(5) 

İst havalimanı ulaşım

patos64 #1472133 
Günaydın.
Esenler otogarından gece 1-2 gibi havalimanına nasıl gidebilirim bilgisi olan var mı? Taksi 100 lira küsur olsa gideyim dedim de 150 160 falan yazıyor o yüzden eledim şimdilik:) havaist mi ne varmış o da 5 de başlıyor yazıyor ama ne bileyim bir bilgisi olan varsa sorayım dedim. Uçak 7:30 da.

edit: o kadar ülke sayısız şehir gezdim, hiçbirinde zerre zorlanmadan gezdim, ne aradıysam internette nokta atışıyla tereddüte de kalmadan buldum.kendi ülkemde bir yere gitmek için 2 saat araştırma yapıyorsun, bulsan da emin olamıyorsun, şu iş bile yapamıyoruz amk!
(7) 

Covid testi

patos64 #1470562 
Arkadaşlar bu testi yaptırıp da mesaj olarak geçici izolasyondasınız diye mesaj alan var mı? Sonuç negatif çıkana kadar izolasyon demenin anlamı var? Acaba pozitif çıktı ama onaya mı gidecek diye?
(13) 

Sevgililer günü hediyesi tartışması

patos64 #1466773 
Arkadaşlar ben mi hatalı mıyım bilemedim ama, şimdi yarın sevgililer günü, uzak mesafe durumu var hatta yurtdışı:) ben hediye almak istedim kız kardeşiyle ulaştırmak için ya da kendim gideceğim 1 ay sonra vermek istedim, sonra da geç olur diye ulaştırayım dedim ama kız kardeşinin bir sorunundan dolayı bu haftaiçinde halledemedim, haftaya kaldı, ama biraz tezcanlı olduğu için hiçbir şey yapmasam hemen tepki verir, ama şurayı yanlış anlamayın çok ufak bile bir şey halletsem yeterli, hani çok hediye düşkünü anlamı da çıkmasın. Bu yüzden hediye aldığımı geldiğimde vereceğimi söyledim, maksat hiçbir şey yapmadığımı düşünmesin, hemde haftaiçi kardeşi verince sürpriz olsun, bir anda şöyle şeyler duydum, şimdi değilse ne anlamı var teknoloji gelişti, sipariş verebiliyor, bu bahane yapmadıysan şimdi açıklamanın anlamı yok boşuna konuşma yorulma gibi gibi... sonra sinirlendim dedim ki yahu en fazla dersin ki şimdi olsa daha güzel olurdu ama öyle planladıysan yapacak bir şey yok hatta içinden sinirlenebilirsin bile ama bunu böyle göstermenin ne anlamı var?
Bilmiyorum bana çok saçma geldi. Ne diyim. Ben de planım buydu ama heves falan bırakmadın bir şey yapmayacağım dedim.
(6) 

Murat Kaya olayı

patos64 #1463807 
Şuan kızına tecavüz ediyorum olayında murat kaya’nın neden tutuklanmadığı, rahat rahat gezdiğinin gerekçeli kararı var mı? Şuan dava devam ediyor mu? Örneğin kişi müebbet de alabilir ama sadece tutuksuz mu yargılanıyor?
(1) 

Sokağa çıkma yasağı

patos64 #1460637 
Arkadaşlar yabancı ülkede çalışma izinli olup tatile gelenler yabancı turistler gibi yasak sürecinde dışarı çıkabiliyor mu? Bilginiz duyumunuz ya da bu durumu yaşayan var mı? Evet diyen var da hayır da var iki farklı polis:)
(2) 

Davayı erteleme

patos64 #1459049 
Günaydınlar. Anlaşmalı bir boşanma davasında erteleme yapılmak isteniyor, dava da yarın, nasıl bir yol izlenmeli? Acilen ne yapılması lazım? Dilekçe verilecekse örneğin protokolün tekrar görüşülmesi olabilir vs bilmiyorum, bugün mü yarın mı yapılmalı?
(3) 

Daha bulaşıcı olmak ne demek

patos64 #1458757 
Arkadaşlar bu ingiltere’de olan mevzuyu anlamadım. Daha öldürücü olduğu hakkında veri yok ancak daha bulaşıcı deniyor. Bunun manası nedir?
(1) 

Seyahat izin belgesi onaylanmadı

patos64 #1456073 
Şimdi hangi akla hizmet onaylanmıyor ben anlamıyorum, ulaşacağım yer de yok. Yurtdışından türkiye’ye geleceğim gece uçakla ve bulunduğum ile kiralık arabayla gideceğim başka bir şehirde. İkametim yaşadığım ile gidişim Reddedildi şimdi bunun mantığı nedir? Havalimanında 6-7 saat oturup sabahın 5-6 olmasını bekleyeceğiz? İletişim numaraları türkiye’den aranıyor derdimizi de anlatamıyoruz.
(3) 

Uçakla seyahat hakkında

patos64 #1455991 
Arkadaşlar şuanda bavul kabin bagajı kuralları ne durumda? Bende 2 bavul, 1 sırt çantası ve laptop var. 20 kilo hakkım var, şimdi sadece laptopu mu yanıma alabiliyor muyum? Sırt çantasını alamıyorum galiba değil mi?
Ayrıca sırt çantası ve bavul toplam 20+8 şeklinde 28 kilo hakkım mı olmuş oluyor yoksa o 8 kilo sırt hakkı ölüyor mu? Şuan sistem nedir acaba?
(1) 

tradingview hk

patos64 #1455064 
günaydın duyuru halkı.
malum kampanyası var, pek bilgim de yok teknik vs hakkında yani öğrenme heveslisiyim, şimdi pro olan için konuşuyorum, almaya değer mi? yani pro olmadan çizimler vs mümkün mü, engellenen pro olmadan yapamazsın pek bir anlamı yok bir şeylerin gibi durumlar var mı?
(12) 

iş hayatında para mı huzur mu?

patos64 #1454741 
aslında direk böyle sorunca soru eksik olacak. şöyle açıklayayım, 4 sene civarı bir iş hayatım var ve beş parasız birisiydim ilk zamanlar. evlenecek olsam düğün yapamazdım, araba alsam alamazdım, rahatça dışarıda yiyip içemezdim bile. okul bitti iş hayatına başladım, aklımda işlerden ziyade hep ani gelişen bazen benim bazende tanıdık faktörüyle aklımda olmayan işlerde çalıştım, parayı seçtim. para biriktirmeyi seçtim. çok pişman mıyım? değilim, hatırı sayılır bir birikim yaptım. şuanki işim en çok maaşı olan işim ama 24 saat vardiya sistemi ve yorucu, dinlenmesi az vs. 2.5 sene direndim, en sonunda geçen hafta istifa ettim. tabi pandemi vs iş bulmak zor ama, kendime şunu söyledim;
öyle ya da böyle pandeminin neredeyse 1 senesini çalışarak geçirdim, dayanacak psikolojim artık kalmadı, belki 5-6 ay taş çatlasın 1 sene daha çalışabilirdim ama artık gemileri yakmışken çıkmak istedim. artık alanımla iş bulmalıyım dedim, işsiz kalma fedakarlığını kendime yapıp er ya da geç, maaşı standart bile olsa alanımla ilgili iş bulmam gerektiğini, yaşımın çok geçmeden bu kararı almak istedim. çalıştığım yerde gece gündüz karışık vardiyanın getirdiği uykusuzluk düzeni bir yana, baskısı bir yana, dinlenmesi bir yana, bir çok sorun vardı, elle tutulan tek şey paraydı. 2.5 senenin karşılığı türkiyede belki 5 seneye eşdeğerdi. ama bir yere kadar dedim.

bu benim hikayemdi, siz ne düşünüyorsunuz? doğru mu yanlış mı? sizin de böyle deneyiminiz var mı?
(1) 

Nasır bandı hk

patos64 #1443397 
Arkadaşlar bandı kullanıyorum şuanda, çıkardığımda artık kullanmamam gerektiğini nasıl anlarım? Ayrıca çıkardıktan sonra deriyi kendim mi kaldırayım yoksa zamanla kendi mi çıkar? Sağolun.
(5) 

Tarla değeri hakkında

patos64 #1411921 
Arkadaşlar babamın imkanı yok ödeyemeyeceği borcu var. Bize bir faydası yok tabi bu paranın, kişisel keyfi savurganlıkları. Her neyse, amacımız bir vefat halinde mirası reddetmek... üzerinde doğunun ücra bir ilçesinin ücra bir köyünde olan 7-8 tane tarla 2 tane de ahşaptan vs yapılma uyduruk köy evi gözüküyor. Ama her birinin ortalama 7 Hissedarı var. Sorum şu, bu ücra tarlalarda tarım bile yapılsa çok zor anlayın yerleşim vs yok, bu bir tarlanın büyüklüğü de stad kadar değil ya da max stad diyelim. Sizce bir tarlanın ederi 30-40 bin tl edebilir mi? Bu arsa arazi işlerinden anlamıyorum. Yani hepsi satılsa 7-8 hissedarı düşünürsek kişi başı 50-60-70 bin gibi rakam düşme ihtimali var mı? İsteğim daha az olması zaten:)
Teşekkürler şimdiden:)
(6) 

Haciz için tavsiye

patos64 #1408946 
Merhabalar.bir tavsiye isteyecektim.
Babam hacizlik oldu, üstünde zilyon tane hissedarı olan toplasan ederi 100 bin tl olan kişi başı belki 5-10 düşecek tarla harici bir şey yok. Kendisi emekli. Ben şu tavsiyeyi verdim. Rızanla maaşına haciz koydur 700-800 tl her ay ödensin, hem mecbur avukat tamam der çünkü başka ödeme yolu yok, toplamda 40 45 bin tl 3 dosya, tek banka ama. hem de insanın kafası rahat olur, ödedim ödemedim muhabbeti olmaz, avukat rahatsız etmez, yok ev haczi yok bilmem ne diyerekten.

Sizce mantıklı mı yoksa atladığım bir şey var mı?
(8) 

Yıllık izinden geç dönmek

patos64 #1397190 
Merhabalar.
Bir şey soracaktım, 1 gün devamsızlık yapmanın cezası yanılmıyorsam o günün ücreti kesilir, ek olarak hafta tatili ücreti çalışandan kesilir diyor kanun. Ama devamsız sayılmanın kuralları var diyor, mazeretsiz vs..

Benim durumum şu, yıllık izinden dönüyorum, ama uçak kullanmam şart, bunun içinde şehir değiştirmem gerekiyordu. Metro turizm denilen illet otobüs geç kaldı, kısa keseyim taksi ücreti falan ödedim birde uçağa yetişmek için, uçağı kaçırdım. Fark ücreti verdim birde uçak için ertesi güne yer ayırttım. Zaten bir ton masraf yaptım yani keyfi değil. İşyeri 2 gün parası kesmiş benden yanlış hatırlamıyorsam? Şimdi bunu yapmaya hakkı var mı? Ben kanıtlayabilyorum durumumu, niye geç kaldığımı... hatta mesaiden 10 saat önce haber veriyorum gelemediğimi. Kanunen bu devamsızlık halinden sayılıyor mu?
(4) 

grip ve soğuk algınlığı

patos64 #1386398 
Çevrenizde şuan bu hastalıkları geçiren var mı yoksa ben olmayı mı başardım? Kimsede göremiyorum maşallah.
(8) 

Ufak bir jest tavsiyesi

patos64 #1386177 
Arkadaşlar hoşlandığım kız diyelim, bir şehri çok seviyor hamburg. Takip ettiği bir instagram sayfası var hamburg ile ilgili. Ben sayfa yöneticisiyle konuşup ufak bir jest yapmak istiyorum ama ne aklıma gelmiyor. Story attırabilrim ama içeriği ne olacak bilemedim, ya da başka ne olabilir yani aniden görmesi lazım. O sayfayı takip ettiğini bildiğimi bilmiyor. Aklınıza ne geliyor?
(1) 

Whatsapp mavi tik

patos64 #1386171 
Bazen oluyor bu durum merak ettim.
Şimdi bi mesaj yolladım diyelim, ulaştı ama okunmadı. 1 saat sonra yine mesaj attım diyelim o sırada interneti yok, olsa da farketmez gerçi... her neyse, 2 saat sonra da mesaja girip okuyor ama o son attığım mesaj sadece ulaşmış gözüküyor. BaZen aradaki bir mesaj böyle oluyor. Şimdi ben bilemiyorum, bu mesajı okudu ama sistemsel hata mı var başka bir şey mi? Mesajı tekrar göndersem mi kararsız kalıyorum çünkü, nedenini bilmediğimden.
(2) 

Pistacchio bottega nasıl içilir?

patos64 #1386112 
www.bottegaspa.com
Elimde bundan var ama nasıl içilir bilmiyorum, sek mi karışık mı? Tavsiyesi olan?
(1) 

Basel hakkında

patos64 #1382700 
Arkadaşlar zamanım az, interlaken ve zürih’e gideceğim basel için çok zaman yok, sizce bir şey kaçırır mıyım zürih ile benzer mi zaten?
(2) 

Uçak kabin bagajı hakkında

patos64 #1382662 
Merhaba, saçma gibi ama işte bu firmalara belli olmaz. Dutyfree’den çanta aldık diyelim uçak kalkışını bekliyoruz ama elimde de bir sırt çantası var etti mi 2... demesinler 2 çantan var diye:)) sizce?
(3) 

zaandam mı volendam mı haarlem mi?

patos64 #1377676 
merhaba duyuru. amsterdam'ı gezerken bu 3 ünden sadece birisine zaman yetecek. giden varsa eğer ikisine de, hangisini tercih ederdiniz? ya da direk sıralama da yazabilirsiniz. :)
(5) 

sevgiliye çikolata kutusu

patos64 #1377309 
Bu hediye işlerinden çok anlamam :) çikolata kutusu almak istedim ama kutusu illa kalp vs gibi mi olmalı yoksa bu şekilde de olur mu? eshop.bind.com.tr
İşte pembe kırmızı veya böyle turkuaz gibi farklı bir renkte güzel duruyor gibi ama işte dediğim gibi kalpli güllü vs mi olmalı?
Özel bir gün için değil bu arada.
(5) 

Bir yalan bulmak lazım

patos64 #1372606 
Bir ameliyat olacağım ama iş yerinin ne ameliyatı olduğunu bilmemesini istiyorum. Şu ameliyatı olacağım deyip bir plan kurmam lazım. Rapor falan alınmayacak, 2-3 günde döneceğim işe...hemen işe dönülebilen ameliyatlardan ne var dışarıdan gördüklerinde farkedilmeyecek şekilde?
(9) 

Sevgiliyle tatilde masraf konusu

patos64 #1372602 
Mesela sevgilinize hadi şuraya gidelim diye çok ısrar ediyorsunuz ve siz de bir para babası değilsiniz. Biletlerini her şeyini ben alıyorum mu dersiniz yoksa örneğin uçak biletin bir yönü benden ya da sen biletini al oradaki tüm masraflar benden mi dersiniz bu tarz işler nasıl oluyor? :) para bu konuda konuşulacak bir şey o yüzden, yoksa araya para girme konusu bu tarz şeylerin arada problem yaratması gibi bir şey yok. Basit ele alabilirsiniz yani. Not: sevgilim yok sadece sormak istedim:)
(6) 

İş stresi beni bitirecek

patos64 #1370476 
Para için çalışıyorum daha doğrusu iyi bi maaş olduğu için. Zamanında zaten geçici girdim ama 2 sene tahmin etmiştim şuan 15 ay oldu.
İşin stresi bir yana, şeflerin sana gerizekalı muamelesi yapıp incik boncuk şeyler için laf olsun diye yaptıkları eleştirilerden gına geldi.
Ortalama bir araba diyim ve ortalama uyduruk bir düğün yapacak kadar para biriktirdim, aslında 1 sene daha dursam çok rahat edeceğim ama gerçekten her gün söve söve gidip söve söve çalışıyorum, 1.5 ay daha durmak zorundayım ondan sonra bıraksam mı ne yapsam bilemedim. 27 yaşına giriyorum ve asıl mesleğimle ilgili iş bulmamın vakti olduğunu düşünüyorum, tabi işi bıraktığımda 1 sene işsiz kalmayı göze alarak düşünürsek daha iyi olur bu malum ortamda. Ek olarak maalesef iş bulup çıkacağım bir durum yok.
Bilemiyorum Altan, ne yapsak... siz ne yapardınız ya da ne yaptınız? :)
(4) 

Bitcoin alımı

patos64 #1369148 
Çok kafamı karıştırdı yeni bir süreç de olduğundan güvenemiyorum, direk güvenebileceğimiz alım yapılan site adı verebilir misiniz? Kullandığınız, çok iyi olur teşekkürler:)
(6) 

Siyahi çocukların videoları

patos64 #1368110 
Bu siyahi çocukların komik videoları dolaşıyor, tepkileri falan internette, nereden çekip çıkarıyorlar onları böyle? Belgeselden mi filmden mi? Bilginiz var mı?
(4) 

Schengen vize mülakatı

patos64 #1367956 
İyi geceler ahali.
Vize mülakatında konsolosluk çalışanı hiçbir şey sormadı evraklar haricinde. Genelde sorarlar ya standart sorular yoklamak için, tek bir şey bile sormadı. Bu iyi mi kötü mü sizce? Normalde sormayacaktım bu soruyu ama sonucun 45 gün sonra kesin tarihli şekilde belli olacağı öğrendiğim için fikir alayım dedim :)
Ayrıca 4 banka dökümü gösterdim içindeki ayrıca hesapları da eklersek toplamda 10-12 tane hesap... bir tanesini aldı bankanın, diğerlerini geri verdi yeterli paran var diye, bu da garip geldi:)
(8) 

gerçekçi düğün masrafı

patos64 #1365217 
evlenme falan yok ama yine de merak ettim:) öyle abartmadan ortalama bir düğün ve süreci bir erkeğe ne kadara patlar?

kızın kendisi yani evlenenler alsa da bir altın verme süreci varmış herhalde, 20-30 bin tl lik altın olduğunu farzedelim, bu kadar altının da kabul edildiğini düşünelim (rezalet bir süreç söylerken ben utanıyorum:)

yemeksiz düğün olacak, salon fiyatları herhalde 10 15 bin diye biliyorum ama yanlış da olabilirim.

yani işte o altınlar hariç, erkeğin aldığı mobilyadır eşyadır düğün ortalama bir balayı bilmem ne zart zurt kıl tuy ne kadar çıkar tahmini? 40 bine bitiyor mu bu iş:) dur lan balayı hariç, onu bari katmayalım yoksa 40 zor:)
(1) 

Schengen vize fotoğrafı

patos64 #1364100 
Arkadaşlar anlamadığım bir şey var, 3.5-4 cm civarı oran verilmiş, yüz kısmı 34 mm olmalı denmiş vs ama benim çektirdiğim foto yanlış çekilmediyse pasaport fotoğrafı ile aynı ebatta şuan yani büyük biyometrik bir fotoğraf.. ama bu vize basılıyor ya vize çıkarsa eğer, orada kullanılan fotoğraf çok küçük bir fotoğraf, şimdi benden istenilen fotoğrafla uymuyor gibi.. acaba onlar bizden o biyometriği alıp sonradan dijital ortamda onu küçültüyorlar mı yoksa biz direk o halde mi veriyoruz? Yani yanlış foto mu var yoksa doğru mu bilemedim.
(5) 

Hesap dökümü ingilizce oluyor mu?

patos64 #1359633 
Konsolosluğa verilecek ama hesap dökümü nasıl ingilizce oluyor? Enparayı aradım döküm ingilizce olmaz ama banka mektubu ingilizce olur dediler. Ben de önceden başvurmadım hiç, hesap dökümü ingilizce oluyor mu bilmiyorum. Hesap dökümünü normal bankadan kaşeli alıp banka mektubunu da ingilizce alırsak sorun olmaz değil mi!?
(5) 

İngilizce çeviri

patos64 #1357653 
sevgili duyuru,
Şimdi seyahat tarihi 19 eylül, vize randevusu için mail attım 26 haziran dedim tarih için gelen cevap şuydu,

as your travelling date will be on 19.09.2019 we will confirm your appointment
in June/Juli.

Thank you for your passion.

Şimdi haziranda randevu için mail mi at diyor yoksa tamam onaylandı mı diyor çıkamadım işin içinden:)
(4) 

Krakow da 1 gün

patos64 #1357333 
Yeter mi sizce gençler? Sabah 7 den gece 12-1 e kadar.. toplama kampına sabahtan direk gittiğimi hesap edersek tatmin eder mi? Akşam da pub tarzı bir yerde geçirsek o gündüz vakti yeter mi gezmeye?
(4) 

Sadece pc wifiye bağlanmıyor

patos64 #1357218 
İyi akşamlar duyuru.
Daha yeni dün gece bağlanıyordum ama öğlen bi anda gitti bağlantı, yani daha doğrusu bağlantıyı kuruyor ama sarı ünlem çıkıyor, cep telefonundan bağlanabiliyorum ama.. googledaki çoğu şeyi denedim herhalde denemediğim şey kalmadı gibi.. şifre yeniledim isim yeniledim tekrar eski haline getirdim, komut sisteminde yap denilen şeyler vardı onu yaptım, şifresiz hale getirdim yine aynı uyarıyı vermişti, defalarca kapatıp açtım, yazılıma güncel dedi wifi için, onu kaldır dedim yeniden başlattım olmadı.. sizin başınıza geldiyse var mı bir çözümü? İnternet sağlayıcıyı aramadım sadece ama sanki onlarla alakası yok gibi ama bilemedim de.
(3) 

yeni yerler mi görmek yoksa anıları mı canlandırmak

patos64 #1356633 
schengen ile ilgili birkaç soru sorarken böyle bir konu aklıma geldi, siz ne düşünüyorsunuz?
malum zaman az olunca ek olarak maddiyat da eklenince her şeyi yapmaya fırsat kalmıyor, bir tatile çıktığınızda önceden gittiğiniz yerlere gitmeyip buraları zaten gördüm diyip yeni yerler mi görmek istersiniz yoksa önceden gittiğiniz aklınızda kalan yere mi gitmek isterdiniz?
(4) 

schengen vizesi konaklama bilgisi

patos64 #1356619 
arkadaşlar yarı turistik yarı akraba ziyareti yapmak için vizeye başvuracağım ama bir şey kafama takıldı. şimdi almanya'dan başvuracağım ve ilk giriş almanya, akrabalarda almanya'da...4 gün orada kaldıktan sonra 5-6 gün daha birkaç ülkeyi gezmek istiyorum. otel rezervasyonu diğer ülkeler için yapacağım problem yok ama aklıma takılan almanya konusu. şimdi orada evde kalacağım ve davetiye çıkartma gereği duymadım sonuçta turistik gidiyorum ve herhangi bir ülkede olduğu gibi orada da tanıdığım akrabalarım olabilir ve onlarda kalabilirim.

almanya'daki konaklama kanıtı için bir akrabamın almanya'daki ikametgah fotokopisi, iletişim bilgilerini sunsam yeter mi otel konaklaması benzeri gibi? sonuçta mantığa göre normalde otel rezervasyonu da sadece prosedür olabilirdi, hiç kalmayacak da olabilirdim, iptal de edebilirdim. sizce böyle yapsam olur mu, ya da ne yapsam daha iyi olur?

teşekkürler şimdiden.
(2) 

schengen hakkında

patos64 #1354721 
sevgili duyuru,
asıl amaç schengen ülkelerine gitmekti ama aktarmalı bir bilet buldum, aktarma süresi 24 saat. belgrad üzerinden gidiyor amsterdam'a. dedim belgradı da görmüş olurum, bu bilete aklım yattı ama asıl öğrenmek istediğim şu ki, belgrad vizesiz malum ama bu ülkeye giriş yaptıktan sonra schengenli ülkeye gidebiliyor muyuz burası üzerinden?

deneyimleyen oldu mu? teşekkürler.
(2) 

Fon alımı hakkında

patos64 #1350208 
Günaydın duyuru,
İş yatırımdan mesela fon almak istediğimde atıyorum ücreti 0,025, 1000 adet aldığında 25 tl yapıyor ya, 30 tl kesmek istiyor, 2000 desen 60 tl yani her 1000 likte 5 tl fazla... benim bilmediğim hangi kuralı olayı var bu işin? Bu ne kesintisidir?
(7) 

Evdeki kıllar

patos64 #1343594 
Temizlik yaparken hep farkediyorum bu uzun kadın saçı dolu oluyor her yer, bu saç veya her neyse nereden geliyor anlam veremiyorum:) nedir bunun olayı?
(1) 

Vize hakkında

patos64 #1340580 
Arkadaşlar yakın zamanda bir vizeye başvurma düşüncem var, genel olarak sormak istediğim bir şey var, göstereceğim yaklaşık 8-9 tane hesap var, hepsine tek tek cüzdan çıkarmam bir eksi değildir dimi? Tek hesapta durmuyor para. Hep okuyorum mesela 1-2 hesap gösterilmiş, çoklu denk gelmedim hiç...
Birde bir bankada dolar euro tl altın hesabı hepsi varsa banka tek tek müşterimizin şu şu şu hesaplarında şu var diye yazı veriyor herhalde?

