(3) 

ketojenik diyet yapanlar

baldur2 #1272086 
nasil yemek yapiyorsunuz? aslinda cok siki sikiya bagli bir ketojenik degil de mesela bir baligi, bir tavuk gogsunu veya eti hangi yontemle pisiriyorsunuz? yani saglikli kismindan cok az fedakarlik yapip biraz daha lezzetli olsa benim icin sorun olmaz diye dusunuyorum. ayni sekilde sebze yemeklerini genel anlamda nasil yapiyorsunuz? tipik turk mutfagindaki gibi cok mu pisiriyorsunuz yoksa buharda falan mi pisiriyorsunuz?
(2) 

intermittent fasting ile ilgili sorularim

baldur2 #1271187 
selam arkadaslar,
ozellikle 16-8 yapanlara soruyorum ama diger sekillerde uygulayanlar da cevaplabailir.
1- ne asla yemiyorsunuz? ne yiyorsunuz genelde?
2- tavuk, et, balik pisirme yontemleriniz nelerdir? hazir sos vs kullaniyor musunuz? ketcap vs kullaniyor musunuz yerken? kendi sosunuz kendiniz mi hazirliyorsunuz yoksa?
3- kac ogun yiyorsunuz iki mi uc mu?
4- hacimlenme agirlikli spor yapanlar ekstra protein ihtiyacinizi nasil karsiliyorsunuz? protein tozu?
(4) 

intermittent fasting ile ilgili sorularim

baldur2 #1270106 
selam arkadaslar,
1- her gun 12-8 arasi degil de bazi gunler 1-9 gibi yapsam sorun olur mu?
2- bir yandan da stronglifts yapiyorum. o yuzden sabah protein tozu ve yatmadan gene protein tozu kullansam olur mu?
3- yemek yemeyecegim zamanlar cay kahve su ve sut mu icebilirim genel olarak?
4- 12-8 arasi 2 ogun mu yiyorum yoksa 3 ogun mu?
5- karbonhidrati sifirlayacak miyim yoksa sadece spora gittigim gunler mi bir tabak pilav ya da makarna seklinde yesem?
(1) 

stronglifts yaparken

baldur2 #1269221 
intermittent fasting yapilabilir mi yoksa ikisi ayni anda yurumez mi? neden derseniz boy 1,88 ama su anda kilom 92. tamam kas olarak da kilo aliyorum ama acaba dirty bulking mi oluyor? strongliftsi 4 aydir yapiyorum baslamadan once 88 kiloydum.
(2) 

Tavuk gogsu

baldur2 #1263213 
Gece buzluktan cikarilan ve disari konan tavuk gogsu ne zaman kotu olur? Atiyorum gunduz saat 5-6 gibi pisirilip yenebilir mi yoksa cok mu gec olmustur?
(4) 

Interrail kaca patlar

baldur2 #1260107 
Vize-
21 gunluk sinirsiz interrail bileti
Ve gidis donus ucak sabit desek
Bu ucu ne kadar tutar?

Bunun haricinde 17-18 gun gezmek istiyoruz aslinda
Toplam ortalama maliyet ne kadar olur??
(2) 

fenerbahce kombinesi almak

baldur2 #1259566 
arkadaslar ben simdi gelecek agustos gibi kombine bilet almak istiyorum futbol takimi icin babama hediye olarak. simdi merak ettigim, babamin kimlik bilgileriyle once babama passolig mi almam gerek? online satis oluyor mu yoksa kadikoy'e mi gitmem gerek? bir de mesela bu kombine kartiyla kardesim maclara giris yapabilir mi? cok siki mi kurallar? allah askina aydinlatabilir misiniz? uygulama nasil tam olarak?
(3) 

stronglifts yapanlar 5x5

baldur2 #1256490 
arkadaslar 3 aydir bu programi uyguluyorum bir kac tane sorum var bununla ilgili ve genel olarak vucut gelistirme ile ilgili.

1- 3 ay civari oldu ve squatta artik kilo arttirma konusunda epey yavasladim, 3-4 idmanda bir arttirabiliyorum ancak. sizce normal mi? sinira mi ulastim? gelisme yavaslayacak mi? mesela deadliftte istisnasiz her idmanda kilo arttirdim.

