Üniversiteden öğrenci belgesi veya izin belgesi falan da istiyorlar mı? Yeşil pasaportlu öğrenci için ne istiyorlar?




 

Esasen yeşil pasaportu üzerinden aldığınız kişinin, yurtdışına çıkış engeli olmadığını kanıtlamanız gerekiyor. (Evet çok saçma.)
Emekli ise, Sgk'dan emeklilik dökümü, halihazırda çalışıyor ise çalıştığı kurumdan "yurtdışına çıkışına mani bulunmamaktadır" diye ıslak imzalı belge gerekiyor. Öğrenci belgesi resmi yazıda yok, ama ispat etmeyi kolaylaştırıyor diye alınsa iyi olur sanırım.

black holes and revelations

@black holes and revelations O nasıl olacak? Zaten yurtdışına çıkışlar yasak değil mi, izinleri iptal kamu personelinin.

Lim5

Gerçekten çok anlamsız. Sağlık personeli koşulsuz geri çağırıldığı için onların çocukları da çıkamıyor. Ama öğretmen çocukları alabilmiş mesela, kişinin belgeyi alırken kendisi için almadığını belirtmesi lazım. Biraz da belgeyi veren kurum çalışanının insiyatifinde.

black holes and revelations

Sahit oldugum: Ailesi emekli, yesil pasaportlu, iki saat dil doktukten sonra "su ilerideki cicakciden ogrenci belgesi al madem de gecirelim". Ucagi kacirdi :( O andaki pasaport memurunun tavrina kalmis.

shadowcat

Kurum tabi ki ben senin çocuğunu tanımam onun adına belge düzenleyemem diyecek ama işte senin adına düzenlenen belgeyi çocuğun kullanacak falan, gerçekten her şey birbirine karışmış.

black holes and revelations

Şu an havaalanında staj yapıyorum, buradaki çalışanların da kafası karışmış durumda çünkü saatbaşı genelgeye güncelleme geliyor.

black holes and revelations

yetkili birinden güncelleme yapılsa iyi olur. resmi gazetede genelgeyi bulamıyorum.. bordo pasaportlulara uygulanan durum nedir.

ringinthered
1

mobil görünümden çık