(7) 

Psikiyatrist mevzusu

uzun kulaklı yalnız tavşan #1183672 
Gecenlerde gittim. 30 dk lik bir seans yaptik. Kaygi teshisi koydu. Emzirdigim icin ya emzirmeyi tamamen birakacaksin ilac veremem ya da 6 saatlik bosluk ayarla ufak doz baslayalim dedi

Terapiyle halledemeyecegimi de bir guzel ekledi. Kabul etmezseniz bana basvurmaniza gerek yok diye de belirtti.

Simdi emzirmeyi birakamam ara da veremem. Daha once basindan bu tarz biseyler gecmis terapiyle halletmis arkadaslar varsa fikirlerini duymak isterim. Ya da onerebileceginiz bir dr ya da psikolog olursa acigim.

Illa ilac mi almak lazim?
(3) 

Organik salca

uzun kulaklı yalnız tavşan #1178391 
Onerebileceginiz bir marka var mi? Oglum icin ufaktan kullanmaya baslayacagim ama yorumlara bakinca cok kararsiz kaldim.
(3) 

Supriz icin fikirlerinizi alabilir miyim?

uzun kulaklı yalnız tavşan #1176438 
C.tesi oglumuzun ilk yas gunu. Hatun kisisi benim ve esime supriz hazirlamak istiyorum da klise bisey de olmasin. Gectigimiz sene hem bana hem oglumuza oyle emek verdi ki ( ki karsiligi odenmez) onun icin ozel bir sey yapayim dedim. Oglumuzla olan ( bazilari haberi olmadan cekilen uyurken, gezerken vs) fotolari bastirip bir baba&ogul albumu yapayim diyorum.

Cok mu klise? Album kullanmasam da ne yapsam? Bir yere mi yapistirsam? Ya da sadece baba ogul tek bir fotografi cerceve yaptirip ofise mi yollasam?

Farkli hediye seceneklerine de acigim. Ya da tamamen farkli konseptlere. Simdiden tesekkur ederim.
(4) 

Buzdolabi kolisi ihtiyaci

uzun kulaklı yalnız tavşan #1176161 
Nereden bulabilirim? Buyuk markalarin magazlarini gezdim ucretiyle de olsa veren yok. Oglanin d.gunu koliyi hatay hale getirip icine bir dolu top doldurucagim. Baska ne kullanabilirim?

Saolun tikler az gecikebilir
(5) 

Seker hamuru pasta

uzun kulaklı yalnız tavşan #1174928 
Seviyor musunuz? Oglanin dogum gunune bisey kalmadi arastirayim dedim. Neredeyse tum pastalar seker hamurlu. Iyi hos gorseli guzel de sevmiyorum. O dogum gunu heyecanini bulamiyorum.

Sizde durumlar nasil?
(3) 

Photoshop yardimi & matbaa

uzun kulaklı yalnız tavşan #1174616 
Arkadaslar oglum haftaya 1 yasinda olacak. Kendisi "bam bam" kilikli oldugu icin oyle bir afis hazirlayalim falan dedik. Boyle bir seyi nasil hazirlariz. Bunu basan tanidik bir yer var mi? Bir kac yere baktim ama fiyatlar cok ucuk.
(9) 

Aile ici huzursuzluk

uzun kulaklı yalnız tavşan #1168726 
Dun kiz kardesimin dogum gunuydu. Neyse ufak bir kutlama planladik. Kendisi israrla evine yemege davet etti. Acik acik saat 9.30 dan once gelemeyecegimizi( is durumu) soylememe ragmen ya ablaaaa ne olucak hadi israriyla kalktik gittik. (Annem,esim, oglum ve diger kiz kardesim). Eve bi gittik saat 21.20 civari sofra kuruldu hatta ben salata falan hazirladim. Beraber hallettik mevzu bi degil onemli de degil Sofraya bi gectik kocasi olacak "ilk insan" masaya zahmet edip gecmedi bile kardesim de oturdu ben salata yiyecegim siz gelmeden yedik dedi.

Hepimiz dumur olduk. Haliyle cok bozuldum. Esim aksam evde yiyelim dediginde x yemege davet etti ayip olur diye daha kapidan girmeden yola dusurdum adami da. Eee dedim hani yemeye cagirdin bizi niye siz yediniz gec oldu acikmistik dedi. Sanki cocuk 30 yasinda insan.

Dogum gunu diye ekstra huzursuzluk olsun istemedim. Simdi ne yapmali? Annem boaver bisey soyleme diyor ama ben cok kizginim. Annemi de anlayamiyorum o da ayri bir konu ya neyse.
(1) 

Pastanin uzerine ne yazsak

uzun kulaklı yalnız tavşan #1167679 
Son gunler oldukca sikintiliydi bilenler vardir. Simdi oglumuz icin ufak bir kutlama yapalim havamiz degissin dedik. Yakin dostlarimiz gelecek ama pastaya yazacak esprili bisey bulamadim.

Dis bugdayi yapiyoruz oglan dis cikardi da. Ne yazsak? Max.5 dk var
(3) 

Kucuk kara balik

uzun kulaklı yalnız tavşan #1167268 
Hangi yayinevinden alinmali?

Simdiden tesekkurler
(14) 

Esime epilepsi teshisi kondu

uzun kulaklı yalnız tavşan #1166433 
Bugun kesin olarak teshis aldi. Doktorumuz cok arada seyler soyledi. Mr iyi bu olumlu ama eeg de hem diken hem de kesin dalga varmis. Simdi nobetleri icin bir ilac deneyecekler. 15 gun sonra kontrolu var ama haliyle ikimizde cok kotuyuz. Muhtemelen bu yuzden isinden de olacak. Calistigi yere soylemezse hayati risk dogurur ki bunu saklamayi kesinlikle istemiyoruz.

Simdi bizi neler bekliyor? Yasi 36 boyle nobetleri olup duzelen tanidiginiz esiniz dostunuz var mi? Yoksa omur boyu ilac mi kullanacak? Etrafimizda hep ciddi sikintili insanlar var bir umit sizlerden guzel seyler duyarim belki.

Bir de adamin gozunun icine bakiyorum ha nobet geldi ha gelecek diye. Ben ne yapicam?
(4) 

Antalya tatil tarihleri

uzun kulaklı yalnız tavşan #1161183 
1. Agustos 3.hafta 21-27 gibi
2. Eylul Kurban bayrami ertesi 6-12 gibi

17 aylik kuzuyla kararsiz kaldik. Sicaklik, kalabalik vs.derken takvime bakip duruyoruz. Bolgeyi bilenler sizce mantikli olan hangisi?
(14) 

Bebeginize nasil yemek yediriyorsunuz?

uzun kulaklı yalnız tavşan #1152495 
9 aylik kuzum. Dr puturleri arttirin hatta eline parmak besinler verin yesin dedi. Tamam da korkuyorum. Cocuk her yemege oturdugunda evde bir gerilim ha boguldu ha takildi ha takilacak diye. Bir iki sefer ogurdu cikardi ama ya cikaramazsa. Ilk yardimi da ogretti dr manevrayi falan biliyorum ama yapamam. Mumkun degil o an panikle bisey yapamam kendimi taniyorum.

Sizlerde durum nasil? Kucuk kucuk onune koyunca oynayip atiyor illa buyuk parcalar istiyor benim ki. Ufaltip verme fikri ise yaramadi.

Anladiniz siz beni :(
(1) 

Kardiyolog tavsiyesi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1150576 
Esim icin iyi bir kardiyolog arayisi icindeyiz. Ist mumkunse Avrupa yakasi tavsiyelerinizi alabilir miyim?
(7) 

Tatil icin oneri

uzun kulaklı yalnız tavşan #1147251 
Guzel insanlar yeni yil gelmeden tatil arayisina girdik. Agustos ayinda 15 aylik bebegimizle keyifli vakit gecirebilecegimiz denizi temiz, fazla derin olmayan hatta mumkunse sig, kumsali taslik olmayan bir yer ariyoruz.

Hatta Marmaris X otele bakin, Bodrum Y otele bakin derseniz mukemmel olur.

Bir de Ege mi Akdeniz mi kararsiziz. Cikis noktamiz Istanbul ve kendi aracimizla seyahat edecegiz.
(18) 

Sehir eskiyasina denk geldik

uzun kulaklı yalnız tavşan #1146279 
Sinirlerim cok bozuk. Dun geceden beri kendime gelemedim. Arkadasin evindeydik neyse 23.30 gibi ciktik bizim arabanin yanina bir mobilya firmasinin kamyonu park etmis. Adam resmen sokakta ikinci sira parki olusturmus numara falan da birakmamis. Onumuz arkamiz solumuz tamamen dolu haliyle kalakaldik. Elimizde 8 aylik bebek hava soguk evimize taksi bulup gitmemiz ve arabayi ertesi gun almamiz neredeyse imkansiz. Saga sola soruyor esim neyse bi taniyan cikti. Bu arada polisi aradim he he ilgilenicez dedi ki bi sure sonra kavga cikti yine de gelmediler yaklasik 45 dk bekledik. Bu arada esim sileceklerini kaldirip aynalarini kapatti. Kirma dokme falan yok.

Herif bi geldi sallana sallana. Laf dalasi basladi. Tabi cok sinirliyiz esim niye numara birakmiyorsunuz diye insan gibi sordu. Mecbur muyum gerizekali diye cevap alinca ipler gerildi. Etraftan araya girenler oldu. Adam tekin degil simdi cikarip silahi bicagi sizi yaralayacak goruntusu var zaten. Elimde 8 aylik cocuk abla sen cekil onlar yenissin diyen baska bir mal. Adam hala banane ben zaten gec geldim erken cikicam gece sizin cikacaginizi nereden bileyim yazsaydin arabanin uzerine die uste cikmaya calisti uzerimize yurudu. Ellerim titredi gozum karardi. Aklimdan gecenleri tahmin ediyorsunuzdur.

