(4) 

Dunku macin ozeti

freedonia #1579284 
Dunku Avusturya macinin ozetini hic bir yerde bulamadim ya, yok boyle bir sey, ilk defa basima geliyor. Maci izlememistim zaten de o 3-4 dakikalik ozet izlenecek bende, takintiliyim. Ustume link atin lutfen. Not: y.disi Iskandinavya
(3) 

Bayern macinda Neuer niye son dakikada ileri cikmis?

freedonia #1576458 
beinsports.com.tr
2-0 geridesin zaten, son uzatma dakikasi, gol atsan ne olacak? Gol averaji falan muhabbeti mi? Ilk mac 2-2 bitmis, ikili averaj kurtarmiyor. Genel averaja mi bakiliyor puan esitligi durumunda o yuzden mi cikti acaba?
(3) 

Okunusu Teni beg olan ingilizce kelime hangisi?

freedonia #1570330 
Ingiliz arkadasla muhabbet ederken soyledi. X is teni bag diyordu, o ne demek ya dedim ilk defa duydugum icin, ici baska disi baska, disardan iyi fakat ici kotu olan insan manasinda kullaniliyormus. Nasil yaziliyor falan diye uzatmak istemedim. Simdi aklima takildi, hangi kelime bu ya?

Teni bag diye duydum hatirliyorum ama teri, tedi, teni falan da olabilir, beg de baska bir sey olabilir bu arada, teni beg olarak kalmis aklimda ve kulagimda.
(4) 

Mavi yakalilik zor geliyor

freedonia #1561507 
Mental acidan sorun yok isci aile cocuguyum zaten calisiriz emekciyiz ama fizik, kondisyon zorluyor. Tr'de beyaz yakaliydim, iskandinav bir ulkede mavi yakaliyim su an, fabrikada ise basladim. Sabah 7 aksam 7. Yarim saatlik 2 mola. Icerisi konferans ligi:) Onum arkam romen, polonyali. Parasi cok iyi. Mesai, hafta sonu falan yaparsam deli para. Ama is agir, yorucu. Cok cabuk yoruluyorum, hamlik var, yumusak kaliyorum oraya galiba. Arkadaslar idare ediyorlar saolsunlar da nereye kadar? Naapmak gerekiyor, yuksek kalorili mi beslenecez, enerji icecegi mi icecez, pekmez mi yiyecez, sabah acma germe jimnastik mi yapacaz kisaca mavi yakalilik yapmis tecrubeli arkadaslar var mi bu yollardan gecen? Bundan sonra full mavi yaka dever eder miyim bilmiyorum ama elimiz biraz para gorsun en az 7-8 ay calisalim diyorum. Kapi onune koyulmayalim bir haftada.
(4) 

Su garsonun yaptigi neydi?

freedonia #1555995 
Restoran, tatil yeri vs bakarken aklima geldi simdi: Ispanya'da deniz kenarinda soyle bir restorana gitmistim gecen yaz: www.resimupload.org

2 kisiyiz karsilikli oturduk arkadasimla her masada 4 sandalye var bunun gibi. Siparis verildi balik falan neyse siparisi bekliyoruz. Dirsegimi yandaki bos sandalyeye dayamis, yayilmis rahat pozisyonda oturuyordum, garson geldi benim dirsegimi koydugum sandalyeyi duzeltti. Bos masada sandalyeler nasil olursa onun gibi hizaya soktu o bos sandalyeyi, gitti. Mavi ekran verip ters ters baktik. Naapsaydim ben orda olay cikarsa miydim, terk etse miydim mekani? Bu hareket neyin nesiydi cidden?
(11) 

Dovizle askerlik yapma nedeni

freedonia #1555904 
Ciddi ciddi odeyen var midir bunu? Kanli canli gordugunuz bildiginiz kisi? Adam zaten y.disinda yasiyor, tatil icin geliyorsa geliyordur Turkiye'ye. Bu adam durup dururken 5000 euroyu niye odesin?
(2) 

Su twitter hesabi nasil boyle yerinde cevapli video, gif vs paylasabiliyor?

freedonia #1552369 
Su hesabin cevaplarini diyorum: twitter.com
Yuzde 100 alin teri midir, yoksa ozel programi, tricki vs mi vardir?
(9) 

Futbolda rakibinden once mac oynamak Avantaj mi, dezavantaj mi?

freedonia #1548563 
Fenerbahce fikstur geregi arka arkaya 5lig + 1kupa maci surekli Galatasaray'dan sonra oynamis olacak. Bu olay avantaj midir, dezavataj midir sizce? Bana dezavantaj gibi geldi cunku rakip yendikce olum kalim macina cikmis oluyorsun extra gerginlik, stres. Baskasi da diyebilir: ne guzel rakibinin sonucunu biliyorsun: daha iyi motive oluyorsun, ona gore aliyorsun sonucunu vs. Belki de fener erken oynayip kazansa, puan farkini 1 olarak goren GS strese girmis olacak, puan kaybedecek ya da fener erken oynasa macin ciddiyetini kavrayamadan puan kaybedecek sonsuz teoriler iste. Peki uzmanlar, profesyoneller ne diyor bu ise? Klopp, Ancelotti, Guardiola, Mourinho gibiler. Once mi oynamak isterler sonra mi? Herhangi bir somut veri, tartisma vs dondu mu bu konuda futbol dunyasinda? Hangisi avantaj?
(3) 

Su eteklerin adi nedir?

freedonia #1547746 
Var mi ozel bir adi? Tesekkurler
ibb.co
(2) 

Espri nedir?

freedonia #1542105 
Anlamadim da. Abou dhabi lafini duyunce ben de oraya gidiyorum mu demis? Abou dhabiyi Katar'da zannediyor. Bu mu?
(3) 

Bu adamin yuzune ne olmus?

freedonia #1540250 
(1) 

Su twiti anlamadim da?

freedonia #1538762 
(5) 

Fenerbahce - AEK Larnaca maci ozeti

freedonia #1537914 
Tek istedigim 2-3 dakikalik ozet. Nereden izleyebilirim? Not: yurt disi
(8) 

Londra disi gezilecek sehir

freedonia #1531993 
Otobus firmasi National Express'e sikayet maili atmistim sofor hakkinda. Ozur dileyip gidis donus beles bilet veriyorlar. Uk sinirlari icinde Hangi sehre gideyim? 3 gun falan kalirim diyorum, yaninda guzel sehir varsa baska bir sehir daha sikistirabilirim.
Kriterler: Inin cinin top oynadigi kasabadan bozma olu sehirlerden olmasin. Hareketli, Civil civil bir sehir olsun. Iyi isleyen bir toplu tasimasi olsun. Glasgow'a, Dublin'e kadar cikabilirim deger diyorsaniz 11-12 saat gerci ama
(3) 

Fenerbahce hic ara vermedi mi bu sene?

freedonia #1527503 
Futbol takip etmeyi biraktim sayilir. Gene hazirlik maci gordum eksi gundem basliginda. Lig yeni bitti sanki, tatil yapmadi mi bunlar, ulkelerine gitmedi mi futbolcular?
(4) 

Ultrason sonucu e-nabiza yuklenmemis hala

freedonia #1526992 
Babam 10 gun once ozel bir tip merkezinde ultrason cektirmisti. (devlette 1 ay sonraya gun veriyorlar) Ayni gun sonucu fiziksel olarak teslim aldi onda sorun yok, ama e-nabiza da yuklemeleri gerekmiyor muydu? E-nabiza bu tarz Tahlil, radyolojik gorunteleme falan sonuclarini yukluyorlar diye biliyorum. Ozel merkez oldugu icin mi yuklenmedi, devlet hastanesine gidince mi yukleme yapiliyor sadece ? Ya da yukleme daha sonra mi yapilacak acaba 10 gun gecti gerci ama. Cok buyuk mesele degil tabi ama herseyin derli tooplu e-nabizda olmasi iyi oluyor.
(2) 

Gucci sapkalardaki bu kirmizi yesil bayrak neyin nesi?

freedonia #1523369 
Yoldaki seyyar tezgahlardan begenip bir sapka aldim kendime megerse Gucci cakmasiymis, yanlardaki kirmizili yesilli nerenin bayragi bilen var midir? Gucci'nin bir cok sapkasinda da varmis o kirmizi yesilli desen:

www.google.com
(3) 

Polo tshirt yaka dugmesi

freedonia #1523347 
Yeni moda oldu bu sanirim ya da ben yeni yeni karsilasiyorum. Yakaya dugme koyuyorlar, bu dugmeler ilikli mi olmali yoksa acilmali mi sizce? Ornek: i.ibb.co
(3) 

espri nedr?

freedonia #1520559 
soru baslikta
(2) 

Sozlukten "maina" isimli kullaniciya mesaj atabilir miyiz lutfen.

freedonia #1520143 
Buraya bakabilir mi? Tesekkurler simdiden.
(5) 

Airbnb'de kalanlar

freedonia #1513537 
Gerci booking.com'da da var, private host denen meret. Elalemin evinde ciddi ciddi nasil kaliyor insanlar ya? Tamam parasini veriyoruz ama insan kendini siginti, besleme gibi hissetmez mi? Tum daireyi, tum evi kiralasan hadi neyse ama sadece bir odayi kiralamak nedir? Insan dogru duzgun ne mutfagi, ne banyoyu kullanabilir gonul rahatligiyla. Istedigin gibi girip cikmasi dert, gurultu olur bilmemne olur diye rahat hareket de edemezsin, f tipi hucre gibi bir sey resmen. Ben mi abartiyorum?
(4) 

Kutu birayi actigimda kopurup tasti

freedonia #1512612 
Ucte biri dokuldu neredeyse. Niye boyle oldu ya? Sallama vs yok. Buz dolabinda yer yok diye oda sicakliginda tutmustum bir hafta. Asitli icecekleri oda sicakliginda tutunca boyle mi oluyormus?
(2) 

Nebati'nin gozlerime bakin sozleri

freedonia #1508481 
Ben yeni duydum, gundemde bu yonden tartisildi mi, bilmiyorum. Berat Albayrak'a cok pis laf cakmis gibi geldi bana. Malum Berat'in gozlerinde rahatsizligi vardi. Gerci Nebati Berat'in adami diyorlar ama olmayabilir de, kavgada soylenmez gibi geldi bana. Siz ne dersiniz?
(4) 

Abican lafini hangi bolge kullaniyor?

freedonia #1506780 
Turklerle is yapan yabancilar "Abi" lafini cok kullanir, bunu biliyordum ama Abican'i nerden ogrenmis lan bunlar:) Turkiye'de hangi bolge kullaniyor bu abicani? Ben bilmiyordum bu kelimeyi.
(1) 

Petrolun varili su kadar oldu muhabbetlerindeki petrol hangisi?

freedonia #1502759 
Brent Oil mi Crude Oil WTI mi?
(2) 

Spor ayakkabi - bot arasi sehir ici kullanimlik ayakkabi (Erkek)

freedonia #1502729 
Kriterler:

- Gunluk sehir hayatinda giyilecek, dere tepe dagla isim olmaz, kot altina giyilecek genelde

- Ne spor ayakkabi gibi ne kislik bot gibi olacak. Ama ayni zamanda ikisinin de fifti fifti yerini tutabilecek bir sey:) Kaba agir bir sey olmasin, kisi getirmissin kanka ya da hayirdir spordan mi tarzi esprilere mahal vermeyecek.

- Alacali bulacali ya da 20 metreden goze carpan bir sey olmayacak, ultra degisik, zenci rapci ayakkabisi gibi bir sey olmasin siyah, koyu renkler hakim olsun

- Yagmurda falan kaymasin, kar onemli degil

Max 150 euroya kadar cikabilirim
(2) 

Ingilizce meta ne demek ya?

freedonia #1501055 
prefix olan meta tamam da adjective olan meta'dan hic bir sey anlamadim. Kafamda bir sey olusmadi. dictionary.cambridge.org
(1) 

Excel'de soyle bir sey var midir?

freedonia #1500919 
Atiyorum "urun fiyat listesi" excel dosyam var, bir de "urun fiyat listesi" word dosyam var, bu iki dosyadaki icerik, veriler tamamen ayni. Ben excel'de calisacagim, yeni urun ekleyecegim, yeni satirlar girecegim, fiyat degistirecegim vs. Ayni islemler word dosyasina da otomatik uygulansin, excel ve word dosyalari birbirine bagliymis gibi hareket etsin. Nasil yapabiliriz bunu?
(1) 

Excel'de geri al, ileri al tuslari islevsiz hale geldi

freedonia #1499348 
Excel'de ctrl f ile arama yapinca bulunanlar renkli olsun diye makrolu kod buldum, oh ne rahatlikmis diyordum. Bu sefer excelde geri al, ileri al tuslari etkisiz hale gelmis, ne sacma sey bu, tansiyonum cikti sinirden, Allahini seven yardim etsin. Tesekkurler
(2) 

Kimligimin onlu arkali resmine ulasabilecegim bir yer var mi?

freedonia #1495493 
E-devlet'ten vs. ?
(16) 

Trendyol, hepsiburada, amazon vs saticilara nasil guveniyorsunuz?

freedonia #1493853 
Ya ben anlamiyorum, insanlar niye bu siteler uzerinden alisveris yapiyor? Atiyorum market alisverisi mi yapacagim, migros'un carrefour'un sitesine girer bizzat ondan alirim, adam marketci zaten, elektronik mi lazim illa online alacaksam mediamarkt'a, arcelik'e girerim sitesine ordan yap alisverisini. Ne oldugu belli olmayan saticidan alip niye riske atayim kendimi. Ucuz mu satiyor bunlar? Olay ne? Cidden bilmedigimden soruyorum son 2-3 yildir online bir seyler almaya basladim. Bizzat yerinden alirim normalde.
(5) 

Espri ne?

freedonia #1488407 
(5) 

Rusya'nin teknik direktoru niye Coca Cola'nin reklamini yapiyor?

freedonia #1485175 
youtu.be Abi sen Russun. Herhangi bir Rus da degilsin, koskoca ulusal milli takimin teknik direktorusun. Ronaldo iyi kotu bir tepki koymus iste destek cikman beklenirken Amerikanin simgesi Coca Cola'nin niye reklamini yapiyorsun 2 saat, tutmus sise acip iciyor, sebeklikler falan. Putin bunlara bir sey demiyor mu?

edit: Yadirgadigim nokta Rusya teknik direktorunun bunu yapmasi, lafa gelince can dusmani Amerika bilmemne, ama tutup da adamlarin en buyuk markasinin reklamini yapiyor. Yani Senol Gunes'in durup dururken cikip greek yogurdu ovmesi gibi bir sey bu
(1) 

Burda Emin Capa ne demek istiyor?

freedonia #1484789 
twitter.com
"saat 23.00'den önce buralara gidenlere ne gözle bakıldığını gayet iyi bilirim."
Erkencilere ne gozle bakiliyormus?
(5) 

Su tarz bir sirt cantasi nerden bulabilirim?

freedonia #1484341 
youtu.be Sagdaki abinin cantasi cok havali, klas geldi gozume. Pahali da olsa bir kere alinip senelerce kullanmalik gibi de duruyor. Markasi, modeli, kategorisi hakkinda bilgisi olan, nerden bulunur bu tarz bir sey?
(4) 

Yemeksepeti Joker indirimlerini kullaniyor musunuz?

freedonia #1483359 
40 tlye 25 ode, 70tlye 45 ode, 120tlye 75 ode falan. Firma Indirimleri restorana emri vaki yaptiriyormus sanirim. Dogru mu? E restoran da karimiz yok bu satistan, ucuza satiyoruz diyip malzemeden, porsiyondan kisip yarim yamalak is yapmaz mi?
(10) 

Turkiye ligine play-off sistemi niye gelmiyor?

freedonia #1479680 
Senelerdir niye birbirimizi yiyoruz? O mac satti, o tesvik aldi, beriki otekinin eski hocasi, oteki kiralikmis zaten, o niye oynamadi o niye cezaliydi, o niye sakatti, yok bize fazla motive oldular, karsi takim hedefsiz niye boyle mucadele ediyor falan bir milyon tane cop tartisma, gerilim gereksiz yere. Lig bitince yapin bir play off birbirlerini yenip sampiyon olsunlar iste. Fikstur Sansi faktoru de minimuma inmis olur, biri kisin -10 derecede Sivas deplasmanina denk gelmis, biri agustosta Sivas deplasmanina gidiyor. Ayni sey mi? Anadolu klupleri desen zaten ayri tez konusu kume dusucez diye M.city'e donusen mi ararsin, hedefsiz kaldi diye Cemisgezekspora donusen mi? Yayinci da parayi goturur deli reklam heyecan olur. Kimse kimseye de dusman olmaz, herkes kendi onune bakar, ipler elimizdeydi rakibimizi play off da yenemedik, sampiyonluk gitti, hata bizdeydi derler kapanir olay.
(6) 

Espri nedir?

freedonia #1479043 
Tesekkurler.
(1) 

Bunlar ne agaci?

freedonia #1476134 
pembeli: twitter.com
beyazli: twitter.com

2. ve 3. resim arkadaslar. Twitter resim linkini direk vermiyor sanirim
(9) 

Espri ne?

freedonia #1473686 
10 uzerinden 0'lik bir skec gibi geldi, kacirdigim bir yer var mi? www.youtube.com
(1) 

Bu kedinin derisine ne olmus boyle ya?

freedonia #1473327 
Pembeden bahsediyorum? youtu.be
(2) 

7-8 sene once gelen Suriyeliler vatandaslik alamadi mi hala?

freedonia #1472914 
Bir videoda youtube yorumlarinda gordum. Bir kisi yazmis: Suriyelilere vatandaslik veriliyor bu insanlar secimlerde akpye oy verecek, akpnin oy deposu Suriyeliler falan.

Ona cevap biri de yazmis:
Suriyeliler dis politika araci olarak kullaniliyor dogru ama vatandaslik dagitildigi dogru degil. Vatandaslik alan en fazla 100,000 kisi var ki cogu yuksek egitimli. Cogu Suriyeli gecici Koruma altinda Turkiye de bulunuyor. Normalde diger ulkeler gibi 5 senden fazla Turkiye de ikamet izni bulunanlar vatandasliga basvurabiliyor fakat gecici Koruma altindakiler kac sene kalirlarsa kalsinlar vatandaslik alamiyorlar. Vatandaslik alan Suriyelilerin de AKP ye oy vermesini istemiyorsaniz diger partilerin once onlara tehdit degil insan gibi davranmasi gerek.

Bu cevap dogru mu adam 7-8 senedir bu ulkede hala alamadi mi bunlar vatandaslik? Ne yani milyonlarca insandan sadece 100000 mi vatandaslik aldi sadece?
(2) 

Bu basliktaki kelime oyunu ne? Tirana the mill

freedonia #1472786 
Ingiltere'nin Arnavutlugu yenmesi uzerine bir baslik atmis ingiliz gazetesi. Baskent Tiran'daydi mac. Kelime oyunu, ilskilendirilmesi gereken phrase falan ne burdaki?
(2) 

Esad Kurtlere bir sey demiyor mu?

freedonia #1471318 
Ulkenin ucte biri gitmis, neyse olan oldu, orasi da onlarin devleti olsun, yapacak bir sey yok deyip ustune soguk su icip onune mi bakiyor bu adam?
(4) 

Turkce'de boyle bir kullanim var mi ya?

freedonia #1470133 
youtu.be Tepkisini almaz gecti diyor. Tepkisini dikkate almadi anlaminda kullaniyor sanirim. Almaz gecti falan boyle bir kullanim var mi gercekten ya yoresel agiz vs hic rasladiniz mi?
(6) 

Deserve'un buradaki kullanimi yanlis degil mi?

freedonia #1469560 
Serve diyecekken deserve demis gibi geldi bana siz ne dersiniz? twitter.com
(3) 

"I just turned had 16" cumlesi dogru mu?

freedonia #1468835 
Inversion gibi geldi ama inversion yapisi da degil sanki.
(3) 

Kalecinin doping yapmasi

freedonia #1465626 
Ajax kalecisi dopingden 1 yil ceza almis. skor.sozcu.com.tr Kesinlikle salakliktan yanlis madde aldi. Dopingin kaleciye faydasi var midir?
(9) 

Turkiye nufusu

freedonia #1465478 
Haber sitelerine dusmus, TUIK verilerine gore 83 milyon 614 bin deniyor. www.sozcu.com.tr Bu rakamda gocmenler, multeciler yok degil mi? 5 milyon falan daha mi eklememiz lazim buna yoksa hepsi total mi 83 milyondur
(4) 

Bogazici Mezunlari eylemlerin neresinde ?

freedonia #1465240 
Bu kodaman abilerin niye sesi cikmiyor. Hepsi en ust kademe yonetici bilmemne zaten hele o boomer jenerasyon. Niye sesleri cikmiyor, sesleri cikiyor da ben mi duymuyorum.
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık