Merhaba. Bugün ufak bi kaza geçirdim, karşı tarafın yüzde yüz kusurlu olduğu. Tutanak tuttuk, fotoğraflar çekildi. Kasko ve sigortayı (ikisini de farklı kurumlardan yaptırdım, neyse önemsiz detay) danışmak için aradım. Bilgilendirme yaptılar fakat kasko karşı tarafın ehliyetini, kasko (veya poliçe) ve ruhsat fotolarını aldınız mi dedi, hayır dedim, almalısınız, sorun çıkabilir gibi şeyler dedi. İşlem yapılır ama bi noktaya (sanırım hasarsızlık indirimiyle ilgili bir şey olabilir emin değilim) yansiyabilir, oradaki durumu leyhimizde kullanamayabiliriz gibi bir şey dedi. Böyle bir şey var mi gerçekten, şart mi? Adam vermeyedebilir ne biliyim. Arayıp isteyeceğim de zaten tutanakta her türlü bilgi var kişiye dair. Anlamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.




 

kazadan sonra tutanak tutulup ehliyet, sigorta ve ruhsat fotoğraflarını almanız gerek. dosyanız açılınca bunları da ibraz edip hasarı karşı tarafın sigortasından karşılayacaksınız.

tutanak tuttuğunuza göre gönderir zaten. göndermesi de gerek zaten. arayıp isteyin sıcağı sıcağına.

brkylmz

Servise gidip dosya açtırırken karşının ehliyet ve trafik sigortasını istiyor servis. ayrıca, karşıdakinin ehliyetsiz biri olduğunu düşünün. bu durumda polis çağırmanız gerekirdi. Ya da tr sigortası olmadığını düşünün.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

Evet var, gerekiyor. Kasko poliçenize bakarsanız kaza durumunda istenen evraklar diye bir başlık görebilirsiniz.

drmuhendis
1

mobil görünümden çık