[]

Su arıtma makinası

Anlatımım biraz bozuk kusura bakmayın.

Geçen komşuda bi su arıtma cihazının tanıtımı yapıldı.Bir bardak arıtılmış su ve 1 bardak musluk suyunun içine böle 4 tane demir bulunan bir makinayi 2 2 olmak üzere paylaştırdılar ve elektrik verdiler.Elektro şok uyguluyorlarmış. 10 saniye sonra musluk sayı böyle sapsarı çamur gibi oldu.Arıtılmış su mis gibi birşey olmamış.Ondan sonra 1 bardak musluk suyu 1 bardak içme (damacana) suyu ile yaptılar yine ikisi de çamur gibi oldu. 1-2 marka var damacanası çok pahalı olan onlarda pek çamurlaşma olmadı ama yine de biraz çıktı.

2.deney ise yine bir bardak su ve 1 bardak arıtılmış su koydular.Bu sefer üstünde dijital sayılar olan bi küçük aletle içme suyuna koydular 35 çıktı.Arıtılmış suya koydular 5 çıktı.Elini arıtılmış suyun içine koy dediler (en çok ben şüpheyle yaklaştığım için) daldırdım ben de yine ölçtüler bu sefer 12 çıktı.Bu alet de mikropları ölçüyormuş.

Adam pos makinesi ile dolaştığından,bana yavşaklık yaptığından ve fiyatından (700 tl yav 4 tane amerikadan ithal filtresi var o filtreleri de 2 senede 1 200tlya değiştiriyormuşsun ) bana çok güvenilir gelmedi.Biraz da fazla duyulmuş değil ya ondan.

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Sizce nedir ne değildir ?

 
Açıkçası söyledikleri gibi acaip kirli felan değil o damacana sular. o çubuklu alet suda eğer mineral varsa onların çözünmesini sağlayıp kötü bir renk ortaya çıkmasına neden oluyor. bu aletin süzdüğü suyun filtresi minerallerin geçemeyeceği kadar küçük olduğu için suda mineral yok bişey yok e haliyle renk de çıkmıyor ama içimi güzel kullanılan filtreler sayesinde. biz 2 yıl oldu kullanıyoruz en azından musluk suyunu içilebilir kıvama getiriyor. bir kere damacana almadık kendi parasını çoktan çıkardı. sitesi de www.waterbox.com.tr olsa gerek.


  • montreal  (19.01.09 05:13:12 ~ 05:14:42) 
biz de waterbox kullanıyoruz ve aynı test i bize de yaptılar. şimdi bu alet reverse osmosis yöntemiyle suyun içindeki faydalı faydası bütün organizmaları süzüyor. suyu saf suya yakın bir hale getiriyor. bir fikre göre sudan alınması gereken faydalı mineraller günlük yediğimiz besinler sayesinde zaten fazlasıyla alınıyor, diğer görüşe göre ise su içerisinde ki mineraller çok önemli ve asıl faydayı bu sağlıyor.

biz ilkine inandık. buna yapılan test de etkili oldu tabii. istersen aldığımız kişiyi sana yönlendirebilirim. yalnız o senin bahsettiğin model seyyar olanı galiba. biz mutfak altına monte edilen modelini 1100 lira gibi bi paraya almıştık. bu şekilde tezgah üstüne bi musluk monte ediyorlar ve yorulmadan suyunu alabiliyosun.

edit: maliyet olarak hesap yaptığında, uzun vadede her zaman karlı çıkıyosun.
  • hevipeyra  (19.01.09 09:10:59 ~ 09:12:35) 
saf su içmek asla tavsiye etmeyeceğim bişey. zira o osmosis denilen türkçesi ozmos olan olayın normal yöndekini vücudunuz yapacak ve tüm tuz ve mineralini suya vermeye uğraşıp bünyeye yeterli miktarı bırakmayacaktır. kamplarda bile kar suyunu eritince içine ya mineral tabletleri yada tang filan karıştırırdık.


  • darknum  (19.01.09 09:43:29) 
bu testi bizim apartmanda da yapıyolardı. tabi yermi anadolu çocuğu. gittim mutfaktan bir adet maden suyu getirdim al abi dedim birde buna sok o probları bakalım ne olacak. başladı yok efendim cihazı patlatırmış da, çok fazla mineral varmış da içinde. ebe dedim artizz senin çamur dediğin şey de bu minerallerin yanmasıyla oluşmuyo mu bizim musluk suyundaki. yani kıssadan hisse: gözünüzü o pis siyah renkle boyamalarına izin vermeyin derim.


  • selim alai  (19.01.09 10:10:26) 
biraz uç bir örnek ama rakı'nın suyla karışınca beyaz olması gibi bişi. uygun kimyasallarla istenen renkleri değişik şekillerde elde etmek mümkün. kurban olsunlar o çamura onlar. ben yapayım onların testislerine bir elektroşok bakalım ne renk olacak.


  • abtash  (19.01.09 10:35:32) 
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.onaylı belge göremediğim için aldırmamıştım anneme biraz da şüpheci olduğum için.Diğer tez elden satn alan komşulara söylesem mi gerçeği bilmiyorum.Bize satmaya çalıştıkları şu marka
www.bmsaritma.com

  • chaud  (19.01.09 21:09:16 ~ 21:10:14) 
kesinlikle almayın, aldırmayın.
öğrenciyken bir arkadaşımla beraber bunların eğitimlerine katılmıştık.
eğitimde her şeyin düzmece olduğunu anladık gayet.
  • tannhauser  (20.01.09 02:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.