(1) 

AKM'ye arabayla gitmek

hoot #1580717 
Merhaba arkadaşlar, yarın kızım için akm'den tiyatro bileti almıştık. Arabayla Eminönü taksim tarafına hiç gitmedim, otopark vs var mı bilmiyorum. AKM'nin kendi otoparkı ya da çevrede yeterli ispark var mı? rahat park yeri bulur muyum?

Teşekkürler
(4) 

Doğubank hala duruyor mu beyazeşyayı nereden alıyoruz?

hoot #1571191 
Merhaba arkadaşlar, bir buzdolabı almam lazım internetten mi alayım yoksa istanbulda daha iyi fiyata bulacağım yerler var mı?

Bosch grubuna bakıyoruz. özellikle www.akakce.com


Kartal'da oturuyorum, bu tarafta bir yerler de tavsiye ederseniz memnun olurum

A4 kağıda booklet baskı için zımba

hoot #1565410 
Merhaba arkadaşlar, arada sırada bazı şeyleri booklet olarak basıyorum. tabi bunları ortadan zımbalamam lazım.

uzun kollu zımbalara baktım ama ben evde o kadar büyük zımbaya ihtiyacım yok. Bana bunların 150mm yani 15cm kadar olanları lazım. Döner başlı bir tane buldum ama 500-600 TL çok para bir zımba için

sadece a4'ü ortadan zımbalayacak kadar olan bir zımba biliyor musunuz?

Teşekkürler

eğitim bilimleri konu anlatımı ve soru bankası

hoot #1562511 
Merhaba arkadaşlar, gelecek seneye mezun olup öğretmen olarak atanmak için kpss'ye gireceğim.
öncelikle eğitim bilimlerinden hangi kitapları tavsiye edersiniz. hangi soru bankalarını alayım?

şuan ucuz olur mu özellikle şimdi alayım mı?

diğer genel yetenek ve genel kültür tavsiyelerinize de açığım

teşekkürler

ilkokul ya da ortaokul seviyesi ingilizce bilgisayar dersi kitabı

hoot #1554279 
merhaba millet,
ülke olarak çok fark etmez ama sadece ingilizce'den biraz çaktığım için bana ingilizce konuşulan ülkelerden bir ders kitabı lazım.

Ben bu ders kitabı ile ülkemizde aynı yaş seviyede olan bilgisayar kitaplarını karşılaştıracağım.

bunu bulmamın mümkünatı var mı acaba? ban fotoğrafı bile olur bu arada.

teşekkürler
(2) 

Bilgi işlemsel düşünme becerisi ve kodlama etkinlikleri

hoot #1552643 
Merhaba millet, biliyorsunuz bir kaç senedir her tarafta kodlama kitapları satılıyor. Benim merak ettiğim bir şey var. aşağıda linkte verdiğim aktivite olan örüntüyü takip et ve ok çizme.

bu aktivitelerin kodlama becerisine bir katkısı nasıl oluyor? Yani çok kolay ilkokul öğrenisinin üretebileceği bir etkinlik olduğu için mi bu iki etkinlik bu kadar yaygın?
e-dergi.tubitak.gov.tr

ikincisi de şunun gibi şeyler aşağı yukarı ok çizilen etkinlikler, tam bulamadim ama ayni mantık galiba
e-dergi.tubitak.gov.tr

özellikle gönderdiğim etkinlikler mesela bu tubitak dergilerinde oluyor ve her ay resimler değişerek aynısı veriliyor.

görüşlerinizi merak ediyorum

teşekkürler
(8) 

komşumun kolonları kesip kesmediğini nasıl öğrenebilirim?

hoot #1549744 
merhaba arkadaşlar, komşum evde kalorifer sistemini değiştirdi. Yapılırken çok fazla gürültü geldi. o birinci katta ben de 5. kattayım. matkap resmen delemeyince ses çıkarır ya öyle ses çıkardı. duvar olsa o kadar ses gelmez diye düşünüyorum ve şüpheleniyorum. Bunu bir yere şikayet ederek öğrenme ihtimalim var mı? şahıs belediyede çalışıyor zabıtalara yok benim evimde öyle bir şey diyerek geçiştirmesi mümkün. derdim kimseyi rahatsız etmek değil ama sırf evi daha güzel görünecek kalorifer borularını gizleyecek diye canımızı tehlikeye atmış olabilir diyorum. tek derdim ev artık güvenli değilse taşınmayı hızlandırmak.

yer istanbul.
(6) 

istanbul metrolarindaki tuneller

hoot #1548152 
ankara metrosu ne kadar rahatmış diyorum. neden bu kadar uzun mesafeler boyunca yürüyoruz. daha çok m4 metrosunu kullanıyorum. sürekli yürüyoruz. tahmini olarak bakıyorum. metronun üstü boş ankaradaki gibi olsa olur gibi. ama bu metrolarda sürekli inme ve yürüme var. sanki metroların hepsi deniz seviyesinde yapılmış ve biz ona ulaşıyor gibi değil miyiz?
(9) 

içinde türkçe ilahi geçen bir metal müzik

hoot #1544488 
merhaba millet, şimdi bir metal parça vardı. zannedersem ölüm temalı gibi. ancak parçanın sonunda ya söz olarak ya da müzik olarak yunus emre ilahisi ya da onun gibi bir ilahinin, sözsüz versiyonu vardı galiba. bunu hatırlayan var mı acaba??

edit göçtü kervan kaldık dağlar başında nın melodisi vardı. melodi değilde kapalı dudaklarla mırıldanma diyelim

Hangi ikinci el sitesi uygulamasi?

hoot #1542647 
Merhaba arkadaşlar, elimde kullanmadığım biriktirdiğim ne kadar ıvır zıvır şey varsa elimden çıkarmak istiyorum, toplu olmadığı muddetce kargo ile uğraşacak şeyler de değil. Tabi fiyat da öğrenmem lazım.

Hangi site ve uygulama revaçta?

genelde elektronik ve eski bilgisayar parçaları oncelikli olarak.

İstnbulda olacak.

bir de genelde yuz yuze buluşmalar güvenilir mi? sorun yaşanır mı mesela gasp benzeri ya da elimden alıp kaçmak gibi?

teşekkürler
(4) 

laptop fanının bozulması

hoot #1541454 
merhaba arkadaşlar, laptopın üzerine bir kutu düştü ve kutu şans eseri fanın üzerine düştü, fan kırıldı ve çerçevesi biraz yamuldu. önce anlamadım meğer ısınıp ısınıp kapanıyormuş, düzelttim şimdi çalışıyor ama çok gürültülü, bunun tamiri ya da parça değişimi için istanbulda nereye gitmeli ya da direkt parça alıp sorablir miyim? laptop 11 senelik.

son olarak model bu

www.sony.com.tr
(3) 

ekranı kırılan bir telefondan google auth bilgilerini almak

hoot #1540625 
merhaba millet, telefonumun ekranı kırıldı, görüntü yok dokunmatik çalışmıyor. telefon yaptırmaya değmeyecek bir telefon. ama içinden bilgilerimi almam lazım ve dahası google auth vardı, kapatabildiklerimi kapattım. başka bir cihaza aktarıyorum ama illaki lazım.

şimdi type-c hdmi kablosu alsam çalışır mı direk, görüntüyü aktarabilir miyim? görüntüyü aktarsam bluetooth fare filan bağlı değil, usb çoklayıcı ile hem fare hem hdmi kablo bağlaybilir miyim? bağlayabilirsem ekranda( parmak izi ile açılıyor) fare ve klavye ile verileri aktarma işlemi yapabilir miyim?

Bunun dışında ekran en en ucuz şekilde kaça yapılır?
huawei p30 lite
(5) 

excelde tablo halindeki veriyi sutuna çevirmek

hoot #1539593 
arkadaşlar elide excel tablosu var ve bu tabloda öğrenci no, soru numarası ve cevapları sutunu var. bu şekilde 100 öğrenci ve 30 soruluk testin cevapları 2900 satır yapıyor çünkü cevapsız olan sorular da yok.
ben bu tabloyu öğrenci numarası sütunu soru numaraları satırı olacak şekilde 100*30 luk bir tablo yapmak istiyorum.

bunu yapmanın yolu nedir?

