[]

amerika'da yaşamak istiyorum

daha önce hiç yurtdışı deneyimim yok. amerika gidip orada yaşamak istiyorum. nasıl oluyo bu işler?

vize verirler mi? orada yaşamak kolay mı? iş bulabilir miyim? başıma bir şey gelir mi? ne kadar para lazım?

yaş: 25
cinsiyet: erkek
uzmanlık alanı: web (coder,seo)

özellikle orada yaşayan arkadaşlar cevap verirler fikir sahibi olmuş olurum.

 
valla teyzem zamaninda gitmis, 40 yildir orda, kadincagiz 60 kusur yasinda hala calismak zorunda dogru duzgun bir guvencesi olmadigi icin.
belki sen daha basarili olursun.

  • chavezding  (27.11.12 02:19:43) 
paran var ise git çalış kendi başına birşeyler yapmaya çalış. paran yoksa başkasının yanında çalışarak amerika tr den beter nefes alamazsın burada ki gibi rahat değil


  • leontikhos  (27.11.12 02:23:23) 
oncelikle (bkz: diversity visa lottery)

bu cekilis, ucretsiz. her yil ekim ayinda basvuru oluyor, abd'de calisiyorsan bile surekli buna basvur. Green Card kazanirsin islerin daha da kolaylasir...

oldugun yerden is bulmaya calis fakat cok deneyimin yoksa, biraz zorlanabilirsin iyi is bulmada, ama ilgi alanin kesinle abd'de cok iyi isler bulmaya yonelik. Bir de eger cok iyi bir birikime sahip degilsen, vize alman biraz daha zorlasir. Cunku konsolosluk sizin sirket icin ne kadar onemli oldugunuzu gormek isteyecek, yani neden bir ABD vatandasini ise almiyor da sizi aliyor...

bu nedenle abd'ye egitim amacli (bir sertifika programi olur, bi master programi olur..) gelip burada is bulmaya calis. sen de kabul edersin ki, bir is yerine email atip ben turkiyedeyim beni alin demekle ben atiyorum newyork'ta su universitenin su programinda egitim aliyorum demen arasinda fark var.

para kismi kurs fiyatlarina, yasayacagin ile gore cok degisir.
  • icince bokunu cikaran arap  (27.11.12 02:51:49) 
titre ve kendine gel.


  • il padrino  (27.11.12 03:35:04) 
vizeler ile ilgili bilgiler burada:

travel.state.gov

siz, zor vize alabilecek bir gruptasiniz. yani genc, bekar erkek grubu. bu bahsettigim, turist vizesi zaten. onun da calisma ve oturma izni yok.

cok cok cok iyi bir yazilimciysaniz, firmalarin is ilanlarina muracaatta bulunabilirsiniz. hani belllki bi calisma vizesi (H1B) veren cikar mi acaba dusuncesiyle. hatta uc orneklerde onlar sizi bulur ve abd'ye goturur:

www.youtube.com

burada yasamak = ömür boyu it gibi calismak + bütün zorluklara yalniz basina gögüs germek.

hayatta sadece it gibi (IT'ci degil, köpek gibi) calismayi biliyor, baska bir sey de bilmiyor ve istemiyorsaniz, kaytarmayan biriyseniz, ogrenmeyi deli gibi seviyorsaniz ve dürüstseniz tutunursunuz. bunun disindaki hallerde, biraz zor olur. ingilizceniz iyi degilse, bir miktar zorluk da o nedenle yasarsiniz.

2008 krizinin etkileri henuz gecmedi. issizlik oranlari coook cok nazli bir sekilde duzeliyor. bi kipirdanma var ama, cok nazli, cok yavastan. 2008 krizinin gelecegini tahmin eden ve o zamanlar bu tahminine herkesin götüyle gülüdügü ekonomi kahini Nouriel Roubini, 2013'te bir parti kriz gelme ihtimali daha var dedi.

is bulmaniz, sizin "dunya ölçeginde" ne kadar iyi oldugunuza bagli. burada sadece Türk yazilimcilariyla degil, Hintli ve Cinli yazilimcilarin en iyileriyle rekabet edeceksiniz. Ak göt kara göt burada belli oluyo yani.

Dürüst, kendi halinde, kimsenin tavuguna KIşt demeyen, etliye sütlüye karismayan, vergisini muntazaman odeyen, kanunlara ve kurallara saygili bir kisiliginiz varsa, basiniza bir sey gelmez. "Alemlere akalim, cakallik edelim, carpalim, tokatlayalim, sarkalim, kestirmeden gidelim, bitirimiz olm, Turkuz biz!" seklinde bir yaklasiminiz varsa, basiniz belaya girebilir. Ozetle, efendiler ve caliskanlar ayakta kalir, tembeller, cakallar ve zorbalar elenir gider. Sistem boyle kurulmus.

1500 dolar buraya gelmek icin,
5000 dolar buradaki ilk "can suyu" olarak idare eder bir rakam. Tabii, is bulmus ve geliyor oldugunuzu varsayiyorum.

Diyelim size piyangodan yesil kart cikti. Calisma ve oturma izniniz oldu. O zaman, burada is bulana kadar dayanabilmeniz icin, 12-15 bin dolar civarinda bir para gerekir.

Toplu tasimanin pek yaygin olmadigi bir sehir, eyalete gidecekseniz, iyi kotu ayaginizi yerden kesecek bir kulustur icin de, bir 4 bin dolar filan gerekir.
  • compadrito  (27.11.12 03:42:19 ~ 12:01:27) 
benim arkadasim orada master yapti ve orta halli bir firmada calisiyor su an. master olmadan gidip is bulmak zor gibi.


  • mazungu  (27.11.12 13:21:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.