Arkadaşlar merhaba,

Bir excel sorum var. Bir proje dağıtım ve takip dosyası oluşturdum. Şimdi bu dosyayı sadece benim değiştirip diğer kişilerin sadece izleyebilir olmasını istiyorum. İşlerin teslim sürelerini vs ben gireceğim ve diğer kişiler buradan takip edecek. Bir değişiklik yapamayacak. Bunun için ne yapmam gerekir.

"Parola koydugum zaman parolayı bilmeyen dosyayı açamıyor." Bu şekilde istemiyorum Dosya yine parola korumalı olmalı fakat herkes izleyebilmeli. Parolayı bilen kişi değişiklik yapabilmeli. Bu mümkün müdür?

Teşekkürler.

 

excel olarak kendinde tut, diğerlerine pdf at.

hosein

Belirli alanları şifreleyebilirsin

bisi sorcam

Excel olarak tutup pdf olarak yollamam olanaksız. Dosya online gibi çalışacak mantık olarak . sürekli ilave satırlar gelecek yani. Her seferinde herkese mail atmam aşırı bilgi kirliliği yaratır. Hangisinin en son olduğu karışır. Sistem şu şekilde çalışacak. Dosya bana ait olacak. Tek değişiklik yapabilecek kişi ben olacağım. Ağ üzerinde paylaşımda olacak ve ağa bağlı olan kişiler kendilerine bir kısayol olusturup kendilerini ilgilendiren kısımları takip edebilecek. Fakat değişiklik yapması mümkün olmayacak.

draconas

sayfayı koru (protect sheet) yapacaksın, şifre koyacaksın. bu durumda herkes görebilir ama değişiklik yapmak isteyince uyarı çıkar kilitli diye. unprotect yapmadan değişiklik de yapılamaz. istediğin bu mu?

animalman

office.live.com
şöyle online bir şekil olabilir

n62

diğerleri için bilgisayarında local bir guest hesabı oluştur. Buna sadece read yetkisi ver. Network üzerinden bağlanıyorlarsa bu hesapla bağlanıp sadece okuyabilirler. O bilgisayarda fiziksel olarak oturum açıyorlarsa durum yine aynı

gelecektengelenkutupayısı

google drive üzerinden "sadece goruntule" yetkisi verilerek halledilebilir.

arcexo

Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. bu öneriler haricinde bir yol denedim vakit bulunca yazacağım nasıl yaptığımı. herkese basıyorum tikleri.

draconas
1

mobil görünümden çık