(4) 

bu fiyatlandırma iyi mi yoksa yine mi öpüldüm?

theseachange #1578456 
son açtığım duyuru üzerine arabam 2 gün sanayide kaldı. arabanın yakıt sisteminde bir takım arızalar vardı ve ne olduğunu anlamaları için söküp bakmaları gerekiyordu. üç seferdir sorun yok diyip bilgisayarla arızayı silip geri gönderiyorlardı beni ama bir süre sonra lambalar tekrar yanıyordu. arızayı tespit ettiler ama bu arıza bujilerin de yanmasına sebep olmuş. arabada fena sarsıntı oluyordu motor artık zıplıyordu resmen. o yüzden bütün bujiler de değişti. ek olarak yakıt basınç müşürü denen parça değişti. usta mekanikçi olduğu için aracı dışarda bir elektrikçiye götürdü ve orada da beyin resetlendi ve sensörlerdeki elektronik arızalar giderildi.

tüm masraf kalemleri burada: hizliresim.com
ödediğim para içime oturdu. bu işlerin ederi bu mudur sizce yoksa öpüldüm mü? sadece işçilik için 3500 TL aldılar :(
(2) 

BT raporu - yorum yapabilecek olan var mı?

theseachange #1566294 
merhabalar, 58 yaşındaki anneme damar tıkanıklığı şüphesiyle kontrastlı BT çekildi. sonuç göstermek için randevu aldık ama çok sonraya verdiler. az çok anlayıp ne olduğunu söyleyebilecek birileri var mıdır?

www.hizliresim.com
(3) 

istanbulda taksi durumları

theseachange #1563742 
merhabalar sevgili arkadaşlar. bu aralar istanbulda taksi durumları nasıl bir gelişme var mı? iş için geliyorum ama mesela sabah 9-10 gibi akaretlerde rahatça taksi bulabilir miyim? :D her gün bakırköy'e gitmem lazım o taraflardan. mesai bitiminde de akaretlere geri dönmem gerekiyor. bitaksi falan işe yarıyor mu?
(2) 

ankara kardiyoloji doktor tavsiyesi

theseachange #1562918 
merhabalar herkese. ankara içi kardiyoloji alanında önerebileceğiniz özel muayenehanesi olan bir doktor tavsiyeniz var mıdır? tansiyon ve yüksek kolesterolden kaynaklı bir takım problemler için.

bilekte geçmeyen şiddetli ağrı için ankara doktor tavsiyesi

theseachange #1556647 
merhabalar, annemin bileğinde böyle bir sorun peydah oldu. araba kullanırken artık direksiyonu çevirmekte bile zorluk çekiyor, hiçbir şeyi kaldıramıyor hemen sancı giriyor bileğine. rahatsızlık kemikte mi yoksa sinirsel bir şey mi anlayamıyoruz. özel bir yere götürmek istiyorum nerede hangi bölüme gitmesini tavsiye edersiniz? ankara içi doktor önerisi yapabilir misiniz? çok sevgiler.
(4) 

fransadaki arkadaşların dikkatine: digitick online bilet satın alma

theseachange #1556556 
merhabalar, bu websitesinden bilet satın almaya çalışıyorum ancak ne yaparsam yapayım telefon numaramı doğru formatta giremiyorum, site kabul etmiyor. :) bana fransada olup bu siteyi kullanan ve numaramı nasıl yazmam gerektiğini söyleyecek arkadaşlar var mıdır buralarda?
(2) 

opel corsa e - titreme sorunu?

theseachange #1545093 
selamlar. bugün tam eve dönerken arabada bir sorun çıktı. araç rölantideymiş gibi zangır zangır titremeye ve gaz zor almaya başladı. motor arıza ışığı yanıp sönüyor ve kaygan zemin ışığı yanıyor. problem ve araba modeli şu videodaki ile birebir aynı: youtube.com

sebep ne olabilir acaba? zorlasam sanayiye kadar bu şekilde sürebilir miyim yoksa çektirmek mi gerekir? :(
(10) 

balkon kapatmak yasak değil mi?

