(2) 

İngilizce dilbilgisi

neysene #1482479 
Ekran görüntüsünde işaretli iki kelimenin yerleri birbiriyle değişmesi gerekmiyor mu? İki relative’i yanyana getirip ikinci relative bağlanması gereken nesneyi sona atmak yanlış bir kullanım değil mi?

1. İle 2. nin yer değişmesi gerekmiyor mu?
(1) 

Bir çocuğun bir adamı bıçaklaması

neysene #1482365 
Bir dizide birbirlerine demirle vurmasından aklına geldi.
Bir çocuk(10 yaşında) bir adamı bıçaklasa(çocuğu kızdırdığı için diyelim, geçerli bir sebep yok) ve o adam o yaralanma ile çocuğa bıçak saplasa ve ikisi de işin sonunda iyileşseler, hukuki olarak çocuk ceza yemeden kurtulacak ama adamın akıbeti ne olacak?

Diğer soru: akıl hastası ve saldırgan bir erkek, bir adama saldırsa ve saldırdığı kişi bu akıl hastasını hastanelik etse cezai hükümler ne olur?
(4) 

Can dündar neden fetöcü ilan edildi?

neysene #1482306 
Can dündar’ın fetö ile organik bir bağı olduğunu gösteren bir olay var mı yoksa mit tırları yüzünden öyle mi yapılmak zorunda kalındı? 17-25 aralıkta ortaya dökülen ses kayıtlarını chp de dahil bir çok akp aleyhtarı kullandı, mit tırları yüzünden chp vekili enis berberoğluna muhtemelen fetöcü suçlaması tutmayacağı için can dündar bu tiynete layık görüldü.

Mustafa filmine gelirsek, bunun üzerinden “belliydi zaten” demek de çok olası değil aslında. Tarikatlar, hdp kesimi ve bir sosyalist kesim daha ağır eleştiriler yapabiliyorlar.

Somut olarak fetöcü olduğunu neye bağladılar? Yoksa günah keçisi mi oldu sadece?
(5) 

Kız arkadaşa elbise almaca

neysene #1481960 
Kız arkadaşıma hediye olarak elbise alacağım ama içime sinen modeller bulamadım. Aslında bir kadın gözüyle bakılsa ve tavsiye sunulsa güzel olur.

Açık renk ya da cırtlak tonlar olmayan tercihen dizin az üstünde biten, göğüs dekoltesi hiç olmayan ya da az (yakalı düğmeli de olabilir) 21 ve civarı yaş için uygun casual giyinen, spor giyim sevmeyen) 1.65 boy ve biraz balık etli bir vücuda sahip. Ben us polo assn elbiselerini kızlara çok yakıştırdığım için ondan alayım dedim ama spor durduğu için beğenmedi.

Kendisi yurtdışında olduğu için onun beğenip alabileceği şeyi “bunu mu istiyorsun” deyip almak hediye kültürüne ters geliyor benim için. Bu yüzden bu kriterlere uygun, beğendiğiniz, aldım çogzelmiş dediğiniz örnekler varsa benimle paylaşır mısınız?
(3) 

Obez biri minimum ne kadar beslenmeli?

neysene #1481037 
Obez biri en hızlı şekilde, max kilo vermek istiyor. Protein, karbonhidrat, yağ değerlerini metabolizmasını kötü hale getirmeyecek şekilde minimum ne kadar almalı? Amaç minimum yemek yemesi.
60 yaş kadın, 1.62 boy (mevcut kilosu 90)
(3) 

Anlatım bozukluğu

neysene #1479520 
“Dün iki saat film izledik.” cümlesinde bir anlatım bozukluğu yok mu?
“Dün iki saat boyunca film izledik.” desek daha düzgün olmaz mı?
(1) 

Youtube video izlemesinde tamponlama

neysene #1479370 
İfade doğru mu bilmiyorum, internette araştırırken gördüm bu ifadeyi ama hepimizin bildiği üzere eskiden videoları izleyebilmek için durdurup şeridin dolmasını beklerdik fakat bu uygulama uzun süre önce sınırlandırıldı. Ve internette bunu tamponlama olarak aldıkları için(umarım tanımı budur) öyle adlandıracağım.

İnternetimde uzun zamandır bir problem var, sinyal gürültüsü nedeniyle bağlantı kötü ve bu tamponlama politikasına paralel çalıştığında hızlı bir download yapamadığı için videolar donup duruyor. Bu tamponlama youtube’a mı, kullandığım chrome’a mı yoksa iss’me mi bağlı bilmemekle birlikte tamponlamayı ortadan kaldıracak, eskisi gibi videoların downloadunu yapacak hale nasıl getirebiliriz?
Not: esasen bu sadece youtube değil udemy videoları için de geçerli
Kullanmadım ama firefoxta bu durum yokmuş fakat chrome dışında bir şey kullanmak istemiyorum alışkanlıklarımdan ötürü.
(2) 

Relative clauses

neysene #1479369 
“Which” yerine “that” kullanamadığımız durumun nedeni nedir?

“Anna told me about her new job, which she’s enjoying a lot.”
“ We stayed at the Park Hotel, which
a friend of ours recommended.”

Halbuki; “Grace works for a company which/that makes furniture.” diyebiliyoruz.
(6) 

Iphone yazıların seçimi (copy paste için), imlecin kötü çalışması

neysene #1479233 
Bir anormallik yok mu? Bir paragraf içinden dokunarak bir cümle seçmek istediğimde istediğim satırdan saparak alt satır üst satıra kaçıyor. Ya da bir kelimenin ortadaki harfini yanlış yaptınız, imleci oraya getirmek 1 dakika sürüyor. Bazen şansa tam oraya düşüyor. Kelime üzerine bir kez dokunulduğunda imleci ya başa ya sona kokuyor. Sürüklemediğiniz sürece ortasına düşmüyor çoğunkla. Bir ayarsızlık var. Androidde hiç böyle problem olmuyordu. Iphoneda imleci kontrol etmek niye bu kadar güç? Bu bir yazılım sorunu mu?

Not: android de kullandım hiç böyle problem yaşamıyordum. Yazıyı/ekranı büyüterek seçim yapıldığında uğraşma süresi azalsa da yine randımanlı değil. Sorunlar devam ediyor. Ayrıca space tuşuna basılı tutarak da imleci kaydırabiliyorsunuz fakat onda da hassas ayar yok.
4 yılı aşkındır iphone kullanıcısıyım.
(2) 

Aliexpressteki ürün orjinal midir?

neysene #1479029 
Ürün isviçre malı. Kendi sitesindeki bilgiye göre birçok ülkeye distribütörlük veriyor. Bu elektro mekanik ürünü 136 usd fiyat üzerinden çok yakın bir fiyata aliexpress de satıyor bir satıcı. Yorumlarda “üzerine işlenmiş kodu var, orijinal” gibi 5-6 yorum var. Ürünün ve satıcının reytingi de yüksek fakat isviçre malı orijinal bir ürünü yakın fiyata satması şüphelendirdi. Sizce güvenmek için bir motivasyon var mı? Haklılık payı var mı?
1000 liranın üstünde bir ürün ne de olsa...
(3) 

Bold medya

neysene #1479027 
Arama yapınca videoları gözüküyor ama kanala girilmek istendiğinde “bu ülkede kullanılmıyor” diyor. Youtubea talep edip engelletmiş mi hükümet bu kanalı?
(1) 

Yurtdışından karavan almak.

neysene #1478849 
Otobüs şeklinde değil de bu bağlayıp çekilenlerden (ekteki gibi)
Bunun ruhsata işletme, vergisini ödeme gibi şeylerden kaçınabilme durumu oluşur mu? Mesela gittik gürcistana pickupın arkasına takıp gelebiliyor muyuz? Trafikte problem çıkıyor mu?
(3) 

