[]

ankara'da kelebek olayı

ya bu sene ankara'da deli gibi kelebek artışı var. evde işte her yerde pencereyi açtığım anda içeri kelebek giriyor. öyle çiçeğe ota konan renkli sevimli kelebeklerden de değil. pırrrr diye daha hızlı kanat çırpan, ışığın etrafında dönen, konduğu zaman kanatları dik değil yatay duran kocaman kahverengi kelebekler. duvara, falan çarpa çarpa, çarptıkça tırrt tırrrt diye iğrenç şekilde ses çıkara çıkara uçuyorlar. hayır tiksiniyorum ne kelebeği lan bu, nereden çıktılar? nasıl baş edilir?




 
bizim evde de vardi ben birseylerin kelebeklendigini dusunmustum. ozellikle mutfakta raflari bastan asagi bir tarayin derim ben. belki bir yerlerde unuttugunuz bir yiyecege kelebek dadanmistir.


  • gene mi gene  (22.06.09 12:38:33) 
Bahsettiklerin güve sanırım. Böyle tüylü ve gürbüz kelebek gibi. Recep İvedik versiyonu hahahahaha...

Zararsızdır. Yakında yarasalar da, çıkar nüfüs dengelenir.
  • sheba and the albino girls  (22.06.09 12:50:48) 
güvenin neresi zararsız yahu adamlar bulduğu her şeyi yiyip bitiriyor. =) eğer güveyse çoğalmadan önlemini alın mutlaka. o marketlerde satılan şeyler çok etkili.


  • inkey  (22.06.09 12:55:41) 
evet tüylü müylü de güve kelebeği o kadar büyük olur mu yahu. benim bildiğim minik olurlar. bunların en az bi 4 santim boyu var.


  • kibritsuyu  (22.06.09 13:02:53) 
Serçe kadar büyük olanları dahi var.


  • sheba and the albino girls  (22.06.09 13:07:57) 
aynı şeyi ben de yaşıyorum, her gördüğümde çığlık atmaktan bıktım. ama cidden gitmiyolar. hatta şuan bi tanesi mutfakta.


  • a7x  (22.06.09 13:09:06) 
gece kelebeği sizinkiler. güve değiller ve gayet zararsızlar. ayrıca çok kolay yakalanıp pencereden dışarı özgürlüklerine salınıverilebilirler. en azından ben öyle yapıyorum. ayrıca avcunuza aldığınızda ellerinizi gıdıklayarak yaptığınız hizmetin karşılığını bir şekilde ödemiş oluyorlar kendilerince.


  • brainfour  (22.06.09 13:38:50) 
bizim evde de istila yaşanıyor. küflenecek böceklenecek hiçbir şey yok. kontrol ettim heryeri. ben de kendimce havaların bir anda ısınmasına bağladım konuyu. ne bileyim.

baş edilemiyor. çünkü acayip hızlı ürüyorlar.
  • bitter cikolata  (22.06.09 13:52:53) 
şimdi google'dan baktım da, gece kelebeği değil. ve evet sanırım maalesef güve.

aynı şunlar gibi:

www.cozumilaclama.net
www.bocekilaclama.web.tr
www.bocekilaclama.gen.tr (en çok buna benziyorlar)
  • kibritsuyu  (22.06.09 14:03:00 ~ 14:04:49) 
%100 haklısın. Evin içine sürekli kelebek giriyor. Benim akvaryuma düşüyorlar sık sık, sonları kaplumbağaların midesinde bitiyor. Su ve ışığa yöneliyorlar hemen nedense.


  • tekosin  (22.06.09 14:53:33) 
sanırım ilaçlama yapmaya başlamadı belediyeler. yakında sokaklardan geçerler kamyonetlerle.


  • eyke  (22.06.09 18:27:04) 
Ankara da cidden bir sorun var demek ki,
benim odamda yaklaşık 3 gündür ikamet eden bi tanesi var aynı bahsettiğiniz türden
dolabımı açarken tedirgin oluyorum yahu, güve bunlar bal gibi güve onu da annem sölemişti at bunları dışarı dedi ancak salak hayvan lambanın tepesindeki kabloya yapıştı durdu. ama olsun hırs yaptım yakalarsam mucukluycam kendisini
sinekliğimi kıran rüzgara kızmaktan başka yapıcak bişi yok sanırım

aslında raid maid türünde sinek ilacı bunlara gidebilir, denemek lazım
  • fletch  (22.06.09 18:33:46) 
kesinlikle dışarıdan giriyorlar. evden çıkmıyorlar. evden çıkıyorsa bile bakliyattan, yünlülerden değil, önceden girmiş bir kelebeğin evin içine yumurtlaması nedeniyle çıkıyorlar. evde kurtlanacak bir şey olsa bile aynı durum annemlerin evinde, işyerinde, her yerde var. sokakta da yerlerde bir sürü kelebek ölüsü görüyorum.


  • kibritsuyu  (24.06.09 11:58:56) 
geçici yağmurlar sağolsun yok oldular rahat rahat pencere açabiliyorum
çok değil 2 güne geri piyasa yapmaya başlar bu gençler
hepimize bol sabır ve yağurlu günler diliyorum :)
  • fletch  (25.06.09 01:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.