Arkadaşlar merhaba, eve sabit İnternet bağlatacağım

Daha önce evde kablonet vardı, maalesef burada yok, şimdi baktım, eve telefon hattı değil, cat6 koymuşlar, ben buraya modem mi alacağım yoksa router alsam yeterli olur mu?

Tavsiye olarak hangi marka model önerirsiniz, dosya paylaşımlı bir şeyler olsa iyi olur

 

Modemi kendileri vermiyor mu ISS’ler

pass

Eve cat6 kablosu geliyorsa, dışarıda bir yerde fiber/ethernet dönüştürücü vardır. Buna uygun bir modem getirecek superonline veya ttnet. Gelip kurulumu yapıyorlar.

Bunun haricinde ayrıca kendinizin seçtiği modemi kullanmak istiyorsanız, onların verdiği modemi köprü gibi kullanmanız vs gerekiyor ama çok da bu işlere hakim değilseniz, gelen modemi kullanın gitsin. Çok dandik olduğunu da düşünmüyorum verdikleri modemin.

burfak

Alabilirsem Turk.net alırım, o da taahhüt ve modem vermiyor.

Şimdi elimde zaten router var, eğer olursa onları da kullanabilirim. Ama modem almadan router iş görecekse iyi bir router alayım diyorum

hoot

Mümkünse Turk.net’ten uzak dur derim.

pass

9 ay kadar kullandım, çok memnun kaldım, sadece ilk kurulumda kargonun geç gitmesi dolayısıyla işlemler geç başladı

hoot

Ethernet kablosu eve kadar geliyorsa bina girişinde gpon cihazı vardır sanırım, fiber gelen kabloyu ethernet kablosuna dönüştüren küçük bir cihaz.

Bu ethernet kablosunu modem/router ya da router bir cihaza WAN girişinden takıp interneti wi fi olarak dağıtabilirsin, ya da modem/router arkasındaki LAN çıkışlarından kablolu internet alabilirsin.

Elindeki aletin modeli nedir?

John Bloor

Eve Cat6 kablosu geliyor olması seni yanıltmasın, buna router bağlayıp kullanamazsın. Yine arada modem olması gerekiyor.

burfak

Şuan elimde linksys x6200 modeli var, bu da router olarak kullanılabiliyormuş, ayrıca torrent özelliği olmasa da dosya paylaşma var, artık idare edeceğiz ya da yeni bir voip ve torrent destekli cihaz almayı düşünüyorum. Ama bu konularda modemler routerlara göre daha az özellikli oluyor sanırım

hoot

Evet router özellikliymiş, hem de dual wifi yayın yapabiliyormuş. Bence kullanılır bir sıkıntısı yoksa.

John Bloor
1

mobil görünümden çık