(2) 

Radyoloji sonuçları yorum...

draconas #1282066 
Arkadaşlar Merhaba,

doktor arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. Pazartesi günü ayrıca bir profesöre daha gidip yorumlarını alacağız ve ona göre karar vereceğiz. Rica etsem duyurunun doktorları ekte yüklediğim radyoloji sonucunu yorumlayabilir mi?

Bu testi isteyen doktor böbrekte kötü huylu bir kitle olduğunu bunun şu an için erken teşhis olduğunu ve ameliyat gerektiğini söylemiş.

Tabi ki ben okuduğumda başka yerlerde de kist gibi kelimeler görüyorum ama ne anlama geldiğini anlayamıyorum. Bu raporu normal bir insana anlatır gibi anlatır mısınız?

durumun ciddiyeti nedir?
(4) 

Laptop klavyesine sıvı döküldü

draconas #1280941 
Arkadaşlar merhaba,

klavye ile yazmak şu an çok zor sürekli n harfi basılı kalıyor. ne yapabilirim? böyle sprey falan var mı? içine sıksam.
(2) 

Yurtdışında vadeli mevduat hesabı açmak

draconas #1280338 
Arkadaşlar merhaba,

Yurtdışına çıkmadan, Yurtdışında vadeli mevduat hesabı açtırmak mümkün müdür? (Avrupa ülkelerinde) Mümkünse nasıl oluyor bu işler?

İyi günler.
(4) 

Basit bir İngilizce sorusu

draconas #1279166 
Arkadaşlar merhaba,

İngilizce de Elektriksel bir Yükten bahsetmek isteseniz hangi kelimeyi kullanmanız en doğrusu olur?

Burden
Load
Charge

teknik bir katalog içinde burden olarak kullanılmış. kafama takıldı. sormak istedim.
(1) 

Hukukçu arkadaşlar yardım, dosya durumu: karara çıkmış

draconas #1275981 
Merhaba arkadaşlar,

Eşimin yaklaşık bir buçuk yıldır süren bir işe iade istemli sendikal davası var. şimdi bugün baktık e devletten Dosya durumu: Karara çıkmış yazıyor. Eşim konuyu avukatına sormuş bu nedir? Ne demek diye? Avukatta kısaca açıklamış ama ben tam anlayamadım. Açıklama aşağı yuları şöyle bir şey;

Dava kabul edilmiş, Şimdi karşı taraf itiraz edecek, Gerekçeli karar tebliğ edilecekmiş önce her iki tarafada. Sonra karşı taraf itiraz edecekmiş. Daha sonra da istinaf mahkemesine gidecekmiş (herhalde doğru anlamışımdır, istinaf galiba) Ona da 3 daire bakıyormuş biri çok hızlı, diğeri çok yavaşmış hangisine gideceğine balı olarak süre değişiyor sanırım. Yani sonuç…

Şimdi biri bana Bilal’e anlatır gibi açıklayabilir mi? İstinaf mahkemesi nedir? Neden oraya gidiyor. Dava karara çıktı ne demek? Karşı tarafın itiraz etmesi neyi etkiler. İtiraz etmeme ihtimali var mıdır? Gerekçeli kararın yaptırımı nedir? Yani şu anda bir kazandık mı? Yoksa daha çok mu yolumuz var?

İyi günler
(5) 

Uyuz hastalığı...

draconas #1274193 
Arkadaşlar merhaba,

Ofiste bir arkadaşımızın kardeşinin kaldığı yurtta uyuz hastalığı başlamış. Bütün yurt ilaçlanmış. Yurtta uyuz olduğu tespit edildiğinde arkadaşın kardeşi yurtta değilmiş ama ben kesin ona da bulaşmıştır dedim. Dün doktora gitmiş, doktor bu belirtiler uyuz belirtileri gibi ama psikolojik olma ihtimali de var. bir iki gün izleyelim. Sonra bir daha bakalım demiş. Şimdi merak ettiğim şey şu.

Bu uyuz bizim arkadaşa bulaşmış olabilir mi? Bence çok yüksek ihtimalle bulaşmıştır. Eğer ona bulaştıysa bize bulaşma ihtimali nedir? Ve bu uyuz başlamadan önce önüne geçmek mümkün müdür? Yani normal uyuz tedavisi henüz uyuz olmayan bir kişide de başlanabilir mi?

Eğer olurda bir şekilde bana da bulaşırsa çok kötü olur. Bana bulaşırsa evde bebeğe de bulaşır. Bebeğe bulaşması çok kötü olur.

Doktor arkadaşların yorumları, önerileri nedir?
(3) 

Sağlık ocağı

draconas #1271304 
Arkadaşlar merhaba,

Sağlık ocakları (Aile hekimliği) Saat kaça kadar açık olmak zorunda yani yasal mesai saatleri kaç ile kaç arasıdır? sağlık bakanlığı sitesine baktım ama bulamadım. yani saat 15:30'da saplık ocağı kapanmış olur mu? bu normal mi? çok erken değil mi? Bugün eşim gitmiş saat 15:30'da kapalıymış.

Eğer bu durum normal değilse Bimer'den şikayet açacağım.

Bu arada Bimer'den şikayet açarsam kimlik bilgilerimi paylaşmazlar değil mi? Sonra bebeğe sorun çıkmasını istemiyorum. Aşılar vs.
(2) 

İki ilacın birbiri ile etkileşimi

draconas #1266366 
Arkadaşlar merhaba,

Özellikle doktor arkadaşların cevaplaması çok iyi olur.

5 gündür dynabac isimli bir ilaç kullanıyorum. Antibiyotik bu arkadaş. Şimdi felaket bir burun akıntım var ve sudafed tablet kullanacağım. Burnumu temizlemekten damar çatladı sanırım bütün gün burnum kanadı. Bende doktora mesaj attım sudafed ve nazalnem kullansam fayda eder mi diye. Kullan Dedi. Ama öncesinde antibiyotik kullandığımı söylemeyi unuttum.

Sudafed için şöyle bir uyarı var prospektüsünde
“(SUDAFED kullanımından önceki 14 gün içinde MAOİ (bir antibakteriyel olan furazolidon dahil) / RIMA almış ve/veya almaya devam eden hastalarda) kontrendikedir.”

Elbette bi halt anlamadım ama tırstım. Şimdi ben en son bu sabah dynabac içtim ve bir daha içmeyeceğim. Bitti ilaç.

Sudafed içsem bişey olur mu? Kontrendike nedir? Gece gece acillik olmam değil mi?

Madem sordum bi sor daha sorayım. Sudafed tablet ve aferin kapsül aynı anda içilir mi?

Teşekkürler.
(1) 

Film ismi hatırlatmaca

draconas #1265217 
Arkadaşlar merhaba,

Bir film adı soracağım. Konusu aşağı yukarı şöyleydi. Film günümüzde değil daha ileri bir tarihte geçiyordu, dünya üzerinde yaşayan insanlar giderek daha aptallaşmışlar. Daha zeki insanlar sadece 1 çocuk yaparken geri kalan daha sorumsuz ve daha az zeki insanların abartı sayılarda çocuk yapması ve insan ırkının giderek IQ seviyesinin düştüğü kabaca böyle bir filmdi yanlış hatırlamıyorsam. Bi hatırlatan çıkar mı?

teşekkür ederim.
(2) 

double stroke "open" roll

draconas #1258436 
Arkadaşlar merhaba,

Bana bugün içinde bir ses kaydı lazım. yaklaşık 30 saniye civarında falan olsa yeterli.

lazım olan ses kaydının ses kalitesi çok aşırı önemli değil yani önemli değil derken cep telefonu ile kaydedilmesinden söz etmiyorum. yani iyice amatörce olmasın.

klasik bir trampet sesi vardır ya. şu bildiğiniz sirklerlde falan gösterilerde tımpırtımpırtımpır....... tısss! şeklinde olan ses. (double stroke "open" roll)

Bu sesi kaydedip yollayabilecek bir davul sahibi arkadaş var mı?
(1) 

Kulaklık tavsiysi (Kulak içi - silikonlu)

draconas #1254618 
Arkadaşlar merhaba,

tecrübelerinizden faydalanmak için bir sorum olacak. Yıllardır kullandığım kulaklığım bozuldu. Yeni bir kulaklık almak istiyorum ama bu sefer daha iyi bir kulaklık olsun istiyorum. Kalkıp referans kulaklık almaktan söz etmiyorum elbette. : ) şöyle orta kaliteli bir şey yeterli olacaktır. o yüzden tavsiyelerinizi yazarken fazla yukarılardan uçmazsanız iyi olur. tür olarak genelde rock/metal dinliyorum. internette bazı yorumlara baktım ama forumlar çok dağınık oluyor ve doğru bilgiye ulaşmak için bir sürü gereksiz muhabbeti okumak zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden bende buradan belki faydalı olabilecek tavsiyeler alırım diye yazmak istedim. direkt olarak tecrübe ettiğiniz ve hakikaten memnun kaldığınız kulaklıkları sormak istiyorum.

150-160TL'ye kadar düşünülebilir.

Hangi kulaklığı önerirsiniz, neden o kulaklık?

Çok teşekkür ederim.
(1) 

Efsane Avcılarına ait bir bölüm

draconas #1251763 
Merhaba arkadaşlar,

aradım ama bulamadım. sanırım doğru kelimeleri aramıyorum ya da efsane avcılarının böyle bir bölümü yok.

aradığım bölümde yüzlerce ya da binlerce kutu kola üzerinden örnekler alarak üzerinde fare pisliği vs var mı gibi bir araştırma yapmışlardı. bölümün adını bilen var mı?
(9) 

Kontağa basınca çalışmayan araba...

draconas #1234268 
Arkadaşlar merhaba,

Otomobil ile ilgili teknik bir sorum olacak. Olayı direkt anlatıyorum. Dün araca bindim, kontağı çevirdim. Önce tüm ışıklar yanması gerektiği gibi yandı ve ardından hepsi söndü. Yani araçta hiçbir arıza ışığı yanmadığını gördükten sonra kontağı bir kere daha çevirdim ve marşa bastım. Herşey bundan sonra başlıyor. Hiçbir arıza ışığı yanmamasına rağmen marş motoru klasik marş sesini çıkardı ama motor çalışmadı. Bu arada daha bugüne kadar hiç iki kere arka arkaya marşa basmadım. Yani ilk seferde motor çalışıyordu hep. Bu durumdan kıllandım fakat yine de tekrar denedim. Yine çalışmadı falan derken bir kere daha yine çalışmadı. Bu arada hala bir arıza lambası yanmıyor. Daha sonra kaputu açtım ve ilk önce aküye baktım. Akü sağlamdı ve ardından akünün kutup başlarındaki kablolar gevşek mi diye baktım. Onlarda taş gibi duruyordu. Herşey normal. Sonra motor içinde bulunan diğer soketleri elle kontrol ettim. Ne kadar kablo varsa tek tek elle sağlamlık kontrolü yaptım, yerinden çıkan hiçbir kablo yoktu. Tekrar denedim. Yine çalışmadı. Bende artık vazgeçtim.

Akşam kafama takıldı. Motor yağını da kontrol ettim. Motor yağıda normal seviyede. Bir kere daha denemeden önce üç dört kere gaz pedalına sertçe bastım. Bir kere daha kontağa bu sefer araba çalıştı. Ama çok tuhaf bir ses geliyordu motordan. Ve sarsıntılı çalışıyordu. Birkaç kere gaz verdim. Değişik bir çalışma sesi vardı. Bende kapattım.

Sabahta çekiciyle babam arabayı yetkili servise götürecekti. Gelen çekici amca ne gerek var servise demiş sanayide bir yere götürmüş. Şimdi adamda tarif etmiş babama ama ben hiçbir şey anlamadım, anlattıklarından. Ne parçası diyorum, bilmiyor.

Birşeyler anlattı o anlattıklarını yazacağım anladıysanız bi yardım edin.

Demiş ki; motorla egzost arasında bir davlumbaz var o parça kurum dolmuş. O yüzden oluyor. Arkadaş benim bu işi aklım almadı. Bir o parça ne olabilir. Benim aklıma egsoz manifoltu geliyor ki ne alaka böyle bir arızaya sebep olabilir mi?

Ben arızayı ateşleme ile ilgili çıkacaktır diye düşünmüştüm. Yani ya bujilerle ilgili ya da yakıt pompası falan olur diye düşündüm.

Bu ustanın dediği sizce mantıklı mı? Biliyorum tarif biraz yetersiz ama babamın anlattığı bu kadar. Ustanın insafına kaldık gibi yani.
(1) 

Twitter hakkında

draconas #1221441 
Arkadaşlar merhaba,

Twitter hesabımı uzun süredir kullanmıyorum ve şimdi kapatmaya karar verdim. Kapatmadan öncede ne kadar tweet, retweet, beğeni falan varsa hepsini sildim. Fakat şöyle bir durum var. ben hepsini sildim ama hala 8 tweet, 1 beğeni yazıyor. Hiçbir yerde görünmüyor bunlar. Göremiyorum, silemiyorum. Nedir bu 8 tweet, 1 beğeni? Nasıl silinecek?
(5) 

Mahkemede Tanık Olacağım...

draconas #1206254 
Arkadaşlar merhaba,

Yarın bir arkadaşımın boşanma davasına tanık olarak katılacağım. Daha önce hiç mahkeme salonuna gitmedim. Ne giymek gerekir? Normal kot pantolon ve tişört giymek saygısızlık mı olur? durduk yere hakimden falan fırça yemeyim. (Cinsiyet;Erkek)
(4) 

Kötü kokan balık yemeği...

draconas #1204628 
Arkadaşlar merhaba,

Tam olarak hangi ülkenin olduğunu hatırlamadığım bir yemek adı soracağım. Kuzey ülkelerinden birisinde olduğunu hatırlıyorum. çok kötü koktuğunu söylüyorlardı. konserve balıkta olabilir, net hatırlamıyorum ama bir balık yemeği olduğunu hatırlıyorum. balığı bir süre çürüttükten sonra konserve mi yapıyorlardı. o tarz bir şey. Finlandiya, İsveç, Norveç üçlüsünden birinin yemeği diye hatırlıyorum.
bu yemeğin ismini bilen var mı?
(4) 

Yıllık izin takibi ( e-devlet)

draconas #1199732 
Merhaba arkadaşlar,

Toplamda kaç gün yıllık izin hakkımız olduğunu e-devlet üzerinden takip edebiliyor muyuz?

Her sene tamamını kullanamıyoruz. İçeride kaç gün izin biriktiğini muhasebeye sormadan dışarıdan bir kontrol edebileceğimiz bir mekanizma var mı?
(8) 

Park yeri için ayrılmış cebe bayrak dikmek...

draconas #1198843 
Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak evimin hizasında bulunan apartmanın altına bir pastane açıldı. bu arkadaşlar dükkanın önüne kocaman bayrak gibi şeyler koymuşlar. Bu koydukları yer cadde üzerinde araçların park etmesi için yapılmış cep. Fotoğraflarını koyacağım. Oradan bakabilirsiniz. Ne demek istediğimi daha net anlamak için. Şimdi bu arkadaşlarla aramızda küçük bir sürtüşme yaşandı. Dün akşam eve geldim, arabayı park edeceğim. Geldim evin önü dolu. Biraz daha ileri doğru ilerledim bütün cep dolu. Parke edecek yer kalmamış. Bir tek bu arkadaşların park yapılmasın diye bayrak diktikleri yer boş. Kocaman 3 tane bayrak dikmiş adamlar. Döndüm bir tur geri geldim. Yanaştım, adamlardan kibarca rica ettim. Arkadaşlar bayrakları kaldırabilir misiniz? Park edeceğim yer yok diye. Bunlar kaldıramayız dediler. İnsan gibi konuşuyorum ama sonuna kadar hiçbir agresif tavır yok. Arkadaşlar bakın burası araçların park etmesi için yapılmış bir cep siz bayrak koymuşsunuz evime geldim arabamı park edemiyorum dedim. Bu arada arkada çocuk mızıldanmaya başladı. Benim kafa yükselmeye başladı ama hiç bozmadım kendimi. Arkadaşım sen bu bayrakları şimdi kaldırıyor musun? Kaldırmıyor musun? Diye son derece sakin bir tonla ama ciddi bir ifadeyle sordum. Adam hala kaldırmamakta ısrar etti. Dedim bak birader bu yaptığın şey yasal değil. Bunları buraya koyamazsın. Burası park yeri olarak düşünülmüş bir cep. Adam bana sen buraya park edersen dükkanımın önü kapanır falan diyor. İyi de dedim bende eve geldim tam evimin önü yani arabamı parke edeceğim sen park yerine bayrak dikmişsin diyorum. Yok adam kaldırmıyor. Son kez sordum. Kaldırıyor musun? Kaldırmadı. Ben sakin konuşunca onlarda da bir yükselme olmadı. Karşılıklı bir sürtüşme oldu yani. İtiş kakış, hakaret vs yok.

Kısacası adam bu adamlar park yeri olarak tasarlanmış cadde üzerinde bulunan cep üzerine dükkanımın önü kapanmasın diye bayrakları dikmiş park yerini gasp etmiş durumda. fotoğrafta park etmiş arabaların olduğu yer bayağı uzun bir şekilde cep. direkt olarak yol değil yani. yol olsa dahi o bayrakları oraya koyamaz zaten. Bu adamları şikayet etmeyi düşünüyorum. Doğru yer hangi birimdir. Yani bu konuya bakacak olan polis midir? Yoksa zabıta mıdır? Yolu işgal etmiş adam.
(2) 

Zihin oyunları...

draconas #1194944 
Arkadaşlar merhaba,

Bir belgesel vardı. Şans oyunlarında kazanma ihtimalini anlatan kısa bir belgesel. Discovery’de zihin oyunlarında falan gösterilmişti sanırım. Yanılıyor olabilirim Daha önce izleyen, bölümün adını bilen var mı? Benzer bir konuda küçük çaplı bir iddialaşma oldu. Şans oyunlarında seçimini değiştirmekle şansın artar mı, eksilir mi gibi bir konusu vardı.
(4) 

Michelin cross climate vs Continental premium contact 5

draconas #1193935 
Merhaba arkadaşlar,

yarın lastikleri yenileyeceğim, Başlıktanda belli olduğu üzere soru ;

Michelin cross climate vs Continental premium contact 5

siz olsanız hangi lastiği alırdınız? neden?
(2) 

Gıda üretimi yapan işyeri şikayet

draconas #1193607 
Arkadaşlar merhaba,

Oturduğum evin bitişik apartmanın altında yer alan dükkanda yemek falan pişiren bir dükkan açıldı. böyle catering işi falan yapıyorlar sanırım. sürekli yağ kokusu, soğan kokusu falan geliyor.

Bu tarz işletmeler her yere açılabiliyor mu? yoksa bunlarla ilgili şartlar var mı? ne bileyim bulunduğu binanın çatısına kadar çıkan bir aspiratör sistemi vs.

şikayetçi olsam zabıta gelip ilgilenir mi? zabıta doğru adres mi yoksa başka bir birim mi bakar?
(1) 

Rotavirüs aşısı hakkında

draconas #1183697 
Merhaba arkadaşlar,

Doktor arkadaşlara bir sorum var. Rotavirüs aşısı hangi şartlar altında yapılmaz. Bebeğin dışkısında 25-30 lökosit bulunması aşıyı yapmaya engel midir? Yapılmış olsa aşının faydası olmaz mı?
(4) 

Kartal sahilden yol tarifi

draconas #1179527 
Merhaba arkadaşlar,

5 günlüğüne İstanbul'da eğitimdeyim. Eğitim mekanı Anadolu adalet Saray'ının oralarda. Baktım o civarda pek yemek yenecek bir yer Yok. Sordum soruşturdum sahilde köz kanat var dediler. Akşam orada yemek yedikten sonra otele geçeceğim. Otel Ramada encore yine Kartal'da ama e5 tarafında bir yerde. Bu mesafe çok uzun değil sanırım taksiyle 20₺ falan yazar gibi geliyor ama toplu taşıma ile nasıl gidilir onu da öğrenmek istiyorum. Bilen arkadaşlar tarif ederse sevinirim.

Bir de hazır buraya gelip sormuşken bu civarlarda akşam yemek yenecek güzel yerleri de yazarsanaız sevinirim. Kalkıp zengin mekanları yazmayın tabi :) orta karar yemeği güzel yerler olsun. Eğitim yerinden o restorana nasıl giderim sonra oradan ötele nasıl giderim onu da anlatırsanız on numara olur.

Teşekkür ederim. Tikleri artık otele gidince atarım.
(5) 

Autoca CAD kasma durumu

draconas #1168645 
Arkadaşlar merhaba,

Autocad ile ilgili bir sorum olacak. Şimdi bir çizim yaptım ama dosya baya bir büyük oldu. 56MB civarında. “PURGE” falan herşeyi denedim. Daha fazla dosya boyutu küçülmüyor. Sorunum şu; bu dosyadan çıktı alırken baya baya kasıyor. Donuyor, bir süre sonra yazıcıdan çıktı alabiliyorum. Her sayfada bu bekleme süresi çok büyük zaman kaybı. Bu durumdan nasıl kurtulurum. Var mı bilgisi olan?
(2) 

Excel yardım...

draconas #1168644 
Arkadaşlar merhaba,

Excel uzmanı arkadaşlara bir sorum olacak. Bir tablo var şu anda tamamen Türkçe fakat ben bunu ayrıca bir yerde İngilizce hazırlamak yerine aynı tabloyu İngilizceye çevirmek istiyorum. Aklımda bir yol oluşturdum ama olur mu olmaz mı bilmiyorum. Excel’e o kadar hakim değilim. Olmayacak iş diyorsanız hiç şansımı zorlamayım.

Örneğin A sütununda benim başlıklarım var ve ben daha önceden bir hücre belirleyip o hücreye EN ya da TR yazacağım. Eğer EN yazarsam A sütununda yer alan başlıklar İngilizce, TR yazarsam Türkçe olacak. Anlatabildim mi bilmiyorum.
(1) 

Maaş hesabı banka değişikliği hakkında...

draconas #1167194 
Arkadaşlar merhaba,

İşyerinde maaş hesaplarımız bir bankadan başka bir bankaya geçecek. Bu noktada sorum şu; ben şu anda çalıştığım bankadan memnunum, değiştirmek istemiyorum desem eski bankam ile çalışmaya devam edebilir miyim? Nasıl yürüyor bu işler?
(2) 

Windows 10 hatırlatıcı

draconas #1165260 
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarda çalışırken masa üstüne yapışkan not tarzında küçük notlar düşmek istiyorum ama Windows’un yapışkan notları tam olarak işimi görmüyor. Aradığım şey hemen hemen şöyle bir şey;

Ajanda gibi olacak, yani bir takvim üzerinde belirli bir gün ve saat üzerine not yazacağım ve bana o gün ve saat geldiği ya da yaklaştığı zaman uyarı verecek. Sürekli masa üstümde durup yer kaplamayacak. Uyarı verip daha silik bir pozisyona ya da arka plana düşecek.

Yani hatırlatıcı gibi bir şey olsun istiyorum. benim belirlediğim kritelere göre hatırlatma yapsın.masa üstünde eşek kadar yer kaplamasın ama göz önünde dursun.

Bu işi yapacak bir program var mı? Beleşinden olursa iyi olur. ; )
(4) 

Müşteri Hizmetleri İle Yapılacak Görüşmeyi Kayıt Altına Almak İçin…

draconas #1164034 
Arkadaşlar merhaba,

Bugün Digitürk müşteri hizmetleri ile bir görüşme yapmayı planlıyorum. Bu sebeple yaptığım görüşmeyi kayıt altına almak istiyorum. malum sonradan yan çizmeler falan oluyor. Elbette konuşmamın başında görüşmeyi kayıt altına aldığımı belirteceğim. Bunun için bir iOS uygulaması var mı? Nasıl yaparım? App Store’dan bir uygulama mı indirmem gerek, yoksa mevcut özellikleri kullanarak yapmak mümkün mü?

Teşekkür ederim.
(2) 

Park yapılmasın diye caddeye plastik baba dikmek...

draconas #1146496 
Merhaba arkadaşlar,

Adamın biri bildiğiniz yola (yani bildiğiniz dimdirek sağ şerit) oturduğu apartmanın önüne denk gelecek şekilde turuncu plastik baba dikmiş. Bu yasal birşey mi? Kafasına esen istediği gibi yola baba vs. dikebilir mi? Yasaksa nereye şikayet edilir? İnternet üzerinden şikayetçi olmak mümkün mü?
(2) 

Microsoft Access runtime 2016 X64 kurulumu hata

draconas #1141017 
Arkadaşlar merhaba,

Bir çizim programı için Microsoft Access'le birlikte çalışmam gerekiyor. Yani programın veritabanı acccess ile beraber çalışıyor. Benim Access lisansım yok. Çizim Programın teknik ekibi Access runtime kurabileceğimi söyledi. Access runtime sanırım ücretsiz bir uygulama. İndirdim, kurmaya başladım ama daha ilk anda bir hata ekranı karşıma çıktı. Sorunun ne olduğunu tam olarak anlayabilmiş değilim ama bu (Access runtime) kurulum ile ilgili sorun çizim programından kaynaklı değil. O yüzden bu konuda O ekipten teknik destek talebinde bulunmam mantıksız olacak. Sorun Microsoft Office uygulamasından kaynaklı gibi. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Hata ekranı ekteki fotoğrafta mevcut. İlginize teşekkür ederim.
(4) 

çift monitör bağlama

draconas #1140030 
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisara iki monitör bağlamak istiyorum. Birinde çizim programı diğerinde Word excel vs kullanmak için. Ekran kartının arkasında iki tane HDMI çıkış var bir tane DVI var. Anakart üzerinde olan ekran kartı çıkışında da VGA ve DVI çıkışlar var. 1’nci monitör HDMI bağlı şu anda çalışıyor. 2’nci monitör biraz daha eski bir model Arkasında HDMI bağlantısı yok. VGA olarak bağlamayı denedim Ekran kartında VGA çıkış olmadığı için Anakart üzerinde olan VGA’ya bağladım ama çalıştıramadım.

Nasıl olacak? Nasıl çalışır? Yardımlarınızı rica ediyorum.
(4) 

Akıllı telefon öneriniz...

draconas #1139026 
Arkadaşlar merhaba,

1500-2000TL arası akıllı telefon önerinizi rica edebilir miyim? Tavsiyeniz ile beraber niçin o telefonu önerdiğinizi de yazarsanız daha yardımcı olur?

Kardeşim telefon almayı düşünüyor, Samsung A5 önermiş birileri, İphone SE vs.
Hangi telefon niçin alınır? Niçin alınmaz?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
(3) 

Fran's Coconut Bars

draconas #1126544 
Arkadaşlar merhaba,

Eşimle beraber bugün bir programda bu çikolataların nasıl yapıldığını anlatan bir program izledik. Eşim hamile. Sanırım bu çikolatalardan canı istedi. Şaka yaptım falan dedi sonradan ama...

Aradım taradım alınabilecek bir yer bulamadım. Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum. Amerika'da yaşayan ve bana bu Çikolatadan yollayabilecek birisi var mı?

www.franschocolates.com
(4) 

Eksik/hata bulma hastalığı

draconas #1125347 
Arkadaşlar merhaba,

Merakımdan soruyorum. Eksik/hata bulma hastalığı diye bir hastalık var mıdır? Şöyle açıklayayım; Çalıştığımız yerde bir kişi var. Bu arkadaş sürekli bir eksik, yanlış vs buluyor. Örnekle anlatayım. Bir cihazın elektriksel bağlantısı yapılacak ve bu bağlantıda bazen 3 sigorta, bazen 4 sigorta kullanılıyor. Her iki uygulama da aslında doğru. Fakat iddiası şöyle 4 sigorta kullanıldığında “biz her zaman 3 sigorta kullanıyoruz. Bilmiyor musunuz?” 3 sigorta kullanıldığında da “biz her zaman 4 sigorta kullanıyoruz. Bilmiyor musunuz?” gibi. Yani tek örnek bu değil elbette. Kısa bunu gibi olaylar.

Sorumda bu arkadaşlar. Yukarıda anlattığım olayı tanımlayan bir rahatsızlık var mı? Yani garanti vardır da bunun tıp literatüründe adı nedir?
(2) 

Torrent Sitesi tavsiye...

draconas #1124807 
Arkadaşlar merhaba,

Torrent sitesi olarak arena.bg’yi kullanıyordum. Herşey tıkır tıkır işliyordu. Memnundum yani kısaca. Sıkıntısız aradığım bütün dizi, film her kalitede torrent dosyasını bulabiliyordum. Dün akşam girmeye çalıştım bir baktım yalan olmuş. Engellemişler. Şimdi sorum şu; bildiğiniz önereceğiniz güzel sorunsuz torrent sitesi var mıdır? Teşekkür ederim.

"Arkadaşlar ben genel olarak 7.1, 5.1, DTS kalitesinde olan torrentlere bakıyorum."
(3) 

Balkon Altına Konulan Yüksek Malzeme Şikayet ....

draconas #1118895 
Arkadaşlar merhaba,

Oturduğum evin bulunduğu apartman altındaki dükkanda dahil olmak üzere bir kişiye ait. Yani anlaşılacağı üzere kiracıyım. Şimdi zemin kat dükkan, dükkanın üstündeki katta da ben oturuyorum. Bu dükkanın önünde yaya kaldırımına kadar yaklaşık 2 ya da 2,5 metre bir boşluk var. Sonra yaya kaldırımı başlıyor. Dükkanda baz istasyonu tarzı bir şeyler toplayıp daha sonra nereye takılacaksa oraya götürüyorlar. Şimdi ben bu adamlara daha önce söyledim, uyardım aynı şekilde ev sahibine de söyledim. Bu adamlar zaman zaman bildiğiniz 2 metre yüksekliğindeki elektrik panosu vs yüksek malzemeleri getirip benim evimin balkonun altına dayıyor. Yapmayın şunu dedim. Sallayan yok. Ev sahibine söyledim. Abi şu adamlara soyledim, dinlemiyorlar sen uyarır mısın? Adam konuştu. Konuştuktan sonra en fazla 1 hafta falan koymadılar, sonra yine devam. Ev sahibiyle papaz olmak istemiyorum ev benim olsa adamlardan kan alacağım ama ev sahibi de aynı apartmanda oturuyor. Her gün yüz yüzeyiz.


Sorum şu ben bu adamları nereye nasıl şikayet ederim. Mesela zabıta mı? Neresi doğru yer? Şikayetimin bir yaptırımı olur mu?
(4) 

Fazla mesai konuları

draconas #1117341 
Arkadaşlar merhaba,

Şimdi olayı hemen kısaca anlatayım. Özel bir firmada mavi yaka ve beyaz yaka şeklinde iki sınıf var. Ofis grubu çalışanları beyaz yaka, imalat grubu çalışanları mavi yaka. Yıllardır ofis grubu fazla mesai olursa bunun için para almıyor. Fakat eğer çalışma günlerinden birinde izin alırsa da maaşından ücret kesilmiyor. Bu uygulama yasal bir şey midir? Son zamanlarda mesai olayının suyunu çıkarmaya başladılar, onun için sormak istedim.
(2) 

Buhar makinesi ile doğalgaz alevi arasındaki tuhaf ilişki

draconas #1109081 
Arkadaşlar merhaba,

Konuya direk girmek istiyorum. Normal şartlarda doğalgaz yanarken mavi renkte bir alev çıkıyor. Tuhaflık şu; buhar makinesini çalıştırdıktan sonra doğalgazın alevi turuncu oluyor. Yani ocağı açıyoruz bildiğin turuncu yanıyor. Bunun sebebi nedir? Bilen var mı? İnternette biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla olay eksik yanma diye tanımlanıyor ama çok derinlemesine bilgiler mevcut değil. Yani bu eksik yanma olayı neden oluyor ve tehlikesi nedir? Alt tarafı buhar makinesi nasıl böyle bir şeye sebep olur? buhar makinesi ile bu durumun nasıl bir bağlantısı var? Durum çok tehlikeli bir durum mu?

Teşekkür ederim.
(3) 

en kaliteli uzo markası

draconas #1095674 
Arkadaşlar merhaba,

yakın zamanda Yunanistan'dan gelecek bir arkadaşım var. Uzo getirmesini isteyeceğim. İçimi en güzel, kaliteli Uzo markası hangisidir?

Teşekkürler
(3) 

İkinci el Araç Tavsiyesi.

draconas #1094253 
Arkadaşlar merhaba,

İkinci el bir araç almayı düşünüyorum. Bütçe olarak beni çok zorlamaması açısından 25 bin TL tavan tutar belirledim. Elbette bu fiyata en iyi aracı almak hedefim. Sizden ricam şu; aradığım özellikler, Aracın km’si yaşına oranla maksimum ne olmalı? Yani 5 yaşında araba 200 bin km anormal ama kaç km normal? Senede 10 bin km gibi mi düşünmeliyim? Bagajı geniş araçları düşünüyorum. Bagajına bebek arabası ve bir tatil durumda oldukça çok eşya alabilmeli. Bu nedenle sedan araçları tercih ediyorum. Aracın içi de geniş olmalı. Yanımda oturan kişiyle omuz omuza gidiyormuşum gibi olmamalı ya da kafam tavana değecek gibi olmalı. Arka koltukta seyahat eden kişilerde rahat etmeli sıkışmamalı. çok yaşlı bir araç olmamalı sonuçta bende kullanıp satacağım iyice dede olmasın satarken. ben aldığımda 5-6 yaşlarında olsa herhalde uygundur. Genel hatlarıyla aradığım özellikler bunlar.

Nelere dikkat etmeliyim? Piyasada herkes çakal. Yok 2 parça değişen, yok 2 parça boya vs. bir sürü açıklamalar var. Nelerden uzak durmalıyım, neleri önemsiz sayıp, göz ardı etmeliyim. Yani şimdi sadece kapı boyanmıştır bu çok önemli olmaz ama bambaşka birşey vardır. bunu demek istiyorum. Mesela şu kadar hasar kaydı var falan yazıyorlar. Bu konuda önemli bir detay sanırım. Ne kadara kadar hasar kaydı önemsenmez ya da gerçekte hasar kaydı olup da hasar kaydı çıkmama ihtimali nedir?

Ekşi duyuru ikinci el araç eksperlerinin yardımlarını rica ediyorum. Yukarıda belirttiğim gamda ikinci el araç tavsiyeniz?
(4) 

İsim seçmece üzerine

draconas #1088486 
Arkadaşlar merhaba,

Daha doğmasına çok var ama bugün öyle bir konu açıldı ve ortaya bazı isimler koyduk. Henüz karar vermeye çok var ama inceden bir düşünme olayı başladı. Sizden ricam siz olsanız bebeğinize hangi ismi koymayı tercih ederdiniz?

www.strawpoll.me
(1) 

WiFi kapsama alanı hakkında...

draconas #1071147 
Arkadaşlar merhaba,

Teknik bir sorum olacak. Şimdi modemim Salonda duruyor ama evin arka odalarına gittiğim zaman wi-fi çekmiyor. Diyeceksiniz ki router vs tarzı bişeyler kullan. Tamam gerekiyorsa kullanayım ama arkadaş afedersiniz kıç kadar evin içinde routera ne gerek var diyorum. İş yerinde 2500 m2 alanda bile router olmadan modeme bağlanabiliyorum. Sonuç olarak ikisi de TTnetin verdiği modem.

Sorum şu; bu modemin içinden bir yerlerden wi-fi kapsama çapıyla ilgili bir ayar falan var mı? Ttnet’i arayıp çemkirmeden önce bilgi sahibi olayım istedim.

Teşekkürler
(3) 

Lab. Test. Sonuçları Hakkında Yardım...

draconas #1053786 
Merhaba Ekşi Duyuru doktorları,

Doktorlardan kastım gerçekten doktor diploması olan hipokrat yemini etmiş kişiler. Yoksa biliyoruz ki Türk Milleti olarak hepimiz birer Doktor House'uz : )

Hastanın kendi doktoru zaten yorumlayacak, ayrıca bende şirket doktorumuza göstereceğim ama ekstra yorum almak istedim.

Daha öncede bu platformdan doktor arkadaşların yorumlarına başvurmuştum, mümkünse yine doktor arkadaşların yardımlarını rica edeceğim.

Eklediğim fotoğrafta kırmızı kalem ile yazılan değerleri ben yazdım. O değerler bir önceki sonuçları ifade ediyor.

Eski tahlillerin sonucunu 08-12-2015 tarihinde almıştık. Yeni yaptırdığımız tahlilde 27-02-2016 tarihinde.

2015 yılının Aralık ayında aldığımız sonuçlar sonrasında 5 ampul venofer ampul 3’er gün ara verilerek tek doz uygulandı. Yani 3 günde bir 1 ampul verildi hastaya. En son venofer uygulaması 30 ya da 31 -Aralık-2015 tarihinde yapıldı.

Bu bilgiler dahilinde ekte bulunan tahlil ile ilgili yorumlarınızı rica edebilir miyim?

Mesela Demir değeri artarken Ferritin değeri niçin düşmüş? Lökosit değeri neden artmış? Trombosit değeri neden düşmüş?

Hastanın şikayeti Kansızlık. Yaşı: 32, Cinsiyeti: Kadın

Lütfen yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.
(2) 

Open Office programı hakkında

draconas #1039351 
Arkadaşlar merhaba,

Hukukçu arkadaşlar daha hakimdir, yazılımcı ya da It işleri ile ilgili olan kişilerde bilgi sahibidir muhtemelen. sorum şu;

Open Office programı bilindiği üzere bedava. fakat bu bildiğimiz bedava mı? yani ticari amaçla kullanımı da bedava mı?

yapacağım bir iş için Microsoft Access programına ihtiyacım oldu. Şirketin lisansında da Access yok. Open Office kursam bu sıkıntı yaratır mı? ayrıca Open office'te Access tarzı bir olay var mı?

Teşekkürler
(2) 

Hafta sonu Ege gezisi önerisi hakkında

draconas #1037972 
Arkadaşlar merhaba,

Malum mevsim kış, Cennet yurdumuzda elbette gezilip görülecek çok yer var ama Ege bölgesinde genelde yaz döneminde canlı bir ortam söz konusu. Bu nedenle benim aradığım daha çok kışın da canlı olan, gezilip, eğlenilecek bir yer. Umarım ifade edebilmişimdir. Bu hafta sonu için (16-17 Ocak 2016 için yani) İzmir’den hareket edeceğim. O sebeple Ege bölgesi içinde kalmayı ve çok fazla da iç Ege’ye kaymadan (yani iç Ege'den kastım İzmir'den çok fazla uzaklaşmadan, yoksa yön farketmez. Merkezi İzmir düşünüp Kuzey, Güney, Doğu her yönde tavsiyeler olabilir.) bir hafta sonu gezisi yapmak istiyorum. Gideceğim yerde 1 gece konaklamayı planlıyorum. Eşimle birlikte gideceğim. Bu gezi için önerileriniz nedir? Nereye gidilir? Nerede kalınır? Nerede, ne yenilir? Var mı tavsiyeniz?

Teşekkür ederim.
(3) 

Mahkeme'de zorluk çıkaran şahıs hakkında

draconas #1035151 
Arkadaşlar merhaba,

Mahkeme’de satışa çıkarılan bir ev olayı var. Davacı taraf annem. Davayı kazandı ve evin satışa çıkmasına falan karar verildi. Şimdi hukuki terimlerle nasıl ifade ediliyor bilmiyorum. Özet olarak bir miras davası sonucunda davayı annem kazandı ve kazandığı bir ev. Bu ev satışa çıktı. Geçen ayki dava da davalı taraf (Halen evde ikamet ediyor, evi boşaltması ve onca yıldır oturduğu süre boyunca kira vs. talebi için ayrı bir dava açmak gerekiyormuş.) evi almak için gelen kişileri mahkeme salonuna sokmamış. "Ev alındı, ben aldım" falan tarzı yalanlarla gelen kişileri döndürmüş. Annemin avukatları da bu davalı kişiden korkmuşlar ve ses çıkaramamışlar. Bu davayı kaybeden eleman pisliğin biri. Serseri her bok var. Kumar içki esrar vs. namlı yani. Bulunduğu çevrede herkes tarafından kötü bir nam ile anılan birisi. Serserinin biri özet olarak.

Şimdi bu ayın 18’inde ikinci defa satışa çıkacak mallar. Bu elemanda tabiî ki yine aynı pisliği yapacak. Bu olayın önüne geçmek için nasıl bir yol izlemek gerekir?

Elbette yasal sınırlar içinde bir yol yordam soruyorum. Örneğin avukatlar bir dilekçe yazarak o gün dava günü ve saatinde yani. Polis bulunmasını talep edebilir mi? Güvenliği sağlamak amacıyla. Ya da başka bir yol var mı? Nedir?

Avukat arkadaşların yardımlarını rica ederim. Teşekkürler…
(2) 

Mahkeme Kararı ile entry sildirme olayları...

draconas #1034724 
Arkadaşlar merhaba,

Şu başlık altında yer alan tüm entryler mahkeme kararı ile silinmiş. Açıklama olarakta aşağıda yer alan entry girilmiş. Bu mahkeme kararının gerekçesi niçin yazmıyor? Bu işin yolu yorda mı bu şekilde midir? Hangi gerekçe ile bu karar verilmiş yazmıyor. Yazmaması normal mi? Avukat arkadaşların yorumları nedir? Bir portal üzerinden herkes kararı görebilir mi? yoksa sadece ilgili kişiler mi görebilir. Gerekçesiz mahkeme kararı olabilir mi? Merak ettiğim için soruyorum. Teşekkür ederim.


eksisozluk.com
(2) 

Kiraya Zam Mevzuları...

draconas #1031908 
Arkadaşlar merhaba,

Konu şu şekilde; Ocak 2014 tarihinde başlayan bir kira sözleşmem var. Sözleşmede kira müddeti 1 yıl yazıyor. Hususi şartlar kısmında da şöyle bir madde var;

“ Kiracı kontrat bitiminde Kira bedelini …………. Göre ( nokta nokta olan bu kısım aynen boş) % 10 oranında arttırmayı şimdiden kabul ve taahhüt eder.” Yazıyor.

Bu şartlarda 2015 başlangıcında hiç tartışmasız kiramı %10 oranında arttırdım. Şimdi önümüz Ocak 2016 % 10 oranına itiraz etme hakkım var mı? Hiç zam yapmamaktan bahsetmiyorum. Örneğin % 4 zam yapma şansım var mı? Ocak ayında (2016) hiç kimseye yani ev sahibine sormadan soylemeden kirama %4 zam yapsam bu yasal mıdır?

Ya da Tefe Tüfe oranlarına göre zam yapma şansım var mı? Eğer öyle bir ihtimal varsa Ocak ayı için yani 2016 Ocak ayı için bu oran kaçtır?

Teşekkürler.
(2) 

Lab. Test. Sonuçları Yorum Yardımı.

draconas #1025287 
Merhaba Ekşi Duyuru doktorları,

Doktorlardan kastım gerçekten doktor diploması olan hipokrat yemini etmiş kişiler. Yoksa biliyoruz ki Türk Milleti olarak hepimiz birer Doktor House'uz : )

Evet doktor arkadaşlar maalesef gelen sonuçlar pdf formatında o yüzden link olarak dropbox aracılığıyla paylaşabiliyorum. Hasta Adı Telt sonuçları, Doktor isimleri, Diploma Numaraları gibi bilgileri ben sildim. Sonuçlarda (gözlenen değerlerde) hiç bir müdahale söz konusu değil.

Hastanın kendi doktoru zaten yorumlayacak, ayrıca bende şirket doktorumuza göstereceğim ama ekstra yorum almak istedim.

www.dropbox.com

linke tıkladığınız zaman üye girişi gibi bir sayfa açılıyor üye olmak zorunda değilsiniz, görebilmek için. o sayfayı kapatın geçin.

Hastanın şikayeti Kansızlık.

Lütfen yardımcı olur musunuz?

Not: Bu duyuru gün sonunda kendini imha edecektir. (Sileceğim)

Teşekkürler.
(9) 

Basit bir fizik tartışması/iddialaşması

draconas #1022810 
Merhaba,

Sabit hızla giden A aracı vardır. A aracı da elbette bir ortam içinde ilerlemesini sürdürmektedir. A aracı içerisinde de giden iki varlık vardır. A aracı B noktasına sabit bir hızla ( farz edelim ışık hızı/h ya da farz edelim 100km/h) hareket ediyor olsun. Varlıklardan bir tanesi A aracı içerisinde hiç hareket etmemeyi, olduğu yerden tabiri caizse totosunu dahi kaldırmak istememektedir, bu varlığın adı X1 olsun. A aracı içinde olan diğer varlıkta X2 varlığı olsun, X2 varlığı içinde bulunduğu kabın yani A aracının içinde hareket etmeyi ve A aracı ile aynı yönde ilerlemeyi istiyor ve A aracı içinde 10 km/h hız ile yürümeye başlıyor.

Soru şu; X2 kişisi A cisminin hızını aşar mı? Tartışma konumuz bu.

Arkadaşın bu soruya getirdiği açıklama;
X2 kişisinin hızı kişinin içinde bulunduğu kabın hızı+10km/h olur. yani içinde bulunduğu A aracının hızını aşar.


Şimdi benimde bu soruya getirdiğim açıklama; Sabit hızla giden araca (A aracı) ışık hızında gidiyorsa X2 kişisi’de +10km/h hızla A aracı içinde A aracı ile aynı yönde hareket ediyorsa A aracı içinde +10 km/h hızını arttırmış olur fakat içinde bulunduğu kabın ( A aracının) hızını aşmış olmaz. Bu konuda doğru muyum, yanlış mıyım? Yani aslında teorik olarak X2 kişisi A aracının içinde bulunduğu Mekana göre maksimum A aracı kadar hızlanabilir? Burada küçük çaplı bir iddialaşma söz konusu. Bana bu konuda yanlışsam şu nedenle yanlışsın, doğruysam şu nedenle doğrusun der misiniz? Benim yanlış olduğumu iddia ediyorlar ben yanlışımı göremiyorum. Yanlışım varsa yanlışımı söyler misiniz? Merak ediyorum.

( Lütfen Konuyu cevaplayan arkadaşlar uzmanlık alanını da yar mı? yani Fizik Mühendisi, uçak mühendisi, doktor, bakkal, şarkıcı vs şeklinde. )

Teşekkürler.

mobil görünümden çık