Facebook’u dondurmuştum. Whatsapp ve Messenger’a birkaç gündür girmiyorum. Last seen’im açık. Mesajlarını okumuyorum. Instagram DM’lerine bakmıyorum. Henüz bu işte bir tuhaflık olduğunu fark eden olmadı. Evde ailemleyim, dolayısıyla okulda veya işte de görmüyorlar. Çok garip değil mi? Ben rutin kırıldığında fark ediyorum, iyi olup olmadıklarını soruyorum. Soru başlıkta.




 

Valla annem babamla 2 gunde bir filan konuşuyorum. Dolayısıyla 2. günün sonunda tum arkadaslarimi ya da 155 i ararlar. Onun dışında telefonum zaten çoğunlukla uçak modunda. İnsanlara en geç 3. gün geri donüş yapmayinca hemen telaşlanırlar.

Amaranta ursula

Ailemle sürekli görüştüğüm için onlar farkeder. Onun harici kimse farketmez ölsem kokarım evde.

Boris

baba yok.. annemle 3 günde bir konuşuyoruz.. arkadaşlarım da 4. gün mutlaka ararlar yani nerdesin napıyorsun diye.. 5. güne kalmam gibi geliyor bana..

strobist

Ev arkadaşım eve biraz geç kalsam bile farkeder. Ailemle de 2 3 günde bir konuşuyorum, daha uzun süre ulaşamazlarsa merak ederler. Onun dışında merak eden kimsem yok :(

Mossy

bir rahatsızlığınız ya da yeni girdiğiniz bir depresyonunuz yoksa yokluğunuzun fark edilmemesi normal. ailenizle yaşadığınız için hiç kimse de ne oldu diye telaşlanmaz. tek yaşasanız, bu süre içinde her gün düzenli olarak ailenizle konuşsanız ve telefonlarınız birden kapansa, o zaman telaş olur. ama o da her gün görüştüğünüz arkadaşınız yoksa sadece aileniz telaş yapar.
bir de, birine mesaj atarım, mesaj gitmediyse hiç de panik olmam. kapatmış telini ya da internetini. anormal bir durum yok.

lovemyself

İşe gitmeyince anlarlar :/

pati

Sosyal medya hesaplarınıza girmemenizim dikkat cekmemesi çok anormal değil. Bende de ancak aramalarw ceval vermezsem aninda endiselenilir. Sosyal medyaya bakmazsam sadece esim farkeder.

deveyi diken adamin ta kendisi

anlaşılmaz. çürür giderim.

Techsavvy

Haberi olan olmaz.

Bartebly

Sevgilim 3-4 saat sonra anlar. Hafta içi bölüm başkanım ve yan ofisimdeki iş arkadaşım hemen fark edip arar. Ailem de o gün fark eder, her gün bir sabah günaydın denir aileye mesajla çünkü, mesaj gelmezse direkt endişe. Uzaktayım. Sosyal medya yok.

velvetmorning

haber vermediysem gece 12'den sonra aramaya başlarlar.

naksidil

1.gün de anlarlar

rn

Birkaç saat içinde anlaşılır

aquarium

3 saat sonra falan.

doxanikee

kızsan meriçlerin 1 güne farkeder.

erkeksen ve annen sosyal medyada çok aktif değilse min 3-4 gün

KaraSakall

memur olarak çalıştığım ve onun haricinde özel sektörde yönetmem gereken bir işim var mevcut. eğer 24 saat ulaşamazlarsa kıyamet kopar bazen 12 saatte bile ortalık savaş alanına dönüyor.

mobydick

Hafta içi kimse farketmez ama hafta sonu olunca anlaşılır. Yerin dibinde olayım kazar çıkarır ''kanka hadi içek'' derleraq

eazy

Annem birkaç güne anlar. Onun dışında bilmiyorum.

koparnickkk

Eve köye pek ugramadigim serseri ergen zamanlarimda yine epeydir ortada olmadığım bi dönem abim ayri olduğumuz babama söylüyor kenan yok ortalikta endişeliyiz diye.
Pederin cevap;
"O itten haber gelirse korkun gelmezse endişe etmenize gerek yok"

Tuhaf bir şekilde hayat felsefelerimden biri oldu bu söz yetiskinligimde. Bu olayi hatırlattı sorun. Cevaba gelirsek de;
Ailem zaten kudurur da 3-4. Gün merak eden dostlar var ya, baş tacı.

aksi kanitlanmadikca cocuktur
1

mobil görünümden çık