(3) 

android icin ingilizce ve oyun app

baldur2 #887451 
1- en bastan ogretmek icin degil de ileri seviyeyi korumak ve daha da otesi icin onerebileceginiz uygulamalar nelerdir?
2- oyun onerileriniz nedir? subway surfers tarzi degil de daha yaratici, zorlayici oyunlar olursa daha iyi olur. plague inc i begendim mesela.
(2) 

yurtdisi ptt kargo takibi

baldur2 #884609 
Bir koli gonderttim arkadaslar.turkiyeden yurtdisina ama pttnin sitesinde bulamadim bir turlu. ED 011 080 910 takip kodu bu. Bi de siz bakabilir misiniz?
(8) 

dis eti cekilmesini onlemek

baldur2 #884607 
Selamlar. Kesici dislerimde bariz cekilme var. Ozellikle bir tanesinde. Ne yapmaliyim bunu durdurmak icin. Bu sira dislerimi sikiyorum biraz stresten dolayi. Ondan olmus olabilir mi? Dis ipi veya gargara ise yarar mi? Veya kekik kuru varmis? Doktora gitme sansim yok su an ama en azindan kendim bir seyler yapmak istiyorum.
(2) 

dovme ve piercing

baldur2 #881875 
www.fotolog.com
bu cizgi seklindeki dovme omuza kadar devam ediyor. whole arm sanirim. turkiyede ortalama kac tl tutar bu dovme?

blog.bodycandy.com

bu soldaki piercingin kendisi ve yaptirmasi ne kadar tutar bir de?

fiyatlar olarak istanbulu baz alabilirsiniz.
tesekkurler.
(2) 

windows 8.1den 7ye gecmek

baldur2 #880509 
hp marka laptopumda bu var da. windows 7nin kendisine donmenin kolay bir yolu var mi veya en azindan gorunumunu baslangic menusunu klasor gorunumlerini falan windows vista veya 7 gibi yapsam o da yeter?
(4) 

hangi laptopu alayim

baldur2 #872115 
www.ebay.com.au

www.catchoftheday.com.au

su ikisi arasinda siz olsaniz hangisini alirdiniz? net, muzik, dizi film amacim. ebaydeki manufacturer refurbished, garantisi yok. digerinin ise 1 sene garantisi var.digerinin windows 8.1 olmasi sorun olur mu? 4 gb ram var gerci ama islemcisi dual core. siz olsaniz hangisini alirdiniz.
(4) 

dis beyazlatma kiti

baldur2 #870192 
setler falan oluyor ya hani onlardan onerebileceginiz ne var? ebayden alabilecegim bir sey olursa daha iyi olur. bir de minelere zarar veriyor mu bunlar? bulgurdan olmayalim?
(3) 

bakaya kalmanin cezasi ne arkadaslar?

baldur2 #866366 
1 sene civari bakaya kalinsa cezasi ne oluyor? bahanem de yurtdisinda bulunmam. full time calisma vizesiyle. ama bu vize kisa donemli oldugu icin tecil edemiyorlar sanirim. turkiyeye donersem ne kadar para cezasi odeyecegim?
(1) 

nasil bakaya kaliniyodu

baldur2 #861821 
arkadaslar simdi diyelim kasim 15te son basvuru tarihi, subat donemi icin. sevk aldirmayan biri 16 kasimda mi bakaya kalmis olur yoksa subat donemi gectikten sonra mi?
(4) 

yanlislikla yapilan debit card harcamasi ACIL

baldur2 #861527 
bu iptal edilebilir mi?
simdi online alisveriste kredi kartim kayitli tek tusla satin alim yaptim. laptopta yanlisla touchpadde oldu. yani istemeden kazayla satin alim yaptim. debit card bu ve hesabimdan cekildi. 3d secure falan kullanmadim. sizce bankaya gidip bu sekilde anlatsam param iade edilir mi?
(6) 

boyacilik

baldur2 #859967 
nasil sizce yapilabilir mi? hayatimda bu ve benzeri alanlarda calismadim. yani acemi biri ilk girdiginde boya yapmaya baslamayacagina gore ne yapar? ve cok mi agir mi bi is? bunu secmemin sebebi biraz parasi guzel ve hazirda bi is var ondan. en azindan bi denesem mi diyorum.
(2) 

sizce hangi arabayi alayim

baldur2 #859454 
araba alirken nelere dikkat etmeliyim pek bilmiyorum. ilk arabam olacak ve bir nevi pratigi bununla yapacagim. 9-10 ay sonra da ulke degisterecegimden 9-10 aylik kullanacagim zaten. oncelikle sunlari soyleyeyim az yakmasi birincil istegim. adaylar sunlar:

1- lpgli arac lpgnin litresi 65 cent benzinin ise 150 cent civari. bunun yol kaydi ve guvenlik odemesi tamam. en azindan 10 ay kadar var. 10 ay sonra dedigim gibi saticam zaten.
www.carsales.com.au

2- buna 4 ay sonra 800 dolar daha odeyecegim.
www.carsales.com.au

3- buna 2 ay sonra 800 dolar daha odeyeegim.
www.carsales.com.au

4- buna alir almaz 800 dolar daha odeyecegim. bunun avantaji alir almaz alip odersem ulke degistirmeden 2 ay once degil de son gune kadar kullanabilme sansimin olmasi. cunku registration 1 yillik.
www.carsales.com.au

5- bi usttekiyle ayni. alir almaz 800 dolar odeyecegim.
www.carsales.com.au

sizce hangisini almaliyim.
(2) 

avusturya hakkinda

baldur2 #859431 
avusturya icin work and study, work and travel, work and holiday tarzi bi vize var mi arkadaslar?
(5) 

ielts hakkinda

baldur2 #859108 
generalden aldigim notlar soyle
lis: 6
read: 6
spea: 5,5
wri:6,5
hedefim 5 almakti 6 aldim.

daha sonra academice girdim hedefim 6'5 almakti biraz daha cok kastim ve overallda 7 aldim. sectionlar soyle:
lis: 6,5
spea: 6
wri: 6
read: 8,5

hangi ielts oldugu fark etmeksizin her sectiondan 8 almam gerekiyor. sizce academicten mi gireyim yoksa generaldan mi? bir de ingilizce konusulan bir ulkede girilen ielts ile turkiyede girilen ielts arasinda puanlama acisindan fark var mi? speaking acisindan soruyorum ozellikle? yoksa aksana bakilmiyor mu?
(3) 

bi sarki var ama

baldur2 #859082 
son zamanlarda duydum pop ve yabanci. kadin vokal var. moreeeeeeeee gibilerinden bagiriyor kadin ama inisli cikisli en guzeli son cikisinda soyluyor. son cikisindan sonra da bi kelime soyluyor. nakarati boyle bir sey. farkindayim pek anlatamadim ama bu kadar bilgi var elimde.
(1) 

sozlukten iki yazara mesaj

baldur2 #858997 
andrelen ve eye snap nickli yazarlara mesaj atabilir misiniz? kendilerine duyuru uzerinden mesaj attim, bi bakabilirler mi? tesekkurler.
(6) 

hangi parfumu alayim

baldur2 #856389 
bvlqari aqua marine
bvlqari aqua pour homme
dkny red delicious
versace eau fraiche

bunlardan biri veya ikisini almak istiyorum. yaz, kis gunduz ve gece kullanimlari icin ayri ayri parfum onerilerinize acigim. gerekiyorsa eger soyleyeyim, 25 yasindayim erkegim beyaz tenliyim.
(5) 

lg g3 alinir mi

baldur2 #855657 
sizce alayim mi? en azindan 2-3 sene gotursun istiyorum. neden almaliyim neden almamaliyim kisaca?
(3) 

