[]

St. Petersburga gideyim mi?

10-11-12-13 şubatta gitsem orada gezsem falan olmaz mı? Nasıldır? Ucuz bir yer mi? Tehlikeli mi? Acaba 4 gün için gitmeye değer mi? Çünkü uçak bileti thy gidiş dönüş 850 civarı. Daha ucuza bilet var mıdır? Vize kalktı, pasaport, kimlik ve yurtdışı harcıyla gitsem yeterli olur mu? Orada ne kadar para harcarım 4 gün?




 
4 gun bence yeterli st. petersburg icin. pasaportunu alip gidiyorsun hocam baska biseye ihtiyacin yok. yalniz bu mevsimde cok soguktur orasi. Fiyatlarda istanbul ayarinda diyebilirim.


  • ra s al ghul  (27.01.12 13:30:16) 
git.


  • passenger  (27.01.12 13:52:29) 
st. petersburg ucuz bi yer deil. rusya'nin en guzel sehirlerinden bi tanesi. guvenlik sozkonusu oldugunda, rusya'nin emniyet genel mudurlugunun bile guvenli olmadigini soyleyebilirim, hele ki turksen. ucak bileti 850 lira pahali. hatta baya pahali.
st.petersburga Riga uzerinden gidebilirsin, airbaltic.com'u dene. tarihlerle oynarsan bileti fiyatini 450 liraya kadar cekebilirsin diye dusunuyorum.

  • uyku semesi  (27.01.12 13:53:32) 
Öncelikle evet soğuk olur. -10ları görürsün gündüz. Geceleri hiç sorma. Ayrıca deniz kenarı olduğu için çok pis de içine işler. Hatta şuradan kameralardan izle insanlar nasıl takılıyor giyim kuşam www.google.com.tr şehir 10 numaradır. Ucuz da değildir. Rusyada zaten belli başlı şeyler ucuz. a. benzin b. sigara c. içki

Tehlikeyse yok. Tabii nasıl İstanbulda Tarlabaşına lay lay lom giremezsin, orada da illa vardır benzer mahalleler.

Ucuz bilet diyorsan www.ekobilet.com ve dediğin belgeler yeter. Eğer THY takıntın yoksa Lurfansa var St. Petersburg - İstanbul yapan dediğin tarihlerde ve 176euro. Ayrıca banka kartını da al. Benim Vakıfbank maaş kartım orada komisyonsuz geçmişti her ATM'de.

Ne kadar para harcarıma gelince, biz couchsurfing ile gidip 2 hafta kalıp petersburg + moskova takılıp bilet dışında biner tl'ye yakın harcamıştık. Sense eğer lükse girmezsen 500tl anca harcarsın (uçak bilet dahil değil)

Daha fazla detay istersen özelden gel, 8 gün orada kalmıştım.
  • jesterdvine  (27.01.12 13:58:58) 
Peterburg mukemmel yerdir ancak dediginiz tarihlerde o sogukta gitmeyi dusunmek icin once kahvaltida yurek yemek gerekir.


  • erobur  (27.01.12 14:35:47) 
sigara stokla derim lakin sabahleyin 30-50 ruble civarında aldığın sigaraları gece bakkallar , süpermarketler vs kapanınca büfelerden 100-120 rubleye almak zorunda kalıyorsun.


  • muslimovic  (27.01.12 15:26:19) 
Eh, işte şöyle bir alt yada üst takım gerekir :D
www.bbc.co.uk

  • jesterdvine  (27.01.12 18:22:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.