(5) 

dizimag olayını özet geçecek

hoot #704055 
merhaba millet böyle bir sitenin olduğundan bile haberim yoktu torrentten indirip izliyordum. ne bu veyvele?
(1) 

twitter kullanıcısının önceden kullandığı nickleri öğrenmek

hoot #702863 
evet bunları öğrenmenin bir yolu var mı acaba?
teşekkürler
(1) 

hangi filmdi -beynimi kurcalıyor

hoot #702010 
eleman suçlu ve bir bankayı soyup sevgilisiyle kaçaçak. kaçarken polis ateş ediyor ve sevgilisi kafadan vuruluyor. ve babasının kasabasına gidiyor. polis de orada yaşıyor. polisin çocuğu olmuyor polisin karısı soyguncuyla yatıyor hamile kalıyor. polisin karısı kimin ne olduğunu anlıyor ama içinde saklamak zorunda hissediyor.
birine filan da tavsiye etmiyeceğim sadece kafama takıldığı için soruyorum. teşekkürler.
(6) 

torrent izleyiciler (trackers) neden hep invalid url hatası veriyor?

hoot #701619 
merhaba millet, torrenti ekliyorum 3g modemle internete bağlanıyorum. torrenti ekledikten sonra trackers ekliyorum torrentz den ama hepsinde invalid url yazıyor. 3g modem kullanıyorum. güvenlik duvarını kapattım onla alakası olabilir mi diye, torrentz mi yanlış? udp bağlantılarını kullanmam için ne yapmam lazım?
(14) 

hangi filmi izleyeyim

hoot #700991 
elimdeki filmler bunlar indirme imkanım yok. bir tavsiye verin. teşekkürler
(1) 

bir filme başlamıştım adını dahi hatırlamıyorum

hoot #700729 
belki film 1800 lerin ingilteresinde geçiyor olabilir. bir müzisyen var kafasında ki notayı yazmak için bir katip tutuyordu. en son kaldığım yerde katip olarak tuttuğu piyanistin yeteneğinin olup olmadığını ölçüyordu. genç adam önce kötü çalıyordu alay ederek sonra küfürü yiyince adam gibi çalıyordu.
filmin son 5 yılda vizyona girmiş olması muhtemel.
teşekkürler duyuru.
(3) 

yurtdışı alışveriş limiti en son ne oldu?

hoot #699277 
merhaba millet, geçen ay arkadaşım trt fm dinlerken bunun tekrar 150€ ya çıkarıldığı dinledim dedi. hangi kanunda düzenleniyor bu? internet sitelerinden güncel bilgiye ulaşmak zor, kopyala yapıştır yapıldığından. şimdi paperwhite almayı düşünüyorum. ona göre kesinleştireyim.
teşekkürler
(5) 

devletin bilgisayarlara korsan denetleme yaılımı kurması

hoot #698468 
www.pclabs.com.tr

linkte incelenen haber sözlükte tartışıldı mı? mağarada mıydım ben?


"Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında devlet, bilgisayarlara casus yazılım göndererek internetten indirilen yasal olmayan içerikleri bularak, kullanıcıyı cezalandıracak.

Kültür Bakanlığı, geçtiğimiz Nisan ayının son dönemlerinde internetten korsan film izleyen ve / veya indirenlere internet kesme cezası verileceği belirtilmişti. Bu konunun gündeme gelmesinin hemen akabinde bakanlık, internet üzerinden yasal olmayan şekilde müzik, film ya da dosyaları indirenleri fikir hırsızlığı kapsamında değerlendireceğini ve kurallara uymayanlara para cezası kesileceği bilgisi verilmişti.

İnternette yer alan ve telif hakkı olan içeriklerle alakalı olarak Kültür Bakanlığı'nın çalışmaları tam gaz devam ediyor. Son olarak, Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Profesör Doktor Savaş Bozbel, bilgisayarlara casus yazılım gönderilerek kullanıcıların yasal içerikleri ihlal edip etmediğinin kontrol edileceğini belirtti. Yani, bilgisayarlara gönderilecek yazılım vasıtasıyla yasal olmayan şekilde müzik, film ya da herhangi bir şekilde dosya indirenler doğrudan bakanlık tarafından yakalanacak.

Bu Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu şu an için tasarı halinde… Dolayısıyla dijital içerikler, az önce de bahsettiğimiz şekilde yasal olmayan şekilde indirildiğinde bilgisayarlara yüklenen bu yazılım denetleme işlemini gerçekleştirerek, IP adreslerini tespit edecek. 73/A maddesine göre bilgisayarda bulunan kişisel bilgilere erişim sağlanabileceği gibi, hangi sayfaların ziyaret edildiği de net bir şekilde bakanlık tarafından görüntülenebilecek.

Ve daha da önemlisi, bu kanun yasalaştığı takdirde bilgisayarlara kurulması zorunlu tutulacak!

Savaş Bozbel'in yaptığı diğer açıklamalar ise şu şekilde:

Bir siteden programlar vasıtasıyla bir müzik parçası veya film indirdiğinizde, buradaki hükümle karşı karşıyasınız. Diyor ki bu hüküm, Hak sahibinden izin alınmaksızın noktadan noktaya ağlar üzerinden eserleri umuma ileten bireysel internet kullanıcılarının IP adresleri, telif birliklerince Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından akredite edilmiş yazılım vasıtasıyla tespit edilir. Burası çok tehlikeli. Bu ne demek biliyor musunuz? Yani kanun koyucu sizin bilgisayarınıza casus yazılım gönderecek. Buna sistem müsaade edecek. Erişim sağlayanlar müsaade etmek zorunda kalacaklar. Siz güvenli şekilde internette sörf yaptığınızı sanırken bu yazılım sayesinde bilgisayarda hangi işlemleri yaptığınız ve hangi hak ihlallerinde bulunduğunuz tespit edilecek. Ardından bu casus yazılım akredite olacak, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından da bu yazılım onaylanacak.

Elbette bu durum, kullanıcıların haklarının ihlal edildiğine yönelik çeşitli söylentileri de ortaya çıkarttı elbette. Bilişim avukatları, bu tasarının yasalaşması ve akabinde uygulamaya konması halinde kullanıcıların haklarının ihlal edileceğini de belirtti.""
(1) 

win 8 metro uygulamalarını güncelleyememek

hoot #697565 
18 uygulama güncellemesi diyor ama her defasında bu uygulama güncellenemesi hatası verip duruyor. internette biraz baktım dil ve bölge ile ilgli yarlardan demişler ayarladığımı sanıyorum artık kilit ekranın da ingilizce yazıyor zaten tüm sistem ingilizce ancak güncellenmiyorlar. asıl sorun geçen gün hepsi çöktü galiba. postayı açamaz oldum.

nasıl düzletebilirm, teşekkürler.
(10) 

iphone'un pahalılığı sorunu

hoot #695210 
neden türkiyede bu kadr pahalı sadece vergiler mi distribütör anlaşmasının iyi olmaması mı apple'ın siklememesi mi?

diğer telefonların yurtdışı fiyatlarıyla yurt içi fiyatlarını karşılaştırıyorsun arada her telefonda aşağı yukarı bir fark var ama apple da bir uçurum oluşuyor. bu konu çok tartışılmıştır ama o başlılar içinde çok farklı tartışmalar var.

teşekkürler.
(8) 

bir metindeki bütün satır başlarını yok etmek

hoot #692539 
merhaba millet elimizde bir excel tablosu var ve bu tabloyu kaldırıp karmaşık bir metin hale getirmek istiyorum worde atınnca yine satırbaşı oluyor onlar da olmasın sanki bir şiiri düz yazı halien getirmek gibi düşünün
(6) 

notebook ekran parlaklığı kısma

hoot #686265 
merhaba millet sony vpcyb2m1e netbook a sahibim. www.sony.com.tr adresindeki mal. neyse ben buna windows 7 den sonra 8 ve 8.1 yükledim ancak ekran kartı sürücüsünü güncelleyince ekran pasparlak oluyor gözümü yakıyor. ekran kartı sürücüsü yüklemesem videolar slayt şov. amd zaten demiş sony toshiba varsa benden sürücü yüklemeyin ama kendi ürün sitesinden yüklersem ortalık darma duman oluyor ne yapabilirim?
teşekkürler.
(3) 