Esim kavga gurultu etmeyen bir adam onu bile cileden cikartti ya. Polise darp edecek saldiriyor diyorum rapor alin sikayetci olun geliriz biz kafasinda. Plakayi verdim ilgilenmediler bile. Bu herif ayni itlige devam edecek belli ki. Hastasi olan acili olan bunu mu bekleyecek. Ha konusulmuyorda saldirdi resmen pislik.

Yapabilecegimiz bir sey var mi? Allahindan mi bulsun diyecegiz? Arabanin fotografi plakasi bizim arabaya gore durusu falan var

Bu arada lokasyon ist/bahcelievler. Sirketi aradik ama ordan bisey cikmaz.
(2) 

El blenderi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1145834 
Anne icin kolay kullanimi olan bir oneriniz var mi? Maksat corbayi ezsin ufak tefek isler yapsin falan.
(3) 

Cocuk dr

uzun kulaklı yalnız tavşan #1144975 
Avrupa yakasinda tavsiye edebileceginiz biri var mi? Durum bir miktar acil.
(3) 

Petshoplarda hayvan satisi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1144119 
Yasaklanmadi mi? Oyle bir tasari olduguna eminim ama gecti mi acaba? Bu durum nereye sikayet edilebilir?
(33) 

Esimin annesinden haz etmemem

uzun kulaklı yalnız tavşan #1142681 
Onceden de bayilmazdim da dogum sonrasi iyice ipler koptu. Yuz yil yasasam ve hic gorusmesem aramam. Huysuz, huzursuz, karsisindakini mutsuz etme felsefesiyle yasayan bir kadin. Eskiden esim icin susuyordum artik onu da yapamiyorum. Esim bizi neredeyse hic bir araya getirmiyor tovbe etti dogumdan sonra bize yerlestiler resmen kiyamet donemleriydi. Hala nasil bosanmadik o surecte bilemiyoruz. Yaptigi tahribati duzeltmek aylarimizi aldi.

Lohusaligimda kadin benden cok lohusaydi. Surekli bebegi elimden alip kacirmalar. Tam cocuk emerken yeter ben sevicem ver demeler. Evine git deriz gitmeyecegim diye aglamalar. Gece uyurken cocuk agliyor diye odamiza dalmalar. Neymis biz uyanamazsak aglar dururmus!!! O zaman kapiyi tiklat, icerden telefon ac falan ama yok illa gorecek. Gelip yatak odamizda biz gece cocugu oylarken (saat 3-5 falan) yanimizda oturmalar. Cocuk sallamaya karsi olmama ve defalarca uyarmama ya da oglu tarafindan uyarilmasina ragmen bunu gizli gizli yapmaya calisip yakalaninca da hevesim var ama benim diye cocuk gibi aglamalar. Hamilelik boyunca etin hic bir turunu yiyemeyip tiksinmeme ve bunun lohusalikta da devam etmesine ragmen ama benim canim istedi deyip pisirmeler. Cunku kendisi lohusa ya evi yok ya illa bende yasayacak. Surekli ogluna baban olunce ben ne yapicam diye aglamalar ( baba hasta falan degil ama surekli konu bu) anlasmasi var zannimca sonra olurum diye.

Misafirlige gelen arkadasimlarimi istememeler ama kendi akrabasi gelicek oldugunda bana sormadan birak soylemeyi burasi bu kizin evi kibarca haber vereyim bari demeden davet etmeler. Her Allahin gunu senin sutun yok bilmemkimin gelini bir sikiyordu gogsunu taaaa karsi duvara fiskiriyordu muhabbeti. Benim ilk cocugum olmasi mal gibi sutum az herhalde diye inanmam. Ya da her dakika ayni seyi soyledigi icin caresizce arayislara girmem. Bebegin kilo alimi, gelisimi herseyi yerinde olmasina ragmen bugun bile gogsumu sikip sutum var mi diye kontrol etmem ki cocuk 8 aylik oldu. Daha neler neler

Ben bu kadini affedemeyecegim. Yazarken bile bir kez daha nefret ettim. Esim haliyle uzuluyor ama annesinin kabahatletinin de farkinda bana goruselim baskisini hic yapmiyor. Yine de istemiyorum arkadas cocuguma dokunsun istemiyorum. Evime gelsin istemiyorum. Zaten biz ona neredeyse hic gitmiyoruz suan baska bir sehirde. 3-4 saatlik mesafede ama gitmiyoruz huzursuzluk cikartiyor diye. Bende sutten cikma ak kasik degilim. Laf soyluyorum tersliyorum ama elimde degil.

Ben ne yapicam. Bir gun yine gelecek bulacak beni. Yine uzerime cokecek. Cok mu takiyoeum kafaya sizce? Siz olsaniz nasil davranirdiniz?

