(8) 

Berlin Flixbus

Lim5 #1094364 
Bu otobüsler dakik midir?
Gidişte 6.10 varış gösteriyor SunExpress. FlixBus 7.35 arabasına yetişir miyim?
Dönüşte de 14.40'ta uçağım var. 13.15'te Berlin Tegel'e varış gösteriyor. Yetişir miyim?
İkişer saat öncesine mi alayım?
(3) 

Aerobilet

Lim5 #1090834 
Güvenilir mi? Bir sıkıntı yaşayan var mı? Sunexpress bileti alacağım ama emin olamadım.
(1) 

Kaliningrad

Lim5 #1090495 
Buraya gitmek için Rus vizesi mi gerekiyor? Rusya yeşil pasaporta vize istiyor mu?

Bir duyuruda başka demiş, diğer yerde başka.
www.mfa.gov.tr
www.mfa.gov.tr
(1) 

By the time kullanımı

Lim5 #1089432 
The shift was over by the time I had written up the letters.
The shift had been over by the time I wrote up the letters.
The shift was over by the time I wrote up the letters.
The shift had been over by the time I had written up the letters.

Bunlardan birincisi gramer kitabının örneklerinden birisi.
Sizce hangi kullanımlar mümkün? Anlamları arasındaki fark nedir?
(12) 

Bizim kedi komşunun arabasına düşmüş

Lim5 #1085000 
Kendisi sıfır hasarla atlattı. Biz alt katın klimasına düştü oradan aşağı atladı sanmıştık. O yüzden arabaya pek bakmadık. Meğer arabaya düşmüş. Kardeşimin dediğine göre cam biraz kırılmış, kaporta az yamulmuş. Komşu bir şey söylemedi. Bizimkinin işi olduğunu anlamamıştır belki. Akşam konuşuruz. Bunu kasko mu yaptıracak? Bize düşen bir şey var mı?
(9) 

Geç kalan hocalar

Lim5 #1079957 
Üniversite yönetmeliğinde ders düşmesi denen durum olan bir okul var mı Türkiye'de? Hocalar yarım saatten başlayıp bir buçuk saate varan süreler boyunca bizi bekletiyorlar. Sekreterlik de bekleyin ha geldi ha gelecek eli kulağında diye genelde bizi oyalıyor. Resmi olarak terk edip gitmemizi sağlayacak bir kural kanun vs. var mı?
(8) 

ADSL'de 8 Mbps veremeyen Superonline

Lim5 #1070549 
VDSL ile verebilir mi?

İnternet bağlantımız berbat olduğu için 5 Mbps maksimumda sabitlediler. Üzerine çıkınca bağlantı kopuyordu. Ping 5000 ms'lere çıkıyordu. Şimdi de kopuyor ama her dakika değil yarım saatte bir falan. 59 lirayı çöpe atıyoruz.

Bugün aramışlar VDSL ile biz size 24 Mbps verebiliriz 69 liraya demişler. Kablo aynı bakır kablo, 8 bile veremiyorlar kaç yıldır. Böyle 24 verebilirler mi?
(4) 

Uyumadan önce kafa dağıtmalık film önerisi vol.19042016

Lim5 #1069880 
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yormasın, üzmesin, akıp gitsin. Düşünsel bir derinliği olmasına gerek yok. Sarışın kadının etrafında dönen klasik romantik komedilerden olmasın ama romantik olabilir. Komik olsun. Aksiyon da olur. Ne izleyeyim ben?
(5) 

Çiçek yetiştirmekten veya bitki biyolojisinden anlayanlar

Lim5 #1062369 
Size sorularım var.

1. Sümbül soğanlarını bu sene ilk defa diktim. Çiçekleri erkenden açtı ve hemen kurudu. Yaprakları da uçtan sararmaya başladı. Soğanları besin depolasın ve seneye de açsın diye ne yapayım? Nereden keseyim, ne zaman keseyim?

2. Lalelerimi yaramaz kedim yerlerinden sökmüş. Birisi böyle resimdeki gibi olmuş. Sapı büzülmüş. Kurtarılabilir mi? Kurtarılamazsa ne yapayım? Nereden ne zaman keseyim ki seneye de açsın?

i.hizliresim.com
(2) 

Evden kaçmış gibi duran kedi - İzmir

Lim5 #1034525 
EÜTF bahçesinde bu çok sevimli kediyi gördüm. Tüyleri çok temiz ve yumuşak, kilosu iyi ve kulağı kesik değil. Çok uysal bir şey. Sanırım evden kaçmış. Evim uzak, eve götüremedim. Tanıyan varsa i.hizliresim.com

Sabitlense olur mu?
(1) 

Metal kordonlu dijital saat

Lim5 #1031320 
var mı Casio dışında? Böyle Fossil'inkiler gibi bulamaz mıyız?

Akıllı istemiyorum, şarjı aylar yıllarca gitsin.
(5) 

Bana izleyecek film

Lim5 #1029805 
bulabilir miyiz? Lütfen bulalım çünkü. Böyle kafa yormasın, dram olmasın. Neşelendirsin mümkünse. Teşekkürler.
(9) 

SSD to HDD

Lim5 #1025665 
SSD almıştım, bugün geldi. Yalnız elimde kablo yok. Ekstra hard disk kutusu yok. Iki laptop var. Bir sürü harici HDD var. Bu donanımla bu işi başarabilir miyiz?
(7) 

Bu fotoğraflarda nasıl bir düzenleme var?

Lim5 #1025552 
Işığın gelişi, hafif sisli görünüş, renkler falan çok hoş. Nasıl çekiliyor, ne yapılıyor bilen var mı?

www.boredpanda.com
(6) 

En sevdiğiniz

Lim5 #1019623 
komedi filmi nedir?
(7) 

Şu anki ruh halinizi tek bir fotoğraf/gif ile ifade etseniz

Lim5 #1003954 
bu ne olurdu?
(7) 

Retinoblastoma (Capsli)

Lim5 #1003236 
Facebook'ta bir arkadaşım bu fotoğrafı beğenmiş. Ben tanımıyorum. En sağdaki çocuğun sağ gözünde red refleksi yok gibi gözüküyor. Tek fotoğraftan bir şey söylemek doğru değil. Kimse de gidip bir gösterin dememiş. Profillerinde yenidoğan fotoğrafları var, onlarda sıkıntı yok. Bir şey desem mi, desem ben kimim, tek fotoğraftan ortalığı niye karıştırayım diye içim içimi yedi. Evet siz olsanız ne yapardınız?
(13) 

Giydiğiniz en rahat ayakkabı

Lim5 #978109 
nedir?

Spor ve günlük kategorilerinde cevaplarsanız sevinirim.
(2) 

Kedim acayiiip tüy döküyor

Lim5 #958467 
Zavallı hayvanın kuyruğu bir tutam kaldı. Maması aynı, suyu aynı ama avuç avuç dökülüyor. Vücudundan o kadar aşırı değil ama bayağı dökülüyor yine. Derisinde lezyon yara bir şey yok. Ne yapsak bu arkadaşa? 1 yaşında, geçtiğimiz martta yaşını doldurunca kisirlastirilan erkek kısa orta tüylü ankara kedisi.
(7) 

Yakın arkadaşlık nereye kadar gider?

Lim5 #924940 
Size birtakım sorularım var.

Bir insana yakın arkadaşım demeniz için ne gerekir, yani kriterleriniz neler?
Kaç tane dostum dediğiniz tamamen güvendiğiniz insan var?
Bu insanlarla paylaşımınızın sınırı nedir?

Kısaca sıradan arkadaş, yakın arkadaş, dost kavramlarınızı örneklerle tanımlar mısınız?
(7) 

Kedim kisirlastirma sonrasi hareketsiz yatiyor

Lim5 #920576 
Bugün öğlen kısırlaştırma ameliyati oldu, akşam geri aldığımda gayet canliydi. Eve geldi, biraz dolaştı. Uyudu. Yemek yedi. Şimdi geri uyudu. Ancak vücudu soğuk. Nefes alıyor ama her zamanki kadar derin değil. Hala anestezik etkisinde olduğundan mı? Endişelenmeye başlayayım mi?
(8) 

Kedi kısırlaştırmanın etik ve psikolojik yönü

Lim5 #920151 
Merhaba,
1 Yaşında bir erkek kedim var, ellerinizden öper. Bugün doğum günü.
Yarın kendisini kısırlaştırmaya götürüyorum ancak içim pek rahat değil. Hiç çiftleşmedi, başka kedi bile görmedi 45 günlük olmasından sonra. Şu an tek sorunumuz gece miyavlaması ve çiş yapması. Dünyanın en uysal kedisidir. Çok yakışıklıdır, sevecendir. Canını yaksan da bir şey demez. Böyle bir güzelliğin nesli devam etsin isterim, ancak eve yavrusunu da alamayız. Güvenilir birini de bulamam verecek. Öte yandan düşünüyorum kedimin babasının sahibi bir kez çiftleştirmeseydi ben kedime kavuşamazdım. Kedimin özgürlüğünü çok sınırlandırıyorum. Hüzünlü hüzünlü dışarı bakıyor. Sokağa bıraksam dönüp gelemez, işitme engelli. Düşünüyorum ona bunu yapmaya hakkım var mı? Bütün gün evde bekliyor, sabah evden çıkınca arkamızdan ağlıyor. Topişlerini de seviyor bence, onları güzel güzel yalıyor. Bazen kırmızı bir roket bile çıkartıyor. Yarın bambaşka bir kedi olursa diye korkuyorum. Nerede benim topişlerim diye sormasın, ne zaman sevmeye kalksam tırmık atmasın sonra? 6 kilo zaten, obez olur diye de endişeleniyorum. Evin içinde pek hareket edemiyor yavrucak. Beni bir rahatlatın canlarım.


--------
@sta aslında anlıyorum, zaten yaptırmam gerekiyor çünkü annem dayanamıyor her gün bir yere işemesine. ama o hakkı kendimde göremiyorum. %100 evet gönlüm rahat diye gidemiyorum.

@musmutlusismankedi2015 diyet mama kullanacağım ancak ben ev yemeği de yediriyorum. metabolizma hızı, kas kütlesi azalacak. neredeyse tüm testosteronunu elinden alıyoruz. oysa başka zamanlarda hormonlarla oynamaktan acayip korkuyoruz, dengesi bozulmasın diye hormon iğnelerinden, doğum kontrol haplarından hayvanlar için de insanlar için de öcü görmüş gibi kaçıyoruz. sonra hormon üreten o bezleri komple geri dönüşümsüz çıkartıyoruz. Anesteziye sokmaktansa Deslorelin veya bir çeşit antiandrojen vermek bir kademe daha masum görünüyor gözüme. images.publicradio.org
2. Kedi alamam, öyle olsa bir kez çiftleştirip yavrularını alırdım.

@hayirsiz annem dayanamıyor bu çişlere ve gece ağlamalara.

@neferkitty ve mea maxima culpa size hak veriyorum, aşırı ürememeliler. peki o zaman dişi kedilerde tüpleri bağlamak yerine neden komple yumurtalık, rahim ne varsa çıkartıyorlar? kanser bir sebep diyelim, insanlarda önlem olsun diye istedikleri çocuk sayısına ulaştıklarında ne var ne yok almıyoruz. asıl sebebin dişi kedinin kızgınlık dönemindeki hırçınlığı ve huysuzluğundan kurtulmak olduğunu düşünüyorum. bu kızgınlık onların doğalarında var, hayvana işkence gibi gözükse de işkence değil. biz buna kendi rahatımız için müdahale etmiyor muyuz? ekolojik dengeyi korumak için olsa tüp bağlanmasıyla yetinirdik. aynı şekilde erkek kedilerde de vazektomi yaptırırdık. bunu veterinerlere okulda öğretmiyorlarmış bile.
(4) 

İmdat! Kedimi evden atıyorlar.

Lim5 #902608 
Bugün sabah uyandığımızda koltukta kedinin kaka manzarasıyla karşılaştık. İshal falan değil. Bildiğin sergilemiş. Tam temizledik bu sefer geldi gözümüzün önünde çişini yaptı aynı yere. 11 aylık erkek. Annem ve babam artık kesinlikle istemiyor. Annemin arkadaşı kedi istiyordu, ya ona veririz ya da çalıştığım yere bırakırız diyorlar. Kumunu silikadan çarli bentonite geçirmiştik 5 gün kadar önce. Bugün yaptı. Zaten silikadan önce yine bentonit kullanıyordu onun için yeni bir kum çeşidi değil. Tekrar silikaya döndük ama test edecek kadar vaktim olmayabilir. Derdi ne bu hayvanın ve ne yapayım? Ben bu cumadan sonra 2 haftalığına yokum, annem okulum açılacak onunla ilgilenemem diyor.
(3) 

Erkek kedimi aniden uykudan uyandırınca

Lim5 #901819 
Genital bölgesinde böyle sarı jölemsi sıvı gördüm. Kötü kokmuyor. Daha önce iki kez daha görmüştüm ama o zaman ağır asit kokulu olduğundan çiş sanmıştım. O zaman kristalleşmisti. Bu ejakülat mı, böbrekleri mi elden gitti, yoksa başka bir şey mi? Gece mav mav dolaşıyor. Ergen mi olmuş benim yavrum?

db.tt
(4) 

İfşa

Lim5 #845182 
cdn.meme.am

Erken başladınız. Gece olur böyle şeyler.

Bir de neler oluyor ülkede baktım otuz tane başlık açılmış. Hızla özet geçebilecek biri var mı?
(26) 

Gülücüklü pantolon ve ben (Capsli)

Lim5 #830268 
Selam duyurunun moda guruları, fashionistaları.
Bugün annem ve satıcı kızın kalıbı iyi oldu demesi nedeniyle gülücüğü pek önemsemeyerek bu pantolonu aldım. Sonradan kafama takıldı, bu giyilir mi? Gülücüğü bırak yırtık pantolonum bile yoktu bugüne kadar. Size sorayım dedim. Yorumlarınız ne? Gülücüklü suratlar o kadar belli mi? Gülücük kısmı içime sinmiyor.

Yaş 19
(5) 

Isvicre 14 gün değer mi?

Lim5 #822891 
Şubat'ta 14 gün tatilim var, bu tatilde İsviçre'ye gideyim diyorum. Kuzenlerim de var, müsait olurlarsa İtalya, Fransa geçebiliriz. Sorum şu ki 14 günlüğüne gitmek mantıklı midir? Tabi bir kısmı da yolda geçecek. Yazın mi gitmeli? Gitmezsem de evde boş boş otururum kesin.
(7) 

E-kitap okuyucu, tablet ve Pdf

Lim5 #820257 
Sevgili duyurucular,

Elimde her biri 700-800mblik pdf kitaplar var. Bunlari basili olarak tasimam cok zor, kolayca oturup okunacak, sarji uzun gidecek bir cihaz ariyorum. Ayni zamanda normal e-kitap okumak icin nook, kobo, kindle bakiniyorum. Yillardir cep telefonundan kitap okudum, gozlerim alisik ama yine de cok rahatsiz etmesin. Bu iki istegimi tek bir cihazda birlestirebilir miyiz?

Sevgiler.

Edit: Kitaplar genelde textbook, bazıları atlas yani bol resim içeriyorlar. Bunun yanında düz metin pdfler de var ama onlar sorun değil.
Tablet+Ebook okuyucu mu yoksa sadece birisi mi daha mantıklı/verimli olur? İkisini alarak bütçemi zorlamak istemiyorum. 700-800 mb dosyalarla baş edecek güçlü bir cihaz var mı? Telefonum One M7- 50 mb düz metin/tablo dosyayı yükleyene kadar 10-15 saniye geçiyor.
(1) 

Kedim kapinin onunde miyavliyor

Lim5 #814835 
Ama daha beş aylık bile değil. Kızgınlik için erken değil mi? Erkek. Dışarı sadece birkac kez kucağımda çıktı. Geçen hafta iki üç günlüğüne yolculuğa çıktık bayram ziyaretine, acaba yine gitmek mi istiyor? Yoksa onu bırakıp gitmemizden mi korkuyor? (Gunubirlik denize gidiyoruz ya da ise) Yanına gidip alıyorum ama biraz beni yalayıp sonra yine kapıya gidiyor.
(8) 

Kablo Kemiren Kedicik

Lim5 #781660 
Arkadaşlar kedim yaklaşık 2,5 aylık, ellerinizden öper.
www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com
Yalnız şöyle bir problemimiz var, bulduğu her türlü kabloyu kemiriyor. Kulaklık, şarj aleti, laptop adaptörü, lcd'nin kablosu... Gittikçe kemirdiği kabloların çapı da büyüyor. Bir de sağır kendisi. Haliyle hayırdan anlamıyor. Ağzına bir fiske vuruyoruz, ensesinden tutup yüzüne üflüyoruz ama umrunda değil. Bir gün akıma kapılacak kendi de yanacak evi de yakacak. Limondan tiksinmiyor, sirkeden de pek tiksiniyor gibi gözükmüyor. Sudan da korkmuyor. Ne yapsak biz bu yavrucağa?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık