(3) 

LED dimmer

Lim5 #1386710 
LED ampüllerin yükü düşük olduğu için her dimmer bunları kısamıyormuş. Evdeki dimmer’la pek iyi çalışmadı. Titremeye başlıyor ya da birden parlaklaşıyor. Kullandığınız önerdiğiniz dimmer var mı bugün alıp değiştireyim?
(2) 

GIF’e başka bir resim eklemek

Lim5 #1374503 
CNBC-e sigara sansürünü hatırlıyor musunuz? Bu şekilde bir görüntüyü hareketli bir görüntüye basıl ekleyebilirim?
(1) 

Glycerine’i kemanla çalmak istiyorum

Lim5 #1370553 
En azından çello/viola ile girdikleri kısmını ama notaları bulamıyorum :( Kemanı da Fa-Do-Sol-Do şeklinde öğrenmiştim yıllar önce, o yüzden TSM dışında bir şey çalmaya kalkınca beynim yanıyor. Reset atmak istiyorum komple. Parmaklarım yanlış gidiyor. Yol gösterebilecek olan var mı?
(1) 

Sephora’da makyaj yaptıran var mı?

Lim5 #1362294 
Özellikle İzmir’de?
(5) 

60 yaşında Avrupalı outdoor/açıkhava seven çiftçi kadına

Lim5 #1362212 
Başka bir Avrupa ülkesinden giderken ne hediye götürülür? Beynim yandı.
(4) 

IELTS Academic’e girenler

Lim5 #1360775 
Hangi kaynaklardan nasıl ve ne kadar çalıştınız? Kaç puan aldınız? Bilgisayar mı kağıt mı?

Hayatımda girdiğim tek İngilizce sınavı YDS, ondan da 92 veya 94 almıştım. Şimdi minimum 7.5 alabilmem için ne önerirsiniz?
(3) 

Hediye bütçesi

Lim5 #1357115 
Bir arkadaşınıza en fazla kaç liralık hediye alırsınız?

Dolmakalem alacağım bir muhabbet üzerine. 70 euro çok mu? 460 lira yapıyor. Arkadaşım Avrupalı o yüzden bilemedim. Rahatsız hissetmesini istemem ama çok basit bir şey almak da istemiyorum. Ne dersiniz?
(1) 

Kahve falı bakabilecek yetenekli bir falcı aranıyor!

Lim5 #1350417 
Fala inanma, falsız kalma :) Buralarda var mı öyle biri?
(5) 

Bir kişiyi bir öğün doyurmak kaç para?

Lim5 #1350253 
1000 kişiye bir öğün yemek çıkartmak için ortalama ne kadar bir bütçe ayırmak gerek?
(14) 

Dua sorusu

Lim5 #1349173 
1. Hayatınızda bir şey için gece gündüz dua ettiniz mi hiç?
2. Peki o şey ne kadar imkansız görünse de oldu mu?
(19) 

Ortalıktan kaybolsanız kaç gün sonra yokluğunuz anlaşılır?

Lim5 #1347311 
Facebook’u dondurmuştum. Whatsapp ve Messenger’a birkaç gündür girmiyorum. Last seen’im açık. Mesajlarını okumuyorum. Instagram DM’lerine bakmıyorum. Henüz bu işte bir tuhaflık olduğunu fark eden olmadı. Evde ailemleyim, dolayısıyla okulda veya işte de görmüyorlar. Çok garip değil mi? Ben rutin kırıldığında fark ediyorum, iyi olup olmadıklarını soruyorum. Soru başlıkta.
(2) 

İzmir’deki en iyi çikolatacı neresidir?

Lim5 #1345388 
Arkadaşımı sevindirmek için çikolata alacağım. Süslü kız isteme çikolataları gibi bir şey istemiyorum. Gerçekten lezzetli çikolata istiyorum. Özellikle tuzlu karameli bulabilirsem süper olur.

Point Bornova’daki Godiva’yı deneyen var mı?
Swiss Otel’de SwissGourmet diye bir yer varmış bir zamanlar. Duruyor mu?
(1) 

Kıbrıs’ı aramak yurt içi mi yurt dışı mı sayılıyor?

Lim5 #1343932 
Merhaba,
+90 392 ... şeklinde telefon numaraları. Soru başlıkta. Teşekkürler.
(2) 

Aktarmalı uçuş duty free sıvı kısıtlaması

Lim5 #1339526 
Atıyorum Berlin-İstanbul-İzmir uçuşumuz var. Berlin duty free’den 1 lt vodka aldık. İstanbul İzmir arası o içkiye ne yapıyoruz?
(1) 

Instagram Şifrem Yok

Lim5 #1331761 
Merhaba sevgili gönül dostları,
Ben Instagram’a hep Facebook ile girdiğim için şifremi bilmiyorum. Şifrem hiç var olmamış bile olabilir. Sıfırlamak için de eski şifremi soruyor. Şifremi unuttum dediğimde kayıtlı böyle bir mail adresi yok diyor Facebook mail adresim için. Nasıl sıfırlayacağım şifremi?
(6) 

Endülüs turu yapamıyorum.

Lim5 #1326667 
Bölgeyi bilenlerden yardım bekliyorum. Maalesef zamanım kısıtlı.

19 Aralık akşamı Sevilla’ya uçuyorum.
24 Aralık akşamı Madrid’ten geri dönmeliyiz.

Sevilla - Cordoba - Malaga- Granada - Madrid şeklinde gezmek istiyoruz ama zamanımız yetmiyor.

Ne yapsak? Hangi şehirleri çıkartalım? Hangi şehirler en güzeli?
(2) 

Bana Güney Avrupa rotası çizelim mi?

Lim5 #1311589 
Porto’dan başlayarak Portekiz ve İspanya için rotaya ihtiyacım var. Nereler mutlaka görülmeli? Nereye gitmeli? Ne zaman gitmeli? Haftasonları git gel mi yapılmalı yoksa bir ay art arda mı gezilmeli? Kafam karıştı her yere gitmek isteyip hiçbir yere gidemiyorum.
(1) 

Balyaj

Lim5 #1303799 
Kuaföre kesim haricinde gitmiyorum. Saçlarımı birkaç kere evde kendim boyadım. Kuaförlere pek güvenmiyorum ama bu sefer gidip rengini düzelttirmek istiyorum. Dip boya filan gerektirmeyecek şekilde. Tatildeyken bir kuaföre danıştım, balyaj önerdi ama elinde hiç malzeme yoktu. O yüzden yapamadı. Şimdi İzmir’de bir kuaföre yaptırayım dedim ama kim iyidir kaça yapar bilmiyorum. Önerilerinize talibim.
(8) 

İlk maaş hediyesi

Lim5 #1301736 
İlk maaşımı aldım. 500 lira civarı bütçem var. Anneme ve babama hediye almak istiyorum. Kalıcı bir şey düşünüyorum. Ne önerirsiniz?
(13) 

Trendyol'dan kemersiz gelen elbise

Lim5 #1293762 
Annem linkteki elbiseyi sipariş etmiş.
m.trendyol.com

Linki açamayanlar için:

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

Elbise kemersiz geldi. Trendyol'u aradım. O kemer reklam için konmuş, elbiseye dahil değil dediler. Ürünün adı "Haki bağlama detaylı elbise" ama bağlanacak parçası gelmiyor. Altta kemer dahil değildir reklam amaçlıdır filan yazmıyor. Asıl dahil olursa yazıyorlarmış. Satılıksa nerede listelenmiş bu sitede dedim her şey sitede olmayabilir dedi. Bence o elbisenin kemeri ve kaybettiler. Annem de elbisenin kumaşını filan beğendi ama kemeri istiyor. Ne yapayım şimdi?

Müşteri hizmetleri çalışanı bile ben de dahil olarak anlardım ama sistem böyle dedi. Kemer dahil olunca terminoloji farklıymış, "kemer detaylı elbise" mi ne oluyormuş. Sizce dahil değil mi? Kemerini nasıl alabiliriz?

Pembesinin üzerinde de pembe kemer var yalan söylüyorlar.
(3) 

İzmir'de yeminli tercüman

Lim5 #1291593 
Tavsiyeniz var mı?
(5) 

Tarattıklarımı kaliteli PDF yapacak ücretsiz veya uygun fiyatlı program

Lim5 #1290180 
Öneriniz var mı? Pdfforge indirdim dosya ters oldu, sırasını seçemedim. 500 tane dosyayı taranma tarihine göre PDF yapmam gerekiyor ancak araya girmesi gereken 4 ekstra sayfa var. Görmem gerekiyor. Telefondan görerek yapabiliyorum ama bilgisayardan telefona atınca dosyaların sırası karışıyor. Düzgün bir uygulama program vb. var mı?

Taranan sayfaların tanesi 10Mb. Pdf e-kitap elde etmeye çalışıyorum. Boyut önemli değil.
(4) 

Ford Focus SW nasıl?

Lim5 #1289782 
Station wagon tavsiye eder misiniz? Bizim için geniş bagajı olması iyi. Sedan Focus'un yükleme kısmı dar. SW ikinci el piyasası nasıl? Sahibinden'de bir tane bile 2015 sonrası Focus SW ilanı göremedim. Bayide 2017 model dizel, otomatik, Titanium, Tekno paket + Navigasyon ve geri görüş kamerası + Bi-Xenon dinamik adaptif far paketi + metalik boya 141 bin lira dediler. Sunroof hariç her şey var. Alınır mı bu araç? Alternatif ne önerirsiniz?
(7) 

Ford Focus Dizel Otomatik

Lim5 #1287672 
Kullanan var mı?
2017 model, 1.5 TDCi.
Alınır mı?
+/- nelerdir?
(9) 

En iyi kedi kumu

Lim5 #1286290 
Hangisi?
Siz ne kullanıyorsunuz?
Memnun musunuz?

Ever Clean en iyi diyorlar. Değiştirmek gerekmiyormuş. Azaldıkça üzerine ekleniyormuş. Doğru mu?
(2) 

Pasaport geçerlilik süresi

Lim5 #1284889 
En az 1 yıl geçerli pasaport ne demek? 1 yıllık pasaportlar vizeye başvuramıyorlar mı? Sonuçta pasaport eline geçti randevu aldın gittin derken 1 yıldan az süresi kalıyor.

Pasaportum Temmuz 2019'da bitiyor. Benim vizeye başvurmam da haziran sonunu, temmuz başını buluyor. Daha randevu alamadım. Risk almayıp yenileyeyim mi?
(8) 

Pet ifşa

Lim5 #1281053 
O da katılmak istiyor.
i.hizliresim.com
(7) 

Erasmus Mülakatı

Lim5 #1278200 
Daha önce girenleriniz var mı? Ne soruyorlar? Nasıl geçiyor?
(2) 

eksistats.com'da değişik temalı EkşiDuyuru var!

Lim5 #1244716 
Görmüş müydünüz? Ben az önce fark ettim. Çok değişik geldi.

www.eksistats.com
(3) 

Proxy ayarı

Lim5 #1233925 
Bazı sitelere girebilmem için okulun proxysini tarayıcıya girmem gerekiyor. Eskiden yapmıştım bunu ama modemi değiştirince gitti. Şu an hiçbir cihazdan o sitelere giremiyorum. Tüm cihazlara tek tek mi ayar yapmıştım onu da hatırlamıyorum. Ben bunu modemin içinde bir yere yazsam tüm cihazlardan girebilsem olur mu? Nasıl yaparız?
(3) 

Sokaktaki Yaralı Kedi

Lim5 #1229980 
Az önce yolda bu yaralı kediyi gördüm. Boynu kanamış ve akıntısı var. Gel pisi pisi dedim ama gelmedi. Resmini zor çektim. Yakalayamam yani. 20-30 metre ötesinde veteriner vardı. Çektiğim resmi gösterdim. Şurada yaralı bir kedi var dedim. Kadın direkt sahiplenecek misiniz diye sordu. Yok dedim benim kedim var zaten bir tane. O zaman belediye veteriner işlerini arayın, onların aleti var yakalıyorlar götürüp bakıyorlar dedi. Bu arada öteki adam da kediniz kaç yaşında, cins mi filan diye sordu. Aşırı rahatsız oldum. Resmen sokaktakilere bedava bakmayız, bu arada bize para getirecek cins kediniz var mı demeye getirdiler. Kendi kedimi bir kere tıraşa götürmüştüm oraya. Bir daha götürmeyi düşünmüyorum. Paylaşmak istedim. Belediye veterineri saat geç olduğu için cevap vermiyor. Çok üzüldüm. Yer: Gaziemir

Soru: Siz ne düşünüyorsunuz?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(5) 

AÖF Ders Saydırma

Lim5 #1223719 
İkinci üniversite kapsamında kayıt oluyorum. Hazırlıktan muaftım, Yabancı Dil I ve Yavancı Dil II AA görünüyor. Bunun üzerine iki sene daha Mesleki İngilizce gördüm. Sınavlarını verdim. Gelin görün ki AÖF sistemine bunları tanımlayamadım. Türkçe, Tarih derslerini sisteme otomatik çekiyor ama bu derslerin adı İngilizce değil de Yabancı Dil olduğu için görmüyor. 2. ve 3. sınıftaki derslerin adı İngilizce ama onlar da transkriptte tek ders olarak yer almıyor, bir blokun parçası. Bilgisayar dersinden de muaftım ama onu da göremedim. Bu ikisini nasıl saydırabilirim?
(4) 

Torpil atan çocuklar

Lim5 #1219009 
Bizim apartmanın altını bellediler. Gelip torpil atıyorlar. Apartmanın kedisi oturuyordu yazık hayvancağız aşırı korkuyor. Garajda park halinde duran arabalar var. Apartmanın altı dükkan, çıkıp da burada ne yapıyorsunuz demiyorlar. Ben seslendim kaçtılar ama yine gelecekler. Şu an başka bir yerde patlattılar. Ben inersem çok çirkef şeyler olacak. Ne yapayım?
(8) 

Adil Işık iade kabul ediyor mu?

Lim5 #1212382 
Buradan 4 gün önce bir elbise ve etek almıştım. Abiye filan değil. Fişi, faturası, etiketi duruyor. İade edebiliyor muyum?
(5) 

YDS önceki yıllarda sorulan sorular ve sizce kaç alırım sorusu

Lim5 #1211944 
Ben bu YDS konusuna tamamen yabancıyım. ÖSYM soruları artık kısmen yayınlanıyormuş. Sınava girmeden önce çözeyim, bir fikrim olsun dedim.

Soru 1: Piyasadaki son 10 yılın soruları kitapları gerçek sorular mı?

Daha önce LYS-5 dışında dil sınavına girmedim. Şu sınavda 6 yanlışım vardı.
www.dilforum.comı-Dil-Sınavı-Yorum
Lisedeki hocam içinizde bir tek Lim5 C1'dir demişti. Hazırlık okumadım. Mesleki İngilizce gördüm, onda da en iyi kurdaydım. 2 ay yurtdışında kaldım. İletişimde pek bir sıkıntı çekmedim. Hayatımın 2 ayını yabancı dizi izleyerek geçirmişim. Ders kitaplarım da çoğunlukla İngilizce. Yani şimdiye kadar dille bir problemim olmadı. Ben de kursa filan gitmedim.

Soru 2: Yukarıdaki bilgiler ışığında hiç çalışmasam kaç civarı alırım?
Soru 3: 1.5 ay çalışsam kaç civarı alırım?
Soru 4: Nereden çalışayım?
(3) 

Özel mesaj yoluyla hakaret

Lim5 #1209900 
Bir yaptırımı oluyor mu gerçekten?
(10) 

Sütlü Tatlı ne yapsam?

Lim5 #1208940 
Akşama ne yapsam bilemedim. Profiterol? Tiramisu? Tavuk Göğsü? İrmik Tatlısı?
Evde bol süt, kedi dili, petit beurre, krema, jöle ve daha bir sürü malzeme var. Bazılarının tarihi yaklaşmış. Panna Cotta yapmak istedim, bir onun için jelatin bulamadım. Jelatinsiz olur mu?
(107) 

Üniversite Tercihleri Yardımlaşma Başlığı

Lim5 #1206645 
Önceki yıllarda yaptığımız gibi üniversite öğrencileri veya mezunları ile tercih yapacak arkadaşları bir araya getirebiliriz diye düşündüm. Siz de bölümlerinizi veya merak ettiğiniz bölümleri yazar mısınız?

Bilgi verenleri tikledim. Tercih için yardım isteyen arkadaşlar tiksiz olanlar. Ona göre hızlıca cevapları tarayabilirsiniz. En son herkesin tikini vereceğim, içinizi ferah tutun :)

Güncelleme: Tercih dönemi sona erdi. Umarım faydalı olmuştur. Yerleştiğiniz yerde mutlu olmanızı diliyorum.

Bölümleri hakkında bilgi veren arkadaşlara teşekkürler :)

Moderatörlere de selamlar. Raptiyemizi sökebilirsiniz.
(2) 

CVID hakkında bilgi lazım

Lim5 #1179826 
Sunum hazırlamam lazım ama işime yarayacak kaynak kitap bulamıyorum. Elinizde ppt/pdf varsa aşırı makbule geçer. Soru yazmayı unutmuşum. Bir el atabilir misiniz?
(9) 

Orkidem ölmüş mü?

Lim5 #1178245 
i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Sanırım fazla sudan çürümüş. Tavsiye üzerine saksıdan çıkarttım, nemli bir yerde beklettim ama yeni kök çıkmadı. Kalanlar da iyice kurudu.

Kurtarmak için ne yapabilirim?
(5) 

İspanya içi ulaşım

Lim5 #1159517 
Buradan sadece belli şehirlere uçak var. İspanya içi ulaşımda ne kullanılıyor? Otobüs firması önerebilir misiniz?
(4) 

Leğen kaç para?

Lim5 #1145008 
Kedi evi yapacağım. Mobilyadan yaptım aslında indirecektim şimdi ama çalarlar dedi annem. Leğenden yapsam kaç para tanesi bu büyük plastik leğenlerin?
(1) 

Kedisine diş taşı temizliği

Lim5 #1129756 
Yaptıran var mı? Ağız kokusuna çözüm oldu mu? Ne kadar ödediniz?
(6) 

Notumu sisteme yanlış girmişler

Lim5 #1113088 
Bizim iki farklı sistemimiz var. Birisi fakülte içinde toplanıyor. Onun ortalamaları da sene sonunda genel EBYS'ye giriliyor. Şimdi bunlar benim notlarımdan birini öteki tarafa aktarırken 20 puan düşük girmişler. Okulun %25-30'u bu not. O da ortalamamı mahvetmiş. Fakülte içi sistemden görüntü alıp okula veremiyorum çünkü oradan silinmişler üst sınıfa geçince. Öğrenci işleri hallederiz biz bakalım dedi ama bir haftadır düzelme yok. Ne yapayım ben?
(4) 

Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım

Lim5 #1105517 
Yaban ellerde yurtta tek başımayım. İzleyecek bir şeyler rica etsem? Kafa dağıtmalık komik şeyler olsun.
(3) 

İzmirliler nereyi gezelim

Lim5 #1101837 
Yurtdışından kuzenim geldi, onu gezdireceğim.
Asansör ve Teleferik
Alsancak/Konak/Kemeraltı
Vapur ile Karşıyaka
Bir gün Alaçatı/Çeşme, bir gün Özdere.
Bir gün havuz olabilir.
Başka nerelere götüreyim?
Akşam nereye çıkartayım?
(7) 

Yurtdışına çıkış için

Lim5 #1101463 
Üniversiteden öğrenci belgesi veya izin belgesi falan da istiyorlar mı? Yeşil pasaportlu öğrenci için ne istiyorlar?
(2) 

Son kullanma tarihi geçmiş krem şanti tozu

Lim5 #1100481 
Parfe yapmaya niyetlenmiştim. Derin dondurucuda duruyordu ama 1 sene geçmiş. Ölür müyüz? Ölürüz di mi? Yenisini almaya gitmek istemiyorum, markete gitsem irmik tatlısı yaparım zaten.
(22) 

Pasta Limonata verilen düğünlerin

Lim5 #1099470 
kıymetini bilin. Şu an 60 bin liralık bir düğündeymişim. Bayat cips ve kuruyemiş yiyoruz. Su bile yok. Sıkıntıdan patladığım için buraya sarayım dedim. Sorum şu: Siz düğünleri sever misiniz?
(10) 

Yabancılara hediye

Lim5 #1097689 
Yaklaşık 30 kişiye hatıra olsun diye hediyelik eşya bakıyorum. Arkasını yazıp kartpostal vermeyi düşündüm ama kaliteliler 3-4 lira. Kullanacakları bir şey olsa daha iyi değil mi?

Ben de müzedenhediye.com'a baktım. Kalem kutusu, ayna falan var. Kitap ayracı alabilirim. Bu tarz başka neler önerirsiniz? Kişi başı 5 lirayı geçmezse iyi olur.

Ayrıca dört tane daha büyük hediye almam gerek. Yarımşar kilo lokum mu götüreyim? Ne yapayım?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık