(10) 

Deneme sürecinde işten ayrılmak (soru düzeltildi)

neysene #1494023 
Deneme sürecinde işten ayrılmak istiyorum. Bunun garip bir yanı yok, deneme süreci bunun için var(1 ay) ama şöyle bir durum var. Ben işe girdikten sonra öğrendim ki beni çıkacak birinin yerine alacaklarmış. İşler anlatıldı edildi fakat iki sebeple işi beğenmedim. Birincisi çok da yüksek istemediğim maaşı birazcık kırdı patron. Halbuki evrakları getir dedikten sonra ben ilk teklifimi kabul ettiğini sanıp 3-4 gün evraklarla uğraştım (il dışındaki firmalardan çalışma belgesi falan topladım)

Daha sonra iş ciddi anlamda angarya çıktı ve bu maaşa çok daha rahat işler var olduğu için soğudum.

Diğer sebep ise işe girdikten 1 hafta sonra bir kurs (5 aylık) işi çıktı ve işle yürümeyecek.

Bu arada firma bu 1 aylık denemede sigorta da yapmıyor 1 yıllık sözleşmeden sonra sigortayı yapıyormuş.

Fakat beni düşündüren iki durum var. Uzun süre işsiz kaldığım için en azından bu 1 aylık süreyi doldurup “ben beğenmedim gidiyorum” deyip 1 aylık maaşı almak(parayla bilgisayar almak için)
Bu süreçte benim 1 ay dolunca diğer eleman da işten çıkacak. Şu an işleri bana anlatıyor, ben patronlara zor işmiş, olur mu bilmiyorum gibi şeyler yaparken onlar işleri iyice ele al her şeyi öğren bir an önce devam ettir işleri kafasındalar.

Adamlara bi yandan “ayıp” ediyormuşum gibi geliyor. Benim yerime belki de çalışacak birini bulabilirlerdi. O zaman ona anlatır işleri aksamazdı. Bu konuda vicdan yapmalı mıyım bilmiyorum. Diğer yandan çocuk zaten çıkacaktı, ya birini bulamasalardı bir şey değişmeyecekti gibi geliyor.

Offf hep böyle durumlarda kalıyorum. 1 hafta sonra çocuk çıkacak. 1 ay dolmadan kendimi düşünmek yerine (1 ay tam maaşı almak için) ben yapamayacağım başka birini bulun mu demeliyim yoksa “1 ay çalış sen ya da biz beğenmezsek işi/çalışmamı yollarımızı ayırırız” demelerini mi kaale almalıyım? Kararsız kaldım.

Not: moderasyonun argo dediği kelime çıkarıldı.

Biontech 3. Doz

neysene #1494015 
Hakkım gelmiş. Son aşıdan ne kadar sonra yaptırmalıyım? Günü açıldı ama son aşıyı vurulalı henüz 1 ayı geçti.
(1) 

Uygun fiyata laptop almak (yurtdışı seçeneği)

neysene #1493790 
Laptop fiyatlarına baktım walmarttan resmen neredeyse yarı fiyatı. Özellikle msi marka almayı düşünen birisi için yurtdışından alması en mantıklısı sanırım?

Türkiyede 20.000 tl olan laptop walmartta 1360 usd. Siz nasıl bir yok izliyorsunuz bu durumlar için? Sınır komşularına falan gidip ingilizce klavye bir pc mi almak lazım?

Bu arada yurtdışı msi cihazı uluslararası 1 sene garanti veriyor sanırım.
(9) 

Mesleği bırakıp yazılıma yönelmek

neysene #1493330 
Aslında iş garantili değil ama işkur destekli bir proje olduğu için istihdam etmeye gayret ediliyor. Kurs 4-5 ay ve ücretsiz. Kursa giden arkadaşım kursun çok iyi olmadığını fakat o kursun iyi bir referans olduğunu söyledi. Şu an mühendis olan benden daha iyi paralar kazanıyor bu arkadaş.

Yeni bir işe girdim ama deneme sürecindeyim. Sizce bu işten ayrılıp 1 senemi verip yazılım macerasına atılmalı mıyım yoksa mühendislik mesleğime talim devam mı etmeliyim?

Not -1-1.5 yıl kendimi idare edebilecek gelirim var.
-yazılımcı olan bu arkadaş başlangıç için 5-6k maaştan bahsetti ama emin olamadım. Yeni girdiğim işte 7k veriyorlar ama sonuna kadar sömürüyorlar tabi. Ve maaşımın uzun vadede 1000 doları geçeceğine bile emin değilim.
-Mesleğimi artık pek de sevdiğim söylenemez ama iyi kötü para kazandırıyor.
-halihazırda ybs açıköğretim okuyorum.(2. Sınıftayım)
(6) 

Aöf sınavına ev anahtarı sokamamak(capsli)

neysene #1493190 
Aöf kurs sınavına gireceğim pazar günü(fakülte binasında) fakat sınav binasına ev anahtarını sokamayacak mıyım şimdi? Ulan ösym bile ev anahtarını yasak listesinden çıkarttı bunlar niye böyle yapıyorlar anlamış değilim. Anahtarlıksız götürsem yine de almazlar mı sizce eke koyduğum bu şartlar altında? En kötü bakkala bırakacağım.
(2) 

Parmak kenarında nasır, sert bölge

neysene #1493055 
Orta el parmağımın bu şeytan tırnağı çıkar bölgesinin dibindeki eti nasır olmuştu. Ben orayı koparta koparta iyice büyüttüm. Şu an çok çirkin bi görüntüye sahip oldu ve nasırını temizledikçe daha da büyüyor gibi.(genişliyor)

Uğraşmadan dursam geçer diyorum ama stres olunca yine oynamaya kopartmaya başlıyorum. Kalıcı olarak bunu yok etmenin bir yolu var mı?
(2) 

İnstagramda her şey için bildirim gidiyor mu?

neysene #1492829 
Dm ile mesajlaşırken geçici fotoğrafların ekran görüntüsü alındığında ve tekrar bakıldığında bildiriyor. Ya normal fotoğraf gönderir de kaydedersek? Dm den başka, hikayelerini ekran görüntüsü alırsak?

Ve başka neler bildirim olarak gidiyor?
(4) 

İphone ahize sorunu

neysene #1492122 
Telefonun kulağı koyup konuştuğumuz yerinde ilk zamanlarda çok yüksek ses gelirken şu an zar zor duyuluyor. Sanırım orada bir mikrofon da varmış, hoparlörü açıp konuşunca o mikrofon da çalışıyormuş ki karşıdaki kişi bu halde beni zor duyuyor. O ahizenin değişmesi mi lazım? Telefonu açmak açtırmak istemiyorum ama bu sorunu halletmem gerekecek. Ayrıca bu problem neden oluyor? Alt mikrofonda bir problem yok. Yağmur suyu falan giriyor ya da toz kaplanıyor da ondan mı?

Not: kulaklık takıp konuşmak zorunda kalıyorum çok gürültü varsa, hiç duyulmuyor.
(2) 

Work and travel ücretini ödemeden gitmenin yolu var mı?

neysene #1491666 
Şimdi work and travel hizmeti büyük ve inkar edilemez bir kolaylığı var. Fakat gelin görün ki 2000 eurom yok. Bu kurs hizmeti alıyor göstermek bir iş bulmak gibi hizmetleri internet üzerinden bir bağlantımız olmadan ve a2-b1 arası seviye İngilizceyle yapmanın bir yolu var mı? Esasen kendin kursa yazıl deseniz o daha pahalıya gelir. Tabi turist vizesi alıp kaçak çalışmak da bir yöntem ama son yıllarda bu da pek mümkün değil sanırım. Work and travel da pek yasal bir sektör olmasa da bir şekilde kılıfına uydurulup yapılıyor sanırım.

1. Soru: bu work and travel firmaları “yasal çalışma” hakkını müşteriye nasıl sağlıyor? Amerikada hayali kurs firmaları açıp ya da var olanlarla anlaşarak mı?
2. Bu firmaların alternatifi olacak kendi emeğimle bu ücreti vermeden halledebileceğim yol var mı?
(5) 

Kaşe yaptırma fiyatları nedir?

neysene #1491135 
Buralarda sordum 35 lira dediler. Pahalı değil mi ya? 20-25 lira gibi fiyatlar gördüm internette. Kargo eklenince aynıya gelse de, yerinde de bu fiyatlara satılıyor anladığım kadarıyla
(6) 

