(6) 

Ayda 500 tl harcamak

patos64 #1330877 
Ayda, tabi yılın ayları olan ayda sigara fatura yol normal mecburi yemek yani mutfak masrafı hariç tutularak keyfi cafedir işte dışarıda yemek yemedir abur cubur markettir gibi şeylere 500 harcamak fazla bir rakam mı sizce?
(3) 

ingilizce çeviri

patos64 #1329620 
iş başvurusunda geçen bir cümle oluyor sevgili duyuru.

Are you able to perform the essential functions of the job for which you are applying, with or without reasonable accommodation?

ne demek istenmiş?
(2) 

gss hakkında

patos64 #1329391 
merhabalar.
ben işsizlik maaşı alıyordum sonra o sırada iş buldum ama türkiye'de değil... işkura ulaşıp bildirdim işsizlik maaşım kesildi haliyle. gss prim borcu da oluşmuyor ben de, nedeni nedir sizce? yani sisteme ne olarak girmiştir ki sgk da herhangi bir borç oluşturmuyor ikametgah vs değiştirmediğim halde? görebileceğim bir yer var mıdır ek olarak?
teşekkürler.
(2) 

döviz tahvili

patos64 #1326078 
arkadaşlar şöyle bir şey geliyor ama tahvil kupon faizi vs işinden hiç anlamıyorum.
www.bloomberght.com

diyor ki
ABD Doları Cinsi Devlet Tahvili

Vade: 364 Gün (1 yıl)
Kupon Dönemi: 6 ay (182 gün)
6 Aylık Kupon Oranı: %2,00
Yıllık Getiri Oranı: %4,00

kupon dönemi ne demek? 6 aylık kupon ne demek, onun %2, yıllığın %4 olması ne demek? internette tam anlayamadım olayı. bilale anlatır gibi anlatabilecek olan var mı :)
(4) 

iş hayatı hakkında

patos64 #1325909 
biraz ani gelişen durumlar biraz da maddi sıkıntıdan dolayı kariyet yönetimini iyi yapamadım daha doğrusu belli bir konuda dalda çalışmadım 3 işimde de. 3 ü de farklı. hepsinin kattığı çok şey var elbette ama işte. yani buna biraz mecbur kaldım uzun hikaye tabi. ailemin ne düğün yapacak parası(kız da yok ortada ama işte:DD, ne araba bir şey alacak parası vardı, hani kendim düzene sokacak bir desteğim yoktu, borçlar ödeyeceğim öğrenim kredim vs derken başka bir şehre göç edip kira ödeyecek lüksüm yoktu, ölmezdim ama sadece yaşamak için çalışırdım diyim.

şuan geleceğime hiç faydası olmayan daha doğrusu bu dalda ilerlemeyeceksem (ki zannetmiyorum) hiç faydası olmayan maaşı çok iyi bir işteyim. para biriktirmek için buradayım ve 7 ay oldu.
istediğim dalda sadece uzun dönemli bir stajım ve katıldığım iyi eğitimler var, ek olarak da farklı işlerde 2-3 senelik bir iş hayatı tecrübesi. 3. iş yerim ve ikisi herkes tarafından bilinen yerler. iyi referanslar.

asıl soru şu arkadaşlar, yazın 27 oluyorum ve bu yaştayken özel durumlar olmazsa bırakmayı düşünüyorum, 27-28 yeni bir dalda kariyere başlamak için yani iş ararken aşırı bir dezavantaj oluşturur mu yoksa birazcık mı oluşturur? hiç oluşturmaz demek istemedim illaki bir dezavantaj olduğuna inanıyorum.genelde 30 daha net keskin bir yaştır ama yine de sormak istedim fikir olarak.

27 yaş bu konuda artık dur deyip belli bir yola girmek için geç değil dimi? özetle soru bu. uzattım :D
(5) 

İş hakkında

patos64 #1321593 
Diyelim ki iyi para kazandığınız ama geleceği belli olmayan yani 3-5 sene sonra işten çıksan etsen ne olacağı belli olmayan bir işiniz var, riskli ama parası iyi,
Birde neredeyse yarısını kiraya vereceğiniz bir maaşınız ama artık bir konuda tecrübelenmeye başlayacağınız bir iş var,
Siz olsanız ilkini bırakıp ikinciye geçer miydiniz yaş 25-26-27 lerdeyken?

Ekonomik durumunuz ise berbat da değil iyi de değil, ortalama bir araba birde düğüne gidecek bir paranız var farzedin:)
(5) 

Şube faizi hakkında

patos64 #1320983 
Sevgili duyuru
Şimdi gidip internet bankacılığından değil de şubeden vadeli hesap açtırdık diyelim, ben bu parayı internet bankacılığında hesabıma girdiğimde görebiliyor muyum? Görünüyorsa normal vadeli bir hesap gibi mi görülüyor?
(3) 

özel hastane mr fiyatları

patos64 #1315869 
arkadaşlar yakın zamanda özel hastanede mr çektirdiniz mi?
mr fiyatları ne durumda özelde ortalama?
birde tabi muayene ücreti var o ne kadar oluyor genelde?

teşekkürler.
(6) 

araç kiralama hk

patos64 #1315578 
sevgili duyuru şimdi araç kiralarken mini hasar koruması var ek olarak 50 100 tl istenen bir şey... 500 tl ve altı hasarlar için falan yazıyor. sizce bunu almanın bir kıymeti önemi var mı? hiç kiralamadım da bunun etkisi faydası olur mu cidden?
(2) 

pos cihazı hk

patos64 #1309712 
arkadaşlar offline pos cihazı mı ne varmış, bir ödeme gerçekleştirdim ama kredi kartı işlemlerine hiçbir şekilde yansımamış, 1-2 gün sonra yansır dediler böyle bir şey var mı? başına gelen varsa kaç gün sonra düştü sisteme?
sağolun şimdiden.
(1) 

Ayak burkulması

patos64 #1309697 
Merhabalar.
Arkadaşlar şimdi ayak bileğinde kıkırdakta kırık olması yani zedelenme de diyorlar galiba, burada olan bir sorun kemik sistemi sonucu ayak parmaklarında ağrıya çok rahat bükememeye sebep olabilir mi?
Şundan sordum, kıkırdakta çok ufak bir kırık varmış dedi doktor, birde ödem, malum devlet hastanesi hali, her soruyu rahatça soramıyorsun o an. Yani farklı şeyler durumlar mı vardır, yoksa zaten o kıkırdaktaki hasar ayak ön taban vr parmakları da etkileyebilir mi?
Hatta şansa cevabı ortopedi doktoru veriyorsa görüntülü mr sonucu bile göndermek isterim:)

rapor sonucu ise ektedir.
(7) 

Tebligat kağıdı hakkında

patos64 #1301743 
Arkadaşlar bir kağıt gelmiş ptt den, tebligat kağıdı yazıyormuş, ben evde değilim göremedim kağıdı resmi var sadece, adım soyadım yazıyor, tebliğ çıkaran yer 3. Asliye ceza diyor, muhtara bırakıldı diyor, yahu ne olabilir ki bu? Mahkemelik bir durum mu? Öyle bir şeyim de yok, var mıdır bilginiz? Sağolun şimdiden.
(2) 

Esenboğa’dan Aşti’ye ulaşım

patos64 #1297650 
Sevgili duyuru,
Gece 1 veya 1.30 da h.limanından aştiye nasıl gidilir? Hangi seçenekler var o saatlerde?
(2) 

döviz kuru hakkında

patos64 #1297268 
arkadaşlar bu döviz kuru rakamı nasıl ortaya çıkıyor? yani neden artar azalır gibi değil, örneğin dolar 4.85 ise bu rakam neyin neye oranı da biz bu rakama ulaşıyoruz? anlık ne oluyor da bu rakam örneğin 4.80 e değil de 4.82 ye düşüyor mesela?
(1) 

Ayak burkulması

patos64 #1291194 
Merhabalar,
Ayağım burkulmuştu 4 gün önce, doktora gittim, kırık yok dedi, krem vs verdi... tabi bu süreçte morardı şişti vs ama merak ettiğim bir şey var, havaya dikince ayağımı, indirdikten sonra sadece burkulan ayak karıncalanıp uyuşuyor bir süre? Bu normal mi, zamanla düzelir mi?
(3) 

İzmir otogardan havalimanına ulaşım

patos64 #1279236 
204 numaralı eshot gidiyor galiba, gece 2.40 ta bornova metroda kalkış gözüküyor otobüste, havalimanına ulaşım ne kadar sürer 1 saati geçer mi? 4, 4 e 10 kala falan havalimanında olmam lazım.

Teşekkürler:)
(7) 

Kumarhanede kasiyer

patos64 #1279171 
Olmak ister miydiniz yahu? :)

edit: kıbrıs'ta 3500 4000 tl maaş ile yapar mıydınız bu işi :)

acil fikirlerinize ihtiyacım var... :)
(2) 

kredi hesaplama (beynim yandı)

patos64 #1278600 
gece gece beynim yandı ben mi bir şeyi atlıyorum kafa basmadı herhalde:)
örnek verelim,

60 bin ytl kredi çektiğimizi farzedelim, devlet bankalarında faiz oranı 1,32 olan var. faiz oranımız 1.32 olsun. 4 yıllığına çekerse taksiti 1795 tl oluyor, toplam geri ödemesi 86000 yuvarlak hesap.

aynı parayı aldığımız gibi faize koysak %13 ten... 60 bin tl nin aylık faizi 544 tl, bileşik faiz hesabını da geçtim, direk basit faizden gidelim, 48 ayda toplam vereceği faiz 26000 tl... yani alıp ödediğin miktar aynı.

bu nasıl oluyor, sonuçta krediyi çektiğimiz faiz 1,32 ve 12 ile çarpsan 15.84 falan ediyor, hatta kredi hesapldığım yerde yıllık maliyet oranı %21 falan yazıyor. yani kredi çekip kenara koysan kar bile edeceksin...

ben mi bir yerde hata yapıyorum acaba? :)
(6) 

vizenin reddedilmesi

patos64 #1277970 
merhabalar.
arkadaşlar şimdi vizeden ret yenirse, bu pasaporttan belli oluyor mu? yani illa ret diye bir damga gibi değil de, hani gittim başvuruda bulunduğuma dair bir kaşe basıyorlar mı? yani bir pasaportu açtığımda haa burada ret yemişsin anlaşılıyor mu? internette çok sağlıklı bilgi bulamadım. ret falan diye bir şey yazılmaz diyen var, başvuruda bulunduğuna dair bir damga basılır, vizeyi alırsan onun üstüne vizen basılır, alamazsan o kaşe öylece kalır oradan da zaten vizeyi alamadığın belli olur diyen var.

nedir bu işin doğrusu?
(20) 

Siz olsanız ne yapardınız?

patos64 #1274182 
günaydın efem.
işsizim şuan. şimdi annemin çalıştığı yerdeki bir öğretmenin babası bir fabrikada satış müdürü, bu öğretmenle konuşmuşlar, babanla oğlum görüşsün, özgeçmiş bıraksın işte referans olsun eğer ileride bir alım olursa yani o tarzda geçecek bir görüşme. gideceğim beni işe alacak alsın, boş yer var gibi bir durum değil.
tamam dedim bir gideyim, mesafe 30 km küsur, gidiyorum diye haber verip gittim, onlarda o kişiye ulaştılar tamam demiş yani haberli gidiyoruz.
gittim, ismini verdim, güvenlik o kişiyi aradı ve toplam 10 sn konuştular, sonra kapattı güvenlik, toplantısı varmış yarın gelsin demiş.
ben de cv yazıp kendi formumu da bırakıp gittim.
tabi sinirlendim, bugün gitmeyeyim diyorum artık.

yarın gelsin diyebilir, işi çıkmış olabilir, mesele bu değil... ama ben haberli şekilde 30 küsur kmlik yol geliyorum, ben isterdim ki bekleyebiliyorsa beklesin 1 saat fln, işi varsa yarın şu zamanlarda gelebilir diyebilir, ya da telefonu bana iletip benimle konuşabilir ya işim çıktı da yarın gelsen daha iyi olur diyebilir hani doğrudan benle iletişim kurabilir falan filan birsürü güzel alternatif var.

ezik adamın iş arayışı gibi hissettim kendimi, köyden bohçasını alıp bana para iş ver diyen adam gibi hissettim.

siz olsanız bugün gider miydiniz tekrar? yoksa ben mi abartıyorum?
(2) 

cv hazırlama hk

patos64 #1270824 
arkadaşlar geçen ay işsiz kaldım ama bu boş vakitte birkaç program vs öğrenmek için bir yerde staj gibi bir şey yapıyorum gidip geliyorum günde 3-5 saat, keyfi yani.

şimdi ben iş ararken buradaki yöneticiyi referans göstereceğim referanslarda ama sorum şu; burada bir şeyler öğrenirken bunu cv ye nasıl yazsam iyi olur? hani resmi stajyer iken stajyer diyoruz, çalışıyorken şu pozisyon şu görev diyoruz da bu gönüllü gitmeye ne desem? sonuçta tam zamanlı bir şeyden sonra gözükecek bir bir durum. açıklamaya ya da pozisyona? hangi cümleler doğru olur, yani bunu nasıl uydursam cv ye bilemedim.

sağolun şimdiden.
(2) 

mülakat sonrası geri dönüş

patos64 #1268837 
günaydın efem.
geçen perşembe mülakata girmiştim, dönüş için net bir süre vermediler, 2 kişiyle görüştüm, tabi hep beraberdik, birisi süreci hızlıca sonlandırmak istiyoruz dedi, birisi 30 nisana kadar vakit var acelemiz yok dedi. yani böyle havada mevzu. bugün 8 gün geçti, sizce mail atsam bir sıkıntı olmaz dimi bir gelişme var mı diyerekten?

edit:görüşme olumluysa genel müdür görüşmesi olacak önce, direk işe alındınız gibi bir dönüş olmayacak ilk seferde.
(3) 

İşsizlik maaşı hk

patos64 #1267194 
Arkadaşlar işsizlik maaşı şartları var malum, kişi bunu hakedip maaş aldığında, işsizlik maaşı için süreç sıfırlanıyor mu, yani örneğin son 3 yılda 600 gün diyor örneğin, işsizlik maaşı alınca bu önceki sigorta süresi yok sayılıp yeni baştan mı hesaplanır yoksa önceki sigorta süresi devam ediyor mu?
(3) 

gitara giriş

patos64 #1255234 
merhabalar.
sevgili duyuru, müzik konusunda inanılmaz cahil bir adamım. yani dinlerim falan ama çalma konusunda, müzikle ilgili terimler notalar vs hiçbir şey bilmiyorum.

gitar alıp evde yavaştan kendi çapımda hobi olsun diye öğrenmek istiyorum.

sizce bu durumda nereden öğrenebilirim, internette sıfırdan başlayanlar için bu konuda çok iyi olduğunu düşündüğünüz tavsiye verebileceğiniz kanal olur site olur var mıdır?

teşekkürler.
(2) 

Kazada yzde 50 kusur

patos64 #1248244 
Merhabalar.
Bu tip bir durumda diyelim benim 700, karşının 500 tl lik masrafı var. Şimdi benim sigortam onun masrafının yarısını, o aracın sigortası ise benim hasarın yarısını ödeyecek. Peki ben şahıs olarak kimin kalan yarısını ödeyeceğim?
Bu tip kusurlarda herkes kendi hasarından mı sorumlu oluyor?
(1) 

Kızılayda tabu oynayacak yer

patos64 #1231303 
Var mı arkadaşlar bir yer?
(2) 

Beyazlar hangi programda yıkanır?

patos64 #1230226 
Arkadaşlar yeni makina aldım da, gömlek ve atlet atacağım, pamuklu var sentetik var işte bu tarz seçenekler var, hangisiydi onun adı?
(2) 

Outlook sorunu

patos64 #1227763 
Günaydınlar.
2-3 haftadır bilgisayarda tarayıcıdan outlook açtığımda site açılmıyor sadece posta işareti ve bir dönme yani yüklenme hareketi geliyor öylece dönüyor, yani mailler açılmıyor.

Bu sorunu yaşayan ya da bilgisi olan var mı? Misal cepten giriyorum uygulama veya tarayıcıdan...
(1) 

İos 10 a geri dönme

patos64 #1226220 
Nasıl yapıyoruz ahali? Saah geçtim 11 e, akşam imkan vars 10 a geçmek istiyorum resmi yollardan, nasıl yaparım? Sağolun şimdiden.
(2) 

Acil çamaşır mk hk

patos64 #1225180 
Merhaba, çamaşır makinasında fazla kilo almanın dezavantajı var mı? Elektrik su vs olayı yani 8-9 kilo arasında kaldık da ?
Dağolun şimdiden
(1) 

south park'ı izleyebileceğim yer

patos64 #1221085 
türkçe altyazılı şekilde paralı bir yer de olabilir, neresi var?

teşekkürler.
(3) 

Ankara tunalı hilmi'ye ulaşım

patos64 #1217499 
Günaydınlar. Otogardan tunalı hilmi caddesine nasıl gidebiliriz, otobüslerin servisleri varsa gidiyor mu? Yoksa nasıl olur?

Sağolun.
(1) 

tv tavsiyesi

patos64 #1217149 
iyi geceler sevgili duyuru.
tv den pek anlamam, bütçemde 1200 civarı en fazla.

www.hepsiburada.com

sizce şu ürün ve özellikleri fiyat performans olarak iyi mi? ekran boyutu bundan küçük olmayacak ama. sizin yakın zamanda aldığınız bu fiyatlarda memnun kaldığınız varsa yazabilirsiniz.
(3) 

kendini ifşa eden kızlar

patos64 #1216769 
böyle soyunup kendini ifşa edip periscope vs video izleten kız tanıdığınız var mı? kendi hayatıdır yapar, mevzu o değil de benim merak ettiğim yayından sonraki psikolojileri öğrenciyse okulda falan nasıl oluyor, yani olayı bilenler ne yapıyor, ona ne diyor veya bir şey diyor mu? yani o yayın sonrası neler yaşanıyor böyle bir şeye bizzat tanıklık ettiyseniz, merak ettim.
(18) 

İş beğenmeme olayı

patos64 #1216734 
İşsizlik var, sistemin bokluğundan dolayı zaten üni mezunu işsiz yığını var. Yani bunlar sabit, işsizlik iş beğenmeme yüzünden var demiyorum. Başka bir konu, ama birde iş beğenmeme olayı var onu da gördüm.
Bir iş var araştırıyorsun mesela, cevaplar şöyle, saatleri belli değil bıraktım, mal taşıyorsun üni mezunu musun belli değil, çok stresli yorucu bıraktım uzak durun, adı var içine girince başka, aklınıza ne gelirse... yalan söylüyorlar ya da hepsi abartıyor demiyorum. mesela banka diyorsun, o bankada şunlar rezalet, satışçı için aramışlar mesela adamı, işsiz sonuçta, artık isyan da ediyor ama kıç rahatı öncelikli geliyor ki bir yerden başlamak yerine sallıyor onları. Ne kadar kötü de olsa adamı öldürmüyorlar ya, gir dene, adım olarak kullan, tecrübelen, üni sana sadece bakış açısı geliştirmene faydalı olur eğer sen üstüne bir şey katmazsan. Kırmızı halı serilmeyecek önüne. Ekmek aslanın ağzında.

Yani elbette şu anlaşılmasın, bunlar önemsiz şeyler demiyorum, elbette her şey düzenli olsa ne güzel de, çok mu nazlı bizim insanlar? İnanın bu yorumları okuyan insanları da kötü etkiliyorlar. Tamam kimisi donanımlı olduğundan ya da işi gereği tamamen masa başı veya kağıt kalemle uğraşabilir ama çok az çevremde. Büyüklere bakıyorum, üni mezunu olup iyi yerlere gelmiş herkes gençliğinde boka çamura bulaşmış kişiler.

Nereden bunu anlatmak geldi derseniz, rahat bir işim vardı, saatlerim belli memur gibiydim. Ama içerdeki sistemsizlik ve maaş çıkmam gerektiğini söylüyordu, maaş düşüktü ama birkaç sene sonra iyileştiren firmalardan değil. Bir şeyler yapamadığımı görünce körelmemek için çıkmak istedim. Bir iş ayarladım ve çıktım, yakın zamanda başlayacağım yeni işe. Evet yeni işimde koşturacağımı, elim belimde emir yağdırmak değil de bazen her boka bulaşacağım da. Saatlerim de biraz kötü olabilir bazen illallah ettirebilir, ama neresi her şey mükemmel ki burası da olsun? Maaş olarak daha iyi, maaşım ne alsıysam onun üstünden yatacak, daha kurumsal, sorumluluğun insana kattığı şeyler, aktiflik... bir hedef için anamın ağlayacağı 2 sene falan. Ki belki seveceğim de belirttiğim sorunlar belki olmayacak bile.


Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Tekrar söyliyim, herkes temelde haklıdır, her şey düzgün olsun kıçım koltukta olsun, saatim az iznim bol maaşım iyi olsun ister. Ama bizim gençlerde hiçbir bok yapmak istemiyor sanki. Tabi o üni yıllarında okulda değil de podyumdaymışız gibi takılırsak, mezun olduğumuzda hayatın o tarzda geçmediğini bir şeylere ulaşmak için bazı fedakarlıklar yapılması gerektiğini görüyoruz. Ama bu insanlarda o şaşalı bar disko arabalı eğlenceler kendini olduğundan farklı gösterme çabası ve üni bitince kendini bazı işlere yakıştırmaması.

edit: buradan bir düzeltme yapayım, şimdi eğer bu anlattıklarımı patron davranışları, ülkenin çalışana verdiği değer üzerinden gidersek o zaman bizim insanımız bu gençlik dört dörtlük tüm sorun onlardaymış gibi olacak. o konuları hep konuşuyoruz, verilmeyen mesailer şunlar bunlar. anlatmakla bitmez. ben gençlerin iş ararken reaksiyonlarını konuşmak için açtım bu duyuruyu. insanlar iyiyi arıyor dersek de iyi kaç tane var?
(14) 

istifa edeceğim

patos64 #1215001 
sevgili duyuru. birazdan istifamı vereceğim, bu işler nasıl olur ilk ne yapmam lazım dilekçe mi hazırlamam lazım? hazırladıktan sonra ilk müdürümle mi konuşmam lazım usül olarak? en acilinden anlatabilirseniz deneyimlerinizi... sağolun şimdiden.
(7) 

annem delirtecek beni

patos64 #1213576 
yahu kırk yılın başı bir tatile gidelim dedim beraber, götüreyim değişiklik olsun gitmez pek böyle yerlere, hayatında 5 defa falan gitmiştir deniz kenarına otele, ama gitmeyi de ister. ekonomik sıkıntılar oldu tabi o da dip not olsun. ama bu işin yokluk sıkıntı çekmekle ilgisi yok abi. acındırma yapmaya da gerek yok. her neyse, beraber gidelim dedim, yok para yok zart yok zurt sen git. ya yeter amk başlayacağım artık böyle işe artık bıktım ya, para para para hiçbir boktan zevk alma yok, zaten yapmadan hevesini kursağında kalıyor, yani gidip bir şey yapsan yapsan da yaparken burnundan getiriyor. atıyorum para mı ödeyeceksin bir yere, o an mıy mıy konuşmaya başlar, öncesinde başlar, sonrasında devam eder, bıkmaz yani. yahu yok mu bunun yolu, camı çerçeveyi indiresim geldi yeter bu kaçıncı ya, kaç defa tartışmasını yapıyoruz aynı. tamam boşver ya gerek yok diye hani deriz ya usulen, öyle desen neyse. ben de eşek değilim, aa tabi hemen kaçalım bir yerlere diyecek hali yok ama resmen bokunu çıkartıyor bu kadın. hadi bir kafeye gidelim bile desen aynı, dışarıdan tartıştığımızı gören birisi kafeye gitme tartışması değil de, kamboçya'ya kalıcı şekilde yerleşme planı yapıldığını sanır. yok mu bunun yolu ya?!
(4) 

Haritalardaki mesafe

patos64 #1210191 
Google maps örneğin, İki yer arası mesafe mesela araçla 4 saat diyor, bunu hangi hıza göre hesaplıyor sevgili duyuru? Kaç km hız baz alıyor?
(1) 

polo için park sensörü

patos64 #1209960 
iyi pazarlar. polo için arka park sensörü taktıran var mı sonradan? 2015 kasalar için. fiyatı falan nasıl oluyor servis için özellikle? yani ucuz bir şey de olmasın 50 100 tl ye yapılıyor diye deniyor ya onlar değil de, işçilik güzel olsun 250 400 tl ye falan servisler yapıyor mu?
(4) 

Araç alımında kapora hk

patos64 #1208122 
Merhabalar. Diyelim biriyle anlaştık, işte ayın 20 sine kadar satılmaması için 100-200 tl neyse kapora gönderdik, bunu da whatsappta yazılı olarak söyledik, o da onayladı, para transferinde de açıklamaya yazdık diyelim. Mesela adam da gitti arabayı başkasına sattı veya benle iletişimi kesti. Peki kapora bu durumda kişiyi mahkemeye verebilir misin eldeki delillerle paranı iade etmediği için?
(2) 

antalya'da balayı için otel önerisi

patos64 #1207834 
arkadaşım için soruyorum da, sizin gittiğiniz var mı ya da duyduğunuz önerebileceğiniz bir otel?
sağolun şimdiden.
(5) 

Vw polo renk hk

patos64 #1207350 
Sözlüğün en hassas olduğu marka olan vw ve onun polosu. Şimdi arabanın çok hoş görünmediği, beyazın buzdolabına benzediği bir gerçek. İkinci el bakıyorum da, Siz olsanız füme rengi için 2000 tl fazladan verir miydiniz? Fümede hoş durduğu da gerçek. Bilemedim çok kararsızım, siz olsanız ne yapardınız?
(1) 

şanzıman takozu hk

patos64 #1207313 
merhaba herkese. 2015 model 18 binde araç baktım da, değişen boya vs yok ama şanzıman takozu değişmiş sadece. tık tık ses geliyormuş, servise gitmiş, takozu değiştirmişler garanti kapsamında. sorum şu size, takoz değişmesi çok önemli bir olay mı yoksa şans işi gibi bir şey mi? misal benim de arabam 38 binde devirdaim cortladı değiştim bazen erkenden denk geliyor ama emin olmak istedim parçanın olayına tam hakim olmadığından. sağolun şimdiden.
(1) 

Alan çevre sorusu

patos64 #1207046 
Bu hani birleştirilmiş kareler oluyor, sanki böyle açık prizma gibi. Alanı 144 müş, 9 tane kare vardı sanırsam, çevresini nasıl buluyoruz? Eğer başka veriye gerek yoksa tabi, ki aklımda da yok.:)
(5) 

Kıdem tazminatı hk

patos64 #1205423 
Merhabalar. Şimdi sahibinin aynı kişi olduğu iki işletme var. Ben birisinde 5 ay, birisinde 7 ay çalıştım diyelim. Yani beni diğer tarafa geçirdiler, diğer taraf dediysem de aralarında 30 metre ya var ya yok.
Diğer tarafa geçince çıkış giriş yaptılar boşluk vermeden. Yani 2 sinde çıktım ayın 3 ünde girişim oldu.

Peki ben 2 işletmede toplamda 1 seneyi bulduğumda tazminatı hakedip haketmediğimi hangi bilgiye bakarak öğrenebilirim? Yani işletme kodu olur o olur bu olur, nasıl öğrenebilirim?
(18) 

Kızın erkekten yaşça büyük olması

patos64 #1203679 
25 erkek, 28 kız, sizce bu bir sorun mudur? ilerisi olur bugünü olur...
(2) 

Bilgisayar önerisi

patos64 #1203323 
Pencere düşmüş, halıdaydı bilgisayar, ekran paramparça olmuş 6. Yılıydı :(
Yaptırmak istemiyorum artık boşa... iki sorum olacak ahali,

İlki ben ekranı göremediğim bilgisayardan nasıl bilgilerimi taşınabilir hard diskime atarım? Tabi başkalarının bunu görmemesi lazım anlarsınız ya:)

İkincisi bu laptop nasıl sizce?

www.hepsiburada.com
(4) 

İstifa ederken ihbar taz. Hk

patos64 #1202380 
İyi bayramlar.
Şimdi istifa ederken 1 ay önceden haber vermem lazım çalışma süreme göre. Olur ya, istifa ettiğimde 1 ay çalış derlerse benim ihbar tazminatı ödeyip derhal ayrılma hakkım var mı? İki farklı görüş var, işverenin böyle hakkı var yani direk çıkartıp tazminat ödemek ama çalışanın yok diye o yüzden sordum.
(6) 

Yeni kimlik başvurusu

patos64 #1201694 
1 tane fotoğraf yetiyor mu yoksa 2 tane falan mı istiyorlar?
Birde din bilgisini ekletsek mi ki:)
(2) 

Araç satışı hk

patos64 #1200910 
Beyler arabayı sattım da, bu vize basılan ayrıca bir şey varmış, o yok ben de, şimdi alıcıya ben para vermek mi zorundayım bu belgeyi çıkarması için yok mudur yolu şart mı o :s

mobil görünümden çık