2- overhead press'i smith machinede yapiyorum, bel sagligi acisindan, sizce yanlis mi yapiyorum, daha mi az kas cesidi calistiriyorum acaba oturarak yapinca? ve bu harekette bari nereye kadar indirecegiz, yukari kaldirirken? boynumuza kadar mi asagi inecek barin hizasi?

3- ayni sekilde bench press yaparken mesela bar neredeyse gogsumuze mi degecek?

4- bu stronglifts ne kadar sure yapilabilir? 6 ay? 1 yil? belli bir sureden sonra split idmanlara gecmek, yani bolge bolge ayirip vucut calismak gerekir mi? yeni baslayan sayilirim. deadlift 95 kiloya ciktim, bench press 80 kiloya ciktim iste en son, yoksa daha var mi bir 3-5 ayim daha iyice guclenmek icin.

5- hareketleri yaparken tamam zorlanmak gerek ama mesela ne kadar zorlanmak gerek? mesela son seti yapamamamak mi gerek neredeyse? veya formu bozmadan rahat rahat hareketi dogruca yapmak da onemli degil mi?

6- bu stronglifts yeni baslayanlar icin deniyor ama bildigin agir, mesela kalcam agriyor benim devamli squattan dolayi herhalde? hareketi mi yanlis yapiyorum yoksa hala hamlik mi? bu tip kas agrilarinin olmasi normal mi? nelere dikkat etmeliyim?

cok sagolun.
(1) 

nasil giyinmeliyiz, disari cikarken, bara puba giderken?

baldur2 #1254218 
1- mesela elimizde blazer ceket var, bunun icine ne giymeliyiz? duz renk tisort mu? altta chino pantolon mu? sonra ayakkabi nasil olmali? sneaker mi yoksa normal kosele ayakkabi mi?
2- kot pantolonun altina kosele ayakkabi iyi oluyor mu? yoksa sneaker mi giysek daha guzel olur? gomlek giyeceksek icine mi cekmeliyiz disinda mi birakmaliyiz?
3- ayni sekilde chino pantolon varken nasil bir ayakkabi giymeliyiz? uzerine nasil bir gomlek giymeliyiz?

genel anlamda ne gibi kombinler yaratabiliriz ve sik, uyumlu, giyinmekten anlayan imajina ulasabiliriz?
(14) 

fantastik edebiyat

baldur2 #1253393 
seri olarak ne onerebilirsiniz? harry potter, tolkien romanlari ve game of thrones haricinde. son donem de olabilir.
(1) 

vucut gelistirme sorulari

baldur2 #1253234 
1- multivitamin, balik yagi, zma, kreatin ve gunde 1 olcek whey 1 olcek de kasein olmak uzere 2 olcek toplam 50-60 gram protein kullaniyorum, diger protein ihtiyacimi et, balik, tavuk vsden karsiliyorum. sizce cok fazla mi bunlar? saglik sorunlarina yol acar mi? atiyorum 3 ay kullandiktan sonra 1-2 hafta ara mi vermek gerek? ideal kullanim suresi ve yontemi nedir? bol su aliyorum elbette bu arada.

2- hacimlenme idmani sirasinda ne kadar zamanda bir ara veriyorsunuz? atiyorum 3 ay yapiyorsunuz sonra 1 hafta dinleniyor musunuz? ideal vucudu dinlendirme suresi nasildir?

3- stronglifts yapiyorum ama squat, deadlift, overhead press yaparken sakatlik korkusu sardi bu aralar, kemer kullaniyorum, bilek koruyuculu eldiven kullaniyorum, glucosamine chrondoitin msm tabletleri de kullaniyorum ozellikle kemik sagligi icin. squat ve overhead pressi smith machinede yapsam gelisme hizini ne kadar etkilerim? sakatlanacagima daha yavas surede geliseyim diye dusunuyorum. buna baska ne onlem alabilirim?

4- yediginizi ne kadar arttirdiniz? porsiyonlari mi arttirdiniz, ogun sayisini mi arttirdiniz? mesela ekstradan bol bol kuru yemis yiyorum, daha cok yumurta ve sut iciyorum. porsiyonlari da hafiften artirayim mi nasil yapayim? ekstradan 1-2 adet meyve mi yiyeyim gunluk bazda?

5- stronglifts full body programi ama baldirlari da calistiriyor mu squatlar yoksa ust bacak mi sadece? ayriyeten on kol da calisayim mi? bicesp degil de forearm? burasi ve baldirlar pek etkilenmiyor gibi geliyor da bana? bunun haricinde haftada 3 veya 4 gun gidiyorum, karin icin ekstra 1 veya 2 gun 5-10 dakikalik siki programlar calissam olur mu? gereksiz mi olur?

6- bunun yaninda haftada 1 gun de yuzmeye gitsem veya baska yuruyus falan yapsam asiri agir olur mu? vallahi yalan soylemeyeyim bu program baslangic icin ideal deniyor ama hakikaten yoruyor. ne dusunuyorsunuz?
(5) 

Lazer epilasyon

baldur2 #1253193 
Erkek kisisi olarak goguse yaptirdik diyelim Bunu, 1*sene boyunca gittik 10 seans atiyorum, sonuclari nasil oluyor, seyreliyor mu, tamamen mi gidiyor?? O 1 seneden sonra tekrar surekli gitmemiz gerekiyor mu? Nedir genel gecer sonuclar beklentiler?
(3) 

kucuk bir yatirim yapmak

baldur2 #1250552 
dolar olarak tutmak degil de, turkiye'de bir yatirimim olsun istiyorum. duzenli bir sekilde para gonderebilirim. bireysel emekliligi arastirdim ama pek mantikli degil gibi? doviz olarak zaten kazaniyorum, geriye altin hesabi mi actirmak kaliyor? ayda 1-2 gram altin alsam mesela mantikli midir? maksadim turkiye'de bir birikmisim/yatirimim olsun.
(3) 

kredi ile ilgili sorular

baldur2 #1250285 
1- 3000 tl emekli maasli biri 120 bin tl konut kredisi alsa ve 4 veya 5 sene vadeli olma ihtimali var mi? cunku odeme aylik 3500 tl civari olacak? bu sekilde bankalar kredi verebilir mi? bankada yuklu para gostermek veya baska bir konut mu ipotek ettirmek gerekir acaba?

2- krediyi cektik diyelim 5 sene vadeli, ama surec boyunca ekstra paralar geciyor diyelim elimize. istedigimiz zaman ekstradan odeme yapip borcu azaltabiliyor muyuz? ona gore odedigimiz faiz tutari yeniden hesaplaniyor ve dogal olarak azaliyor? bu kredi sartlarina mi bagli?
(4) 

ev almak ama nasil

baldur2 #1250006 
istanbul'dan ev alirken nelere dikkat etmeli arkadaslar? amacim en azindan 2-3 sene kirada kalmasi, sonra gerekirse satarim veya kirada devam eder. simdi bu yuzden su sorulara cevap aramaktayim?

1- sahibinden'den de fiyatlar sisirme mi? yoksa emlakci emlakci dolasmak daha mi mantiklidir?
2- daire mi almak gerekiyor, yoksa residence mi? hangisi kiraya daha kolay verilir? cok fark ediyor mu?
3- istanbul'da nispeten ucuz nereleri onerirsiniz? tercihen anadolu yakasi, 2 arti 1 evler mantikli midir mesela? atiyorum 90-100 metrekare civari?
4- ekstra vergisi, satis islemleri harci vs falan neler var odemem gereken?
5- bazi ilanlarda taksitle odeyin diyor, kredi faizi olmadan? nasil oluyor bu kredi cekmeden mi normal taksit mi ediyoruz evi satana?
(1) 

Dis beyazlatma fiyatlari

baldur2 #1248256 
Ne civarda istanbulda?
(7) 

hangi kitapligi alayim?

baldur2 #1244478 
genel olarak cok fazla kitap koymayacagim, bir iki kisma kitap koyarim belki, sonra diger ivir-zivir koyacagim, sizce hangisini alayim?

1- www.ebay.com.au

bu dort kada kadar cikabiliyor, eger linkte tek kup goruyorsaniz diye.