gssden muaf olmak

baldur2 #850024 
vizem bir yillik oldugu icin konsolosluk ikametimi tasiyamiyor. su anda sayac isliyor. her ay borc isleniyor. ben geri donunce bu gss borcunu sildirebilecegim degil mi? pasaportu falan mi goturecegim sgk'ya?
(5) 

hangi akilli telefonu alayim

baldur2 #849998 
samsung galaxy s5 16gb - 579 dolar
iphone 5s 16gb - 649 dolar
lg g3 d855 16 gb - 519 dolar
nokia lumia 730 32 gb - 549 dolar

secenekler bunlar. ekstra tavsiyeye de acigim ama butcem bu civarda en fazla. daha once hic akilli telefon kullanmadigim icin bir akilli telefondan ne beklemem gerektigini de pek bilmiyorum. bunlarin arasindan hangisini secmeliyim sizce ve nedenleriyle yazabilirseniz sevinirim.
(2) 

bel agrisindan muzdarip biri icin egzersiz onerileri

baldur2 #848741 
bel agrim genellikle en cok su zamanlar ortaya cikiyor, uzun sure yuruyunce ayakta uzun sure durunca ve hali saha maci vs yapinca. durduk yere agrimiyo mesela karnimi iceri cektigim zaman, dogruldugum zaman, on tarafa egildigim zaman aciyi hissediyorum. bel kaslarim gucsuz mudur? boyum da uzun ama. doktora gitme imkanim yok su sira. ise yarar dediginiz evde yapabilecegim egzersizler var mi? ne yapayim kas gevsetici kullanmak haricinde?
(3) 

hangi iphonei alayim

baldur2 #848681 
400 dolar olan iphone 4s 8 gb
470 dolar olansa iphone 5 16 gb ama apple certified refurbished diyor. sizce?
(3) 

kas piercingi hakkinda

baldur2 #846554 
bunun potansiyel zararlari nelerdir?
cikardiktan sonra leke falan mi kalir? bu leke cok belirgin midir buyuk mudur? ve kas dusmesi denen bir sey varmis bu nedir tam olarak? son olarak bunlar siklikla mi goruluyor yoksa nadiren mi?
(4) 

aileden para almak vs agir calismak

baldur2 #846047 
25 yasindayim. yurtdisinda master icin gereken parayi kazanmak icin agir calismayi mi secmeliyim yoksa ailemden para istemeyi mi? 21 yasindan beri istemedim calistigim icin. yani durum su bir sene agir calissam biraz da birikmisim var 2 senelik master ucretini tam karsilayamama ihtimalim var. mastera basladigim zaman bes parasiz kalma ihtimalim var dogal olarak. bir yandan okurken de calisma saatim azalacak dogal olarak sadece gecinecegim gibi. sizce borc olarak mi isteyeyim ailemden yoksa son bir kez evlat olarak para istemis gibi mi olayim? ailemin durumuna gelince: benim isteyecegim parayi rahat verirler. satma ihtimalleri olan 3-4 tane ev var yeni ev bunlar sanirim muteahhit mi ne alacak. bunlarin satilmasi 2-3 seneyi bulabilir. benim ise paraya 1 sene sonra ihtiyacim olacak. belki belki 2 sene sonra.

sizce ne yapayim? yuksek lisans yaparsam o ulkenin vatandasligina kadar gidebilecegim buyuk ihtimal.
(3) 

vucut killarini almak icin

baldur2 #846043 
kol bacak ve gogus icin en iyi yontem nedir erkekte lazer epilasyon haric? tuy dokucu krem mi uygulamam gerek?
(6) 

bakaya kalmak

baldur2 #845880 
1- netten askerlik durumuma bakabiliyor muyum?
2- 6 ay bakaya kalsam ne kadar ceza oderim kendim gitsem? gerci havalimaninda kontrol ediyorlar mi ulkeye girsem? boylece kendim gitmis degil yakalanmis oluyorum sanirim? bir de benim 1 yillik calisma vizem var ama konsolosluga sorduguma gore bu vizeyle askerlik tecil edilmiyormus? bunu mazeret olarak sunabilir miyim? ve kac para ceza oderim tahminen?
(1) 

metroseksuel erkekler olarak

baldur2 #844614 
kisisel bakim ve temizliginizde hangi urunleri kullaniyorsunuz arkadaslar?
krem' yuz maskes vs kullaniyor musunuz? kullaniyorsaniz neler? agiz ve dis bakimi, vucut temizligi, tiras sonrasi bakim vs, parfum deodorant akliniza gelen tum urunleri yazabilirsiniz.
(1) 

ielts hakkinda

baldur2 #844612 
arkadaslar 7den 8e cikartmak cok mu zordur sizce? yani neler yapilabilir? dil okulu falan sart midir veya yurtdisinda yasamak? veya okul okumak? 10 ay gibi bir sure ayirabilirim bunun icin. yani kisitli bir zamanim da yok.
devamli sunu yap dediginiz vs bir seyler varsa soyleyebilirsiniz.
(3) 

ydkt ne lan

baldur2 #844607 
vakifbank kredi kartima 17 tl ydkt faizi kesilmis. ydkt ne demek googleda bulamadim. hayir kredi kartimi da duzenli oduyorum ne parasi olabilir ki bu? itiraz edebilir miyim?
(2) 

kiralık oda sistemi

baldur2 #840934 
banyo ve mutfak ortak mı oluyor? buraların temizliği, kullanımı vs nasıl ayarlanıyor?
(1) 

kartal'dan kağıthane'ye

baldur2 #840280 
kartal e-5'ten veya kartal merkez'den kağıthane nurtepeye nasıl gidebilirim en kısa? coşkun sucuk falan var oraya gideceğim.
(1) 

turkcell yurtdışı arama

baldur2 #840279 
yurtdışındayken, o ülkedeki bir telefonu arayabiliyoruz değil mi turkcell'de eğer hattımızı yurtdışı aramalara açtıysak?
(2) 

bankadan döviz almak

baldur2 #838633 
ekstradan bir bedeli var mı? atıyorum 2 lira olan bir dövizden 5000 birim alacağım tam 10.000 tl mi öderim tam yoksa ıvırı zıvırı, ekstrası var mıdır gidip gişeden alsam?
(2) 

kağıthane'ye nasıl gidilir

baldur2 #838430 
1- fatih vatan caddesi'nden kağıthane'ye nasıl gidilir, kağıthane minibüs son durağına yakın bir yere gitmem gerek. nurtepe'ye gideceğim tam olarak, koska, coşkun sucuk falan var ya orası.
2- daha sonra kağıthane'den taksim'e nasıl geçebilirim?
(2) 

uykuda horluyorum

baldur2 #838429 
www.botanikecza.comı#0

o yüzden bunu kullanmalı mıyım? çok olmasa bile horluyorum, ağzım da kapalı uyuyorum ama.
(7) 

hiç görüşmeden uzak mesafe ilişkisi

baldur2 #837597 
kaç sene sürmüştür? kendi deneyimleriniz veya çevrenizden duyduklarınıza göre söyleyebilir misiniz?

hiç görüşmeden derken mesela 2 sene bekledikten sonra görüşebiliyor mesela. o bekleme süresinin uzunluğunu soruyorum.
(6) 

hangi iki filmi izleyeyim şunlar arasından

baldur2 #837254 
1- the hobbit an unexpected journey
2- crank
3- kaybedenler kulübü
4- anadolu'nun kayıp şarkıları
5- a history of violence
6- dirty dancing
(6) 

vadeli hesap - borç - uçuş - vekaletname

baldur2 #837187 
1- türkiye'de banka kartı olan ve bu kartla atm'lerden para çekebileceğimiz bir vadeli hesap açan banka var mı? yoksa böyle bir şey yasal olarak mümkün değil mi?

2- şubat ayında 2 gün sonra vereceğim diyen arkadaşımdan borcu isteyeyim mi? şu ana kadar 2 defa istedim. en son 1 ay önce falan. yalnız arkadaşın üste çıkma durumu mevcut, yedik paranı sanki, ne kıymetli paran varmış muhabbeti yapıyor. 10 gün sonra da ülkeden ayrılacağım sizce söyleyeyim mi? meblağ üç haneli ama küçük.

3- uçuşta yanımızda şu üç çantadan hangisini taşıyabiliyoruz, toplam kg 8'i geçmeyecek sanırım değil mi? laptop çantası, sırt çantası ve kabin valizi?

4- umumi vekaletname çıkarmak istiyorum, benim sahip olduğum banka hesabımdan para çekebilir, bankalarda kredi kartı çıkarabilir, mevduat hesabı açaabilir, sahip olduğum hesapları ve kredi kartlarını kapatabilir haklarına sahip olsun yeter. kaç para tutar bu vekaletname noterde? bir de sahip olduğum mevcut hesap numarası, şubesi vs yazması gerekir mi vekaletnamede?
(9) 

valiz almak

baldur2 #836740 
valizin kendisi dahil 30-32 kg'a kadar hakkım var uçuşum için. nereden valiz alayım? en büyük boydan mı alacağım? önereceğiz site veya git şuradan al diyebileceğiniz yer var mı?
(2) 

facebook'ta birine ulaşmak

baldur2 #836306 
sadece facebook'ta var. büyük ihtimalle tanımadı ben. 2 defa arkadaşlık isteği gönderdim sanırım reddetti, şu anda arkadaşı ekle tıklanabilir gözüküyor. mesaj da attım ama kim bilir ne zaman bakar other klasörüne. ortak arkadaşım da yok. ne yapabilirim var mı çözüm öneriniz?
(8) 

uçak-noter ve turkcell

baldur2 #836205 
1- uçakta economy sınıfında, en arkalardan mı ortalardan mı yoksa en başlardan mı alayım

2- umumi vekaletname ne kadar para tutar noterde ortalama?

3- turkcell'de hazır kartım var, bunun kapanmaması için 3 ayda bir kontör yüklemem gerek sanırım en fazla? tutar önemli mi peki? 5 tl bile kapanmaması için yeterli olur mu?
(4) 

Döviz soruları

baldur2 #836127 
1- 15-20 bin tl gibi bir meblağı vadeli mevduat hesabında mı tutmak gerek yoksa döviz alıp daha düşük faizle vadeli döviz hesabında mı? o paraya bir sene dokunmayacağım. para birimi avustralya doları. siz olsanız ne yapardınız? düşer mi ki döviz? hiç düştüğü de görülmüyo sanki?

2- dövizi nereden alayım? bankadan mı? yoksa döviz bürosundan mı? ne kadar fark eder? meblağ 10 bin tl, yine avustralya doları.
(18) 

bisiklete binmek

baldur2 #835775 
günde 20-25 km bisiklete binmek ne kadar yorucu olur?
(3) 

döviz almak, döviz hesabı, ve internet bankacılığı, kredi kartı

baldur2 #835774 
1- türkiye'deki banka hesabım var bir tane. bunun internet bankacılığına giremeyeceğim sanırım değil mi telefonumu orada kullanmayacağım için? bir çözümü var mı bunun? telefona gelen onay sms'inden bahsediyorum.

2- 15-20 bin tl gibi bir meblağı vadeli mevduat hesabında mı tutmak gerek yoksa döviz alıp daha düşük faizle vadeli döviz hesabında mı? o paraya bir sene dokunmayacağım. para birimi avustralya doları. siz olsanız ne yapardınız? düşer mi ki döviz? hiç düştüğü de görülmüyo sanki?

3- dövizi nereden alayım? bankadan mı? yoksa döviz bürosundan mı? ne kadar fark eder? meblağ 10 bin tl, yine avustralya doları.

4- borcumu ödemeden kredi kartımı kapatabiliyorum değil mi? daha sonra ödeyebiliyorum borcu?
(1) 

ikametgah taşımak ve gss'den muaf olmak

baldur2 #835191 
1- ikametgahımı nasıl yurtdışına taşıyacağım? oraya gittiğimde konsoloslukta mı halledeyim yoksa burada yaptırmam gereken bir şey var mı?_

2- yurtdışında çalışacağım için gss'den muaf olmak için ne yapmam gerek? şimdi borç birikecek, dönünce mi kanıtlayacağım ne yapacağım?
(2) 

uçuş hakkında

baldur2 #832556 
1- yanımda yiyecek bulundurabiliyor muyum?
2- iç hatta uçacağım, online check in yaptım. kaç dakika önce orada olayım?
(1) 

çaylak hesabı

baldur2 #832363 
10 entry girdikten sonra, atıyorum 3 ay giriş yapmadık, hesap uçuruluyor mu? bunun bir süresi var mıydı?
(3) 

yazar olma süresi

baldur2 #832261 
şimdi çaylak olup 10 entry yazsam ortalama yazar olma sürem nedir?
(2) 

yabancı öğrenciler nereden burs bulabilir

baldur2 #831829 
yıllardır türkiye'de yaşıyor, türk kimliği yok, oturum tezkeresi var, üniye başlayacak bu sene, kocaeli üniversitesi. nereden bulabilir burs bu arkadaş?
(9) 

yurtdışına çıkmadan önce muhakkak yapılması gerekenler

baldur2 #830638 
öncelikle tekrar sorduğum için kusura bakmayın, daha fazla cevaba ihtiyacım var.

bir seneliğine avustralya'da yaşayacağım. iş başvurusu yapabilirim, dil okulu veya yüksek lisansa başvurabilirim orada duruma göre. şimdi şunları sormak istiyorum:

1- cep telefonu hattımı ne yapayım? burada kapatayım mı? orada yeni bir hat mı alayım? aslında oraya gidince ilk yapacağım şey bir telefon almak, taahhütlü hat alıp ikisini bir arada mı halletsem?

2- emekli sandığındayım ben, sigortayı gidip gss ile ilgili ne yapmam gerekiyor? bir sene sonra dönme ihtimalim var 10 bin lira borçlu çıkmayayım sonra?

3- oraya 20 bin veya 30 bin türk lirası götürmek istiyorum. en ucuz, kayıpsız nasıl götürebilirim, hem burada hem orada şubesi olan ingbank veya hsbc bank gibi bankalardan oranın kendi parasıyla hesap mı açtırayım buradayken? yoksa burada döviz yapıp götürebileceğim maksimum kadarını götürüp, oranın yerel bir bankasında mı hesap açtırayım? başka ne gibi yollar vardır?

4- visa kredi kartım ve ing turuncu hesabım var, bunları ne yapayım kapatayım mı?

5- bagaj hakkım 32 kilo. sizce oraya götürebildiğim kadar kıyafet, ayakkabı vs götüreyim mi? veya aynı şekilde parfümdür, deodoranttır, diş macunudur, diş fırçasıdır, kremlerdir kişisel bakım ürünlerimden var olanları götür orada boşuna masraf etme zaten fiyatlar buradakine göre yüksektir kafasında mı olmak yoksa boşver orada alırsın mı daha mantıklı?

6- üniversiteye, meslek okullarına veya yine iş başvurularında benden genel olarak istenecek evraklar nedir? bunların hepsini tercüme ettirip notere mi onaylatmalıyım? diploma, transkript tamam da başka ne isterler? sabıka kaydı? askerlik durum belgesi vs?

7- ehliyetim var bununla ilgili bir şey yapmam gerekiyor mu? orada geçerliymiş ehliyetim.

8- aklınıza gelen başka şeyler?

mobil görünümden çık