Bizim tosun 7.5 aylik oldu ek gida falan derken sebze ve et turlerine bir turlu alistiramadim. Tadimlik yaptim olmadi blw denedim cixxx istemedi. Tavuk kokusunu alinca oguruyor. Kiymayi pisirdim corbada falan tel suzgecten gecirdim ( blender kullanmiyorum taneli gidalara alissin diye) yine anladi yine yemedi. Sizin de boyle zamanlariniz oldu mu? Nasil cozdunuz?




 

1 yaşından sonra yaşadım. sevdiği çorbaya katıyorum eti. sebze, bakliyat zaten seviyor ama kıymayı kesinlikle yemiyor. iyi pişmiş eti daha kolay yiyor. bazen çorbasına katıyorum, bazen komple püre haline getiriyorum blenderda. katı gıdalara alışmayı da ekmek, meyve falan şeklinde yapıyorum. bi de patates havuç oldu mu gayet çiğneyerek yiyor köftehor.

şu aşamada hedefim tadını alması, ve az da olsa yemesi

la noix

Ben kuzu kol alıp sebzelerle(patates,kabak,havuç,patlıcan vs.) düdüklüde haşlıyorum.kuzu eti hem yumuşak oluyor hem de bizim ufaklık bayıla bayıla yiyor. kendimiz de yiyoruz aynı yemekten. Bebeğiniz etinden yine de yemezse sebzesini püre yapabilirsiniz. Ya da yemeğin suyuna pirinç,irmik,yulaf vs. salıp yoğurtla terbiyeleyip güzel bir çorba da yapabilirsiniz. Böylece etin ve sebzenin vitamininden suyunu yiyerek faydalanır.

cukkalambo

cukkalambo +1 kuzuyu daha rahat yiyor

la noix

dişler olmadan zor çiğnenenlere tepki normal. haşlayıp suyu ile çeşitli aksiyonlar (muhallebi vb.) yapabilirsin. dişleri çıkınca kıkırdak bile yer. şu ara çok üstüne gidip tepki oluşturmamak sonra çok işe yarıyor.

babilbaligi

@babil damagiyla da cigneyebilir. Bizim oglanin ilk disi 10 aylik cikti, ondan once de elma bile yiyodu

la noix
1

mobil görünümden çık