[]

Database yapsak nasıl yaparız

Tezle ilgili bir database'e bağlı çalışan bir şey programcık yapmam gerekiyor.

malzeme taşıyan arabacıklar var, hepsinin numarası var. bunların üzerine barkod konulacak, sonra bu barkod üzerinden bu arabacık kaç kere kullanılmış ve nerede kullanılmış (iki ayrı fabrika var bu arabacığın kullanılmış olacabileceği) bir database'e kaydedilecek.

Sonra bu taşıyıcı arabacık yeteri kadar kullanıldıktan sonra bir dahaki barkod okutulmasında program uyarı verecek, bakıma gitmesi gerekiyor diye.

şimdi bu arabacıkların ne kadar kullanıldığını falan merkezi bir database'de saklamak için ne kadar bilgisayar bilgisi gerekir? Bunun gibi şeyleri kolayca halletmenin yolları var mı?

Ben makineciyim de bu iş de bana kaldı diyelim. Bilgisayarcı olmadığım için çok anlamıyorum.

Database için sınır yok, access de olur sql falan da. Pek anlamadığım için soruyorum.

Benim için önemli olan şey şu, önümüzdeki haftaya kadar bunu yapıp yapamayacağımı söylemem gerekiyor. Şimdiye kadar yazılım geçmişim yok (bir iki basit java dışında). oturup başına uğraşmaya razıyım ama işin içinden çıkamamaktan korkuyorum.

Yapılabilir bir şey mi dostlar bunlar IT master'ı olmadan?

Şimdiden teşekkürler.

 
valla çok uğraşırsan bi günde de yaparsın zor bişey değil.
hatta geç database falan excell le bile yapılır.

  • godless frog  (06.06.12 20:25:25 ~ 20:26:06) 
program iki ayri fabrikadan da ayni verilere ulasacaksa veritabaninin ortak olmasi gerekiyor, web tabanli birsey bu is icin daha islevsel olur, mysql ve php ile kolaylikla yapabilirsiniz, kaynak da cok. php mysql deneyimli biri icin 1 gun bile surmez, programlamanin temellerine hakimseniz 1 haftada cozersiniz tahmin ediyorum.


  • tasa oturma soguk ceker  (06.06.12 20:30:16) 
Anlattigin kadariyla zor degil. Hemen youtube'a gir ve SQL, database vs ile ilgili videolari izle. Torrent'lerden e-kitap cek yine bu konularla ilgili.

Yalniz barkod olayini tam olarak anlamadim. Barkod okutma cihaziyla okutulup sistemde cikan rakamlar mi kullanilacak?
  • barut  (06.06.12 20:31:44) 
barkod okutunca iki işlem yapılacak.

1- Database'deki bir değer değişecek, ya da her okutultulduğunda artacak diyelim
2- Sonra bu artmış değer sınır değerle karşılaştıralacak, sınır değerin halen altındaysa OK, üstüne çıkmışsa uyarı verecek program. tek istenilen bu aslında.

mesela bu taşıyıcı elemanların ne kadar sıklıkla kullanılmış olduğunun kaydının tutulması, böylece belli bir kullanımdan sonra bakıma alınması.

benim php sql falan alakam yok işte mesela burada. normalde bu alanda tecrübeli insanlar için basit olacağını tahmin ediyorum da ben onlardan biri değilim :) bir de hazır yazılımlar da olur tabii ki. benim olayım yazmak değil, sonucu ortaya çıkartmak.
  • burfak  (06.06.12 20:49:05 ~ 21:02:26) 
php & mysql icin en net kaynak bence bu: www.w3schools.com


  • tasa oturma soguk ceker  (06.06.12 20:50:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.