[teknik]
(3) 

Proxy ayarı

Lim5 #1233925
Bazı sitelere girebilmem için okulun proxysini tarayıcıya girmem gerekiyor. Eskiden yapmıştım bunu ama modemi değiştirince gitti. Şu an hiçbir cihazdan o sitelere giremiyorum. Tüm cihazlara tek tek mi ayar yapmıştım onu da hatırlamıyorum. Ben bunu modemin içinde bir yere yazsam tüm cihazlardan girebilsem olur mu? Nasıl yaparız?




 

şöyle bir durum mu: bazı siteler var ve bu siteler okulunuzun da dahil olduğu belli başlı yerlerden gelişleri kabul ediyor. eğer öyle ise, bu proxy ayarını cihazların tarayıcılarında tek tek tanımlamış olmanız lazım.

crevasse

@crevasse Siteler uptodate, medscape vs. Normalde buralara para ödemek gerekiyor ya da en azından giriş yapmak gerekiyor. Öğrenci/personel olduğumuz için okul aracılığıyla ücretsiz kullanabiliyoruz. Benim iPad/iPhone ile de girmem gerek. Onu tarif etmemişler. O yüzden yapamadım.

www.kutuphane.ege.edu.tr

Lim5

1.ipad/iphone proxy ayarları için (git: www.howtogeek.com)

2.bu ayarı bulduysanız http proxy ayarını manual'e alın.

3.server yazan bölüme, "proxy.ege.edu.tr" yazın (tırnaklar yazılmayacak).

4.port yazan bölüme "8080" yazın (tırnaklar yazılmayacak).

5.linkini verdiğiniz dökümanlarda proxy için kullanıcı adı ve şifresinden bahsediyor. bunu da yukarıda anlattığım kısımda "authentication" ayarını açarak ilgili yerlere yazın. sonra erişimi deneyin. eğer uyumlu değilse "authentication" devre dışı bırakıp safariden tekrar deneyin, kullanıcı adı şifre sorarsa, oraya girersiniz.

crevasse
1

mobil görünümden çık