[]

Laptop şarj meseleleri

Ben dört yıldan sonra ilk defa bir laptop alıyorum. Benim eski devlet baba laptopunda (öğretmen) paso şarj ederdi, dolu boş fark etmez. Bu sayede piline elveda demiştim. Yeni nesil laptoplar da öyle mi? Yani dolu olsa da doldurmaya çalışmaya ve bu yolla da pilin ırzına geçmeye devam ediyor mu yoksa kesiyor mu bir yerde? eğer modeline bağlı diyorsanız "dell 1537"




 
su an kullandigim notebook'umu alali 10ay oluyor. aldigim gunden beri surekli prize takili olarak kullaniyorum. arada disarida bir yerdeysem ya da otobusteysem falan pilde kullanmisimdir. herhangi bir sorun yok henuz. (tabi ben surekli 'high performance' plani ile kullandigim icin 1-1.5 saat arasi ancak yetiyor)


  • sourlemonade  (03.04.09 19:52:08) 
Dolu pil şarj olmaz; devre pile elektrik gitmesini engeller.

Lakin dolu-boş olmasına dikkat etmeden sürekli şarj ederseniz o alet elinizde kalır yine. Bilim henüz buna bir çare bulamadı.

Tavsiyem sürekli elektriğe bağlı çalıştırmanız ve mecbur olmadıkça şarjda kullanmamanızdır. Şarjda kullanıyorsanız eğer şarj tam boşalmadan yeniden doldurmayın.
  • ataturkiye  (03.04.09 21:03:49) 
Pil konusunu epeyce okudum internette, bir sure sonra piliniz olecek, malesef bu konuda yapacak bisey yok.

Ancak bu sureyi uzatmak mumkun. Bunun icin bir hafta ya da on gunde bir, pilinizi tam bosaltmak gerekiyor diye yaziyor kaynaklar. Surekli dolu tutulan pillerde hafiza etkisi cok daha fazla goruluyor.

Pazar geceleri fisini cekiniz laptopun yatmadan evvel, birakin pili bitip kendi kendine kapansin. Sabah geri takarsiniz fisini.
  • lightblue  (04.04.09 00:12:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.