[]

yunan müziği ve rebetiko severler!

Bu duyuruyu böyle favorilerinize eklesiniz;
Aklınıza gelen en çok sevdiğiniz yunanca şarkıları yazsanız; ki genelde rebet müziği oluyor bunların büyük bölümü. Hep beraber dinlesek, eğlensek ne güzel olur. İleride de aklınıza geldikçe de ekleme yaparsınız.

Ama kazantzidis, dalaras, farandouri gibi sanatçı ismi yazmayın sadece. O kişinin sevdiğiniz eserini yazın ki, daha rafine bir ürün çıksın ortaya.
Alta video linki de koyun hatta youtube dan.

Ya da hatta , sözlük yazarı birisi; 'en sevilen yunanca eserler' falan diye bir başlık açsa, orada sözlük ahalisi gibi daha büyük bir kitle ekleme yapsa. Ölmese yazılan liste. Ne güzel olur. Ben bulamadım böyle derleme bir başlık çünkü. Olur da biri başlık açarsa, uyarsın sileyim duyuruyu.


Benden gelsin:
-Pehlivanis,
-Karagiozis,
-efige efige www.youtube.com
-stou thoma www.youtube.com

 
manaki mou - marika papagika - www.youtube.com
o minas exei ennia - marika ninou - www.youtube.com
eimai prezakias - roza eskenazi - www.youtube.com
trava re maga kai alani - kostas roukounas - www.youtube.com
rita abatzi, markos vamvakaris, andonis dalgas, stellakis perpiniadis.. ve şu anda ismini yazmaya vakit bulamadığım nicesi.
  • tepedeki psychedelic adam  (17.05.12 15:43:02) 
dalaras - prin to harama
dalaras - to zeibekiko
vamvarakis - fragosiriani
  • felipe carlos  (17.05.12 15:52:13 ~ 15:52:42) 
Pasxalis Terzis - Arxipelagos


  • mylord  (17.05.12 16:31:05) 
(bkz: unutulmaz yunanca şarkılar)

Ayrıca rebetiko ile kısıtlama bence. Laika ve Pontiaka da hoşuna gidebilir.
  • james choice  (17.05.12 17:14:55) 
bu akşam da bunlar geldi.
www.youtube.com
www.youtube.com
  • bach birdir  (28.05.12 23:33:34) 
Bu başlıkta Buzuki Orhan da güzel olabilir bence. Türk-Yunan sentezi güzel bir albümü var: Orhan&His Bouzouki Orchestra-İstanbul Rebetleri

www.youtube.com
www.youtube.com

Bunlar Türkçe lakin albümde Yunanca da var.
  • bikerette  (29.05.12 00:04:08) 
cafe aman istanbul'un türk-yunan karışık albümleri de dikkate değer bu konuda.


  • deshanti ciar  (10.07.12 16:43:25) 
bu arada yunan müziği dinleyenlerin savina yannatou unutmaması lazım


  • bach birdir  (10.07.12 18:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.