(1) 

En doğru ölçüm yapan şeker ölçüm cihazı.

draconas #1019266 
Merhaba arkadaşlar,

Özellikle medikalcilerden, doktorlardan cevap bekliyorum. En doğru ölçüm alabileceğim şeker ölçüm cihazı marka ve model hangisidir? en az sapma olan hangisidir yani? Elimdekiyle ölçüm yapıyorum öküz gibi yemek yemiş olmama rağmen 74 çıkıyor. adamı paniklettiriyor.

Teşekkürler.
(1) 

Şeker Ölçüm Değerleri hakkında...

draconas #1019048 
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır şekerimin sürekli düşük olduğundan şüpheleniyorum . Neyse uzatmyacağım. Dünden beri 3 öğün aç ve tok olmak üzere ölçümler yapıp bir excel tablosuna not ediyorum. Atıyorum 1 ay sonrasında da bir endokrin uzmanına gidip ahanda benim tablom bu diyip oturup konuşacağım. Çünkü doktora ne zaman gitsem şeker değerlerim normal çıkıyor. ama durup durmadık anlarda şekerim düşüyor. Tamda o anda doktora gidemeyeceğime göre aklıma bu yöntem geldi.

Sorum şu: açlık şekeri ölçümünden sonra yemek yedim ya. aradan 2 saat geçtikten sonra tokluk şekeri ölçülür yazıyor internette.

Şimdi duyuru doktorlarından ricam bana şu soruya cevap vermeleri.

Ben unuttum ve 2 saat sonra değil 3 saat sonra tokluk şekeri ölçtüm, bu ne kadar sağlıklı? yani illa 2 saat mi olacak? unutup 3 saat sonra ölçsem olmas mı?

Tabloda Tarih/saat, Aç/Tok, Sabah/Öğlen/Akşam Şeklinde not ediyorum.

Teşekkür ederim.
(1) 

nöro endokrin tm ve ektopik pankreas ?

draconas #1018776 
merhaba,

arkadaşlar ektopik pankreas tam olarak nedir? ne iş yapar tehlikeli bir oluşum mu? bir de nöro endokrin tm nedir? bana bunu bilale anlatır gibi anlatacak doktor arkadaşların yardımlarını rica ediyorum. bu konu ile ilgili yeniden bir teste gireceğim ama sabırsızlıktan çıldırmak üzereyim. bi el atı verşn duyuru doktorları.

teşekkürler.
(1) 

EPLAN P8 Professional V2.0 ve üzeri

draconas #1018340 
Arkadaşlar merhaba,

Malum ortamlarda aradım taradım birçok versiyon indirdim. Fakat bir türlü çalışanını bulamadım sağlam Crackli Elinde çalışan EPLAN P8 Professional V2.0 ve üzeri var mı?

olan kişiler bana özel mesaj yoluyla duyurudan ya da sözlükten ulaşabilir mi?

Teşekkürler.
(9) 

Kırmızı Şarap tavsiyesi...

draconas #999015 
Arkadaşlar merhaba,

Arkadaşla iddiaya girdik ve kaybettim. İddiayı kazanan ödülü belirler dedik ve arkadaşta kırmızı şarap istedi. Sizden ricam bana çok pahalı olmayan, çok ucuz da olmayan orta karar kaliteli bir kırmızı şarap önerisi. Önerinizin yanına biliyorsanız fiyatını da yazarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.
(7) 

Endoskopi olayları...

draconas #990781 
Arkadaşlar merhaba,

Konumuz “Endoskopi” evet bu lanet olası şeyi daha önce tecrübe ettim. O zaman uyutulmadan tetkik yapılmıştı. 5dk. Sürecek dediler yarım saat sürdü. Çok detaya girmeyeceğim hiç hoş bir tecrübe değildi.

Şu son 1 haftadır yine midemde tuhaf ağrılar olmaya başladı. Bu ağrılar çok tanıdık. Daha öncede bu şekilde başlamıştı ama bu kadar şiddetli değildi.

Şimdi bu endoskopi denilen olayı bir de uyutarak yapıyorlarmış. Ben nasıl olduğunu bilmiyorum. Başından geçen arkadaşların tecrübelerini paylaşmasını rica edeceğim. Ne kadar zaman uyutuluyorsunuz? Hissediyor musunuz? Sonrasında boğazınızda midenizde vs ağrı oluyor mu? Uyanma süreci nasıl? Ne kadar sürede uyanıyorsunuz? Uyandıktan sonra araba kullanabilir misiniz? Uyanırken saçmalama olayları oluyor mu? Narkoz olayları gibi yani ağlama kusma gülme saçma sapan konuşma vs. Yalnız başınıza mı uyanıyorsunuz?

Teşekkürler.
(1) 

PS4 Oyun Deluxe Edition kodların kullanımı ...

draconas #986149 
Merhaba Arkadaşlar,

PS oyunlarında oyun içinden çıkan kodlar tek kullanımlık mı oluyor? Ben elimdeki oyunu alırken Deluxe Edition aldım içindeki kodları da girdim ve eklentileri kurdum. Şimdi oyunumu satmak ya da takas etmek istiyorum. Kodlar yeniden kullanılabilir mi? Umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkürler...
(5) 

Proje çizim bedeli.

draconas #973597 
Arkadaşlar merhaba,

Bir mühendislik firmasında uzun zamandır elektrik pano (MCC, DDC, Kompanzasyon, Ana Dağıtım, Aydınlatma, PLC) projeleri çiziyorum. Artık bu konuda hatırı sayılır derecede tecrübem var ve çalıştığımız firmalardan birisi gün itibari ile bana bir iş teklifinde bulundu, tam olarak geri çevirmedim fakat kabul etmişte sayılmam. İlk teklifleri daha farklıydı fakat en son en azından haftasonları evinizden yardımcı olamaz mısınız? Dediler. Bende bu konuyu düşüneceğimi söyledim ve daha sonra tekrar görüşmek üzere görüşmemizi sonlandırdık.

Yıllardır bu sektördeyim fakat sürekli çalıştığım firma dışında herhangi bir kişiye ya da firmaya hiç proje çizmedim. Yani bu işin bedeli nedir? Bilmiyorum.

Aranızda bu şekilde iş yapmış olan biri var mı? Böyle bir iş için nasıl bir ücret talep etmeliyim? Proje başına mı? sayfa başına mı? nasıl?

Teşekkür ederim.
(7) 

Oy sayımı konuları...

draconas #951473 
Arkadaşlar merhaba,

Seçimler bittikten sonra, oylar sayılmaya başlandığı zaman oyların sayımını takip etmek istesem edebilir miyim? Yani o ortamda bulunmak mümkün mü? Yasak mı? Hiçbir sivil toplum örgütüne vs. bağlı olmaksızın, bireysel olarak oyların sayılmasını izlemek isteyebilir miyim?

Teşekkürler.
(3) 

Yemek yeme konuları

draconas #948527 
Arkadaşlar merhaba,

Yemek yeme konusunda bir takım sıkıntılarım var. Çevremdeki insanlara baktıkça sinirlerim bozuluyor. Kendi kendime sinir oluyorum. Bakıyorum millet sürekli bişeyleri yemeye çalışıyor. 7/24 yemek yeme gayreti içindeler. Doymak bilmiyorlar ve sürekli kilo verememekten yakınıyorlar. Bende ki durum tam tersi. Yemek yemeyi unutuyorum. Yani birisi beni yemek yemeye zorlamadığı takdirde açlıktan kusana kadar yemek yemek aklıma gelmiyor ama yemek yediğim zaman 3 öğün üzerinden konuşacak olursak. Yanımda bulunan ve normal ya da çok kilolu insanların yediği kadar yemek yiyorum. Birkaç defa zayıf olduğum için doktora gittim kontrolden geçtim. Herhangi bir sağlık sorunum çıkmadı.(şeker, tiroid vs bir sıkıntı yok yani o anlamda)

Artık sorunun başka bişey olduğunu düşünüyorum. Yani herkes sürekli yemek yemeye çalışıyor ve bundan keyif alıyorsa bu gerçekten güzel ve keyif verici bir şey olmalı ama ben tam tersi yemek yerken sıkılıyorum.bitse de gitsem diyorum. Yani resmen sadece hayatta kalmak için yemek yiyorum. Yemek yemek bana ekstra bir keyif vermiyor.

Burada ki sorun nedir? Psikolojik mi? Hormonal mi? Yani bu yemek yemekten keyif alan insanlar yemek yediklerinde mutlu olmalarını sağlayan hormonlar mı salgılıyor?

Bakıyorum millet dana gibi yemek yiyor, üzerine pasta, börek, kurabiye, tatlı vs. yiyor. Daha versen daha da yiyecek. Bu normal bişey değil bence ama kendi durumumun da normal olmadığını düşünüyorum.

Bu konu üzerine ne yapmalıyım? Doktor konusunda doğru tercih ne olmalı? Yani psikolog tarzı bir şey mi? Yoksa endokrin gibi mi?
(1) 

Doğalgaz kombi öneri...

draconas #941144 
Arkadaşlar,

Fiyat performans açısından en iyi doğalgaz kombisi tavsiyeniz ne olur? Sebebiyle birlikte yazmanızı rica ediyorum.

Teşekkürler.
(3) 

Green Card olayları

draconas #939173 
Merhaba arkadaşlar,

Bu green card denilen naneyi kazanan kişi ABD'de ikamet etmek zorunda mı? diyelim başvurdunuz ve yaşadığınız ülkeden bir süre daha ayrılmak istemiyorsunuz. bu mümkün mü?

Saygılarımla,
(2) 

Asus Notebook Drivers Hakkında...

draconas #932766 
Arkadaşlar merhaba,

Teknik bir sorum olacak. Şimdi Notebook PC içinde gelen HDD çıkarıp yerine yeni aldığım HDD takacağım. Olay bu noktada başlıyor. Notebook içinde bulunan orijinal HDD içinde driverlar, Windows vs bildiğiniz gibi her şey gömülü geliyor. Yeni HDD bomboş. Şimdi ben bu yeni HDD taktığımda driverları web üzerinden indirip baştan kuracağım. Fakat kurmam gereken driverların tam listesini nasıl bulacağım. Web üzerinde araştırdım.
support.asus.com
Şu linkte model ve Windows sürümüne göre driverlara ulaştım. Burada çıkan tüm driverları kuracak mıyım?
Şu anda bilgisayarda kurulu olan bir program var e-driver diye. Bunu çalıştırdığım zaman ne kadar driver varsa otomatik indirip kuruyor. Bu programı da ben kurmadım. İçinde hazır vardı.

İkinci bir konu daha var. Bu yeni HDD taktıktan sonra her şeyi driverdır programdır kıldır yündür her haltı kurduktan sonra bir başlangıç diski gibi bişey yapıp ileride format atmak istediğimde hemen bu disk üzerinden kurulum yapma şansım var mı? Bu disk üzerinden kurduğumda her şey bi seferde yüklenmiş olacak.

Herkesin yardımları için teşekkür ederim.
(1) 

En iyi Doğalgaz alarmı

draconas #924115 
Arkadaşlar merhaba,

Tavsiye edebileceğiniz en iyi doğalgaz alarmı hangisidir? saçma sapan şeylere ötmeyen. Gerçekten doğalgaz kaçağına öten. kolonyaya vs. alakasız şeylere ötmeyen bir sensör.
(3) 

Digiturk History Channel

draconas #922542 
Merhaba Arkadaşlar,

Bu digiturk'te yer alan 386. kanal olan History Channel yayın akışı History channel web sitesi ile tutmuyor. Bunun sebebi ne olabilir? tutmuyor derken saatler değil. Programlar.

www.history.com

Bi kere Vikings kesinlikle yok. hiç gösterilmiyor.
(6) 

Gelir vergisi ( Vergi Dilimi) olayları.

draconas #903870 
Arkadaşlar merhaba,

Şimdi bi sorum olacak ama olayı nasıl anlatırım, anlatmayı becerebilir miyim, bilmiyorum. Olay şu; vergi dilimi muhabbeti var ya Şimdi onun nasıl hesaplandığını falan sormayacağım. Benim öğrenmek istediğim nokta farklı. Şimdi bu vergi dilimi denilen nane yüzünden insanlar her ay ya da birkaç ayda bir (hesap kitap kısmını geçiyorum) farklı maaş alıyor. Çünkü ödedikleri vergi oranı değişiyor falan filan. Bizde de durum şu; normalde o vergi dilimlerine giriyor olsak bile aldığımız net ücret değişmiyor. Ocak ayında aldığım net ücret neyse, Aralık ayında aldığım net ücret aynı. Bu nasıl oluyor. Şirket neden böyle bir şey yapar. Bu uygulama işçinin yararına mıdır? İşverenin mi? Bu uygulamanın bir adı var mıdır? Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Herkese teşekkür ederim.
(7) 

Gurur ve Onur Kırmadan Birisine Yardım Etmek.

draconas #893645 
Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak. İş yerinden bir arkadaşımızın bebeği sağlık sorunları yaşıyor, arkadaşımızın maddi durumu da çok iyi sayılmaz ve biz de bu arkadaşa maddi olarak destek olmak istiyoruz. Sıkıntı şu; şimdi bir şekilde az ya da çok bir miktar parayı kendi aramızda toplayacağız fakat arkadaşımızın gururunu ve onurunu kırmadan bu yardımı ona nasıl veririz. Düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Değerli fikirlerinizle yol gösterirseniz çok memnun olacağım.
(8) 

Excel Sorusu...

draconas #887450 
Arkadaşlar merhaba,

Bir excel sorum var. Bir proje dağıtım ve takip dosyası oluşturdum. Şimdi bu dosyayı sadece benim değiştirip diğer kişilerin sadece izleyebilir olmasını istiyorum. İşlerin teslim sürelerini vs ben gireceğim ve diğer kişiler buradan takip edecek. Bir değişiklik yapamayacak. Bunun için ne yapmam gerekir.

"Parola koydugum zaman parolayı bilmeyen dosyayı açamıyor." Bu şekilde istemiyorum Dosya yine parola korumalı olmalı fakat herkes izleyebilmeli. Parolayı bilen kişi değişiklik yapabilmeli. Bu mümkün müdür?

Teşekkürler.
(5) 

Tetanoz aşısı ...

draconas #852479 
Arkadaşlar merhaba,

Dün tetanoz aşısı oldum. İlk başta hiç bir şey yoktu 1 saat kadar sonra baya baya bi kafa yaptı bildiğin 2-3 duble rakı içmiş gibi oldum. Sonra bu geçti ve akşamına vücudumda bir kırgınlık başladı. Bende 1 tane grip hapı içtim, yattım. Şu anda her yerim dökülüyor. Grip olmadan önce insanın her yeri batar ya o şekil. Taklaya gelmiş olma ihtimalim var mı? Ne bileyim bağışıklık sistemi zayıf düşmüştür ve tetanoz aşısı yüzünden tetanoz olmuş olabilir miyim? Bi kıllandım ya boyle bişey mümkün mü?
(2) 

Gürültülü motorlu apaçi kabilesi

draconas #851132 
Arkadaşlar merhaba,

Oturduğum yer cadde üstü bir yer ve yakınında bir kız meslek lisesi var. Dolayısıyla apaçilerin cirit attığı bir mekan oluyor. Okul çıkışı zamanlarında daha da bir artış oluyor. Envai çeşit dandik gürültülü motorlarıyla bu cadde üzerinde bir o yana bir bu yana turluyorlar. Haliyle kafa ütülüyorlar. Bunlar 1 olsa neyse 2 olsa neyse çık dışarı kır ağzını ver motoru eline yolla ama o işin sonu yok. Bir arada aklıma lan bi kuş tüfeği alayım. Geçeni şişleyim dedim. Sonra kendi kendimi frenledim. Malı vurcam düşecek arkasan gelen araba otobüs çiğnicek bunu sonra al başına bela. Ondan da vazgeçtim yani.

Sonra dedim lan bu işi yasal yollarla halletmek mümkün mü acaba? Yani trafik bölge denetlemeye mail falan anlatsam. Burda bunlar ne kask ne bişey 3 kişi 1 motorun üzerinde son sürat bir oraya bir buraya gidip geliyolar desem. Bu iş çözülür mü sizce? Var mı yolu yordamı bu işin. Hayvan gibi geçiyolar arkadaş. Çeşit çeşit. Ard arda. Eksoz patlatan mı istersin, ara gaz çekip duran mı?
(1) 

Kariyer net başvurusu hakkında...

draconas #850542 
Merhaba,

Kariyer.net üzerinden bir işe başvuru da bulunmuştum. Bu başvurumu geri çekersem ve daha sonra fikrimi değiştirirsem yeniden o ilana başvurda bulunabilir miyim?

Teşekkürler
(1) 

weider mega mass

draconas #846158 
Merhaba arkadaşlar,

kilo almak amacıyla spor yapmadan weider mega mass kullansam (sabah ve akşam)faydası olur mu? acil olarak yağlanmam gerekiyor. imkansız demeyin doktor tarafından yapılan ölçümler sonrasında yağ oranım %3 çıktı. atletlerde dahi bu oran %6-13 arası falan. yani durum vahim.
(2) 

Win-7 İşlem dökümü Hakkında...

draconas #840248 
Arkadaşlar merhaba,

Küçük bir sorum olacak. İşyerinde küçük bir iddialaşma yaşadık. Ortak çalışılan bir dosyamız var ve birisi çalışırken elbette diğer kullanıcılara salt okunur olarak görünüyor. Şimdi ben şunu göstermek istiyorum. Örnek veriyorum saat 08:30'da açıp 09:00'da kapatmışım. Sonra 10:00'da açıp 10:15'te kapatmışım gibi. Yani o dosyayı hangi aralıklarda açıp kapattığımı bulmak istiyorum. İşletim sistemi Win7. Çok önemli bir konu değil ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.
(1) 

Ağaçlandırma Çalışması Hakkında...

draconas #838589 
Arkadaşlar merhaba,

Bir bölgeyi ağaçlandırma çalışması planlıyorum. Aklımdaki alan çok büyük böyle bir çalışmayı başlatabilecek kadar etkili olabilir miyim, bilmiyorum? Ama sorum şu;
Bu konuda kimlerden destek almam, kimlerle görüşmem, temasa geçmem gerekir? İzlemem gereken yol nasıl olmalı? Yani Valiyle mi, görüşmeliyim? Büyükşehir Belediye Başkanıyla mı? Tema Vakfiyla mı? Yoksa Orman ve Şehircilik Bakanıyla mı? Aklımdaki alan o kadar büyük ve bu ağaçlandırma çalışması o kadar uzun süreli bir şey olacak ki işimi sağlama almalıyım. Yani günün birinde ben olmasam da veya olayın içinde olacak olan diğer kişiler olmasa da bu çalışma devam etmeli. Belki, ya bırak Allah aşkına hayal kurma gerçekçi ol! Diyeceksiniz ama bu konuda girişimlerde bulunmak istiyorum. Belki başarılı olursam hayal bile etmesi güç olan çok daha büyük bir çalışmaya doğru geçiş olur.

Teşekkürler.
(3) 

epub formatı...

draconas #833483 
Arkadaşlar merhaba,

Size hiçbir fikrimin/bilgimin olmadığı bir konuda danışacağım. Konu şu; bana gelecek yayına hazır kitapları epub formatına çevirmem gerekiyor. Bu işi karşılıksız yapacağım için mümkünse masrafsız bir yol önermenizi rica edeceğim. Bu iş zor bir iş midir? Ne kadar vakit gerektirir? Ne gibi yazılımlar kullanılır? Nasıl yapılır? Bu konuda sizden bilgileriniz dahilinde yardımlarınızı rica ediyorum. Eğer masraflı ve çok vakit harcanacak bir işse hiç kabul etmeyeceğim.

Teşekkür ederim.
(2) 

Altın, ziynet alışverişlerinde taksitlendirme olayları…

draconas #820167 
Arkadaşlar merhaba,

Bir konuda sorum olacak. Yakın zamanda bir kuyum alışverişi yapmayı planlıyorum ve ödemeyi kredi kartım ile yapmayı düşünüyorum. Yeni çıkan yasaları her ne kadar takip etmeye çalışsam da pek çalışkan vekillerin bu konuda ki hızına yetişmek pek mümkün olmuyor. Sanırım bu konuda ki son durum kuyum alışverişlerinde herhangi bir taksitlendirme yapılamıyor. Yani kuyumcudan yapacağım herhangi bir tutardaki ödemeyi ilgili kuyumcu arkadaş taksitlendiremiyor. Peki banka bu konuya bir çözüm getirebiliyor mu? Şöyle açayım; kuyumcudan aldığım "x" tutardaki ziynet alışverişimi kuyumcu tek çekim olarak tahsil ediyor. Ben daha sonra bu tek çekim olan "x" tutar alışverişimi bankada taksitlendirebiliyor muyum? Sanırım sorunun en basit hali bu şekilde. İlginiz için teşekkür ederim.
(1) 

Vanguard Automation & Drives Firması...

draconas #820143 
Arkadaşlar merhaba,

Vanguard Automation & Drives firması hakkında bir araştırma yapmak istiyorum. Bir yakınım bu firmaya iş başvurusu yapacak. Firmanın güvenilirliğini, piyasada ki namını, batık firma mıdır? Maaşları gününde mi öder? Geciktirir mi? Çalışanlarına karşı tutumu nasıldır? Bu gibi bir araştırmadan söz ediyorum. Kalkıp da Mossad, CIA araştırması değil. Bu gibi şeylere nereden nasıl bakılır, yolu yordamı nedir?

Teşekkürler.
(2) 

İşyeri İstifa Acil Yardım.

draconas #810195 
Arkadaşlar merhaba,

Konu benim için çok önemli ve acildir. Çok hızlı karar vermem gerekiyor. Olay şu;

Kadınların evlilik sebebiyle istifa etme hakları ve tazminatlarını alma hakları var. Son çıkan kanunlarda bu konu hakkında yeni bir düzenleme var mıdır? Bu hak hala devam ediyor mu? Ediyorsa prosedür nasıl işler. Dilekçeyi vermek yeterli midir? Belli bir süre öncesinden haber vermek gerekir mi? Konunun uzmanı arkadaşların yardımlarını rica ederim.

Teşekkürler.
(1) 

Kan Testi Sonuçları (Akdeniz Anemisi)

draconas #795203 
Merhaba,

Özellikle duyurudaki Doktor arkadaşlara soruyorum. Arkadaşlar, geçtiğimiz haftasonu bir takım belirtilerden şüphelenerek diyabet hastası olabileceğimden kuşkulandım ve gidip test yaptırdım. Doktorda sadece şeker için değil daha genel bir test istedi ve diğer kan değerlerimi de kontrol etmiş oldu. Sonuç olarak bana sapasağlamsın. Hiç birşeyin yok. Diyabet miyabet falan değilsin dedi. Kanında çok dedi yalnız Akdeniz anemin var dedi. Bende şaşırdım. Nasıl yani dedim. Bugüne kadar check-up yaptırdım, kilo almayla ilgili problemlerim vardı endokrin. Uz. Dr. A gittim. Orda bir çok test yapıldı. Evlilik işlemleri sırasında testler yapıldı. Böyle birşeyin göszden kaçmış olması mümkün mü? 30 yaşımda Akdeniz Anemisi olduğumu öğrendim ve kansızlık gibi bir sıkıntım yok. Değerlerden de görüldüğü üzere üst seviyeyi zorluyor. Aynı soruyu testleri isteyen ve bu teşhisi koyan doktorada sordum. Böyle olabileceğini söyledi. Yani akdeniz Anemisi olup aynı zamanda kanımın fazla olması da mümkünmüş.

Yorum yapan arkadaşlar doktorsa lütfen doktor olduklarını belirtsinler.

Değerli yorumlarınız rica edeceğim. Teşekkürler…
(2) 

Çalışan maaşından kesilen SSK primi hakkında...

draconas #747402 
Arkadaşlar merhaba,

Sorum kısa olacak; Çalışan bir işçinin maaşından kesilen SSK ödemesi ne kadar? Yani bu sabit bir para mı? Yoksa Yüzde üzerinden mi? Brüt maaş üzerinden mi hesaplamak gerekiyor. Düz hesap yapacak olursak 1000TL maaşı olan birinin SSK için kesilen ödemesi ne kadardır?


Teşekkürler…
(1) 

Göz Beyazında Gri Leke

draconas #746493 
Arkadaşlar merhaba,

Gözümün beyazında gri bir leke fark ettim, bu ne olabilir? (Yarın ilk iş doktora gideceğim.)
(3) 

Fazla mesai konularıyla ilgili...

draconas #745695 
Arkadaşlar merhaba,

"İhtiyaç duyulduğunda fazla mesaiye kalabilirim" şeklinde bir belge imzalamamız isteniyor. Böyle bir şey yasal mıdır? Yasalsa imzalamakta direnilirse n'olur? Kişi bazında soruyorum, yani x kişisi imzaladı ama ben imzalamak istemezsem n'olur?

Teşekkürler.
(3) 

Son Günlerde Yaşanan İnternet Kesintileri

draconas #743223 
Arkadaşlar merhaba,

Son günlerde yaşanan internet kesintileri bildiğimiz rutin kesintiler midir? Yani TTnet'in uyduruk altyapısından kaynaklı sorunlar mıdır? Yoksa Altında başka bir olay mı var? Bilgisi olan var mı demeyeceğim elbette, fikri olan var mı?

Ayrıca diyelim ki bu adamlar (malum şahıs ve tayfası) (açıklamaları görüyoruz, adamlar gözlerini karartmış) internetin fişini komple çekerse n'olur? Öyle bir durumda nasıl haberleşiriz? Malum medyanın ipleri elemanların elinde. İnternetinde fişini çekerim diyor. O zaman insanlar nasıl haberleşecek? Nasıl olup bitenden haberdar olacak? Bilgisi, Fikri, Çözümü olan var mı?

Teşekkürler…
(5) 

Burun Ameliyatı hakkında...

draconas #742530 
Arkadaşlar merhaba,

Burnumdan nefes alıp vermekte zorlanıyorum. Bununla bağlantılı olarak bir takım yan rahatsızlıklarda meydana geliyor. Neyse o kısmı atlıyorum. Doktora gittim ve doktor burun kıkırdağında hafif bir çıkıntı var, onun törpülenmesi lazım ve burundaki etlerde de biraz büyüme var gibi şeyler anlattı. E yani çözüm nedir dedim. Ameliyat dedi. Burnun kırmayacağız, kıkırdağı törpüleyeceğiz dedi. Etlerle ilgilide birşey dedi ama ben ameliyat kelimesini duyunca üç buçuk attığım için tam net hatırlamıyorum. Birde tomografi falan dedi sanırım sinüslerine bakarız doluysa onları da temizleriz. Baya bir rahatlarsın dedi. Ağrı sızı, şişme morarma falan olmaz diyor. 3 gün istirahat yeter diyor ama ben tırsıyorum.

Sorum şu; daha önce başından böyle bir olay geçmiş olan var mı? Adam gerçekten doğru mu söylüyor. Yoksa ben tırsmayım diye mi olayı yumuşatıyor. Nedir?

Teşekkür ederim.
(3) 

VPN Hakkında...

draconas #736504 
Arkadaşlar merhaba,


Bir VPN hesabı aldım paket içeriği şu şekilde;

- Secure VPN Account
- Encrypted WiFi
- P2P and VoIP Support
- PPTP, OpenVPN and L2TP/IPSec
- 5 devices simultaneously
- Multiple VPN Gateways
- Unlimited Bandwidth
- SOCKS5 Proxy Included
- No traffic logs
- Instant Setup

Yukarda da görüldüğü üzere 5 cihaz aynı anda bu VPN üzerinden bağlanabiliyor. Şimdi bu konulara çok hakim değilim. Öncelikle yukarıdaki özelliklerin tam olarak ne anlama geldiğini yani ne işe yaradığını açıklar mısınız?
Örneğin UTorrent üzerinden indirdiğim datalar (film/dizi vs) yüzünden tespit edilir miyim. Ayrıca bir arkadaşımda madem 5 cihaz bağlanabiliyor o zaman ortak olalım ben yarısını vereyim yıllık ücretin dedi. Böyle bir şey mümkün mü? Sıkıntı yaşar mıyız? Saçma sorular soruyor olabilirim. Bilmediğim için öğrenmeye çalışıyorum. Yani adam evinden bağlacak ben evimden bağlanacağım tamam 5 cihaz bağlanabiliyor aynı anda ama bağlantı noktalarımız farklı. O yüzden sıkıntı yaşar mıyız? Diye soruyorum.

Teşekürler.
(1) 

İphone 4S VPN...

draconas #735415 
Arkadaşlar,

İphone 4S'te VPN kullanan var mı? Private Internet Access'ten bir üyelik aldım, VPN konfigurasyonu ekledim VPN'yi açtığımda bağlanıyorum sıkıntı yok ama bir süre sonra VPN kendi kendine OFF konuma geçiyor. Bu neden olur? IOS hatası mıdır? Nedir?

Teşekkür ederim.
(2) 

Yeni İnternet Yasası ...

draconas #734983 
Arkadaşlar merhaba,

Şimdi bu yeni yasa ile birlikte birçok yasak ve takip olayları gündeme geldi. Konuyu çok yakından takip edemedim. Şu anda aklıma takılan bir soru var.

Önceden rahatça indirdiğimiz dizileri, filmleri artık indirirken sıkıntı yaşar mıyız? Torrent olayları artık sakat olaylar mı oldu? n'oldu? Başımıza iş alır mıyız?

Teşekkür ederim...
(7) 

Gün içinde ara ara uyuklama arzusu...

draconas #734134 
Arkadaşlar merhaba,

Bilmiyorum herkeste oluyordur belki ama son zamanlarda bende şöyle bir şey olmaya başladı; Gün içinde çalışırken acayip derecede uyku bastırıyor. Yani azcık kestirsem sanki saatlerce uyumuşum gibi iyi gelir ya öyle küçük küçük kestirmeler yapmamak için zor duruyorum. İşimde çok yoğun yani tuvalete bile gidecek vakit bulamıyorum çoğu zaman. Son ana kadar sıkıyorum kendimi o derece bir yoğunluk var. Haftaiçi Gece 6 saat falan uyuyorum genelde. Yani uykusuz kalıyorum desem öyle bişey değil. Fiziksel yorgunluk yapacak bir işte çalışmıyorum. İşim masabaşı, biraz kafa patlatmak gerekiyor ve stresli bir iş ama fiziksel aktivitesi az.

Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? Ve çözümü nasıl bulabilirim. Bir fikri önerisi olan var mı? Doktorluk bir durum mudur?

Herkese teşekkür ederim.
(2) 

Scorpions - You & I

draconas #726215 
Arkadaşlar merhaba,

Scorpions - You and I şarkısını olabildiğince yüksek kalitede ve albüm versiyonu olarak bulmam gerekiyor. Akustik canlı performans olanı değil ama stüdyo kaydı olarak lazım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Sadece sbu şarkıyı satın alabileceğim bir site önerebilirsiniz. Birinizin elinde vardır. Paylaşır vs. Gerçekten çok önemli bu benim için.

Teşekkür ederim.
(1) 

Bilgisayardan TV'ye görüntü ve ses aktarımı

draconas #725257 
Merhaba Arkadaşlar,

Şimdi bu durumu açıklayıcı ve doğru bir şekilde anlatmayı becerebilecek miyim, bilmiyorum. İlk önce yapmak istediğimi daha sonra yaptığımı ve aldığım sonucu anlatacağım.

Şimdi elimde bir adet TV bir adet AVR ses sistemi ve bir adet diz üstü bilgisayar var. ileride diz üstü yerine bir medya oynatıcı bağlamayı düşünüyorum. O bağlantıyı yaptığımda zaten sorun kalmayacak ama Bu ekipmanları birbirine bağlayarak bilgisayarda ki görüntüyü TV ye aktarmak istiyorum. Sesi de ses sistemi üzerinden duymak istiyorum. Bu bağlantıyı yaptım. Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım.

Herşey tamam ama bilgisayardaki görüntüyü TV ye aktardığımda bilgisayar ekranı hala açık kalıyor. bir şekilde monitörü kapattığımda TV'deki görüntü de kayboluyor.

Benim amacım Bilgisayarın ekranı iptal olacak bilgisayarda oynayan Dizi , Oyun vs. TV ekranında görünecek.

Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.

Teşekkürler...
(1) 

Uygun Fiyata Araç Kiralama...

draconas #723728 
Arkadaşlar merhaba,

İzmir'de uygun fiyata güzel araç kiralayabileceğim bir yer var mı? Bu büyük Araç kiralama firmalarından bahsetmiyorum ama. İşte Sixt vs… bunların haricinde. Başımızı ağrıtmayacak türden bir yer. Evet biraz her şey olsun ama ucuz olsun olayı oldu ama yapacak bir şey yok. Mümkünse Bornova, Karşıyaka veya Alsancak civarında olması daha iyi olur.

Teşekkür ederim.
(3) 

İzmir'den Bolu'ya ...

draconas #722097 
Arkadaşlar merhaba,

İzmir-Bolu arası kaç saat sürüyor? (Otobüsle) ve bakıyorum hiçbir firma Bolu'ya gitmiyor. İzmir'den otobüsle Bolu'ya Bolu'dan da Abanta nasıl giderim? Kaç saat sürer?

Teşekkür ederim.
(5) 

Alarm sistemi hakkında...

draconas #715395 
Arkadaşlar merhaba,

Bir alarm sistemi taktırıyorum aklıma bir soru takıldı. Şimdi Manyetik Kontak diye bir olay var. Bu Manyetik kontak denilen parçanın bizim bildiğimiz pencerelere takılan uyduruk alarmlardan farkı nedir?

Teşekkürler...
(1) 

PHILIPS 47PFL6097K/12

draconas #714394 
Arkadaşlar merhaba,

PHILIPS 47PFL6097K/12 Tv yi hareketli askı aparatıyla duvara monte etmeyi düşünüyorum. TV henüz kutusunda, servisi henüz çağırmadım. Bu sebepten dolayı içinden çıkacak olan kendi ayağının nasıl olacağını bilmiyorum. Başka bir arkadaşımda aynı serinin başka bir modeli var. Onun dediğine göre içinden çıkan ayak istersen döndürülerek duvara monte edilebiliyor.

Bu cihaz dediği gibi duvara monte edilirken ekstradan bir aparata ihtiyaç duymuyor mu?

Eğer illa almak gerekecekse önereceğiniz bir askı aparatı var mıdır?
(1) 

goldmaster uydu cihazı cihazı sürekli açılıp kapanıyor

draconas #714387 
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı aranızda. çözümünü bilen var mı? Uydu cihazı sürekli açılıp kapanıyor. Standby ışığı bir kırmızı bir yeşil oluyor. Aklıma gelen her şeyi denedim, bir türlü sorunu bulamadım.
(3) 

Turkcell Superonline Fiber İnternet vs TT Net Fiber İnternet

draconas #711385 
Arkadaşlar merhaba,

Şimdi Kısaca olayı şöyle özetleyeceğim ve hemen sorumu soracağım. Şu anda Superonline Fiber kullanıyorum ve çok memnunum fakat taşınacağım. Taşınacağım yerde de Superonline Fiber alt yapısı yok dedi Müşteri Hizmetleri. Haliyle kaldım ortada. Alternatif olarak elimde TTNet Fiber seçeneği var. Bu adamlardan pek hoşlanmasam da denize düşen yılana sarılır durumu olacak gibi. Sorum Şu TTNet Fiber Kullananlar memnun mudur? Ayrıca Bu ürünle Birlikte Tivibu Ev var. Bu Konuda da değerli yorumlarınızı rica edeceğim. Nedir Bu TİVİBU EV olayı. Nasıldır? iyi midir? tırt mıdır?

Herkese Teşekkür ederim.
(2) 

Evlendikten sonra kimlik değiştirme süresi...

draconas #708559 
Arkadaşlar merhaba,

Evlendikten sonra eski (Bekar) nüfus cüzdanı ne kadar süre ile geçerlidir? e-devletten kimlik bilgilerimi kontrol edince artık bekar olarak görünmüyor. Nüfus dairesine gitsem artık kimliğimi değiştirebilir miyim? Sanırım bu olayın cezası falan da var. Durduk yere ceza ödemeyelim şimdi. Haybeye de izin almayım, izin almak bazen sıkıntı oluyor.

Teşekkür ederim.
(3) 

Saten Boya

draconas #707669 
Arkadaşlar merhaba,

Geçen hafta evi boyadım. Boyayı biraz fazla almışım, Bir ev daha boyanır yani o kadar fazla. Şimdi sorum şu; Aldığım boya saten boya, alçı duvar için uygun. Ben bu artan boyayı dökmektense (çünkü sulandırdım ve birkaç ay sonra bozulacak)babama vereyim o da evini boyasın diye düşünüyorum. Fakat Babamın evde duvarlar alçı değil. Yani saten boya yok. Bildiğimiz normal duvar. Üzerinde silikonlu duvar boyası var yani. Şimdi ben boyayı babama versem onun işine yara mı? kullanabilir mi? Saten boyayı alçı olmayan duvara sürersen sonuç hüsran olmaz değil mi?
(1) 

Apple ID karışıklık ...

draconas #707333 
Arkadaşlar merhaba,

Geçenlerde eşimin telefonunda yazılım güncellemesi yaparken yedekleme almadım, her zaman alırdım bu sefer o adımı atladım ve şans bu ya tam güncellemenin ortasında elim, ayagım bir şekilde kabloya takıldı ve güncelleme yarıda kesildi. Zaten sonra olanlar oldu. Ben telefonu bilgisayara baştan bağladım ve restore ettim. Telefonda bildiğiniz sıfır telefon gibi oldu. Daha sonra en son yedek değilde daha öncekilerden birini yükledim. Aradan biraz zaman geçti tam hatırlamıyorum o esnada neler oldu. Sonuç olarak o yedeklemeden sonra yüklediği uygulamalar falan telefonda kayboldu. Bende Buluttan telefona geri yükledim Telefon eski haline gelmiş oldu.

Şimdi sorun şu; Geçenlerde yine bir sürü güncelleme yapılması gerekiyordu. Uygulamaları güncellemek istedim ve Apple ID olarak bazı uygulamalarda benim ID'im bazı uygulamalarda eşimin ID'si görünüyor. Bu durum nasıl oluşmuş olabilir ve nasıl düzelebilir?
(3) 

AutoCAD vs GStarCAD

draconas #703250 
Arkadaşlar merhaba,

AutoCAD'e alternatif olarak bir program arıyorum. Malum AutoCAD lisansları uçuk paralar. Kendi çapımda biraz araştırma yaptım ve GStarCAD8 diye bir program buldum. 30 Günlük deneme sürümünü indirdim ve 1 gündür de yoğun şekilde kullanıyorum. Neredeyse AutoCAD'in aynısı gibi. Şimdi bu noktada sizlere danışacağım nokta şu; İllaki benden daha önce bu programı bulup kullanmış birileri vardır aranızda diye düüşnüyorum. Kullanıpta bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Olduysa nasıl problemlerle karşılaştı. Neden soruyorum bunları; Çünkü AutoCAD'e alternatif olarak programı sunacağım patrona. Adam AutoCAD lisansları pahalı olduğu için 1 tane lisans aldı ve 5 kişi 1 makinede kurulu olan AutoCAD'e mahkum olduk. En azından sorunsuz bir programsa ve lisans ücreti daha avantajlıysa belki ikna edebilirim diye düşünüyorum. Bana kalsa bildiğin programdan şaşma derimde n'apalım, elin adamına dert anlat dur? Ona göre 1 bilgisayarda program var ya sorunda yok.

Herkese teşekkür ederim.

mobil görünümden çık