[]

patlayacı nasıl patlatılır

tvlerde görüyoruz hep, şühpeli paket fünye ile imha edildi diye. adam bombayı direğin dibinde, duvarın kenarında patlatıyor. sonra diyorlar ki aaa içinde patates varmış, pil varmış. bir de içine bilye yada mermi konmuş olabilir. her durumda çevreye çok büyük zarar verebilir. arkadaşlar daha önceden bomba imhası görmüş biri olarak, bana bu çok saçma geliyor. paketin yeterli bir mesafeye götürülmesi ve/veya büyük miktardakilerin bölünmesi filan gerekir.
bunun da bir mantığı vardır diyorum ama çıkaramıyorum.
şimdi saymın diyor ki; biri çıksın ehehe mal o öyle değil böyle desin.


 
şüpheli paketin içinde nitro-gliserin varsa ne olacak peki? paketin içine bakmıyolar patlatmadan.


  • s e ff a f  (24.10.08 22:01:56) 
en son tv de gormustum sanirim. israilli bilim adamlari mi ne bu bomba imha araciyla birlikte bir duzenek olusturmuslar ve bombayi basincli su iceren bir baska patlaticiyla imha ediyorlardi, yaniliyor olabilirim.


  • hollandabocegiilesevismek  (25.10.08 01:41:34) 
@colonizer: abi, eylemlerde kullandiklari bombalar boyle el bombasi gibi degil. bi tane haci sakir sabunu gibi dusun. kendi kendine hic bi boka yaramiyo, ama icine iki tane tel sokup elektrik verince de manyak sekilde patliyo. iste buna tetikleme diyorlar. bomba imha ekipleri de bu tetikleme mekanizmasini bertaraf ediyorlar ki, C4 dedigimiz cosku kaynagi dandirik bir haci sakir sabununa donsun.

funyenin alevi neden bombayi aktive etmiyor diye de sordun sanirim. iste (atiyorum tamamen) C4'un olayi bu degil. alevle, darbeyle falan bi sey olmuyo maddeye. sadece elektrik soku ve yuksek basinc mesela. ozellikleri attim ama genel olarak mekanizma bu.
  • osuruklu  (25.10.08 10:53:01) 
@osuruklu; plastik patlayıcılar için dediğin doğru diyelim. ya başka bir tür patlayııcı kullanılırsa, nitrogliserin gibi, bildiğim kadarıyla dik dik baksan bile patlayan bir şeydir. bu maddenin zor bulunduğunu varsayalım. peki içinde napalm gibi bi şey konulsa, en basitçe benzin gibi bi şey konsa.
evet bu iş, bulunan şeyi patlatmakla bitiyor ama bu çok güvenli bi yerde yapılıyor.
bu iş profesyonelce yapılmıyor gibi geliyor bana.
  • hollowlife  (25.10.08 14:18:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.