702 
bağlaç olan değil de ek bilgi vermek için kullanılan "ise" kelimesine türkçe metinlerde epeyce yer veriyoruz fakat bunları ingilizceye çevirirken aynı anlamı vermek zor ya da ben yöntemini bilmiyorum. örneğin aşağıdaki cümleyi, "ise"nin cümleye kattığı anlamı verecek şekilde nasıl çevirebiliriz:

"Foster, ülkesinin yeniden tarafsızlık politikasını takip etmeye başladığını ise 14 Ekim 1917 tarihli konuşmasında duyurdu"
(4) 

Bursa'da az bilinen görülesi yerler

dali dili havali korna #1498787 
"bursa'da görülecek 20 yer" türünden listelerde olan yerlerin tamamına yakınını gördüm. sizin önereceğiniz az bilinen tarihi binalar, müzeler, mahalleler vs nereleri olur? bunların dışındaki türden mekan önerileri de olabilir bu arada, mesela güzel bir park, cafe vb.
(2) 

araç değer kaybı ve tramer

dali dili havali korna #1497856 
birkaç ay önce hasarlı bir kaza yapmıştım, karşı tarafın sigortası geçen hafta değer kaybı ödemesini yapmış. ödenen tutar düşük mü yoksa makul mu anlamak için aşağıdaki adresten hesaplama yapacaktım ama tramer kaydı bilgisi gerekiyor. e-devletten ulaşamadım, nasıl ulaşırım tramer kaydına?

ahmetmerkepci.com
(2) 

yeşil kart sigortasını ucuza yaptırmak

dali dili havali korna #1497811 
turing'de otomobil için uluslararası sigortanın 15 günlüğü 47 euroymuş. bunu yurtdışına çıkmadan önce bulgaristan firmaları üzerinden falan daha ucuza yaptıranlar oluyordu. var mı bu konuda bilginiz, tecrübeniz?
(5) 

konser monser ortamları

dali dili havali korna #1497526 
yakın tarihlerde güzel konserler var ama şu covid sürecinde kapalı alanlardaki hiçbir kalabalık etkinliğe gitmediğimden bilet alıp almama konusunda kararsızlık yaşıyorum. var mı sizce ciddi bir tehlike? son birkaç aydaki deneyimleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

canva sunumları hakkında bir soru

dali dili havali korna #1497108 
sunucu görünümünde açılan notları, metni indirdiğimde göremiyorum. yani, online olduğumda canva'nın sitesinde sunumu açtığımda aldığım notları da görebiliyorum, ama dosyanın pdf'ini indirip açtığında bunlar çıkmıyor.

bu durumu aşmanın bir yolu var mı? yani internet olmayan bir ortamda sunumu yapacak olsam notlarıma nasıl erişebilirim?
(3) 

sağlıklı beslenme konulu belgesel önerisi

dali dili havali korna #1496053 
bu aralar sebze ağırlıklı beslenme tavsiyesi içeren birkaç belgesel izledim. yalnız örneğin son izlediğim "the game changers" bana epeyce manipülatif geldi. bu konuda farklı tezleri derli toplu bir biçimde tartışan, mümkün olduğunca tek yanlılıktan uzak belgeseller var mı önereceğiniz?
(1) 

toplumsal tarih dergisi hakkında bir soru

dali dili havali korna #1495509 
toplumsal tarih "ulusal hakemli dergi" kapsamına giriyor mu?
(3) 

araç koltuğu temizleme

dali dili havali korna #1495053 
iç dışa ilaveten koltuktaki deniz suyundan kaynaklı tuz lekelerini temizletecektim uçuk fiyatlar söylüyorlar. bu işi kendim yaparsam hangi malzemeler gerekir?
(2) 

araç değer kaybında eksper meselesi

dali dili havali korna #1494948 
geçen gün burada değer kaybı konusunu sormuştum, sağolsun birkaç arkadaş yol gösterdi. ilk etapta avukatsız halletmeye çalışacağım, karşı tarafın sigortası ile görüştüm en son ve benden bazı belgeler istediler, hazırlayıp yollayacağım birkaç gün içinde. şu an eksper konusuna takılmış durumdayım, sorum şu:

ben bir eksperle anlaşıp değer kaybı tutarını belirleyip dilekçeye onu da ekleyeyim mi yoksa karşının sigortası zaten eksper tutacak, onlara mı bırakayım işi. ilkini yapmazsam çok düşük bir tutar çıkaracaklar gibi geliyor bana, o yüzden tekrar bir fikir alayım dedim.
(5) 

araç değer kaybı tazminatı hakkında

dali dili havali korna #1494692 
Birkaç hafta önce karşı tarafın yüzde yüz kusurlu çıktığı bir kaza yaptım. Tamir işlemi dün tamamlandı, şimdi değer kaybı tazminatı için karşı tarafın sigorta şirketine dilekçe yazıyorum. Sigortacımın bir halttan haberi olmadığından buraya yazma gereği duydum. konu hakkında deneyim sahibi arkadaşlara dilekçeyle ilgili iki sorum olacak:


1- Dilekçede değer kaybı miktarı sorulmuş, e-devletten tramere bakmaya çalıştım ama bir şey görülmüyor, bunu nasıl öğreneceğim?
2- İnternetten bulduğum dilekçe örneğinde ek belge listesinde karşı tarafın ruhsat ve ehliyet fotokopisi de var. Bunlar olmadan kesinlikle işlem yapılmıyor mu? Karşı tarafın telefon numarası bende var ama istesem de göndermez bunları.
(2) 

öğretim elemanının ingilizcesi

dali dili havali korna #1494614 
lecturer desek o "öğretim görevlisi"ne denk düştüğünden olmuyor. "academic staff" da çok geniş sanki. nasıl çevirmek lazım?
(6) 

bir beldenin hangi ilçeye bağlı olduğunu öğrenme

dali dili havali korna #1493952 
bunu hangi resmi site üzerinden yapabiliriz? google aramasında denizkent için gönen sonucu da çıkıyor biga da.
(3) 

Özel sağlık sigortanızdan genel olarak memnun musunuz?

dali dili havali korna #1493944 
Birkaç ay önce eşimle beraber iyice de araştırarak özel sağlık sigortası yaptırdık. Ara ara bazı sitelerde insanların sigortadan memnun kalmadıklarını ve sigortalarını iptal ettiklerini görüyorum. Bunun gerekçesi çoğu zaman ciddi bir rahatsızlıkları ortaya çıktığında “siz zaten zamanında şu şu rahatsızlık için hastaneye gitmişsiniz” gibisinden gerekçeler oluyor. Yani başta dosya açılırken bunlar muafiyet listesine eklenmemiş olsa dahi sorun yaratabiliyor deniyor. Bu konularda olumlu-olumsuz deneyiminiz ya da bilginiz var mı?

coin komisyon şikayetleri

dali dili havali korna #1493942 
birkaç aydır coin alacağım devamlı erteliyorum. en son binance ile ilgili bir dolu komisyon şikayeti okuyunca yine kafam karıştı. sizin önereceğiniz sorunsuz bir platform var mı bu konuda?
(3) 

bandırmalılara bir soru

dali dili havali korna #1493940 
aracı iskeleye yakın bir yere bırakıp istanbul'a geçeceğim, terminalin oradaki otoparkın ücreti konusunda bilginiz var mı? bir keresinde şansa boş yer bulmuştum ama oralarda park ücreti olmadan bırakabileceğim bir yerler sanırım yok.
(3) 

seyahatlerde tuvalet kullanımı

dali dili havali korna #1489596 
bu durumlar için kullandığınız ürünler var mı tek kullanımlık? örtü olur sprey olur başka bir şey olur.

mobil görünümden çık