Midemdeki sorun

neysene #1478826 
3 gündür hafif bir bulantı hissi, daha önce olmayan iğrenç bir ağız kokusu (muhtemelen bununla ilgili) ve bununla ilgili mi bilmediğim hafif bir baş ağrısı var. Bu bulantı durumu gelmeden 4 gün önce Yeme rutinime sabahları bir tabak dolusu yumurtalı ekmek kızartması eklemiştim farklı olarak. Bu kızartmayı midem kötü olduğundan beri kestim, 3 gündür yemedim. Hiç kusmaya gitmedim. Midem biraz kaynıyor gibi, sürekli geğirme ihtiyacı duyuyorum bulantının azalması için.

Birincisi, Bütün bu verilere bakarak ciddi bir şey olma olasılığı var mı? Hissettiğim ciddi bir durum yok ama normal durumda değilim.
İkincisi, ülser gibi şeyler olabilir mi?
Üçüncüsü, çözüm olarak önereceğiniz şeyler var mı? Bol su içiyorum ama değişme yok.
(2) 

Apple books sesli kitap bulamıyorum

neysene #1478627 
Daha önceden de sordum ama cevap gelmediği için tekrar soruyorum. Apple kitaplar uygulaması içinde sesli kitap aradım(ingilizce). İnternetten araştırdım hatta örnek olarak gösterilen kitap isimlerini arattım fakat çıkmadı. Nasıl bulabilirim bu sesli kitabı.

Not: farklı, ücretsiz uygulama tavsiyeniz varsa onu da öğrenmek isterim.(blinkist hariç)
(7) 

İf clause cümlede was were kullanımı

neysene #1478541 
Ekteki görselde was ve were seçilerek herhangi birini kullanabiliyor muyuz yani, “if i were you” kalıbı için? Burada was kullanılmaz diye öğretildi hep.
(2) 

Firmaların kredi kartından ödeme güncellemesi(provizyon)

neysene #1478271 
İlk ödeme aşamasında diyelim ki 50 tl olarak karttan sanal pos üzerinden sipariş verdik. Bu adamlar ödeme güncellemesi için nasıl harcamayı artırabiliyorlar? Mesela gönderdikleri ürün tartılarak satılan ürün olduğu için fazla gelince provizyonda yazan 50 tl, oluyor sana 60 tl (mesela karpuz). Yani sanal postan 50 tl diye aldığım ürün, satıcının insiyatifine göre 60 tl oluveriyor. İyi de ben o kadar istemedim kardeşim, fazla göndermeseydin banane. Art niyetlilik gibi geliyor bana, haksız mıyım?

Not: sanal kart, limit sıfırlama gibi şeylerle ilgisi yok bu durumun. Bunu tavsiye etmeyin.
(19) 

Hatırladığınız ilk anılarınız kaç yaşınıza ait?

neysene #1478259 
Mesela ben 5 yaşımdaki anılarımdan öncesini hatırlamıyorum. İlk anım 5 yaşıma ait, 5-7 yaş arası 2-3 anı. 7-10 arası yarıyarıya.

Sizin hatırladığınız ilk anınız kaç yaşınıza ait? Ve neydi?
(8) 

Neden sokaklar bu kadar kirli

neysene #1477936 
Piknik yerleri, sokaklar, denizler... aynı klasmanda olduğumuz ülkelerde sokağa izmarit dahi atılmazken, bizim ülkede en elit denilecek yerler dahi leş gibi. Rus arkadaşımın ülke hakkında ilk söylediği kötü şey sokakların pisliği, çöpler. İstanbulun varoş bir yerinde oturuyorum. Aşağıya bakıp cinsiyeti ne olursa olsun balkondan aşağıya çöp sallamak, birisi geçerken kafasından aşağıya halı silkmek, kovadaki suyu dışarı sallamak... bu medeniyetsizlik nereden geliyor? Çocuğundan yaşlısına elindeki çöpü fırlatmak eylemi nasıl kültür olmuş. Ruslar bu konuda neden daha medeni mesela? Slavlar diye de genelleyebiliriz.
(5) 