Son olarak ise ek olarak vadeli mevduatın hesap cüzdanında paranın yatış tarihi ile beraber vade bitiş yazar mı hiç görmedim de o yüzden:)

Çok sağolun şimdiden:)
(3) 

döviz hakkında

patos64 #1339103 
sevgili duyuru,
mesela kanada doları, avustralya doları ne bileyim mesela yeni zelanda doları gibi paraları veren banka veya başka kuruluş var mı? cep şubeden alıyorsun ama sana gerçek olarak bunu veriyorlar mı? hiç duymadım ama, bilgisi olan var mı?
(1) 

Telefon rehberi taşıma

patos64 #1335739 
Arkadaşım telefon aldı yenice.
Android kullanıyordu ama ekran gitti yani basamıyor hiçbir şeye dokunmatik gitti. İphone aldı, rehberi aktarmak istiyor, android ekranını kullanamadan bunu iphone aktarma yolu var mıdır acaba? :)
(5) 

İngilizce çalışmak

patos64 #1335645 
Günaydınlar.
B1 seviyem var diyelim, ama kullanmayalı baya unuttum. Öncelikle genel olarak çalışıp ardından sınav için ielts vs ayrıca çalışacağım ama bu sefer direk kelimelerle başladım, sırf kelime belki 1-2 ay sırf kelime ezberliyim diyorum. Yani gündelik kullandığım ne varsa çoğunu oturtup öyle grammer yapayım diyorum, daha mı iyi olur? İkisi bir gitmez çünkü zaman kısıtım var maalesef, gün içinde en fazla 2 saat o da belki.
Böyle daha mı verimli olur?
(2) 

Alçı sonrası ağrı

patos64 #1335232 
Arkadaşlar bilek kırığı vardı,
Alçı çıktıktan sonra bilekte ağrı normal midir? Alçı 1 ay durdu bugün çıkartmışlar, ağrıyormuş baya. Bilgisi olan deneyimleyen varsa sorayım dedim.
(3) 

işgöremezlik rapor parası hakkında

patos64 #1334383 
sevgili duyuru,
aralık 25 ten ocak 25 e kadar raporlu birisi olsun,
bu kişinin rapor parası ne zaman yatar? internette pek sağlıklı bilgi bulamadım, 15 gün içinde diyor ama şimdi rapor 2 maaş dönemini kapsıyor aralıktan birkaç gün ve ocaktan 22 gün...

rapor bittikten sonra mı yatıyor? raporun başlangıcından 15 gün sonra mı yatıyor tam anlamadım. bilen varsa sağolun şimdiden.
(3) 

Toefl ve ielts

patos64 #1334163 
İyi geceler duyuru.
Toefl 32,
Ielts 4.5
En az alması gereken puanlar bunlar ise, hangisini tavsiye edersiniz?
(1) 

İngilizce kelime uygulaması

patos64 #1333499 
Merhaba duyuru.
Şimdi böyle kelimeleri gruplandırma şeklinde yapmış yani mesela hayvanlar, meslekler fiiller tarzında barındıran, faydalı bulduğunuz önerebileceğiniz uygulama var mı ios için?
(1) 

Yurtdışı dil okulu ödemesi

patos64 #1333112 
Arkadaşlar bu ödeme nasıl oluyor? Yani örneğin bir okul 5000 cad veya 5000 aud veya 5000 euro diyelim, bu ödemeyi aracı kuruma mı yapıyorsunuz? Yoksa aracı kurum bir hesap no mu veriyor yani okula swift yapmak için?

Peki okula direk yapıyoruz diyelim ve de bizim de kanada doları hesabımız olsun farzedelim, direk bu parayı o ülkeye tl ye hiç bulaşmadan eksta komisyon vs gibi şeylere girmeden yollayabiliyor muyuz? Direk döviz transferi şeklinde?
Şundan özellikle sordum 1-2 sene sonra kur ne olur bilmediğimden şimdiden döviz toplamak o ülkenin para biriminde:)
(3) 

3d secure ödeme

patos64 #1331140 
yanlış bilmiyorsam bunun amacı telefona mesaj gelmesi yani kart başkasının elindeyse teline mesaj gelmeden ödeme yapamaması değil mi?
şimdi internet sitesinde 3d secure ile ödeme seçeneği olmasının mantığı nedir? ya vardır ya da yoktur olmaz mı? kart sahibi neden gerçekten sahibi kendisi ise neden 3d secure seçsin ki?

mobil görünümden çık