tablo bu ahmetbilal.com
yapmak istediğim şekil resimde

mesela bunu düşeyara ile nasıl yapabilir miyim?

ya da böyle bir listeye her öğrenci numarası sonuna ayraç atabilir miyim?

olmayan soru numaralarını nasıl eklerim?
(1) 

laptop arizasi soket mi anakart mi

hoot #1539287 
merhaba millet eski bir sony vaio netbookum var(dı)(vpcyb2m1e gibi bir model) bir şeyleri okurken odaklanmak için kullanıyordum. (antix linux ile ancak idare ediliyor)

eskı olduğu için bataryası yoktu. geçen gün üzerine kutu düşürdüm. bir saat sonra açmaya çalıştığımda hemen açılmadı. şarj gelmiyor gibiydi çıkarttım tekrar taktım. açıldı. ama şöyle oluyor artık. açılıyor 30 sn sonra kapanıyor, iki dakika sonra kapanıyor. daha açılırken kapanıyor.

sizce bu anakart arızası olabilir mi? anakart arızası ile hiç yaptırmayacağım ama şarj soketi arızası ise yaptırayım diyorum.

ikinci olarak anadolu yakasında bunu kime kaça yaptırabilirim fikri olan var mı?
(2) 

Ucuz bilgisayar kasası yapmak

hoot #1538906 
Merhaba arkadaşlar bilgisayar film arşivlerini attım, fotoğrafları bulut depolamaya attım. Depolama olarak Geriye sadece pci ssd kaldı.
Şimdi anakartım itx ve bir de psu olarak küçük sfx psu var. Sadece bu ikisine bir kasa yapıp ya da yaptırıp monitorun arkasına asmak istiyorum
. Bir metal sac alarak ya da 3d yazıcı ile nasıl halledebilirim?
(2) 

excel'de eğerortalama formulu ile ilgili bir soru

hoot #1538699 
merhaba arkadaşlar
üniversitede excel ile ilgili bir serse başladık. burada 10 tane öğrencinin notları var ve bizden 60 ile 80 arasındaki notların ortalamasını yaptı hoca ama bunu zaten önce harfe çevirdi ve sonra notu b olanların ortalaması şeklinde yaptı.

ben ise şöyle yapmaya çalışıyorum. hiç harf işin içine girmeden ortalaması 60 ile 80 arasında olanların ortalamasını al diyorum. bunu nasıl yapabilirim. teşekkürler

formul bu
=EĞERORTALAMA(F2:F11;"VE(F2:F11<=80;F2:F11>60)";F2:F11)

adı hatırlanamayan bir dizi

hoot #1537289 
Merhaba, sanıyorum trt'de yayınlanan bir dizi ama benim izlediğim zamanlarda Kanal7'de yayınlanıyordu 2000'ler gibi düşünün. galiba pazar günleri arka arkaya bir kaç bölüm.

dizi şöyle; iki hırsız arkadaş var biri salak biri avanak gibi ama biri biraz daha yetenekli diğeri sakarlık çıkartıyor. bir de kadın var o da arkadaşları, bazen onları kollama işi yapıyor mesela hemen gidip onun evine saklanıyorlar, her bölümde bir yeri soyuyorlar ya da soymaya çalışıyorlar ve bildiğim kadarıyla yakayı da ele vermiyorlar tabi. çok büyük şeyler çalmıyorlardı sanıyorum ve hep işin sonunda bira içiyorlardı, bildiğim kadarıyla hep tuborg içiyorlardı. insanda izlerken şarlo izliyor hissi veriyordu

Martin Waddell - Seninle ben küçük ayı

hoot #1534731 
Merhaba, resimde gördüğünüz kitap kır çiçeği yayınlarından basılmış fakat yayınevi kapanmış. Diğer kitapları beyaz balina basmış, onlardan almıştık. Kızım çok sevdiği için bunu da alayım dedim

Eğer elinde olan var ve satmak isteyen olursa almaya talibim

Site dışı erişim t.me/buyrunben
(2) 

Niğde otoyolunu kullanmak ya da kullanmamak

hoot #1533030 
Merhaba arkadaşlar, İstanbul'dan adana'ya gideceğim. Aksaray dışında şehir içine girilen bir yer yok gibi. Sizce Niğde otoyolu kullanılmalı mı?

Eğer Niğde otoyolu kullanılmayacaksa Çukurova otoyoluna hangi gişeden girmeli

İyi yolculuklar dilerim
(4) 

Popüler bilim kitapları

hoot #1525646 
Merhaba arkadaşlar, en az 20 sene önce bir kitap serisi vardı, okul kütüphanelrinde görür alırdım, çok kalın olmayan ciltli kitaplar, parlak kuşe kağıda resimli baskı. mesela motor nasıl çalışır, radyo nasıl çalışır, otomobil nasıl gider gibi...

tübitak değildi galiba, bu seriyi bilen var mı?

iki resim koydum, kitapların boyutları için
(2) 

ingilizce B1 seviyesinde takılı kalmışa tavsiyeler

hoot #1510797 
merhaba arkadaşlar

www.cambridgeenglish.org [review your answers]

şimdi şöyle bir test yaptım, ben bu testten yıllar önce de yapmıştım ve sonuç aşağı yukarı aynıydı. yani ben bunun üzerine ingilizce sürekli bir şeyler yapıyorum ama bazı noktaları aşamıyorum. burada doğru cevaplarken de bazı sorular tuttu diyebilirim.

özellikle test özelinde tavsiyeleriniz ne olur?
(5) 

Telefondan çekilen videoları nasıl convert edeyim

hoot #1507774 
Merhaba millet

Şimdi elimde sağda solda orda burada çekilmiş videolar var, genelde düğünde filan çekilen ama hiç izlemeyen videolar

Saklayalım tamam ama 30 GB yer kaplıyor Google drive'da

Hangi program ya da web servisini kullanayım?

Mesela YouTube'a yükleyip gizli olarak saklamak nasıl olur?
(4) 

bilgisayarları formatlarken telefon'ları neden flashlıyoruz?

hoot #1488314 
Konuyu bilenler soruyu anlamıştır umarım.

Bilgisayara bir usb'yi takıp, onunla boot edip sistem kurabiliyorken, telefon tablet, raspberry pi gibi cihazlarda neden bunu bu şekilde yapamıyoruz?
Mesela sürücüler vs, neden telefon gibi cihazlar bunu bilgisayar gibi halledemiyor?
(7) 

TurkTelekom altyapısı olmamasına karşı şikayet ve dava

hoot #1484017 
Merhaba arkadaşlar

Bundan sanıyorum 8 ay önce Türk Telekom'a başvuru yapmıştım, 8ay geçmiş olmasına rağmen hiçbir gelişme olmadı, tweet atıyorum onlar da beni arıyorlar

Bu kadar süre geçti, taahhüt imzalamak istemiyorum Turkcell superonline ya da diğerleri ile bunun için TurkTelekom'u dava etme gibi bir durumumuz olur mu?
Turk telekom başvuru'da 24 ay takip ediyoruz diyor, bu ne demek
Teşekkürler
(1) 

çalışma sandalyesi tavsiyesi

hoot #1473583 
merhaba arkadaşlar, eşime bir sandalye almayı düşünüyorum, kendisi 1.58 boyunda ve 50 kilo civarı, çok geniş sandalyelerde rahat edemiyor, rahat edecek bir sandalye olarak ne tavsiye edersiniz?

özellikle bu boy ve kilodaki arkadaşlar ne tavsiye ederler
(4) 

araba bakımı

hoot #1454207 
merhaba millet

geçen sene 2016 model toyota auris aldım. o zamandan beri biniyorum sadece benzin koyup lastik havasına baktım. kışlık lastik vardı üzerinde değiştirmedim. arabayı satılığa koyarsam düzenli bakım yaptırdım dersem buraya kayıt olsun. ilk arabam, sinyal kolunda yazan yağ değiştirme km'sine pandemi dolayısıyla gelmedim.


bir kere de içini süpürdüm. arabaya yaptıklarım bu kadar silecek suyuna bile ekleme yapmadım ne yapayım bilmiyorum

tamirciye götürsem mi

bu arada sakaryadan toyota için tamirci tavsiyesine açığım
(2) 

b350 anakarta hangi işlemciler takılabilir

hoot #1453339 
Merhaba arkadaşlar birinci nesil işlemci ile kullanılan Amd anakart var, işlemci olarak ryzen 1200 var, şimdi anakart masrafı yapmadan hangi işlemci alınabilir?

Özellikle daha yeni nesillerden işlemci alınıp takılabilir mi?
(5) 

3g interneti yerel ağa aktarmak(raspberry pi'li soru)

hoot #1451807 
merhaba arkadaşlar, sabit internet bağlatamayınca turktelekom evde wifi aldık. internet gelince iptal ettireceğim için modem almamıştım.

şimdi bu hattı eşimin çift hatlı telefonuna takıp paylaşım yaptık ancak eşim internet açıkken kendi hattından arayamamaya başladı.

3g vınn'ım var ama elimdeki adsl modem, usb modemden internet paylaşılmasını desteklemiyor.

ben bu modemi elimdeki raspberry pi'ye taksam, onu da ağ kablosuyla modem/router'a aktarsaminterneti yerel ağa paylaştırabilir miyim?
(5) 

Turk Telekom'un binaya 4 aydır İnternet vermemesi

hoot #1449795 
Merhaba arkadaşlar yeni binaya taşındım, taşınalı bir ay oldu ve TT maalesef halen İnterneti bağlamadı, telefon ile dün 31 Ekime kadar gelecek diyorlardı(ön başvuru için de aynısını dediler) ama neredeyse 31 Ekime geldik ve binadaki işler 31 ekime kadar bitmeyecek kadar çok, yani daha kabloların ucunda başlık yok ve bu şekilde 8 blok var. Artı site ile direk (evet köy gibi bir yer burası) hattın bağlanması için yolun kazılması filan gerekiyor

31 Ekimde bunlar 30 Kasım diyecekler gibi geliyor bana

Sizce Twitter üzerinden filan yazmak hızlandırıyor mu? Mesela ekşi de kimi pr demiş, Yusuf kıraç'I mentionlamışlar, sorun bir günde çözülmüş, ben de memtionladım sorunum çözülmedi.

Ne yapmam lazım sizce?
(9) 

Eve gelen fiber için modem tavsiyesi

hoot #1449012 
Arkadaşlar merhaba, eve sabit İnternet bağlatacağım

Daha önce evde kablonet vardı, maalesef burada yok, şimdi baktım, eve telefon hattı değil, cat6 koymuşlar, ben buraya modem mi alacağım yoksa router alsam yeterli olur mu?

Tavsiye olarak hangi marka model önerirsiniz, dosya paylaşımlı bir şeyler olsa iyi olur
(4) 

Kombinin, suyu istenilenin çok üstünde isıtması

hoot #1448644 
Merhaba arkadaşlar, yeni taşındığım evin sorunları bitmek bilmiyor,

Baştan beri sorunun farkındayım ama sıra ancak geldi, eve taşındık, ev sahibi bulduğu en dandik kombiyi taktırmış sanırım, önceki ev sahibi de böyle yapmıştı ama onun sorunu başkaydı.

Neyse işte, musluk suyunun sıcaklığını 40'a ayarlıyorum suyun sıcaklığı 60'a çıkıyor, sonra normalleşiyor, sizce bu normal bir durum mu, servis gelse düzeltebilir mi?

Eski evde kombi demirdöküm atron kombiydi maks 40 derecede kalırdı, hiç soğuk su katmadan banyo yapardım şimdi sürekli bir yerimi yakıyorum

Kombinin markası baymak dolce Vita
(10) 

Elektrik işleri, çarpan makina ve atan sigortalar

hoot #1448330 
Merhaba arkadaşlar
Yeni eve taşındık(ev de yeni)

İlk gün çamaşır makinasından elektrik çarptı, elimi yıkarken de değişik bir his duydum. Elimde dandik bir kontrol kalemi vardı. Kalemi bataryaya değdiriyorum ve 220v yazıyor. Musluğa elimi değdiriyorum makina gibi çarpmıyor ama bir his var.