İngilizceyi nasıl çalışmalıyım?

neysene #1477905 
Dışarıdan destek alacak yani özel öğretmene ödeyecek param maalesef yok. Haliyle kendime bir program oluşturmalıyım.
A2 seviyesinde bir ingilizcem var. Gündelik konuşmaları biraz dil kurallarını katlederek de olsa yapabiliyorum, anlaşabiliyorum.

1 adet günde 1-2 saat konuşma pratiği yapabildiğim bir arkadaşa sahibim. Kendisi ielts ten 7.5 alarak c1 seviyesinde olduğunu söylemişti.
Fark ettiğim en büyük eksiklerim kelime bilgim az ve edatları kullanmakta bayağı kötüyüm. 1 sene sonunda nasıl bir program izlemeliyim ki en azından b2 seviyesine geleyim? Çünkü ielts sınavından b2 seviyesinde puan almalıyım.

İnternette birçok kaynak var fakat bunları nasıl kullanacağımı bilmiyorum.
Bazılarının tavsiyeleri ise hep tek yönlü. Mesela birisi diyor kelime öğren halledersin. İyi de o kelimeyi doğru yere koymayı bilmedikten sonra lego birleştirir gibi kelime dizince karşımdaki kişi bunu anlamıyor ki. Başka biri diyor ki konuştukça öğrenirsin fakat ben yurtdışında yaşamıyorum. Günün 10 saati zorunlu olarak maruz kalmıyorum ki dediği doğru olsun. Bana bu imkanlarım göz önünde bulundurularak dengeli bir program lazım ama...

Mesela robert koleji nasıl bir program izliyor da mezun olduğunda mükemmel bir ingilizcen oluyor? Ben bu öğrenme sistemini arıyorum esasen.
(3) 

Chrome’da donma

neysene #1477300 
Belirli bir süre kullanmayınca sayfa donuyor başka sekme açınca falan. Güncelledim ama yine aynı. Birkaç aydır değişmedi. Nasıl düzelir bu zıkkım?
(2) 

Tosla hesabıma girmiyor

neysene #1477216 
Bir problem mi var bugün? Hesabı olanların bilgisi var mı?
(2) 

Pdf kelime arama sorunu

neysene #1476524 
Çeşitli programlar üzerinden ctrl+f ile pdf üzerinden kelime aramama rağmen bazı kelimeleri bulurken bazılarında bulmuyor. Muhtemelen pdf sıkıntılı. Search için bir optimizasyon yapılmalı. Ama nasıl?
Pdf bir kurumun ders notudur
(3) 

Bilgisayarın gri ekranda bekleme problemi

neysene #1470706 
Bilgisayarım toshiba marka almanyadan alınma i5 işlemcili muhtemelen 2009 yılına ait bir bilgisayar.

İçinde daha önceden almanca windows 7 yüklü olduğu için satın aldıktan sonra önce windows 8.1 daha sonra da windows 10 yükledim ama iki versiyonda da şöyle bir problemi var:

Bilgisayar ilk ekran driverı yüklenmeden önce sorunsuz açılıp kapanıyor. Fakat ekran çözünürlüğünü artırma işlevi olan driver yüklendikten sonra bilgisayarı tam kapatıp açınca ekran bir zaman sonra gri ekranda kalıyor. Hazırda beklet’e alıp tekrar açınca düzeliyor ve tamamen açılıp normal kullanıma geçiyor. Dediğim gibi bu windows 8.1 ve windows 10 yüklenince başladu. İlk aldığımda kendi sürümü windows 7 de yoktu fakat o da almancaydı. Kullanamazdım.

Harddiskten şüphelensem de (sesler geliyor) nasıl bir ilişkisi olabilir diye düşündüm. Ayrıca güncelleme falan gelince, yapmaya başlayınca yine gri ekrana geçiyor. Bir zaman sonra düzeliyor.

Soru: problemi nedir nasıl düzeltilir?
(5) 

Sokağa çıkma yasağı cezası ne zaman gelir?

neysene #1470682 
Aralık ayında haftasonu yasağı getirildiğinde yasaktan haberim olmadığı için sokağa çıktım ve polis kimliği alıp fotoğrafını çekti ve ceza evine gelir dedi. Bana ihtarname falan da imzalatmadı.

3-4 ay geçti hala gelmedi. Konum istanbul olduğu için uzun sürer diye düşündüm ama kimisine 6 ay sonra gelmiş. O kadar uzuyor mu? İtirazda bulunacağım için tebligat gelme süresini kaçırmamam gerekiyorda
(3) 

Ankara anlaşması ile berber dükkanı açmak

neysene #1458391 
Öncelikle berber değilim ama çok uzun zamandan beri kendimi ve bazı tanıdıklarımı manbun haircut, undercut gibi modellerle tıraş ediyorum düzenli olarak. Zaten moser tıraş makinem ve herbiri yaklaşık 120 lirqlık düz makas ve aramakas saç kesim takımım var. Bu konuda elimin yatkın olduğunu düşünüyorum. Ayrıca mühendis olmama rağmen bu meslekten nedensizce haz alıyorum. Aslında hep sevmişimdir ama alaylı bir meslek olduğu için bi statüsü olmadığından hobi olarak kaldı.

Öte yandan a2-b1 arası hala çalıştığım bir ingilizcem ve bana konuşma pratiği sağlayan arkadaşım mevcut.

Niteliklerim şu an iyi düzeyde olmasa da milli eğitimden (halk eğitim mi artık neyse) kurs alarak bir berberlik usta belgesi alıp (ingilterede ayrıca bunun sertifikası vardır muhtemelen ama ilk planda kanıt için) ayrıca ve en azından b1 düzeyi bir ingilizceyle ankara anlaşmasıyla ingiltereye gidip bir berber dükkanı açma fikri sizce mantıklı mı?
(2) 

Mahkemem nedeniyle yurtdışına çıkamamak

neysene #1457949 
Askerlik şubem bakaya nedeniyle dava açtı bana, şu an mahkeme süreci devam ediyor. Yurtdışına çıkışta sorun olur mu?

Askerden terhis oldum ve sınra dava açtılar.
(5) 

Çinden gelen ürün geri mi yollanmış?[görsel ekte]

neysene #1447245 
Hedef çin-esenler. En son geleceği yer esenler be üstten ikinci ve dördüncü satır arası esenlere eklendiğini söylüyor. Bu zeytinburnundan esenlere gelip geri merkeze gittiğini mi gösteriyor? Zira 28 eylülden itibaren 1 hafta geçti, gelen giden arayan soran yok. Zira 15 lira vergisi olacağı için evde bulamadık da olmaz diye düşünüyorum ama.
(2) 

Bu üni bölümü iş bulabilir mi?

neysene #1446203 
(1) 

Çin kargo şirketi gönderi takip ayrıntıları

neysene #1446035 
Bu iki görseldeki detayları anlayamadım. Aliexpressten bir ürün aldım ve daha gelmedi.

1- detayda verilen ulaşım yeri bilgilerinin altındaki tarihler tahmini tarih veya saat mi yoksa gerçekleşen mi?

2- konum bilgisi olan satırların yanındaki gri toplar, ürün ilgili konuma ulaşınca mavi mi oluyor. O top simgeleri bunu mu temsil ediyor? Mesela uçak sembolü mavi şu an. Uçak kargoda mı ürün?

3- özetle kargomun nerede olduğunu bu sistemde nasıl anlayacağım? En üstte yazan ptt work placete mi yoksa?
(2) 

Gebze marmaray-Sakarya arası ulaşım

neysene #1444187 
Tren hariç direkt bir ulaşım aracı var mı?
(1) 

Marmarayın ilk seferiyle gebzeye gitmek

neysene #1444102 
Yenikapıdan binip son durak olan gebzeye gitmeyi planlıyorum ama çok erken gitmem gerektiği için bunun ilk seferle olması lazım. 8 vagonlu 10 vagonlu yarım hat tam hat var fakat şu listedeki ilk sefer saatlerinin uyumunu çözemedim. Mesela yenikapı için yazdığı ilk sefer olan (önceki duraklardan gelen) 05:51 de bindiğimde 06:35 te gebzede mi olacağım? Aktarma yapmam gerekecek mi? Nasıl bi sistem hiçbir şey anlamadım.

www.tcddtasimacilik.gov.tr

Not: halkalı-gebze-halkalı ve zeytinburnu-maltepe-zeytinburnu diye iki hat var. Metrobüsteki 34g ile 34c mantığında ama halkalıdan 06:00 ilk sefer gösterip darıcaya 06:33 yazınca (bu yol 1,5-2 saat sürüyor) karışmış sanki. Özetle yenikapıdan bindiğimde en erken kaçta gebze durağında olurum?
(1) 

mr sonucu raporu ne diyor?

neysene #1443003 
yeniden randevu alamadım fizik tedavi için, çok meraktayım ne dediğiyle ilgili:

SERVİKAL VERTEBRA MR Tetkiki:

İnceleme tekniği: T1 ağırlıklı SE sagittal, T2 ağırlıklı FSE aksial, sagital

Bulgular:

Servikal lordoz düzleşmiştir.

Servikal vertebra korpus yükseklikleri, dizilimleri, disk mesafeleri ve vertebra korpus sinyal intensiteleri doğaldır.

Tüm düzeylerde disk sinyal yoğunlukları normal olarak izlenmektedir.

Atlantoaksial eklem mesafesi normaldir.

Kranioservikal bileşke normal lokalizasyondadır.

Servikal düzeyde kord kalınlığı ve sinyal yoğunluğu normal olarak izlenmektedir.

C3-C4 düzeyinde disk ve nöral foramenler doğal olarak izlenmektedir.

C4-C5 düzeyinde diffüz bulging izlenmektedir. Anterior subaraknoid mesafe ve nöral foramen girişleri daralmıştır.

C5-C6 düzeyinde diffüz bulging izlenmektedir. Santral fokal disk protrüzyonuna bağlı anterior subaraknoid mesafe daralmıştır. Nöral foramenler açıktır.

C6-C7 düzeyinde disk ve nöral foramenler doğal olarak izlenmektedir.

Servikal düzeyde spinal kanal genişliği normaldir.

Posterior elemanlar ve paraspinal kaslar normal olarak değerlendirilmiştir.

Saygılarımızla,
(3) 

İü açıköğretim yönetim bilişim sistemleri okunur mu?

neysene #1442967 
Ders içeriği olarak pek bir şey katmayacağının farkındayım. Tek sorum bu diploma bilişim sektörü için giriş bileti olur mu? Evet alaylı çok kişi var ama şirketlerin diploma algısı hala duruyor diye düşünüyorum. En azından o algıyı tatmin edebilir bir tarafı var mı?
(1) 

Mobilden ekşiduyuya girilmiyor

neysene #1441795 
Ekşisözlük yazar hesabından girilmiyor, sadece bilgisayardan giriliyor. Sorun ya da sorunum nedir?
(4) 

Yazılım öğrenmeden önce bilg müh dersleri çalışmak.

neysene #1440252 
Halihazırda alakasız bir mühendislik dalından mezunum. Fakat işsizlik bedeniyle yazılıma yöneldim. Yöneldim fakat işin mutfağından başlama düşüncesi hasıl oldu. Dedim ki itünün açık ders sisteminden derslerin teorilerini öğreneyim ders yarıyıl programına göre.
Örneğin şu pdf gibi gayet açık konu anlatımları/pdfleri (yüksek lisans dersleri de dahil mğfredat derslerinin %30 u burada var tabi. Ivır zıvır dersleri de ben ünideyken almıştım) var: ninova.itu.edu.tr

Diğer taraftan youtubeda akademisyenlerin anlattığı 4-5 ders var(bazıları eski bazıları da pandemi nedeniyle yüklenmiş farklı ünilerin hocalarından) . Bunlarla temel oluşturup program öğrenmeye öyle başlayayım diyorum.

1-Fakat proje ve sınav gibi bilgimi test edeceğim şeyler olmadığı için ve interaktif bir öğrenme olmayacağı için sizce boşa kürek çekmek mi olur?
2-Dersleri pas geçip yazılım dillerine yönelmek diplomasız biri için çok da önemli değil mi?
3-Bu teori temelleri diplomasız biri için zaten yeterli ve gerekli mi?

Not: ingilizcem çok iyi değil bu yüzden youtube üzerinden MIT üni derslerini anlamak zor oluyor. Özellikle mesleki terimlerle. Fakat bu itü notlarının %60ını çok zorlanmadan anlayabiliyorum.
(2) 

Ziraat bankkart puanı nasıl harcayacağız?

neysene #1433782 
Anlaşmalı şirketlere (carrefoursa, a101, şok) online siparişte bilgileri giriyorum ama puan bilgisi ve kullanma seçeneği çıkmıyor. Kredi kartı olmadan(ona aktarılmadan) kullanılamıyor mu bu puanlar?
(8) 

Sakarya üniversitesi bilgisayar müh

neysene #1433410 
Okumaya değer mi? Yoksa boşver mi demeli?
yokatlas.yok.gov.tr
(4) 

Avrupada yazılım işi bulmak

neysene #1431863 
Almanya, ingiltere ya da daha kolay ulaşılabilirliği olan doğu avrupada bir yazılım işi bulmak türkiyenin taşra üniversitelerinden alınan bilg ya da yazılım müh. diplomasıyla mümkün mü? (İyi seviyede bir ingilizceye sahip diyelim). Yani bu taşrada okumuş kişilerin diplomasını bu şirketler kaale alıyor mu yoksa o bilgi ve yabancı dilinle, taşra diplomasına sahip olmasan da aynı etkiyi verir mi?

Mülakatlardan önceki başvuru kabul sürecinden bahsediyorum. Computer science bilgisi mülakatta illa ki artı puandır.
(10) 

Resmi olmayan dükkan açmak

neysene #1431837 
Diyelim ki sokak arasında evinizin altında bir dükkanınız var. Bu dükkanı maliyeye yasal bir süreçle şirket kurarak değil de kafamıza göre bir emlakçı dükkanı yaptık, tabelamızı astık, içerisini bir ofis ortamına çevirdik ve kepenkleri 1 ay kapalı şekilde bıraktık. Maksat o çevreye böyle bir dükkanın varlığını kabullendirmek.
Muhtemelen kimsenin yasal süreci bilmediğinden şikayet etmeyeceği bir durum oluştuktan sonra bu yeri ilanlarla donatıp işe başladık.

Faaliyet başlamasından itibaren, buranın ceza yeme ve kapatılma ihtimali, zabıtaların böyle bir yerin varlığından şüphe edip kontrole tabi tutmasından başka ne gibi sürece bağlıdır?

Aslında bu bir örnek sadece. Kredi kartı ödemelerine ihtiyaç duymayan ve lokalle yetinen bu gibi bir yeri vergi ödemeye iten tek prosedür, ceza yeme korkusu mu? Yani onca sahtekarlığı yapan esnafın bu konuda dürüst olacağına kimse inanmıyordur herhalde.
(7) 

Sizce bu kzın sesi nasıl?

neysene #1431362 
www.instagram.com
Sesi çok iyi değil mi ya? Ben mi abartıyorum yoksa?

Not: aylar önce vapurda dinlemiştim. Fakat o zamanlar hesabı erişime kapalıydı, birkaç gün önce aklıma geldi bakiyim dedim. Vapurda söyleyenlerden ilk defa birinin sesini bu kadar beğendim.
(1) 

youtube kanalı

neysene #1415524 
türkçe içerik çeken hizliresim.com kanalın türkçe olmasına rağmen (altyazı vesaire de yok) konumu abd yapması mı etkili bu kadar izlenmede? kanal şu: www.youtube.com

tabi çocuk kanalı olması ve ebeveynlerin oyalansın diye çizgi film gibi izletmesi bir kenara bırakılırsa. 2 videosu 920-930 milyon civarı izlenmiş. neredeyse 1 milyar. fakat benzer bir kanalın izlenmesi en popüler video için 60 milyon. aleyna tilkinin şarkısı 420 milyonlarda.

isteyen herkes bu kanal konumunu istediği yer yapabiliyor mu?
(6) 

Corona olan ağır hastaya Kemoterapi

neysene #1413275 
Verilse en azından ölmekten kurtulmaz mı?
(4) 

Aids-hiv virüsü

neysene #1413109 
Bu virüsü kapan ve tedavi gören bir kişinin bu virüsten tamamen kurtulma şansı yok mu?

Not: hasta değilim.
(1) 

Whatsapp grup sorusu

neysene #1412911 
Grup adını isteyen herkes yönetici olmasa dahi değiştirebiliyor anladığım kadarıyla. Ama bunun sadece değiştiren kişiye mi öyle göründüğünü yolsa gruptaki herkesin artık değiştirdiğim isimle mi göreceğini merak ediyorum.
(1) 

Türk klasik gitar virtüözleri önerisi

neysene #1411797 
Klasik gitarda kimler var? Çok iyi dediğiniz isimlerden...
Soren madsen ayarında: youtu.be
(3) 

Coronavirus bulaştığında artık taşıyıcı mıyız?

neysene #1411263 
Diyelim bulaştı fakat genciz güzeliz. Kuluçka döneminden sonra bile artık hep taşıyıcı mıyız? Yoksa diğer gripler gibi tamamen yeniyor mu vücut? Taşıyıcılıktan da kurtarıyor mu antikorlar?
(1) 

Bu gitar alınır mı?

neysene #1410698 
Fiyatına değer mi?
www.do-re.com.tr
(3) 

Renkliler için en iyi deterjan?

neysene #1410602 
Renkleri soldurmayan ve iyi temizleyen hangi deterjanı önerirsiniz? 40 derece üstüne çıkmayacak haliyle...

Persil
Perwoll
Omo
Bingo
Ariel

Toz veya sıvı fark etmez.
(6) 

Bir şarkı arıyorum

neysene #1410000 
İngilizce bir şarkı. Şarkının klibinin başında zenci bir adam piyanoya oturup şu notalarla çalmaya başlıyor.

voca.ro

Sanırım piyano beyaz ve duvar tipiydi. Zenci abimiz takım elbiseli ve fit-zayıf biriydi. Hatırladıklarım bu kadar.
(9) 

Sesi güzel diye birinden etkilendiğiniz oluyor mu?

neysene #1409543 
Mesela adam yakışıklı değil / kadın güzel değil, fiziği iyi değil ama bir şarkı söyledi mi etkileniyorum, sırf sesi için onunla sevgili olurdum dediğiniz oluyor mu?

Ses tonundan bahsetmiyorum, malum ses tonu standart olup şarkı söylemeye başlayınca boyut değiştirenler de var.

mobil görünümden çık