(7) 

Sıfır araba fiyatı hk

patos64 #1200223 
Günaydınlar.
Diyelim ki markanın sitesinde almak istediğimiz araç için 68 bin tl yazıyor, merak ettiğim bayiler bu fiyatın altında mı söyler genelde yoksa üstünde mi? Peşin ver 64-65 bin yapalım gibi şeyler oluyor mu? 68 den aşağı düşme olmaz mı yoksa, ek olarak bu işin pazarlığı en güzel nasıl yapılır da iyi fiyat çıksın? :)
(2) 

Patrondan Zam isterken

patos64 #1197856 
İşsizlik maaşı ve kıdem tazminatını kaybetmemek için ve zam olmazsa artık ayrılma fikti tamamen yerleşmişse, nedenlerini açıkladıktan sonra "x ücret talep ediyorum, bu ücrette çalışamam gerekiyorsa beni çıkarın" denir mi? :) yani bu maaşı vermiyorsanız gerekirse beni çıkarın çok verimli olabileceğimi sanmıyorum bu huzursuzlukla gibi şeyler yani. :)
(2) 

arabada su sesi

patos64 #1197704 
merhabalar. dün serviste triger seti devir daim vs yani değiştirildi. sonra motor suyu yenilenmişti, antifriz yani. aracı aldım eve gittim 5-10 dk lık bir yol, bir sorun yok gibiydi o an. sonra sabah çalıştırdım hareket ettirdim, sol arka taraftan ve de sağ ön konsol tarafından arabada lıkır lıkır su sesi gelmeye başladı, su çalkalama sesi resmen, durdurup suyuna baktım seviyesinde bir sorun yok gibi.
2 konu aklıma takıldı, su eklenmesi ve zamanla oturmasıyla ilgili bir şey mi olabilir, yoksa araba su mu alıyor gece yağmur yağmıştı. normalde su alma olayı yoktu da tamir esnasında acaba ne bileyim, fikir işte. kaçak var desen damlama vs dikkatimi çekmedi, su da eksilme yok. suyunu değiştirdiğinde ya da triger seti olur buna benzer sorun yaşayan var mıydı? bu sorun mu yoksa zamanla düzelen bir şey mi?

sağolun şimdiden.
(3) 

65-70 yaş aralığında konut kredisi çekmek

patos64 #1196293 
Var mı çevrenizde bu yaşlarda 10 yıl vadeli konut kredisi çeken?
Sağolun şimdiden.
(2) 

instagramda arşiv özelliği

patos64 #1195995 
günaydın duyuru. iphone kullanıyorum ama bu menüyü bulamadım ben uygulamada. nette araştırdım biraz ama ben de gözükmüyor. bilginiz var mı? yoksa daha gelmedi mi?
(14) 

75 bin tl'niz olsa ne yapardınız?

patos64 #1195928 
araba almak hariç.

sb. :)
(5) 

70 bin tl civarına alınabilecek araba

patos64 #1195363 
sıfır araba olarak aklıma tek yatan ford focus oldu. ama ikinci el olarak ne önerirdiniz bu paraya araba alacak olsanız?

ne bileyim kafamı hep şu kurcalıyor, sıfır araba alıyorsun sonuçta sıfır... birde 2012 2013 araba alıyorsun o fiyatlara. birde ikinci el güven piyasası belli. ben mi çok düz düşünüyorum bilemedim. yani bu konuda fikriniz ne?

ek olarak birde asıl soru zaten belli, ikinci el olarak qashqai mi tercih ederdiniz golf mü, civic mi veya başka şeyler mi? sizin aklınıza yatan ne olurdu ilk?

sağolun.
(3) 

Yakın zamanda Ford servisinde

patos64 #1193941 
triger kayış seti değiştiren oldu mu? fiyat ne kadardı?
1200 tl falan diyorlar yuh dedim. doğru mu bu yahu?

arabada fokurdama sesi gibi bir şey geliyordu derinden, bu devirdaim tarafından geliyormuş, öyle dediler, sadece devir daim değil komple set değiştiriyoruz dediler, zaten 5-6 yılda bir değiştirmeyi öneriyoruz dediler senin de araç zaten 5 yıllık dediler.
aslında bahanesiyle iyi oldu değiştirelim de fiyat fazla geldi.
(3) 