Aynı anda iki kişiyi sevmek

neysene #1490767 
Sizce mümkün değil mi? İkisi de yanında olsun istiyorsun. Neden buna bir set vurulmuş? Bir anne iki çocuğunu hatta daha fazla çocuğunu aynı anda sevebiliyorsa neden bu olmasın? Burada sorun tek tarafın paylaşıma açık olma isteği mi?
(2) 

İşyeri sgk sicil no nasıl öğrenilir?

neysene #1490656 
Eski çalıştığım firma bana geri dönüş yapmıyor. Faaliyetteler fakat bana bilgilerini vermedikleri için internet üzerinden bulmam lazım. Sandık no falan var ama firmanın sgk sicil numarasını e-devlet üzerinden veya başka bir şekilde öğrenemez miyim?
(8) 

Fazla ilişki sonrası vajinada ağır koku

neysene #1490476 
Uzun süre ilişki yaşamayan kadının sayıca fazla ilişki sonrası bozuk balık kokusu mu ne dedikleri bir koku oluşuyor. Özellikle ilk seferde oluşan bu koku nedeniyle antibiyotik ve fitil verildi. Teşhis olarak mantar ve vajina ağzında erozyon yani tahribat teşhisi konuldu. Tedavi süresinden yaklaşık 6 ay sonra ilişki için ilk günler sıfır koku. Sonrasında yine ağır bir koku. Bu neden oluyor? Erkek organı vajina ağzını tahrip edip mikrop kapmasına mı neden oluyor fazla ilişki yüzünden?

Not: ıslaklıkta bir sorun yok, kondom kullanılmıyor.
(6) 

Bir insanın 3 ayda türkçe öğrenmesi mümkün mü?

neysene #1490475 
Tabii ki imkansız değil ama cezayirli bir kız 3 ayda B1 seviye türkçeye geldiğini söylüyor. Ve telaffuzu native’e çok yakın. Şu koreli çabi ile yakın sayılır. Birkaç kelime dışında telaffuzundan yabancı olduğu zor anlaşılır. Ayrıca kendi dili dahil 5 dil bildiğini söylüyor. 2-3 cümle konuştu. İlk cümlesi tam native. Hiçbir aksan kayması yok mesela. İkinci cümlede koreyce falan demesi dışında yine çok sorun yok. Şaşırdım valla.
(5) 

Hiç tanımadığınız bir karşı cinse

neysene #1490426 
Sohbet muhabbet kurarak/kurmaya çalışarak yürüdüğünüz oldu mu? Sonucu ne oldu? Cinsiyetinizi de belirterek yazarsanız…

Not: daha önce tanışmadığınız ve bir bağlantınızın olmadığı birisi için soruyorum.

Edit: yüzyüze.
(1) 

Macbook çalınma durumu-cihaz icloud üzerinde gözükmüyor

neysene #1490059 
Arkadaşımın macbook air ı büyük ihtimalle uçakta çalındı. Kendisi tek seyahat ederken uçakta bilgisayarın yanından ayrılıp uçak tuvaletine gitmiş. Ya da düşük ihtimalde olsa düştü/kayboldu (kendi kadın çantasının içinde idi).

Kendisi 1 macbook, kullanmadığı iphone 7 ve şu an kullandığı başka bir iphone 12 var.
İphoneu bul kısmında iphone 7 görünürken aynı mail ile kayıtlı macbook ve iphone 12 sadece appleid sayfasında gözüküyor. Yani bu maile/icloud sistemine bağlı hepsi ama gelgelelim bul özelliğinde mac ve iphone 12 yok. Bu cihazlarda bul özelliği açık değil diye mi? Değilse yapabileceğimiz bir şey var mı?
(1) 

Sosyalist kişilerin iran rejimine sempatisi

neysene #1489401 
İran rejimi bilindiği üzre sosyalist çizgi üzerine vaatlerde bulunan humeyni ile uygulandı ve amerikan ambargoları ve amerikaya tehditlerle önemli bir cephe oluşturdu. Fakat gelgelelim ki sosyalist ideolojideki çoğu kişi sırf bu çizgisi nedeniyle “öyle demeyin çok önemli bir yeri vardır iran rejiminin” gibi bir tavır takınılıyor. Din temelli ya da eksenli, içeriğinde sosyalizm sosu olan her şey (baas rejimi de dahil) neden sahipleniliyor türkiyedeki sosyalistler tarafından?

Bir dini ögeyi eksen kabul edip insan özgürlüğünü dinsel açıdan gemlemek sosyalizme ters değil mi? Nasıl bi denize düşen yılana sarılır hali bu? Alevi ateist kafası gibi…

Komünist manifestoyu yazan karl marx din milletlerin afyonudur dedikten sonra ne bu kendine yontmacılık?
(9) 

Rayban gözlük sahte mi? Kazıklandım mı?

neysene #1488930 
Rayban chris modelini birinden ikinci el olarak aldım 3 yıl önce. Faturasını aldım, atasundan alınmış. Bu süre boyunca 3-4 kez kullanmam dışında kabından çıkarmadım. Gözlüğün iki sıkıntısı oluştu.

1. Aldığımda var olan camın üstündeki koyulupu sağlayan ince filmde deformasyon varmış farkedemedim. Fakat gözlük camını sildikçe bu film daha da kalktı deformasyon büyüdü.

2. Model normalde mat bir çerçeveye sahip olmasına rağmen bu mat yüzey kalkıp (www.ray-ban.com) altından parlak çerçeve boyası meydana çıktı. Ve bu mat yüzey/çerçeve yapış yapıştı, etiket yapışkanı gibi.

Bu sorunlarla beraber daha önce boynerden aldığım başka mat model (rayban justin) böyle problemler yaratmamıştı. Ancak önceki gibi kaliteli menteşe ve kollara sahip ayrıca RB harflerine sahip camında lazer işlemesi de var. Belki totalde 4 senelik bir gözlük olması nedeniyle normal mi yoksa 1. Kalite imitasyon falan mı? Kazıklandım mı?
O zaman 40 dolara falan almıştım.
(2) 

Arefe günü modada alkol almak

neysene #1488678 
Problem yaratacak durum olur mu? Eskiden sorun olmuyordu ama uzun zamandır gitmediğim için son rejimler ne durumda bilmiyorum, rezalet çıkaracak yobazların varlığıdan-bekçiler de dahil- çekiniyorum. Bu akşam modada kız arkadaşımla alkol içsek…
(2) 

2. Doz aşı tarihinde hasta olmak

neysene #1488080 
Kovide yakalanmış olabilirim, şu an ağır değil ama tat koku gitti, burun akıyor, boğazda tahriş hissi var.
Üstüne şu an kovid aşısı yaptırmak saçma olur değil mi? Vize için aşı sertifikası lazımdı da 2. Dozu da olayım demiştim.
(6) 

Kovid olmuş olabilir miyim?

neysene #1487978 
Yaklaşık 3 hafta önce biontech ilk doz aşısı oldum. Dün kalktığımda genzimde rahatsız edici o gribal his vardı. 1 tane theraflu aldım. İlaç yan etkisi olacak ki direkt uyku moduna girdim. Bugün ilaç almadım ama yine durum farklı değil. Boğazımda hafif ağrı da vardı ama geçti. Tat koku her şey yerinde fakat sinüslerim dolu gibi burnum çok az aktı.

Daha 2. Günü diye mi sakin bu meret yoksa kovid falan değil miyim? Aşı sonrası Virüsü bulaştırma etkisi düşer mi? Umarım değilimdir çünkü 2 gün kız arkadaşımla vakit geçirdik,(genzimdeki problemi uyku düzensizliğine bağladığım ve aşılı olduğum için) o daha kovid olmadı ve onun 2 gün önceki pcr testi temizdi, o gelmeden başladı bu belirtiler, yani ondan bulaşmadı.

Not: ateşim hiç çıkmadı. Hep uykusuzluk hissi var ve genzim sinüs akıntısından dolayı rahatsız hissettiriyor.
(11) 

Hangi milletlerden/ülkelerden sevgilileriniz oldu?

neysene #1487795 
Yabancı milletlerden hangisinden/hangilerinden sevgiliniz oldu?
(3) 

Hızlı okuma tekniğinin işe yaradığını gören var mı?

neysene #1487353 
Özellikle fotoğrafik okuma tekniğini deneyimleyip hayatında kullanan ve etkisini gören var mı? Uğraşmaya değer bir şey mi?
(3) 

İngilizce B1 için nasıl çalışmalı?

neysene #1487326 
- a2 seviyesinde gramerim iyi
- basit cümleleri konuşabiliyor ve karşımdaki kişiyle çok rahat olmasa da anlaşabiliyorum
- 1. problemim yabancı kişinin ingilizce konuşurken çok hızlı gelmesi. Kısa cümlelerde sorun yok ama uzun cümleleri kelime yardımıyla ancak yazılı olarak anlayabiliyorum.
- 2. Problemim ise kelime bilgim çok az ama bana bir kelimeyi 50 kere yaz gibi sıkıcı işlerden çok eğlenceli ya da interaktif şeyler lazım.
- 3. Problemim ise ingilizce öğe dizilişinin türkçeye göre ters olması nedeniyle uzun cümlelerde (özellikle clauselarda) cümlenin başı neydi ya demem oluyor. Bu da cümleyi anlama hızımı düşürüyor, ya da karşımdaki kişiye tekrarlatmak (belki 3 kez) zorunda kalıyorum.
- 4. Problemim listening kısmında bayağı kötüyüm. Tabi bu direkt karşıdaki kişinin konuşma hızıyla alakalı oluyor. Normal hızda konuşan birinin ancak 0.75x bi hızda konuşmasını anlayabiliyorum. Bunun için audibook ve eserin yazısını (blinkist gibi applerle) açıp ya da youtubedan theresa may videoları açıp ingilizce altyazıyla takip ediyorum. Fakat bu bana bir şey katıyor mu etkisi nedir henüz hissedemedim. Sebebi yine kelime bilgisi azlığı nedeniyle bütün cümleleri olmasa da yarısını anlamadan takip etmek sıkıcı ve işlevsiz gelmeye başlıyor.

Soru: bu bilgiler ışığında benim öncelik vermem gereken şeyi ve hangi metotla olması gerektiğini ve bunu takip eden çalışma şeklini söyler misiniz?

Not: şu an için altyazısız bir ingilizce dizi izlemek romence izlemekten farksız geliyor. Aradan kelimeler yakalamak dışında telaffuzlar üzerimden kelimeleri ve özellikle bağlaçları duymak işkence gibi.
(2) 

Amerikan doları 10 kat değer mi kaybetti?

neysene #1487252 
1950lerden günümüze varıncaya kadar dolar 10-11 kat değer mi kaybetti?
Bir belgeselde 1950lerde 15 cent’e alınan bir şeyin günümüzde 1.60 usd olduğunu söyledi de.
(1) 

2. Aşıyı ne zaman olayım?

neysene #1486800 
1. Biontech aşıyı hakkım açıldığı gün oldum. (20.06.2021)
18 temmuz için hak ve randevular açılmış ama 1-1.5 ay arası deniyordu. 1 ay sonra mı yoksa 1.5 ay sonra mı olmak lazım? Fark eder mi? 6 hafta biontech için tavsiye edilen 2. Aşı süresi demişlerdi diye hatırlıyorum.
(4) 

bu hangi ülkenin ingilizce aksanı?

neysene #1486658 
(12) 

Biontech’in yan etkileri üretimden mi kaynaklı?

neysene #1486475 
İşin teknolojisini normal insanlar kadar bilmekle beraber mrna aşılarının virüse ait parçalarının antikorlar tarafından tanınması için üretildiğini biliyorum. Peki ya olsun veya olmasın; pıhtı, adet düzensizliği, nörolojik rahatsızlığa neden olan esas şey ne olarak görülüyor? Aşı içeriğine konulan ekstra bir kimyasal mı(belki etken madde)? Virüs kopyasının gövdesini oluşturan bölüm mü? Yoksa gerçek virüs gelseydi de ortaya çıkacak olan virüse karşı aşırı tepki veren immün sistemimiz mi? Bu aşıyı gerçek virüs ya da geleneksel aşıdan daha şuçlu yapan bölüm nedir?

Not: görülen yan etkilerin aşı olan popülasyonda oransal olarak normal düzeyde olup olmadığını bilmiyorum fakat suçlayan bilimsel çevre aşının hangi kısmında suç buluyor?

Not2: mesela bir antibiyotik grubu var. Normalde “başka hiçbir antibiyotik çeşidinin etki etmediği durumlarda son çare olarak kullanılabilecek olan. Etken maddesi kalıcı nörolojik hasarlara neden oluyor.
(2) 

3. Doz aşı

neysene #1486472 
Kime yapıyorlar bunu? İsteyen herkese mi yoksa önceki aşıları sinovac olanlara mı?
(4) 

Türkiye rus turistlere kapıları kapatamaz değil mi?

neysene #1486019 
Türkiye 1 temmuzdan itibaren asya ülkeleri, brezilya ve afrikaya (sanırım kuzey) uçuşları yasaklıyor. Muhtemelen turist oranı düşük ülkeler diye. Parasızlıktan kıvranan türkiye için rus turistlere yasak koyması düşünülemez değil mi?
(6) 

Bu ingilizce okuma parçası hangi seviye için?

neysene #1485897 
(1) 

Bu kiralık yer neden ucuz? (İrlanda)

neysene #1485874 
Diğer fiyatlarla kıyaslayınca çok ucuz gözüküyor. Konumu ve evin tarzı da kötü değil.
www.airbnb.com.tr
Eve 2 kişilik yazmış. Zaten 2 kişi tutacağız. 340 liraya geliyor 1 gün için…
(3) 

Arsa işgali

neysene #1485711 
Diyelim ki iki durum var:
Birinci arsada bitişiğindeki yapı 10 cm boyunca arsamıza tecavüz etmiş, ikinci durumda ise ilgilenilmediği için betonarme bir kaçak yapıyı arsamıza dikmişler.

Bu iki durumda da anlaşma yoluna gitmeden yıkım kararı çıkarılır mı? Çıkarması hukuki açıdan kolay olur mu? Para teklif edip anlaşmaya çalışıldığında mahkeme “anlaşma yoluna gidin, yıkım olmasın” diye bir tutum sergiler mi?
(7) 

Covid aşısından etkilenmek/etkilenmemek virüse karşı bir ölçüt mü?

neysene #1485453 
Covid aşısının yan etkilerinden etkilenmek/etkilenmemek vücudun gerçek virüse karşı zayıf/güçlü olabilitesinin bir göstergesi midir?

Özellikle aşı yüzünden hastanelik olan biri, aşı olmadığı haliyle (varsayım olarak korona aşısı olmadan virüse yakalansa) gerçekten virüse yakalansaydı daha kötü duruma mı düşerdi?
Tabi maruziyet düzeyi önemli ama…
(5) 

Artık aşılı karpuz üretilmiyor mu?

neysene #1485319 
Bir dönemin kabak aşılı leş karpuzlarına artık denk gelmiyorum. Talepleri düşürdüğü için diye vaz mı geçtiler?
Ya da farklı bir meyve mi aşılıyorlar?
(3) 

İstanbulda ehliyet için rapor veren aile hekimi merkezi

neysene #1485249 
Var mıdır? Bulunduğum yerdeki sağlık ocağında doktorların umrunda bile değil. Devlet hastanesindeki uzman doktor tetkikleri için dahi “ben bunlara güvenerek sana rapor veremem” dedi.

Veren bir sağlık ocağı var mı istanbulda?
Avrupa yakası fatih dolaylarında olursa iyi olur ama yoksa da uzak yere de gideriz artık.
(1) 

Ehliyet yenileme(eskiden yeni tipe geçme) harcı inernetten yatırılabiliyr?

neysene #1485197 
Eski tipten yeni tipe geçeceğim. 15 tl imiş ama bunu bankaya gitmeden halledebiliyor muyuz? Dekont gerekiyor mu?

İşbank ve ziraat mobil kullanıcısıyım.
(7) 

Tatil planı, apart mı otel mi, nasıl ucuza halledilir?

neysene #1485145 
Efendim şimdi 2 kişiyiz (kadın erkek). Uzun senelerdir tatil yapmayan biri olarak piyasaya hakim değilim. Şu an çalışmadığım, birikmiş paramla tatil yapacağımız için ekonomik bir metod arıyorum.

Kriterlerim şöyle;
Yer: çeşme, kuşadası, bodrum
Kalınacak yer: otel ya da günlük kiralık apart (apart yemek ve 2 kişiye toplu ücret verilmesi nedeniyle tercih sebebi olabilir. Lükste gözüm yok.)
Havuzu bilmem nesi olmasa da olur mühim değil. Sadece izbe yerler olmaması önemli.
Bir de bir arkadaş 8 gün kuşadası 400 tl dedi kalacak yer için. Böyle bir şey mümkün mü temmuzda.

Not: cevapları şöyle bekliyorum: Bodrumda şu şu özellikte apartlar f/p olur gibi.
(14) 

Erkeklerde kolye, zincir keko işi mi?

neysene #1484998 
Hayatımda bileklik dışında bir takı takmadım. Onu da uzun zamandır takmıyorum. Esasen takı da sevmiyorum yalnız son zamanlarda keko hissi verse de zincir kolyelere bir sempatim oluştu. Özellikle tshirt üzerinde güzel duruyor.

Şu tarz: encrypted-tbn0.gstatic.com

Bir erkeğin zincir kolye takması sizce keko işi mi?
(1) 

Laptop klavyesi tuşu basılı kalıyor

neysene #1484877 
Mekanik olarak bir sorunu yok fakat (yeni değiştirildi) elektronik olarak bir problemi olabilir bilmiyorum. İleri yön tuşu hiçbir sebep yokken ve dokunulmamışken kendi kendine basılı kalmış gibi davranıyor. Videoyu ilerletiyor, yazı satırında ilerliyor. Harici klavyeye sahibim ama alan daraltmak istemiyorum. Aygıt yöneticisinde haliyle bir problem göstermiyor. Aslında numlock üzerinde yön tuşları da var. Sadece bu yön tuşlarını işlevsiz hale getirebileceğim bir şeyler var mı?

Uzaktan bir damla su sıçramış olabilir ama su falan dökülmedi. En azından 2 aydır.
Klavyenin ileri yön tuşu çentiğini çıkarttım. Temiz gözüküyor.
Donanımı kaldırıp yeniden yüklesem bir çözüm olmaz sanırım?
İlerletmeye başladığı zaman yön tuşlarına basınca bi duruyor. Biraz sonra tekrar başlıyor. Ama fiziksel bir müdahale olmazsa kafasına göre takılıyor.
(9) 

Basit bir sistem açığı, yazılımcılar

neysene #1484755 
Soru çözüm için değil kişiler hakkında şahsi düşünceleriniz için sorulmuştur, öncelikle onu belirteyim.

Bir kurum var ve seans haklarını para karşılığı satıyor. İnternet üzerinden rezervasyon alarak (hastane muayene randevu sistemi gibi düşünün) bu hizmetten yararlanılıyor. Bu seansın size ait olduğunu onaylamanız için kart sistemi var ve yeşil yanınca geçiyorsunuz. Her rezervasyonda size kontör gibi yüklenen haklar eksiliyor fakat seansı iptal edip hakkınızı geri alabiliyorsunuz. Yalnız şöyle basit bir hata var ki hakkınızı kullanıp yeşil tikli duruma geçen web sitesi üzerinden seans için iptal butonu kalkmıyor ve iptal edebiliyorsunuz bu haliyle de. Ve hem seansı kullanmış hem de hakkınızı harcamamış oluyorsunuz. Ve bu haklar aylık satılmasına rağmen (1 ay dolunca haklar siliniyor) pandemi nedeniyle süre sınırı kaldırılmış durumda. Bu arada bu hata 15-20 gündür müdahalesiz duruyor.

Bütün bu bilgiler ışığında bir yazılımcı olarak bu algoritmada açık bırakan yazılımcılar hakkında;

A) insandır hata yapar. Basit bir hata yapılmış, olur öyle şeyler
B) küçümsenecek bir hata değil ama sektörde bu tip hatalar olur. Düzeltilir ve geçilir.
C) işten çıkartılmadan uyarı cezası verilmeli
D) liyakatsizliğin dibi. Kovun gitsin. Böyle basit bir şeyi beceremiyorsa cezasını çeksin
E) (farklı bir fikir)

Yorumlarından hangisini yapardınız,
(3) 

Elektronik bahtsızlık/şanssızlık

neysene #1483811 
Genel olarak bahtsız olsam da elektronik aletlerde çok şanssızım. Bilgisayar alırım bir bir belirli yerleri bozulmaya başlar. Telefon alırım aynı. Çamaşır makinesi aynı. Sizde durumlar nasıl?
(17) 

Akp neden elektronik sistemlerle övünüyor/övüyordu?

neysene #1483731 
E-devlet, akbil gibi şeyleri dünyada yapan tek ülke bizmişiz gibi neden övünüyor? Mesela rusyada da bu sistemlerin hepsi var.

Sorma sebebim aöf ders kitabında (web tasarım) e-devlet sistemine methiyeler dizilmesi.
Hatta moskova elektronik biletleri bildiğim kadarıyla banka sistemi üzerinden daha pratik.
(5) 

Kombi tercihi

neysene #1483647 
85 m2 cephe yalıtımı olmayan evimizin kombisi bozuldu. Biraz kombi araştırdım ama buderus markanın giriş modelleri aklıma yatmasına rağmen kronik sorunları var falan demişler.

İsteklerim:
-düşük kira geliri olduğu için ucuz ama dayanıklı olabilecek bir f/p ürünü olmalı
-limit 5000 tl

Baktığım modeller buderus logamax gb012 ve 022i. Bunlar da 4500-5000 tl.

Özellikle deneyimlediğiniz, ucuz ama çok iyi çıktı diyebileceğiniz marka modellere de ihtiyacım var.
(5) 

Casusluk film/dizi önerisi

neysene #1483494 
Sadece the spy ve tehran dizileri gibi dizi ya da filmler arıyorum. Fbi cia gibi klişeler haricinde güzel önerileriniz var mı?
(4) 

Corona aşısı aile hekiminden mi hastaneden mi almalı?

neysene #1483422 
Ekşiye de gündem olmuştu. Sağlık ocaklarında bu saklama koşulları zorlu olan biontech aşıları nasıl muhafaza ediliyordur ki? Randevu dolmama durumunda hastaneye gönderdikleri de söyleniyor. Diğer taraftan hastaneler kalabalıktır. Aşı olurken üstüne virüsü kapacağız. Ayrıca en yakın hastane de bana otobüsle 30 dakika.

Aile hekimliğine bu aşı ne kadar önceden geliyor, özelliği gitmiş aşıları sağlık personeli hatasını gözetmeden vurmasınlar? Malum, sınırlı imkanlara sahip ufak techizatsız binalar bunlar.
(1) 

Pegasus havayolları 2. Bagaj hakkı satmıyor mu?

neysene #1483254 
2 valiz kargo bölümünde 1 valiz kabinde gitmek istediğimiz zaman kargo valiz için 1 adetten fazlası için satın alınamıyor mu? Girişte para verip aldıramıyor muyuz? Yurtdışı uçuşu için soruyorum, ufak çaplı bir taşınma durumu var da...
(6) 

İsmail saymaz neden akp’yi düzeltip ak parti diyor?

neysene #1483141 
Televizyon yayınında akp diyecekken düzeltip ak parti yaptı. Uyarı mı veriyor akp, televizyon kanallarına? Zamanında fetullah gülene hoca eklemeyene de yapıyorlarmış sanırım.
(5) 

İlginç iphone mikrofon sorunu

neysene #1483106 
Hoparlöre alıp konuştuğumda her karşıdaki kişi sesimin kesik kesik gittiğini söylüyor. Hoparlöre almadan ya da kulaklıkla konuştuğumda herhangi bir problem yok. Karşıdaki kişi hoparlöre almadığım sürece sesin düzgün geldiğini söylüyor. Ne zamandır bu sorun var bilmiyorum ama eski bir sorun değil.

İyi de, mikrofon 1 adet değil mi? Nasıl oluyor böyle bir fark?
İphone 6s
(1) 

Kırmızı şortu siyaha boyama

neysene #1482873 
Nike marka 2 adet futbol şortum var. Haliyle pamuk değil tamamen polyester bir kumaş. Çeşitli boyalar var ama polyester bir kumaşta bu boyalar tutar mı? Tutsa dahi zamanla bu boya spor amaçlı kullanacağım için terleme sonucu akar mı bilgim yok. Bu kırmızı şortu sağlıklı yollardan siyaha çevirmem mümkün mü? Mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: beyaz dikim logoya sahip ama çok da önemli değil, şort siyah olsun da logosu kapansa da mühim drğil.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık