[]

chrome ve mozilla'da bozuk fontlar sorunu

Sevgili Bill Gates'ler,

Başlık biraz kanun ismi gibi oldu ama idare edin.
birkaç gün önce chrome behance.net ve twitter gibi sitelerin fontlarını bozuk göstermeye başladı. resimdeki gibi; font biraz condensed şekilde ve anti alias'lı değil gibi. sayfanın tamamı böyle olunca okumak baya güç.

chrome'la ilgili bir sorun sandım ama mozilla'da da aynı şeyi yapıyor.

font ayarlarına baktım her şey normal. windows'ta clear type açık. zaten her site değil bazı siteler bu şekilde karşıma çıkıyor.
nasıl çözeceğim yahu ben bu sorunu?

 
Geçenlerde ben de Helvetica fontunu windows'a yükleyince twitter başta olmak üzere bazı sitelerin fontları bozulmuştu, işin kötüsü Helvetica'yı silince daha da beter oldu. Bunun sebebi windows'un Arial fontunu başka bir fonta linklemesi idi, yani arial'ler yerine Helvetica göstermeye çalışıyordu. Bunu da ancak registry'de Helvetica'yı aratıp bu linklerin hepsini bulup silerek düzeltebildim. Format şu şekildeydi:

Name: Arial
Value: Helvetica

gibin. Sen de benzer bir aramayla bu girdileri bulup yok edersen sorun çözülür diye tahmin ediyorum. Aramayı Font Mappin diyerek yap. Şöyle entryler bulacaksın bir sürü:
i.imgur.com

Bu entrylerden bir sürü var. Dikkat ettiysen sağ tarafta Arial'e yönlenen entry'ler var ama Arial'in yönlendiği yok. Önceden vardı :)

dediğim gibi Registry'de Font Mapping diye arat, yönlendirmeyi sil, F3 ile aramya devam et. Hepsini imha et güzel günler seni bekliyor.
  • samfisher  (26.02.12 05:05:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.