P.s: bugun iyice icimi doktum valla saolun duyuru ailesi.
(26) 

Aileler bize küstü

uzun kulaklı yalnız tavşan #1142636 
Aslinda oyle cokta umrumuzda degil. Malum bizim oglanin sunnet mevzusu vardi. Daha once burada epey konusmustuk. Neyse biz onu dun hallettik. Anne baba olarak kimseye haber verme geregi de duymadik. Daha oncesinde bunun anane ve babane yaninda konusu acilmisti bahsetmistik yani. Dun islem bitti annem aradi hastanedeyiz sunnet ettirdik dedim. Aman bi trip bi trip daha kucukte soyle boyle de. ( bu kisi anane oluyor) baban uzuldu almadiniz onu diye dedi. Babam bu arada arayip gecmis olsun bile demedi de babam sakin adamdir kesin annem doldurmustur onu. Yoksa takmaz boyle seylere.

Tabi bir de babane cephesi var. O resmen kahroldu aglamalar sizlamalar. Yok efendim sunnetlik giydiricektik yok soyle mevlut yapardik boyle eglence yapardik. Kendini bilse ne olacak. Hatta parcayi alsaydiniz kivanina getirecek kadar manyak.Iyice sinir etti bizi. Efendim gelir kalirmis burda vs vs. Suan baska bir sehirde sirf keyfinden yasiyor. Burada da evi olmasina ragmen dogumdan sonra 2 ay bizimle yasamis ve resmen bizi bosanma esigine getirmis bir kadin.

Bizim hic oyle dugun, mevlut, sunnet kiyafeti umrumuzda degil. Anne baba olarak aman oglumuz erkek oldu goster bakalim pipini insanlari hic degiliz. Hatta uyuz oluruz ikimizde. Zaten cocuga da bunlari yansitmamak, sirf pipisi var ve bu kesildi diye hediyelere bogmamak ( babane anane yapabilir cunku) icin sessiz sedasiz erkenden hallettik. ( 8 aylik kuzu).

Simdi telefonlarina cevap vermiyoruz cunku sitem edip konusup konusup kapatiyorlar. Sabah acma gafletine dustuk sizinle konusmuyoruz cocugu sorucaz ondan aradik dediler. Dedim kendisi konusabildiginde size donus yapar kapattim. Bende pislik olabilirim tabi.

Anne baba olarak bizim yaptigimiz ayip mi onlarin iddiasi bu cunku? Karari maaile mi vermeliydik? Biz boyle istiyoruz demek yeter degil mi? Hazir kusmuslerken kacip kendimizi kurtarsak mi?
(5) 

Anneler & Babalar bir bakin ( yemek icerir)

uzun kulaklı yalnız tavşan #1138560 
Bizim tosun 7.5 aylik oldu ek gida falan derken sebze ve et turlerine bir turlu alistiramadim. Tadimlik yaptim olmadi blw denedim cixxx istemedi. Tavuk kokusunu alinca oguruyor. Kiymayi pisirdim corbada falan tel suzgecten gecirdim ( blender kullanmiyorum taneli gidalara alissin diye) yine anladi yine yemedi. Sizin de boyle zamanlariniz oldu mu? Nasil cozdunuz?
(1) 

Annemin kuzusu

uzun kulaklı yalnız tavşan #1137988 
Gencler annemin kedisinin karni ekteki gibi olmus. Kasiniyormus zaten dr ilac vermis proteini azaltmis ama birden kotulesti yavrucuk. Fikri olan var mi? Dr a goturucez ama acil bir durum mu sizce?
(3) 

Kemal Tancada calisan

uzun kulaklı yalnız tavşan #1137077 
Var mi? Kardesime bir ayakkabi begendim ama beni asiyor acaba indirim falan hakki var mi diye soracaktim?
(6) 

Muhallebi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1134703 
Bugun yavrunun 7.ay kontrolu vardi. Dr israrla muhallebi baslamami soyledi. Iste keci sutuyle ve organik pirinc -irmik kullanarak yaparsam cok faydaliymis. Zaten benim yavru azicik azman( anne sutu ve tadimlik gida disinda bisey almadi).

Simdi 1) muhallebi bu oglani iyice sisirmez mi? Obez olmasin.
2) gercekten yararli mi? Anne gozuyle soruyorum tabi. Drun elbet bi bildigi var.
3) denediginiz tarif var mi?
(6) 

Okuz olan ben miyim?

uzun kulaklı yalnız tavşan #1130265 
On bilgi:

Parmagim atelde. El sis oynamiyor. Annem hem bana hem 6.5 aylik ogluma bakiyor. (kendisi de yurume sikintisi cekiyor) yani benim ayaklar annemin ellerle birlesince ancak 1 kisi oluyoruz. Esim gececi bu hafta. Adamcagiz gunduz uyumak disinda ev alisverisi, bebekle ilgilenme vs. herseyi yapiyor. Haliyle cok yorgun kiyamiyorum.

Olay:

Babam bugun gelmek istedi. Esimde ayip olmasin diye ben alayim seni baba muhabbeti yapti. Annem de bi guzel destek oldu. Babam gelirken 2 vesait kullanacak eee alsin kizim ne olacak falan dedi. Neyse yine tamam dedik. Kiz kardesim var essek kadar (26) o aradi abla eee ben gelicektim ( benim isim icin hastanede bu arada) madem x abi geliyor beni de alsin diye. Bende madem sen eve yakinsin babamla sen gel x dinlensin dedim. Annem bozuldu, kardesim bozuldu babam gelirim kizim ne olacak dedi sallamadi bile.

Kadinlar mi degisik anlamadim ki. Annem adam sana geliyor o kadar alisveris yapmis, tasimasi falan niye yorulsun araba varken diyor. Eee x de uyumadi bak 7 de gidecek diyorum bi kerelik bisey muhabbeti yapiyor. Hatta surat asiyor. Kendileri gelsin diyorum duymamazliktan geliyor. Babam tek olsa yine tamam da kardesim bayagi ayagina araba bekliyor. Uyuz oldum

Sonuc:

Esim uykusuz, yorgun haliyle babamla kardesimi almaya gitti. Sinir oldum ya. ( babamla yarin gorusecektik bu arada annemi eve birakirken).

Okuz olan ben miyim?
Hata kimde?
(6) 

Parmagim catladi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1129410 
Ya dustum oyle malak gibi uzandim caddeye. Beylikduzu tarafinda olaniniz varsa aksam uzeri iste o ucan mal benim. Neyse serce parmak catlak. Dr aleminyum atelle sardi. Bu ise yaramazsa mallet finger diye bisey varmis ondan bahsetti.

Yarin tekrar gorecek. Bileniniz,edeniniz ya da kullananiniz var mi?

Emziriyorum ilacta bir iki bisey kullanabiliyorum. Cok aciyor vicdansiz.
(2) 

Bebek icin goz dr

uzun kulaklı yalnız tavşan #1129206 
Tavsiyeniz var mi? Gozde hafif miktarda kayma var + anne ve baba gozluklu. Henuz 6.5 aylik yol yakinken baktiralim diyoruz.

Istanbuldayiz. Yaka onemli degil.
(5) 

Yogurt yapma makinesi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1128680 
Kullanan var mi? Marka model tavsiyeniz olur mu? Bebegime yogurt yapayim diyorum da 1 sefer tuttursam 3 sefer tutmuyor. Evde ayran icmekten yorulduk :) Firin falan da denedim yine ayni.
(5) 

Kendimden bıktım

uzun kulaklı yalnız tavşan #1128095 
Takintilarimdan biktim. Dusunmekten biktim. Iyi bir psikolog bulamamaktan biktim. Buldugum tedavilere direnmekten biktim. Isten gucten zaten bikmistim simdi evde oturmaktan biktim. 6 aylik bebegim disinda guzel olan birsey yok sanki. Esimin anlayisina karsi hoykurmekten biktim. Annemi uzmekten kirmaktan biktim.

Surekli oglumu izleyip aman bir sikinti mi var demekten biktim. Dusunmeden, hesapsiz, kitapsiz mutlu olmak istiyorum ben. Ne zaman oh desem hep bir seyler cikmasindan biktim.

Hayat hep mi boyle?
(8) 

Anne sutunden yogurt

uzun kulaklı yalnız tavşan #1127389 
Yapaniniz var mi? Varsa tarif eder misiniz? Kivami biraz sulu oluyormus sanirim ama nasil yapacagimi bilemedim. Bir de tatmak cok tuhaf geliyor kendi sutumu icmek. Cocuga yediricem tedirginim.
(15) 

Bebeklere verilecek suyu kaynatmak & kaynatmamak

uzun kulaklı yalnız tavşan #1126022 
Yonteminiz ne? Iki dr ayri gorus bildirdi. Bu isin oluru ne?
(30) 

Sunnet mevzusu

uzun kulaklı yalnız tavşan #1125434 
Ya oglan 6 aylik oldu baba tutturdu hadi sunnet diye. Oyle dugun dernek, mevlut, pilav falan islerine hic girmiyorum zaten de ( nefret ediyorum demeli miyim) gercekten gerekli mi sunnet? Okudugum kaynaklardan yorumlarsam aslinda cokta lazim degil gibi. Simdi yarin obur gun yavru cikipta anne niye kestirdin ya da kestirtmedin demesin bana.

Sizler ne yaptiniz?

Not: Aile musluman hani yorum icin gerekliyse de cocuk buyuk ihtimal burada yasayacak.
(9) 

Bebeginize hangi marka su veriyorsunuz?

uzun kulaklı yalnız tavşan #1125356 
Sb.
(4) 

Oglum ek gidaya basliyor- Allahini seven uzerime sakinlestirici atsin

uzun kulaklı yalnız tavşan #1125058 
Gozlerim dolu dolu oluyor bugun. Dogumhanede sesini duydugum ilk andan bu yana 6 ay 2 gun gecmis. Sipanin gozleri dunyaya kapaliydi ancak hafif hafif aralaniyordu simdi ise fildir fildir. Zaman ne hizli gecmis. Yanimda uyuyor simdi. Ah ne basinizi agrittim hamileyken soyle oldu ne olacak boyle oldu ne olacak diye. O gun ya dogacak buyuyecek baska seylerle kafamizi utuleyeceksini kibarca anlatan arkadaslar ne kadar hakliymis.

Bugun de ek gidaya basliyoruz. 3-5 kilo sutu heba edip yogurt yapmayi basardiktan sonra sizinle de paylasmak istedim. Iyi ki guzel dilekleriniz vardi, iyi ki varsiniz duyuru ailesi.


Soru nerede diyenlere gelsin ( iste panik burada basliyor)

Ayyy bu cocuga baska ne yediricem ben? Doktorumuz bir liste verdi ama kafam karisti. Simdi aksam ustu tattirma seklinde yogurt vericem ya meyve vermiyor muyum bugun? Sebze? 3 gun kurali hemen basliyor mu? Ayyy bu sipa buyudu degil mi :)

Seviyorum sizi
(3) 

Ohal sonrasi heyet raporu

uzun kulaklı yalnız tavşan #1124645 
Alabileniniz oldu mu? Olduysa nereden ve nasil aldiniz? Hadi heyet degil normal rapor oldu o da olumlu.
(2) 

Sozlukten temass 'a ulasim

uzun kulaklı yalnız tavşan #1123750 
Bir arkadas mesaj atabilir mi acaba?
(4) 

Dogum sonrasi ilk kez regl

uzun kulaklı yalnız tavşan #1115256 
Oldum. 5 aylik kuzum evde o dislerinden agliyor ben pms den :(. Esim karsimizda ikimize birden guluyor. Adamda hal kalmadi ona kos bana kos.

Cok uzuldum ya sanki sonsuza kadar emzirebilecekmisim ve o surede regl olmayacakmisim gibi geliyordu. Tum hormonlarim helak oldu. Aglamaktan duramiyorum.

Gecer mi ki?
(2) 

Dis kasiyici

uzun kulaklı yalnız tavşan #1114996 
5 aylik oglum icin dis kasiyici arayisindayim. Elimde bir tane var ama yeterli degil sanirim cunku yavru kasinmaktan perisan oldu. Eczaneye gittim 40 cesit var iyi kotu bilemedim. Bazilari sogutup kullaniliyor, bazilari dogrudan kafam iyice karisti.

Ne yapsak dis cikarana kadar bu kuzuyu rahatlatsak yoksa uyumadigimiz gece sayisi 2 hanelerden 3 hanelere gecis yapacak.
(2) 

Sarimsagin gazi nasil alinir?

uzun kulaklı yalnız tavşan #1114605 
Canim soyle yogurtlu sarimsakli bir makarna cekti fakat emzirdigim icin cig sarimsak sikintili. Sarimsagi haslasam hem gazi cikar hem de ayni tadi verir mi?

Onerilere acigim. Canini cektirdigim olduysa affola.
(5) 

Pasaportu vermeyen sirket-taciz vs

uzun kulaklı yalnız tavşan #1111836 
6 sene evvel taciz yuzunden oldukca olayli ayrildigim sirketten maalesef pasaportumu alamadim. Almak icin gitsem cok daha buyuk olaylar olacakti. Isin kotusu bu pislik ailemin falan tanidigi biri. Olayi sadece annem biliyor ama kadincagiz bisey yapabilecek gucte degil he telefonda bildigi soyleyip rezil etti ayri da adam utanmaz.

Bugunde kardesiyle haber yollamis pasaportunu istiyorsa gelsin alsin diye. O zamanlar sirkete ait bir laptop vardi bende fakat calismiyordu kendi de biliyor onu da getirsin demis. Evli barkli insanim esime o zamanlar sevgiliydik yuzeysel olarak bahsetmistim simdi anlatirsam cok buyuk olay olur adami mahveder.

Ne yapacagimi bilemedim. Bir yandan tek gidip benzeteyim diyorum ama 5 aylik bebegim var ortadan bir kac saat kaybolmam mumkun degil. Diger yandan kardesiyle yazismalarimizi polise vereyim sikayetci olayim diyorum. Pasaportu iptal ettirsem yenisini mi cikarsam? Bu zamana kadar niye iptal ettirmedigimi de bilemiyorum. Ya da annesini falan arayip herseyi anlatip rezil mi etsem?

Cok bunaldim sabahtan beri pislik ya midemi bulandiriyor aklima geldikce. Ne bicim travmaymis Allah belasini versin
(3) 

Bana ne oldu?

uzun kulaklı yalnız tavşan #1111240 
Acik havadaydik sapka falan korumaliydim yani once basim agrimaya basladi sonra goz kararmasi ardindan bir mide bulantisi gozumun onunde ucusan beyaz kelebeklerle beraber karanliga dustum. Gozumu actim kolumda serum hastanedeyim.

Serum bitti kalktim tekrar karanlik. 3-5 sefer ayni sey yasandi. Bu arada tansiyon 11/8 seker 96. (Tip II diyabetim var).

Rutin kan testleri yapildi biraz kansizlik disinda baska sikinti yok. Gebelik bakildi o da negatif. Kucuk bir ilcedeydik o yuzden baska test yapilamadi. Bugun hala sallaniyorum. Basim da agriyor.

Yarin doktor randevum var ama bana ne olmus olabilir?

4.5 aylik bebegim var emziriyorum hani yorgunluk falan mi ki?
(1) 

Sozlukten cassey jones'a ulasim

uzun kulaklı yalnız tavşan #1110703 
Rica etsem biri kendisine ulasmak istedigimi mesaj atabilir mi?
(3) 

Sile & Agva dolaylari

uzun kulaklı yalnız tavşan #1110671 
Yarin 4.5 aylik bebeyle gidelim diyoruz. Var mi sunu yapin, surayi gorun, surada yemek yerseniz sukela olur dedikleriniz?
(7) 

Mama sandalyesi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1108936 
Azicik topis olan oglum icin mama sandalyesi arayisindayim. Sagda solda sandalyeden dusup yaralanan bebekleri gordukce en iyisi kullananlara danismak dedim.

Guvenlik on planda fiyat ikinci. Kullanip memnun oldugunuz urunler hakkinda fikirlere talibim. Ne secmeli? Nasil secmeli? Bebe hep bunda mi yemeli?

Ufaklik uyanirsa tikler sabaha kalabilir.
(7) 

Araba kullanamiyorum

uzun kulaklı yalnız tavşan #1108687 
Kafayi yedim yahu. 4 senedir arabanin uzerinden inmeyen ben arabayi degistirince mala bagladim. Yeni arabayi yerinden kaldiramiyorum. Resmen esimle dur kalk calisiyoruz. Nefret ettim niye boyle oldu ki? Direksiyona gecme hevesim kalmadi. Bu neyin kafasi?

Hani yardimi dokunacaksa iki aracta manuel. Aktif kullanim soz konusu ( her gun ise gitmek, dolanmak falan filan). Ilki punto ikincisi auris.
(12) 

Sucuda calisan kucuk cocuk hk.

uzun kulaklı yalnız tavşan #1107013 
Sabah su siparisi vereyim dedim normalde aldigim bi yer degil. Neyse suyu getiren cocuk en fazla 12-13 yasinda ve motor kullaniyor. Yasini, oturdugu yeri falan sordum ama cevap alamadim.

Cok uzuldum cok sinirlendim. Bu konuyla ilgili ne yapilabilir. Bir de kurumsal bayilikleri olan bir firma bu. Ana bayiye sikayet mi etsem?
(6) 

Bebek& Ciglik& Imdattttt

uzun kulaklı yalnız tavşan #1104661 
Dostlar yine bir bebek sorusuyla karsinizdayim. 4 aylik oglum son bir kac gundhr cok yogun sekilde ciglik atmaya basladi. Alti temiz, karni tok, agrisi sizisi atesi yok anlamiyorum anlamlandiramiyorum. Tamam cani sikiliyor oynamadigim oyun soylemedigim sarki kalmadi. Sokaga da cikartiyorum bol bol ama o istedigi o an oldun istiyor bende bunu kirmayi amacliyorum.

1. Ciglik atmasi gecici bisey midir? Yoksa yavrum isyankar ergen modunda mi kalacak?

2. Diyelim ki sokaga cikmak icin ciglik atiyor ben cikarmiyorum o an sonra daha fazla ciglik (muhtemelen edimsel kosullanma) yine ilgisini dagitmaya calisiyorum. O sakinlestikten sonra ( oyun olur, sarki olur, uyku olur) disari cikariyorum. Dogru bir hamle mi?

3. Annem aglatma yazik cocuga deyip duruyor ben yanlis mi yapiyorum beceremiyor muyum bu isi?

4.Cocuk psikiyatrisine falan mi gitsek?

Hadi koalam buyuse de sizde kurtulsaniz:)
(9) 

Bebekler icin demir damlasi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1103972 
4 aylik bebegime dr hn.bu ay demir damlasi basladi. Hatta 5 damla verilmesi gerektigini ama bunu 2 gun 2 damla 2 gun 3 damla seklinde arttirarak vermemi soyledi. Bugun asm'ye gittigimde 8 damla icireceksin diye cikisti ebe.

1. Ben yanlis anlamis olamam tekrar dr u aradim 5 damla dedi bunun olcusu kiloyla mi orantili? ( yavru 7.5 kilo)

2. Bebege herhangi bir test yapilmadi. Damlaya ihtiyaci olduguna neye gore karar veriliyor?( anne sutuyle besleniyor)

3. Ilac vermeyi hic istemiyorum -elbette bir bildikleri var da- iste o acigi kendim tuketip emzirerek halledemez miyim?

Son sorunun sacmaliginin farkindayim ama bir umut :)
(14) 

Anneme cok kirildim

uzun kulaklı yalnız tavşan #1102587 
En basindan soyleyeyim icimi dokmek icin yaziyorum. Oldukca uzun olabilir. Hatta duyuru bir sure sonra kendini imha edebilir.

Annem yillardir hasta ciddi anlamda yurume sikintisi cekiyor. Yillardir dedigim 17-18 sene az buz degil hani. Defalarca gecirilen ameliyatlar sonunda ancak kendine bir yemek yapacak, tuvalet ihtiyacini giderecek,Allah korusun bir kaza bela aninda evden disari cikabilecek kadar hareket edebilecek hale geldi. Bu surecte 3 kiz kardes elimizden geleni yaptik ama annem hep ortanca kardesimize biraz daha bagliydi. Onceleri bunun benim uydurmam oldugunu dusunsemde yaptigi, soyledigi bazi seyler iyice ikna olmama sebep oldu. Bu arada ergen degilim 32 yasinda is guc sahibi bir kadinim yani sadece kardesler arasi kiskanclik falan degil bence.

Asil beni uzen bardagi tasiran son olay biraz once oldu. Esim maalesef cok yogun calismak zorunda son bir haftadir eve ancak bir kac saatligine ugrayabiliyor ( asker- polis falan degil) tabi boyle olunca evin tum sorumlulugu benim uzerimde. Tabi 4 aylik bebegimizinde. Daha once yazdigim duyurularda denk gelen vardir. Yavru surekli gezmek isteyen tan bir kucak bebesi. Hafiften de tombik olunca bir sure sonra sokakta dolasmak cok zor. Zaten evde kucaktan hic inmiyor diyebilirim. Iste burada esimin destegi cok buyuk hatta esim dunyanin en sorumluluk sahibi adami diyebilirim. Bunlari anlatiyorum ki anneni ne yapacaksin esin yardim etsin demeyin adam 1 ay daha bu tempoda calisacak yani tukendi tukeniyor. Iste son 3 gundur annem bendeydi tamam cok fazla dolasamiyor falan ama bebekle ilgileniyordu dahasi ben evde yalnizliktan o kadar bunalmisim ki bana destek nefes oluyordu. Esim bu gece eve donecek diye kendi evine gitmek istedi. Yok iste siz yalniz kalin, benimle rahat edemez cocuk dinlensin falan filan. ( bu arada en erken gece 2 de gelecek adam ve sabah 8 de tekrar mesaisi var- nobetci calisacak evden). Annemin bunu bahane ettigini dusunuyorum. Daha once de bende kaldiginda defalarca evi merak ettigini, kedilerini ozledigini falan filan soylemisti. Neyse bugun cocugun asisi da vardi. Zaten tek basimayim tedirginim kal dedim. Yarin kardesin gelecek temizlik yapicak dedi. Eee dedim o yapsin sen dur yanimda 15 gundur gormuyorum ozledim onu dedi. Cok gucume gitti cok kirildim. Ona bu kadar ihtiyacim varken, bebek gibi bakiyorken annem kardesini ozledim gideyim dedi.

Ben mi cok abartiyorum. Kendimi enayi gibi hissediyorum. O benim ona verdigim degeri verse yanimda olurdu. Zaten sinirlerim bozuk bir de her seferinde boylde davranmasi canimi cok sikiyor. Burada bile gunde 10 kez kardesimle konusuyor. Sacma sapan bir kiskanclik mi yapiyorum zaten zor gunler onun alinganligi mi bilemedim ama cok uzgunum. Bunu da soyledim agladi giderken daha cok uzuldum.

Ne yapacagimi da bilemiyorum. Bir daha yardim istememek en dogrusu sanirim. Sadece icimi dokmek istedim.
(16) 

Bebegimi sakinlestiremiyorum

uzun kulaklı yalnız tavşan #1099259 
3.5 aylik oglumu son 1 haftadir sakinlestirmekte cok zorlaniyorum. Sabah mutlu uyanan bebek altini degistirdikten sonra cildiriyor resmen. Surekli agliyor, hep huzursuz, mutsuz gorunuyor. Haliyle cok uzuluyorum. Denemedigim oyun kalmadi hic bana misin demiyor. Onceleri kucakta camdan bakardik sakinlesirdi simdi surekli sokakta olmak ve farkli yerler gormek istiyor. Hop disari cikiyoruz sakinlesiyor ama eve donunce durum ayni 24 saat kucakta gezdiremem ki :( Evde oyalamam lazim ne yapayim tecrubeli arkadaslar bir destek olun. He bir de sagda solda aglayan bir anne ogul gorurseniz o biziz.

Bu arada doktora da goturduk fiziksel bir sikinti bulamadi. Ruhu daraldi oglanin sanirim :((((

mobil görünümden çık