[]

sgk - babamdan aldığım emekli maaşı kesildi

91 doğumluyum
erkeğim
üniversite 4 e geçtim.

üniversitedeyken her yaz babamdan aldığım (bağ kur) emekli maaşı kesiliyor. bu ay gene kesilmiş. uğraştırıyorlar, bunun sebebi ne? öğrenci kimliği alıyorum. götürüyorum sgk'ya alt kata in üst kata çık hopla zıpla takla at uğraştırıyorlar 3-4 ay sonra yatıyor para. her yaz aynı şey oluyor. kütük istanbulda çıkıyor.(rahmetli babam ve ben konyalıyız) saçma sapan işler.
gene aynı şekilde halledebilir miyim ki?
benden başka başına gelen var mı ? ( her yaz maaş kesilmesi)

 
sağlık sigortam kesiliyo benim de, her sene öğrenci belgesi götürüyorum açılsın diye.


  • there is a light that never goes out  (28.07.12 14:01:39) 
benimki emekli sandığı.bende öyle birşey olmuyor.92 doğumluyum ben de.tıkır tıkır alıyorum.


  • error522  (28.07.12 14:04:46) 
3 4 ay sonra geri parayı yatırıyorlar ama o muamelenin o gerizekalılığın haddi hesabı yok. alt kata in derler. beni burdan gönderdiler derim. evraklarınız eksik der geri yukarı çıkartır. yukarı çıkarım evraklarım eksik geri gönderdiler derim o evrakları aşağıdan alacaksınız derler. ki bu anlattığım en küçük en basit örnek.


  • perturbation  (28.07.12 14:09:38) 
seninkisi normal değil. 2 senelikten mi 4 seneliğe geçtin?


  • neysene  (28.07.12 14:10:42) 
Ben de öğrenciyken her sene sağlık karnesi yeniliyordum. Eaaahh bu ne demiştim. Sonra SGK'daki görevli bana, "mezun olunca sağlık karnemi teslim edeceğimi, etmediğim takdirde sağladığım haksız kazancı geri ödeyeceğimi" garanti eden bir şey imzalattırmıştı. Sonra mezun olana kadar uğraşmadım. Sen de öyle bir şey talep edebilirsin diyeceğim de, zaten 4. sınıfa gelmişsin.


  • bazilika  (28.07.12 14:15:20) 
hayır 2 senelik okumadım hiç. üniversite 1den beri her yaz oluyor dönem bitince. öğrenci belgesiyle hallediyorum ama o 3 4 ay para alamıyorum.


  • perturbation  (28.07.12 14:19:34) 
ev arkadaşım için durum aynıydı. her sene 3 ay birikirdi bankada parası. bi terim vardı, dokunulmayan ama sahibi belli para için, orda param diyodu. gidip de öğrenci belgesini sgk'ya verdikten sonra ordan bi numara alıyodu. onu bankaya verince parayı alabiliyordu.

normal yani. 18 yaşını geçmiş her erkeğe, devlet pislik kitlemeye çalışır. ailesinin sgk'sından yararlandırmaz, askerlik tecilini okul yaptığı halde sana yoklama kağıdı gönderir, paranı vermez falan filan. şimdi bir de genel sağlık sigortası çıktı. illa bir sorun çıkar da gider kendin halledersin. sistem böyle diyeceksin elden bişey gelmez.
  • saygilarefendim  (28.07.12 15:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.