yurtdışından kredi kartı ile harcama

hoot #682317 
merhaba millet, bankalar ile serbest piyasa arasında ciddi kur farkı var bu da ekstreye ciddi maliyet bindiriyor. hangi tür kredi kartı kullansak ekstredeki dolar avro harcamalarını kendi türünden gösterse yada bu kadar kazık yememek için ne yapmalı?
(2) 

amazon global eligible

hoot #681599 
merhaba millet, şimdi amazon bilfiğim kadarıyla kitap dışında birşey göndermiyor türkiyeye yalnız saatlere bakarken fark ettim ki international shippin amazon global eligible yazıyor bu ürünleri istesek direk türkiye ye gelir mi özellikle 100$ altı ürünler bize gümrük sorunu olmadan?
teşekkürler
(1) 

karmanın eksiye düşmesi

hoot #667841 
şimdi niye eksi karma yok? olaylar nasıl gelişti?
(1) 

SSD Kingston 120GB SSDNow v300

hoot #667188 
AMD e450 işlemcili netbook için bu SSD alayım mı yoksa başka tavsiyeniz olur mu?
benim için erişim süresi ve güç tüketiminin iyi olması daha önemli. sadece 128 olması yani 8 GB fazla olması çok önemli değil.
fiyat 300 ü geçmesin. aleti 2 yıldır kullanıyorum bir 3 yıl daha kullanırım gibime geliyor.
(2) 

kızılay metro çarşısında kaşık çatal satan yerin adı.

hoot #656753 
dükkan şeklinde değilde sanki sergi gibi duran kıpkırmızı hatta aynısından çıkrıkçılar yokuşunda da var galiba. buranın adını bilen var mı? bir de malları nasıl kaliteli mi?
(2) 

ES dosya Yöneticisi çöküyor

hoot #654038 
Android 4.1.1 li htc one s de kullandığım es dosya Yöneticisi dosya seçeneklerine (üç nokta) her bastığımda kapanıyor kapanıyor. ne yapmalı ne etmeli güncel sürüm uygulama bilgilerini temizleme fayda etmedi olmadı alternatif dosya Yöneticisi de olur.
teşekkürler
(2) 

ttnet Wifi de Torrent hızı

hoot #651691 
merhaba, ttnet Wifi ile Torrent ile dosya indirelim dedik. önceden internet hızı ttnet Wifi de 3mbit civarında olurdu Torrent de yaklaşık bu hızda inerdi şimdi hız 8mbit çıkıyor ama Torrent hızı 10 KB diyor. indirmeyi androidli telefonla yapıyorum. 5800 yaptığım indirme bundan iyiydi. şimdi sorun hangisinde olabilir.
teşekkürler
(7) 

Android veri kullanımı

hoot #649863 
telefonda Android işletim sistemi 4 günde 110 Mb internet kullanmış. Android Telefonun internet paketini neden bu kadar sömürüyor? nasıl önüne geçerim bu durumun?
(1) 

yeni sözlük için Userjs var mı?

hoot #649636 
ya da eskilerden hangileri uyumlu..
teşekkürler
(1) 

ek$i sözlük ücretsiz olsun kampanyası!

hoot #649200 
merhaba millet
bugün cepten twittera kendi uygulamasıyla girdim. resim açıcakken avea üzerinden ücretsiz bağlanıyorsunuz rarero dedi. aslında wiki ve ekşi için hep aklımda olduğu halde kimseye ifade etmedim. ek$İ sözlük alttaki lanet reklamı saymazsak tamamiyle metin. neden bizim kendi sosyal ağımız ücretsiz olmuyorda fb, Twitter oluyor. bunun operatörler için bir yükü olmaz hatta getirisi olur. nasıl? ekşi sözlük sunucusu ile bizim aramıza operatör sunucusu girer ve ekside gösterilen reklamları kendi reklamları ile değiştirir ya da sözlükte anlaşma imzalarlar bizde heryerde bedava sözlüğe gireriz.

bu kampanyayı sözlük twitter gibi yerlerde yayalım illa bir operatör sahip çıkacaktır.

fikirlerinizi belirtmeniz için soru olarak ekledim.

not: bir süre üstte kalsa sevinirim.
(1) 

dropbox a mail atarak dosya yukleme

hoot #646940 
mail eki olarak dosya geliyor ve ben bunu hemen dropboxa atmak istiyorum. mesela fb de fotoğraf yukledigimiz gibi dropbox için böyle bir yöntem ya da yardımcı uygulama var mi?

bir de sık kullandığım bir dropbox dosyası var ve bu sürekli guncelleniyor. ben bunu her defasında linke gidip indirmek yerine dosya sahibi guncellediginde otomatik kendi klasorume inmesi için yapabileceğim bir şey var mi?
(8) 

mp3 çalar tavsiyesi

hoot #638748 
merhaba millet. yeğenim mp3 çalar istiyor ancak son mp3 çalar bakıp aldığımda creative zen stonelar vardı. ben kullanmadim ancak arkadaşlarım hala kullanıyor o aletleri. yine o ayarda ne tavsiye edersiniz.
(2) 

nokia lumia 820 internet hız sorunu

hoot #636452 
merhaba millet arkadaşımda bundan var ama internet hızından şikayetçi. speed test e göre 0.1 gibi bir hızı var. wireless te değişen birşey yok. sorun ne olabilir nasıl çözülebilir elime lumia almış değilim.
(2) 

kafede göstermelik klip

hoot #630954 
merhaba millet, arkadaşım kafesinde kanal açmak yerine klip izleteyim diyor. bütün türkçe klipleri tost makinesiyle çekmişler. kanal logosu filan olmadan nerden buluruz? dvd si satilsa dvd alırız. teşekkürler.
(2) 

hangi filmdi? iki kocali kadın hikâyesi

hoot #624476 
merhaba. bir moğol kadının hikayesini anlatan film izlemistim. kadının kocası sakat sonra kadının kendisi de sakatlanınca evlenmek zorundayım diyor ve eş aramaya başlıyor istediği tek şey eski kocasından da ayrilmamakti. bozkır da geçiyor haliyle. 4 yıllık bir film olabilir. xxx in düğünü gibi bir ismi olabilir.
teşekkürler
(3) 

exchange active sync /mail for exchange

hoot #594298 
merhaba millet, ben bu servisi 5800 üzerinde gayet güzel kullanıyordum hem mail yönünden hem de kişileri eştlemek açısından. gmail deki önemli kişiler telefon defterim oluyordu lakin android ya da bada da ben bunu bir türlü çalıştıramadım. ne mail alıyor ne de kişileri eşitliyor. bu ikisi aynı şey değil mi yoksa?
diğer servisler tüm google kişilerini alıyor 1000 kişi ortalık karışıyor
(3) 

4" ekranli telefon tavsiyesi

hoot #593799 
selam millet. telefonumu degistirmeyi dusunuyorum. simdiki telefonlar gereksiz buyuk geliyor elime ust sinir 4" olarak belirledim diger yonlerdende kullanisli olarak ne onerirsiniz?
iphone 5 boyutu ideal ve pekguzel ancak fiyati beni asiyor. htc ve sony agirlikta tabi s iii miniyi hic gormedim. nokia da olabilir.
tesekkurler
(2) 

Wii aldık peki ya bundan sonra?

hoot #579143 
merhaba, yeğnim bir wii konsol almış ikinci el. içinde wii resort var. tamam bu oyun epey idare edecek görünüyor milleti. elimizde hdd yok usb ile nasıl oyun oynarız ne yapıcaz bunu kırmak için? bir de hangi oyunları oynasak? şöyle teknoloji cahiline anlatır gibi anlatacak birinden yardım bekliyoruz.
(2) 

laptop ekran ışığının kısılmaması

hoot #579142 
merhaba millet, sony vaio vpcyb bir netbook var. işlemci amd E430 apu. ne halt ettim belki ekran kartı sürücüsü yükledikten sonra oldu belki başka bir şeyden bilmiyorum ancak ekran ışığı kısılmıyor. zaten win8 yükledikten sonra klavyedenkısılmaz olmuştu şimdi de ayarlardan güç seçeneklerinden de kısılmıyor.
ne yapabiliriz?
(1) 

üniversiteden önce/sonra masum kedi fotoğrqfafı

hoot #578234 
sosyal medyaa gezinen bir resimdi bu, aynı kedinin masum ve tüylerine fön çekilmiş jölelenmiş kükrerken ki hali karşılatırılmış. varsa biriinin elinde link verebilir mi?
kızların üniversiteden önce ve sonrası diye yazmışlardı falan.
(2) 

kaktusun kaktus vermesi

hoot #568033 
merhaba bitki severler arkadasimiz bir yumruk buyuklugunde kaktusu bize verdi. ancak bu kaktusun alt taraflarinda bas parmagin ucu kadar ayni kendi gibi seyler cikti. zannimca kokleride sallaniyor. biz bunlari napalim koparip baska saksilara mi dikelim yoksa bekleyelim dussun mu?
(14) 

atkı bere ördürüyoruz ürünleri değerlendirebilir misiniz?

hoot #566748 
atkiberesarayi.com
mevsimi geçti ancak altyapıyı ancak oluşturduk. sizce modeller nasıl?
(2) 

samsun yolu

hoot #561442 
ankarada ki samsun yolundan bahsediyorum ismi neden samsun yolu buranın? eyvallah samsuna gidiyor bu yol ama öncesinde de başka iller var. samsun liman kenti olduğu için filan mı?
not: soru bana ait değil.
(2) 

amd ekran kartı kullanabilen şifre kırıcı program

hoot #558985 
merhaba millet, one note dosyamın şifresini unuttum. şimdi lastbit diye bir program yükledim ama hiç kıracak gibi durmuyor.
bir de %90 özel kombinasyon vardı bu kombinasyon tanıtabileceğim bir program olursa daha iyi olur.
yardımcı olanlara teşekkürler.
(1) 

eski bir bilgisayarda pes oynamak

hoot #545990 
merhaba millet şimdi aşağıda konfigürasyonu yazılı bilgisayarda pes ya da dahagüzeloyunlardan hangisinin oynanabileceğini soracağım. takılmadan oynansın görüntü kalitesi çok yüksek olmasına gerek yok

Mobile AMD Sempron(tm) Processor 3600+ x 1 ‎(2.01Ghz)‎
NVIDIA GeForce Go 6100 ‎(PS3.0/VS3.0)‎
894mb ram

teşekkürler
(1) 

klavye ışıkları olmaması

hoot #523448 
beyler bu notebook üreticileri artık neyden kısacağını şaşırmış. ve capslock numlock ışıkları yok. bunların aktif olupp olmadığını özellikle parola yazarken çok sıkıntı oluyor. bunları bildirim alanında filan gösterebilecek bir uygulama var mı bildiğiniz acaba?
(1) 

windows 8 i indirirken iptal ettim.

hoot #500178 
microsoftun sitesinde filan yok indirme bağlantısı nereden bulurum bunu?
(3) 

eyvallah yazısı hat sanatıyla

hoot #499087 
merhaba millet.. elinizde bu yazıdean olan var mı? kelime arapça da değil galiba. google translate de arapça yazısı da çıkmadı. şükran çıkıyor galiba.

halitensar [at] gmail.com
(6) 

oyun oynamalık laptop

hoot #484808 
merhaba millet
arkadaşım oyun oynamak için 1600 tl civarı olacak şekilde laptop almak istiyor. internetteki mağazalardan ekran kartı iyi bir makine lazım. ekran kartının 2 gb olması bizim için birşey ifade etmiyor. güçlü gpusu olacak. arkadaş için fiyat performans önemli sadece performans yüksekliği kar etmiyor.
zamanım olmadığı için size başvurdum bir de iki yıldır laptoplara filan hiç bakmadım.
teşekkürler.
(3) 

Wlan donanımsal anahtar kapalı.

hoot #443744 
merhaba millet. Laptop böyle bir hata veriyor. Anahtarı açıp kapatıyorum filan ama bir fayda etmedi. Düzeltilmesi için tamir mi gerekli yoksa başka bir yolu var mı?
(7) 

sahibinden de satilan sennheiser marka kulakliklar

hoot #418770 
selam ahali.
Şimdi burda satılan kulaklıklar var mesela cx 300 50-60 hatta 40 lira. Bunlar sahte mal mı yoksa gerçekten orijinal mi? Millet kulaklığın da mı sahtesini üretiyor. Çok param yok elimde ki kulaklık bozuldu. Yeni bir tane almam lazım. Güvenilir bir yer yok mu uygun fiyatlı?
(2) 

kısıtlanmış bilgiayarda sistem saat ayarını güncelleme

hoot #418383 
merhaba millet. üniversite ,bilgisayarlarında internete girmem gerekiyor ama çoğunun bios pili bitmiş saat ayarı yok. g,böyle olunca kimi siteler bu yüzden açılmıyor ya da sürekli sertifika soruyor. basit bir dosya ya da ko0mut ile internet saatine güncellemenin bir yolu var mı? sstg diye bir program var ama net framework 4 istiyor.
teşekkürler
(7) 

opera parolalarını lastpass a aktarmak

hoot #412725 
merrhaba millet, yaklaşık 7 yıldır kullandığım opera parola yöneticisi saçmalamaya başladı ve bende bunu artık kullanmak istemiyorum. nereden baksanız 200 den fazla parolam burada kayıtlı. ayrıca bu parolaları chromeda da kullanmak istiyorum. opera parolalarını lastpass direk alamıyor. opera parolalarını gösteren program var ama bunu lastpassın anlaabileceği bir şekilde export edebilecek bir program var mı bildiğiniz?
teşekkürler.
(1) 

galaxy tab wifi yi 3g modemle internete bağlamak.

hoot #412229 
biliyorum soruyu okuyunca kıçınızla gülüyorsunuz ama galaxy tab wifii olan arkadaşım bunu kendii için araştırmamı söyledi. Benim sınavardan vaktim yok. Ancak usb on the go kablosu ile bunun olup olmayacağını biri basitçe izah ederse sevinip linki arkadaşa yollucam. Bir de bunu baküde kullanmayı düşünüyormuş.
(3) 

m3u listesi yapmak ama torrentlerde kullanilan gibi.

hoot #410741 
merhaba millet. Şimdi torrentten indirdiğimiz albüm ya da toplu müzik klasörlerinde playlist oluyor. Ve bunu hangi bilgisayar ya da ortamda olursa çalıyor. Mesela ben bu playlisti ve klasörü telefonun kök klasörüne atıyorum çalıyor. Ya da wmp de aygıtla eşitleme listesine atınca telefona gayet güzel çalışıyor. Peki benim kendi kaydettiğim m3u listeleri neden başka bilgisayarda aynı klasörde olsa bile çalışmıyor. Ya da klasörü telefona atınca yine torrentten indirdiklerim gibi çalışmıyor. Bu şejilde playlisti nasıl yapıyorlar?
(3) 

outlooktaki telefon numaralarına topluca + eklemek ya da 9'u silmek.

hoot #410430 
merhaba millet önceden tüm rehberimi google ile senkron ediyordum. telefonu değiştirdim ancak bu telefonda mail for exchange olmadığı için rehberi aktaramadım. şimdi rehberi outlook a aktardım ordan telefona aktaracağım ama şimdi tüm numaralar 905cxcd dşye böyle olunca telefon arama yapmıyor ya + eklicem bütün numaralara ya da 9 u silmem lazım bunu en kolay biçimde nasıl yaparım?

aktarmayı gcontactsynch ile yaptım. dosya al ver işlemi ile bir türlü beceremedim.
(6) 

flac dosyalarını hangi formata çevirip dinlesek?

hoot #407556 
merhaba elimde epey bir flac dosyası var. yalnız bunları telefon çalmıyor
mp3, SpMidi, AAC, AAC+, eAAC+, WMA formatlarından hangisi daha kaliteli olur? bunlar telefonun oynattığı formatlar.
(2) 

windowsta acpi tuşlarının çalışmaması

hoot #406490 
merhaba, netbookta gereksiz servisleri kapatalım derken bir kaç ayar daha kapatmış olmalıyım ki bu tuşlar çalışmamaya başladı. yani mesela uyku tuşu ve ekran parlaklığını ayarlama tuşları ve benzeri tuşlar çalışmaz oldu ama ses açma ve fn tuşuyla çalışan pause scroll lock tuşu çalışıyor. özellikle ekran aydınlatma tuşunun çalışmaması sıkıntı oluyor hangi servisi geri açmam lazım?
edit: kelime katli

mobil görünümden çık