2. El arabada ilan sorunsalı

patos64 #1193500 
Sahibinden üzerinden ilan koydum, 1-2 değişeni vardı açıkladım, ekstra bilgiler falan derken çok uzun olmasa da uzun gibi gelen açıklama çıktı ortaya. Okuyan kişide açıklamalae yapıldığından şöyle izlenim olabilir "amma sorunu varmış". Hatta telefonda söylenecek bir şeyi bile tampon kırılmasının fotosunu koyup yaptırdığımı söyledim. Yani işlem gördüğünü öğrendiğinde aklına başka şey gelmesin diye.

Halbuki 1-2 cümlelik ilanlarda 5000 tl hasar kaydı var tampon değişti yazıp bırakmışlar ama güven vermiyor gibi geliyor.

Sizce açıklamalı tip ilanlar mı daha iyi çok az bilgi bilgi verip telefonda anlatmak mı daha iyi? Tabi hiç anlatmamak demiyorum, telefonda paylaşmak mı?

Hiç bu şekilde araba alıp satmadığım için insanların neye baktığını pek bilemediğimden soruyorum.
(2) 

iş arama hk

patos64 #1192758 
yahu en güzel iş, işteyken aranır derler de, öyle bir sıkıntı var ki bela oldu. :) iş arıyorsun gizliden, aynı şehirde bir yerlere başvuruyorsun, diyorlar ki çalıştığın yer bizim dostumuz alamayız:D daha doğrusu böyle bir şeyi doğrudan duymadım ama bu yüzden aranmadığımı ve başka bir arkadaşımın yüzüne söylendiğinde duyuyorum görüyorum... yahu sanki aranan adamız da olay yapıyorlar. yahu var bir sıkıntım ki başvuruyorum, hey allahım... bu ne saçma durum ya! siz ne düşünüyorsunuz bu mevzuda çaresi de yok ki bunun :D
(1) 

çeşmeye giderken ücretli geçiş

patos64 #1192082 
merhabalar. bu ücretli geçiş muhabbetlerinden hiç anlamam kullanmadığımdan. ilk defa kullanacağım gibi duruyor, şimdi oraya giderken gişeler nerede başlayıp bitiyor? birde bir şey almama gerek var mı hgs cihazı vs gibi ogs adı da değişiyor sürekli. hiç almadan orada ücret ödeyebiliyor muyum? nedir öneriniz?

sağolun.
(2) 

İnstagram canlı video hk

patos64 #1188948 
Yayını yapan kimlerin izlediğini görebiliyor mu yoksa sadece sayısını mı göreviliyor o an?
Teşekkürler.
(24) 

Yüzünde çil olan kızlar için

patos64 #1187744 
Ne düşünüyorsunuz? :)misal şu gibi çil yapısı, qadiniq.net

Yani güzellik sevgililik gibi konularda önyargınız vs var mı?
(1) 

Referandum sandık görevlisi ücretleri yatırıldı mı?

patos64 #1186721 
Soru başlıkta duyuru halkı, bir bilginiz var mı?
Teşekkürler.
(6) 

Gelecek planı

patos64 #1186233 
Ne zamandır kafamı kurcalıyor. 24 yaşındayım, Şuan çalışıyorum 1 seneye yakındır. 1 sene daha çalışıp yani işte biraz daha tecrübelenip seneye yazın işten ayrılmayı planlıyorum. Amacım da 1 sene malta gibi bir yere dil eğitimi için gitmek. Altyapım var, hem 1 seneyi tamamen dile vermek hem kafa dinlemek vs... Dönünce tabi iş ararım gibi geliyor böyle bir riski var, ama çalıştığım yerde de kafamda soru işaretleri var. Yani aklımda ayrılmak var ama hem borçlarım hem de eğitim için para biriktireceğimden 1, 1.5 sene daha çalışmam gerekiyor. Tabi bu süre içinde kafama yatan bir iş bulursam bu plan yüksek olasılıkla yatar eğer memnun kalırsam...

Ne biliyim böyle bir şey mantıklı olur mu, önerir misiniz? İçinizfen geçeni söyleyin işte:) sağolun şimdiden...
(1) 

Yurtdışında altın satmak

patos64 #1185919 
Sevgili duyuru, şimdi burada kuyumcudan aldığımız bildiğimiz çeyrek altın cumhuriyet altını vs yurtdışında satışı oluyor mu bir kaybı olmadan rahatça? Avrupa da özellikle?
(1) 

hotspot shield'a noldu

patos64 #1184307 
abi ne oldu buna kullanılmıyor. yıllık üyeliğim vardı birde... ne sitesine giriliyor ne program açılıyor. ne yapacağım ben var mı bir yolu bu işin:( nasıl engelledilerse bunu anlamadım.
(2) 

bursa'dan istanbul avrupa yakasına ulaşım

patos64 #1184288 
en hızlı nasıl olur? aracım yok.

teşekkürler.
(12) 

kızın mesaja cevap vermemesi

patos64 #1184098 
bir kız var, 1-2 kere gördüm ben sadece, aradım taradım buldum, ekledim facebooktan, buraya kadar sıkıntı yok, o da 3*5 gün sonra kabul etti, buraya kadar da sıkıntı yok... mesaj attım rahatsız ediyorum ama seni şuradan hatırlıyorum vs, merhaba diyim dedim vs işte o tür bir mesaj attım, buraya kadar da sıkıntı yok, o da cevap vermedi, buraya kadar da sıkıntı yok, ertesi gün ikinciyi yazdım, yine böyle kibarca bir şeydi, yine cevap vermedi, buraya kadar da sıkıntı yok, aslında var da yok diyelim, garibime giden instagramdan takip yolladım, o sırada 3. mesajı da yolladım, emin olun mesajlarda gram abazalık vs yok, inst. kabul etti, o da beni takip etti, şimdi hala cevap yok. garip olan şu, cevap vermiyor anlarım da, mesajı okuyup okuyup cevap yazmıyorsun, instagramdan takip ediyorum kabul ediyorsun sonra sen takip yolluyorsun, ya hangi kafayla bir insan bunu yapar ki? bir insan demez mi içinden 'ya bu mesaj atıp duruyor ben niye kabul ediyim zaten cevap da vermiyorum' demez mi? hangi mantıkta oluyor bu insan kafam basmıyor. ayıp ediyorum demiyor mu, engelleyip gitse de anlarım ama bunu anlamıyorum.
(3) 

kula-alaşehir yolu nasıl?

patos64 #1183436 
merhabalar. kula-alaşehir yolundan geçtiyseniz yol geniş mi, rahat mı, düzgün müydü? birde yakın zamanda olursa daha iyi olur. :)

sağolun şimdiden.
(1) 

Dask hakkında

patos64 #1180657 
Merhabalar. Şimdi diyelim dask yaptırmadım, doğal olarak hiçbir hakkım olmuyor tabi bu konuda. Peki Bu sigorta yaptırıldığında bir senelik, tamamen faydalanabileceğin her şeyi hakediyor musun yoksa yaptırmadığın seneleri ödüyor musun? Mesela 2015 ocaktan 2016 ocağa kadar yapılmış, 2016 ocaktan şu ana kadar yaptırılmamış, şimdi yaptırırsam yapılmamış dönemlerle ilgili bir durum yok değil mi?
(7) 

excel satır gizleme hk

patos64 #1179951 
günaydınlar. bir konu başıma bela oldu, satır gizliyorum, satırları aç dediğimde açmıyor, o bölgeyi seçip satır yüksekliği falan ayarlıyorum yine olmuyor. bu niye olmuyor ya bir uyumsuzluk falan sebebiyle mi nedir anlamadım ben:(

edit:filtreden dolayıymış :DDD çözüldü.
(3) 

günlük ortalama alma hk

patos64 #1179393 
basit bir şey gibi ama bir konuya kafam takılı ahali. amaç ay sonunda yapılmış toplam işin toplam çalışma gününe bölüp ortalamayı bulmak. tabi her günü 1 diye kabul etmiyoruz çünkü fazla veya az çalışma oluyor, şöyleki;

şimdi 8 saat standart çalışma süresi. bunu 1 görüp, 5 saat çalışmayı 5/8 den 0.63 görüyoruz. burada bir sıkıntı yok değil mi? bazen 9.5 saat de çalışılıyor onu da 9/8 yani 1 den fazla olacak.

işte bunları toplayıp diyelim 28.5 yapıyor, 100 bin iş yapılmışsa 100.000/28.5 bize doğru ortalamayı verir değil mi? bu hesap doğru mu bu mantık?

bunlarla beraber 2 sorum var;
1-) gün gün girildiğinden mesela şuan 1 nisan cumartesiyi işledim. 3535 iş yapıldı 5 saat çalışıldı. 8/5 den 0.63 geliyor, 3535/0,63 den 5656 geliyor. bu 5656 yı ben sorunca nasıl düzgün açıklarım sonuçta henüz ilk gün 3535 iş yapılmış ortalaması 5656 nasıl çıkar diye sorulsa bunu nasıl güzel ifade edebilirim?

2-)mantık tamamen doğru değil mi?

biraz önemli mevzu, başını ağrıttıklarım kusura bakmasın. :)
(3) 

Excel formül hakkında

patos64 #1179283 
merhabalar. gerçekten önemli mevzu benim için :) yardımcı olursanız sevinirim. yapmaya çalıştım ama bir türlü olmadı.
örneği basitlendireceğim,

A5 A15 arasında İSİMLER,

C5 C15 arasında ET, BALIK GİBİ ŞEYLER,

M5 M15 arasında da sayı olarak adetler yazsın.

Amaç, isimlerden "MEHMET" yazanların, türlerden "ET" adetinin toplamı. yani mehmetin et adeti toplamı...

valla yardımcı olursanız sevinirim.fazla bağımsız değişken vs hatası veriyor kafam karışık zaten sabahtan beri formüllerle uğraşınca....

sağolun şimdiden.

edit:örnekte 10 satır aralığı var ama tabi aslında binlerce olacak yani a5 a 10000 gibi, eğer bir aralık sayısı kuralı varsa diye not düşeyim dedim.

EDİT 2:enteresan şekilde oldu virgül noktalı virgül hatasından dolayıymış:) bu şekilde oluyor, başkalarına da yardımcı olur.

=ÇOKETOPLA(AM3:AM5180;K3:K5180;"ET";D3:D5180;"MEHMET")
(2) 

araba kapısının kilitlenmesi

patos64 #1178432 
merhabalar. arabanın anahtarını bulamıyorum, ufak ihtimal arabanın içinde kaldı, yüksek ihtimal dışarıda kaybettim aradım taradım bulamıyorum. şimdi kapılar kilitli. aklıma takılan sanki bir kere olmuştu araba otomatik kilitlenmişti ben dışarıdayken. oluyor dimi böyle bir şey? misal arabadan çıktım anahtar kontakta da değil, ya içeride koltukta unuttum ya da yanıma aldım diyelim, kitlemeyi unutup gitsem, kapı otomatik kilitleniyor mu? hiçbir şarta bağlı olmadan? yani şarttan kastım işte kilit atmazsan kilitlenmez ama kilit atılmış arabayı kilitle açıp hiçbir şey yapmazsan sadece o zaman otomatik kitlenir gibisinden...
araba 2012 ford fiesta bu arada.

birde ek olarak, diyelim ki anahtar kayıp, yedek anahtarım var bu arada, bu aşamadan sonra ne yapmak lazım? yeni yedek anahtar çıkartmak mı kasko mu servis mi vs yani tecrübeliler bilgisi olanlar yardımcı olursa?

sağolun.
(3) 

iş hayatı hakkında

patos64 #1175953 
merhabalar. şimdi tecrübelerinizi almak istedim. 7-8 aydır çalışıyorum, planlamada yani idari kısımdayım ama yanımda böyle eğitimli kafa dengi insanlar yok daha doğrusu aynı odada olduğum 2 kişi böyle değiller, 3 kişiyiz, ikisi de kadın, yani kadın olmaları sorun değil tabi de, demek istediğim dedikoducu kadının master yapmış ikilisi bunlar. şimdi bunlar kanka tabi, birisi 22 yıllık birisi 7 yıllık çalışan.

aslında olay şu, mesela akıllarınca beni hafife alıyorlar genel manada, beni bazı konularda yaptıkları sohbetlerde kandırdıklarını aklıma girdiklerini sanıyorlar, eksiklik bir şey gördüğümde yapmak istediğimde küçümsüyor gibiler, bunlara böyle bir şey söylemeye yaptırmaya çekinirsin, tam cazgır tipler, hadi birisiyle iş olarak çok bağım yok da diğerine.. böyle arkamdan konuşuyor gibiler. yiyecek bir şey getirseler bile aralarında yiyorlar:)hadi onu geçtim en komiği benim aldığım kuru pastayı arada bir çıkartıp kendileri yiyip çekmeceye geri koyuyorlar. :) al ye demek yok :D tamam dedikodu vs biz de yapıyoruz ama bunlarınki bildiğin güne gelmiş kadın muhabbetleri.
benim bu içlerinden birinin işini de öğrenmem lazım bu arada. patron vs bunların ne mal olduklarını daha doğrusu bu huylarını biliyorlar. tam köylü kurnazı bunlar, zeki sanıyorlar kendilerini ama ben de onlara en büyük silahımı yani safa yatmayı kullanıyorum.

bu sanki iş hayatında sık karşılaşabilecek şeylerden biri gibi tabi.. bu konulardaki önerileriniz ne olur bana? sorum biraz genel oldu ama bilerek öyle dedim cevaplamak isteyen varsa diye.

sağolun.
(2) 

numara taşıma hk

patos64 #1174789 
günaydın. şimdi türk telekomdayım, ''faturasız'' hattım var, paketimi iptal edersem paket ücreti kesilecekti. şimdi ben de turkcelle geçiyorum bir nedenden dolayı, aklıma takılan şu, acaba başvursam geçsem hiç iptal vs işlem yapmadığımdan acaba arada kaynar mı yoksa iptal edip ücret kesilip sonra mı geçsem bunlara belli olmaz, yıllar sonra faiziyle falan çıkar gelirler? bilgisi olan yaşayan var mı bu durumu?
(3) 

internetten çamaşır mak. almak

patos64 #1172247 
merhaba. şimdi aldık diyelim makinayı, eve geldi, apartmanda eve kadar çıkartırlar mı birde bunun kurulumu nasıl oluyor kim yapıyor ücretsiz mi oluyor, hiç bilmiyorum, bilgisi olan varsa iyi olur. sağolun.
(9) 

Ayrılma mesajına cevap vermemek

patos64 #1168439 
Er kişiyim tabi. Hiç yapmamıştım hayatımda. Hep genelde yalvarma işin peşine düşme, göndermeler, sorgulama vs olurdu.
Bugün böyle bir mesaj aldım tabi aslında tam ayrılık diyemeyiz bir deneme süreciydi, uzun bir süredir, yarı sevgili gibi işte. İşte daha fazla devam edemeyeceğim uzun uzun düşündüm, uzun uzun şeyler yazma kararım değişmeyecek gibisinden bir mesaj atmış...
Sabahtan beri hiçbir şey yazmadım, ilk defa böyle oluyor, yorgunluk mu bıkkınlık mı, emeklerin çöküşü altında o enkaz altında kalmak mı, bilmiyorum nedenini ama tek bir şey yazmadım...

Doğru mu yaptım bilmiyorum, bir şey demeli miyim, desem ne demeliyim bilmiyorum. Elim gidiyor sonra duruyorum... sadece peki, tamam yazasım geliyor sonra o yetmez şunları diyim diyorum öylece aklıyorum.
Hiç cevap atmamak nasıl bir tercih? Akıl verin:(
(3) 

excelde satır dondurmak

patos64 #1167388 
merhaba. şimdi ilk satırı dondurma veya belli grup satırı dondurma işlemini yapabiliyorum ama farklı satırları dondurmayı beceremedim.

yani misal, ilk satırda diyelim nisan ayı yazıyor, onu dondurduk alta indikçe gözüküyor, sonra mayıs ayı geliyor, artık nisan satırı gözükmeyecek mayıs olacak.. onu da dondurup alta indikçe ay ay gözüksün. bu işlemi nasıl yapacağız, nette araştırdım da ben mi göremedim yoksa yok mu bilemedim de baktım yani.

sağolun şimdiden.
(1) 

performans hesaplama hk

patos64 #1165996 
merhabalar.
bir şey yapmak istiyorum da kafam karıştı. yardımcı olursanız sevinirim, düzgünce anlatmaya çalışayım,
işçinin performans hesaplamasını hakkında olacak,
diyelim ahmet diye çalışan var. 5 saat çalışsın o gün.

a, b, c, d, işleri olsun. bunlarında saatlik adetleri

a=100
b=120
c=90
d=100 olsun.


ben raporda saat saat görüyorum önceki yapılan işi yani misal şöyle olsun;

1. saat = a(22) b(40) c(40)
2. saat = c(69) d(20)
3. saat = d(80)
4. saat = d(100)
5. saat = d(30) d(60)

şimdi nasıl bir matematik hesap yapmalıyız ki (excel üstünden yapacağım bu arada), 5 saatte ahmet'in performansını doğru şekilde yüzde olarak bulabilelim?

bir şeyler geliyor aklıma ama işte, doğru değilse diye şüpheye düşüyorum.
(10) 

Uğurlamaya gitsem mi?

patos64 #1162774 
Merhaba ahali.
Şimdi kız sevdiğimi vs biliyor, konuşuyoruz, sonu ne olur bilmiyorum ama bir şey yapayım diyorum, başka bir yere gidecek 2-3 gün sonra otobüsle. Şimdi ailesi otogara gelmezse sıkıntı yok, sürpriz yaparım ama gelirse eğer, sanki ben de başka bir şey için oradaymışım gibi orada bulunup kızı görünce "aa sen de mi buradaydın ben de şuraya gidecektim de ya da birini uğurladım da, sen nereye desem ailesi olur ya sorarsa işte liseden tanıyorum(bu kısmı gerçek) vs desem güzel olur mu? Olmaz mı? :(
(3) 

Dansçı kıza hediye

patos64 #1161545 
İyi geceler.
Salsa yapan bir kıza kıyafet, ayakkabı gibi şeyler hariç ne hediye alınabilir? Hiçbir şey gelmiyor aklıma ya, bakınıyorum bir şey de bulamadım, var mı siz de bir şeyler :(
(15) 

Hoşlanılan kızla canım sorunsalı

patos64 #1159488 
Abi ben anlamıyorum cidden. 2-3 haftadır konuşuyoruz, dert dinlemeden günaydınlardan paylaşımlardsn sohbrtlerden buluşmak için konuşmaktan bilmem neye kadar konuşuyorsun, konuşma aralarında bazen kullandığın canım kelimesini kullanınca karşılık olarak "yalnız bu aralar sık kullanıyorsun bunu" demesi.
Açıklamada da aslında önemli değil ama o kadar samimiyet yok henüz demesi. Sonra kırdım mı vs...

Yahu aslında sana kullandığım en samimiyetsiz söz o, o kadar samimi muhabbetin yanında.

Heves kalmıyor insan sinirleniyor. Konuyu falan değiştirdi de uyduruk cevaplar verip uyuyorum dedim. Bugün olumca da yazmadım o da henüz bir şey yazmadı. Yazsan içinden gelmiyor,

Bu ne ya!?
(2) 

yeni çipli kimlik kartları

patos64 #1154275 
iyi geceler ahali.
şimdi hiç pasaport çıkarmadan sadece bununla vizesiz ülkelere gidiliyor mu yoksa pasaport olması mı lazım yani demek istediğim mesela çıkardık bilgisi o karta işlenip mi gidilebiliyor?

sağolun.
(1) 

arabada antifriz hk

patos64 #1153219 
merhabalar.
araçta antifriz durumunu bilmiyordum, konulduğunu biliyorum ama derecesi ne oldu zamanla onu bilmiyordum,(2. el aldım). 2-3 gündür kar yağdı biraz don filan derken -5, -10 gibi dereceler var, bir sorun var mı diye aklım takıldı bilemiyorum da, çatlak vs...

kaputu açıp hazneye baktım, su kırmızıydı, orta seviyede ve donmamıştı, sonra arabayı çalıştırdım tek seferde çalıştı, olduğum yerde bekledim, cam buzu çözülsün diye klima falan da açtım, hararet göstergesi orta seviyedeydi, zaman zaman gaz verdim vs... sürmeye çekindim bıraktım orada.

bu anlattıklarımdan bir çıkarım yapma şansımız var mı?
teşekkürler.
(1) 

netflix'te south park var mı?

patos64 #1147181 
merhabalar.
var mı arkadaşlar türkçe altyazılı şekilde?
netflix olayını tam bilmiyorum da sorayım dedim. ona göre üye olacağım yoksa gerek yok.

teşekkürler.
(12) 

uçak biletinde soyisim hatası

patos64 #1142219 
merhaba. thy den alındı bilet ve soyisimde 1 harf fazla yazılmış, böyle durum yaşayan var mı son dönemlerde? bir sorun olur mu sizce? atatürk h.limanından bineceğim de.

teşekkürler:)
(1) 

Araç camı buzlanması için

patos64 #1140746 
Merhaba.
Bu spreyler varmış cama sıkıp sonra da silecekleri çalıştırınca buz gidiyormuş. Bunun cama bir zararı var mı? Ek olarak bimde satılıyor muydu bundan?

Sağolun.
(2) 

araç hasar kaydı sorgulama hk

patos64 #1131607 
merhaba.
şimdi 5664 e mesaj yollayarak bir aracın hasar kaydını öğrendim 2 tane. sonra değişen parçalar için ayrıca mesaj attım.

merak ettiğim şu, hasar kayıtlarından birisi park esnasında lamba kırılması, onu geçtim. diğeri de 1700 tl toplam masraflı bir çarpışma diyor. sadece kapı değişmiş gözüküyor, ek olarak tabi birde işçilik maliyeti. ek bilgi, aracın kasko değeri 33 bin tl.

şimdiye kadarki sorunlar önemsiz, araba zannedersem? alınabilir. sizler de tavsiye verebilirsiniz tabi bu konuda tecrübülerinize dayanarak.

asıl olarak öğrenmek istediğim ise, ben bu hasarın nasıl oluştuğunu nasıl öğrenebilirim, yani kim kime çarptı, nereye daldı, daha doğrusu diğer araba buna nasıl çarptı, ne oldu yani bunu nereden öğrenebilirim? servis bilir mi ne bileyim aklıma bir şey gelmiyor, ya da sorgu yapabiliyor muyuz bunu da...

sağolun.
(1) 

trafik sigortası ve kasko bedeli hk

patos64 #1131043 
merhabalar. yakın zamanda ilk arabasını alanlar, ford fiesta tarzında yani bu segmentlerden ikinci el 3-4 senelik araba alan var mı? sizlere bu iki ücret toplamı kaç para çıktı? ya da duyduğunuz kadarıyla? en azından tahmini bir şeylere ihtiyacım var da.

çok teşekkürler.
(1) 

2. el araba sorusu

patos64 #1130724 
merhabalar.
1.25 motor ford fiesta nasıl sizce? muhtemelen 34 bin tl falan olacak ücreti. km si düşük diye biliyorum, 40 bin gibi bir şeydi.

şimdi kafama takılan ise şu, ilk arabam olacak tecrübe açısından iyi olur diye düşünüyorum ama bu 1.2 motor iyi mi bu araçlarda? deneyen test edenler fikir verebilir mi? ileride satabilmesi kolay olur mu?

görüşleriniz nedir?

edit:2013 model
(5) 

kariyer.net geri dönüş hakkında

patos64 #1122944 
sevgili duyuru. şimdi başvurduğum bir yer dün özgeçmişimi görüntülemiş ve bugünde arama yapmaya devam etmiş, hani arama sonuçları kısmı var ya o yani. ilanında görünür de kapanmasına 2*3 hafta bir şey var.

şimdi burayı hiç kullanmadığımdan bir şey sormak istedim. özgeçmişiniz görüntülendikten ne bileyim 1 hafta 2 hafta sonra vs o başvurduğunuz pozisyon hakkında arandığınız oldu mu yoksa görüntülenip birkaç gün içinde aranmıyorsan istemiyorlar mıdır?
(5) 

İş başvurusu hakkında

patos64 #1122182 
Şimdi çalışıyorum, yakın bir şehirde bir yere kariyer.netten başvuru yaptım. Aradılar farzedelim, ben de bir yalan bulup "mesela diplomamı vs almaya gideceğim" gibi, görüşmeye gittim ama bu süreç biraz sancılı geçebilir çünkü tek aşamada işe almıyorlarsa ne kadar gidip gelebilirim ki ben? Max 1 defa. Ek olarak asıl mevzuyu unuttum, maaş benim için çok önemli bir kriter, yaşadığım yerde çalıştığımdan burada pek önemsemedim ama başka şehire gidersem önemsemek zorundayım.

Sizden genel tavsiyelere ek olarak şunu da öğrenmek istiyorum, sizce aranırsam standart konuşmadan sonra kendi vaziyetimi anlatıp maaşın bu bu sebeple önemli kıstas olduğunu, verebileceğiniz maaş nedir diye telefonda sorulur mu?
(1) 

yeşil pasaport hakkında

patos64 #1121899 
merhabalar.
hak sahibinin eşi sigortalı işte çalışıyorsa bu yeşil pasaportu kullanamaz diye bir şey var mı?

bilginiz var mı bu konuda?
(5) 

araba önerisi

patos64 #1120391 
sizce 120 bin km, 2010 model Astra Classic III 1.4i 16V Essentia komfor paketli araca 37 bin tl verilir mi?

ayrıca sizce bu aracın tahmini km ömrü ne kadar olur? şehir için kullanacağım ve yılda tahminen 10-12 bin km yaparım en fazla.
(1) 

iş için fikir

patos64 #1120379 
merhabalar. şuan çalışıyorum bir yerde ama 1 sene boyunca iş çıkışı bir yerde 3-4 saat çalışmak istiyorum. yani bana 400 500 tl yani her neyse aylık bir gelir getirmesi için. şimdi kafe vs gibi işlerde önerebilirsiniz aklınıza ne gelirse ama ne bileyim hiç aklınıza geliyor mu hani böyle hem para kazanıp hem de kendini geliştireceğin iş tipi var mı ya o saatlerde, bilmem ne demek istediğimi tam anlatabildim mi?
(4) 

10 yıllık pasaport çıkartmak

patos64 #1110480 
Bildiğiniz bir dezavantajı oluyor mu vize başvurularında, tabi ilerleyen seneler için bahsediyorum. Sanki bir şeyler anımsıyorum da bu konuyla ilgili aklımda kalmış, o yüzden.
(4) 

Yeşil pasaport hakkında

patos64 #1109497 
Merhaba.
Babam üzerinden aldım, aöften öğrenciliğim devam ediyor ama işe gireceğim galiba önümüzdeki hafta. Ben de eylül için bilet almıştım, şimdi işe girdiğimi bildirecek doğal olarak ama primler geç yatacak eylülün sonu veya sonlarına doğru.

Misal e devletten işe girdiğimi göremiyorum ben prim yatmadığı için.
Havalimanında polis sizce işe giriş bilgirgesini görür mü yoksa prim yatmadığı için onlarında mı sistemine düşmez? Onlarda e devlet aracılığı ile bakıyor diye biliyorum.

Bunun hakkında bilgisi duyumu olan var mı? O kadar para verdik ne yapacağım bilemedim:)
(1) 

çalışan sigortası hakkında

patos64 #1107694 
şimdi örneğin ağustos 1 de işe başlayan kişinin bildiriminin yapılması için en son tarih eylül 23 müş yani bir sonraki ayın 23 ü şeklinde. şimdi kişinin bildiriminin son gün yapıldığını varsayalım. o tarihe kadarki süreçte bu kişi atıyorum doktora gittiğinde veya sigortalık başka bir işi olduğunda hangi sigortadan işlem görüyor? yani bu kişi hiçbir yerde çalışmıyor mu gözüküyor o tarihe kadar? ya da bildirim geç yapılması önemli değil, zaten sgk sisteminde çalışıyor mu gözüküyorsun?

umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

mobil görünümden çık