Bunun için ev sahibi bir elektrikçi gönderecek ama durumu bir de size sorayım bilenler varsa

İkinci olarak binada sadece tek bir kaçak akım rölesi var. Bugün bir prize ek yapayım dedim. Prizin arkasındaki duvara sıva üstü bir priz takacağım. Prizin sigortasını indirdim. Prizin nötr ve toprak hatlarını bir birine değince apartmanın elektriği gitti. Kaçak akım rölesinin ne olduğunu neye benzediğini bilmiyorum ama nötr ve toprak birbirine değdi diye binanın sigortası atıyorsa bir sorun vardır değil mi?

Teşekkürler
(5) 

kombinin suyunun patlaması

hoot #1441940 
merhaba arkadaşlar,

az önce balkondan ses duydum, sanki birisi araba yıkıyordu balkonumda. çıktım baktım kombinin içinden her yere su fışkırıyor. soğuk su vanasını kapattım, şarteli indirdim ve buraya geldim. problem ne olabilir? neden vanadan giren bir suyu bu yaz günü tamamen dışarı verir bir kombi? neyi patlamıştır

internette patlama ile ilgili şeyler tamamen doğalgazla ilgili
(2) 

Medyascope'daki Transatlantik programı hakkında lüzumsuz bir soru

hoot #1440578 
Ömer Taşpınar ve Gönül Tol epeydir birlikte yayın yapmıyorlar, boşandılar mı?
(4) 

turkTelekom Altyapıyı çekmesi ne kadar zaman alır

hoot #1440180 
Merhaba
Sakarya'nın bir ilçesine taşınacağız 64 dairelik bir siteden ev tuttuk. Ancak daha asansörler ve iskan yok. altyapı çalışmasını Türk telekom yapıyor diyorlar ama ben de başvuru yapayım diyorum taşınmadan. Sizin böyle tecrübeniz var mı kaç gün alıyor böyle bir çalışma?
Bir kaç ay gelmeyecekse superbox ya da redbox gibi bir altenatife yöneleceğim

Sakarya Türk Telekom ofisine de bir türlü bağlanamadım direkt olarak
(4) 

Çocuk Gelişimi/Gelişim Psikolojisi konusunda akademik kitaplar

hoot #1438690 
Merhaba arkadaşlar, bir bebeğimiz oldu ve pandemi süreci sayesinde bu konuda ufuk açıcı kitaplar okudum ve kişisel olarak bebeğimden çok bana faydalı oldu diyebilirim.

Resimdeki kitabı da almıştım, çok eski sayılmaz ama üzerinden bir 30 sene geçmiş, bu konuda daha yeni araştırmaları içeren akademik düzeyde tavsiye edeceğiniz bir kitap var mı?
Teşekkürler
(1) 

Analık izni ile bir başka iznin çakışması

hoot #1430680 
Merhaba arkadaşlar eşim memur ve tayini çıktı. Ancak tebligatı henüz gelmedi. Muhtemelen yarın gelecek ve ayrılışını yapacak. 15 gün mehil izni var. Ancak Doktordan çalışabilir raporu almıştı. Rapora göre 7 Temmuz'da kurumu kendisini başkaca bir rapora gerek kalmadan doğum iznini başlatır yazıyordu.

Sorumuz şu 15 gün mehil izni ile analık izni çakışıyor. Eşim ayrılışını 1 Temmuz'da yapsa 15 temmuzda ise başlayış yapsa 16 haftalık analık iznini geç başlattığı için bir kaybı olur mu?

Yani 15 temmuzda iş başı yapan bir memur 16 hafta analık izni mi kullanır yoksa hesaplama doktor raporunda geçtiği gibi 7 temmuzdan itibaren 16 hafta olarak mı kullanır?

Teşekkürler
(1) 

Matematik çalışmak

hoot #1400213 
Merhaba arkadaşlar, uzaktan eğitimle okuduğum bilgisayar programcılığı bölümü için mat2 çalışmam gerekiyor. çözümlü sorulara ihtiyacım var nereden çıktısını alıp çalışayım?
sorular basit ama ben hamım. trigonometri logaritma türev için 10 gün zamanım var.

Şenol hocayı youtubedan takip edip konulara çalıştım.
(1) 

imei atma

hoot #1393611 
arkadaşlar merhaba, samsung galaxy s10e telefona imei atmakta sıkıntı çıkar mı?
bir alternatifte huawei p30 arkadaşım almanyadan gelecek ama pasaport kaydı aradaki farktan fazla zaten. telefonların türkiye fiyatı da 1000 lira kadar fiyat farkı vaar

ne dersiniz?
(1) 

tercih: Devrek bilgisayar programcılığı mı ereğli bilg. teknolojileri mi

hoot #1371165 
arkadaşlar merhaba, Zonguldak'ta oturuyorum ve devrek ilçesindeki bilgisayar programlama bölümü ile Ereğli ilçesindeki bilgisayar teknolojileri arasında kalmış bulunmaktayım. iki program arasında kesin bir ayrım olmamakla birlikte öncelikle bu bölümlerde okumuş olanların tavsiyelerine ihtiyacım var. hedefim buradan bilgisayar mühendisliğine geçmek. ama iki yıllık eğitimimin boş geçmemesini istiyorum.

özellikle hangisinin kadrosunun daha iyi olduğu hakkında bir fikri olan var mı?

amacım bilgisayar mühendisliği olduğunda hangi programı okumak bana daha çok şey katar?

ders programları
ereğli: cdn2.beun.edu.tr

devrek: cdn2.beun.edu.tr

teşekkürler
(1) 

yeni başlayan için yüzme malzemeleri

hoot #1365713 
Merhaba arkadaşlar yüzmeyi bilmeme olayını tarihe gömmek istiyorum. bu nedenle bir yüzme kursuna yazılacağım ama daha hocanın gelmesine 3 gün var. ondan sonra da takvimine bakıcaz. o gelmeden ben şortumu bonemi gözlüğümü lazım olursa kulak tıkacını sipariş edeyim diyorum. hangi marka ve nereden alayım.
bir de şort mu alayım yoksayüzücülerin giydiği gibi mayo mu olsun?
başka ne ihtiyacım olur bilmiyorum.

bunlar ve diğer her türlü öneriler için teşekürler
(1) 

torrente seeder'a bağlanamama sorunu

hoot #1364430 
soruyu geçen hafta sormuştum ancak aradığım cevabı bulamadım. asıl sormak istediğim birinci resimde 0(0) görülüyor. oysa aşağıda tracker listesinde seeder sayıları resimdekinden daha farklı olarak daha yüksek sayılar oluyor. ancak bunlara bağlanıp indirme yapmıyor. sorunu nasıl çözerim port açmna ile ilgili şeyleri yaptım.
teşekkürler
(4) 

Torrentte port açmak

hoot #1362268 
arkadaşlar merhaba, internete bununla ilgili bir çok vbideo var biliyorum ve bunları yaptım ancak yine de anladığım kadarıyla benim kullandığım programlar özellikle tixati dht üzerinden eş buluyorsa buluyor yoksa indirme filan yapmıyor. kablonet kullandığım için mi oluyor bilmiyorum. kimi video çekenler sabit ip sahibi olmadığınız için diyor
bunun çözümünü biliyor musunuz? indirme hızı kötü olmasa da ilk başlama hızı gerçekten yavaş olabiliyor.
(3) 

TV tavsiyesi

hoot #1356742 
arkadaşlar merhaba
eve bir tv almak istiyorum şimdiye kadar 22" monitor ile idare ettik aslında biraz daha etmeye devam edeceğiz ama şimdiden kampanya filan takip etmek için bakmaya bşladım.
aldığım monitorü bile 2010 yılında aldım ve şimdiye kadar kullanıyorum. uydu cihazı filan bağlayarak bir şekilde işimi görüyor. açıkçası paneli iyi olduktan sonra sunny gibi dandik bir marka alabilirim
merak ettiğim konular şunlar:
1- bir tv'nin panelinin 100Hz olduğunu nasıl anlarız? çünkü şuan ortada 1000'li rakamlar dolaşıyor. ve bunlar gerçek değil deniyor

2- 10bit meselesi: tv'yi genel olarak indirdiğim film ve diziler için kullanıyorum. özellikle amerikan yapımlarının hepsini zaten 10bit indiriyorum. bu adamlar tv'lere sadece hdr ya da hdr+ yazıyorlar kafam karıştı

3- bu akıllı tv'lere kodi kurup bütün film dizi arşivini bilgisayara bağladığımız hdd içinden alledebiliyor muyuz? mesela akıllı tv de yüklediğimiz kodi torrent ile filmi bu hdd'nin içine indirip oynatabiliyor mu?

4- Oled alacak param yok ama ips panel almanın dezavantajı var mı?

yazılan yazıların çoğu birkaç yıl öncesinin bu yüzden tekrar soruyorum kusura bakmayın, teşekkürler
(6) 

Düğün müziği

hoot #1352617 
Arkadaşlar merhaba,
Ben damat adayınız, geçen gün de kınada oynama için soru sormuştum.
Şimdi gelin ve damat olarak oynama özürlü olduğumuz için düğünümüz oyunsuz ve danssız olacak
Öyle olunca ne orkestra ne de dj var. Bir dinlenme tesisinde (aslında yol kenarında kavurmacı) düğün yapıyoruz. Kır düğünü diyelim. Nikah var, yemek var takı var pasta var.
Şimdi milletin önerdiği düğün müzikleri maşallah sanki fetih marşı. Biz olabildiğince sakiniz ve milletin yaptığı bu tiyatral şeylere oldukça uzağız


Benim ailem muhafazakar ama ben çalmak istedikleri müzikleri marş vari şeylerden kaçıyorum. İstiyorum ki ludovico einaudi, Chopin filan çalsın.
Millet sevdiği müzikleri yüksek sesle dinlemek istiyor yemin ediyorum. Tavsiyelerinin altında bu düşünce yatıyor.
Eski pop müzikler Barış Manço, sezen aksu, Sertap Erener filan olsun.
Ben de isterim Amy Winehouse çalsın ama dediğim gibi malatya nın ilçesinde düğün yapıyoruz
Darısı size olsun, yarın kınam var dua edin kimse beni videoya almasın
(10) 

3 günde düğünde oynamayı nasıl beceririm?

hoot #1351717 
Arkadaşlar merhaba soru önemli. Hızlı bir düğün kararı aldık. Kına gecesi filan istiyorlar. Hiçbir oyun ve dans bilmiyorum suda kendimi kastığım için batan birisiyim. Nasıl oynamayı öğrenirim. Haftaya perşembe günü kına var. Allahtan düğün çalgılı değil. Var mı bir tarifi?
Durum ciddi, teşekkürler
(3) 

Maaşı dolar yapıp bozdura bozdura harcamak

hoot #1339555 
Arkadaşlar merhaba, yarından itibaren maaşın tamamını dolar alıp bozdura bozdura harcamayı düşünüyorum. Bunun için en uygun banka hangisi olur?
Teşekkürler
(2) 

Fransa da kendi kreşlerini yöneten veliler

hoot #1334123 
Arkadaşlar merhaba, geçen günlerde Fransa da düşük bütçeli velilerin Kolektif şekilde kendi kreşlerini yönettiği, devlet destekli bir kreşten bahsedildiğini hatırlıyorum. Başlığı bulamadım. Zannedersem ekşi şeyler de karşıma çıkmıştı ilk. El atıp Buldurursanız sevinirim
(5) 

Tıraş makinesi

hoot #1332051 
Arkadaşlar merhaba, kafamı düzenli olarak kazımak istiyorum, zaten saçlarım hızlı çıkar. Wahl Color 1395 modelini internetten sipariş ettim ve arızalı çıktı iade ettim.
Bu marka hakkında yazılanları okudum yine aynı markadan almak istiyorum ama diğer markalara da açığım,

Bu markayı güvenilir olarak nereden satın alabilirim?
(3) 

writing çalışmak

hoot #1329212 
merhaba millet, 3-4 aydır düzenli yabancı dil çalışıyorum. en büyük eksiklerimden bitanesi writing yapmak. bunu yapmayınca öğrendiğim yeni şeyler de uçup gidiyor gibi. bunu nasıl aşaım? bir türlü elime kağıt kalem alıp yazmaya kalkışmıyorum. bunun yerine ikame edilebilecek bir çalışma var mı? bir arkadaşım ses kaydetmemi söyledi o da ilginç bir çalışma şekli. siz ne tavsiye edersiniz?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık