(3) 

Binance vadeli işlem shorttayken long işlem açmak

applebite #1579194 
Merhaba.
Bu işlem nasıl yapilabiliyor, izole işlemde. Ya da shorttayken başka bir short işlem açmak mümkün olabiliyor mu? Teşekkürler.

Rat tail hair yapmak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?

applebite #1578236 
Merhaba,

İşin içinde olanların veya daha önce tecrübe etmiş olanların tavsiyesine ihtiyacım var. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Kısa micro ince tip olanlardan düşünüyorum. Saçım 1 numara kisalikta şu an.
(7) 

Doları nasıl veya nereden alayım?

applebite #1578231 
Merhaba bu hafta içerisinde elime bir miktar türk lirası geçecek. Dolara çevirmek istiyorum hemen. Kısa vadede bozma gibi bir durumum olmayacak. Nereden almak/çevirmek mantıklı, hangi yolları uyguluyorsunuz?
Midas nasıldır? Yüksek makas yok sanırım. Teşekkürler.
(5) 

Ev almak mantıklı mı

applebite #1570833 
Merhaba. 1-1.2M civarı 1+1 45-55 metrekare civarı evler özelinde konuşuyorum. Planım bekar memur olarak kendim oturmak, bulunduğum şehirde bir gün işim biterse duruma göre satmak veya kiralamaların mantıklı olacağı şartlar birgün oluşursa kiralamak olabilir. Öncelik kendim oturmak için. Fazla uzattim esas soruya gelirsem; maaş ile ödeyebileceğim 400-500k civarı kredi çekip geri kalanı birikimle tamamlamak. Ne dersiniz şu faiz ortamında? Ya da erken mi onun için. Faizlerin düşmeyece başlayacağı sürece yakın bunu yapmak daha mı mantıklı olur, yapılandırma opsiyonuyla? Önerileriniz önemlidir teşekkürler.
(3) 

Trafik kazalarında karşı tarafın ehliyet, ruhsat, poliçesini almak gerekli?

applebite #1567351 
Merhaba. Bugün ufak bi kaza geçirdim, karşı tarafın yüzde yüz kusurlu olduğu. Tutanak tuttuk, fotoğraflar çekildi. Kasko ve sigortayı (ikisini de farklı kurumlardan yaptırdım, neyse önemsiz detay) danışmak için aradım. Bilgilendirme yaptılar fakat kasko karşı tarafın ehliyetini, kasko (veya poliçe) ve ruhsat fotolarını aldınız mi dedi, hayır dedim, almalısınız, sorun çıkabilir gibi şeyler dedi. İşlem yapılır ama bi noktaya (sanırım hasarsızlık indirimiyle ilgili bir şey olabilir emin değilim) yansiyabilir, oradaki durumu leyhimizde kullanamayabiliriz gibi bir şey dedi. Böyle bir şey var mi gerçekten, şart mi? Adam vermeyedebilir ne biliyim. Arayıp isteyeceğim de zaten tutanakta her türlü bilgi var kişiye dair. Anlamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
(8) 

Bulaşık makinesi almalı mıyım?

applebite #1567021 
Merhaba çok göreceli, saçma bir şey soruyor olabilirim tabi. Bekar, tek yaşayan arada bir bekar yemekleri yapan, haftasonu kahvaltısını yapan, zaman zaman bardak çatal bulaşığı fazlaca olabilen biri olarak eve fazlalık mı değil mi, gereksiz bir harcama mı olur diye bir his gelip gidiyor. Benzer durumları yaşayan veya yaşamış olanlar, ne dersiniz?
(2) 

Yabancı hisse senetlerine yatirim yapan fon önerisi

applebite #1566906 
Merhaba. Var mi şu an veya gelecek için takip ettiğiniz/yatırım yaptığınız fonlar? Merak ettim. Teşekkürler. Ytd.
(2) 

Son kullanım tarihi geçmiş güneş kremi ve diş macunu

applebite #1565016 
Merhaba. Özellikle güneş kremi 2 kutu mevcut. Kullanılır mı kullanılırsa işe yarar mı ne dersiniz? Ya da cilde olumsuz etkisi olur mu? Yine aynı şekilde diş macunu için de sormuş olayım. Teşekkürler.
(2) 

Binance'de dolar tutmak (usdt veya busd)

applebite #1564637 
Merhaba. Bunu yapiyor musunuz? Mantıklı mı ya da riskli mi? Kur koruma vb 3 ay kilitleme olayları biraz sıkıcı.
(5) 

Hyundai i10 2023 elite packet

applebite #1564219 
Merhaba. i10 full paket. Aracın bulunmasında sıkıntılar var, çok az gelmekte ülkeye. Benim merak ettiğim, aracı kullananlar, bilenler, anlayanlar, görüşü olanlardan araç nasıldırı duymak. i10 için çok ufak, yaramaz, boğulur, kadın arabasıdır (cinsiyetçi yaklaşımlar), alınmaz şöyle böyle muhabbeti yapanlar var, duymuşsunuzdur yıllardır. Aile kullanmayacak bu arada. Normal ebatlı erkek birey kullanacak.
(8) 

Ev mi araba mı, kafam çok karışık

applebite #1563962 
Merhaba herkese.

Kafam karışık, aslında çok da şaapmamak lazım ama karışıyor işte.

Bir aracım var, 2013 opel corsa yaklaşık değeri 500k. 600 civarı da hazır kullanabileceğim bir param var. Ufak tefek yatırımları saymıyorum.

Şu ortamın bize neler getireceğini bilmiyoruz pek tabii.

Araç modeli yükseltmek (hatta bulabilirsem sıfır araca gitmek mi 1100-1200k dolaylarinda, yoksa yaşadığım şehirde 1200-1300k dolaylarında 1+1 bir ev mi edinmek (bekar, kiracı, memur), ne dersiniz? Ya da bekle böyle paranı tut koru tarzı bir şey mi daha mantıklı? Yani bu tercih meselesi biraz da ama bu tür işlerin içinde olan ya da tecrübelilerden de duymak iyi olabilir diye düşündüm. Teşekkürler.
(3) 

Fitnessa gitmeli miyim?

applebite #1558735 
Merhaba. Bugüne kadar herhangi bir fitness deneyimim olmadı. O bu şu arkadaşlar giderken hep kayıtsız ilgisiz kaldım. Şimdi gitsem mi diye düşünüyorum. Soru çok genel ama cevap da genel olabilir. Bir şey kaçırıyor muyum? Tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. Başlayıp zevk almak, sevmek de isterim pek tabi bu işi, yani devam ettirmek. Teşekkürler.

Not: kilolu biri değilim aksine zayıfım. 176 boy 67 kg mesela. Bi taraftan da aman kilo falan vermiyim de diyorum lakin masa başı çalışmak kaynaklı hareketsizlik var, duruş bozukluğu da vardır bence, bel bölgesi ve göbek yağlanması zaten kesin var, göbek var yani kendince. Genel olarak zayıf ve minyon duruyorum diyebilirim.
(4) 

Bir çılgınlık yapıp BİMden çadır aldım nolcak şimdi?

applebite #1557884 
Merhaba çadır geçmişim bir iki gün var o da başkalarının çadırlarında hayatımda çadır açıp kurmuşluğum yok ama niyeyse hep bagajda olması gereken bir şeymiş gibi geliyordu ilginç bir şekilde neyse iyi yapmış mıyım?

www.bim.com.tr

Çadır bu, otomatik çadırmış. Şimdi bir diğer sorum şudur ki ben buna başka ne almaliyim? Kaziklardan vardı plastik onlardan almali miyim, olmazsa olmaz dediğiniz seyleri de söylerseniz onları da alayım çadır bir işe yarasın. Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Buharda pişirme aparatında neler yapabilirim? Hangi kırmızı eti almalıyım?

applebite #1550360 
Merhaba. Bu aralar bu aparata dadandım bir bekar olarak. Neler yapılabilir bunda önerilerinize açığım. Tavuk, et, brokoli falan denedim. Değişik öneri hatta tarife bile açık olabilirim.

Ve hangi kırmızı et bu apartta pişmeye uygundur? Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Bağışıklık sistemi güçlendirici takviyeler

applebite #1549717 
Merhaba,

Günlük standart takviye olarak ne önerirsiniz, ne kullanıyorsunuz? Malum kış Mümkünse tek ürün hap, şurup vb. olursa daha kolay olur benim için. Yetişkin için soruyorum bu arada. Teşekkürler.
(2) 

Araç muayene sürem geçmiş

applebite #1548055 
Merhaba. Muayene sürem üç gün önce bitmiş, şehirlerarası yolculuk uapmam gerekecek bugün de. Gideceğim şehre randevu alsam yırtar mıyım durumdamdan yoksa yine de ceza yer miyim çevirmeye takılsam? Ne önerirsiniz, yolda bi yerde ya da yakındaki bi istasyona gidip muayeneye girmek daha mı mantıklı olur?

Bi de egzoz ölçümü varmış sanırım onun cezası daha fazlaymış. Çok bilgim yok bu konularda. Sanırım o yetkili bi işletmede de yapilabiliyormuş, o konuda da bilgi berirseniz hoş olur teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

Fiyat/performansı yüksek şarjlı dikey süpürge

applebite #1545082 
Merhaba. Kullanıp memnun kaldığınız şarjlı süpürgeler var mı? Haftada bir iki kullanım için ve bekar evi için. Koltuk temizleme süpürme aparatı olursa daha hoş olur.
(3) 

Stanley termos

applebite #1544601 
Merhaba. Bu termosladın hangi boyunu önerirsiniz günlük kullanım için. Kamp vs gibi amaçlar yok. Trigger action travel mug (o.47 ml sanırım) ya da 1 litrelik modelleri olabilir diye düşünüyorum. İşte veya okulda kullanım için ve avantaj/dezavantajlarına, varsa yaşattığı problemlere göre değerlendirebilirsiniz belki. Teşekkürler.
(2) 

İsveç şurubu (alkollü) nereden ve hangi markadan temin etmeli?

applebite #1541974 
Merhaba. İsveç şurubu (alkollü) nereden ve hangi markadan temin etmeli? Teşekkürler.
(3) 

Marmaris ve bodrum denize girmelik plaj tavsiyeleri

applebite #1533509 
Merhaba. Plaj ve gezilip görülecek yer tavsiyeleri de olur. Özellikle bodrum taraflarında nerede denize girmek daha keyifli olur? Teşekkürler.
(2) 

Mediamarkt vatan teknosa online alışveriş

applebite #1514223 
Merhaba bu firmalarin websitelerinden online alışveriş yapılır mı? Webden almanın ne gibi bir avantaji ya da dezavantajı var sitelerinden? Mantıklı mı? Örneğin cep telefonu.

Not: amazon hariç ve kargosu geç gelebilir vb. durumlar gözardı edilmiştir. Bunlar dışındaki avantaj dezavantajlar dusunulebilir.
(3) 

Kırmızı ışık ihlalinde ceza ehliyete mi plakaya mı yazılıyor?

applebite #1512760 
Merhaba. Radar cezasında araç durdurulmadiysa cezanın plakaya yazılma durumuyla aynı mı kırmızı ışık ihlali de? Kırmızı ışıkta geçtiniz, araç durdurulmadı, eds tespit etti. Ceza nereye yazılır? Teşekkürler.
(8) 

Telefon almak için uygun zaman mı sizce

applebite #1508492 
Selam. Yani ne bileyim kafalar karışık malum ülkenin durumundan. Artar mi azalır mı alalim mi almayalim bekleyelim mi durumları işte. Hemen şu an almalik acil durum olmasa da bu yıl kesin ihtiyaç olacak, telefonum 5 yılı doldurdu mesela. Nedir tavsiyeniz?
(9) 

1 yaşına girecek erkek yeğene ne hediye alayim?

applebite #1485127 
Merhaba. Önerilerinizi alayım. Şu an 11 aylık. Kendisine ilk hediyem olacak, amcası olaraktan. (Adetten altın vb. takmak hariç) Lakin bu yaş grubu hediyeleri ne olabilir pek bi bilgim de fikrim de yok. İyi hoş kaliteli eğlenceli bir şey olabilir ya da ihtiyaç giderecek bir şey de olabilir, ileriye dönük kalıcı bir şey de olabilir. Bütçe sınırı yok. Mesela geçen gün kedilerle ilk defa iletişim kurmaya çalışmış gülmüş eğlenmiş:D kedili falan oyuncak öyle bişiyler de olabilir sanki. Teşekkürler şimdiden.
(6) 

Filtre kahve muhafazası nasıl yapılır?

applebite #1484980 
Merhaba. Paketi açtıktan sonra en uygun saklama yöntemi nedir?
(7) 

Gömleklerimin koltuk altları sarardı!

applebite #1480602 
Merhaba. Beyaz gömleklerimin koltukları hep sarardı, leke oldu. Sıcak yıkamada da pek farketmedi. Sebebi koltuk altı stick roll on gibi ürünler, biliyorsunuzdur, başına gelenler vardır. Bu lekeleri giderip bembeyaz yapmak için ne önerirsiniz deneyip başarılı olduğunuz yöntem var mı? Kosla oxi action falan mı denense.. Teşekkürler.
(2) 

Duvar örtüsü - halısı

applebite #1479442 
Merhaba,

Duvar halısı alabileceğim bildiğiniz site veya modeller varsa önerebilir misiniz? Şöyle kaliteli olanlar daha iyi iş görür gibi. Teşekkürler.
(4) 

Şarap yerine alınabilecek etkili içki tavsiyesi

applebite #1471476 
Merhaba.

Şarabı keyifle ve severek tüketen biriyim. Sanırım bünye alıştı ve etkisi bazen dusuk kalıyor. p/f oranı yüksek, kısa sürede etki edebilecek bir içecek tavsiyesine ihtiyacım var. Çok kötü bir şey de olmasın tabi yani. Rahatlatsin, çakırkeyf yapsın, arada sarhoş edip çarpsin falan. Ne alayım? Markayla birlikte söylerseniz hoş olur.
(8) 

İkinci el araç almak için uygun zaman mı sizce?

applebite #1471232 
Merhaba. Evet, ikinci el araç almak için uygun zaman mı sizce? Biraz daha beklenebilir mi? Kredi işlerine girmeyi düşünmüyorum, nakit olur muhtemelen. İlk arabam olacak.

Bi de ikinci sorum, arabadan anlayan arkadaşlar 70.000-100.000 tl aralığı tavsiye araç model birakirlarsa değerlendireyim, hiç anlayan biri değilim araçtan, birilerinden yardım alacağız mecbur.

Edit: yoksa sıfır araç mı? Kafama çok yatmiyo ilk araba için, çevremde sıfır al kredili kampanyali diyenler de var.
(2) 

Şampuan önerisi

applebite #1471151 
Merhaba.

Sık kullanım için şampuan önerebilir misiniz? Market şampuanlarına da açığım. Orta seviye bi şampuan da olabilir. Clear ın falan standart bi şampuanını alacaktım ki bi sorayım dedim sizlere. Saç derim yağlı diyebiliriz, kısmen hassas. Kısa tutuyorum saçı. Temizlesin arindirsin kepek yapmasin yeterli.
Eski sampuanim la roche possay in sık kullanım şampuanı ve gereksiz fazla paralar veriyorum gibi geldi sanırım daha az paralarla da goturebilirim bunu.
Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Bira fiyatları ne oldu?

applebite #1461702 
Merhaba. Zamdan sonra güncel tuborg gold ve efes malt +1 fiyatları ne oldu?
(3) 

Eve internet bağlatma şeyleri

applebite #1454990 
Merhaba,

Eve internet bağlatmayı düşünüyorum. Hem genel kullanım hem de netflix, film vb. işlerine de girmeyi düşünebilirim. Bu doğrultuda birkaç sorum olacak.

1) Bu tür bir kullanım için 24 mbit internet yeterli olur mu ortalama? (Yani tabi 24 mbitin ne kadarını alabildiğin vs gibi durumlar söz konusu olacaktır sanırım ama ortalama ülke şartlarını baz alarak düşünebiliriz)

2) En sıkıntısız kullanabileceğim yine turk telekom mudur? Millenicom da dusunulebilir ama çok da sikayet görünce insan şüphe ediyor. Var mı öneri? (Yani tabi yine bölgendeki altyapı durumlari falan devreye giriyor farkındayım yine ortalama şartlar üzerinden gidelim)

3) Adresim 81 mbite kadar destekliyor olarak göründü. Ttnetin sitesinde hyper net hizmeti alabiliyorsunuz gözükmekte. Bu şu mu demek; vdsl hizmeti alabilirsin, fiber yok? Bi de bu ekstra vergi olayı sadece fiber bağlantıda mı oluyor? Aylık ek 8 lira 10 lira falan bir şeyler aliyorlarmiş.

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Bayramda ailenizin/sevdiklerinizin yanına gidiyor musunuz?

applebite #1435343 
Merhaba. Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ziyaret yapmakta sakınca var mı sizce? Tedbirleri alıp (herzamanki gibi) şehir değiştirmeyi düşünüyorum ama kararsız kaldım.
(2) 

Tinder hesabım yasaklandı

applebite #1434377 
Merhaba. Sebebini bilmediğim bi durumdan ötürü hesap yasaklandı. Araştırmalarıma göre şikayet vs üzerine yapiyormuş tinder bunu. O kısmı geçiyorum, aynı hesabı geri alma kısmını da geçtim. Baştan bir üyelik alabilmek için ne yapmaliyim? Benzer durum başına gelenler, uygulamayı ne şekilde tekrar kullanmaya devam edebildi? (ama yeni hesap ama eski hesap)

Aynı telefon başka numarayla giriş sağlayabilir miyim mesela? Yine mi ban atar?

Teşekkürler.
(2) 

Excel tablolarını görsel veya içerik olarak profesyonelleştirmek

applebite #1425767 
Merhaba,

Excel ortaminda hazirlanan, örneğin mali durum tabloları gibi, sayısal veri içeren veya plan-program tablolarını oturtabileceğimiz ya da veri girişini yapabileceğimiz görseli kısmen daha profesyonel tablo şablonları içeren uygulama veya siteler var mıdır mesela, merak ettim? Şimdiden teşekkürler.
(3) 

YDS için kitap önerileri

applebite #1353548 
Merhaba. YDS'ye kendim hazırlanmayı düşünüyorum. İlk deneyimim olacak. Bu doğrultuda piyasada kabul gören, güncel, iyi kaynak önerilerine ihtiyacım var. Seviyemi, intermediate-upper intermediate olarak konumlandirabilirim gayri resmi olarak. Daha çok kelime eksiğim var. Gramer ve reading için de tekrara ve yds yapısına bağlı olarak tekrarlara ihtiyacım muhakkak olacaktır. Sınav hedefi, mümkün olabildiğince en fazlayı yapmak. Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Şu günlerde eldeki sıcak para nasıl değerlendirilmeli?

applebite #1346305 
Merhaba. Şu aralar eldeki sıcak para en uygun nasıl değerlendirilmeli, tavsiye verebilir misiniz? Çok riske gerek yok hatta hiç gerek yok. Vadeli hesap şudur budur, bankadır her şey olabilir. Miktar 20-30bin. Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Çay demleme poşeti nereden alınır?

applebite #1326010 
Merhaba. Demlik poşeti arıyorum. Evet online satışı var ;fakat gidip almak istesem nerelerde/ne tür mağazalarda satılır bu ürün? Duyan gören alan eden varsa bilgilendiriniz lütfen. Şimdiden teşekkürler.

Not: Nokta atış bilgi vermek isteyen olursa diye, yer: İzmir içi
(1) 

Timberland bot için tabanlık tavsiyesi

applebite #1265693 
Merhaba,

Timberland orijinal tabanligi çok eskidi, orijinalini bulabilecegimi sanmiyorum?

Günlük kullanıma uygun tabanlik tavsiyeleriniz nelerdir? Saatlerce ayaktayim vs. gibi özel bir durumum yok. Botun ayağımda uzun süre kaldigi günler de olmakta tabii.


Orta-iyi kalite bir tabanlik almayi dusunuyorum, özel bir tabanlik aramiyorum açıkçası, tabi yine de tavsiyeye açığım.

Scholl'ün jel tabanlıklarini gördüm ama değer mi ya da gerek var mi, bilmiyorum.

Teşekkürler.
(4) 

Penis çevresi ve testislerdeki ufak yağ bezeleri - fordyce noktaları

applebite #946176 
Merhaba. Bunları yok etme düşüncesi oluştu bende. aslında neredeyse hepimizde var bunlardan, belki farkediyorsunuzdur. dişiler de dahil. özellikle genital bölge çevresi ve ağzınızda (özellikle üst dudak içlerinizde) ve meme ucu çevresinde pütür pütür minik noktalar görürseniz, onlar taa kendileridir. genital bölgedekiler içi yağ dolu ufak sivilceler gibi. büyüklük ve belirginlik kişiden kişiye değişiyor sanırım evet. zararsızlar.


şurdan bakalım , (bkz: fordyce noktası) (bkz: fordyce granülleri) (bkz: fordyce's spot)
kimileri de şöyle adlandırıyor (bkz: pearly penile papules) kısaca (bkz: ppp)
wiki'den bakalım , en.wikipedia.org

evet, bu noktalara sahip olup da çözümünü bulan, bulabilen ve arayan var mı? neler tavsiye eder ve önerirsiniz, dermatoloğa gitmeden herhangi bir tedaviyle azaltan, yok eden var mı bu noktaları? şimdiden, cevaplar için teşekkürler.

(bu arada bi dönem roaccutane muadili zoretanin kullaniminda yok olmuştu bunlar, sözlükte de bahsedilmiş)
(1) 

Latex ile cv oluşturmak ve windows'ta latex kullanımı

applebite #677543 
Merhaba. Latex konusunda bir bilgim yok. CV'yi latex ile hazırlamak istiyorum. Sormak istediğim, latex için gerekli programları kurduğumda bu programlar bana cv için hazırlanmış şablonlar mı sunuyor yoksa oturup benim mi hazırlamam gerekiyor bu şablonları kodlar vs. aracılığıyla? Eğer benim hazırlamam gerekiyorsa, hiç bilmeyen birisi işi çözebilir mi? Sanırım diğer seçenek de netten bulup indirdiğimiz şablonları düzenleyip kullanmak. O nasıl olur acaba?

Diğer konu ise, Windows'ta latex'i nasıl kullanmaya başlayacağım? Miktex'i indirecceğim anladığım kadarıyla ve bir de editör? kısaca ve sırayla anlatabilen olursa hoş olur.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Yüze hiç jilet sürmemiş olmak vs. Yüze jilet sürmüş olmak

applebite #579866 
Merhaba. Bugüne kadar hiç jilet - tıraş bıçağı kullanmışlığım yoktur. Sadece; Philips'in ıslak/kuru, 3 döner başlıklı makinasıyla tıraş oldum ve sinek kaydı/sinek kaydıya yakın tıraş olma imkanı buldum. Ya da ben öyle zannettim. (!)

Peki ben şimdi jilet kullanmak durumunda/zorunda kalsam, cildimin- sakalların tepkisi ne olur? Özellikle sakallar? Bir sertleşme, koyulaşma veya gürleşme gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Ya da zaten bu Philips'in kullandığım makinası jilet - tıraş bıçağı kullanılmış gibi bir etki mi yapıyor, ne dersiniz? Bir de şöyle sorayım. Makina kullanarak sinek kaydı olmaktan jilet kullanarak sinek kaydı olmaya geçiş yaptığımda göreceğim farklılıklar nelerdir?

Bu süreci yaşayanlar yahut işi bilenlerin görüşlerini merak ediyorum. Bana berberim imkanın varsa jilet- ustura vb. sürme yumuşak kalsın gibi bir şeyler de söylemişti taa kaç zaman önce, bilemedim şimdi.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Temporary internet files da çıkan bu virüs uyarısı ne anlama geliyor?

applebite #427596 
selamlar. dün kuzenler bir şeyler araştırırken abuk sabuk bir siteye girmişler ve uzaktan gördüm ki avira uyarı verdi ve siteyi açmadı, erişilemedi ama virüs uyarısı verdi. neyse, 1 saat sonra avira bir uyarı daha verdi herhangi bir siteye erişim de yokken ve baktım ki o siteden gelen uyarıyla aynı.

Konumu:
C:/Users/user/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary Internet Files/Low/Content.IE5/P2ULKNKK.ajs[2].js

Tespit: Js/BlacoleRef.W

bunun gibi 3 tane var karantinaya almışım falan. şimdi bu bilgisayara bulaştı mı engellendi mi ne oldu ben çözemedim. taramalarda bir daha çıkmadı bulunmadı böyle bir şey. combofixten de çıkmadı. nedir şimdi bu,konumu falan deyince çözemedim. internet gözatma geçmişinde mi kaldı tehlike, çöp dosyalarda hani? temizleyince gitti bilgisayara erişemedi mi noldu :) çok saçmasapan sorduysam kusura bakmayın artık :)
bu arada bilgisayar normal halinde şu anda bi sıkıntı görünmüyor yavaşlamadır şudur budur... ne yapmalıyım ya da bu temporary internet files da verilen uyarı ne anlama geliyor?
(1) 

bedavashop

applebite #404439 
var mı daha önce alışveriş yapan eden? nasıldır, güvenilir midir, var mı bir sıkıntı ne dersiniz?
(2) 

dslr yardım ve yönlendirme - canon vs pentax

applebite #398324 
herkese merhaba. yaptığım uzun araştırmalar neticesinde (abartıyorum), belli modelleri kafamda kurmuş bulunuyorum. canon 550d (veya canon 40d), pentax k-r, pentax k10d ve pentax k20d. modellerden bütçeyi az çok tahmin edebilmişsinizdir. ki zaten 40d, k10d, k20d gibi modeller ikinci el olarak alınmak durumunda. sıfırı, ikinci eli bir kenara, doğru tercih daha ön planda özellikle başlangıç için. dslr tcrübem daha önce olmadı. makinanın video özelliği olması şart değil benim için. modelleri biliyorum az çok nedir ne değildir ama özellikle işin içerisinde fazlaca olanlardan yahut bu modelleri karşılaştırmalı olarak test edebilmiş kişilerden bir şeyler duymak hoş olacaktır benim için.

kafa karışıklığımı biraz açmak gerekirse; pentax k10d gerçekten fazlaca övülmüş bir makina. raw çekimlerde özellikle. kısmen k20d de böyle. diğer taraftan, 550d kafamı kurcalıyor. başlangıç için daha mı tercih edilesi bilemiyorum. k10d vs 550d gibi bir durumum var şu an, sizler ne dersiniz?
(canon 40d gibi bir makinayı da göz ardı etmiyorum aslında)
(1) 

herhangi bir compact digital makina vs herhangi bir dslr

applebite #356096 
merhaba. avantaj-dezavantaj, manuel kullanım ve benzeri boyutlardan öte genel bir değerlendirme yapar isek dslr'ı yakalayabiliyor mu? yakalayabilen compactlar var mı, marka-model olarak?
(1) 

havale yapacağım en uygun seçeneği bulalım mı?

applebite #342487 
merhaba. araştırdım duyurularda ama bir kirlilik de hakim. kafam karıştı. şimdi elimizdekiler şunlar ve daha fazlası yok;

1 adet "yapı kredi" banka hesabı (internet bankacılığı,cep bankacılığı vs. kullanmadım. kullanılıyor mu bu hesapla onu da bilmiyorum)
havalenin yapılacağı 1 adet "akbank" hesap nosu, şube no, iban no gibi bilgiler

yatacak para 800 tl. sanırım 2 seçenek var. atm'den kartsız ve şubede elden yatırmak. ne yaparım. misal yapıkredi atmsinden o hesaba aktarsam ne kadar alırlar benden 800tl için? ya da herhangi bir akbank atmsinden yatırsam ne kadar? fark ediyor mu farklı bankaların atm'leri için? şubeden teslim işine ise hiç girmeyeyim değil mi? :)
diğer bir seçenek ise yapıkredi hesabıma parayı aktarıp oradan göndermek ama o da pek olmaz galiba? eft oluyor.

hangisini seçeyim? teşekkürler şimdiden.

eklemeyi unutmuşum; para elimde, hesabımda değil.
(3) 

msn messenger 7.5

applebite #262076 
merhaba. güvenilir bir 7.5 sürümünü nereden, nasıl bulur indiririm? baktıklarımın hiçbirisi güvenilir siteler değildi maalesef. gezginler.net, inndir'de falan da yok. gönderebilecek olana da kabulüm gerçi :)
(3) 

kot pantolonun (jean ohh yeahhh) az yıkanması mı makuldür?

applebite #236157 
merhaba. tabi biraz kişisel bir mevzudur lakin bu kotların az yıkanması mı tercih edilir genel olarak? hafif kirlenmişlik belki pantolona farklı bir hava katabilir, bu görsellik boyutu olsun. teknik boyutu da olabilir, o nedir bilmiyorum. her şeyin çok yıkananı gibi jeanler de daha hızlı yıpranıyor olsalar gerek. eğer bu "evet, çok sık yıkanmamalı." yargısı doğruysa avantaj ve dezavantajları nelerdir mesela? bu soruyu soruyorum çünkü ben böyle düşünerekten 4 aydır kot pantolon yıkamıyorum/yıkatmıyorum diyebiliyorum. 4 ayın her günü giyilmedi elbet ama az da giyilmedi tabi :) öyle yani, evet.
(1) 

fırın tepsisinde lazanya

applebite #206661 
borcam, tepsi falan yok mesela. n'olacak o durumda? fırın tepsisinde olur mu, yanlarının açık kalması sorun mu ki?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık