selamlar. bugün çok yavaş bir şekilde çukura girdim. lastiğim çukurdan geçerken arabanın altı (motorun tam altı olan kısım) yere vurdu dışk diye ses çıktı. bir sıkıntı hissetmedim, 1 dk sonra da park ettim arabayı ve 10 saat kadar ellemedim. akşam arabaya bindim kontağı çevirdiğimde hafif bi tıktık sesi ile titreme hissettim. gaz verdiğimde biraz zorladı gibi oldu, çok hafif titremeler devam etti. 50 km üzeri hıza çıktığımda titreme kayboluyor ama yavaşladığımda biraz daha hissedilir oluyor. sizce arabaya ne olmuş olabilir? :( yorumlarınızı bekliyorum.




 

egzoz patlamış olmasın ?

westblack

Cevap triger kayışı.

Rica ederim.

stewie

Motor çalışırken sarsılıyorsa motor takozu (kulağı) lastiği gevşemiş, takoz çatlamış vb olabilir. Kontrol ettirin.

En kötü ihtimalle karter delinmiş ,yağ bitmiş-azalmış ,motor yağsız çalışıyor olabilir.

hebanon

araç ne?
karter koruması var mı?
yağ ışığı yanıyor mu?
Belki jaant falan yamulmuştur belki motor kulakları çatlamıştır.
Mutlaka kontrol ettir.Ha bide kuruntu yapmadığına emin ol.

basond

@basond araba opel corsa 2015 model E kasa. karter korumasını ilk defa senden duyuyorum arabadan hiç anlamıyorum. bi tane ustamız var ona götürüyoruz o bakıyor (tokatlıyor desem daha iyi:D). ilk defa sıkıntı çıktı arabada aldığımızdan beri. eminim bu arada kuruntu değil, titremesi bi değişik ve tıtık sesi geliyor kontağı çevirince motor taraflarından. yağ ışığı yanmıyor, eğilip altına da baktım yağ damlaması da mevcut değil. yağı ocak ayınca komple değişmişti.

ustaya sizce kendim mi götürmeliyim yoksa çektirsem mi? araba düşük hızlarda hafif titriyor ama 50km hızı geçince normal seyrinde gidiyor.

theseachange

karter koruması yağ haznesinin altında arabayı burunca yağ deposu delinmesin diye konulan bir koruma bildiğin saç metal uyduruk birşey aslında ama işe yarayan birşey.
yağ ışığı yanmıyorsa akıntı yoksa sıkıntı orada değildir.

motor kulaklarını kontrol ettir jantlarına bi baktır.

basond

altına eğilip baksanız Bi, karter yamulmussa krank Kartere vuruyor olabilir

m orak

triggerle alakası yok neden böyle bişey yazılmış anlamadım.

altını hafifçe sürtmekten genelde bişey olmaz. oradaki yapı o kadar nazik değil. karter koruması motorun yağının biriktiği karter adı verilen en alttaki kapak görevi de gören hazneyi koruyan metal bir plaka.

gerçekten sertçe çarptıysan karteri kırmış/çatlatmış (bu durumda arabanın altında yağ birikir) ya da o darbe ile motoru tutan kulakları zorlamış/kırmış olabilirsin.

herhangi bir yerde lifte kaldır bakılsın en temizi bu olur. en fazla 20 lira verirsin.

orpheus

cevap veren arkadaşlar bir de şu videoya bakabilirler mi? streamable.com

tam sonlara doğru içe doğru eğilmiş bir demir var, darbeyi oradan aldı. sanırım bir boruya da temas halinde. bunlar nedir ve masrafı ne olur sizce? :(

theseachange

o yamulan demire çekiçle vurarak düzeltecek aman aman bir masraf olmaz

basond

pek birşey olmaz içiniz ferah olsun. Yukarıdaki arkadaşın dedği gibi çekiç darbesiyle düzeltilebilir gibi gözüküyor. Siz yine kontrol edin aracı parkettiğinizde yağ vey su damlıyor mu diye? Titreme varsa rot balansa da ihtiyaç duyabilir araç bilginiz olsun.

spacevan
1

mobil görünümden çık