2- www.ebay.com.au

3- www.ebay.com.au

siz olsaniz hangisini alirdiniz? hangi tasarim daha cok is gorur sizce?
(4) 

Tas devri diyeti - protein tozu - sebze yemegi

baldur2 #1243638 
1-Bunu uygulamak ne derece mantikli arkadaslar vucut gelistirme yaparken? Karbonhidrati azaltmak Veya cok aza indirmek mantiksiz mi olur stronglifts yaparken?
2- protein tozu ile yaptiginiz guzel karisimlar ne var? Blenderla yaparken icine muz bal vs atiyor musunuz? Veya degisik tatlari da yazabilirsiniz.
3- buharda sebze yemegi icin Ozel tencere vs mi almak gerekiyor Veya Nedir Bunu yapmanin teknigi tam olarak?
(7) 

dovme ve kol kili

baldur2 #1240061 
arkadaslar on kola dovme yaptirmak istiyorum ama killardan lazer epilasyonla kurtulayim mi? acik tenliyim, killar ortalama veya ortalama alti yogunlukta ama siyah renkte. ne diyorsunuz? dovmeden sonra lazer epilasyon yaptirmak dovmeye zarar veriyormus diye duydum da.
(9) 

fitness bandi ve telefon

baldur2 #1240060 
telefonun bluetoothu devamli acik kalmak zorunda mi, bu bandlari takarken? xiaomi mi band 2 kullaniyorum
(2) 

gida takviyesi - badiciler

baldur2 #1239266 
stronglifts veya benzeri programi yapanlar beslenme takviyesi olarak protein tozu haricinde ne kullaniyorsunuz? multivimatin, balik yagi, glucosamine, chrondoitin veya zma? neler kullaniyorsunuz gida takviyesi olarak.
(4) 

Is takvimi - hangisini seceyim

baldur2 #1238952 
Iki tane part time is var biri 12 saat digeri 29 saat haftada.

12 saatlik olan persembe, cumartesi ve pazar Aksam 5-9 arasi ve bu sabit.

Digeri ise cuma cumartesi ve pazar 7-3 arasi gunduz. Bu ikinci gunun son gunu ise persembe Veya pazartesi olacak. Sizce hangisini seceyim? Iki is Dr fiziksel, ayakta yapilan isler.
(11) 

Elektrikli dis fircasi

baldur2 #1238945 
Selam arkadaslar,
Kullaniyor musunuz? Daha Fazla mi yararli daha mi iyi temizliyor? Ne gibi farklar hissettiniz ve marka model tavsiyesi verebilir misiniz? Ve basliklarini ne kadarda bir degistiriyor sunuz?
(2) 

badiciler ne yiyorsunuz

baldur2 #1238608 
selam badici kankalarim,

idman oldugu gun ne yiyorsunuz? off gunlerinizde gene epey protein aliyor musunuz? mesela bir gun boyunca ne yiyorsunuz idman olan gunde ve olmayan gunde?

amacim bulking, stronglifts uyguluyorum. karbonhidrati sadece sabah kahvaltisindaki yulaftan, tam tahil ekmekten ve meyveden alsam kurtarir mi stronglifts yaparken? yoksa spordan 2 saat once bir makarna gommem mi gerek?

bunun haricinde tas devri diyeti ile bulking programi uygulanabilir mi? ne dusunuyorsunuz? tas devri diyeti hakkinda genel olarak fikirlerinizi de merak ediyorum.
(88) 

su fiyat hatasi mi? harry potter

baldur2 #1238130 
www.amazon.com

sadece 10 dolar? bir yanlislik mi var?
(4) 

badiciler bakin bir kankalar - stronglifts

baldur2 #1236153 
bu programi uygulamaya basladim bu programla ilgili ve genel olarak sorularim var.

1- normalde 3 gun ama haftada bunu 4 gun yapsam yararindan cok zarari olur mu? ya da gun asiri yapsam? boylece bir hafta 3 gun bir hafta 4 gun olmus oluyor. veya atiyorum sali sabah yaptim, carsamba aksami diger idmani yaptim, verimsiz mi olur?

2- basladiktan 3 ay sonra protein tozu kullansam olur mu? gereksiz mi olur?

3- protein tozunu shakera koydunuz diyelim, elle sallamaniz yeterli mi yoksa blenderda falan karistiyorsunuz? dipte tortu kalmamasi icin ne yapiyorsunuz?

4- idman sirasinda ne iciyorsunuz su haricinde kendi sporcu iceceginizi vs hazirliyor musunuz? elma suyu, mineral suyu karistirip vs veya benzer seyler?
(4) 

anakart tavsiyesi verebilir misiniz?

baldur2 #1232673 
www.ebay.com.au

www.ebay.com.au

www.ebay.com.au

oyun bilgisayari topluyorum su 3 anakart arasinda kaldim, birisi epey pahali digerlerine gore sizce fiyat farki deger mi? yoksa overkill mi olur? bunlari kullanan var mi hic?
(6) 

termos onerisi

baldur2 #1232668 
termos onerebilir misiniz? amazon'dan alacagim. marka degil de ozellikle urunun kendisini onerebilirseniz sevinirim.
(7) 

uluslararasi para transferinde sorun

baldur2 #1231705 
arkadaslar yabanci bir para birimi olarak gonderdim ve ayni para biriminden olan bir hesaba turkiye'deki bir hesaba. swift ile gonderdim iste. ancak nasil olduysa para turk lirasina cevrilmis ve kur farki ayagi bildigin soyulmusum. bu hangi tarafin hatasi? hangi bankayla iletisime gecmem gerek, benim kendi bankamla mi yoksa turkiyede araci veya alici banka mi?
(2) 

vize basvurusu

baldur2 #1231181 
arkadaslar bir ulkeye vize basvurusunda bulundum, saglik sigortasi zorunlu basvuru tarihinden itibaren baslamak uzere. benimki basvuru tarihi ile ayni tarihte basliyor. ancak dokumanin issue date uc gun sonra. cunku araya hafta sonu girdi ve bana gondermekte gec kaldilar dokumani, ben de maili alir almaz yukledim zaten sisteme.

benzer bir sorunla karsilasan veya yorum yapabilecek olan var mi? yani bu sigortaya sonradan basvurmus, tarihi de geriden baslatmis gibi dusunurler mi yoksa dokumani belki gec elde etmistir seklinde olumlu mu yaklasirlar?

odemeyi onceden yaptim ayrica, ve kanitlayabilirim.
(2) 

sozluk yonetimi ile iletisime gecme ihtimali

baldur2 #1230864 
var mi boyle yol? cevap vs veriyorlar mi?
(1) 

stronglifts programi hakkinda tavsiyeleri alayim

baldur2 #1227504 
1- 2-3 senedir vucut gelistirme yapmiyorum, direkt bu programla baslayayim mi?
2- ne kadar surdurmeliyim bu programi? kac ay?3-5 ay?
3- protein tozu kullanayim mi bu programla? amacim dogal olarak kaslari buyutme.
4- kemer kullanayim mi squat icin falan?
5- haftada 3 gun yeter mi yoksa 4 gun yapsam da olur mu? asiri calismadan dolayi verimsizlesme mi olur?
6- bunun yaninda haftada 1-2 gun de yuzme yapsam olur mu? yine cok fazla yuk bindirmis olur muyum?
(7) 

vucut gelistirme programi

baldur2 #1225008 
amacim hacim kazanmak, yeni baslayacagim, bir tane program onerebilir misiniz? 4 gun gidiyor olacagim.
(4) 

ayakkabi tabanligi

baldur2 #1223447 
selam arkadaslar, uzun sureli ayakta durdugum icin tabanlik almayi dusunuyorum sadece ayaklarim da hafif agri var ama bunu kullanmak icin ozellikle bir rahatsizligimin olmasina gerek var mi yoksa ekstra rahatlik sagladigi icin kullansam guzel olur mu. onun haricinde kalin corap da etkili oluyormus ayak sagligi acisindan, ne diyorsunuz, kalin corap mi giyeyim?
(4) 

kefir

baldur2 #1223445 
sizce her gun mu icmeliyim bunu ve ne kadar tuketmeliyim? herhangi bir bagirsak sorunum yok aslinda ama herkes ovuyor, herkes memnun. saglikli denebilecek bir beslenme duzenim var ama kefir de tuketmek istiyorum.
(2) 

piercing sonrasi kalan iz

baldur2 #1223444 
burun piercingi atiyorum. kullanmaktan vazgectik ve iz kaliyor. bu izin gecmesinin yolu yok mu kalici olarak? ya da cok az mi belli oluyor iz?
(5) 

turntable almak ve plak toplamak

baldur2 #1223442 
turntable neyse de plaklar epey pahali gibi, araba-benzin iliskisi gibi bir nevi. nereden aliyorsunuz o zaman plaklari? ikinci el siteler? pahali bir zevk gibi gorunuyor ama ucuza plak bulabilecegim yerler varsa bir tane turntable almak istiyorum acikcasi.
(1) 

yurtdisina evrak gonderimi

baldur2 #1221705 
ptt'nin turpex hizmeti iyi mi? gonderim sureleri kisa olan baska ne tavsiye edebilirsiniz? en fazla 10 gun olsa iyi olur.
(4) 

kulaklik tavsiyesi

baldur2 #1221703 
oncelikle sorularim var.
1- kablosuz olmasi cok fark ettiriyor mu sizin acinizdan? veya aradaki fiyat farkina deger mi sizce? studio profesyonel tarz alirim daha kaliteli ses elde ederim, kablo sorun degil diyenlerden misiniz?
2- noise cancelling ozelligi ne kadar fark eder? neden noise cancelling olmali? aradaki fiyat farki degiyor mu mesela?

bazi urunler buldum hangilerini onerirdiniz?

audio technica noise cancelling
www.storedj.com.au

sony mdr1-a
www.amazon.fr

audio technica ath m40x
www.amazon.com

bunlar haricinde ne onerirdiniz acaba?
emin degilim bluetooth veya noise cancelling ozellikli olanlardan alsam mi diye?
Onun haricinde rock ve metal dinlerim.
(2) 

islemci tercihi

baldur2 #1221697 
amd ryzen 1700x buldum super bir fiyata. simdi oyun bilgisayari topluyorum, buna uyumlu anakart cok mu piyasada? sonucta yeni bir islemci ya.

bir de amd islemci, nvidia ekran karti uyumsuzlugu konusu ne kadar gercek? cok etkiliyor mu oyun performansini mi?
(6) 

bekar erkek ve yemek yapmak

baldur2 #1221497 
tefal actifry dusunuyorum arkadaslar ne diyorsunuz? bunla cok seyi yapabilir miyim? tavuk-et-balik guzel oluyor mu? bunlari yapsam yeter bile aslinda.
(4) 

ayakkabi tavsiyesi

baldur2 #1221420 
uzun sureli ayakta duranlar icin marka ve model onerebilir misiniz arkadaslar?
ucuz olmak zorunda degil.

camper pelostas
new balance 574 ve nike air max flyknit gibi modeller buldum ama emin degilim.
(4) 

burun piercingi

baldur2 #1220782 
burun deldirmeden takilanlari da var sanirim da rahatsiz ediyor mu acaba veya dusuyor mu devamli bunlar? yoksa deldirsem daha mi iyi?
(2) 

htc 10

baldur2 #1220154 
nasil alinir mi sizce? iyi mi fiyat performans orani olarak?
(1) 

photoshop lazim

baldur2 #1210751 
cok kucuk bir photoshop lazim arkadaslar, mesaj atabilir misiniz lutfen? biraz acil sayilir.
(1) 

yurtdisina kitap gonderen site

baldur2 #1210436 
hangi turk kitap satis siteleri yurtdisina gonderim yapiyor? 10-15 tane kitap almayi dusunuyorum da. pandora var sanirim baska?
(3) 

nerede yasayayim?

baldur2 #1198626 
arkadaslar 1-2 ay icinde tasinmak zorundayim, kendimce birkac secenek belirledim ama henuz tam karar veremedim.

oncelikle maasim haftalik 900 ve 1100 birim arasinda degisiyor ortalama. ve iki tane isim var. a isinde 10-15 saat arasi b isinde 30-35 arasi calisiyorum haftada. yani toplam mesaim 40-50 saat arasi. b isine sabah 7'de basliyorum. b isinden gelirim 800-850 a isinden ise 200-250 ortalama.

simdi secenekler soyle:

1- a isine arabayla 10 dakika, toplu tasimayla 25 dakika civari bir yerde ev tutup, odalari kiraya vermek. odalari kiraya verince faturalari katsam bile toplamda kira odememis olacagim. tabii ki sorumlulugum olacak, belki devamli kiraci bulma derdim olacak, belki odalar 2-3 hafta bos kalacak. boyle riskleri var. ne olacak? kontrol bende olacak, belki tek basina kullanacagim banyo tuvalet olacak, daha duzgun insanlari secme sansim olacak birlikte yasamak icin, ama b isine toplu tasima 1,5 saat suruyo, arabayla ise 40-50 dakika. bunlar tek yon, bi de eve donusleri var elbet. 1500 birim civari eve depozito verecegim, muhtelemen bi 500-800 birim arasi eve esya bulurum, cunku biraz esyam var hali hazirda. ve b isine arabayla gideceksem 2000 birim de arabaya harcamam gerecek. bu ev sehir merkezine de toplu tasimayla 35-40 dakika uzaklikta.

2- oda tutmak. bu odanin haftalik kirasi faturalar dahil 120 birim, bir usttekinden daha merkezi bi yerde, a isine toplu tasimayla 40, b isine de beklemesi iviri ziviri 50-60 dakika surer. bu ihtimalde arabaya ne kadar ihtiyac duyarim tam emin degilim.

3- b isine yakin bir yerde oda tutmak. tahminimce haftalik 170-200 birim arasi oderim faturalar dahil. b isine yuruyerek 10 dakikada giderim, a isine gitmek bu sefer birbucuk saat surecek ama o haftada 1 veya 2 gun oldugundan cok koymaz gibi. bu da sehir merkezine toplu tasima ile 25-30 dakika.

bazi kritik bilgiler de vereyim:
- toplu tasimaya verdigim para ile, benzine verecegim para hemen hemen ayni olacak gibi. ya da yuzde 5, yuzde 10 oynasin diyelim. yani arabayla gidince daha cok masraf yapacagim gibi bir sorun yok.
- a isini birakip, 10-15 saat baska bir is bulup daha fazla kazanma ihtimalim var. oradaki rahatligi, kimsenin karismamasini vs seviyorum, bir nevi ekstra gelir gibi bu is. is arama stresini de sevmiyorum aslinda.
- sosyallessem iyi olacak, iyice asosyal oldum. basketbol ve futsal turnuvalari buldum ikinci secenekteki bolgede.gyme de gitmek istiyorum. gym her yerde var gerci. bunun haricinde geceleri icmeye cikmak da kafamdan geciyor.

yani sonuc olarak, secenekler ve doneler bunlar. siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz. siz cevap yazin tikleri atacagim sonra.
(3) 

anneye akilli telefon

baldur2 #1195150 
www.hepsiburada.com

bu linkteki mantikli geldi bana. ne diyorsunuz? cok buyuk ekranli bir sey olmamasi tek kriteri. ve bu ilk akilli telefonu olacak aslinda.

bir de ithalatci garantiliyse ne fark edecek? ne kadar daha kotu?
(4) 

bakaya kalmak

baldur2 #1190707 
arkadaslar, bakaya kalmistim hatta yerim bile belliydi, sonra bir ayligina kardes tecili yaptim, sonra o tecil bitince tekrar bakaya kaldim, hicbir sekilde maalesef yuksek lisans ile falan tecil ettirilemiyor, ikinci defa bakaya kalmis oldum galiba. tam bilmiyorum proseduru, gerci kimse bilmiyor zaten de neyse.

simdiki surec nasil ki? gidecegim boluk vesaire belli, ama eve herhangi bir tebligat vs gelmemis, hakkimda dava mi aciliyor, para cezasi mi oduyorum? ne oluyor simdi?
(1) 

body trimmer onerisi

baldur2 #1190687 
aslinda coklu fonksiyonu olan biri ariyorum, hem sakal hem de vucut killarini almak icin hangi makineyi onerirsiniz?
www.amazon.com

sunu buldum ama?
baska var mi onerebileceginiz?

mobil görünümden çık