theseachange #1541178 
binamızın dış cephesine yalıtım yapılıyor ve akıllı komşularımızdan biri ustalara fazladan para verip çıkma balkonlarından birini resmen duvar ördürüp yalıtım malzemesiyle dışını kaplatmış evine katmış :D komple kapalı penceresiz çıkma bir oda gibi gözüküyor dışardan inanılmaz çirkin. bunu apartman sakinlerinden izin almadan yaptırmak yasak değil mi? belediyeye şikayet edersek sonuç alabilir miyiz?
(2) 

yht'den marmaray

theseachange #1539374 
selamlar herkese.
yarın ankara'dan yht ile istanbul'a gideceğim. ilk defa söğütlüçeşme'de inip marmaray ile karşıya geçmeyi deneyeceğim. yht'den indikten sonra marmaray için aynı platformda mı beklemem gerekiyor yoksa başka bir yere mi yürümem gerekli?

yardımlarınızı bekliyorum:D

sunexpress kabin bagajı

theseachange #1534816 
herkese merhaba. ilk defa sunexpress ile uçacağım ve kabin bagajıyla ilgili biraz takıklarmış sanırım. ben bir sırt çantası bir de ek olarak laptop çantamı almak istiyorum yanıma ama iki parça olması sıkıntı olur mu acaba? münih - ankara uçuşu.
(5) 

yavru kedimizin bizi sürekli şakalaması :(

theseachange #1513488 
iyi pazarlar herkese. yakın zamanda bir yavru kedi sahiplendik. 1 ekim doğumlu, 4,5 aylık şu anda. 3 kilo 300 gram, iri ve fit bir sarman erkeği. görseniz 6-7 aylık dersiniz :( son zamanlarda sürekli pipisini dışarı çıkarıyor. kızgınlık belirtisi midir? ne zaman kucağa alsak azcık sevsek hoop dışarı fırlıyor. daha önce de erkek kedimiz vardı ama 2 yaşında kısır şekilde gelmişti evimize, çok nadir yaşadığımız bir durumdu.

bu durum kısırlaştırdıktan sonra azalır mı? elimize geliyo sürekli… :’)
(5) 

önerebileceğiniz en iyi aktif karbonsuz bentonit kedi kumu?

theseachange #1512681 
merhabalar. az tozutan, güzel topaklanan bir kum arayışındayım. aktif karbonsuz olması şartıyla f/p ürünü memnun kaldığınız bentonit kedi kumlarınızı paylaşabilir misiniz? :)
(1) 

işcep döviz havalesi yapmıyor?

theseachange #1507451 
bunu da mı engellediler gerçekten? işcepten annemin hesabından benim hesabıma döviz göndermeye çalışıyoruz ancak uygulama işlemi güvenlik sebebiyle tamamlayamıyoruz diyip oturumu kapatıyor. yakın zamanda döviz havalesi yapabildiniz mi?
(5) 

arabayı çalıştırınca gelen cığğğ sesi

theseachange #1506765 
merhabalar :( arabayı çalıştırınca linkteki videodan dinleyebileceğiniz o “cığğğ” sesi geliyor. sabah ilk çalıştırmada geliyor sadece, gün içerisinde tekrar gelmiyor. sebebi ne olabilir acaba?

streamable.com
(14) 

hangi marka damacanaya ne kadar ödüyorsunuz?

theseachange #1501507 
ankara içi özellikle. az önce erikli 19 litre damacanaya 19 lira verdim de -.-
(2) 

ankara'da sgk anlaşmalı mr çekimi?

theseachange #1498301 
merhaba arkadaşlar. ankara'da beyin ve boyun mr için tavsiye edebileceğiniz bir görüntüleme merkezi/özel hastane var mıdır? bir kaç yer aradım ama ikisine 1500 tl gibi bir fiyat istiyorlar. sanırım sgk anlaşmalı olunca biraz daha uygun oluyormuş, varsa tavsiyeniz beklerim.
(3) 

omuzda tekrar eden ağrı

theseachange #1497988 
merhabalar. geçtiğimiz sene bilinçsizce spor yaparken malesef biraz fazla yüklenip omzumu incittim. kolumu belli bir seviyenin üzerine kaldırınca omzumda batma hissi oluyordu. bu durum zaman içerisinde ortadan kayboldu ama o ince rahatsızlık hissini bazen hala üstümü değiştirirken (t-shirt çıkarırken yapılan hareketlerde) hissedebiliyorum.

bu durumla eş zamanlı olarak ise omzumun tam üzerine yük bindirdiğimde günlerce etkisini sürdüren bir yanma hissi yaşamaya başlamıştım, bu durum hala ağır bir şeyler taşıdıkça kendini hissettirmekte (özellikle omzuma astığımda). ağırdan kastım da laptop çantası (13 inç), market torbası (max. 1-2kg ağırlığında). geçtiğimiz günlerde bu yanma hissini gece uyuyamayacak kadar hissettiğim oldu, hatta koluma doğru da yayılmıştı. bu şikayetlerim için hangi bölüme başvurmalıyım?
(3) 

antalya merkezde en iyi pastane?

theseachange #1496415 
hangisidir :) lara taraflarına yakın.
(6) 

ankara içi opel ustası

theseachange #1493598 
ankara içi var mı tavsiye edebileceğiniz opel ustası? arabanın ilk ağır bakım zamanı geldi. kadın kişisiyim, fiyat konusunda öpmeyecek bi usta var mıdır? :(
(10) 

anne için dizi tavsiyesi

theseachange #1490583 
merhabalar herkese. anneme netflix'te gilmore girls seyrettirdim ve çok hoşuna gitti bayağı uzun süre oyalandı. yine benzer tat verecek başka dizi tavsiyeleriniz olur mu?
(9) 

yüksek tansiyon - dinginleştirme

theseachange #1489721 
iyi geceler herkese. annemin tansiyonu 19 civarına çıktı ve fenalaştı. acile götürdüm onu ancak girişte 14-15 civarında çıktığı için muayeneye almadılar. kendini hala çok kötü hissediyor ve baygın gibi. bekleme odasında oturtup 15 dkda bir tansiyonunu ölçmekten başka bir şey yapamayız dediler. evde kendini iyi hissetmesi için ne yapabilirim bir tavsiyeniz olur mu? limonlu su denedik ama bir gelişme yok.
(2) 

spotify'daki sanatçılar şarkılarını kimin dinlediğini görebiliyor mu?

theseachange #1488171 
sb.
(3) 

ankara - çankaya’da her yerde çöp olması?

theseachange #1487486 
benden başka fark eden oldu mu? çöpler neden toplanmıyor bilen var mı? hem bahçelide hem ayrancıda bugün bütün ara sokaklar dünden kalan çöp yığınlarıyla doluydu :(
(5) 

kedim ilaçlı sineği yemiş

theseachange #1479457 
selamlar herkese :( az önce kocaman bir karasinek girmiş eve ve annem bulunduğu odaya sinek ilacı sıkmış. sinek sersemleyip yere düşünce annem onu yerden alamadan bizim kedi koşarak gelip sineği yutmuş. kediye bir şey olur mu? :( direkt olarak sineğin üzerine ilaç sıkmamış ama ilaçlı odada gezindiği için zehirlenen bi sinek bu sonuçta.
(2) 

online test oluşturma

theseachange #1477807 
merhabalar, bir iş kapsamında 4 tane online test oluşturmam gerekecek. her biri 20 soru olacak ve toplamda 800 kişi bu testleri çözecek. bütün bu 800 kişinin vereceği cevapları değerlendirmek için görüntüleyebilmek istiyorum. bunu hangi platformda yapabilirim?
(2) 

kedimin durumu - lütfen okuyun

theseachange #1475283 
merhabalar. bu konuda çeşitli kaynaklarda büyük oranla olumsuz yaklaşım olduğu için sizlere de bir umut danışmak istedim, belki aranızda böyle bir şey deneyimleyen birileri olmuştur ve fikirlerini paylaşmak isterler.

6,5 yaşında dünyalar tatlısı bir kedimiz var. bir ay kadar önce yanağını sevdiğimde inlemeye başladı ve ağzını açtığımda sol üst damağının dişlerinin dışında kalan kök kısmında ufak bir kitle gördüm, sanki apse gibiydi. ertesi gün apar topar veterinere gittik ve kitle ameliyatla alınıp biyopsiye gönderildi. sonuç yeni geldi ve malesef kötü huylu agresif bir kanser olduğu ortaya çıktı. ağzında şu anda gözle görülür bir oluşum ya da yangı yok ancak patoloji raporunda alınan parçanın sınırlarında bile (alabildikleri kadar büyük bir bölge almaya çalıştılar) mikroskobik tümörlü lezyonlara rastlandığını belirtmişler. hastalık başında teşhis edildiği için şanslı olduğumuz söylendi ancak ağızda kalıntılar olduğu için tümörler er yada geç tekrarlayacakmış. bugün metastaz olasılığına karşı bir takım testler yapıldı grafikler çekildi ve hepsi temiz çıktı. ancak ağızda kalan lezyonlardan ötürü mutlaka bir tedavi uygulanması gerekeceğini, bunun da ya kemoterapi ya da radyoterapi olduğunu söylediler. nasıl ilerleyebileceğimiz ile ilgili bize bilgilendirme pazartesi günü yapılacak ve iki gün elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz şu an, o sebeple sizlere de danışmak istedim.

aranızda kedisi kemoterapi ya da radyoterapi alan var mıdır? bu süreci kediler nasıl karşılamaktadır? deneyimlerinizi benimle paylaşabilirseniz çok minnetar olurum.
(26) 

dizüstü bilgisayarlarınızı ortalama kaç yıl kullanıyorsunuz?

theseachange #1468718 
soru başlıkta :) marka bilgisi de verebilir misiniz?

benimkiler:
toshiba satellite 3 yıl
macbook unibody 7 yıl
macbook air 4 yıl - devam
(4) 

bebek avokado'yu nasıl bilirsiniz?

theseachange #1467132 
selam arkadaşlar. iflah olmaz bir avokadocuyum ancak bu türün varlığından yeni haberim oldu. çekirdeksiz ve tipi badem hıyar gibi bir şeymiş. yiyen var mı aranızda? normal avokadodan farklı mı? bir de nereden sipariş etmemi tavsiye edersiniz?
(4) 

iphone için widget ile döviz kuru takibi

theseachange #1461175 
böyle bir uygulama var mıdır ana sayfaya pinleyebileceğim? bir kaç tane indirip denedim ama widget listesinde çıkmıyor hiçbiri.
(5) 

fiyat performans ürünü wireless kulaklık tavsiyesi?

theseachange #1461027 
apple airpods tarzı kutusuyla şarj edilebilen kaliteli alternatif bir ürün tavsiye edebilir misiniz?
anneme hediye almak istiyorum ama airpods illa en iyisi derseniz ikinci nesil de alabilirim.
(3) 

evde spor.. ama ne kadar kalori yakabilirim ki?

theseachange #1457019 
selamlar. şimdilerde evde spor yapmaya başladım (evet biraz geç kaldım hepiniz çoktan six packlerinizi çıkardınız bile:D) ancak verim alabilmek için ne kadar süre yapmam gerektiğinden emin olamıyorum. bu işin usulü pes edene kadar devam etmek midir? internette 20-30 dklık mat üzerinde kendi vücut ağırlığımla yapabileceğim videoları takip ediyorum. dengeli beslenme ve kalori açığı yapmaya çalışıyorum bir yandan.

örnek vereyim şu video mesela: www.youtube.com
bunu 20 dk yaparken kayda değer bir miktarda kalori yakabilir miyim?
(9) 

ing bank neden/ne hakla bu belgeyi istiyor olabilir?

theseachange #1456163 
ing bankta belli bir miktar paramız vardı ve pandemi başladığı dönemde bankadan çekip dövizde değerlendirmiştik. elde ettiğimiz kar ile bankaya geri yatırmak istedik ancak ing bank karı nasıl elde ettiğimizle ilgili kanıtlayıcı bir belge olmadan parayı almayacağını belirtti (sanki trilyonlar yani.. anaparanın üzerine 80k falan eklendi max :D) ki telefonla arayıp çektiğiniz paranızı geri getirin şu kadar faizle yatıralım falan diye çektiler bizi oraya. ama telefonda böyle böyle dediniz dediğimde "hmmm.. demişizdir yav." gibi laçka bi tepkiyle karşılaştık. aşırı sinirlendim gittim ing'nin teklif ettiği faiz oranından daha yüksek orana sorgusuz sualsiz iş bankasına yatırdım.

yine de aklıma karpuz kabuğu düştü. ing'nin böyle bir belge talep ederken altında ne gibi bir dayanağı olabilir?
(1) 

şirketi olanlar buraya!

theseachange #1453924 
arkadaşlar selam,

burada sorgulama yapıyorum ama bu kişinin şirketi yoktur diyor.
şirketi olan arkadaşlar kendilerine sorgulama yapabilirler mi, sistem çalışıyor mu anlamak için.

uygulama.gtb.gov.tr
(5) 

ana kablonun dışındaki bakır tel sarmal tamir edilebilir bir şey mi?

theseachange #1450200 
diyelim yer yer kopmuş ve temassızlık yapıyor. bu ince teller tamir edilebilir mi?
(12) 

arabanın altını vurdum... :( ne oldu şimdi?

theseachange #1448160 
selamlar. bugün çok yavaş bir şekilde çukura girdim. lastiğim çukurdan geçerken arabanın altı (motorun tam altı olan kısım) yere vurdu dışk diye ses çıktı. bir sıkıntı hissetmedim, 1 dk sonra da park ettim arabayı ve 10 saat kadar ellemedim. akşam arabaya bindim kontağı çevirdiğimde hafif bi tıktık sesi ile titreme hissettim. gaz verdiğimde biraz zorladı gibi oldu, çok hafif titremeler devam etti. 50 km üzeri hıza çıktığımda titreme kayboluyor ama yavaşladığımda biraz daha hissedilir oluyor. sizce arabaya ne olmuş olabilir? :( yorumlarınızı bekliyorum.
(5) 

hangi tür yapıştırıcı?

theseachange #1446016 
selamlar öncelikle. canım anneciğim koşu ayakkabılarımı bana sormadan makinede yıkamış ve ayakkabının tabanı yanlardan ayrılmış:( bunu ne tür bir yapıştırıcı ile yapıştırabilirim?
(1) 

bu nedir?

theseachange #1440943 
hizliresim.com

soru başlıkta. yol üstünde 3-4 tane gördüm anlayamadım.
(1) 

edremit havalimanından balıkesir merkeze ne ile gidilir?

theseachange #1434796 
özel servis falan var mı havaş tarzı?
(10) 

elektrik faturanız ne kadar geliyor?

theseachange #1434322 
hep 70-80 tl civarında gelirken son 7-8 aydır 120 liranın altını görmedik. şimdi ise 140 tl gelmiş ki normalde kışın kombi yanarken bile bu kadar çok gelmiyordu. neden böyle oldu?

sizin faturalarınızda da böyle çılgın bir artış var mı?
(13) 

bu araba bu kadar eder mi?

theseachange #1433385 
www.sahibinden.com

soru başlıkta. emsalleri de bu civarlarda satılıyor.
(8) 

arabadan anlayanlara bir soru

theseachange #1430375 
merhabalar. audi a3 bir arabamız var. dün hafif taşlık bir yola girdikten sonra arabadan derinden takk takk diye ses gelmeye başladı ama güçlü bi ses. vites değiştirdikçe oluyordu. kenara çektik motoru açtık bi baktık vites değiştirince motor zıplıyor. taktak sesi kaputa çarptığı için geliyormuş. araba seyir halindeyken de ara ara zıplıyor ses geliyordu. olayı fark edince bir daha çalıştırmadık.

sizce sıkıntı ne olabilir ve çok masrafı olur mu?
(5) 

hadi beraber o mükemmel siyah zeytini bulalım

theseachange #1426636 
merhaba arkadaşlar. zevkime göre bana siyah zeytin markası tavsiye eder misiniz?

beğendiğim siyah zeytin özellikleri şu şekilde:
tuzu çok fazla olmamalı
kuru ve etli olmalı (yumuşak zeytine tahammülüm yok)
hafif diri olmalı (bilirsiniz rengi siyah değil kahverengimsi olur böyle zeytinlerin)

yanıtlarınızı bekliyorum.
(1) 

michael kors saat kullananlar?

theseachange #1425185 
memnun musunuz saatlerinizden? kaplamasında (rose gold olanlarda özellikle) atma gibi sıkıntılar yaşadınız mı?
(1) 

kaktüsün dikenleri koparsa ne olur?

theseachange #1423730 
yerine yenileri çıkar mı?
(4) 

11'e 10 kala isimli filmi nereden izleyebilirim?

theseachange #1423676 
merhaba herkese. 11'e 10 kala isimli filmi izlemek istiyorum ama internette bir türlü bulamadım. bu filmi nereden izleyebilirim?
(3) 

bu çiçeğin ismi nedir?

theseachange #1421543 
linkte fotoğrafını paylaştığım çiçeğin ismi nedir acaba?

i.hizliresim.com
(1) 

ankara'da hala ingbank'tan doğalgaz kartı dolumu yapılabiliyor mu?

theseachange #1420108 
soru başlıkta.
(4) 

referans mektubu almanın yordamı nedir?

theseachange #1407559 
merhaba herkese. başvurduğum bir pozisyon için kabul aldım ve gerekli evraklar arasında iki adet referans mektubu da var. daha önceden bu firmada staj yapıyordum ve bunun haricinde bir iş tecrübem yok. yöneticim yine aynı kişi olduğundan ondan bir tane referans mektubu kaptım ama ikincisi için yardım isteyebileceğim kimse yok. geriye bir tek üniversitedeki hocalarım kalıyor. mezun olalı 2 sene oldu ve hiçbiriyle bu süre zarfında görüşmedim, sadece sima olarak hatırlıyorlardır beni büyük ihtimal. canım danışman hocam ise bu sene işten ayrılmış, yoksa ondan gönül rahatlığıyla isteyebilirdim.

diğer hocalarımdan birine gidip durumu anlatsam, bunun benim için çok önemli olduğunu söylesem bu hoş karşılanır mı? sonuç olarak hakkımda hiçbir şey hatırlamıyorlar bence. firma hem mektup hem de irtibat numarası istiyor, büyük ihtimal referans kişisini arayıp hakkımda bir şeyler de soracaklar. siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?
(7) 

işe götüreceğim yemeği dışarıda unutmuşum?

theseachange #1407295 
bir şey olmuş mudur buna? :( gece 22:00 gibi pişirdim ve soğusun diye tezgaha koydum ama buzdolabına kaldırmayı unutmuşum. sabah 08:00 gibi tekrardan dolaba kaldırdım. kombi yanmıyordu ama tedirgin oldum yine de çünkü köfte vardı içinde.
(3) 

tarihi yarım ada hakkında - bizans dönemi

theseachange #1403680 
selamlar,

tarihi yarım ada ile ilgili araştırma yaparken bizans dönemini gösteren şöyle bir illüstrasyona denk geldim:

istanbeautiful.com

ortada gözüken devasa kolezyum tarzı yapı nedir bilen var mı acaba? bununla ilgili daha çok öğrenmek istiyorum ancak nasıl aratmam gerektiğini bilemedim.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık